• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רעיון שחשבתי עליו לגבי סכום רכישה כל חודש של SP500

• פותח הנושא פותח הנושא DigiDog87
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

DigiDog87

משתמש סולידי
דירוג
10
חשבתי שסכום הרכישה כל חודש צריך להיות הפונקציה של התנועה במדד בכל חודש לדוגמא

תסריט של עלייה במדד:
סכום ברירת המחדל: 1000 ש"ח בחודש
תנועת המדד לחודש: 3%
סכום רכישה(חישוב): 1000 * (1- 3% * 3)
סכום רכישה כולל: 910 ש"ח

תסריט של ירידה במדד:
סכום ברירת המחדל: 1000 ש"ח בחודש
תנועת המדד לחודש: 3%-
סכום רכישה(חישוב): 1000 * (1- 3% * 3)
סכום רכישה כולל: 1090 ש"ח

הרעיון פה הוא למעשה להקטין סיכון שהשוק עולה ולהגדיל סיכון שהשוק יורד, לקנות יותר כאשר השוק יורד ופחות ככל שהוא עולה מה חושבים?

בלי ממש להתעמק במה זה בעצם עוזר, סתם ככה בגדול....אההה....זה....נשמע כמו...קשקוש בלבוש.

אבל כדי להיות יותר פרודוקטיביים ובגלל שאנחנו פה כדי לעזור ונשמע שמה שאת רוצה הוא מאוד פשוט....אז...תוריד מהרשת דאטה של קרן ה sp500 האהובה עליך, תפתח את הנתונים באקסל ותריץ את הנוסחת ההשקעה שלך ותבדוק כמה והאם תרוויח מול השקעה רגילה, אין פשוט מזה.

אשמח אם תחזור כדי לעדכן מה יצא לך.

עלה ב־3% הקטנת את ההשקעה ב־9%
מה יקרה כשיעלה ב30%?

אגיד מה אני חושב
שלפני שמגיבים למישהו, עוזר לדמיין שאתם עונים לו פנים אל פנים ולא כאנונימיים בפורום. זה יתרום לתרבות השיח, ולביטחון של המשתתפים לשאול שאלות ולהציע רעיונות
וכן, עוד דבר שולי שנקרא נימוס.

אגיד מה אני חושב
שלפני שמגיבים למישהו, עוזר לדמיין שאתם עונים לו פנים אל פנים ולא כאנונימיים בפורום. זה יתרום לתרבות השיח, ולביטחון של המשתתפים לשאול שאלות ולהציע רעיונות
נימוסים זה חשוב.
יחד עם זאת אין פסול בלכתוב את דעתך האישית למישהו (ששואל לדעתך האישית).
גם אם לדעתך (שנשאלה), דעתו (ששותפה) היא קשקוש בלבוש.

מתנצל אך חייב להצטרף כאן ל"קשקוש בלבוש". אין צורך להמציא את הגלגל - כמו כן החישוב לא הגיוני.

הרעיון פה הוא למעשה להקטין סיכון שהשוק עולה ולהגדיל סיכון שהשוק יורד, לקנות יותר כאשר השוק יורד ופחות ככל שהוא עולה מה חושבים?
1. שהרעיון שהצעת לא שווה הרבה בעולם האמיתי, ושלדעתי האישית והוא מעיק להתעסק בו במקום לקנות בכל חודש בסכום קבוע עם הוראת קבע בסכום קבוע וידוע, פחות להתעסק ויותר לעשות.
נכון, הפעולה עצמה פשוטה כי ללכת ולבדוק בכמה המדד עלה/ירד זה שטויות, ואז להפעיל מחשבון של ווינדוס זה שטויות.
רק שעצם הרעיון עצמו (ולא הפעולה עצמה) נשמע לי מעיק עד אווילי למשקיע פאסיבי שרוצה להתעסק עם סיכון.
2. שהרעיון שהצעת מתעסק במיקרו של הדברים במקום במאקרו של הדברים.
המיקרו של הדברים - פעם בחודש בכל חודש ביום הקנייה של ניירות הערך לבדוק בכמה המדד עלה/ירד ולהעלות/להוריד מזה את סכום הרכישה שדיברת עליו.
(ומה עושה העודף שאיתו לא נקנו ניירות הערך בחודש שהמדד עלה? מחכה בקרנות כספיות רוכב על האינפלציה או בורח לצריכה?).
המאקרו של הדברים - לפתח, ללמוד, להתעקש ולהתיישר על אסטרטגיה יציבה, החלטית, ממוקדת, מפוקסת, כזאת שתוכל לאחוז אותה בשתי הקצוות למשך ה- 30-40-50-60-70 השנים הבאות עד שתהפוך לאדמה, מבלי שהאסטרטגיה הנ"ל תהיה מעיקה מדי או "התעסקותית" מדי כי כשצעירים הקוגניציה בשמיים (לחלקנו הגדול) וכשמתבגרים ומזדקנים ומתעייפים הקוגניציה כבר בכפות הרגליים (לחלקנו).
3. שיש דרכים ושיטות פעולה הרבה יותר טובות, בדוקות ומוכרות להגדיל סיכון או להקטין סיכון.
4. שאני לא מדבר על המספרים האבסולוטיים ושרק למתי מעט מאוד אנשים יש את היכולת הטכנית והסבלנות לקחת את המספרים מהיכן שצריך, להריץ עליהם את תרחישי האקסל החכמים והמתוקתקים שלהם ולתת לך תשובה מספרית שתניח את דעתך.
אני לא מדבר מספרית, אני מנסה להבין את הצל שרודף אותך מאחורי הרעיון הדי מוזר.
5. שהרעיון שלך נשמע על פניו די טיפשי, אבל אני לא מספיק חכם, לא מספיק יודע, ולא מספיק מוכשר ומבין לשפוט אותו מספרית בצורה שהיא ידענית ומלאת תובנות השקעה בכדי לומר לך האם הוא נכון או שלא.

יש נימוס ויש WOKE/PC מחורבן ומסריח שגורם לטחורים שלי לצאת לטיול ערב לאור זריחה... מבין שהתגובה שלך מנסה להיות מנומסת ונעימה, ולגרום לצ'חצ'חים שפה להגיב יפה למשתמש חדש עם רעיון מוזר עד טיפשי לדעתם (הגם שהם לא טרחו לומר ולהסביר למה הוא טיפשי לדעתם אולי כי הוא טיפשי להם מדי?).
רק שתבין שמנומס לא חייב להיות פה (רצוי? עדיף? אולי כן ואולי לא), וגם לא חייב לכפות נימוס על אחרים ולמשטר אותם לכללי השיח שאתה חושב, מכיר, יודע, מובנה וחונכת עליהם כמנומסים.
אני למשל כקורא אקראי חסר חשיבות של השרשור הזה לא ראיתי פה שום חוסר נימוס מוגזם או בולט, ולא ראיתי שום תקיפות או אגרסיביות כלפי שואל השאלה.
הכל חייב להיות כל כך נעים ומכבד ומתוק ושערות סבתא?... לא.
כן ראיתי לגלוג קל (וזה בסדר גמור כשפוגשים רעיון שהוא לא לטעמך), אולי קצת הסתלבטות ישראלית בריאה (וזה בסדר גמור כי מותר ולא חייב להפוך כל זבוב בלי כנף לציפור פצועה עם חור בגרון).
התגובה שלך סתם מיותרת והיא מיותרת כי פיתחת רגישות גבוהה מדי. ניכר ממנה שהיא גבוהה מדי.
שים לב שאפילו בשרשור הקצר מאוד הזה עם המעט מאוד תגובות, דווקא עצם התגובה שלך עצמה, שמנסה להתריע ולהרים דגל של רגישות, היא זאת שהקפיצה אצלי את סף הרגישות למישהו שמנסה על פי השקפת העולם שלו ויכולת קריאת הטקסט שלו להזרים פה את ה- WOKE ולמשטר שיח שהוא נטו PC מחורבן.
אני לא סובל את זה.
בפעם הבאה שאתה מנסה למשטר שיח ברשת מול אוואטרים של אנשים אמיתיים, תשאל קודם את עצמך מאיפה הרגישות הזו באה כי היא נטו בך ולאו דווקא בשיח.
אהבת את התגובה שלי לתגובה שלך?
עוררה בך אנטגוניזם?
מרגיש קצת ג'ורג' קרלין שמרחף מעל ולוחש לך באוזן נאצות רומנטיות?

הגם שהם לא טרחו לומר ולהסביר למה הוא טיפשי לדעתם אולי כי הוא טיפשי להם מדי?
במחשבה ראשונה חשבתי שהרעיון הוא טפשי מהסיבה שהוא מנסה לחזות את תוצאות העתיד על סמך החודש האחרון, וזה לא יעבוד כי השוק הוא הילוך מקרי (ובכל מקרה זה ניתוח טכני הכי בסיסי שיש).

במחשבה שנייה אני רואה שפות"ש בעצם עושה אופטימיזציה לסיכון ולא לתשואה. הרעיון שלו לא שונה משמעותית מלהחזיק חלק מזומן ולאזן את התיק כל חודש. זה כבר לא מופרך, השאלה היא מה האיזון מנסה להשיג, והאם איזון חודשי לפי הנוסחה של פות"ש עדיף על איזון שנתי לפי אחוזים רצויים.

טוב לראות אותך שוב, קצת נעלמת לנו.

ברמה הטכנית, הבעיה בתיאוריה היא שאתה מניח שהמדד לפעמים יורד ולפעמים עולה - חצי חצי.
זה שגוי, רוב הזמן המדד עולה ומה שהאסטרטגיה שלך תביא (בממוצע), זה שאתה תקנה כל חודש בפחות מ 1000 שח והשארית תשב ותעשה כלום ותישחק, במקום להיות מושקעת ולהינות מהתשואה (שוב - בממוצע).

ברמה הרעיונית - אתה מנסה לתזמן את השוק וזה פשוט לא עובד, לא משנה כמה מתוחכמת תהיה הגישה שלך - בסוף, המדד הטיפש מנצח.

אגיד מה אני חושב
הדמיון המודרך לא זה עוזר אצלי, גם פנים לפנים אני אומר לאנשים שיש להם רעיונות חנטרישים בייחוד שהם מפריחים בלונים בלי שהם עושים בדיקה מינמלית מה הם ישיגו בעזרתם ובייחוד שהרעיון כל כך שיטחי ולכן רצוי להגיע עם תוצאות ולא אוויר חם.
1. שהרעיון שהצעת לא שווה הרבה בעולם האמיתי, ושלדעתי האישית והוא מעיק להתעסק בו במקום לקנות בכל חודש בסכום קבוע עם הוראת קבע בסכום קבוע וידוע, פחות להתעסק ויותר לעשות.
נכון, הפעולה עצמה פשוטה כי ללכת ולבדוק בכמה המדד עלה/ירד זה שטויות, ואז להפעיל מחשבון של ווינדוס זה שטויות.
רק שעצם הרעיון עצמו (ולא הפעולה עצמה) נשמע לי מעיק עד אווילי למשקיע פאסיבי שרוצה להתעסק עם סיכון.
2. שהרעיון שהצעת מתעסק במיקרו של הדברים במקום במאקרו של הדברים.
המיקרו של הדברים - פעם בחודש בכל חודש ביום הקנייה של ניירות הערך לבדוק בכמה המדד עלה/ירד ולהעלות/להוריד מזה את סכום הרכישה שדיברת עליו.
(ומה עושה העודף שאיתו לא נקנו ניירות הערך בחודש שהמדד עלה? מחכה בקרנות כספיות רוכב על האינפלציה או בורח לצריכה?).
המאקרו של הדברים - לפתח, ללמוד, להתעקש ולהתיישר על אסטרטגיה יציבה, החלטית, ממוקדת, מפוקסת, כזאת שתוכל לאחוז אותה בשתי הקצוות למשך ה- 30-40-50-60-70 השנים הבאות עד שתהפוך לאדמה, מבלי שהאסטרטגיה הנ"ל תהיה מעיקה מדי או "התעסקותית" מדי כי כשצעירים הקוגניציה בשמיים (לחלקנו הגדול) וכשמתבגרים ומזדקנים ומתעייפים הקוגניציה כבר בכפות הרגליים (לחלקנו).
3. שיש דרכים ושיטות פעולה הרבה יותר טובות, בדוקות ומוכרות להגדיל סיכון או להקטין סיכון.
4. שאני לא מדבר על המספרים האבסולוטיים ושרק למתי מעט מאוד אנשים יש את היכולת הטכנית והסבלנות לקחת את המספרים מהיכן שצריך, להריץ עליהם את תרחישי האקסל החכמים והמתוקתקים שלהם ולתת לך תשובה מספרית שתניח את דעתך.
אני לא מדבר מספרית, אני מנסה להבין את הצל שרודף אותך מאחורי הרעיון הדי מוזר.
5. שהרעיון שלך נשמע על פניו די טיפשי, אבל אני לא מספיק חכם, לא מספיק יודע, ולא מספיק מוכשר ומבין לשפוט אותו מספרית בצורה שהיא ידענית ומלאת תובנות השקעה בכדי לומר לך האם הוא נכון או שלא.

יש נימוס ויש WOKE/PC מחורבן ומסריח שגורם לטחורים שלי לצאת לטיול ערב לאור זריחה... מבין שהתגובה שלך מנסה להיות מנומסת ונעימה, ולגרום לצ'חצ'חים שפה להגיב יפה למשתמש חדש עם רעיון מוזר עד טיפשי לדעתם (הגם שהם לא טרחו לומר ולהסביר למה הוא טיפשי לדעתם אולי כי הוא טיפשי להם מדי?).
רק שתבין שמנומס לא חייב להיות פה (רצוי? עדיף? אולי כן ואולי לא), וגם לא חייב לכפות נימוס על אחרים ולמשטר אותם לכללי השיח שאתה חושב, מכיר, יודע, מובנה וחונכת עליהם כמנומסים.
אני למשל כקורא אקראי חסר חשיבות של השרשור הזה לא ראיתי פה שום חוסר נימוס מוגזם או בולט, ולא ראיתי שום תקיפות או אגרסיביות כלפי שואל השאלה.
הכל חייב להיות כל כך נעים ומכבד ומתוק ושערות סבתא?... לא.
כן ראיתי לגלוג קל (וזה בסדר גמור כשפוגשים רעיון שהוא לא לטעמך), אולי קצת הסתלבטות ישראלית בריאה (וזה בסדר גמור כי מותר ולא חייב להפוך כל זבוב בלי כנף לציפור פצועה עם חור בגרון).
התגובה שלך סתם מיותרת והיא מיותרת כי פיתחת רגישות גבוהה מדי. ניכר ממנה שהיא גבוהה מדי.
שים לב שאפילו בשרשור הקצר מאוד הזה עם המעט מאוד תגובות, דווקא עצם התגובה שלך עצמה, שמנסה להתריע ולהרים דגל של רגישות, היא זאת שהקפיצה אצלי את סף הרגישות למישהו שמנסה על פי השקפת העולם שלו ויכולת קריאת הטקסט שלו להזרים פה את ה- WOKE ולמשטר שיח שהוא נטו PC מחורבן.
אני לא סובל את זה.
בפעם הבאה שאתה מנסה למשטר שיח ברשת מול אוואטרים של אנשים אמיתיים, תשאל קודם את עצמך מאיפה הרגישות הזו באה כי היא נטו בך ולאו דווקא בשיח.
אהבת את התגובה שלי לתגובה שלך?
עוררה בך אנטגוניזם?
מרגיש קצת ג'ורג' קרלין שמרחף מעל ולוחש לך באוזן נאצות רומנטיות?
DAHUJIזה באמת אתה? אתה חי? ווייייייי, אני כל כך שמח, כל כך מתגעגע לחפירות שלך. כל חפירה מלמיליאן.

ברוך שובך חבר.

במחשבה שנייה אני רואה שפות"ש בעצם עושה אופטימיזציה לסיכון ולא לתשואה. הרעיון שלו לא שונה משמעותית מלהחזיק חלק מזומן ולאזן את התיק כל חודש. זה כבר לא מופרך, השאלה היא מה האיזון מנסה להשיג, והאם איזון חודשי לפי הנוסחה של פות"ש עדיף על איזון שנתי לפי אחוזים רצויים.
נו חתול, אז תזמון שוק... המזומן שהוא לא קנה בו ניירות ערך מחכה ליום שבו המדד ניאות להישמע או להיכנס קטגורית תחת ניהול הסיכונים שלו (ואני לא מזלזל בניהול הסיכונים המוצע הנ"ל, רק מרגיש לי אינטואטיבית שהוא מטופש מה, אין לי ביסוס מספרי לזה), ומחכה ליום טוב להיות מושקע.
הוא לא מתזמן אקטיבית (קונה כשזול ולא קונה כשיקר), אלא פשוט מחליט בכל חודש עפ"י ביצועי המדד האם לקנות יותר או פחות.
בחול המועד אותו מזומן שלא קנה ניירות ערך יושב בכספית במקרה הנורמלי או בעו"ש במקרה הלא נורמלי.
אני אישית לא מחזיק מזומן ליום טוב, כלומר יום טוב שבו המדד נופל אפיים ארצה כך שאוכל לקנות עוד יותר מהמדד כי הסחורה זולה יותר (והסיכון מוגבר, כי איך תדע אם לא יכולת לרכוש סחורה זולה יותר מחרתיים אם המדד ממשיך ליפול?).
אבל שוב, אם פותח השרשור מתכוון אך ורק על ניהול סיכונים ולא על תשואה (!), אז בהחלט שהרעיון שלו תקף, רק שיש ניהולי סיכונים משמעותיים וטובים יותר כמו גיוון (הפחתת סיכון) או אופציות/נגזרים/שורטים/מינוף (הגדלת סיכון).

טוב לראות אותך שוב, קצת נעלמת לנו.
דרך אגב אתה יודע שבירושלים אין חתולים, כן?
חתול אחד לרפואה הוליסטית אין.
כל ירושלים אך ורק חתולות. תבדוק אותי.
נעלמתי כבר ממזמן... עכשיו אני רק הצל השחום של ג'ורג' קרלין שמפציע פעם בשנה בשרשורים אקראיים ולוחש לרגישים פה באוזן נאצות רומנטיות >:D

והשארית תשב ותעשה כלום ותישחק, במקום להיות מושקעת ולהינות מהתשואה (שוב - בממוצע).
בול מה שאני חושב ושרשמתי - מה עושה העודף שאיתו לא נקנו ניירות הערך בחודש שהמדד עלה?
מחכה בקרנות כספיות רוכב על האינפלציה או בורח לצריכה?

הדמיון המודרך לא זה עוזר אצלי, גם פנים לפנים אני אומר לאנשים שיש להם רעיונות חנטרישים בייחוד שהם מפריחים בלונים בלי שהם עושים בדיקה מינמלית מה הם ישיגו בעזרתם ובייחוד שהרעיון כל כך שיטחי ולכן רצוי להגיע עם תוצאות ולא אוויר חם.
אתה עוד נחמד... אני שכללתי את הגישה של הסולידית בטוויטר (כלומר לא את הגישה הסולידית, אלא את הגישה של האוואטר שמתכנה "הסולידית") שהיא כנות קיצונית עד מטלטלת עם הסתכלות בלבן של העיניים תוך התכוונות מלאה למה שאני אומר ומעליב או טוען אחרי שטפטפתי את החריף לעפעפיים של המרשמלו הרגשי שעומד לפניי ונושם חמצן מהול באדי טבק (שלי).
רוב האנשים חושבים שאני צוחק, והם צודקים כי אני באמת סתלבטן רציני שמתלוצץ מלא גם בחיים האמיתיים ומצחיק את כולם ומעיר אותם, אבל רוב הפעמים אני ממש לא צוחק, זה רק נשמע מצחיק.
לכן הכנות הזו אינה מעליבה (כבר ביררתי וחקרתי שהיא לא), אלא פשוט מה שהיא ומתקבלת בשוויון נפש, כי מה לעשות שכשאומרים לך דברים בפנים זה חוסך מלא בלבלת וקשקשת מיותרת שככל שאני מתבגר יש לי הרבה פחות סבלנות אליה.

DAHUJIזה באמת אתה? אתה חי? ווייייייי, אני כל כך שמח, כל כך מתגעגע לחפירות שלך. כל חפירה מלמיליאן.

ברוך שובך חבר.
זה אני, זה עני!... אותו חרא צף מהכנרת עם הגלגל הצלה מהקלקר שמתעקש להופיע במערכה השלישית עם תובנות בלירה ויכולת לכתוב תגובות ארוכות יותר מדי ומנוסחות די טוב (לדעתי המשוחדת) שייעלמו כלאחר גואל רצון במרתפי האינטרנט.
תודה!!! :>

תראה, אם החלטת על סכום...
ואיך אתה מחשב את עליית הדולר בין חודש לחודש?

כל יום הדולר זז ב-X% והמדד זז ב-Y%

חיפוש ברשת מצא את ה"מיצוא מחיר דולר"
פושט תכניס סכום Z (אמרת שאתה בוחר ב-1,000 שח) ועם תשים לב, כל פעם תקנה מספר יחידות שונה, בהתאם למחיר באותו רגע.

ואיך אתה מחשב את עליית הדולר בין חודש לחודש?
הוא לא מחשב פערי מטבע... לא הגיע לשם.
הוא רוצה לדעת אם המדד עלה/יירד ב- X% בכל חודש, ולפי זה להתאים את סכום הרכישה שלו בש"ח.
דיבר על ש"חים, הוא בטח מהסנובים האלו של הקרנות האיריות שנסחרות בשקלים בבורסת התועבה הישראלית בעיר הגאווה והזימה (אמן!) שהקרנות הפקיסטניות לא מספיק טובות לו.

חיפוש ברשת מצא את ה"מיצוא מחיר דולר"
פושט תכניס סכום Z (אמרת שאתה בוחר ב-1,000 שח) ועם תשים לב, כל פעם תקנה מספר יחידות שונה, בהתאם למחיר באותו רגע.
מוזר :roll:
אני התייחסתי ל- DCA בצורה של לא להכניס את כל הכסף בוואט אחת אלא במנות (נניח ויש לי כסף, כי אין לי).
DCA מבחינתי זה פשוט להשקיע במסודר במנות "שוות" את הסכום שיש לך להשקעה (נניח וירושה) ולחלק את מנות ההשקעה בין חודשים/שנים (מניח שלא מתכוונים לשבועות).
אף פעם לא התייחסתי ל- DCA בצורה שמנווטת את הסכום המושקע בהתאם לעליית/ירידת המדד, זה חוטא לרעיון של DCA או מסרבל (?) אותו.
מה גם שאחרי שקראתי קצת על DCA (אבל לא העמקתי OCD כמו שאני בדר"כ), אני כבר פחות "מתלהב" ממנו וזה גם לא משנה לי כי כשנכנסת המשכורת יש הוראת קבע עם סכום X קבוע לתיק ההשקעות וחסל.

חברים, בבקשה להתייחס לנושא הדיון ולא אישית לכותבי התגובות.
תודה.

חברים, בבקשה להתייחס לנושא הדיון ולא אישית לכותבי התגובות.
הוא בטח מהסנובים האלו של הקרנות האיריות שנסחרות בשקלים בבורסת התועבה הישראלית בעיר הגאווה והזימה (אמן!) שהקרנות הפקיסטניות לא מספיק טובות לו.
יוסי, הכוונה שלך לתגובה שלי?..
כי אתה יודע שאני מתלוצץ הרי. קצת מתבל את התגובות שלי בהומור עבש.
אבל עצם העובדה שאני מגיב ומשקיע בלהתנסח זה אומר שאני טורח ואכפת לי מהשאלה של הבנאדם ומהמידע שהוא מקבל.

יוסי, הכוונה שלך לתגובה שלי?..
כי אתה יודע שאני מתלוצץ הרי. קצת מתבל את התגובות שלי בהומור עבש.
אבל עצם העובדה שאני מגיב ומשקיע בלהתנסח זה אומר שאני טורח ואכפת לי מהשאלה של הבנאדם ומהמידע שהוא מקבל.
אכן כן,
הוותיקים מכירים אותך ויש ריספקט ושמחים שחזרת לפורום.
אלא, מעט עדינות והבנה כלפי החברים הטריים..

אכן כן,
הוותיקים מכירים אותך ויש ריספקט ושמחים שחזרת לפורום.
אלא, מעט עדינות והבנה כלפי החברים הטריים..
מקבל. מתנצל. אענה בצורה יותר רגועה ופחות בסגנון שלי.
תודה.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N רעיון שחשבתי עליו. שוק ההון 38
S רעיון שחשבתי עליו להשקעת הכסף ישר אחרי המרת המטח לקראת השקעה ואבקש את דעתכם כמה הרעיון הגיוני ונכון? שוק ההון 47
צור יונתן תואר צבאי - האפשרי או רעיון שעדיף לגנוז? התפתחות אישית 15
ר שאלה על רעיון שוק ההון 4
M פחת על דירה כהוצאה מוכרת לעצמאי שעובד מהבית - רעיון טוב או לא? מיסים 12
צ עצמאי האם להפקיד לפנסיה את המינימום ושאר הסכום בגמל להשקעה או רעיון אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Count Olaf רעיון לפורום חדש: חומר הלימוד בכלכלה/חשבונאות/מנהל עסקים אוף טופיק 13
3 תשלום שכר דירה לשנה מראש - רעיון טוב? נדל"ן 15
K השקעה רק בNasdaq100 = רעיון רע ¿ שוק ההון 60
L למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות עם שעות פנויות וידע בתכנות אוף טופיק 8
ה מחפש רעיון להכנסה נוספת יומני מסע אישיים 3
Y מישהו עדיין חושב שBitcoin זה רעיון טוב? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1004
ל רעיון עסקי לחברות התפתחות אישית 2
deussex רעיון לחלק מהתיק (10%) כמניות דיבידנד שוק ההון 10
ה דיון ו(אולי)רעיון לפוסט בבלוג: האם נכון שבעוד מס' עשורים יהיו בישראל לא מעט מיליונרים? אוף טופיק 24
D שאלה/רעיון פוסטים מאיכות נמוכה 1
סול קרנות ממונפות - רעיון שוק ההון 2
D יש לי רעיון מנצח לאפליקציה, מה עכשיו? אוף טופיק 39
dunya_tatlisi נתח מזומן גדול יותר כתחליף לאג"ח ממשלתי זר - רעיון טוב? שוק ההון 0
4 רעיון חלקיות הלוואה לצורך השקעה התפתחות אישית 1
abby1994 רעיון לאפליקציה יש מה הלאה? התפתחות אישית 12
ס התחלת תואר בפתוחה, רעיון טוב? התפתחות אישית 11
נ אוליי למישהו יש רעיון כיצד ניתן לאמוד מה יהיה מקדם קצבה בגיל פרישה??? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
נ למישהו יש רעיון איך ניתן לאמוד מה יהיה מקדם קצבה בגיל פרישה??? צרכנות פיננסית 1
י רעיון להשקעה באיזורי תמא 38/2 נדל"ן 4
Fitch תשלום הארנונה על כל השנה מראש - רעיון טוב? צרכנות פיננסית 29
י שוק חופשי מדומה - רעיון לכלכלה טובה יותר אוף טופיק 193
B רעיון לחברת ניכיון המחאות אוף טופיק 18
yanosh34 רעיון למוצר פנסיוני לפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
yanosh34 רעיון לתכנון (הקטנת) מס בניירות ערך זרים מיסים 52
I מחפש רעיון יצירתי (case study) שוק ההון 27
kaligola הפרדת חסכונות לילדים - יש רעיון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
S החלטתי לפתוח תיק וירטואלי עם שיטה שחשבתי עליה ונראה מה יהיה עוד שנה שוק ההון 36
S סתם חישוב היסטורי שחשבתי עליו אחרי פחדים מהקריסה הבאה שוק ההון 1
S שיטה שחשבתי עליה שמשלבת השעה פסיבית במדדים עולמיים עם מצבים של מינוף כשצריך שוק ההון 76
N דעתכם על תמהיל משכנתא שחשבתי עליו צרכנות פיננסית 2
amidar תיקון קונסולת game gear... מי יודע איפה יש מקום שאפשר לסמוך עליו...? אוף טופיק 0
R המרה לדולרים בברוקר זר זה משהו שצריך לדווח עליו למס הכנסה? מיסים 2
ל קורס זמן לנדל"ן - מישהו עשה ויכול לחוות דעה עליו? נדל"ן 1
adamshalev קניית רכב עם שעבוד עליו אוף טופיק 20
ק מה עושים כשרוצים מינוף על נייר זניח ואין עליו אופציות שוק ההון 24
תמיר כיצד לחסוך בביטוח דירה? האם אפשר לוותר עליו? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11

נושאים דומים

Back
למעלה