הרעיון פה הוא למעשה להקטין סיכון שהשוק עולה ולהגדיל סיכון שהשוק יורד, לקנות יותר כאשר השוק יורד ופחות ככל שהוא עולה מה חושבים?
1. שהרעיון שהצעת לא שווה הרבה בעולם האמיתי, ושלדעתי האישית והוא מעיק להתעסק בו במקום לקנות בכל חודש
בסכום קבוע עם הוראת קבע בסכום קבוע וידוע, פחות להתעסק ויותר לעשות.
נכון, הפעולה עצמה פשוטה כי ללכת ולבדוק בכמה המדד עלה/ירד זה שטויות, ואז להפעיל מחשבון של ווינדוס זה שטויות.
רק שעצם הרעיון עצמו (ולא הפעולה עצמה) נשמע לי מעיק עד אווילי למשקיע פאסיבי שרוצה להתעסק עם סיכון.
2. שהרעיון שהצעת מתעסק במיקרו של הדברים במקום במאקרו של הדברים.
המיקרו של הדברים - פעם בחודש בכל חודש ביום הקנייה של ניירות הערך לבדוק בכמה המדד עלה/ירד ולהעלות/להוריד מזה את סכום הרכישה שדיברת עליו.
(
ומה עושה העודף שאיתו לא נקנו ניירות הערך בחודש שהמדד עלה? מחכה בקרנות כספיות רוכב על האינפלציה או בורח לצריכה?).
המאקרו של הדברים - לפתח, ללמוד, להתעקש ולהתיישר על אסטרטגיה יציבה, החלטית, ממוקדת, מפוקסת, כזאת שתוכל לאחוז אותה בשתי הקצוות למשך ה- 30-40-50-60-70 השנים הבאות עד שתהפוך לאדמה, מבלי שהאסטרטגיה הנ"ל תהיה מעיקה מדי או "התעסקותית" מדי כי כשצעירים הקוגניציה בשמיים (לחלקנו הגדול) וכשמתבגרים ומזדקנים ומתעייפים הקוגניציה כבר בכפות הרגליים (לחלקנו).
3. שיש דרכים ושיטות פעולה הרבה יותר טובות, בדוקות ומוכרות להגדיל סיכון או להקטין סיכון.
4. שאני לא מדבר על המספרים האבסולוטיים ושרק למתי מעט מאוד אנשים יש את היכולת הטכנית והסבלנות לקחת את המספרים מהיכן שצריך, להריץ עליהם את תרחישי האקסל החכמים והמתוקתקים שלהם ולתת לך תשובה מספרית שתניח את דעתך.
אני לא מדבר מספרית, אני מנסה להבין את הצל שרודף אותך מאחורי הרעיון הדי מוזר.
5. שהרעיון שלך נשמע על פניו די טיפשי, אבל אני לא מספיק חכם, לא מספיק יודע, ולא מספיק מוכשר ומבין לשפוט אותו מספרית בצורה שהיא ידענית ומלאת תובנות השקעה בכדי לומר לך האם הוא נכון או שלא.
שלפני שמגיבים למישהו, עוזר לדמיין שאתם עונים לו פנים אל פנים ולא כאנונימיים בפורום. זה יתרום לתרבות השיח, ולביטחון של המשתתפים לשאול שאלות ולהציע רעיונות
וכן, עוד דבר שולי שנקרא נימוס.
יש נימוס ויש WOKE/PC מחורבן ומסריח שגורם לטחורים שלי לצאת לטיול ערב לאור זריחה... מבין שהתגובה שלך מנסה להיות מנומסת ונעימה, ולגרום לצ'חצ'חים שפה להגיב יפה למשתמש חדש עם רעיון מוזר עד טיפשי לדעתם (הגם שהם לא טרחו לומר ולהסביר למה הוא טיפשי לדעתם אולי כי הוא טיפשי להם מדי?).
רק שתבין שמנומס לא חייב להיות פה (רצוי? עדיף? אולי כן ואולי לא), וגם לא חייב לכפות נימוס על אחרים ולמשטר אותם לכללי השיח שאתה חושב, מכיר, יודע, מובנה וחונכת עליהם כמנומסים.
אני למשל כקורא אקראי חסר חשיבות של השרשור הזה לא ראיתי פה שום חוסר נימוס מוגזם או בולט, ולא ראיתי שום תקיפות או אגרסיביות כלפי שואל השאלה.
הכל חייב להיות כל כך נעים ומכבד ומתוק ושערות סבתא?...
לא.
כן ראיתי לגלוג קל (וזה בסדר גמור כשפוגשים רעיון שהוא לא לטעמך), אולי קצת הסתלבטות ישראלית בריאה (וזה בסדר גמור כי מותר ולא חייב להפוך כל זבוב בלי כנף לציפור פצועה עם חור בגרון).
התגובה שלך סתם מיותרת והיא מיותרת כי פיתחת רגישות גבוהה מדי. ניכר ממנה שהיא גבוהה מדי.
שים לב שאפילו בשרשור הקצר מאוד הזה עם המעט מאוד תגובות, דווקא עצם התגובה שלך עצמה, שמנסה להתריע ולהרים דגל של רגישות, היא זאת שהקפיצה אצלי את סף הרגישות למישהו שמנסה על פי השקפת העולם שלו ויכולת קריאת הטקסט שלו להזרים פה את ה- WOKE ולמשטר שיח שהוא נטו PC מחורבן.
אני לא סובל את זה.
בפעם הבאה שאתה מנסה למשטר שיח ברשת מול אוואטרים של אנשים אמיתיים, תשאל קודם את עצמך מאיפה הרגישות הזו באה כי היא נטו בך ולאו דווקא בשיח.
אהבת את התגובה שלי לתגובה שלך?
עוררה בך אנטגוניזם?
מרגיש קצת ג'ורג' קרלין שמרחף מעל ולוחש לך באוזן נאצות רומנטיות?