• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך מוצאים מקצוע לחיים

• פותח הנושא פותח הנושא Tedmosbie
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Tedmosbie

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכולם, טיפה חופר וארוך סליחה מראש
עוד חודש אהיה בן 25
אם לומר את האמת אם אני בגיל 18 לפני גיוס היה מסתכל עלי עכשיו אני בטוח שהוא היה מאוכזב, אני משוחרר קצת יותר מ4 שנים אחרי שירות קרבי ומהשחרור חוץ מבעיקר לעבוד לא עשיתי יותר מידי, טיול קצר במזרח ועבדתי כמה חודשים בארצות הברית שזה באמת היה מטורף, מרגיש אבוד לא מוצא את עצמי נמאס לי כבר מעבודות זמניות אבל לא מוצא מה אני באמת רוצה לעשות בחיים שלי ומתוסכל מאוד מרגיש כאילו כולם מסביבי כבר מצאו כיוון אם זה לימודים/עסק ורק אני נשאר מאחור, לימודים לא ממש בשבילי למרות שהיו תקופות שהתעניינתי בכל מיני תארים אבל המחויבות ל4 שנים לימודים והתעסקות בתחום כל החיים מאוד מפחידים אותי, חושב על להיות עצמאי אבל לא עולה לי שום רעיון לעסק כלשהו לפתוח, מרגיש סוג של ״כבשה שחורה״ במשפחה למרות שלא אומרים לי את זה (אחותי הייתה ב8200 והמשיכה לתואר הנדסה נחשב מאוד כיום מהנדסת בחברה מהגדולות בארץ)
הדבר היחיד שאני שמח ממנו זה מוסר העבודה שלי וההתנהלות האחראית שלי עם כסף, מה שגרם לי להגיע להון של קצת יותר מ400k ועוד פיקדון מהצבא 25k שישתחרר עוד חצי שנה
אחרי כל החפירה הזאת אשמח לכל טיפ ועצה שיש לכם, למרות שאני עושה כסף וחוסך אני מרגיש תקוע במקום ומרגיש שבעיקר מה שחסר לי בחיים זה למצוא את עצמי מבחינה תעסוקתית
תודה מראש על כל תובנה שאקבל ממכם

הכוונה לחיילים משוחררים, או ללוחמים משוחררים (יש עמותות שונות כמו מומנטום, FrontLife או אפילו גורמים מקצועיים פרופר) או אפילו הכוונה תעסוקתית.
אף אחד בפורום הזה לא מכיר אותך ואת המאפיינים שלך, ולא יכול לתת לך עצה שמותאמת לך ולכן אני חושב שכדאי לפנות לגורמים שציינתי לעיל, שאולי יוכלו לתת לך כיוון.

קודם כל שאפו על מוסר העבודה הגבוה שלך ועל החיסכון היפה מאוד לגילך. זה כבר מעולה וזו תכונה שתעזור לך הרבה בחיים.
לגופו של עניין, איך אמר ג'ורדן פיטרסון - "Find the Largest Load You Can Bear, and Bear it". פשוט תבחר משהו ותחליט שאתה עושה אותו הכי טוב שאפשר. אני יודע שקשה יותר להגיד את זה מאשר לעשות, אבל אין ברירה. המוזה לא תנחת עליך פתאום מהשמיים. לא לכולם יש תחום שיש להם תשוקה מטורפת אליו וזה בסדר. בוחרים תחום שיש לך אפילו קצת נטייה אליו, שיש לו ביקוש מסוים בשוק ושאתה לכל הפחות סביר בו, ורוץ על זה. תמיד תוכל לתקן ולדייק את עצמך בהמשך. בהצלחה!!!

אתה מכיר מישהו שלפחות חלק ממה שהוא עושה בעבודה מעניין בעיניך? היו דברים שעשית במסגרת העבודות הזמניות שאהבת?
זה לא חייב להיות העיסוק עצמו, אלא דברים כמו עבודה עם אנשים או רק מול מחשב, בחוץ או במשרד, פרוייקט אחד או הרבה פרוייקטים במקביל וכיוצ"ב.
דבר עם אנשים שאתה מכיר, או שההורים מכירים או כל הכרות אחרת. טיפ - אנשים אוהבים לדבר על העבודה שלהם וישמחו לספר לך עליה גם אם הם לא מאד קרובים אליך.
ובמקביל, תתנסה. אם אתה רוצה לפתוח עסק של מכירות, לך ותעבוד כמוכר, אם אתה רוצה להיות חשמלאי לך ותהיה עוזר חשמלאי אפילו אם זה לא מאד כדאי כלכלית.
ותזכור את עצת הזהב שכבר כתבו לפני - לא לכל אחד יש תשוקה למשהו וחשוב יותר, התשוקה מגיעה עם ההתמקצעות, לא להפך.

הכוונה לחיילים משוחררים, או ללוחמים משוחררים (יש עמותות שונות כמו מומנטום, FrontLife או אפילו גורמים מקצועיים פרופר) או אפילו הכוונה תעסוקתית.
אף אחד בפורום הזה לא מכיר אותך ואת המאפיינים שלך, ולא יכול לתת לך עצה שמותאמת לך ולכן אני חושב שכדאי לפנות לגורמים שציינתי לעיל, שאולי יוכלו לתת לך כיוון.
ברור לי שלא אקבל פה מקצועות ספציפיים רק רציתי לשמוע מאנשים רעיונות איך להגיע ולמצוא בסופו של דבר תחום עיסוק לחיים כשאין שום רעיון או תשוקה כלשהיא, תודה בכל מקרה

ברוך הבא לפורום.
ממה אתה מתפרנס היום?

קודם כל, נשמע שעשית נהדר לביתך בשנים האחרונות האלה. גם אם תמשיך ככה עוד כמה שנים, מרושש אתה לא תהיה. אבל כן, כדאי לחשוב על איך להתקדם.
אם יש משהו שתיקח מהשרשור הזה אני חושב, אל תחשוב שאתה בפוזיציה רעה. אלה שלומדים ועושים עסקים בגילך עכשיו בעיקר שורפים כסף ואתה מרוויח וחוסך.

בנוגע לגילוי של התחום שלך, אתה פשוט צריך לחקור על תחומים ולנסות עד שמשהו יתפוס ותמצא את המשבצת שלך. אין ממש מה לומר על זה, כי לכל אחד זה מסע אחר.
אולי גם תטוס לחו״ל אבל לא לאירופה אלא יותר רחוק לתקופות קצרות של שבוע-ימים פה ושם ותראה אם יש שם הזדמנויות לישראלים. יש נגיד המון ישראלים שעושים כל מיני דברים מעניינים בתאילנד, אני יודע.

לא יזיק אם בכל זאת תחשוב על תואר, כי אנחנו עדיין חיים בעולם שבו לוקחים יותר ברצינות אקדמאים. אבל אין גם מה למהר. גם אם תתחיל עוד כמה שנים.

המחויבות ל4 שנים לימודים והתעסקות בתחום כל החיים מאוד מפחידים אותי
טבעי לחלוטין.

מרגיש סוג של ״כבשה שחורה״ במשפחה למרות שלא אומרים לי את זה
לא רלבנטי, לא צריך לעניין אותך מה אומרים

הדבר היחיד שאני שמח ממנו זה מוסר העבודה שלי וההתנהלות האחראית שלי עם כסף
אלו שני הדברים המרכזיים להצלחה ורווחה

ההצעה שלי, תנסה לחשוב על הדברים מזוית שונה. במקום לחשוב מה אתה רוצה לעשות תחשוב על לאן אתה רוצה להגיע

לדוגמא: האם יותר חשוב לך להרוויח הרבה כבר היום או מאידך אתה יותר בכיוון של לדעת שאתה ניכנס לקריירה בטוחה יותר. זאת רק דוגמא אחת. אחרי שתענה על השאלות האלה, תוכל לחשוב על מה אתה צריך לעשות.

לא מוצא מה אני באמת רוצה לעשות בחיים
אם היית יכול לעשות כל דבר, בלי מגבלות כלשהן, מה היית עושה?

לא עולה לי שום רעיון לעסק כלשהו לפתוח
במה אתה טוב? מה עברת שאתה יכול לעזור לאחרים בו ולתת להם ערך? לקוחות משלמים על הערך שהם מקבלים.
תחפש ''רעיונות לעסקים'' בגוגל-עדיף באנגלית-יש המון וזה יכול לתת לך רעיונות לעסקים.
כדי למצוא רעיונות שיניתי את ההסתכלות שלי על דברים. אני מחפשת בעיות ואיך אפשר לפתור אותן. לפעמים עולים לי רעיונות כשעסוקה בדברים אחרים.
תכתוב כל רעיון שעולה לך-הם נשכחים מהר לפעמים.

הי,
ברוכים הבאים למציאות החיים, רוב אוכלוסיית העובדים אינם עובדים במקצוע שהם מאושרים בו,
אם אין לך תחום ספציפי שאתה נמשך אליו, תבחר תחום שאתה יכול להתפתח בו, להרוויח טוב ולחיות איתו
בשלום בשלב הנוכחי, במידה ובעתיד תמצא את התחום שמעניין אותך תוכל לשנות קריירה,
מניסיון אישי זה מומלץ, זה מזרים אנרגיות של התחלה חדשה אחרי שחיקה בקריירה הקודמת.

בהצלחה !

במידה ובעתיד תמצא את התחום שמעניין אותך תוכל לשנות קריירה,
מניסיון אישי זה מומלץ, זה מזרים אנרגיות של התחלה חדשה אחרי שחיקה בקריירה הקודמת.
מזדהה מאד. אני עד היום לא מצאתי את התשוקה שלי בענייני עבודה, ואני זוכרת איך בשנות ה20-30-40 שלי תהיתי מתי אמצא עד שהבנתי שתוך כדי מעברים ושינויים אני לומדת ומתפתחת וזאת התשוקה האמיתית שלי.

נשמע לי כמו פרפקציוניזם ושיתוק מרוב האופציות (זה קורה לך בעוד תחומים?) .

העצה שלי לבחור את אחד הדברים שנראים לך סבירים ופשוט ללכת עליו.
יש הרצאה יפה בted בהקשר הזה על קבלת החלטות, מישהו בשם Schwartz לדעתי.

כמה דברים:

א. קיבלת כאן המון עצות מעולות
ב. בין השורות אתה מניח שרוב בני ה25 יודעים מה הם רוצים לעשות כשהם יהיו גדולים. המציאות שונה. הרבה מהם לא יודעים וגם אילו שיודעים מגלים לעיתים קרובות שבחרו לא נכון
ג. תשוקה מעורכת יתר על המידה. מקצועיות מוערכת בחסר. במקום לרדוף אחרי תשוקה אמורפית ומשתקת שאל את עצמך איזה עבודות יעניקו לך כישורים עם ביקוש בשוק העבודה.
ד. אולי הפוסט הזה שכתבתי יעניין אותך. אני טוען בו שהדרך לבחון מה העבודה שבאמת מעניינת אותנו היא ללכלך את הידיים במגוון עבודות במקום להיתקע במחשבות על עבודת החלומות.

אני מציע לך לקחת דף נייר כמו פעם ולרשום
עמודה אחת מה אתה אוהב?
עבודה במשרד ?בחוץ? משולב?
עם אנשים או לבד?
טכני?
לפתח דברים?
לתקן דברים?
להמציא?
מכירות?
וכן הלאה

ואז עמודה נוספת של מה החוזקות שלך?
מוסר כבודה כבר אמרת
כשרון לשפות?
יחסי אנוש?
וכן הלאה

ואז תתחיל להבין מה אתה אוהב ולמה זה מתאים

ורק קח בחשבון ככנראה תחליף קריירה 5-6 פעמים במהלך חייך
וחשוב שיהיו לך כישורים רכים שיתאימו לכמה שיותר אפשריות בעתיד
יכולת לימוד
יכולת לתפקד עם ומול אנשים
עבודה בצוות
ניהול זמן ועוד

בהצלחה בכל מקרה!
וגמר חתימה טובה

מתוך שיר מקדם ההגנה:
.Don't feel guilty if you don't know what you want to do with your life
The most interesting people I know didn't know at 22 what they wanted to do with their lives,
some of the most interesting 40 year olds I know still don't​

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P הודעות עדכון הרכב מדדים בישראל - איפה מוצאים? שוק ההון 0
L איך מוצאים מרפאת שיניים טובה? אוף טופיק 15
הנועזת איך ואיפה מוצאים משהו מבין עניין לבנייה, תחזוקה ושיווק אתרים יזמות והגדלת הכנסות 34
ה איך מוצאים את ״שער הקנייה הממוצע״ במערכות כמו Ordernet? שוק ההון 4
R איך מוצאים פוליסת חיסכון בעלת יחס גבוהה של נכסים לא סחירים? שוק ההון 9
S איך מוצאים קרן סנופי עם בסיס חישוב מדד? שוק ההון 5
כ איך מוצאים יועצ/ת פנסיוני טוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Regevkr בעיות עם ניכוי מס במקור לפי האמנה עם ארה"ב - לא מוצאים אותי במרשם מיסים 1
Kipodi איך מוצאים טיקר של אג"ח ממשלת ישראל שמונפק בדולרים/יורו בחו"ל? שוק ההון 2
M איך מוצאים תאריך זול לחופשה? צרכנות פיננסית 8
R איפה מוצאים את שיעור הבלתי מועסקים לפי ההגדרה של דמי אבטלה? אוף טופיק 6
F איך מוצאים סימול של חברה? שוק ההון 8
G איך מוצאים דירה משתלמת לרכישה? נדל"ן 3
adamshalev איך מוצאים כרטיסי טיסה בזול לחו״ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
P איך מוצאים עו"ד? אוף טופיק 26
חבקוק איך מוצאים את הרכב ההשקעות של תכלית s&p 500 5113998 שוק ההון 2
D איך מוצאים קרן / תעודה מחקה? שוק ההון 6
כ פרשתי :) איפה מוצאים עוד אנשים עם זמן פנוי? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
jenglender איך מוצאים סוכן ביטוח אמין צרכנות פיננסית 10
adamshalev איפה מוצאים נתוני תשואה פלוס דיבידנדים של ני"ע ישראלים ? שוק ההון 4
M איש מקצוע להשוואה בין ביטוחים פרטיים צרכנות פיננסית 5
R איזה בעל מקצוע יכול לאתר נזקים נסתרים - לפני קנית דירה נדל"ן 27
ה מובטל ורוצה לעשות הסבת מקצוע התפתחות אישית 3
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
E שאלה: בעל מקצוע שמסייע באריזת תכולת הדירה. אוף טופיק 4
M שיפוץ בית חדש: עם אלו בעלי מקצוע לדבר ואיך להתנהל נדל"ן 2
T לאיזה בעל מקצוע אנחנו זקוקים? (דירה בהנחה) נדל"ן 20
ח יעוץ בהסבת מקצוע התפתחות אישית 4
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
ל פתיחת עוסק פטור- האם לשלם לבעל מקצוע או לעשות הכל לבד? יזמות והגדלת הכנסות 21
M באיזה שלב כדאי לפנות לאנשי מקצוע (עו"ד, שמאי, מעצב פנים, קבלן שיפוצים) נדל"ן 9
B האם לעשות הסבת מקצוע? התפתחות אישית 11
מ לפתוח עסק? או ללמוד מקצוע ולפתוח עסק? התפתחות אישית 10
ל מחפש בעל מקצוע מתאים אוף טופיק 0
F לאן אפשר לפתח את מקצוע העו"ס כדי שיהיה כלכלי? התפתחות אישית 11
י תביעות קטנות-בעל מקצוע נעלם אוף טופיק 4
F מחפש איש מקצוע עם נסיון במסחר אוף טופיק 0
E הסבת מקצוע לפיתוח תוכנה בגיל מבוגר התפתחות אישית 49
Tsachi01 מיואש כבר מכמות ההמלצות המזויפות שרצות ברשת על בעלי מקצוע אוף טופיק 21
ל פלטפורמה לבעלי מקצוע שמציעים שירותים שונים מכל העולם אוף טופיק 4
A מקצוע ייחודי לי שאוכל למנף התפתחות אישית 11
חושב בגדול בעל מקצוע חופשי - רכישת משרד? נדל"ן 7
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34