• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגירת פלסטינים לפי טראמפ

• פותח הנושא פותח הנושא isalidiq
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שאלה נוספת,
לדעתך:
1. איך לבגץ שום אחריות לסיבות שהובילו ל7.10?
2. בגץ (והמערכת המשפטית בכללותה) נקיי כפיים ומעולם לא התנהלו בצורה פסולה בהתערבות בנושאים ביטחוניים?
לדעתי לבג"ץ בהחלט יש אחריות על 7.10. תפקידו העיקרי של בג"ץ הוא שמירה על הדמוקרטיה הישראלית, ותפקידו השני הוא לדאוג לאכיפה של החוק גם כלפי הבכירים ביותר. בג"ץ נכשל בתפקידים אלה. אילו בג"ץ היה מבצע את תפקידו, נתניהו מזמן היה בכלא, לא הייתה לנתניהו אפשרות להמשיך לטפח את החמאס בעזה, ו-7.10 לא היה קורה.
ברור לי שכוחו של בג"ץ מוגבל, אבל אסור לנקותו מהאחריות שיש לו. לבג"ץ יש בהחלט סמכות ולפיכך גם אחריות לתוצאות החלטותיו.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי לבג"ץ בהחלט יש אחריות על 7.10. תפקידו העיקרי של בג"ץ הוא שמירה על הדמוקרטיה הישראלית, ותפקידו השני הוא לדאוג לאכיפה של החוק גם כלפי הבכירים ביותר. בג"ץ נכשל בתפקידים אלה. אילו בג"ץ היה מבצע את תפקידו, נתניהו מזמן היה בכלא, לא הייתה לנתניהו אפשרות להמשיך לטפח את החמאס בעזה, ו-7.10 לא היה קורה.
ברור לי שכוחו של בג"ץ מוגבל, אבל אסור לנקותו מהאחריות שיש לו. לבג"ץ יש בהחלט סמכות ולפיכך גם אחריות לתוצאות החלטותיו.
וגם לתקשורת.

ב2015 נתניהו זכה בבחירות בעקבות זה שאמר שאמר שהמוני מצביעים ערביים נוהרים לקלפי, השמאל מביא אותם באוטובוסים.

זה שקר.

למיטב ידיעתי התקשורת לא הודיעה בזמן אמת שזה שקר.

זה פשוט לא יאמן איך ביבי משכנע ציבור כל כך גדול שאין צורך בועדת חקירה. אם הייתם אומרים לי את זה ב10 באוקטובר 2023 הייתי חושב שאתם משוגעים. באמת שאין לי הסבר, האם זה אנטי ממסדיות? רגשות קיפוח היסטוריים, ממש לא מצליח להבין איך מחליקים את אחד האסונות הגדולים בתולדות המדינה...

זה פשוט לא יאמן איך ביבי משכנע ציבור כל כך גדול שאין צורך בועדת חקירה. אם הייתם אומרים לי את זה ב10 באוקטובר 2023 הייתי חושב שאתם משוגעים. באמת שאין לי הסבר, האם זה אנטי ממסדיות? רגשות קיפוח היסטוריים, ממש לא מצליח להבין איך מחליקים את אחד האסונות הגדולים בתולדות המדינה...
לחלק נכבד מהציבור אין אמון במערכת המשפט, אז מעדיפים שהועדה תמונה ע״י נבחרי ציבור

לחלק נכבד מהציבור אין אמון במערכת המשפט, אז מעדיפים שהועדה תמונה ע״י נבחרי ציבור
תסלח לי אבל זה טרלול מוחלט.
עצם האמירה שלך פסולה מיסודה ומהווה מניפולציה, שמטרתה לייצר מצג שווא שכביכול יש בכלל יש סימן שאלה שהיה כשל קולוסלי והוא תלוי נקודת מבט, כאילו כאילו זה דיון פילוסופי עם שתי אסכולות.
אני לא יודע אם זה כי שטפו לך את המוח או כי אתה מעדיף את השחיתות הזו על פני לאבד את השלטון של ביבי, אבל זה פשוט מחריד. היועצת היא מושחתת, ראש השבכ הוא פקיד, נשיא בית המשפט העליון הוא דיקטטור, ובינתיים ממשיך לכהן שלטון שאחראי על המחדל הגדול בתולדות המדינה ומתדיין על מי צריך לחקור כאילו זה העניין העיקרי פה.
בוא אני אקל עליך ואגיד לך את עיקרי המסקנות: ביבי, גלנט, ראש השבכ, ראש המוסד, הרמטכל, סגנו, וכל הקצונה הבכירה לפחות בחמש שנים האחרונות צריכה לעוף על טיל ולא לחזור.
באמת שאבדה הבושה.

בוא אני אקל עליך ואגיד לך את עיקרי המסקנות:
אז למה צריך ועדת חקירה אם החלטת כבר מה המסקנות?
ביבי, גלנט, ראש השבכ, ראש המוסד, הרמטכל, סגנו, וכל הקצונה הבכירה לפחות בחמש שנים האחרונות צריכה לעוף על טיל ולא לחזור.
החלטה סבירה. אבל יותר משאכפת לי להעיף אנשים, אכפת לי שלא יחזרו על אותן טעויות.
בניגוד אליך, לא רואה שום מטרה סתם להעיף אנשים
אני לא יודע אם זה כי שטפו לך את המוח או כי אתה מעדיף את השחיתות הזו על פני לאבד את השלטון של ביבי,
כמו אחרים, אתה משתמש בהרבה רטוריקה והנחות מקדימות מעוותות כדי ״להתמודד״ עם דעה שונה משלך, במקום לתת טיעון ונימוק מסודרים.

אז אני אקל עליך:
אין לי עניין שביבי ימשיך להיות בשלטון, והלוואי ומוסדות המדינה בכללותם היו נקיים, עם אמון מלא מהעם.
דעתי שלבגץ יש חלק בכשלון, ולכן לא ארצה שהגוף הזה ינווט את החקירה.
ככלל, יש לי אמון אפסי באנשים שם, ועדיף לטעמי שנבחרי ציבור יעשו זאת.
ההצעה אומרת שהועדה תיבחר ע״י 80 חברי כנסת (2/3 מהעם) ואם לא יצליחו אז 50-50 קואליציה ואופוזיציה.
זה לא אידיאלי אבל לדעתי זה יבטיח שקיפות ואמינות ברמה די גבוהה

אם חושב אחרת, מוזמן לטעון טענה נגדית ולנמק

דעתי שלבגץ יש חלק בכשלון, ולכן לא ארצה שהגוף הזה ינווט את החקירה.
ככלל, יש לי אמון אפסי באנשים שם, ועדיף לטעמי שנבחרי ציבור יעשו זאת.
ההצעה אומרת שהועדה תיבחר ע״י 80 חברי כנסת (2/3 מהעם) ואם לא יצליחו אז 50-50 קואליציה ואופוזיציה.
דעתך שלבגץ יש חלק בכישלון ולכן אתה לא רוצה שהוא ינווט את החקירה - לגיטימי
הפיתרון שלך שחברי הכנסת ינווטו את החקירה, כלומר לפי הלוגיקה שלך אין להם אפילו חלק בכישלון?
בלי קשר, החוזקה שלנו כעם דמוקרטי צריכה להיות ביקורתית הרבה יותר כלפי נבחרי הציבור שלנו, האמירה שלך שהם איכשהו מייציגים אותי ואותך מזעזעת אותי.
פיתרון נוסף - להבין שקרה מקרה כל כך חמור במדינה, שחייבים ללכת עכשיו לבחירות ולראות את רצון העם בנקודה העכשווית. כמובן ש״המייצגים״ אותנו לא יעשו את זה

הפיתרון שלך שחברי הכנסת ינווטו את החקירה, כלומר לפי הלוגיקה שלך אין להם אפילו חלק בכישלון?
ודאי וודאי שיש להם חלק בכישלון. והם צריכים להיחקר על כך.
אך לפחות הם בעלי תפקיד נבחרים
בלי קשר, החוזקה שלנו כעם דמוקרטי צריכה להיות ביקורתית הרבה יותר כלפי נבחרי הציבור שלנו,
זה נכון, אבל למה זה סותר את מה שאמרתי?
האמירה שלך שהם איכשהו מייציגים אותי ואותך מזעזעת אותי.
דעתך, זכותך.
אותי יותר מזעזע להעיף נבחרי ציבור כך בהינף יד
פיתרון נוסף - להבין שקרה מקרה כל כך חמור במדינה, שחייבים ללכת עכשיו לבחירות ולראות את רצון העם בנקודה העכשווית. כמובן ש״המייצגים״ אותנו לא יעשו את זה
דעתך, זכותך.
דעתי, שלמרות שהייתי רוצה לראות את רוב הכנסת מתחלפת, אני מעדיף להסתפק ברע במיעוטו. אני חושב שזה חלומות שווא שבחירות יפתרו לנו את כל הבעיות, ולכן מעדיף את הממשלה הנוכחית, שהיא כאמור הרע במיעוטו.
אני חושב שיש התקדמות יפה בהישגים, ויותר מסוכן לטעמי האובססיביות של חלק מנציגי הציבור להאשים חלק מסוים בעם ונציגיו בכל הרעות פה במדינה, ושהפתרון לזה הוא מדינה פלסטינית.

מבין לגמרי את דעתך. רק תבין שיש דעות שונות. שהן לא לשמור על ״ביבי המלך״

ודאי וודאי שיש להם חלק בכישלון. והם צריכים להיחקר על כך.
אך לפחות הם בעלי תפקיד נבחרים
אז תתקן את ההודעה הקודמת שלך. אתה לא רוצה שבגצ לא ינווט את החקירה כי יש לו חלק בכישלון, אלא כי הם לא בעלי תפקיד נבחר
זה נכון, אבל למה זה סותר את מה שאמרתי?
כתבתי ״בלי קשר״
מבין לגמרי את דעתך. רק תבין שיש דעות שונות. שהן לא לשמור על ״ביבי המלך״
בהחלט מבין. עדיין מאוד מאוכזב

אז תתקן את ההודעה הקודמת שלך. אתה לא רוצה שבגצ לא ינווט את החקירה כי יש לו חלק בכישלון, אלא כי הם לא בעלי תפקיד נבחר
אדייק.
לדעתי יש לבגץ חלק בכשלון, כמו כן לחברי הכנסת.
במצב כזה בעלי תפקיד נבחרים עדיפים על בעלי תפקיד לא נבחרים
כתבתי ״בלי קשר״

בהחלט מבין. עדיין מאוד מאוכזב
מעריך.
אגב, למה לדעתך ועדת חקירה קריטית? מה לדעתך אפשר להשיג אם תוקם ועדת חקירה ממלכתית?

ביבי הצליח לתת לאנשים רבים תחושת זהות ושייכות. דברים חשובים. אלו לא מנגנונים רציונלים, הם יותר רגשיים וקשים לשינוי.

מה שכן, צריך גם להסתכל על הצד החיובי, התמיכה בביבי ירדה, יש הרבה אנשי ימין , למשל בקבוצת הפייסבוק "אנשי ימין נגד התנהלות הממשלה" שחושבים שהוא מזיק מאוד לימין.

אמירה כזאת היא תוצאה של שטיפת מוח שלא שונה במהותה משטיפת המוח שנוהלה ע"י גבלס. לא מדובר בדעה שאדם בר דעת יכול להגיע אליה בעצמו כי היא פשוט לא הגיונית והיא רק משרתת בעלי אינטרסים ולא את האנשים שמאמינים בה.
זה פגם בדמוקרטיה שלאנשים שניתנים לשטיפת מוח בכזאת קלות יש זכות הצבעה. בדיוק כך דמוקרטיות נופולות ומנהיגים כמו היטלר עולים לשלטון.

אם חושב אחרת, מוזמן לטעון טענה נגדית ולנמק
לא מתכוון לבזבז את הזמן שלי על שטויות כאלה.
האחראים על המחדל החליטו פתאום שמה שעבד 76 שנה לא מתאים להם, והם צריכים כמה שנים כדי למצוא את המנגנון הנכון, כמה נוח ולא צפוי... אמסלם ומירי רגב יחליטו מי יבדוק אותם ולא שופטי בית משפט עליון. נו באמת... זה מה שיש לי להגיד. מחר יחליטו שגם יו"ר ועדת הבחירות שהוא שופט לא אובייקטיבי אז צריכים עוד כמה שנים כדי להחליט מתי ואיך לקיים את הבחירות. לצערי זה כבר לא נראה לי מופרך.

האחראים על המחדל החליטו פתאום שמה שעבד 76 שנה לא מתאים להם
רק שזה לא היה הדיון.
הדיון נסוב לגבי דעת חלק מהעם שאין אמון במערכת המשפט בעניין ועדת חקירה, דעה שאתה תקפת, וההנחה שלך ״ששטפו לי את המוח״.
אני נימקתי את דעתי. אתה חולק וזה מובן לגמרי.
אני גם מצליח להבין למה קשה לך לתת אמון, אך עדיין חושב אחרת ממך.
לא מתכוון לבזבז את הזמן שלי על שטויות כאלה
אז שיהיה ערב נפלא

תעמולה, פייק ניוז, בורות והסתה.
ביבי שולט בישראל כבר יותר מ 15 שנה וכבר השתלט על רוב מנגנוני הממשל החינוך והתקשורת.
רוב המשוכות שעומדות בדרכו של ממשל דיקטטורי-פופוליסטי כבר הרוסות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תעמולה, פייק ניוז, בורות והסתה.
ביבי שולט בישראל כבר יותר מ 15 שנה וכבר השתלט על רוב מנגנוני הממשל החינוך והתקשורת.
רוב המשוכות שעומדות בדרכו של ממשל דיקטטורי-פופוליסטי כבר הרוסות.
וגם עם כל זה עדיין כ80 אחוז מהעם, לפי הסקרים, מבינים שביבי ושופרותיו משקרים בעניין ורוצים ועדת חקירה ממלכתית, שזה דבר מעודד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M חוק המשיכה הבטוח לאזרח ישראלי לעומת אמריקאי לפי המחקרים שוק ההון 59
T פיצוי לפי סעיף 197 נדל"ן 1
P מס מגיל 60 - כל סוגי ההכנסה לפי המדרגות, או שיש יוצאי דופן? מיסים 8
ג הפקדה רטרואקטיבית לפנסיה מקיפה לפי תיקון 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F ניכוי לפי סעיף 47 - האם יש הגבלה לסוג הכנסה? מיסים 5
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
yoyo תכנון פרישה בגיל 60 לפי הסטטוס הפיננסי שלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
tomerca אתר שמציג את את המיקום שלך באחוזונים לפי הון עצמי או משכורת לפי מדינה פוסטים מאיכות נמוכה 6
Excelmik איך למצוא תשואות לפי שנה קלנדרית שוק ההון 2
U סכום הפנסיה לפי הדוח הרבעוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
JBUZZ ביטוח נסיעות לחו"ל - הפעלת תוספת ספורט אתגר (אקסטרים) לפי יום צרכנות פיננסית 3
ל הלוואה מהפנסיה רק לפי ת.ז. ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
R השקעות לפי מטרה שוק ההון 5
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
C ניתוק תושבות לפי מבחן חזקת הימים צרכנות פיננסית 21
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
C השקעה מתונה לפי מחיר/נכסים על פי גרהאם שוק ההון 13
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
N האם יש יתרונות לקניית קרנות איריות לפי השווי ההוגן (NAV) שוק ההון 0
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
Vit7 מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן אל מול שער המטח שוק ההון 50
M לפי איזו תקופה נקבעות הריביות הממוצעות בחישוב עמלת היוון נדל"ן 7
ע הלוואת גישור כשמשכנתא+הלוואת גישור עוברים את המותר לפי הכנסה פנויה נדל"ן 2
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
ש מתי מתבצע קניה של קרן נאמנות או מדד כלשהיא, לפי מה שכתוב בתשקיף הדף? שוק ההון 0
A לפי מה ששמעתי בבנק שלי אי-אפשר לקנות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
sharon נוסחה לחישוב הסכום שצריך לחסוך בחוק המשיכה הביטוח לפי אחוזי משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
yanosh34 עודף לא ברור של זיכוי לפי סעיף 45א מיסים 23
sharon תזרים משוק ההון כאלטרנטיבה למשיכה הונית (לפי חוק המשיכה הבטוח) שוק ההון 64
B תשואות של מסלול פנסיה לפי חודש (מחקה מדד s&p 500) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A איתור מטען במכס לפי ח.פ או שם חברה מיסים 0
P מלחמה - דמוגרפיית הרוגים לא הגיונית, לפי חמאס פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 7
I מכירה לפי שכבות - מספר שאלות שוק ההון 103
N חיפוש מדד לפי מניות שוק ההון 6
D דירוג בנקים לפי סיכון צרכנות פיננסית 2
ב נתונים סטטיסטיים לגבי הוצאות משק בית לפי עשירון, מס׳ נפשות, מיקום... פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 14
ס מיסוי RSU לפי 102 אחרי הגירה לאנגליה מיסים 2
B אפשרי לדווח מס ממכירות של מניות לפי LIFO ? מיסים 4
יבגני וולף אינדקס עולמי של מניות שמחלקות דיבידנד לפי DGI שוק ההון 13
B איך קונים דירה ב-200 ש"ח לחודש (לפי טמקא)? פוסטים מאיכות נמוכה 20
S שאלה: מגמות מחירי דירות לפי מודעות נדל"ן 6
ביולוג ירושלמי שאלת SPARK בסיסית מאוד - פקודת LMT ומחירי נייר ערך לפי טבלת היצע/ביקוש. שוק ההון 27
S "דוח שאילתת מס הכוללת שערי מניות לכל מניה לפי שכבות" בדולרים פוסטים מאיכות נמוכה 1
O המעסיק עדיין לא מפריש לי פנסיה כי כבר חצי שנה אין לי קרן פנסיה פעילה האם לפי תיקון 190 אוכל להפקיד בעצמי או שצריך לחכות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y ציפיות האינפלציה של הציבור לפי אג"חים ממשלתיים שוק ההון 16
עניי עירך קודמים שלום.שאלה לגבי עמלות באקסלנס.לא מזמן עברתי לשם לפי קישור של הסולידית. שוק ההון 5
י ביטוח רכב לפי קילומטרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Regevkr בעיות עם ניכוי מס במקור לפי האמנה עם ארה"ב - לא מוצאים אותי במרשם מיסים 1

נושאים דומים

Back
למעלה