• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף?

• פותח הנושא פותח הנושא theshnitzel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ממליץ לך להריץ על אקסל את זה
הרצתי כבר לפני שהחלטתי לקנות ביטוח חיים
מעבר לזה תחשבו שבמקרה של מוות פתאומי אולי סכום כסף חד פעמי גדול זה לא דבר טוב בכלל (פתח להרבה נוכלים לנסות לנצל מצב קשה ולקחת את הכסף במסווה של השקעות מפוקפקות....)
יש אנשים שמפחדים שהמשפחה לא תדע להתמודד עם הכסף, אני מפחד שהמשפחה שלי תהיה ענייה... בדקתי את המספרים, וראיתי שאם חס וחלילה הם כמובן לא יהיו ברחוב, אבל גם לא יהיה מספיק למה שרצינו. שכל אחד יתכנן לפי מה שטוב לו.

תבדקי אותי (וכל מי שממליץ לך באינטרנט)
ברור.

על הסיפור הזה של ביטוחים מאוד לא נעים לי. אני מרגישה שמנצלים את הפחד שלי מהנורא מכל ואני בסוף משלמת עוד 50 שקלים פה עוד 50 שם וזה יוצא מאות שקלים בחודש למשך שנים. שלא נצטרך ברור ברור , אבל במצטבר זה המון כסף שהיה יכול להיחסך או ללכת למטרות אחרות. אם כיסוי קיבצה פנסיונית יספיק לכלכל אותי ואת הילדים למה אני צריכה לשלם עוד כל חודש ?

במקרה של אובדן כושר עבודה בגלל מחלה קשה, פה אני בבעיה. כי זה אירוע שבהחלט יכול לקרות ויכול לנטרל את כלכלת הבית למשך חודשים ארוכים.

מבחינת ביטוח בריאות פרופר עבור טיפולים רפואים, חלקם לדעתי מיותרים במדינה כמו ישראל שיש מערכת בריאות ציבורית, שהיא אומנם קצת מסורבלת וצריך לדעת לעבוד איתה ולהיות סבלני, אבל סהכ מאוד מקיפה וטובה.

אולי כן יש הגיון בביטוח על סכום קטן, לחודש חודשיים הראשונים שבהן יש יותר הוצאות ומעט הכנסות. שמעתי מסוכנים שביטוח חיים מקבלים בפועל יותר
אם זה הסכומים שאתה מכוון אליהם וזה התקופת זמן ממש ממליץ על קרן חירום במקום (נניח 3 או 6 פעמים ההוצאה החודשית)

ביטוחים מכל סוג לא מתקבלים מהיום למחר
תעודת פטירה שזה בדרכ תנאי די מחייב אני מניח זה מינימום חודש לקבל
ואז יתחיל תהליך התביעה בדיקות ולבסוף תשלום
וכל זה בהנחה שבאמת אישתך ברגעים הקשים האלה בכלל תתעסק בבירוקרטיה המעצבנת וההזויה הזאת
שום דבר שם זה לא אוטומטי...

כמובן שאפשר לבטח גם ביטוח חיים זה לא סותר
רק לא לצפות למחרת לקבל צק....
במקרה של אובדן כושר עבודה בגלל מחלה קשה, פה אני בבעיה. כי זה אירוע שבהחלט יכול לקרות ויכול לנטרל את כלכלת הבית למשך חודשים ארוכים.
אבל גם זה מכוסה כחלק מהפנסיה
אם מחר עברת נניח תאונה או מחלה שאת לא יכולה לעבוד יותר את זכאית לקצבה חודשית בגובה 70 אחוז מהשכר ברוטו שלך (שוב זה לדעתי המצב הרגיל ואפשר לבחור מסלול עם יותר או פחות)

שימי לב שזה 70 אחוז מהברוטו. כלומר בנטו בהנחה שהשכר נניח מעל 20 אלף ברוטו
את תקבלי סביב ה85 אחוז מהנטו ואולי בתכלס אפילו יותר בגלל אולי קצבאות ביטוח לאומי זכאות לנכות אולי או מיסוי מופחת

החריג זה אובדן כושר עבודה ספציפי (שזה לרוב מה שהסוכנים מדברים עליו וזה לא כלול)
נניח את עובדת בתור דוורית שמחלקת דואר ועברת תאונה ועכשיו קשה לך ללכת למרחקים אז לא תקבלי קצבה כי את יכולה ללכת לעבוד בתפקיד אחר (בביטוח פרטי זה מכסה ספציפי את הלימודים והעיסוק שלך)
העניין שבימינו שרובנו עובדים עבודה משרדית לא חושב על תרחיש שימנע ממני לפחות לעבוד בעבודה שלי אבל כן בעבודה אחרת
יש גם עניין של שכר
אם תעברי בשכר יותר נמוך או במשרה חלקית ישלימו לך את ההכנסה לפחות זה מה שזוכר

דרך אגב זה תופס גם לסיעוד
כלומר אם את מחר סיעודית עדין תקבלי 70 אחוז מהשכר עד גיל פרישה ותוכ זה ממשיך להפקיד לפנסיה ואז את מכוסה עד המוות

לכן לאנשים שעובדים ויש פנסיה לדעתי ביטוח סיעודי לא לא משהו מאוד חשוב
כמובן בהנחה שהשכר + קצבת סיעוד מביטןח לאומי ושאר ההטבות הנלוות מספיק נניח למטפל בבית וגם לתא המשפחתי

שימו לב פנסיה זה כלי מדהים!!!
הרגולטר עשה במשך המון שנים עבודה מעולה
לדעתי יש לנו בישראל בין הפנסיות הכי טובות בעולם. תנצלו את זה ותדעו מה מקבלים.

אני גם שלא עבדתי דאגתי תמיד לשלם ריסק ולשמר את הביטוחים של הפנסיה (היום לצערי זה קצת יותר מסובך למעל שנתיים)

אם מחר עברת נניח תאונה או מחלה שאת לא יכולה לעבוד יותר את זכאית לקצבה חודשית בגובה 70 אחוז מהשכר ברוטו שלך (שוב זה לדעתי המצב הרגיל ואפשר לבחור מסלול עם יותר או פחות)
זה מעולה לדעת ומרגיע. ספציפית הפנסיה שלי מכוונת לאובדן כושר עבודה שהוא המקצוע שלי (או כך לפחות כתוב שם איפה שהוא).
מה שאני מתכוונת אליו זה אירוע שחס ושלום לא עלינו, אחד מבני הזוג או המפרנס העיקרי לצורך העניין חלה. לא מחלה סופנית אבל צורך בטיפולים ארוכים של נגיד חצי שנה. אז בעצם אין הכנסה של החולה ואין הכנסה או יש הכנסה מאוד נמוכה של בת הזוג השניה כי צריך לתפעל את הבית את הטיפולים וכו. במקרה כזה, ביטוח מעניק סכום חד פעמי או קיצבה אני לא בטוחה שהמשפחה תוכל לשמור את רמת החיים / ראש מעל המים עד שהכל מסתדר. בהנחה שדברים לא מסתדרים ולוקח שנה או שנתיים להחלים, ביטוח להבנתי מכסה על זה.

גם פנסיה נותנת פיתרון כזה ? יציאה זמנית משוק העבודה בעקבות מחלה וחזרה אחרי כמה שנים ? לא אובדן כושר עבודה קבוע.

אני גם שלא עבדתי דאגתי תמיד לשלם ריסק ולשמר את הביטוחים של הפנסיה (היום לצערי זה קצת יותר מסובך למעל שנתיים)
היות ועשיתי את התהליך ממש החודש (נגמרו השנתיים של הריסק) , יש אפשרות לתשלום מינימאלי על מנת לשמור את הביטוחים / את הפנסיה חיה ושנחזור אפשר יהיה להפקיד כרגיל. להבנתי הסכום שאני משלמת כעת (אחרי שנגמרו השנתיים של הריסק) בעיקר שומרים על הביטוח ופחות יעילים לצבירה.

מה שאני מתכוונת אליו זה אירוע שחס ושלום לא עלינו, אחד מבני הזוג או המפרנס העיקרי לצורך העניין חלה.
לצערי אני מדברת מניסיון במשפחה.
קרוב משפחה, נשוי עם ילדים, חלה בסרטן ועבר טיפולים במשך חצי שנה ונאלץ להישאר בבית עוד שנה כדי לתת למערכת החיסונית לחזור לעצמה. הוא מקבל את "המשכורת" מהאכ"ע שלו כל השנה וחצי ואין בעיה.

מה שאני מתכוונת אליו זה אירוע שחס ושלום לא עלינו, אחד מבני הזוג או המפרנס העיקרי לצורך העניין חלה. לא מחלה סופנית אבל צורך בטיפולים ארוכים של נגיד חצי שנה. אז בעצם אין הכנסה של החולה ואין הכנסה או יש הכנסה מאוד נמוכה של בת הזוג השניה כי צריך לתפעל את הבית את הטיפולים וכו. במקרה כזה
יש הרבה מידע על זה
והיום בעידן הצטים זה גם מאוד נגיש
באמת ממליץ להתעמק וללמוד את זה

על רגל אחת (וכמובן לא מחייב ולא ממליץ)

אם אתם חולה והועדה קבעה לו נכות זמנית או אובדן כושר עבודה זמני של מעל 25 אחוז הןא יקבל קצבה נניח 25 אחוז מה75 אחוז מהדכר המבוטח

בדרכ בסרטן נניח מקבלים די בקלות 100 אחוז

אז בתרחיש שלך החולה עצמו יקבל

3 סייגים חשובים

1. תקופת אכשרה של 5 שנים (אם הצטרפת לפנסיה ואחרי שנה חלית יש פה בעיה לקבל...)

2. תקופת אכשרה של 90 יום. מהרגע שנקבע לך נכות תתחיל לקבל רק אחרי 90 יום. שב90 יופ אתה אמור להתקיים עב ימי המחלה שלה

3. כפל קצבאות וקיזוז. אם נניח יש לך ביטוח פרטני נוסף שמשלם לך. יקזזו לך בפנסיה קצבאות בגלל הביטוח הזה (עד 100 אחוז מהשכר)

נניח תעשי ביטוח נוסף פרטי בפועל יש מצב שלא תקבלי כסף נוסף

לגבי בן הזוג כן פה זה בעייתי ולא בפנסיה כן הןא זכאי ליותר ימי מחלה עבוד הבן זוג אבל זה לא משמעותי

היות ועשיתי את התהליך ממש החודש (נגמרו השנתיים של הריסק) , יש אפשרות לתשלום מינימאלי על מנת לשמור את הביטוחים / את הפנסיה חיה ושנחזור אפשר יהיה להפקיד כרגיל. להבנתי הסכום שאני משלמת כעת (אחרי שנגמרו השנתיים של הריסק) בעיקר שומרים על הביטוח ופחות יעילים לצבירה.
היום כבר אי אפשר לשלם ריסק להבנתי
אז את מפקידה רק תגמולי עובד?

ואם כן לפי איזה גובה את מפקידה 6כמה גובה השחלוף כלומר על איזה שכר את מבוטחת באחוז מגובה ההפקדה

ואם כן לפי איזה גובה את מפקידה 6כמה גובה השחלוף כלומר על איזה שכר את מבוטחת באחוז מגובה ההפקדה
להבנתי (והבנתי בנושא כמו שאפשר להבין מצומצמת) אני מפקידה את המינימום על מנת לשמור את הביטוח. ההפקדות שאני מפקידה כרגע לא הולכת לצבירה אלא רק לשמור על הזכויות הקיימות במקרה של אירוע ביטוחי. מה שעכשיו נשמע לי לא הגיוני ולא מאוד כלכלי כי זה יוצא כמה מאות שקלים עבורי ועבור הבעל. צריכה לדבר עם כלל שוב או להעלות קצת את ההפקדה.

היום כבר אי אפשר לשלם ריסק להבנתי
מוזר למה הפסיקו עם זה ?
חלה בסרטן ועבר טיפולים במשך חצי שנה ונאלץ להישאר בבית עוד שנה כדי לתת למערכת החיסונית לחזור לעצמה. הוא מקבל את "המשכורת" מהאכ"ע שלו כל השנה וחצי ואין בעיה
רק בריאות מקווה שיחלים במהרה. אז באמת נשמע שהביטוח הפרטי מיותר במקרה הזה כי הוא מקבל כספים שמאפשרים לשמור על סגנון החיים הקיים.

אז באמת נשמע שהביטוח הפרטי מיותר במקרה הזה
אני הייתי מתייעצת בתשלום מגורם בלתי תלוי, ובטח נעזרת גם בבינה החביבה עלי.
יכול להיות שיש הבדלים בתשלום בין מי שיש לו קרן פנסיה ובין מי שבחר לפתוח קופת גמל במקום (ולקנות ביטוח אכ"ע פרטי בנוסף, כי לקופות גמל אין את זה מובנה בתוך החיסכון). יכול להיות שצריך לבחון את הגדרת האכ"ע הקיים שלך ושל בן זוגך לפני קבלת החלטות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מוזר למה הפסיקו עם זה ?
ממה שאני הצלחתי להבין פעם אחרונה שבדקתי
הסדר ריסק שהיו פעם (עשיתי כזה לפני יותר מעשור) שאתה משלם רק את עלות דמי הביטוח ומשמר לך את הביטוח בגובה הקצבה האחרונה שלך כבר לא קיימים היום

בזמנו שילמת עשרות שקלים בחודש וגם היית אמור לקבל החזר עליהם אם היית מתחיל שוב הפקדות אחרי תקופה מסויימת

והיום זה אוטומטית ל24 חודשים מיום הפסקת העבודה (על פניו משהו מבורך כי הרבה לא היו מודעים לזה בכלל ולא עושים)

זה מסתבך קצת כי הזכאות ל24 חודשים היא בהתאם לחודשי עבודה רציפה לפני
אז אצלי היה מצב שלא עבדתי שנה, חזרתי לעבוד ל6 חודשים ואז במקום להאריך לי זה קיצר לי את התקופה כי בפעם השניה לא היה לי מספיק חודשים....

אני מפקידה את המינימום על מנת לשמור את הביטוח. ההפקדות שאני מפקידה כרגע לא הולכת לצבירה אלא רק לשמור על הזכויות הקיימות במקרה של אירוע ביטוחי.
נשמע דומה לתשלום ריסק רק
כלומר רק דמי ביטןוח אז זה מאוד מוזר ושווה בדיקה

שימי לב שאם תשלמי את המינימופ כן זה יוריד את הקצבה בהנחה שזה לא ריסק אלה הפקדה אבל אז זה כן כמובן יחשב לך לצבירה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
ס ביטוח בריאות לתינוק צרכנות פיננסית 11
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
T קיזוז מס בריאות ודמי ביטוח לאומי בזיכוי מס בארה"ב מיסים 12
א ביטוח בריאות ורווחיותם דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
א ביטוח בריאות פרטי לברנש בן 19 צרכנות פיננסית 0
M ניכוי גבוה מדי על דמי ביטוח לאומי/בריאות מיסים 5
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
R ביטוח בריאות פרטי – איזה חברות ביטוח עושות הכי מעט בעיות כשצריך אותן לדברים הכבדים? צרכנות פיננסית 5
O ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 14
I תנאי חידוש ביטוח בריאות פרטי מ2018 צרכנות פיננסית 0
T ביטוח בריאות מהשקל הראשון צרכנות פיננסית 9
D ביטוח בריאות דרך קוקלטיב ופרוצדרות בחו"ל צרכנות פיננסית 7
S ביטוח בריאות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 3
S ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 9
מ ביטוח בריאות קולקטיבי או פרטי צרכנות פיננסית 5
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
C מחפש ביטוח בריאות קבוצתי להורים צרכנות פיננסית 3
M ביטוח בריאות - החרגות בגלל סיכון? החרגות גורפות? צרכנות פיננסית 1