• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בעולם ללא מס רווח הון

• פותח הנושא פותח הנושא yan360
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא חושב שזה המדד הנכון, המצע הכלכלי הוא לרוב לא הסיבה העיקרית שמשפיעה על אופן ההצבעה בישראל. שלא לדבר על כך שחלק מהמפלגות בימין הן דווקא שמאל כלכלי.
כפי שכתבתי, גם מחוץ לכנסת, קרא בתקשורת, בעתירות לבגצ ובכל מקום בו מובאות דעות. כפי שגם אתה כתבת, עיקר הבעיה מבחינת הציבור זה השחיתות, לא תשלום המס הנמוך.

בהולנד אם אתה מרוויח בשנה מיליארד דולר מהרווחי הון או מרוויח 0 אתה תשלם את אותו המס.
אבל אם ההון שלך גדל במיליארד דולר השנה, תצטרך לשלם עליו כל שנה 12 מיליון דולר לנצח (או עד שתאבד את הרווח).

מצד שני יש לך תמריץ באופן יחסי להמר ולהגיע לתשואות גבוהות.
זה נכון, אבל ההפסד כואב יותר מההנאה שברווח. זו אחת ההצדקות העיקריות לקיומה של חברה בע"מ (שהיא אולי ההמצאה הכי חשובה בכלכלה המודרנית כדי לתת תמריץ ליזמות).
תאר לך שלא יהיה הבדל במיסוי בין מכירות LIFO ל FIFO, על מה אנשים בפורום יתווכחו?
על שיעור היוון בחברה לייצור משקאות, על אחוז הפחתת שווי של מניה חסומה, על תימחור הזמן עד לקבלת היתר בניה. לא חסר.
וזה עוד לפני שייצרנו מכשירים חדשים המותאמים לשיטת המס החדשה שכוללים התחייבויות שונות ומשונות שמבקשים להפחית מהשווי הנקי.

לפי ההסבר בלינק הם מניחים שכל אדם עושה רווח של 4% על ההון הכולל בשנה, וגובים 1.2% מהשווי הכולל כמס, בין אם הרווחת או לא.
זה קצת השתנה אבל העקרון נשאר דומה. כיום בפועל יש מדרגות, כאשר על כל מדרגה מניחים רווח אחר. ההנחה היא שאם יש לך סכום נמוך יחסית, הוא מוחזק בחשבונות חסכון שמניבים פחות מהשקעות בשוק ההון. אפשר לקרוא כאן:

נשמע לי שזה מס על "רווח על הנייר" כולל עלית ערך נדל"ן שברשותך כולל נדל"ן למגורים.
נדל"ן למגורים מוחרג ולא נחשב כחלק מההון. דירה להשקעה כבר כן.

לגבי זה
הייתי לומד מה מדד היחוס של הרשויות בהולנד מבחינת הרווחים הצפויים לכסף שלך, ועובד ביחס למדד הזה.
זה מעניין. אני לא חושב שיש מדד ייחוס. החישוב השתנה ב 2019 לאחרונה וכניראה ישתנה בעתיד גם. אני לא חושב שיש מדד ייחוס כלשהו.

אבל היא מפרנסת נהדר את בעלי מקצוע כגון שמאים ומעריכי שווי.
אולי אתה צודק, אבל תראה איך תעשיית ייעוץ המס נראית בארה"ב, ותבין את הצד השני של זה.

אני צריך שמאי או מעריך שווי כדי לבדוק שווי של כל נכס אחר
לא בקיא בזה אבל כמו שאמרתי, השווי של כל בית בהולנד מוערך על בסיס שנתי וזמין לכל מי שמעוניין במידע זה במאגר ציבורי. הערכת שווי הנכס מהווה בסיס לתשלומי מס מקומי (סוג של ארנונה) וגם לעסקאות קניה ומכירה, וכוללת בתוכה לא רק את שטח הבית אלא גם את המיקום שלו בשכונה, דירוג האנרגיה שלו והאם עבר שיפוץ לאחרונה.
בעיה נוספת היא מתן תמריץ שלילי ליזמות
יש תמריצי מס ליזמות, אבל זה פחות רלוונטי עבורי כרגע.

אבל אם ההון שלך גדל במיליארד דולר השנה, תצטרך לשלם עליו כל שנה 12 מיליון דולר לנצח (או עד שתאבד את הרווח).
נכון. אבל אתה לא משלם על הגידול אלא רק על ההון שיש לך.
כלומר כל שנה מחדש משתלם לך להגדיל את ההון בהרבה, בניגוד למדינות אחרות שבהן פחות משתלם לך להגדיל כי תשלם מס גבוה על עצם ההגדלה.
תחשוב על מישהו שיש לו עכשיו המון כסף (בין אם מירושה או לא משנה מאיפה), כמות כזאת שתספיק לו לכל חייו גם אם ישאיר את הכסף במזומן בעו"ש.
ברוב מדינות העולם הוא יגיד "למה לי להתאמץ לעשות רווחים? גם ככה חלק גדול מהרווחים ילך למדינה כמס". בהולנד זה לא שיקול כי הוא בכל מקרה משלם אחוז קבוע מהנכסים שלו כמס, ולכן משתלם לו להשקיע ולהרוויח יותר.

אגב, חישוב מעניין למצוא את נקודת האיזון. במקרה הזה, אם הבנתי נכון את חישוב המס, תשלם 1.68% מההון שלך כל שנה (על כל סכום מעל מליון אירו מחשבים כאילו עשית תשואה של 5.6%. תכפיל את זה ב30%).
אז יוצא שאחרי כ16 שנה תגיע לאותו המס שהיית משלם בישראל בשנה הראשונה

ועל רקע זה השאלה שלי - מה לדעתכם צריך להשתנות בהרגלי החשיבה?
הדבר היחיד שהייתי משנה, זו התפיסה שקונים ני"ע כדי להחזיק בו עד הפנסיה כדי להימנע מאירוע מס. אתה יכול לעשות חשיבה מחדש של הקצאת הנכסים אחת לתקופה ולעשות איזונים ושינויים ביתר קלות.

כלומר כל שנה מחדש משתלם לך להגדיל את ההון בהרבה
זה לא תמיד נכון? אני מוכן לשלם גם 40% מס רווחי הון אם אני אצליח להשיא 50% בשנה.

מס על הון בתכלס די שקול לאינפלציה.
אם נניח אינפלציה של 2% ומס על הון של 2% אז לפי חוקי הארץ לא לעשות כלום (להחזיק כסף בעו״ש) שומר על הערך הנומינלי ושוחק אותו ריאלית ב-2%.
לפי חוקי הולנד לא לעשות כלום שוחק את ההון הנומינלי ב-2% בשנה וריאלית בעוד 2% (4%).
אתה חייב להשקיע אותו בנכס שמניב 2% רק כדי לשמר את ההון הנומינלי ובנכס שמניב 4% רק כדי לשמר את ההון הריאלי.
אז כמו שמדינות שואפות לאינפלציה מתונה כדי לעודד השקעה (במקום האחזות במזומן) כך מיסוי על הון מעודד אותו דבר, השקעה במקום האחזות במזומן.
קצת מזכיר את מדיניות ריבית שלילית באירופה, רק שזה לוקח את זה אפילו יותר רחוק כי ריבית שלילית חלה רק על פיקדונות ואילו זה חל על הכל.

אז אם נדמיין את סט הכלים של הפד, הוא הולך בסקאלה מתקדמת שנראית בערך כך:
- הורדת ריבית (מוצה עד הסוף כי כבר על אפס). Check
- הזרקת נזילות ע״י רכישת נכסים, בפרט אג״ח. Check
- כסף הליקופטר (מדיניות של הממשלה לא של הפד). Check
- ריבית שלילית. עדיין לא בארהב אבל באירופה check.
- מס על הון. הולנד.

כלומר יש לפחות עוד שתי מדרגות הקצנה שלא ראינו ואולי נחזה במשבר הבא.

זה לא תמיד נכון? אני מוכן לשלם גם 40% מס רווחי הון אם אני אצליח להשיא 50% בשנה.
התכוונתי משתלם יותר.
אם אתה יכול להשיג 50% תשואה בסיכון של 50%, ויש לך סיכוי של 10% להפסיד חצי, הבחירה שלך תיהיה שונה אם המס על הצלחה הוא 40% או 0%.

תאר לך שלא יהיה הבדל במיסוי בין מכירות LIFO ל FIFO, על מה אנשים בפורום יתווכחו?
בדיוק היתה לי התכתבות בנושא מול הברוקר ההולנדי. הם לא מכירים לא בזה ולא בזה. הכל לפי ממוצע והם אפילו לא יכולים לומר לי איזו שכבה אני מוכר.
(הדבר היחיד שאני יכול להעזר בו עצמאית זו הסטוריית הטראנזקציות לאורך השנים).

בדיוק היתה לי התכתבות בנושא מול הברוקר ההולנדי. הם לא מכירים לא בזה ולא בזה. הכל לפי ממוצע והם אפילו לא יכולים לומר לי איזו שכבה אני מוכר.
(הדבר היחיד שאני יכול להעזר בו עצמאית זו הסטוריית הטראנזקציות לאורך השנים).
אם אתה גר בהולנד, למה FIFO או LIFO מעניינים אותך? אם אתה לא גר בהולנד, למה יש לך ברוקר הולנדי?

אם אתה גר בהולנד, למה FIFO או LIFO מעניינים אותך? אם אתה לא גר בהולנד, למה יש לך ברוקר הולנדי?
מניח שהתשובה היא Degiro.
כנראה ברוקר טוב לאירופאים באשר הם.
מה שהוא אמר. וזה מעניין אותי מפני שמס ההכנסה בישראל עדיין עשוי לראות בי כתושב ישראל.

היי,
אני תושבת הולנד ולצערי לא מזמן נגמרה לי ההטבה של 30% מס,
כך שאנחנו משלמים מיסים סופסוף כמו כולם ויש חובה הצהרה על כל הנכסים.

שים לב, שלא משנה מה תחליט, בעוד כשנה (אם הצעת החוק תעבור),
יש שינוי די דרסטי בנושא מס הנכנסים (BOX 3).
תיאור של הנושא באנגלית:

"טריק" חוקי שנתקלנו בו כאן זה לעשות משכנתא מסוג "ריבית בלבד" שמגדירים אותה על Box3 (במקום כרגיל על Box 1).
בצורה הזו, חוב המשכנתא מקוזז מול הנכסים שלך, וזה מוריד את חבות מס הנכסים.
יש כל מיני סייגים לסוג משכנתא הזה, כמו למשל - שאפשר לקחת רק עד כ-50% מערך הנכס, אין Tax deduction על ריבית המשכנתא ויש לך אחריות על תשלום הקרן (רק הריבית יורדת אוטומטית, את הקרן משלמים לבד עצמאית), אבל זה שיטה לא רעה.
אני לא יודעת איך השינוי המתוכנן ב-2022 ישפיע על זה.
מידע על זה:

**אני כמובן לא יועצת השקעות ולא יועצת משכנתא, אז אין כאן המלצה**

תודה @Missy1 . לינקים מעניינים!
ההשוואה שאני עשיתי מראה בשיטה ההולנדית אני אצטרך לעבוד בערך 3 שנים יותר כדי להגיע לאותו סכום צבירה.
כך שאנחנו משלמים מיסים סופסוף כמו כולם ויש חובה הצהרה על כל הנכסים.
האם יש חובה להצהיר על קרנות השתלמות ישראליות (במידה ויש לך) כחלק מההון?

"טריק" חוקי שנתקלנו בו כאן זה לעשות משכנתא מסוג "ריבית בלבד"
מעניין. האם החלטתם ללכת על זה? אם כן, האם הייתם צריכים לשנות את המשכנתא הנוכחית שלכם והאם הבנק שיתף פעולה?

בגדול, אתה צריך להצהיר על הכל, כשנגמרת לך הטבת 30% - נדל"ן, פנסיה, קרנה"ש, חסכונות.
האם באמת יש שיתוף פעולה ומידע של רשויות המס בין ישראל (לא EU) לבין הולנד? אני לא יודעת.

הייתה לנו נקודת יציאה למשכנתא בזמנו ומיחזרנו אותה (כלומר סגרנו ועשינו חדשה) בשיטה הזו.
אחרי חישובים הגענו למסקנה שאפילו עם העלות של התהליך (יועץ משכנתא+נוטריון וריבית שקצת גבוהה יותר בסוג משכנתא הזו), יהיה חיסכון לטווח ארוך,
כי חבות המס של BOX 3 תהיה נמוכה יותר.

אין כאן עניין של שיתוף פעולה של הבנק - ה"טריק" הוא חוקי וכל עוד אתה עומד בכללים שקשורים אליו, אין בעיה לעשות זאת.
זה פשוט סוג משכנתא פחות סטנדרטי - בד"כ אנשים מעוניינים לקחת יותר מ-50% משכנתא, לכן זה לא מאוד נפוץ.

אנחנו כן השתמשנו ביועץ משכנתא שגם המליץ על הרעיון וגם ביצע את כל התהליך.

מס רכוש לכל דבר ועניין...
לא בדיוק.
כי המס הוא על רווח תיאורטי שהרכוש שלך אמור לעשות (והרווח התיאורטי משתנה לפי ההנחה של המחוקק במה משקיעים, שמשום מה תלוי בכמות ההון או משהו). אבל כן, בפועל זה די אותו דבר בסוף

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E סכנה בבורסאות שונות בעולם? שוק ההון 7
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
G המלצה לברוקר בארץ/בעולם למסחר ב CFD ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
I אתר שמשווה מחירי מחיה בין ערים בעולם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
C ההשפעה הפוליטית של בלאקרוק בעולם פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
B יותר הון עצמי או משכנתא בעולם של ריבית גבוהה נדל"ן 14
B מינוף משכנתא בעולם הריביות הנוכחי שוק ההון 10
M צעדים ראשונים בעולם הנדלן- איפה ומה לקרוא נדל"ן 2
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
ב דינמיות בעולם המחשבים בהייטק התפתחות אישית 15
S מישהו שם לב לעליות של 400%+ במניות של חברות שילוח המטענים בעולם? פוסטים מאיכות נמוכה 12
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
S תחילת הדרך בעולם ההשקעות שוק ההון 21
R באיזה מדדי מניות בעולם מושקעים כספים במסלול מניות ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Ron.B צעדים ראשונים בעולם הנדלן- מאפייני נכס רצוי נדל"ן 23
א מתמטיקה כאינדיקציה להשתלבות בעולם הקוד התפתחות אישית 18
H התלבטות - המשך קריירה בעולם הדאטא התפתחות אישית 1
מ טביעת רגל ראשונה בעולם הפיננסי - אשמח לדעתכם. שוק ההון 26
T בחור בן 21 מחפש את עצמו בעולם התפתחות אישית 26
R שאלת תם של אדם שרק מתחיל להתעניין בעולם של פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
ח להגיע למעמד שכר גבוה בעולם הפיננסי התפתחות אישית 5
ש נגיף בעולם, מיתון בישראל שוק ההון 14
Z מתעדכנים במצב הקורונה בארה"ב? בעולם? שוק ההון 3
Ron.B קריירה כשכיר בעולם הנדלן התפתחות אישית 15
ב קרן ריט לעומת דירה בפועל.... (אנגליה ובכלל בעולם) נדל"ן 44
נ השפעת המגפה בעולם על דור הY והZ, דעתכם בנושא? אוף טופיק 47
D קרן הגידור הטובה בעולם - Renaissance Technologies אוף טופיק 3
S בחור צעיר בתחילת דרכו בעולם ההשקעות שוק ההון 8
Adrian דיון | האם עשיתם טעויות בעולם העסקים? אם כן, מהן? שוק ההון 1
Z שאלה - אפשר לנצל את משבר הקורונה-ווירוס בעולם? שוק ההון 1
4 עשירי העולם והאנשים עם השליטה בעולם נגד הפשיעה אוף טופיק 7
עתיד מתוק חברה ישראלית-קנדית מחזיקה עכשיו ברובוט השתלת שיער היחיד בעולם! שוק ההון 2
amit דעתי הצנועה על המצב הפיננסי בעולם שוק ההון 39
ג VOO - מבט דרך דולר-שקל בעולם שהולך לקראת ריבית אפסית לעוד שנים רבות שוק ההון 91
Aranchik כיוונים חדשים בעולם הפיתוח התפתחות אישית 9
ג אתר נוח לשימוש עם ריכוז נתונים מ10 הבורסות הגדולות בעולם? שוק ההון 0
N השוואה שביצעתי בעולם ה: "היכן לנהל את הכסף" שוק ההון 3
amikal איך עליית הריבית בארה"ב תשפיע על הבורסה (גם בישראל וגם בעולם)? שוק ההון 17
adamshalev משקל השוק של כל מטבע בעולם שוק ההון 126
Frenchman אז בעצם, כל הכסף בעולם הוא דיגיטלי? אוף טופיק 40
ס נדלן בגרמניה בעד או נגד לעומת מקומות אחרים בעולם נדל"ן 24
א "כשהריביות בעולם עולות, כבר לא צריך להיפרד מהכסף לזמן רב כדי להרוויח" שוק ההון 2
פ תזמון שווקים ושינוי הקצאה מנייתית בעולם שוק ההון 29
O עומד להתחיל אני דרכי בעולם הזה.. שוק ההון 11
Nimrod אמון המשקיע במדינות שונות בעולם שוק ההון 26
M מסע בעולם במקביל לתוכניות פרישה - אפשרי? אוף טופיק 0
O שטיפת הפה הטובה בעולם - איך משיגים את החומרים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
ג צעדים ראשונים בעולם ההשקעות שוק ההון 12
R חלוקת הנכסים בעולם והשוק היעיל שוק ההון 37
daat99 קרן הנאמנות הגרועה בעולם - קרן עוקבת מדד אוף טופיק 14

נושאים דומים

Back
למעלה