• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

עודף לא ברור של זיכוי לפי סעיף 45א

• פותח הנושא פותח הנושא yanosh34
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yanosh34

משתמש בכיר
דירוג
1,633
בדו"ח מס של 2023 (השתמשתי באלפי), יצאו לי בין היתר הסכומים הבאים תחת פירוט זיכויים.
הזיכויים המושחרים ברורים לי.

1714156896606.png

ב2023, שילמנו 832 ש"ח לביטוח חיים ולכן מגיע זיכוי (לפי 25%) של 208 ש"ח.
כמו כן אני ואישתי שכירים בלבד, עם שכר גבוה מהתקרה של זיכוי הפקדות עמית לפנסיה, ולכן כל אחד מאיתנו בנפרד זכאי ל230.30 ש"ח זיכוי כל חודש וסה"כ 2764 ש"ח בכל השנה על ההפקדות לפנסיה.
לכן בהנחה שבן הזוג הרשום קיבל את זיכוי ביטוח החיים, הסכום שלו הגיוני: 2764+208 = 2972.
מה שאני לא מצליח להבין זה מדוע בן הזוג השני קיבל זיכוי של 3582 ש"ח ולא רק בדיוק 2764 ש"ח.

מישהו יכול לשער מדוע?

לא.

של בן הזוג השני כ643 א"ש, מתוכם כ519 א"ש הכנסה מבוטחת.
של בן הזוג הרשום כ631 א"ש, מתוכם כ462 א"ש הכנסה מבוטחת.
הייתה לכם במהלך השנה הכנסה שאינה מעבודה בסך של לפחות 46,800₪
ההכנסה הזו שוייכה לבן הזוג בעל ההכנסה הגבוהה יותר מגיעה אישית, שזה בן הזוג השני

בן הזוג השני ביקש לא להיות מוגדר כעמית מוטב (שים לב שבן הזוג הרשום הוא לפי סעיף 45א(ה) והשני רשום רק 45א , הכוונה 45א(ד)).
ולכן על ההכנסה שאינה מעבודה הוא קיבל 35% זיכוי מתוך 5% הפרשה עבור הסכום של 46,800₪

הייתה לכם במהלך השנה הכנסה שאינה מעבודה בסך של לפחות 46,800₪
ההכנסה הזו שוייכה לבן הזוג בעל ההכנסה הגבוהה יותר מגיעה אישית, שזה בן הזוג השני

בן הזוג השני ביקש לא להיות מוגדר כעמית מוטב (שים לב שבן הזוג הרשום הוא לפי סעיף 45א(ה) והשני רשום רק 45א , הכוונה 45א(ד)).
ולכן על ההכנסה שאינה מעבודה הוא קיבל 35% זיכוי מתוך 5% הפרשה עבור הסכום של 46,800₪
קודם כל תודה רבה.
אכן התקבלו במהלך השנה בחשבון המסחר דיבידנדים העולים על הסכום שציינת והם אכן שויכו לבן הזוג השני כבעל ההכנסה הגבוהה.

שנית, יש פה כמה דברים מעניינים.
1. הדיבידנדים שהתקבלו לא הופקדו לפנסיה אז על מה ניתנת ההטבה פה? לא חייבת להיות הפקדה לפנסיה של ההכנסה בשביל לקבל הטבה?
2. ניתן ככה שרירותית לבחור להגדיר עמית כלא מוטב למרות שהוא כן הפקיד כשכיר לפנסיה במהלך השנה סכומים העולים על הסכום שמגדיר אותו כעמית מוטב?
3. ה46,800 שציינת זאת תקרה כלשהיא (נכון ל2023) שמעליה לא ניתן לקבל זיכוי? ניסיתי לחפש ולא מצאתי רפרנס לתקרה הזאת.

1. הדיבידנדים שהתקבלו לא הופקדו לפנסיה אז על מה ניתנת ההטבה פה? לא חייבת להיות הפקדה לפנסיה של ההכנסה בשביל לקבל הטבה?
עבור יחיד שאינו עמית מוטב, ניתן לנצל הפקדות עמית שכיר (כלומר הפרשות עבור העובד מהמשכורת) גם כנגד הכנסה שאינה הכנסת עבודה.
2. ניתן ככה שרירותית לבחור להגדיר עמית כלא מוטב למרות שהוא כן הפקיד כשכיר לפנסיה במהלך השנה סכומים העולים על הסכום שמגדיר אותו כעמית מוטב?
כן שדות 234ו־233 בדו"ח
1714189039521.png
3. ה46,800 שציינת זאת תקרה כלשהיא (נכון ל2023) שמעליה לא ניתן לקבל זיכוי? ניסיתי לחפש ולא מצאתי רפרנס לתקרה הזאת.
בהתאם להגדרה הכנסה מזכה עבור מי שיש לו הכנסה מעורבת בסעיף 47(א)(3) לפקודה

הבנתי.
תודה רבה וסחטיין לך על ההסבר ולאלפי על האופטימיזציה.

במקרה הכללי ולא רק המקרה הפרטי שלי, אפשר להגיד שלכל שכיר שמרוויח מעל 11316₪ (נכון ל2024) ויש לו בנוסף הכנסה נוספת כלשהיא (אפילו אם מדובר רק על דיבידנדים או מכירה ברווח), מגיע זיכוי מס נוסף שהוא יקבל רק אם יגיש דו"ח שנתי?

הבנתי.
תודה רבה וסחטיין לך על ההסבר ולאלפי על האופטימיזציה.

במקרה הכללי ולא רק המקרה הפרטי שלי, אפשר להגיד שלכל שכיר שמרוויח מעל 11316₪ (נכון ל2024) ויש לו בנוסף הכנסה נוספת כלשהיא (אפילו אם מדובר רק על דיבידנדים או מכירה ברווח), מגיע זיכוי מס נוסף שהוא יקבל רק אם יגיש דו"ח שנתי?
התנאי הוא, אם כעמית שכיר הופקדו לו מעל הסכום המהווה 7% השכר המבוטח או 9700 לחודש, הנמוך מבינהם

התנאי הוא, אם כעמית שכיר הופקדו לו מעל הסכום המהווה 7% השכר המבוטח או 9700 לחודש, הנמוך מבינהם
@ירח אפל , אתה יכול לעשות לנו סדר? בהנחה ואדם עבר את התנאי של עמית מוטב, מתי כדאי לי להחשב עמית מוטב ומתי עדיף לו לבחור להיות עמית שאינו מוטב?

@ירח אפל , אתה יכול לעשות לנו סדר? בהנחה ואדם עבר את התנאי של עמית מוטב, מתי כדאי לי להחשב עמית מוטב ומתי עדיף לו לבחור להיות עמית שאינו מוטב?
אין פה כלל אצבע, וכל מקרה צריך לבדוק את חישוב המס בשתי הברירות.
אבל מה שבולט זה שבהעדר הפקדות עצמאיות, לרוב ישתלם עמית יחיד ולא עמית מוטב.
בשלב הגשת הדוח השנתי, כדאי לבדוק את חישוב המס בשתי השיטות, ולהחליט מה להגיש

זה נכון, אבל הנקודה היותר חשובה היא האם בדצמבר אנחנו יכולים לעשות הפקדה עצמאית שתשפר את מצב המס שלנו.

זה נכון, אבל הנקודה היותר חשובה היא האם בדצמבר אנחנו יכולים לעשות הפקדה עצמאית שתשפר את מצב המס שלנו.
זה כבר חישוב ארוך, אולי בעתיד אכתוב כאן הודעה מפורטת עם דרך החישוב.
אבל כלל האצבע הוא שאם יש הכנסה לא מבוטחת (לא הופרש עבורה לתגמולים), אז עדיף להפריש עצמאית.

בינתיים אפשר להסתפק בהסברים החלקיים שיש בכל זכות.

אבל כלל האצבע הוא שאם יש הכנסה לא מבוטחת (לא הופרש עבורה לתגמולים), אז עדיף להפריש עצמאית.
אלא אם כן יש גם הכנסה פאסיבית לא מבוטלת, ואז צריך לבדוק :)

בכל מקרה @ירח אפל אשמח למעבר על הנתונים הבאים:
הכנסה פאסיבית של 41,005, כל ההכנסה מיגיעה אישית מכוסה מהפקדות מעסיק על שכר מבוטח.

לפי החישוב שלי, אמור לצאת ניכוי של 4,511 (11%) על הפקדה של 6,561 (16%).
החישוב של מס הכנסה נותן ניכוי של 4,247.
יש לך מושג למה?
אם צריך עוד נתונים אחלוק.

הכנסה פאסיבית של 41,005, כל ההכנסה מיגיעה אישית מכוסה מהפקדות מעסיק על שכר מבוטח.

לפי החישוב שלי, אמור לצאת ניכוי של 4,511 (11%) על הפקדה של 6,561 (16%).
החישוב של מס הכנסה נותן ניכוי של 4,247.
יש לך מושג למה?
אני מניח שמדור על עמית מוטב לשנת 2023?
אופציה ראשונה, שיש לך הכנסה מבוטחת של 287 אלף.
אופציה שניה, חלק מהסכום הוא לא מעל הסף של עמית מוטב.

בשביל למצוא אופציות אחרות צריך
כמה הכנסה חייבת כוללת ישנה (כדי לחשב את המסגרת של הניכוי)
כמה הכנסה מבוטחת ישנה (שוב כדי לחשב את הניכוי)
והאם ההפקדה 6,561 היא בנוסף להפקדות אחרות שהן בשיעור של לפחות 20,790₪

אתה יכול גם בפרטי אם יותר נוח לך

אין פה כלל אצבע, וכל מקרה צריך לבדוק את חישוב המס בשתי הברירות.
עד כמה שידוע לך, האם בסימולטור של מס הכנסה האפשרות המועדפת אמורה להילקח בחשבון אוטומטית?

עד כמה שידוע לך, האם בסימולטור של מס הכנסה האפשרות המועדפת אמורה להילקח בחשבון אוטומטית?
לא, יש יותר מידי משתנים, כולל עתידיים (הימנעות מזיכוי עכשיו כדי לנצל נקודות זיכוי ממס שבח בעתיד), אז אין פה אוטומטי

זה כבר חישוב ארוך, אולי בעתיד אכתוב כאן הודעה מפורטת עם דרך החישוב.

בינתיים אפשר להסתפק בהסברים החלקיים שיש בכל זכות.
אף פעם לא ברור לי איך שכיר בעל שליטה נכנס לחישובים של התקרות

בכל מקרה, הנה שאלה פשוטה
כל השנה לא הופרש לפנסיה מהמשכורת של שכיר בעל שליטה
אם מפקידים את התיקרה בסוף השנה, מה המקסימום שאפשר לקבל מהמס חזרה (במקרה ששולם)?

ושאלה לא פשוטה, לקרן השתלמות מתחת לתיקרה , הפקדה מחוץ למשכורת בסוף השנה, גם מזכה במס (במקרה ששולם)?

ואני מניח שכל זה קורה באמצעות טופס 106 וגם האישורי הפקדה העצמאיים מהקופות (או יותר נכון, מסמכים רשמיים של הגוף שמקבלים במרץ), נכון?

אף פעם לא ברור לי איך שכיר בעל שליטה נכנס לחישובים של התקרות

בכל מקרה, הנה שאלה פשוטה
כל השנה לא הופרש לפנסיה מהמשכורת של שכיר בעל שליטה
אם מפקידים את התיקרה בסוף השנה, מה המקסימום שאפשר לקבל מהמס חזרה (במקרה ששולם)?

ושאלה לא פשוטה, לקרן השתלמות מתחת לתיקרה , הפקדה מחוץ למשכורת בסוף השנה, גם מזכה במס (במקרה ששולם)?

ואני מניח שכל זה קורה באמצעות טופס 106 וגם האישורי הפקדה העצמאיים מהקופות (או יותר נכון, מסמכים רשמיים של הגוף שמקבלים במרץ), נכון?
מאיזה צד?
מצד השכיר אין הבדל בין כל עובד אחר.
מצד החברה,
תגמולים - בדיוק כמו כל עובד
פיצויים - עד השכר הממוצע ההפרשה לפיצויים מוכרת לחברה, מעבר לזה לא מוכרת בניכוי.
השתלמות - עד 4.5% מההפרשה עד התקרה (חודשית) מוכרת לחברה, אם היא הפרישה 7.5% אז 3 האחוזים הנותרים לא מוכרים בניכוי

מצד השכיר שלא מופרש לו מהמשכורת והוא מפריש עצמאית בסוף שנה
אז כמו כל שכיר אחר
על הכנסה לא מבוטחת הוא יכול להפריש עצמאית לתגמולים, ובהתאם לתקרות.
קרן השתלמות לעצמאים הוא כמובן לא יכול אלא אם כן הוא גם עוסק.

יש ברשת לא מעט מחשבונים, ואולי בעתיד אני אעלה פה הסבר איך לחשב, אבל זה מאמר לא קצר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Shadows מה אתם עושים עם עודף בחשבון ההשקעות שלכם? שוק ההון 5
א עודף של מבוטחים חולים בקרנות ברירת מחדל צרכנות פיננסית 36
Yuvalbuz3 הגדלת סיכון ותשואה ע"י משקל עודף שוק ההון 14
Y דוח שנתי - ברוקר זר המרת מטח בברוקר מציגה רווח לא ברור בפירוט פעולות מיסים 2
Y משהו שנכתב לי בנוגע לעמלת הפצה כשבאתי לקנות קרן כספית בבנק ולא ברור לי שוק ההון 8
א אני מחפש הסבר ברור איך להעביר מלאומי לאקסלנס את התיק השקעות שלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
N יצירת תיעוד ברור ואמין, מהקניה ב- Binance, ועד לקבלת השקלים בבנק ישראלי השקעות אלטרנטיביות 17
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? השקעות אלטרנטיביות 17
י אקסלנס שלחה לי מכתב לגבי העלת דמי ניהול, אבל הניסוח לא ברור, יש עמלה על קרן מחקה ועמלה על קרן נאמנות צרכנות פיננסית 1
ט ממש IB לא הכי ברור.. שוק ההון 5
לא חשוב שמות סרטון לא ברור על מתווה הגז, אפשר הסבר? אוף טופיק 1
S משהו מאוד עקרוני לא ברור לי... הסולידית נא תגובתך פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 59
singleton שחרור ממורשה חתימה במקרה של מתמודד/ת נפש צרכנות פיננסית 1
ב מה החוק אומר במקרה של פגיעת טיל בבניין בבניה? נדל"ן 3
דר אהבהמוזרה האם להתחיל לקנות את הקרן החדשה של אינבסקו? שוק ההון 11
Y עזרה בחיבור ראוטר חדש למודם-ראוטר קיים של ספקית האינטרנט אוף טופיק 5
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
Y דיני מיסים של שליש דירה בנוסף לדירה בבעלותי נדל"ן 2
2 IB - Interactive Brokers - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? שוק ההון 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
נועה28 היכן כתובים דמי הניהול של קרן סל אירית עוקב מדד באתר JUSTETF? שוק ההון 1
D מה קורה לפנסיה במקרה של משבר פיסקאלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
JBUZZ חדרה: סחירות של דירה עתידית? נדל"ן 17
נ מהפכת החשמול של הרכב הפרטי השפעות חיוביות על הסביבה מבחינת זיהום אוויר ורעש אוף טופיק 23
B משמעות חוקית של חתימה על הסכם זה בפתיחת חשבון בBlink ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ד האם משקיעים משפיעים על מחיר מניה של קרן סל שוק ההון 10
ד איך נקבע מחיר של מניה שוק ההון 4
אוגורן קרנות חו"ל בתסריט של דה-ליברליזציה של מט"ח שוק ההון 7
G החוב הלאומי של ארה"ב והשקעה בשוק האמריקאי לטווח רחוק שוק ההון 3
ס איך אני קונה ניירות ערך/etf בבורסה של לונדון ואמסטרדם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
S הגדרת זמן מסך ונעילה מרחוק של iphone אוף טופיק 1
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 35
סתיו החלפה של אגרות חוב ישראליות באגרות חוב של מדינה אחרת שוק ההון 11
C יועץ השקעות שעוקץ תיק של 6 מיליון שוק ההון 2
ד מה הסבירות להפסקת המסחר של הקרן האירית החדשה של אינבסקו? שוק ההון 25
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
R פירעון מוקדם של משכנתא צרכנות פיננסית 8
ס תיק השקעות ב IBI - שקלים דולרים ויורו. טווח של עשרים שנים. שוק ההון 6
R רווח של מעסיק מעובד אוף טופיק 45
D פרישה לפנסיה של מי שעובד עדיין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
J שאלת מיסוי על קניה של מניה זרה שוק ההון 5
מ מכירה של קרן אירית שוק ההון 3
C הפקדה של דולרים לחשבון ישראלי צרכנות פיננסית 2
I איך להשתפר כמפתח תוכנה עם ניסיון של כשנתיים התפתחות אישית 8
M הוזלת צריכת חשמל של מיזוג מרכזי בדירה שכורה צרכנות פיננסית 23
ה התיק של המצבר שוק ההון 13
א פלטפורמה נוחה של בית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1