• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בשעה טובה, פרישה בשנה הקרובה

לדעתי, הלא מנוסה מכוון שלא הייתי בנעליך אז זה לא חוכמה.

אם הגישה שלך היא לכסות על הפסדי עבר ובהתייחסות לעובדה שאתה סולידי באורח החיים. אז אתה פונה לגישה של "הפסד-הפסד" (lose lose situation), יש לך בעיקר מה להפסיד ושום דבר להרוויח:
1. ההון שלך, בתשואה נמוכה או סולידית בשילוב עם פנסיה בשלב מוקדם בחייך והכנסה מינימלית שעליה לא תצטרך אפילו לשלם מס(?) החיים שלך מפה והלאה אמורים להיות מסודרים.
2. נניח ותיקח את הסיכון שיאפשר לך להרוויח 500 אש"ח - איזה הבדל זה יעשה לך על איכות החיים? לפי מה שאתה כותב כאן, כלום. מה ההבדל אם סך ההון שלך יהיה 2 מ' או 2.5 מ' ? עושה רושם שההבדל לא קיים בכלל.
3. מה תעשה אם תגדיל את סך ההפסד מ-500 אש"ח ל-800 אש"ח? אז תיקח סיכון גדול יותר על מנת להחזיר את ה-800 אש"ח שהופסדו סה"כ? אם אתה מאמץ גישה של התמודדות פסיכולוגית עם הפסד היסטורי (כאסטרטגיית ההשקעה שלך) אז אתה צריך לדעת שתוכל לקחת את זה "עד הסוף"(לטווח ארוך) וגם בהמשך להגדיל את הסיכון ולהגדיל את הסיכוי להחזיר הפסדים - אבל זו גישה לא בריאה. לעומת גישה שאפשר לקחת "עד הסוף"(טווח ארוך) שהיא סולידית, תשואה וסיכון נמוך וכו'.

מה אם תגדיל את ההפסד ל-800 אש"ח אז פתאום הפקטור הפסיכולוגי לא ישחק תפקיד? ואז תהיה סולידי? או שהוא למעשה יגדל וידרוש לקיחת סיכונים גדולה אף יותר?

אז ההבדל באיכות חיים לא קיים אך הסיכון גדל. את טעויות העבר יש להשאיר בעבר, ולעבור למצב של "ניצחון-ניצחון" - לקחת סיכון סולידי, רווחים סולידים, לשכוח מהפסדי עבר ולהתמקד בתעסוקה עתידית.

מקסימום תותיר לך X% בתור משקיע יוזם כדי לספק יצרים כאלה ואחרים.

אם אתה באמת באמת משוכנע שזה הכיוון שאתה רוצה ללכת עליו, אז במקומך הייתי מחשב את ה"רף התחתון" של ההון הכללי שאתה צריך על מנת לחיות טוב לשארית חייך (להוסיף עליו 10-20-30-40 אחוז נוספים כמרווח ביטחון) ואת שאר הכסף לסכן בצורה שתאפשר לך להחזיר הפסדי עבר. כך שגם אם תפסיד את הכסף שהוא מעל ל"סף התחתון" של ההון הנחוץ למחייתך לשארית חייך, עדיין תוכל להישאר עם המכנסיים במקרה הרע ביותר ויהיה לך עוד את המרווח ביטחון.

כמבן שאני לא מייעץ ולא מהווה תחליף לייעוץ מקצועי בנושא, ושיהיה בהצלחה!

ומעבר לחישוב החשבונאי, מה דעתך על לקחת הלוואה כזו להשקעה כחלק מהתיק?
אתייחס רק לשאלת ההלוואה, ולא לתמהיל ההשקעות שלגביו אני שותף לתובנות שכבר עלו פה על ידי בת העמק ואחרים. בנוסף, אני כמובן לא מייעץ או ממליץ לך, אלא רק חולק מחשבות.
בעיניי, המקרה שלך קצת שונה מהלוואה רגילה, כי זה במובן מסויים כסף שכבר יש לך רק לא נגיש. אני חושב שזה דומה יותר למשיכה הונית עם מס מסויים במקום קצבה:
תחשוב שיש לך ב"קרן הפנסיה" התקציבית שלך 456 אש"ח. אתה יכול לבחור לקבל אותם כקיצבה חודשית של 2000 ש"ח ל-19 שנה, או לשלם "מס" של 14% ולמשוך מיידית.
מה מתאים יותר למטרות שלך?

אני קורא בעיון רב את תגובותיכם המלומדות וראשית שמח שאני מתייעץ כאן.
שנית מבין שרוב המגיבים חושבים אחרת, שהתפיסה שלי של הכל או לא כלום, והתפיסה של "הסיכוי להפסיד בישיבה על מניות מפוזרות לאורך זמן אינה מסוכנת" בעייתית (למרות שבאמת באמת לא מבין עדיין מה הסיכון, בהנחה שמה שהיה ב300 שנה האחרונות ימשיך ב30 הבאות) ועלי לחשוב על תמהיל הגיוני יותר בתיק ההשקעות שלי לאחר הפרישה. מהפקת הלקחים שערכתי בעקבות ההפסדים בעבר הבנתי שמסחר יומי וניסיון להמר על כיוון השוק היו טעות מרה, וכמובן לא אעשה זאת שוב, חשבתי שלקנות, אפילו במכה אחת, ע"פ גישת הארי בראון ולשבת על זה שנים - מצמצם מאוד את הסיכון, אבל אעשה חושבים מחדש, ואעדכן.
אגב, אשמח גם לחוות דעתה של המנהיגה, המייסדת, מורתנו ורבתנו @הסולידית :)
והכנסה מינימלית שעליה לא תצטרך אפילו לשלם מס(?)
אצטרך לשלם כי היא תצטרף לפנסיה התקציבית שמהווה הכנסה חייבת במס.

התפיסה של "הסיכוי להפסיד בישיבה על מניות מפוזרות לאורך זמן אינה מסוכנת" בעייתית (למרות שבאמת באמת לא מבין עדיין מה הסיכון, בהנחה שמה שהיה ב300 שנה האחרונות ימשיך ב30 הבאות)
אבל אתה כן מבין, אתה בעצמך כתבת ש
הפחד שלי הוא להיקלע למשבר סטייל 1929 בו יקחו כמה עשורים (אם בכלל) לשוק לחזור לקדמותו.
פשוט הפתרון שלך הוא לא להשקיע במניות בכלל בשלב הזה. אחרים, יעקב לדוגמה, טענו שאולי לא כדאי לך להשקיע במניות בכלל, אבל בעצם, בפרקטיקה, אין הבדל בשלב זה. אתה אכן מתכוון להשקיע רק באפיקים סולידיים.
אם וכאשר יהיה תיקון עמוק בשוק ותרצה להשקיע במניות תהיה לך האפשרות (אבל בכלל לא בטוח שתרצה. הרבה אנשים פחדו להיכנס ב2008, כל משבר מלווה בתחושה שהפעם זה סופי, אחרת המחירים לא היו קורסים).
כמובן, שלשנות את דפוס ההשקעה שלך לאור התפתחויות בשוק זה מסוכן, ולרוב מוביל להפסדים, אבל זה כבר חוזר למה שכתבתי לך על תזמון. הגישה בבלוג ובפורום כאן נוטה להעדיף בחירת פרופיל השקעה והיצמדות אליו.

@Williamsburg קצת הגיגים אחרי שעברתי על השרשור (לא בטוח שאחדש הרבה ביחס למה שכבר נכתב):

אם אני מבין את הסיטואציה שתיארת, תהיה בקרוב במצב שבו ההכנסה החודשית (מפנסיה) לבדה תכסה את ההוצאות החודשיות ולצד זה יש נכסים נוספים במסגרות שונות.
כל תוכנית לעתיד כזאת או אחרת צריכה להיגזר מהמטרות לעתיד, ככל שיש. אכן עולה השאלה של מה לעשות אחרי שלא חייבים לעבוד. הדבר היחיד שציינת זה אולי להמשיך לעבוד במסגרת אחרת כלשהי (מתוך עניין אישי אולי, או רצון במסגרת, חברה וכו').

בהיעדר איזה דרישות או אילוצים אחרים, אפשר לדמיין סקאלה של תוכניות פיננסיות מכאן והלאה, תלוי באופי וגישה:
* הגישה השמרנית של "הגעתי לסכום שאני צריך, עם ספיירים, כדי לקיים את אורח החיים הרצוי - אז חשוב בעיקר לשמור על מה שיש ואין ערך מיוחד בלסכן למען רווחים נוספים". זה משליך על תיק השקעות שמרני יחסית (אגח"ים ושות', אם כי בהיבט של שמירה על ערך התיק בטווח של עשורים צריך להיזהר גם משחיקה אינפלציונית).
* הקצה השני, של "הפנסיה לבדה מכסה את הוצאות המחיה, אז אני יכול להרשות לעצמי לסכן את שאר הנכסים לשם צמיחה נוספת, ולהשתמש בסכום הזה בעתיד ל____ " (השלם את החסר - ירושה? תמיכה באנשים שחשובים לך - משפחה, חברים, תרומות או מטרות חברתיות שחשובות לך? בניית חברה שתקים מושבה על מאדים? וכו'). זה משליך אולי על תיק השקעות עם פלח אגרסיבי (מנייתי) גדול.
* משהו באמצע - בהיעדר תוכנית מוגדרת כיום ומתוך הנחה שהחיים והרצונות שלנו משתנים בכל מקרה לאורך הזמן, פלח מסוים שיהיה שמרני ויבטיח רמת מחייה נוכחית פלוס ספיירים, ופלח צמיחה "לכל מטרה שלא תצוץ".

מה שלא תבחר - שים לב מה לא כלול בסקאלת התוכניות הפיננסיות העתידיות שציינתי:
* הרצון הפסיכולוגי לפצות על הפסדי עבר.
זה אמנם דמי לימוד יקרים יחסית, אבל זו "עלות שקועה" היסטורית ואין לה שום רלוונטיות להקצאת הנכסים העתידית שלך - חוץ מצמצום חבות המס העתידית שלך. הרצון לכפר על הפסדים קודמים הוא אכן גורם פסיכולוגי משמעותי (והרבה מהמרים במסגרות שונות חפרו לעצמם בורות הרבה יותר עמוקים ביחס להפסדים הראשוניים הקטנים יחסית בגלל זה) אבל צריך להתעלם ממנו.

* רמת התמחור הנוכחית של נכסים השונים, בין אם מדדי מניות או נכסים אחרים
בהנחה שאתה מאמץ את השקפת העולם הפסיבית להשקעות, ובפרט שאתה יכול להרשות לעצמך אופק השקעה ארוך שיכסה עוד הרבה מחזורים של בועות ומפולות לאורך העשורים הקרובים - אין הרבה סיבה לנסות עכשיו לנחש את זמן הכניסה או היציאה הכי טובים לשוק המניות, לא ברמה הסטטיסטית (רוב האנשים לא מצליחים לתזמן) ולא ברמה האישית (מה אתה צריך את זה?)

* לקיחת הלוואה לצורך השקעה.
הלוואה זה כלי, עם עלויות וסיכונים נלווים, שמתאים בסיטואציות מסוימות (מועטות למדי בעיני רבים פה). אם עוד לא הגדרת לעצמך מטרות השקעה והקצאת נכסים רצויה - אין לטעמי מה לשקול לקחת בכלל הלוואה.

כך שלהבנתי, אתה בסיטואציה טובה, תחליט על הקצאת נכסים כלשהי בין אפיקים מסוכנים פחות או יותר שתוכל להתמיד בה לאורך שנים רבות ותתכנן להינות מתקופת הפרישה שלך...

נערך לאחרונה ב:
אבל ברמה האישית חשוב לי לעבור "חוויה מתקנת" ולהרוויח את ה500 אש"ח האלה. כאמור, גם אם יקח 10 שנים

מהפקת הלקחים שערכתי בעקבות ההפסדים בעבר הבנתי שמסחר יומי וניסיון להמר על כיוון השוק היו טעות מרה,

לדעתי , תעזוב את החוויה המתקנת ,אתה עדיין תקבל את המגן מס לאורך 10 שנים בהשקעה סולידית ,וגם להיות במניות בחלק מהכסף.
אל תנסה להמר על כל הקופה ,1929 עלול לחזור על עצמו אם לא לפחות 2008 עלול לחזור ,להפסיד 50-60% מהתיק זו גם עלולה להיות חוויה מתקנת
גם אם הפסדת בעבר עזוב את זה ,אל תסתכל במראה אחורית יותר מדי ,תתרכז בקדימה.

בהצלחה

נערך לאחרונה ב:
מוציא בממוצע 4.5 אש"ח לחודש.
בהנחה שהפנסיה שלי תהיה 8 אש"ח (אחרי לקיחת הלוואה) ומתוכה אוציא כל חודש 5.8 אש"ח (70 אשח בשנה לקופגל"ה), ישארו לי כ2 אש"ח לחודש ועוד 3-4 אש"ח שאני מחפש להרויח, ואני אמור להיות מסודר.

אלו הכנסות\הוצאות כזוג או כבודד?

אלו הכנסות\הוצאות כזוג או כבודד?
אלו הכנסות כבודד והוצאות כבודד. יש לנו חשבונות נפרדים וחלוקת הוצאות ביננו (אני מביא את הדירה שלי ואחראי על האוכל והתרבות, היא משלמת את כל החשבונות).

אני עובד מדינה שנהנה מאד מעבודתו אז אים לי כרגע תוכניות פרישה. כשאפרוש אני מניח שתהיה לי הכנסה גבוהה באופן משמעותי מהכנסתי היום. יש גם את השיקול של עזרה לילדים והעובדה שלצערי כשילדיי יגיעו לגיל בוגר 25-30) כנראה יהיו ירושות משפחתיות.
מובן. עם פנסיה תקציבית פחות ניתן לבחור את מועד הפרישה, כי אין צבירה והמעסיק קובע מתי העובד פורש.

אולי תהפוך ליועץ השקעות ואז הרווחת 2 ציפורים במכה? גם מתעסק במה שאוהב וגם מקבל על זה כסף מאחרים
אני באמת שוקל לעשות קורס יועצי השקעות (שנה וחצי). הבעיה שבדומה ל @הסולידית אני פחות אוהב אינטרקציות עם בני אדם.

אני באמת שוקל לעשות קורס יועצי השקעות
באילו סקטורים קיימת עדיין הפנסיה תקציבית + אפשרות פרישה בגיל 45 למעט יוצאי המערכת הצבאית ?
האם את כל הונך צברת רק ע"י חסכון ?
לא רואה סיבה לקחת הלוואה עם נתונים כאלה.

נערך לאחרונה ב:
עם המצב שלך, הוצאות של 5 אלף בחודש עם הון של 2.5 מיליון ש"ח, הייתי פשוט שם את זה בפיקדון צמוד מדד בבנק וחי את החיים בכיף. פיקדון יכול לתת לך בין %1ל 1.6% בשנה- על 2.5 מיליון זה יוצא 40 אלף שקל בשנה או 3 אלף שקל בחודש זה בנוסף ל 10 אלף של הפנסיה התקציבית שלך. את ה 40 אלף בשנה האלה שאתה מקבל אתה יכול להשקיע באפיקים עם סיכון גבוה יותר או להשתמש בהם כדי לחיות. מה שבטוח במצבך לא הייתי מסכן את הסטטוס שבו אני לא חייב לעבוד יותר בחיים בגיל 45. לשבת ולחכות כדי להשקיע במניות זה טעות, השוק יכול עוד הרבה, או לרדת עוד הרבה- לנסות לחכות שיירד 30% כדי לקנות זה פשוט מיותר לדעתי- אם אתה חושב שאתה רוצה להשקיע במניות- תשקיע (לא ממליץ), אל תנסה לתזמן.

מה שכן, אם אתה בכל זאת רוצה להשקיע במניות, תשקיע בכאלו שיש להן דיבידנד מבוסס, בת"א 35 יש כמה כאלה שהן חברות שקשה לראות אותן פושטות רגל כי הן אפקטיבית מונופולים בתחומן כמעט. אז גם אם השוק יקרוס 30% כשאתה מחזיק אותן, התזרים מהן ימשיך.

בפיקדון צמוד מדד בבנק וחי את החיים בכיף. פיקדון יכול לתת לך בין %1ל 1.6% בשנה- על 2.5 מיליון זה יוצא 40 אלף שקל בשנה
בסביבת הריבית היום איפה ראית ריביות צמודות של 1.6%?

בסביבת הריבית היום איפה ראית ריביות צמודות של 1.6%?
עם 2.5 מיליון אתה יכול לדבר עם מנהל סניף שיימצא דרך לגרום לזה לקרות. על הנייר בבנק ירושלים יש פקדון 1% . כשאתה בא עם סכום רציני הם יעשו שפגטים כדי שתשים אצלם את הכסף. פשוט תלך לכמה בנקים ותצמצם, תן להם לדעת שאתה שוקל את כל האפשרויות ואתה תראה שאתה תוכל להגיע קרוב ל1.6% עם מוכנות לסגור לכמה שנים.

עם 2.5 מיליון אתה יכול לדבר עם מנהל סניף שיימצא דרך לגרום לזה לקרות. על הנייר בבנק ירושלים יש פקדון 1% . כשאתה בא עם סכום רציני הם יעשו שפגטים כדי שתשים אצלם את הכסף. פשוט תלך לכמה בנקים ותצמצם, תן להם לדעת שאתה שוקל את כל האפשרויות ואתה תראה שאתה תוכל להגיע קרוב ל1.6% עם מוכנות לסגור לכמה שנים.
תכנית חיסכון לא טובה לי .
אני צריך נייר ערך שניתן לקזז מולו הפסדים.
ואגח צמוד מדד, יירד בתקופה של העלאת ריביות.

תכנית חיסכון לא טובה לי .
אני צריך נייר ערך שניתן לקזז מולו הפסדים.
ואגח צמוד מדד, יירד בתקופה של העלאת ריביות.
במקרה הזה אתה יכול ללכת על התגובה הקודמת, מניות דיבידנדים- שם יש גם פוטנציאל לעליית ערך המניה שתאפשר קיזוז הפסדים. תשואות הדיבידנד גבוהות משמעותית ( יש כמה מניות גדולות בת"א 35 שנותנות מעל 3% תשואת דיבידנד באופן עקבי), כמובן שפרופיל הסיכון יהיה גבוה יותר.

. פנסיה צפיה החל מעוד שנה - 10 אש"ח נטו.
פנסיה כזו משקפת צבירה של כ- 4.7 מיליון + נכסים ברשותך של 2.2 מיליון + דירה לפחות כ- 1.5 מיליון - סה"כ שווי 8.4 מיליון בחלוקה ל- 300 או 400 שווה ערך ליכולת הוצאה של כ- 24K בחודש כאשר אתה מוציא כ- 20% מזה בפועל.
לכן המטרה בעבודה נוספת/הלוואה אינה ברורה בייחוד שאתה אינך בעל משפחה

פנסיה כזו משקפת צבירה של כ- 4.7 מיליון + נכסים ברשותך של 2.2 מיליון + דירה לפחות כ- 1.5 מיליון - סה"כ שווי 8.4 מיליון בחלוקה ל- 300 או 400 שווה ערך ליכולת הוצאה של כ- 24K בחודש כאשר אתה מוציא כ- 20% מזה בפועל.
הפנסיה היא תקציבית כך שאינה משקפת שום צבירה...ולכן החישובים שלך לא נכונים לגבי.
אני בעל משפחה, רק לא בעל ילדים:>

שווה ערך ליכולת הוצאה של כ- 24K בחודש כאשר אתה מוציא כ- 20% מזה בפועל.
מזכיר קצת את הנסיך הקטן, האיש שסופר את הכוכבים כאילו הם רכושו- יש כאלה שנהנים מצבירת כסף לשם עצמו וסובלים ממימוש הכסף לשם הנאות וחוויות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מזכיר קצת את הנסיך הקטן, האיש שסופר את הכוכבים כאילו הם רכושו- יש כאלה שנהנים מצבירת כסף לשם עצמו וסובלים ממימוש הכסף לשם הנאות וחוויות.
אההמ אההמ....אני עדיין כאן.
אני חי. יכול אפילו להמר שהייתי השנה יותר ימים בחו"ל (לא באנטליה...) ממך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E בשעה טובה החלטתי לרכוש דירה נדל"ן 356
H בשעה טובה מחפשים לקנות דירה. נדל"ן 157
מתכנת בשעה טובה קניתי היום את הנייר ערך הראשון! יומני מסע אישיים 53
yossik בשעה טובה - תחבורה ציבורית (שיתופית) בשבת תופסת תאוצה. אוף טופיק 14
ב מערכת מסחר בנקאית טובה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ל האומנם יתכן אינפלציה שהיא טובה? שוק ההון 25
H האם openai תהיה השקעה טובה במידה ותונפק? אוף טופיק 4
Homer שנה טובה חברים אוף טופיק 6
מ משכנתא - האם טובה? נדל"ן 10
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
T "בגיל צעיר,ההשקעה הכי טובה היא בעצמך" התפתחות אישית 1
L האם הצעת משכנתא שקיבלתי טובה? נדל"ן 29
H מה קרה לאתר פאנדר? האם הוא יחזור לפעול? מה אלטרנטיבה טובה? פוסטים מאיכות נמוכה 12
L איך מוצאים מרפאת שיניים טובה? אוף טופיק 16
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
ס שינה לא טובה בלילה שלפני מבחן חשוב התפתחות אישית 38
צ איחולי שנה טובה ומשעממת אוף טופיק 2
Homer שנה טובה אוף טופיק 1
O מהי בעיניכם תשואה טובה ומציאותית פוסטים מאיכות נמוכה 51
O קרן ישראלית שמחקה את שילר יותר טובה משילר וסנופי (האמנם?) שוק ההון 9
P להיות הגירסה הכי טובה של עצמך. התפתחות אישית 15
א מחפש קרן מחקה מדד NASDAQ טובה. מה חוו"ד החברים? שוק ההון 42
א הדרך הכי טובה להחשף לSP500 שוק ההון 15
הפרופסור זה נורמלי שיש לי תקשורת לא טובה עם המנחה שלי? התפתחות אישית 4
I דרך הכי טובה להיפטר מרכב ישן? צרכנות פיננסית 7
א כמה זה ריבית טובה על פקדון בבנק צרכנות פיננסית 3
Y מה חבילת האינטרנט הכי טובה היום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 126
ש כמה זה ריבית טובה על הפיקדון? שוק ההון 11
ה מה התשואה לפדיון חסרת סיכון הכי טובה היום? שוק ההון 7
ש מה הדרך הכי טובה וזולה להעביר סכום כסף לחו'ל שוק ההון 4
I האם יש קורלצייה טובה בין ריבית הפריים למדד\לאינפלציה לטווח הארוך? שוק ההון 0
ד הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה? נדל"ן 10
deussex מה עושה לכם טוב - הרגשה טובה התפתחות אישית 60
deussex המלצה למצלמות אבטחה לבית עלות טובה מול תועלת (זוג/שלוש מצלמות + מנגנון מקליט) אוף טופיק 19
L קניית דירה חדשה למגורים, שתהיה גם השקעה טובה נדל"ן 74
מ תיק השקעות בניהול אישי - איזו הצעה טובה יותר? צרכנות פיננסית 8
E MO איך אפשר לדעת אם תשואת הדיבידנד טובה ? פוסטים מאיכות נמוכה 20
S כמה עמלה מהפקדה/צבירה נחשבת לקרן פנסיה טובה? צרכנות פיננסית 5
U אלטרנטיבה טובה ל TW? צרכנות פיננסית 23
M מה הדרך הכי טובה להפוך כסף נזיל לפנסיה מובטחת? צרכנות פיננסית 1
פ איזו עיר מגורים טובה לפרוש בה בגיל צעיר? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
C אתר או פטלפורמה טובה לריכוז גרפים אוף טופיק 2
ה איפה אפשר ללמוד בישראל קורסי IT ברמה טובה? התפתחות אישית 21
N חנות צעצועים באיכות טובה וזולה לילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
R למה הקרן המחקה פחות טובה ממדד הייחוס?י שוק ההון 1
י על איזה מדד צריך להסתכל כדי לדעת האם הכלכלה טובה? אוף טופיק 13