• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איש מקצוע - מה חשוב לכם?

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כמה דברים שמרשימים אותי בבחירת בעל מקצוע:
קודם כל, כמעט אקסקלוסיבית, אני בוחרת דרך המלצות (רבות) או דרך מדרג. אף פעם לא היו לי נפילות עם מדרג, בשום תחום.
אני מאוד מעריכה נוכחות אינטרנטית ושקיפות בתמחור. אז כשאני מחפשת את השם שלך בגוגל, שיהיה אתר מסודר ונקי ואם יש לך איזשהו תמחור סטנדרט אני רוצה לראות אותו שם (לדוגמא, 250 שקלים לשעה או וואטאוור). אני שונאת את זה שמאלצים אותי להתקשר לנותן שירות ולנהל שיחה רק בשביל לקבל מחיר שלא מתאים לי.
שנית, מקצועיות. לדוגמא, הביטוח שלי הציע פיצוי על ניתוח בבית חולים ציבורי, אבל החודש הוא התבטל. כששאלתי את הסוכנת האם יכולה להגיש לי תביעה על ניתוח שהיה לפני שנה, היא אמרה שעכשיו כבר אין את הכיסוי. אבל זו תשובה לא נכונה... כי לפני שנה היה את הכיסוי וזה מה שרלוונטי. ולמה אני צריכה לסחוט ממנה מידע, כאילו היא עושה לי טובה? זה התפקיד שלה.
מסוכן בנושא מיסים אני מצפה שיגדיל ראש. לדוגמא אם אני צעירה ומספרת שאני מהנדסת מכונות, שישאל מתי סיימתי, שיסביר שיכול להיות שאני זכאית לנקודות זיכוי. שיהיה אקטיבי בשיחה, שירצה לקבל מידע גם בלי שאני אציע אותו.
זמינות בוואטסאפ היא חובה. לפי דעתי טווח חזרה לשאלות של 4-5 שעות.
לא מקלל, לא גזעני, לא מלכלך על לקוחות אחרים/חברות אחרות. אבל גם שיהיה כנה לגבי איכות שירות/טיפול של חברות שאולי אצטרך לעבוד איתן.
בנושא של מיסים באופן ספציפי צריך גם להיות engaging ואם אתה רואה שאתה מאבד מישהו במהלך השיחה, לא להמשיך לדבר. לוודא שהוא מבין, שהוא איתך. להיות מאוד קשוב לזה.

אני שונאת את זה שמאלצים אותי להתקשר לנותן שירות ולנהל שיחה רק בשביל לקבל מחיר שלא מתאים לי.
בתור בעלת עסק שנותן שירות - היכולת לתת מחיר פיקס לשעה, ועוד לפרסם אותו באתר, היא כמעט בלתי אפשרית. כדי לתת מחיר אחיד לכולם, אני צריכה להכניס גידור סיכון של יותר מדי בעיות אפשריות (כדי להבטיח רווח) שזה היה מפיל לקוחות פוטנציאלים שאפשר לתמחר להם נמוך יותר.
ולגבי המחיר המתאים לך כלקוחה - לקוחות חושבים שהמחיר הוא החלק החשוב ביותר כדי להחליט אם לקחת את השירות או לא, אבל המציאות (והמחקרים) היא שאם השירות לא טוב אז כל מחיר יהיה גבוה מדי, וקצת קשה לדעת מראש איך תתפסי את השירות כשהוא כבר בביצוע או לאחריו.

דיבור מכבד-לא לקרוא לי ''מאמי'', לא חברה שלך (סליחה אבל זה מאוד ''עירוני'' וזה מקפיץ את ה''וריד'' (הקיבוצניקי-לשעבר) שלי, למרות שדוברת ''עירונית'' שוטפת).
מה??? מי מעיז לדבר ככה ללקוח או לקוחה o_o

בתור בעלת עסק שנותן שירות - היכולת לתת מחיר פיקס לשעה, ועוד לפרסם אותו באתר, היא כמעט בלתי אפשרית. כדי לתת מחיר אחיד לכולם, אני צריכה להכניס גידור סיכון של יותר מדי בעיות אפשריות (כדי להבטיח רווח) שזה היה מפיל לקוחות פוטנציאלים שאפשר לתמחר להם נמוך יותר.
ולגבי המחיר המתאים לך כלקוחה - לקוחות חושבים שהמחיר הוא החלק החשוב ביותר כדי להחליט אם לקחת את השירות או לא, אבל המציאות (והמחקרים) היא שאם השירות לא טוב אז כל מחיר יהיה גבוה מדי, וקצת קשה לדעת מראש איך תתפסי את השירות כשהוא כבר בביצוע או לאחריו.

אני יכולה להעריך את העובדה שלא עבור כל שירות אפשר לפרסם מחיר. אבל בדרך כלל, אם יש כמה אנשי מקצוע בתחום שפרסמו את המחיר שלהם עבור יחידת מידה מסויימת (ולא תמיד אפשר לעשות השוואה, זה נכון), אני פחות ארצה לפנות לאיש מקצוע שלא פרסם.
לדוגמא, מניקוריסטית. לרוב זה מחיר קבוע. יש את הטרנד של סידור ארונות, זה לרוב מחיר קבוע לשעה. אז יש ויש.

אני אגב, לא מסכימה שהמחיר הוא החלק החשוב ביותר, אבל חייב להכיר בעובדה שהמחיר הוא שיקול וקצת מאסתי בבזבוז זמן על תיאום וניהול שיחות טלפון בשביל לקבל מחיר. לכן לרוב, אם יש מאסה של בעלי מקצוע שפרסמו את המחיר ונראה שזה מקובל בתחום, אני לא אפנה למי שלא פרסם. ואני מעריכה מי שיכול לפרסם.

לדוגמא, מניקוריסטית.
כן, בתחומים כאלה זה הגיוני לתת מחיר לשעה לפי סוג העבודה. גם ספרים מפרסמים מחירון, גם מסעדות.
אבל אם למשל המניקוריסטית היתה צריכה להגיע אלייך הביתה, היא היתה צריכה לחשב מחיר שונה על סמך (למשל) מרחק, חניה ונשיאת כלים במעלית או 4 קומות ללא.
קצת מאסתי בבזבוז זמן על תיאום וניהול שיחות טלפון בשביל לקבל מחיר.
אנחנו, בעסק שלנו, לא יכולים בכלל לתת הצעת מחיר בלי שיחה טלפונית (והעברת מסמכים רלוונטים).
זה נכון שיש לנו הערכה בסיסית לפי סוג הפרוייקט (ואת ההערכות האלה בנינו משילוב של ידיעה מה סך ההוצאות החודשיות שלנו בעסק יחד עם תובנות לגבי טווח המחירים שיאפשר לנו לקבל את העבודה), אבל כל לקוח פוטנציאלי הוא עולם ומלואו, ושונה מלקוח אחר. זה יכול להיות שוני אובייקטיבי כמו מרחק הנסיעה אליו וגודל הפרוייקט (שעלול גם להוביל ללינה באזור מרוחק), מה תנאי התשלום וכמה מורכב הפרוייקט. וזה יכול להיות שוני סובייקטיבי כמו מה הוא יעשה לבד ומה הוא רוצה שאנחנו נעשה, כמה זה דחוף לו כדי שנתפנה רק אליו במהירות, האם התאכזב מספק קודם ולמה וכו'.

כשאני שואלת איש מקצוע מה אתה מציע? (כלומר איזה שרות אתה נותן)
הוא יכול להתחיל להרבות מלל, לשפוך תארים, תעודות, לימודים, לקוחות גדולים ועצומים שלקחו אותו וכו'.
והוא יכול לענות "אני עוזר לאנשים לפתור בעיית X". או - "אני כבר 20 שנה מטפל בכל מה שקשור לY"
זה קונה אותי הרבה יותר. ברור לי מה הוא נותן ואיפה זה יועיל לי.

ובשיווק קודם כל לשאול מה הלקוח רוצה וצריך? ומהנקודה הזאת להתחיל.
אפשר כמובן לצרף המלצות ותעודות כשמדובר באתר. אבל כשזה שיווק של דקה בטלפון - less is more

כשאני שואלת איש מקצוע מה אתה מציע? (כלומר איזה שרות אתה נותן)
זאת נשמעת סיטואציה שהוא פנה אלייך, ולא את אליו.
אנחנו בעקרון לא פונים ללקוחות פוטנציאלים באופן ישיר ולכן מי שיוצר איתנו קשר כבר יודע מה השירות שלנו ומה הוא צריך.
עכשיו החלק הטריקי - הוא חושב שהוא יודע מה הוא צריך אבל אנחנו יודעים טוב ממנו (לאחר בירור הפרטים) וכך יוצא שלפעמים מסיימים את השיחה עם עצה שלא תעלה לו שקל ולפעמים מה שהוא באמת צריך יעלה לו הרבה יותר ממה שחשב.
תחשבי למשל על אינסטלטור (לא אנחנו) ותראי שזה תופס גם. כמובן שיש בעלי מקצוע לא הגונים שירצו להרוויח על חוסר ההבנה וההתמצאות של הלקוח, אבל את זה פוגשים בכל עולם העסקים - מהבנקאי, סוכן הביטוח והעו"ד, דרך היועצים למיניהם ועד הקוסמטיקאית והספר.

זאת נשמעת סיטואציה שהוא פנה אלייך, ולא את אליו.
אנחנו בעקרון לא פונים ללקוחות פוטנציאלים באופן ישיר ולכן מי שיוצר איתנו קשר כבר יודע מה השירות שלנו ומה הוא צריך.
עכשיו החלק הטריקי - הוא חושב שהוא יודע מה הוא צריך אבל אנחנו יודעים טוב ממנו (לאחר בירור הפרטים) וכך יוצא שלפעמים מסיימים את השיחה עם עצה שלא תעלה לו שקל ולפעמים מה שהוא באמת צריך יעלה לו הרבה יותר ממה שחשב.
תחשבי למשל על אינסטלטור (לא אנחנו) ותראי שזה תופס גם. כמובן שיש בעלי מקצוע לא הגונים שירצו להרוויח על חוסר ההבנה וההתמצאות של הלקוח, אבל את זה פוגשים בכל עולם העסקים - מהבנקאי, סוכן הביטוח והעו"ד, דרך היועצים למיניהם ועד הקוסמטיקאית והספר.
התייחסתי בעיקר לשאלה של פותש - מה קונה אותי אצל איש מקצוע
שיתמקד בי, ולא בו
מה שאת מתארת זה מעולה - להתמקד בצרכי הלקוח שזה בסופו של דבר הכי מקצועי וענייני.
דוגמא שעולה לי לראש זו חנות תאורה שביקרתי בה פעם. הסיטואציה היתה שהייתי בחנות ליד, היו לי בדיוק 5 דקות פנויות אז אמרתי אכנס רגע לחנות התאורה ליד לראות אם יש משהו בכיוון.
נכנסתי לחנות, מיד בכניסה עצר אותי יועץ ושאל אותי מה אני צריכה. אמרתי לו שיש לי בדיוק 5 דקות על השעון (היינו צריכים להגיע במדויק לפגישה אחרת שנקבעה) ואני רוצה להציץ שניה לראות אם יש משהו שמתאים לי כדי לדעת אם לחזור לפה או לא.
היועץ התחיל לדבר על עצמו, לספר כמה שנים הוא כבר יועץ, ולאילו סוגי חללים הוא נותן פתרונות, ועוד ועוד..
באמצע עצרתי אותו "סלח לי, אני פשוט חייבת לצאת.." והשארתי אותו שם. אולי עד היום הוא עדיין מספר למישהו כמה הוא מוכשר ונדיר בתחומו :roll:
לפחות למדתי מזה משהו :)
זו סיטואציה חריגה, אבל קורית לא מעט בוריאציות שונות. אם תתקשרי לטכנאי מזגנים ותשאלי אותו "אתה מטפל במזגן מיני מרכזי?" והוא יענה "אנחנו מטפלים בכל סוגי המזגנים, כולל מערכות גדולות ומורכבות ופרויקטים ענקיים, אנחנו עובדים עם הקבלנים הכי גדולים ...." וכן הלאה
במקום לענות פשוט "כן בטח. מה קרה למזגן?"
הרבה יותר פשוט, ובעיניי גם מקצועי.

הרבה מהדוגמאות שניתנו מתארות בעיקר מיומנות של שיווק, מכירה ושירות לקוחות, ופחות את המקצועיות בביצוע העבודה עצמה. אלו שני עולמות נפרדים. הבעיה היא שהרבה פעמים אנו נוטים לעשות השלכה. אם מישהו תקשורתי, קשוב ונעים, אנחנו מניחים אוטומטית שהוא גם מומחה בתחומו. בפועל, לא חסרים אנשי מקצוע עם יכולת שיחה מבריקה שעושים עבודה בינונית, ומנגד מומחים יוצאי דופן שהם אנשי שיחה או אנשי מכירות פחות מלוטשים.

בכל מקרה, בעיניי, המבחן האמיתי של איש מקצוע הוא לא איך הדברים מתנהלים כשהכול זורם, אלא איך הוא מתמודד כשדברים משתבשים.

עבור לקוח שאינו מומחה בתחום, קשה מאוד בזמן אמת להבדיל בין עבודה סבירה לעבודה מצוינת, כי כל עוד אין תקלות נראות לעין, התחושה היא שהכול עובד. המקצועיות האמיתית נחשפת ברגע שיש חיכוך, פער או טעות. האם מעדכנים מראש ולוקחים אחריות, או נעלמים וממציאים תירוצים? כשמתגלה פער בציפיות מול הצעת המחיר או סיכום הפגישה, האם מבהירים מיד ובשקיפות, או מנסים "לטייח"? כשיש תקלה מקצועית בשירות עצמו, האם המיקוד עובר לפתרון הבעיה מול הלקוח והגורמים המעורבים, או לגלגול אשמה ומריחת זמן?

טעויות הן בלתי נמנעות.כולנו אנושיים ודברים לא תמיד בשליטתנו. אבל התגובה לטעות היא 100% בשליטתנו. איש מקצוע שלוקח בעלות מלאה על הטעות, מפגין שקיפות ופועל בקור רוח לתיקון המצב, מייצר אצלי אמון עמוק בהרבה מכל אתר מעוצב או תעודה על הקיר. בסופו של דבר, האמון הזה שווה ללקוח יותר מכל שיווק אגרסיבי, והוא הבסיס הכי חזק לשיווק מפה לאוזן.

הרבה מהדוגמאות שניתנו מתארות בעיקר מיומנות של שיווק, מכירה ושירות לקוחות, ופחות את המקצועיות בביצוע העבודה עצמה. אלו שני עולמות נפרדים. הבעיה היא שהרבה פעמים אנו נוטים לעשות השלכה. אם מישהו תקשורתי, קשוב ונעים, אנחנו מניחים אוטומטית שהוא גם מומחה בתחומו. בפועל, לא חסרים אנשי מקצוע עם יכולת שיחה מבריקה שעושים עבודה בינונית, ומנגד מומחים יוצאי דופן שהם אנשי שיחה או אנשי מכירות פחות מלוטשים.

בכל מקרה, בעיניי, המבחן האמיתי של איש מקצוע הוא לא איך הדברים מתנהלים כשהכול זורם, אלא איך הוא מתמודד כשדברים משתבשים.

עבור לקוח שאינו מומחה בתחום, קשה מאוד בזמן אמת להבדיל בין עבודה סבירה לעבודה מצוינת, כי כל עוד אין תקלות נראות לעין, התחושה היא שהכול עובד. המקצועיות האמיתית נחשפת ברגע שיש חיכוך, פער או טעות. האם מעדכנים מראש ולוקחים אחריות, או נעלמים וממציאים תירוצים? כשמתגלה פער בציפיות מול הצעת המחיר או סיכום הפגישה, האם מבהירים מיד ובשקיפות, או מנסים "לטייח"? כשיש תקלה מקצועית בשירות עצמו, האם המיקוד עובר לפתרון הבעיה מול הלקוח והגורמים המעורבים, או לגלגול אשמה ומריחת זמן?

טעויות הן בלתי נמנעות.כולנו אנושיים ודברים לא תמיד בשליטתנו. אבל התגובה לטעות היא 100% בשליטתנו. איש מקצוע שלוקח בעלות מלאה על הטעות, מפגין שקיפות ופועל בקור רוח לתיקון המצב, מייצר אצלי אמון עמוק בהרבה מכל אתר מעוצב או תעודה על הקיר. בסופו של דבר, האמון הזה שווה ללקוח יותר מכל שיווק אגרסיבי, והוא הבסיס הכי חזק לשיווק מפה לאוזן.
שיווק ומקצועיות מהפן הזה באים בד בבד.
בעניין הזה ממש אהבתי את הספר "למכור כאילו יש מחר"
חלק משמעותי מהמכירה וההתנהלות סביבה היא שהלקוח יחזור להיות לקוח גם מחר.

שיווק ומקצועיות מהפן הזה באים בד בבד.
בעניין הזה ממש אהבתי את הספר "למכור כאילו יש מחר"
חלק משמעותי מהמכירה וההתנהלות סביבה היא שהלקוח יחזור להיות לקוח גם מחר.
יש לא מעט אנשי מקצוע שהם מהטופ בתחומם, אבל יכולות השיווק שלהם שואפות לאפס, יחסי האנוש שלהם בינוניים (ולפעמים מתחת לכל ביקורת), ואין להם שום עניין "למכור" לך או להשקיע בשימור לקוחות. אלו בדיוק המומחים שאין להם אתר מעוצב (או בכלל), לא יעשו לך "נעים בגב" בשיחת ההיכרות, וגובים מחירים גבוהים משמעותית מכל מתחרה בשוק. אם לא היית מגיע אליהם דרך המלצה ישירה ורותחת ממישהו שמכיר את התוצאות שלהם, בחיים לא היית שוכר את שירותיהם.

יש לי לא מעט דוגמאות כאלה מהניסיון האישי, במיוחד בעולמות שדורשים ידע מורכב. נחמד מאוד כשאיש המקצוע הוא גם איש מכירות קשוב ומשמר לקוחות, אבל אסור לבלבל בין אריזה שיווקית טובה לבין רמת ביצוע גבוהה בשטח.

יש לא מעט אנשי מקצוע שהם מהטופ בתחומם, אבל יכולות השיווק שלהם שואפות לאפס, יחסי האנוש שלהם בינוניים (ולפעמים מתחת לכל ביקורת), ואין להם שום עניין "למכור" לך או להשקיע בשימור לקוחות. אלו בדיוק המומחים שאין להם אתר מעוצב (או בכלל), לא יעשו לך "נעים בגב" בשיחת ההיכרות, וגובים מחירים גבוהים משמעותית מכל מתחרה בשוק. אם לא היית מגיע אליהם דרך המלצה ישירה ורותחת ממישהו שמכיר את התוצאות שלהם, בחיים לא היית שוכר את שירותיהם.

יש לי לא מעט דוגמאות כאלה מהניסיון האישי, במיוחד בעולמות שדורשים ידע מורכב. נחמד מאוד כשאיש המקצוע הוא גם איש מכירות קשוב ומשמר לקוחות, אבל אסור לבלבל בין אריזה שיווקית טובה לבין רמת ביצוע גבוהה בשטח.
אני לא מדברת על שיחת המכירה
הדגשתי -
שיווק ומקצועיות מהפן הזה
ההתנהלות של נותן השרות היא זו שמשווקת את הפעם הבאה.

נחמד מאוד כשאיש המקצוע הוא גם איש מכירות קשוב ומשמר לקוחות, אבל אסור לבלבל בין אריזה שיווקית טובה לבין רמת ביצוע גבוהה בשטח.
אני לא מסכימה עם זה. אני לא מדברת על למכור את עצמך אלא
אם תתקשרי לטכנאי מזגנים ותשאלי אותו "אתה מטפל במזגן מיני מרכזי?" והוא יענה "אנחנו מטפלים בכל סוגי המזגנים, כולל מערכות גדולות ומורכבות ופרויקטים ענקיים, אנחנו עובדים עם הקבלנים הכי גדולים ...." וכן הלאה
במקום לענות פשוט "כן בטח. מה קרה למזגן?"
הרבה יותר פשוט, ובעיניי גם מקצועי.

הטענה שלי היא שאף אדם לא יכול להיות איש מקצוע מעולה אם אין לו תשומת לב, הקשבה, רצון להועיל והבנת צרכי הלקוח.
זה כולל גם עורכי דין, רופאים, מוסכניקים וזה כולל גם שכירים שה"לקוח" שלהם הוא החברה שבה הם עובדים.
לא משנה כמה יש לך הבנה בטכניקה של המקצוע אם אין לך יכולת לחבר אותה מול צרכי האדם/חברה שמולך לפתרון הבעיה שלו.

הטענה שלי היא שאף אדם לא יכול להיות איש מקצוע מעולה אם אין לו תשומת לב, הקשבה, רצון להועיל והבנת צרכי הלקוח.
זה כולל גם עורכי דין, רופאים, מוסכניקים וזה כולל גם שכירים שה"לקוח" שלהם הוא החברה שבה הם עובדים.
לא משנה כמה יש לך הבנה בטכניקה של המקצוע אם אין לך יכולת לחבר אותה מול צרכי האדם/חברה שמולך לפתרון הבעיה שלו.
עקרונית אני מסכים עם הטענה שלך. כדי לפתור בעיה צריך להבין את הצורך. אבל לטובת פות"ש, בואו לא נעשה לעצמנו חיים קלים בדיון. הרי לחפש איש מקצוע שהוא גם עילוי מקצועי, גם קשוב ואמפתי וגם במחיר הוגן, זו התשובה המובנת מאליה, אבל היא לא משקפת את המציאות שבה בעלי מקצוע פועלים ולקוחות בוחרים. במצבי קצה או בבעיות מורכבות, הלקוח לא מחפש חוויית שירות, הקשבה מחבקת או שיווק מעולה. הוא מחפש דיוק אבחוני, יכולת ביצוע ותוצאה נטו.

אתן דוגמה מהחיים, ממש מהימים האחרונים. היינו אצל רופאה מומחית בעקבות סוגיה רפואית של אחת הבנות. מבחינת יחסי אנוש? טיפוס שחצן, קצר רוח ויהיר. לא היה שם גרם של "הקשבה מכילה" או ניסיון לעשות לנו נעים. אז למה הגענו דווקא אליה? כי התייעצנו לפני כן עם רופאים אחרים שאנחנו מכירים וסומכים עליהם. כל אחד מהם, פתח בזה שיחסי האנוש שלה גרועים, אבל סיים באמירה חד משמעית "אם לילד שלי הייתה את הבעיה הזו, היא הראשונה שהייתי פונה אליה". מה את היית עושה במצב כזה? פוסלת אותה? מבקשת המלצות רק על רופאים עם יחסי אנוש מצוינים?

הרי לחפש איש מקצוע שהוא גם עילוי מקצועי, גם קשוב ואמפתי וגם במחיר הוגן, זו התשובה המובנת מאליה
ההגדרה של עילוי מקצועי תמיד הצחיקה אותי. סליחה אם אני פוגעת כאן במישהו שחושב שהוא עצמו כזה, אבל לדעתי אדם עם תשומת לב (גם לאדם מולו, גם לפרטי פרטים שהוא מוסר לו, גם להסתכל על תמונה רחבה יותר מהפריזמה הצרה של תחום מומחיותו) יהיה איש מקצוע טוב יותר.
היינו אצל רופאה מומחית בעקבות סוגיה רפואית של אחת הבנות. מבחינת יחסי אנוש? טיפוס שחצן, קצר רוח ויהיר. לא היה שם גרם של "הקשבה מכילה" או ניסיון לעשות לנו נעים. אז למה הגענו דווקא אליה? כי התייעצנו לפני כן עם רופאים אחרים שאנחנו מכירים וסומכים עליהם. כל אחד מהם, פתח בזה שיחסי האנוש שלה גרועים, אבל סיים באמירה חד משמעית "אם לילד שלי הייתה את הבעיה הזו, היא הראשונה שהייתי פונה אליה". מה את היית עושה במצב כזה? פוסלת אותה? מבקשת המלצות רק על רופאים עם יחסי אנוש מצוינים?
נמצאת בדיוק מול הסוגייה הזאת והתפישה שלי שונה לחלוטין משלך.
בביקור הראשון בבי"ח בדק אותי רופא יהיר וגס רוח, (זה פרופסור בכיר שמנהל מחלקה כלשהי בבי"ח גדול במרכז) וביקשתי ממתאמת הניתוחים שהוא לא ינתח אותי. אני לא סומכת על אישיות כזאת בשום פנים ואופן.
הסיבה שבכלל הפכנו את הבי"ח הזה ל"נמל הבית" שלנו (אנחנו גרים שעה וחצי משם) היא בגלל היחס המעולה שנתן רופא ממחלקה אחרת לבן שלנו, דבר שגרם לנו להאמין שהדנ"א של אותו בי"ח הרבה יותר מתאים לנו מה"מוסך" הקרוב לבית.
אחרי 3 מחלקות שונות בשנה אחת (למגוון בני משפחה), גיליתי שרובם נוטים לשחצנות, אנטיפתיות או אדישות (רופאים ואחיות בעיקר, פקידים וטכנאים פחות) אז לא משנה לי אם זה בי"ח נחשב או לא - אני בוחרת להתנתק מהם.

ההגדרה של עילוי מקצועי תמיד הצחיקה אותי. סליחה אם אני פוגעת כאן במישהו שחושב שהוא עצמו כזה, אבל לדעתי אדם עם תשומת לב (גם לאדם מולו, גם לפרטי פרטים שהוא מוסר לו, גם להסתכל על תמונה רחבה יותר מהפריזמה הצרה של תחום מומחיותו) יהיה איש מקצוע טוב יותר.

נמצאת בדיוק מול הסוגייה הזאת והתפישה שלי שונה לחלוטין משלך.
בביקור הראשון בבי"ח בדק אותי רופא יהיר וגס רוח, (זה פרופסור בכיר שמנהל מחלקה כלשהי בבי"ח גדול במרכז) וביקשתי ממתאמת הניתוחים שהוא לא ינתח אותי. אני לא סומכת על אישיות כזאת בשום פנים ואופן.
הסיבה שבכלל הפכנו את הבי"ח הזה ל"נמל הבית" שלנו (אנחנו גרים שעה וחצי משם) היא בגלל היחס המעולה שנתן רופא ממחלקה אחרת לבן שלנו, דבר שגרם לנו להאמין שהדנ"א של אותו בי"ח הרבה יותר מתאים לנו מה"מוסך" הקרוב לבית.
אחרי 3 מחלקות שונות בשנה אחת (למגוון בני משפחה), גיליתי שרובם נוטים לשחצנות, אנטיפתיות או אדישות (רופאים ואחיות בעיקר, פקידים וטכנאים פחות) אז לא משנה לי אם זה בי"ח נחשב או לא - אני בוחרת להתנתק מהם.
זה בגלל שאת לא מאמינה למומחיות של הרופא או למרות זאת את מעדיפה לותר על שירותיו ?

זה בגלל שאת לא מאמינה למומחיות של הרופא או למרות זאת את מעדיפה לותר על שירותיו ?
אני לא חושבת שלמישהו מאיתנו יש פרמטרים מדוייקים כדי לדעת אם אדם הוא מומחה בתחומו יותר מאחרים.
תעשיית ההמלצות של נותני השירותים לא מאד מבוססת ואני מחזיקה בדעה שבלי קשב לחולה/לקוח איכות התוצאות פחותה.
אבל זה טריקי כמו כל נושא המומחיות - האם יש דרך להדיוט לדעת אם החשמלאי עשה עבודה מצויינת? טובה? סבירה מינוס? ומה בקשר לרופא השיניים? האם מספיק שאין כאב יותר כדי לדעת אם הטיפול היה מיטבי? ואם עו"ד הקטין לך קנס - איך תדע אם זה טוב או שהיה יכול לבטל בכלל עם קצת יותר תשומת לב לפרטים שנתת לו?

אני לא חושבת שלמישהו מאיתנו יש פרמטרים מדוייקים כדי לדעת אם אדם הוא מומחה בתחומו יותר מאחרים.
תעשיית ההמלצות של נותני השירותים לא מאד מבוססת ואני מחזיקה בדעה שבלי קשב לחולה/לקוח איכות התוצאות פחותה.
אבל זה טריקי כמו כל נושא המומחיות - האם יש דרך להדיוט לדעת אם החשמלאי עשה עבודה מצויינת? טובה? סבירה מינוס? ומה בקשר לרופא השיניים? האם מספיק שאין כאב יותר כדי לדעת אם הטיפול היה מיטבי? ואם עו"ד הקטין לך קנס - איך תדע אם זה טוב או שהיה יכול לבטל בכלל עם קצת יותר תשומת לב לפרטים שנתת לו?
לא מצאת שום תחום בו המומחיות היא בת יכולת בירור?
איך אפשר לחיות בהרגשה שאין דרך לברר שום דבר ברמה סבירה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא מצאת שום תחום בו המומחיות היא בת יכולת בירור?
ברור שיש פרמטרים מקצועיים שאפשר לבחון (אם כי לא בטוח שהדיוט במקצוע יוכל להשיגם או להבינם), אני לא סומכת על שום מימסד.
אם נישאר בעולם הרפואה:
1. אני יכולה לראות באפליקציית מכבי על כל רופא מהי השכלתו, מתי למד, איפה למד, איפה ומתי התמחה בתחום הרלוונטי לי.
אני מעדיפה רופאים שלמדו בישראל או בארצות מערביות, שהפכו מומחים לפני יותר מעשור אבל לא נמצאים בגיל הפנסיה. לא יפתיע לגלות שההעדפות שלי מורידות את רוב המומחים מהפרק. אז אני מתגמשת כמובן אבל עם הר מלח ליד. כבר נכווינו מרופאים מבוגרים מקובעים ולא מתחדשים.
2. שמות רלוונטים שעולים בחכתי, אני פונה לאינטרנט להבין מה עוד אוכל לדעת עליהם (מינויים, המלצות, בעיות).
3. כיום נעזרת הרבה בשאלות ל-AI, אבל כמובן דורשת לינקים לאתרים שמהם שאב את המידע ובודקת את הנושא.

הלכנו להתייעץ בתשלום עם רופאה שנחשבת מספר אחת בתחום, וההמלצות שלה היו שונות מהמלצות קונסיליום המחלקה ודווקא העדפנו את המלצתם. הלכנו לכירורג מומחה באזורנו שהמליץ על שיטת ניתוח מועדפת בתחום מסוים, והבינה המלאכותית טענה שזה היה נכון לפני הרבה שנים אבל השתנה בעקבות מחקרים ודיווחים ודווקא השיטה השניה נחשבת היום יעילה ובטוחה יותר. אז הרצתי את השם שלו באינטרנט והתברר לי שתת ההתמחות שלי היא לא בבעיה הספציפית שלנו (כלומר, רוב הניסיון הניתוחי שלו הוא על חלק אחר בגוף), שהוא מבוגר מאד וההשכלה שלו ממדינה מזרח אירופאית של פעם או של מדינה ערבית. בשבילי זה מספיק כדי לעבור הלאה, הבעל שלי הרבה יותר סומך על המערכת אבל גם הוא הסכים.
איך אפשר לחיות בהרגשה שאין דרך לברר שום דבר ברמה סבירה?
שאלה טובה, בגלל זה רוב האנשים פשוט סומכים על המערכת/המומחה ולא שוברים את הראש כמוני. החיים שלהם יותר פשוטים, זה בטוח :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M איש מקצוע להשוואה בין ביטוחים פרטיים צרכנות פיננסית 5
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
F מחפש איש מקצוע עם נסיון במסחר אוף טופיק 0
ygkeeper המלצה על איש מקצוע להחזר מס מיסים 19
T איזה איש מקצוע יתאים? צרכנות פיננסית 4
מ פיתוח אישי בעזרת איש מקצוע? התפתחות אישית 20
L מס ירושה - המלצה על איש מקצוע טוב שוק ההון 2
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
איש ירח התיק של איש ירח שוק ההון 7
O ניוד פוזיציות מבנק הפועלים ל IB -- פרטי איש קשר בבנק שוק ההון 1
M ביטוח חיים איש קבע - האם כדאי? צרכנות פיננסית 5
N איש קבע לפני השקעה שוק ההון 1
D שעות עבודה של איש תוכנה? התפתחות אישית 28
M לקיחת משכנתא בתור איש קבע נדל"ן 12
waskindalost איש של בוקר - אנטי סולידי אוף טופיק 3
R מנהל התיקים של איש התמלוגים שוק ההון 54
Aranchik איש הרנסאנס - Web Development התפתחות אישית 10
B עזרה בתכנון מסלול, בן 30 ששוקל הסבת מקצוע אוף טופיק 5
Y האם ה-AI מתחיל לפרק את הבסיס של מקצוע עריכת הדין? אוף טופיק 67
R איזה בעל מקצוע יכול לאתר נזקים נסתרים - לפני קנית דירה נדל"ן 27
ה מובטל ורוצה לעשות הסבת מקצוע התפתחות אישית 3
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
E שאלה: בעל מקצוע שמסייע באריזת תכולת הדירה. אוף טופיק 4
M שיפוץ בית חדש: עם אלו בעלי מקצוע לדבר ואיך להתנהל נדל"ן 2
T לאיזה בעל מקצוע אנחנו זקוקים? (דירה בהנחה) נדל"ן 20
ח יעוץ בהסבת מקצוע התפתחות אישית 4
ל פתיחת עוסק פטור- האם לשלם לבעל מקצוע או לעשות הכל לבד? יזמות והגדלת הכנסות 21
M באיזה שלב כדאי לפנות לאנשי מקצוע (עו"ד, שמאי, מעצב פנים, קבלן שיפוצים) נדל"ן 9
B האם לעשות הסבת מקצוע? התפתחות אישית 11
T איך מוצאים מקצוע לחיים התפתחות אישית 19
מ לפתוח עסק? או ללמוד מקצוע ולפתוח עסק? התפתחות אישית 10
ל מחפש בעל מקצוע מתאים אוף טופיק 0
F לאן אפשר לפתח את מקצוע העו"ס כדי שיהיה כלכלי? התפתחות אישית 11
י תביעות קטנות-בעל מקצוע נעלם אוף טופיק 4
E הסבת מקצוע לפיתוח תוכנה בגיל מבוגר התפתחות אישית 49
Tsachi01 מיואש כבר מכמות ההמלצות המזויפות שרצות ברשת על בעלי מקצוע אוף טופיק 21
ל פלטפורמה לבעלי מקצוע שמציעים שירותים שונים מכל העולם אוף טופיק 4
A מקצוע ייחודי לי שאוכל למנף התפתחות אישית 11
חושב בגדול בעל מקצוע חופשי - רכישת משרד? נדל"ן 7
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34