• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הפגנות באמת מביאות לשינוי?

• פותח הנושא פותח הנושא Shaz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני אשמח לראות איפה זה מופיע. אני לא מניח שאתה מכיר את פורום קוהלת ואת העובדה שהוא עוסק בעיקר בקידום נושאים הקשורים לחופש הפרט והשוק החופשי. אני מציע לך לקרוא קצת, תוכל להתחיל במאמר הבא:

נישמע מוכר?
מאחר שמדובר ב"מכון מחקר" שנוהג למחוק ניירות עמדה שלו שלא מתאימים לעמדות הנוכחיות שלו, די מיותר לבחון את עמדתו הרשמית , כי היא ממילא תשתנה בקרוב, אז כל שניתן הוא ללמוד ממקורות עקיפים על העמדות שהיום פחות נוח להבליט בעקבות הקטילה שחטף הבסיס הרעיוני למהפיכה ממומחים למשפט מכל רחבי העולם (כולל יריב לוין שכמובן אינו מומחה, אבל אפילו הוא מסוגל להבין שמדובר בהפיכה לשיטת משטר שאינה דמוקרטיה).
אתה מוזמן לקרוא כאן על השקפת בכירי קוהלת כפי שבאה לידי ביטוי בספרי הלימוד שהם כתבו / ערכו.
אתה מוזמן גם לקרוא את דברי ההסבר לחוקי המהפיכה המשטרית. אני כבר לא מדבר על הרמה המשפטית המביכה, אלא שאין שם שום התייחסות לשיטה בכללותה שהיתה אמורה להיות כאן לו חלילה החוקים היו עוברים. מה שכן יש זו הטענה השקרית שהמהפיכה מחזירה אותנו למצב של לפני 1992. מה שאין זו השוואה לדמוקרטיה כלשהי שבה המצב דומה.

בכל מקרה, זה ממש לא העיקר במה שכתבתי.
טענת קוהלת ואחרים התומכים במהפיכה שיש דבר כזה "דמוקרטיה לא ליברלית" ושאין שום בעיה שהממשלה תשלוט בכנסת ותמנה לבדה את השופטים, מנוגדת לערכים שלי ושל אחרים במדינה, בדיוק כפי שהמחנה שלך לא מוכן לשמוע על אבולוציה (ואני עושה לכם הנחה כי משווה בין השקפת עולם להכחשת מדע מבוסס ראיות). ואם הפערים כל כך גדולים, שכל אחד ילמד בבית ספר שמלמד לפי ערכיו.

נערך לאחרונה ב:
אל תתבשם מהסקרים, כשמצביעי הליכוד מגיעים לקלפי הם שמים מח"ל כרגיל. וגם הדמוגרפיה תוסיף לימין עוד 2-3 מנדטים.
אין תחום, נכון לעכשיו, שהממשלה היא לא כשלון טוטלי בו.
אצלי בבית מצביעים לליכוד כבר שנים, ועלו כבר יותר מניצנים של ספק בעקבות הפיאסקו שהיא הממשלה הנוכחית.
אני בעצמי הייתי מצביע ליכוד בעברי ואני לא רואה את זה קורה יותר.

אין תחום, נכון לעכשיו, שהממשלה היא לא כשלון טוטלי בו.
אצלי בבית מצביעים לליכוד כבר שנים, ועלו כבר יותר מניצנים של ספק בעקבות הפיאסקו שהיא הממשלה הנוכחית.
נכון, אבל ארבע שנים זה המון זמן.
לביטחון ולכלכלה אין הרבה לאן לרדת, מכאן.
בנושא המשפטי הם יעבירו משהו מינורי (לדעתם) וינסו לייצב את המערכת כדי לבוא בעוד כמה שנים כשישתפר מצבם הדמוגרפי ולהמשיך את המהפיכה ולטעון שעובדה שכלום לא קרה עד עכשיו.

חודש לפני הבחירות ביבי יצעק להם "שמאל, שמאל!" והם ישלשלו מח"ל בקלפי כמו שתמיד היו רגילים.

סליחה, אבל זו תגובה ה-ז-ו-י-ה.

נניח שזו דיקטטורה. כבר הבנתי שאחד משני דברים; או שמה שלימדו אותי על דמוקרטיה בשיעורי אזרחות בתיכון לא נכון (ולימדו אותי לפי התוכנית של משרד החינוך, וחוץ מהשיעורים גם הייתי סקרן וקראתי את החומר של משרד החינוך), או שהשמאל לא באמת רוצה דמוקרטיה.

אבל להשוות טילים לערוץ תקשורת שלא תואם את ערכיך?
איך אומר גדי טאוב? השמאל בפסיכוזה.
נראה לי שאין אנשים שחושבים שאנחנו עכשיו בדיקטטורה מלאה במובן המילולי של המילה,
בדיוק כמו שאני מקווה שגדי טאוב (ואתה שמסכים איתו) לא התכוונתם שהשמאל נמצא בפסיכוזה במובן הקליני של המילה...

יש כאן תופעה נפוצה (שגם אני חוטא בה מדי פעם) לפיה בזמן ויכוח -
בוחרים לפרש את המילים של הצד השני כפשוטן (תוך התעלמות מכך שכולם לפעמים מגזימים),
ובתגובה מקצינים עוד יותר בעצמנו.

אני חושב שזו תופעה שרק מזיקה לרמת השיח.
תחשוב על שמאלני ששומע/קורא על כך שהוא "בפסיכוזה" -
לדעתך זה תורם באיזשהו אופן?

חודש לפני הבחירות ביבי יצעק להם "שמאל, שמאל!" והם ישלשלו מח"ל בקלפי כמו שתמיד היו רגילים.
יש לי משפחה וחברים תומכי ליכוד, ורובם אפילו לא צריכים לחכות עד חודש לפני הבחירות,
אלא תומכים כבר עכשיו ברוב מה שהממשלה עושה...

זה גם עניין של צריכת מקורות מידע שונים,
וגם עניין של אמון בחברי הממשלה (למשל - "ביבי יודע מה הוא עושה, והוא יעשה טוב גם לכלכלה").

אבל צריך לזכור שמספיק רק אחוז קטן שיעבור מצד לצד כדי ליצור שינוי מהותי.
אני בהחלט חושב (ומקווה) שהאכזבה מהממשלה הנוכחית תגרום שינוי לטובה בבחירות הבאות.

נערך לאחרונה ב:
אבל צריך לזכור שמספיק רק אחוז קטן שיעבור מצד לצד כדי ליצור שינוי מהותי.
אני בהחלט חושב (ומקווה) שהאכזבה מהממשלה הנוכחית תגרום שינוי לטובה בבחירות הבאות.
מסכים, עם זאת חשוב לזכור שהדמוגרפיה משחקת לטובת הקואליציה.
לשם העניין, בעוד 7 שנים (2030) 16% מאוכלוסיית ישראל תהיה חרדית שזה גידול של 18.5% לעומת האחוז שלהם מהאוכלוסיה כיום (שהוא 13.5%).
לא הכל יתבטא מיידית בקלפי כי מדובר בילדים אבל צפויה התחזקות של המפלגות שהציבור החרדי מצביע להן לאורך הזמן.

מקור:

מסכים, עם זאת חשוב לזכור שהדמוגרפיה משחקת לטובת הקואליציה.
לשם העניין, בעוד 7 שנים (2030) 16% מאוכלוסיית ישראל תהיה חרדית שזה גידול של 18.5% לעומת האחוז שלהם מהאוכלוסיה כיום (שהוא 13.5%).
לא הכל יתבטא מיידית בקלפי כי מדובר בילדים אבל צפויה התחזקות של המפלגות שהציבור החרדי מצביע להן לאורך הזמן.
נכון, אבל יש גם תהליכים אחרים...

למשל אני רואה מסביבי מסורתיים הולכים ומתרחקים מהדת (הופכים ממסורתיים לחילונים),
וזה תהליך שהולך ומתחזק ככל שהמפלגות החרדיות מקצינות בדרישות שלהם.
כך שאולי המפלגות החרדיות יגדלו, אבל יש סיכוי שהליכוד יקטן (וכבר עכשיו הוא קטן הרבה יותר ממה שהיה בעבר).

כמו כן אם הציבור החילוני (שהוא עדיין הרוב) ישכיל להתאחד,
אפשר להוריד את התמריצים המוגזמים לעידוד ילודה, שבתורם ישפיעו על הדמוגרפיה.

ואחרון חביב -
בעידן שאחרי ביבי יש סיכוי שהברית הנוכחית בין מפלגות הקואליציה תתפרק.
(מי קבע שהחלוקה צריכה להיות בין גוש "ביבי" לגוש "לא ביבי"?
אולי אפשר חילונים ודתיים מתונים מול חרדים וחרד"לים, או מרכז מול שמאל וימין, או כל קונסטלציה אחרת).

בקיצור, אנחנו רחוקים מהנקודה שבה מדובר על מאבק אבוד.

נערך לאחרונה ב:
בספרי הלימוד האלה מציינים גם מי ממנה את השופטים במדינות דמוקרטיות?
אשמח מאוד לדון בהרכב הועדה לבחירת שופטים אחרי שנסיים את הנקודה הנוכחית.

הנקודה הנוכחית היא שהרטוריקה הימנית מציגה את הדברים הבאים כאנטי דמוקרטיים:
1. הגבלת כוחה של הממשלה הנבחרת
2. הכרח הממשלה לציית לחוק
3. הכרח הממשלה לציית לפסיקות בית המשפט

זו הצגה מסולפת ומטעה של הדברים; כפי שצוטט מספרי הלימוד באזרחות, שאליהם הופנינו, ממשלה שבה לא מתקיימות ההגבלות האלה על כוחה אינה דמוקרטית. מה שעושים יוזמי ותומכי הרפורמה זה לתת שמות חדשים לשלושת הסעיפים הנ"ל, ואז לטעון שיש להלחם בהם בשם הדמוקרטיה. לממשלה עם כוח בלתי מוגבל הם קוראים "משילות"; לממשלה שמחוייבת לציית לחוק הם קוראים "שלטון היועמ"שים"; לממשלה שמחוייבת לציית לפסיקות בית המשפט הם קוראים "הדיקטטורה של בג"צ".

האם חקיקה שמסירה את כל המגבלות מעל כוחה של הממשלה היא אנטי דמוקרטית? בהחלט כן. כשנסכים על הנקודה הזו נוכל להמשיך הלאה.

נערך לאחרונה ב:
בעידן שאחרי ביבי יש סיכוי שהברית הנוכחית בין מפלגות הקואליציה תתפרק.
מסכים, גם אני חושב שכשביבי יפרוש זה יטרוף את הקלפים.
השאלה היא מתי זה יקרה וכמה נזק (לראייתי) ייגרם עד אז.

אנחנו בדרך לדיקטטורה אבל יקרה מה שקרה בפולין, ארגנטינה טורקיה ועוד - המשכילים והצעירים יעזבו.
למה אתה חושב שהעם יאפשר להם להעביר דיקטטורה? התהליכים שיש היום במדינה מתרחשים בהרבה מקומות בעולם.
הטיעון שיש לאן לברוח תופס פחות כשאתה מסתכל על מה שמתרחש למשל בגרמניה או שכשאתה רואה מה קורה בפלורידה.
או כשאתה רואה הפגנות בצרפת כי העבירו חוק בלי הסכמה על סמך איזה סעיף צר בחוקה.

זה גם עניין של צריכת מקורות מידע שונים,
זה בדיוק מה שולדימיר בליאק אמר היום בכנסת.
שברוסיה סיפרו להם שרמת החיים שלהם הרבה יותר גבוהה למשל מהמערב ורוב האנשים האמינו.
למעשה הטיעון היה שבדיקטטורה הכי קל לגרום לאנשים להאמין בשקרים ע"י שליטה במידע.
מצד שני היום נפוץ שביבי משקר כאשר השפתיים שלו זזות כלומר רמת החשדנות בממשלה מאוד גבוהה ולכן יהיה להם מאוד קשה לשלוט במידע.

צד שני היום נפוץ שביבי משקר כאשר השפתיים שלו זזות כלומר רמת החשדנות בממשלה מאוד גבוהה ולכן יהיה להם מאוד קשה לשלוט במידע.
יש ציבור מאוד גדול בישראל שצורך מידע רק מערוץ 14 ונספחיו. שם ה״אמת״ מאוד שונה ממה שאתה מכיר והם לא חשדנים לגבי כלום

יש ציבור מאוד גדול בישראל שצורך מידע רק מערוץ 14 ונספחיו. שם ה״אמת״ מאוד שונה ממה שאתה מכיר והם לא חשדנים לגבי כלום
עדיין צריך לזכור מספר דברים:
1. רוב האזרחים לא תומכים בפעולות הממשלה כפי שניתן לראות בסקרים גם אם חלק ממנו דומם כרגע.
2. יש פעילי ליכוד שלא תומכים בפעולת הממשלה והם לא כל כך מעטים כפי שהיה ניתן לראות בהצבעה לחברת האופוציה קארין אלהרר.
כלומר לא יהיה להם קל להעביר חוקים בקריאה שנייה ושלישית. כמובן זה גם מגיע בתצורה של התבטאויות של כל מיני אנשי ליכוד שפתאום מדברים אחרת.
כמובן זה גם מוצג בהישגים של הממשלה שהם רק נזק למדינה והשמדת ערך.
3. יש מחאה גדולה שיכולה לשתק את המדינה כפי שהיה ניתן לראות אתמול בנתב"ג ואו בכמות לא מבוטלת של אנשי צבא ,שב"כ ,רפואה ואקדמיה שיהיו מוכנים לשבות.
עוד ייתכן שנקבל שביתה נוספת של ההסתדרות.

נערך לאחרונה ב:
מאחר שמדובר ב"מכון מחקר" שנוהג למחוק ניירות עמדה שלו שלא מתאימים לעמדות הנוכחיות שלו, די מיותר לבחון את עמדתו הרשמי
אתה יכול לתת דוגמא לניירות עמדה של קהלת שנימחקו? אתה טוען שמדובר בנוהג, כך שאני מניח שיש לא מעט כאלה

טענת קוהלת ואחרים התומכים במהפיכה שיש דבר כזה "דמוקרטיה לא ליברלית" ושאין שום בעיה שהממשלה תשלוט בכנסת ותמנה לבדה את השופטים
אתה יכול להביא דוגמאות לטענה שקהלת מציע "דמוקרטיה לא ליברלית"? אם אתה מבין את משמעות המושג, אתה בטח מבין שהוא מנוגד לחלק גדול מהפרסומים או ההגדרה הבסיסית של קהלת:
פורום קהלת הוא מכון מחקר ומעשה בלתי-מפלגתי שנוסד לפני למעלה מעשור ושוכן בירושלים. החזון שלנו כולל קידום של חירות הפרט ועקרונות השוק החופשי, ביסוס ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי, וחיזוק הדמוקרטיה הייצוגית בישראל.

הנקודה הנוכחית היא שהרטוריקה הימנית מציגה את הדברים הבאים כאנטי דמוקרטיים:
1. הגבלת כוחה של הממשלה הנבחרת
2. הכרח הממשלה לציית לחוק
3. הכרח הממשלה לציית לפסיקות בית המשפט
אתה יכול להביא דוגמאות לטענה שלך לפיה הימין מציג את "הכרח הממשלה לציית לחוק" כמשהו אנטי דמוקרטי?

כמו כן אם הציבור החילוני (שהוא עדיין הרוב) ישכיל להתאחד,
אפשר להוריד את התמריצים המוגזמים לעידוד ילודה, שבתורם ישפיעו על הדמוגרפיה.
היתה לנו ממשלת שינוי והיא לא היתה מסוגלת לממש את הדברים הנכונים הנ״ל

הטיעון שיש לאן לברוח תופס פחות כשאתה מסתכל מה מתרחש למשל בגרמניה
מה קורה בגרמניה? אחוז המהגרים שם קטן מאחוז הערבים + חרדים בישראל ביחד או לחוד.
אבל למה דווקא גרמניה? פורטוגל היתה דיקטטורה והפיקה לקחים
דנמרק, שוויץ, אוסטרליה ועוד - ככל שהחקיקה תתקדם, ככל שישראל תתדרדר, המשיכה של הארצות האילו תלך ותגדל

למה אתה חושב שהעם יאפשר להם להעביר דיקטטורה?
קראת חדשות היום?
כל עוד העם ממשיך להתנדב בצבא ומשלם מיסים הממשלה שמה עליו פס
ואני לא רואה את ציבור המפגינים וילדיהם עושים פעולות משמעותיות.
מה בדיוק עשו אותם כמות לא מבוטלת של אנשי צבא רפואה ואקדמיה חוץ מלדבר ולהפגין ?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קראת חדשות היום?
כל עוד העם ממשיך להתנדב בצבא ומשלם מיסים הממשלה שמה עליו פס
ואני לא רואה את ציבור המפגינים וילדיהם עושים פעולות משמעותיות.
מה בדיוק עשו אותם כמות לא מבוטלת של אנשי צבא רפואה ואקדמיה חוץ מלדבר ולהפגין ?
אנשים לא יפסיקו להתנדב באמצע מבצע אלא אם החוקים יעברו בקריאה שלישית.

מה קורה בגרמניה? אחוז המהגרים שם קטן מאחוז הערבים + חרדים בישראל ביחד או לחוד.
אבל למה דווקא גרמניה? פורטוגל היתה דיקטטורה והפיקה לקחים
דנמרק, שוויץ, אוסטרליה ועוד - ככל שהחקיקה תתקדם, ככל שישראל תתדרדר, המשיכה של הארצות האילו תלך ותגדל
בגרמניה המלפגות הקיצוניות מתחזקות. למשל - קישור.
בכנס ה-CPAC להבנתי היו נציגים מהרבה מדינות.
השנה היו שם נציגים מכל המדינות שציינת שדיברו שם פרט לאוסטרליה.
באוסטרליה היה כנס שלהם ב-2022.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א כמה כסף באמת להשאיר בתיק ההשקעות כמזומן? שוק ההון 9
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
A האם באמת כדאי להשקיע במדדים? שוק ההון 15
א מה באמת הדמי ניהול שמוצעים ללקוח התמים שוק ההון 16
א כמה באמת התייקרות סל המזון המשפחתי היא עליית מחירים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 87
ת האם הקמפוס החדש של אוניברסיטת חיפה באמת כמו שמתארים אותו? "חדשני והייטקי" התפתחות אישית 14
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 572
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
C האם החלפה בין קרן פיזית לסינטתית שווה באמת מיליון שקל? שוק ההון 10
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T קרן נאמנות/סל/כספית, האם אלו באמת נחשבים PFIC? מיסים 1
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
T מה באמת קובע עליית מחיר של מנייה שוק ההון 6
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
I איך הבנקים באמת עובדים? והאם הם באמת מרוויחים מהעלאת הריבית? שוק ההון 6
A האם יש באמת עליות של 7% בממוצע במדדי המניות: שוק ההון 49
A האם באמת השוק מתמחר את המניות שבו בצורה הנכונה? שוק ההון 3
arvin האם באמת כדאי להכניס כספים חדשים למניות (מדדים) גם עכשיו כשהכל סוער? שוק ההון 1843
Tsachi01 מסתבר שהעולם לא באמת נגדנו אוף טופיק 35
L רכב פרטי, האם זה באמת שווה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 73
A מזגנים עיליים לבית - האם באמת תדיראן הכי אמין? אוף טופיק 29
L באמת יש התאוששות כלכלית? לפעמים נדמה שלא פוסטים מאיכות נמוכה 8
מ האם באמת יותר ריווחי השקעה במדדים לטווח ארוך מאשר מניות דיבידנד? שוק ההון 30
T יש באמת הבדל בין החברות שמציעות חשבונות מסחר ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
א האם ביטוח מנהלים באמת לא כדאי ומה האינטרס של חברות הביטוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
י האם באמת יש 100% סיכון בשוק ההון? שוק ההון 6
א מעבר להייטק- מה באמת קורה שם התפתחות אישית 49
Y האם כדאי להשקיע בקרן ברירת מחדל ? האם באמת זולה ? צרכנות פיננסית 5
מ כמה מזומן באמת צריך בעובר ושב שוק ההון 14
Y האם זה באמת זמן טוב להכנס לשוק? שוק ההון 27
ג מה באמת המצב הכלכלי? כזה קשה? אוף טופיק 98
N הריבית על המינוף ב-IB באמת נמוכה או.. שוק ההון 2
א האם באמת אירועי העבר לא מנבאים את העתיד שוק ההון 16
MJJF איזון תיק (rebalancing) ומס רווח הון - באמת כדאי? שוק ההון 4
R האם באמת אפשר להשוות את משבר הקורונה למשברים קודמים? שוק ההון 41
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
unrealx האם זמן אכלוס רחוק הוא באמת כלכלי? נדל"ן 3
S יש סיבה באמת לפחד מעליית ריבית? למשקיע טווח ארוך במדדים? שוק ההון 2
L האם באמת יש תקופת המתנה/אכשרה בשדרוג ממכבי כסף לזהב? צרכנות פיננסית 11
T פרקליטו של השטן (או של מנהל הקרן) - האם ביצועי עבר הם באמת לא רלוונטיים? שוק ההון 98
Myrath האם באמת לדעתכם סטרס מוביל לנזק בריאותי ממשי ארוך טווח? אוף טופיק 49
A כפל תואר מכונות מתמטיקה.. האם באמת כדאי? התפתחות אישית 5

נושאים דומים

Back
למעלה