• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגירת פלסטינים לפי טראמפ

• פותח הנושא פותח הנושא isalidiq
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אהרון ברק זה כמו הגבר שמכה את אשתו, ואם מישהו חיצוני זורק לה מילה אז הוא מפוצץ אותו במכות
אני משער שבערוץ 14 שכחו לציין פרט קטן: אהרון ברק לא שלח את עצמו.

כי פרימטר הוא לא מושג בינלאומי
אני רחוק מלהיות משפטן אבל זה לא נשמע לי הגיוני שאין הגדרה לאזור חיץ פלוס כמו שכבר כתבתי כל החוק הבינלאומי הוא ברובו נפנופי ידיים. אם הגדרתי "אין כניסה" עם הרבה שילוט אני לא רואה סיבה ללכת להחתים את כל העולם.

זה לא איזור הרוג כפי יכולתך, נשים וילדים מכל הבא ליד,
לא זה אזור שאם תיכנס אליו תחטוף כדור בראש, אז פשוט אל תיכנס אליו(אפילו בקוריאה הצפונית מבינים את זה). אחרת לפי ההגיון הזה גם אסור לשים שדות מוקשים אם בצד השני יש אורקים שבכוונה ינסו לדרוך עליהם.

אבל אני באמת חושב שאנחנו סוטים מהנושא העיקרי והוא כמו ש @isalidiq בדיוק צין האם למערכת המשפט בישראל יש אחריות ליצירת הדפוסי הפעולה של צה"ל ועל מדיניות הבטחון של ישראל. אני חושב שכן ולכן חושב שיש בעיה שהם יהיו בראש ועדת החקירה הממלכתית.

אני משער שבערוץ 14 שכחו לציין פרט קטן: אהרון ברק לא שלח את עצמו.
אני לא אתפלא אם ביבי לא שלח אותו בשביל להתבזות שם. כי מראש ידע שהכל הצגה אחת גדולה.

שירתתי לפני 3 עשורים, עד לפני 2 עשורים עשיתי עוד מילואים.
תבורך.
אני לא יודע את אופי הלחימה לפני 3 עשורים, אבל תשאל כל לוחם מהעשור האחרון, והוא ידע להסביר לך טוב את החסמים ששמים להם.
אתה מתעקש שהפסיקה הנ״ל לא אמרה משהו כזה - ניחא. נישאר חלוקים בזה.
אבל אי אפשר להתעלם מהוראות הפרקליטות הצבאית, שאת רוח הפסיקה שלהם מקבלים מכלל המערכת המשפטית

תשאל כל לוחם מהעשור האחרון, והוא ידע להסביר לך טוב את החסמים ששמים להם.
שאלתי, בתקופתי המצב היה הרבה יותר גרוע. הייתי באינתיפאדה עם ידיים קשורות מאחורי הגב והסתדרנו. היום ממה שאני מכיר, מילדים של חברים שמשרתים, ההוראות הרבה יותר משוחררות, אבל גם האיומים גדולים יותר.

אבל אי אפשר להתעלם מהוראות הפרקליטות הצבאית, שאת רוח הפסיקה שלהם מקבלים מכלל המערכת המשפטית
אפשר , אם הם לא תואמים פסיקת בגץ ומוכנים לקחת אחריות שדברים לא ישתבשו. במדינה שבה התחמקות מאחריות הפכה למילת מפתח של הגוף השילטוני, ברור שאף אחד לא יסכים לקחת אחריות.

שאלתי, בתקופתי המצב היה הרבה יותר גרוע. הייתי באינתיפאדה עם ידיים קשורות מאחורי הגב והסתדרנו. היום ממה שאני מכיר, מילדים של חברים שמשרתים, ההוראות הרבה יותר משוחררות, אבל גם האיומים גדולים יותר.
מעניין.
נקווה שהמדיניות תשתנה.
אפשר , אם הם לא תואמים פסיקת בגץ ומוכנים לקחת אחריות שדברים לא ישתבשו.
לדעתך, לבג״צ אין שום יד בעניין? פסיקותיו לאורך השנים נקיות?
אני מדבר כמובן במובן הרחב (בתי מחבלים, גירוש וכו׳), לא רק על הוראות פתיחה באש
במדינה שבה התחמקות מאחריות הפכה למילת מפתח של הגוף השילטוני, ברור שאף אחד לא יסכים לקחת אחריות.
זו כבר ביקורת אישית שלך, יכול לקבל אותה בחלקה.

אני רחוק מלהיות משפטן אבל זה לא נשמע לי הגיוני שאין הגדרה לאזור חיץ פלוס כמו שכבר כתבתי כל החוק הבינלאומי הוא ברובו נפנופי ידיים. אם הגדרתי "אין כניסה" עם הרבה שילוט אני לא רואה סיבה ללכת להחתים את כל העולם.

לא זה אזור שאם תיכנס אליו תחטוף כדור בראש, אז פשוט אל תיכנס אליו(אפילו בקוריאה הצפונית מבינים את זה). אחרת לפי ההגיון הזה גם אסור לשים שדות מוקשים אם בצד השני יש אורקים שבכוונה ינסו לדרוך עליהם.

אבל אני באמת חושב שאנחנו סוטים מהנושא העיקרי והוא כמו ש @isalidiq בדיוק צין האם למערכת המשפט בישראל יש אחריות ליצירת הדפוסי הפעולה של צה"ל ועל מדיניות הבטחון של ישראל. אני חושב שכן ולכן חושב שיש בעיה שהם יהיו בראש ועדת החקירה הממלכתית.
אני מבין שאתה תעדיף שמישהו אחר יחקור את תפקוד בג"צ. אוקי.

אתה בטח יכול להבין למה אני יכול לרצות שבג"צ יחקור את תפקוד הדרג המדיני למשל.

אולי נוכל להגיע לפשרה כלשהיא ?

אני מבין שאתה תעדיף שמישהו אחר יחקור את תפקוד בג"צ. אוקי.

אתה בטח יכול להבין למה אני יכול לרצות שבג"צ יחקור את תפקוד הדרג המדיני למשל.

אולי נוכל להגיע לפשרה כלשהיא ?
אני פתוח להצעות.

אני פתוח להצעות.
האם תסכים שאת אחריות בג"צ, את החלק הספציפי הזה בחקירה יחקור מישהו שאיננו שופט, מישהו שיהיה מוסכם על שנינו(ובאמת אני רוצה לחקור ולדעת. אם יש תקלה חשוב לתקן)?

ומצד שני את אחריות שאר הגורמים, תחקור ועדה שתיקבע על ידי בגצ לפי החוק הרגיל?

לחלק נכבד מהעם, אין אמון כלל בבג״צ.
וזה דבר שיצטרך פתרון.

למה ועדה שתמונה חצי-חצי קואליציה-אופוזיציה לא מספיקה?

האם תסכים שאת אחריות בג"צ, את החלק הספציפי הזה בחקירה יחקור מישהו שאיננו שופט, מישהו שיהיה מוסכם על שנינו(ובאמת אני רוצה לחקור ולדעת. אם יש תקלה חשוב לתקן)?

ברור.
מפריע לי שכל מי שצועק להקים ועדת חקירה ממלכתית מתעלם מכך שבג"צ נמצא בניגוד עניינים ושהוא צד בעניין.

מי לדעתך צריך לחקור את מערכת המשפט?

נערך לאחרונה ב:
ברור.
מפריע לי שכל כל מי שצועק להקים ועדת חקירה ממלכתית מתעלם מכך שבג"צ נמצא בניגוד עניינים ושהוא צד בעניין.

מי לדעתך צריך לחקור את מערכת המשפט?
יופי.

צריך לחשוב על זה אבל במחשבה מהירה, אולי איש צבא בכיר, בדימוס, שלא קשור ל7, ועדיף שזה יהיה איש חיל האוויר כי שם יש את תרבות התחקור הכי טובה בצבא?

מי לדעתך יתאים?

האם תסכים שאת אחריות בג"צ, את החלק הספציפי הזה בחקירה יחקור מישהו שאיננו שופט
רעיון מעניין. אני חושב שאם הממשלה תבחר מי יחקור את בג"ץ ובג"ץ יבחר מי יחקור את הממשלה נמצא יותר כשלים של כל גוף. הממשלה אולי תהיה בעד כי הכהונה שלה בכל אופן זמנית ונתונה לביקורת ע"י האזרחים. יהיה יפה לראות אם בפעם הראשונה בהיסטוריה בג"ץ יסכים להיות כפוף לגוף מבקר מעליו, ועוד כזה שאין לו שום שליטה עליו.

בעיקרון בדמוקרטיה פרלמנטרית הכנסת צריכה להחליט על שינויים כאלה, גם אם בג"ץ לא מסכים. אבל בג"ץ לא תמיד מכבד את הדמוקרטיה הפרלמנטרית.

לגבי האחריות ברמת הפקודות. אני יודע בוודאות שהפרקליטות הצבאית מעורבת בכתיבת הפקודות. ייתכן שהאחריות העיקרית לפקודות היא הפרקליטות הצבאית, אבל היא יותר מושפעת מבג"ץ והפרקליטות. כנראה שגם בפיקוד דרום ואמ"ן לא ניהלו סיכונים נכון ונתנו יותר מדי משקל לשיקולים המשפטיים לעומת שיקולים מבצעיים. לא מעט פעמים כששרי הביטחון נתנו הוראות נגד רצון הפרקליטות בג"ץ התערב ופסל את הוראת שר הביטחון. הבאתי דוגמא לזה כאשר ליברמן רצה לשחרר חטופים בתמורה לטיפול רפואי במשפחות חמאס אז בג"ץ פסל את ההחלטה וחייב את המדינה לטפל בלי תמורה.

בעיקרון הדרג המשפטי נכנס לניהול הסיכונים המדיני-ביטחוני גם כשהממשלה ביקשה (אהרון ברק מאוד אהב לקבל סמכויות כאלה כי הוא סמך על עצמו הרבה יותר מאשר על הממשלה) וגם כשלא ביקשה ואפילו התנגדה. בג"ץ לקח על עצמו את הוואקום של קביעת גבולות הגזרה של הרבה נושאים במדינת ישראל.

בפועל בשמחת תורה חיילים לא ירו על כוחות חמאס עד שלא זיהו נשק וכוונה (בהרבה מקרים זה רק היה כשכבר ירו עליהם), בגלל נהלי פתיחה באש. בגלל נהלי הפתיחה באש כבר היה מסוכן לחיילים לשבת על עמדות שמירה בגדר. הייתה קונספציה רחבה בצה"ל שאפשר להסתמך על מודיעין ועל מערכות מתריעות ועל הגדר (הגדר דרך אגב לא נבנתה נכון מכאנית). בצה"ל (וגם בכל הממשלות מאז בגין שיצא לצלחמת מנע של שלום הגליל והתקשורת הרגה אותו פוליטית וגופנית) בחרו להאמין ב"יהיה בסדר" ו"אחרי המבול", וסיכנו את ביטחון ישראל בכדי לרצות את האג ואת המדינות שמאחריו. אני קצת מרחם על המטכ"ל והממשלה שאצלם קרה המחדל. נראה לו שהוא היה מתרחש בכל ממשלה ומטכ"ל ב50 שנים האחרונות. כולם אמרו יהיה בסדר ומקסימום עוד סבב שצהל ידע להתמודד". יש קצת יוצאי דופן כמו רפול ובנט שידעו לבקר את הצבא ולדרוש ממנו יותר. כולם זוכרים כמה התקשורת צלבה אותם. אני חושב שעם קצת כנות כולם מבינים שאם מישהו אחר מהמיינסטרים שהתקשורת אוהבת היה במטכ"ל או בממשלה התוצאות לא היו שונות. אהוד ברק אמר את זה בעצמו בתחילת המלחמה, שהתקלה לא נבעה מאסטרטגיה (שלא שונה מהאסטרטגיה שלו) אלא מטקטיקה.

אני לא חושב שוועדה ישראלית יכולה לקבוע שחלק ניכר מהאשמה למתקפת שמחת תורה הוא מלחץ היתר המדיני שהפעילו מדינות (חלקן ידידותיות לכאורה) על ישראל, אבל מבחינה מוסרית גם להם יש אשמה.

מי לדעתך יתאים?
זו שאלה קשה, באופן כללי אין בישראל מספיק הפרדת רשויות ואין חוקה אז יש יותר מדי coupling. אתה צריך גוף שהוא מצד אחד בלתי תלוי ומצד שני יש לו גישה לכל החומר. באידיאל אתה צריך משהו כמו סוכנות דירוג אשראי. ההצעה שלך לקחת איש צבא שתרבותית הושרש בו "ערך התחקיר" נשמע לי רעיון לא רע בכלל.

בקיצור אני חושב שהאשמה הבסיסית היא לא בממשלה או בצבא או בבג"ץ. אלא בתרבות של המיינסטרים של החברה הישראלית. כל אחד מאיתנו צריך להפנים שקיימת אנטישמיות ואינטרסים חזקים שאנחנו צריכים להתמודד איתם. לא לסמוך על זה שיהיה בסדר ומישהו אחר יטפל בזה. לא להחרים להחרים אחד השני. להבין שאנחנו עם אחד שכל חלק צריך את כל שאר החלקים גם מבחינה צבאית וגם מבחינה תרבותית.

איש צבא שתרבותית הושרש בו "ערך התחקיר" נשמע לי רעיון לא רע בכלל
דווקא נושא התחקור בצבא הוא אחד הנושאים הלוקים בחסר.
כל לוחם שמכיר "תחקירים צה"ליים" על אירועים בצבא, יודע שזה כסתוח אחד גדול.

דווקא נושא התחקור בצבא הוא אחד הנושאים הלוקים בחסר.
כל לוחם שמכיר "תחקירים צה"ליים" על אירועים בצבא, יודע שזה כסתוח אחד גדול.
כל הזמן שומעים כמה חיל אוויר טוב בתחקירים אני לא יכול להעיד על זה אישית. אם לקחת את זה לעולם המושגים שלי אז כל אדם שהוא principal engineer כאשר ההתמחות שלו זו חקירה של מערכות וכשלים שלא נמצא בניגוד עניינים עם המערכת אותה הוא חוקר.

כל הזמן שומעים כמה חיל אוויר טוב בתחקירים אני לא יכול להעיד על זה אישית
מעניין. אני לא מכיר את זה.
בכל מקרה, הדיון להבנתי היה מי ימנה את הועדה שתחקור, לא מי יחקור בעצמו, לא?

בקיצור אני חושב שהאשמה הבסיסית היא לא בממשלה או בצבא או בבג"ץ. אלא בתרבות של המיינסטרים של החברה הישראלית. כל אחד מאיתנו צריך להפנים שקיימת אנטישמיות ואינטרסים חזקים שאנחנו צריכים להתמודד איתם. לא לסמוך על זה שיהיה בסדר ומישהו אחר יטפל בזה. לא להחרים להחרים אחד השני. להבין שאנחנו עם אחד שכל חלק צריך את כל שאר החלקים גם מבחינה צבאית וגם מבחינה תרבותית
או יותר קצר וקולע:

הוא (הלל) היה אומר:

אם אין אני לי, מי לי.

וכשאני לעצמי, מה אני.

ואם לא עכשיו, אימתי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מעניין. אני לא מכיר את זה.
בכל מקרה, הדיון להבנתי היה מי ימנה את הועדה שתחקור, לא מי יחקור בעצמו, לא?
אתה צודק השופט ממנה ועדת חקירה ממלכתית , לא יושב בה.

לגבי החקירה של בג"צ, זה תלוי בנו.תעדיף אחת מהאופציות?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M חוק המשיכה הבטוח לאזרח ישראלי לעומת אמריקאי לפי המחקרים שוק ההון 59
T פיצוי לפי סעיף 197 נדל"ן 1
P מס מגיל 60 - כל סוגי ההכנסה לפי המדרגות, או שיש יוצאי דופן? מיסים 8
ג הפקדה רטרואקטיבית לפנסיה מקיפה לפי תיקון 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F ניכוי לפי סעיף 47 - האם יש הגבלה לסוג הכנסה? מיסים 5
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
yoyo תכנון פרישה בגיל 60 לפי הסטטוס הפיננסי שלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
tomerca אתר שמציג את את המיקום שלך באחוזונים לפי הון עצמי או משכורת לפי מדינה פוסטים מאיכות נמוכה 6
Excelmik איך למצוא תשואות לפי שנה קלנדרית שוק ההון 2
U סכום הפנסיה לפי הדוח הרבעוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
JBUZZ ביטוח נסיעות לחו"ל - הפעלת תוספת ספורט אתגר (אקסטרים) לפי יום צרכנות פיננסית 3
ל הלוואה מהפנסיה רק לפי ת.ז. ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
R השקעות לפי מטרה שוק ההון 5
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
C ניתוק תושבות לפי מבחן חזקת הימים צרכנות פיננסית 21
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
C השקעה מתונה לפי מחיר/נכסים על פי גרהאם שוק ההון 13
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
N האם יש יתרונות לקניית קרנות איריות לפי השווי ההוגן (NAV) שוק ההון 0
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
Vit7 מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן אל מול שער המטח שוק ההון 50
M לפי איזו תקופה נקבעות הריביות הממוצעות בחישוב עמלת היוון נדל"ן 7
ע הלוואת גישור כשמשכנתא+הלוואת גישור עוברים את המותר לפי הכנסה פנויה נדל"ן 2
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
ש מתי מתבצע קניה של קרן נאמנות או מדד כלשהיא, לפי מה שכתוב בתשקיף הדף? שוק ההון 0
A לפי מה ששמעתי בבנק שלי אי-אפשר לקנות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
sharon נוסחה לחישוב הסכום שצריך לחסוך בחוק המשיכה הביטוח לפי אחוזי משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
yanosh34 עודף לא ברור של זיכוי לפי סעיף 45א מיסים 23
sharon תזרים משוק ההון כאלטרנטיבה למשיכה הונית (לפי חוק המשיכה הבטוח) שוק ההון 64
B תשואות של מסלול פנסיה לפי חודש (מחקה מדד s&p 500) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A איתור מטען במכס לפי ח.פ או שם חברה מיסים 0
P מלחמה - דמוגרפיית הרוגים לא הגיונית, לפי חמאס פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 7
I מכירה לפי שכבות - מספר שאלות שוק ההון 103
N חיפוש מדד לפי מניות שוק ההון 6
D דירוג בנקים לפי סיכון צרכנות פיננסית 2
ב נתונים סטטיסטיים לגבי הוצאות משק בית לפי עשירון, מס׳ נפשות, מיקום... פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 14
ס מיסוי RSU לפי 102 אחרי הגירה לאנגליה מיסים 2
B אפשרי לדווח מס ממכירות של מניות לפי LIFO ? מיסים 4
יבגני וולף אינדקס עולמי של מניות שמחלקות דיבידנד לפי DGI שוק ההון 13
B איך קונים דירה ב-200 ש"ח לחודש (לפי טמקא)? פוסטים מאיכות נמוכה 20
S שאלה: מגמות מחירי דירות לפי מודעות נדל"ן 6
ביולוג ירושלמי שאלת SPARK בסיסית מאוד - פקודת LMT ומחירי נייר ערך לפי טבלת היצע/ביקוש. שוק ההון 27
S "דוח שאילתת מס הכוללת שערי מניות לכל מניה לפי שכבות" בדולרים פוסטים מאיכות נמוכה 1
O המעסיק עדיין לא מפריש לי פנסיה כי כבר חצי שנה אין לי קרן פנסיה פעילה האם לפי תיקון 190 אוכל להפקיד בעצמי או שצריך לחכות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y ציפיות האינפלציה של הציבור לפי אג"חים ממשלתיים שוק ההון 16
עניי עירך קודמים שלום.שאלה לגבי עמלות באקסלנס.לא מזמן עברתי לשם לפי קישור של הסולידית. שוק ההון 5
י ביטוח רכב לפי קילומטרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Regevkr בעיות עם ניכוי מס במקור לפי האמנה עם ארה"ב - לא מוצאים אותי במרשם מיסים 1

נושאים דומים

Back
למעלה