שאלה נוספת,
לדעתך:
1. איך לבגץ שום אחריות לסיבות שהובילו ל7.10?
2. בגץ (והמערכת המשפטית בכללותה) נקיי כפיים ומעולם לא התנהלו בצורה פסולה בהתערבות בנושאים ביטחוניים?
1. רגע, על איזה סיבות אתה מדבר? אף אחד לא מוכן להקים ועדה שתחקור, אז כנראה שלעולם לא נדע מהן.
האם בג"ץ אחראי לזה שכל קהילת המודיעין התעלמה ממה שקורה בעזה? האם בג"ץ אחראי לזה שכשהתקבלו סימנים שעות לפני ההתקפה, הצבא לא העלה כוננות במילימטר? האם בג"ץ אחראי למדיניות ה"שקט ייענה בשקט" שממשלות ישראל נקטו מול חמאס מאז ההתנתקות? האם בג"ץ אחראי למימון בניין הכח של חמאס שבוצע בכסף קטארי, לאור בקשה מפורשת של ישראל?
ב-7/10 הייתה התכנסות של שני כשלונות אדירים בשני מישורים שונים - במישור הטקטי (המודיעין, תרחישי הייחוס של הצבא, בניין והפעלת כח לפי ניתוח - שגוי כמובן - של כוונות במקום אמצעים וכו'), ובמישור האסטרטגי (הכלה, תפיסת שקט ייענה בשקט, ניצול החמאס ככלי להמשך הפילוג הפנים-פלשתיני, המנעות מהכרעה).
עכשיו אני אגלה לך עוד סוד - אותם כשלונות טקטיים ואסטרטגיים שנחשפו ב-7/10 מול עזה, היו קיימים גם בצפון. גם בצפון היה סד"כ זעום לעומת גודל האיום, גם בצפון ישראל הכילה (האוהל בשטח ישראל, נסיון החיסול של בוגי יעלון, פיגוע המטען בצומת מגידו) ונקטה בגישת שקט ייענה בשקט.
אני לא אדם מאמין, אבל זה לא פחות מנס גלוי שחיזבאללה לא הצטרף להתקפה.
עכשיו, אם מי שהיה פותח בהתקפה היה החיזבאללה, או שהוא היה מצטרף לחמאס, עדיין היית טוען שלבג"ץ יש אחריות לנושא? שבגלל בג"ץ ישראל נמנעה מלפעול אקטיבית או אגרסיבית יותר נגד החיזבאללה? שביטול נוהל שכן (שקרה לפני 20 שנה) או איסור על הריסת בית מחבל מסוים תרמו לחוסר היכולת של ישראל להרתיע את החיזבאללה או להתמודד טוב יותר עם מתקפת פתע מצדו?
אז לשאלתך, לדעתי, לבג"ץ אין *שום קשר* למחדלים שהובילו ל-7/10. בג"ץ לא מתעסק במדיניות, באסטרטגיה וגם לא בטקטיקה. כל ה"נושאים הבטחוניים" שציינת הם דברים אזוטריים שאין להם שום משמעות או קשר ל-7/10. יותר מזה, כשצריך, המדינה גם יודעת לעקוף פסיקות של בג"ץ. בפסק הדין בנושא הסיכולים הממוקדים נכתב כי השמדת בניין על כל יושביו כדי לפגוע במחבל אחד היא פגיעה לא מידתית - אני לא יודע כמה בתים כאלו הושמדו בשנה וחצי האחרונה על יושבים ושכניהם אבל לדעתי מדובר במאות אם לא אלפים. אז כשצריך לבצע, מבצעים.
2. אני לא יודע איך להתייחס לסופרלטיבים "נקיי כפיים" ו"צורה פסולה". יש פסיקות של בג"ץ שאני לא מסכים איתן, גם בנושאים בטחוניים וגם בנושאים אחרים.
זה לא סותר את דעתי שלפסיקות האלו אין שום השפעה ברמת המאקרו על האסטרטגיה של מדינת ישראל.