שלום,
אנחנו משפרי דיור עקב כך שהמשפחה גדלה והדירה הנוכחית קטנה לנו.
המספרים הם כאלה (עיגלתי קצת לנוחות ההבנה):
בית/דירה מתאימה עולה 6.5 מיליון בעיר שלנו.
הדירה ברשותנו שווה 3 מיליון (אין משכנתא עליה),
הון עצמי - 2 מיליון (אחרי שהורדתי עבור תווך/מס רכישה/עו"ד),
משכנתא מתוכננת לטווח ארוך - 1.5 מיליון.
מאחר ואנחנו מחפשים זמן מה ולא יודעים בדיוק מתי נמצא את הבית המתאים אז אנחנו לא במצב למכור עדיין ולכן נצטרך הלוואת גישור לתקופה של מספר חודשים עד המכירה.
לכן בשלב ראשון נצטרך הלוואה נוספת של כ-3 מיליון כשהמחשבה הראשונית הייתה שנוכל לקבל חצי כהלוואת גישור כנגד הדירה הנוכחית (לתקופה של עד 18 חודשים כדי שלא יחשב כהוצאה בהכנסות הפנויות) ועוד חצי שיגדיל את המשכנתא שבהמשך תקוצץ אחרי המכירה.
עכשיו נכנסת לתמונה ההכנסה הפנויה שהיא 41,500 ש"ח לחודש ומברור מול הבנקים מתברר שזה מאפשר מקסימום משכנתא של 3.2 מיליון כאשר מבחינתם גם הלוואת הגישור כלולה בכל מקרה בסכום הזה.
כלומר במקום 4.5 מיליון שאני צריך לקבל בשלב ראשון מהבנק (1.5 מיליון הלוואת גישור + 3 משכנתא) אני יכול לקבל רק 3.2 מיליון.
מה הפתרונות האפשריים לנו במקרה הזה?
אשמח לרעיונות וטיפים.
אנחנו משפרי דיור עקב כך שהמשפחה גדלה והדירה הנוכחית קטנה לנו.
המספרים הם כאלה (עיגלתי קצת לנוחות ההבנה):
בית/דירה מתאימה עולה 6.5 מיליון בעיר שלנו.
הדירה ברשותנו שווה 3 מיליון (אין משכנתא עליה),
הון עצמי - 2 מיליון (אחרי שהורדתי עבור תווך/מס רכישה/עו"ד),
משכנתא מתוכננת לטווח ארוך - 1.5 מיליון.
מאחר ואנחנו מחפשים זמן מה ולא יודעים בדיוק מתי נמצא את הבית המתאים אז אנחנו לא במצב למכור עדיין ולכן נצטרך הלוואת גישור לתקופה של מספר חודשים עד המכירה.
לכן בשלב ראשון נצטרך הלוואה נוספת של כ-3 מיליון כשהמחשבה הראשונית הייתה שנוכל לקבל חצי כהלוואת גישור כנגד הדירה הנוכחית (לתקופה של עד 18 חודשים כדי שלא יחשב כהוצאה בהכנסות הפנויות) ועוד חצי שיגדיל את המשכנתא שבהמשך תקוצץ אחרי המכירה.
עכשיו נכנסת לתמונה ההכנסה הפנויה שהיא 41,500 ש"ח לחודש ומברור מול הבנקים מתברר שזה מאפשר מקסימום משכנתא של 3.2 מיליון כאשר מבחינתם גם הלוואת הגישור כלולה בכל מקרה בסכום הזה.
כלומר במקום 4.5 מיליון שאני צריך לקבל בשלב ראשון מהבנק (1.5 מיליון הלוואת גישור + 3 משכנתא) אני יכול לקבל רק 3.2 מיליון.
מה הפתרונות האפשריים לנו במקרה הזה?
אשמח לרעיונות וטיפים.
נערך לאחרונה ב: