אולי כן יש הגיון בביטוח על סכום קטן, לחודש חודשיים הראשונים שבהן יש יותר הוצאות ומעט הכנסות. שמעתי מסוכנים שביטוח חיים מקבלים בפועל יותר
אם זה הסכומים שאתה מכוון אליהם וזה התקופת זמן ממש ממליץ על קרן חירום במקום (נניח 3 או 6 פעמים ההוצאה החודשית)
ביטוחים מכל סוג לא מתקבלים מהיום למחר
תעודת פטירה שזה בדרכ תנאי די מחייב אני מניח זה מינימום חודש לקבל
ואז יתחיל תהליך התביעה בדיקות ולבסוף תשלום
וכל זה בהנחה שבאמת אישתך ברגעים הקשים האלה בכלל תתעסק בבירוקרטיה המעצבנת וההזויה הזאת
שום דבר שם זה לא אוטומטי...
כמובן שאפשר לבטח גם ביטוח חיים זה לא סותר
רק לא לצפות למחרת לקבל צק....
במקרה של אובדן כושר עבודה בגלל מחלה קשה, פה אני בבעיה. כי זה אירוע שבהחלט יכול לקרות ויכול לנטרל את כלכלת הבית למשך חודשים ארוכים.
אבל גם זה מכוסה כחלק מהפנסיה
אם מחר עברת נניח תאונה או מחלה שאת לא יכולה לעבוד יותר את זכאית לקצבה חודשית בגובה 70 אחוז מהשכר ברוטו שלך (שוב זה לדעתי המצב הרגיל ואפשר לבחור מסלול עם יותר או פחות)
שימי לב שזה 70 אחוז מהברוטו. כלומר בנטו בהנחה שהשכר נניח מעל 20 אלף ברוטו
את תקבלי סביב ה85 אחוז מהנטו ואולי בתכלס אפילו יותר בגלל אולי קצבאות ביטוח לאומי זכאות לנכות אולי או מיסוי מופחת
החריג זה אובדן כושר עבודה ספציפי (שזה לרוב מה שהסוכנים מדברים עליו וזה לא כלול)
נניח את עובדת בתור דוורית שמחלקת דואר ועברת תאונה ועכשיו קשה לך ללכת למרחקים אז לא תקבלי קצבה כי את יכולה ללכת לעבוד בתפקיד אחר (בביטוח פרטי זה מכסה ספציפי את הלימודים והעיסוק שלך)
העניין שבימינו שרובנו עובדים עבודה משרדית לא חושב על תרחיש שימנע ממני לפחות לעבוד בעבודה שלי אבל כן בעבודה אחרת
יש גם עניין של שכר
אם תעברי בשכר יותר נמוך או במשרה חלקית ישלימו לך את ההכנסה לפחות זה מה שזוכר
דרך אגב זה תופס גם לסיעוד
כלומר אם את מחר סיעודית עדין תקבלי 70 אחוז מהשכר עד גיל פרישה ותוכ זה ממשיך להפקיד לפנסיה ואז את מכוסה עד המוות
לכן לאנשים שעובדים ויש פנסיה לדעתי ביטוח סיעודי לא לא משהו מאוד חשוב
כמובן בהנחה שהשכר + קצבת סיעוד מביטןח לאומי ושאר ההטבות הנלוות מספיק נניח למטפל בבית וגם לתא המשפחתי
שימו לב פנסיה זה כלי מדהים!!!
הרגולטר עשה במשך המון שנים עבודה מעולה
לדעתי יש לנו בישראל בין הפנסיות הכי טובות בעולם. תנצלו את זה ותדעו מה מקבלים.
אני גם שלא עבדתי דאגתי תמיד לשלם ריסק ולשמר את הביטוחים של הפנסיה (היום לצערי זה קצת יותר מסובך למעל שנתיים)