אני לא יודע לחזות האם ה״פיצול״ שהתחיל לפני כמה שנים יישאר לעד. אם הולכים מספיק אחורה, ארה״ב לא שלטה ללא עוררין בכלכלה כמו שהיא שולטת בה היום
בוודאי שלתת משקל יתר של יותר מפי 100 למדינה קטנה במזרח התיכון זה מסוכן יותר
אגב - אני חושב שהשקעה בסנופי זו השקעה מעולה ומפוזרת, וכרגע רוב ההון שלי מושקע שם. אבל אני לא חושב שהשקעה במדד עולמי היא גרועה ובטח לא חושב שהיא בטוח תפסיד בטווח הארוך להשקעה בסנופי
כתבתי תשובה ממש יפה(בעיני) והיא נמחקה משום מה...מתבאס

בגדול, אבל , מה הסיבות לתשואת היתר של "הבינ"ל" לעומת השוק האמריקאי? או יותר נכון מה הסיבות לתשואת החסר של ארה"ב באותן תקופות?
בהנחה ואנחנו "מתעלמים" מעשור בודד(כמו שנאמר כאן, משקיעים לעשורים...למרות שפרקטית, לא יודע מה איתכם, אני די מסתכל +- על עשרים שנה) כמה רחוק אתה צריך ללכת(אם בכלל אפשרי) בשביל שהשוק מחוץ לארה"ב ייצר תשואה כוללת שהיא מעל לשוק ארה"ב?
ועכשיו, פרקטית, בהנחה ואתה אומר שהלאה זה לא ימשיך...לגיטימי. מאיפה תבוא לך התשואה העודפת? אין כאן אינסוף מדינות ואפשרויות.אפילו כמות די מצומצמת...לא תבוא כלכלה עם דמוגרפיה חזקה, צמיחה משמעותית ברווחי חברות, השפה האנגלית, כבוד לזכויות קניין, מיקום גיאוגרפי חזק, אפשרות לבעלי מניות זרים להחזיק בעלות, יזמות חזקה, מיסוי נמוך וכו באיזה "פוף" והפתעה.(פתאום ארגנטינה...אני בסדר עם זה שאני לא החזקתי שם מניות כי תוך כדי כך לא החזקתי גם בצרפת, רוסיה, סין, טורקיה, יוון וכו...)
ואני אישית חושב, שהתשואה בסוף מגיעה משילוב של סיבות שקשה מאד לראות אותן באיזשהו סוג של בטחון מחוץ לארה"ב...ורואה בעיקר סיכונים ולא סיכויים.
אני חושב שלהגיד שלא יודעים כלום בנקודה X ולזרוק זיטונים על העולם...וואלה, איפה זה שם כבר עשרים שנה את המשקיעים של בשווקים "היעילים" של השווקים המתעוררים? פשוט להתעלם מזה ולהמשיך?
למה התשואות על השווקים באירופה ויפן כל כך נמוכות? בגלל סיבות שקשה להבין? למה הרווחים שם נמוכים? למה זה ישתנה?
האם זה יכול להשתנות...כן...אבל מה הסיכוי?
אבל בלי ידע במניות, אין לך שום דרך לדעת אם בכלל ההבדלים הללו יבואו לידי ביטוי בשווי המניות. וגם אם כן, אין לך מושג אם זה משהו שיכול להעלות או דוקא להורידת את השווי.
כלומר לך יש הנחה מסויימת על איך המניות יתנהגו בעתיד.
אני לא בא להתווכח אם ההנחה שלך נכונה או לא (למרות שבהחלט יש לא מעט טיעונים לכאן ולכאן). אני רק מציין שזאת הנחה ולא עובדה, ולכן למי שלא מניח הנחות מקדימות יש הגיון בלפזר על פני כל העולם.
כמובן שיש לי הנחות מסויימות, לכולנו יש כשאנחנו עושים השקעה ב X.
וכמובן שהכל יכול לקרות, האם אני בטוח ב 100% שהשוק האמריקאי ימשיך לתת תשואת יתר על שאר העולם? ברור שלא...העולם משתנה בצורה תדירה.
אני כן חושב , שבתקופת ההשקעה הרלוונטית עבורי, שזה סביר+ שהשוק הזה יתן תשואה עודפת ומבחינתי בסיכון משמעותית יותר נמוך. אני חושב שהתשואה של שוק מניות(שחשוב להפריד את זה "מהכלכלה"...לא כל שוק מניות מייצג את הכלכלה...ע"ע סין והודו) מגיעה מסיבות מסויימות...וניתן לראות בשל הסיבות האלו תשואות במקומות מסויימים ותשואות חסר(עד שליליות) בהרבה מקומות אחרים...