• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שעות עבודה של איש תוכנה?

• פותח הנושא פותח הנושא Dianabol
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Dianabol

משתמש סולידי
דירוג
14
אני מתחיל ללמוד השנה מדעי המחשב ומעניין אותי לדעת מה תנאי העבודה בדרך כלל בתחום, אני שומע שיש מקומות בהם עובדים 9 שעות ביום אך מקומות שבהם עובדים גם 12 ויותר.
אשמח לשמוע מאנשים שמהתחום בשביל להבין קצת יותר, תודה :)

יש מקומות בהם עובדים 9 שעות ביום אך מקומות שבהם עובדים גם 12 ויותר
לא מדמ"חניק אבל קרוב לתחום.
הציטוט נכון עם תיקון קל, 12 זה לא המקסימום.
מספר השעות בפועל תלוי מאוד בחברה, בצוות הספציפי, בתפקיד הספציפי ובך.

עוד משהו - אני לא חושב שיש הרבה אנשים שעומדים וסופרים שעות לתכניתנים וגם התכניתנים עצמם לא מתנהלים כך. התפוקה נמדדת לפי התוצרים, מי שעובד טוב וציפיות התפקיד נמוכות - יכול להתפנן ולעבוד פחות, מי שעובד פחות טוב וציפיות התפקיד גבוהות - לא יהנה במיוחד. לגבי אנשים שמתנהלים בהתאם לציפיות התפקיד - זמן העבודה תלוי הרבה מאוד במעסיק.

אני מתחיל ללמוד השנה מדעי המחשב ומעניין אותי לדעת מה תנאי העבודה בדרך כלל בתחום, אני שומע שיש מקומות בהם עובדים 9 שעות ביום אך מקומות שבהם עובדים גם 12 ויותר.
אשמח לשמוע מאנשים שמהתחום בשביל להבין קצת יותר, תודה :)
חפש קצת בפורום, לא מזמן עשו סקר כזה.
נדמה לי שהממוצע היה 9.

יש הרבה אנשים שעובדים פחות מ9 שעות ביום.
יש גם הרבה שעובדים מעל 12, זה מאוד משתנה ותלוי בהרבה פרמטרים (ערכתי גם את התגובה שלי שיהיה ברור יותר)

יש גם הרבה שעובדים מעל 12, זה מאוד משתנה ותלוי בהרבה פרמטרים
לא אמרתי שלא.
רק אמרתי שהמינימום הוא יותר נמוך מ9.

אגב, לי יש רושם שכמות המקומות שעובדים בהם מעל 10 שעות באופן קבוע ירדה משמעותית בשנים האחרונות.
בעבר היה נדמה שכמעט בכל חברה עובדים לפחות 10 שעות ביום, ולפעמים 12 ויותר. היום נראה שברוב החברות השעות הרבה יותר נורמליות (כמובן שעדיין יש חברות שעובדים בהן הרבה שעות).

בזמני זה היה ׳מצאת החמה עד כלות הנשמה׳
ואם עובדים עם קליינטים בחו״ל אז תוסיפו עוד 2-3 שעות אחרי חצות לתמיכה.
מי שעובד בהייטק 9-5 לא יתוגמל מעבר למשכורת הבסיסית.

השבוע דיברתי עם חבר שהתחיל עבודה חדשה. אחרי הרבה שנים שעבד בממוצע 9 שעות, המקום החדש דורש ממנו 12 שעות בממוצע ביום ולפעמים שיחות עם לקוחות בארהב ואז מגיע ל15-16 שעות

מי שעובד בהייטק 9-5 לא יתוגמל מעבר למשכורת הבסיסית
מצטרף לרונן, הרבה השתנה, יש היום יותר חשיבות לאיזון בית עבודה.
אני מניח שבתקופתך גם לא נתנו חופשת לידה בתשלום לגברים בהייטק (יש כמה וכמה חברות גדולות שנותנות היום בין חודש לארבעה חודשים).
בסהכ, בייחוד כהורה, השינויים האלו מדהימים בעיני.

שבוע הבא, עובר מ-9 שעות ל-8 שעות.
לו-טק.

אצלי בחברה לפי החוזה - תחילת העבודה ב9 וסיום ב18:00 עם שעת הפסקה. כלומר 8 שעות עבודה + שעה של להפסקה.
כמו כן יש התייחסות ששעות נוספות כלולות בתוך במשכורת הגלובלית.

בפועל, יש המון גמישות לשם ולשם ואף אחד לא עומד עליך ולא סופר לך את השעות ותכלס, גם לא סופרים לך את התפוקה - אפשר לעבוד על תכולה מאוד קשה שבועות ובפועל התפוקה מזה תהיה 0.
בד"כ מגיעים מ 9 עד 10 ויוצאים בין 5 ל 6. אפשר לבקש להגיע יותר מאוחר או לצאת או יותר מוקדם, אפשר לצאת באמצע היום לעשות קניות או סתם לשבת בספה ולשחק פלייסשטיין או לנגן על גיטרה (הבירות במקרר, אל תשכח).
כן נשארים אחרי 6, כשאיזו תכולה נגררת מדיי או שנפלה עליך המוזה והקוד זורם.
כן יוצאים לפני 5 כשסיימת איזה שהוא חלק, או שאתה סתם תקוע ולא הולך לך שום דבר.
זאת לא עבודה במפעל, או על פס יצור. הייתי אומר שזה יותר יצירתי, עובדים לפי מצב רוח.
גם הבוסים, לא באמת מודדים אותך על כמותי, כמה שורות כתבת, או כמה באגים פתרת. בסופו של דבר זאת סביבה של אנשים חכמים מאוד (רוב הזמן) ויודעים להתסכל על מה שחשוב ולהתעלם משטויות.

אצלי בחברה לפי החוזה - תחילת העבודה ב9 וסיום ב18:00 עם שעת הפסקה. כלומר 8 שעות עבודה + שעה של להפסקה.
כמו כן יש התייחסות ששעות נוספות כלולות בתוך במשכורת הגלובלית.

בפועל, יש המון גמישות לשם ולשם ואף אחד לא עומד עליך ולא סופר לך את השעות ותכלס, גם לא סופרים לך את התפוקה - אפשר לעבוד על תכולה מאוד קשה שבועות ובפועל התפוקה מזה תהיה 0.
בד"כ מגיעים מ 9 עד 10 ויוצאים בין 5 ל 6. אפשר לבקש להגיע יותר מאוחר או לצאת או יותר מוקדם, אפשר לצאת באמצע היום לעשות קניות או סתם לשבת בספה ולשחק פלייסשטיין או לנגן על גיטרה.
כן נשארים אחרי 6, כשאיזו תכולה נגררת מדיי או שנפלה עליך המוזה והקוד זורם.
כן יוצאים לפני 5 כשסיימת איזה שהוא חלק, או שאתה סתם תקוע ולא הולך לך שום דבר.
זאת לא עבודה במפעל, או על פס יצור. הייתי אומר שזה יותר יצירתי, עובדים לפי מצב רוח.
גם הבוסים, לא באמת מודדים אותך על כמותי, כמה שורות כתבת, או כמה באגים פתרת. בסופו של דבר זאת סביבה של אנשים חכמים מאוד (רוב הזמן) ויודעים להתסכל על מה שחשוב ולהתעלם משטויות.
מעניין, אתה עובד במחקר או כמתכנת רגיל(hands on)?
ממה ששמעתי כן מודדים לרוב תפוקה וזה הרבה פחות "לזרימתך" ממה שנשמע.
אפשר באמת ללכת באמצע היום לנגן/להתאמן/לצאת לסידורים ואף אחד לא יסתכל עליך מוזר? כמובן שלא באופן יומי אבל כמה פעמים בשבוע נגיד

אפשר באמת ללכת באמצע היום לנגן/להתאמן/לצאת לסידורים ואף אחד לא יסתכל עליך מוזר? כמובן שלא באופן יומי אבל כמה פעמים בשבוע נגיד

אצלנו לפחות, וממה שאני מכיר - כל עוד אתה מספק את הסחורה תעשה מה שאתה רוצה. תאורטית אתה יכול לשחק 6 שעות בפלייסטיישן ושעתיים לעבוד.
כן יש עניין שהזנת השעות תהיה סבירה. זאת אומרת שגם אם בשבוע היית צריך לעבוד רק שעתיים ביום בשביל המשימות שלך - צריך להזין משהו קצת יותר הגיוני (8-9), לא שהמצב הזה שכיח אך היו מקרים.

מעבר לזה מה שלא ראיתי שצויין פה הוא היכולת לעבוד X ימים בשבוע מהבית, מאוד נוח עבור מחלת ילד/טכנאי שצריך להגיע/ האנגאובר/סתם יום שבא לך להשאר בפיזמה.

• אהבתי
Reactions: HHH
מספק את הסחורה
וכמה קשה זה לספק את הסוחרה בטח משתנה בין תפקיד לתפקיד לא?
ממה שהוא רשם יש רושם שאפשר לעבוד על משהו קשה שבועות ובפועל התפוקה היא 0, שנשמע קצת מוזר ואולי יותר מתאים למחקר...

בשנתיים האחרונות התעסקתי ב-5 פרוייקטים ששניים מהם הוקפאו אחרי חצי שנת עבודה.

מי שעובד בהייטק 9-5 לא יתוגמל מעבר למשכורת הבסיסית
הכרתי כמה אנשים שהיו עושים פחות שעות מכולם, נותנים יותר תפוקה מהממוצע, ומתוגמלים בחלק העליון בהחלט של הטבלאות, וגם בתוך החברה.

אני עובד בפיתוח תוכנה (לא בחברת הייטק) בשעות קבועות מ 7:15 בבוקר עד 16:00 ראשון עד חמישי ומקבל שכר לפי שעה

מעניין, אתה עובד במחקר או כמתכנת רגיל(hands on)?
ממה ששמעתי כן מודדים לרוב תפוקה וזה הרבה פחות "לזרימתך" ממה שנשמע.
אי אפשר למדוד תפוקה. כדי למדוד, צריך יחידות בסיס שוות, אין כאלה. אי אפשר להשוות בין מתכנת שפתר 5 באגים ביום למתכנת שפתר חצי באג בשבוע. מסתכלים בצורה לא אמפירית על האם אתה מועיל לחברה.
לגבי הגמישות - יש אמון, סומכים עליך שלא תנצל את הגמישות לרעה. לא שווה לאבד את האמון בתמורה לחד"כ באמצע היום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
Tim_Duncan 0 שעות עבודה בחודש מסוים כשכיר במשרה חלקית אוף טופיק 2
E שעות עבודה אוף טופיק 12
G להייטיקיסטים שכאן - כמה שעות עבודה אתם עובדים ביום? אוף טופיק 2
Y האם יש בארץ קהילה שחייה חיים עם מנימום שעות עבודה? אוף טופיק 46
G חיוב בריבית על מינוס של 6 שעות / פגיעה בדירוג אשראי? צרכנות פיננסית 26
A בזה שעות המרה בין שקל לדולר ובחזרה במיטב דש טרייד פפר אינבסט שוק ההון 2
F שעות מסחר בורסה תל אביב? שוק ההון 1
ח חריגה בחשבון לכמה שעות, יש השלכות? צרכנות פיננסית 2
N הבדלים בתשואות שלא מצאתי להן סיבה אחרי מעל 40 שעות קריאה שוק ההון 5
J הפרשות סוצילאיות עבור שעות נוספות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S עדיף דקה ביום מאשר שעות בסוף שנה :) מיסים 1
L למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות עם שעות פנויות וידע בתכנות אוף טופיק 8
א שעות קניה קרן נאמנות שוק ההון 7
ג רעיונות להעביר 6 שעות בתל אביב אוף טופיק 31
Aslan באילו ימים / שעות הכי אידיאלי לסחור במניות ארה"ב ? שוק ההון 2
P קבלת הלוואה קצרה תוך כמה שעות? פוסטים מאיכות נמוכה 25
B שעות קנייה קרנות בלאקרוק פוסטים מאיכות נמוכה 3
M קרן מחקה עם הפרשי שעות במסחר - איך זה עובד? שוק ההון 3
Trevor תשלום על שעות כוננות אוף טופיק 5
T קניית בלאקרוק- שעות מסחר שוק ההון 5
O שאלה טכנית על שעות שניתן לסחור בהן שוק ההון 4
Yos שעות מסחר בetf ארה"ב ביום שישי שוק ההון 1
ר באיזו ימים / שעות כדאי לקנות את הקרנות של בלאקרוק המשווקת בארץ (א"ש)? שוק ההון 2
S שאלה למי שעובד בהייטק בשכר של 18+ ברוטו, כמה שעות אתם עובדים ביום אוף טופיק 31
ת השינה כיום - כמה שעות שינה אתם ישנים, ומתי אתם מתעוררים? אוף טופיק 42
unrealx 2 מעסיקים, משרה מלאה + לפי שעות שוק ההון 12
מתכנת שכר גלובלי כולל שעות נוספות צרכנות פיננסית 19
ה פנסיה לשכירים אפשריות נוספות למי שרוצה להגדיל את הצבירה וגם את האובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א האם אוכל למצוא עבודה עם תואר במדעי הסביבה? התפתחות אישית 24
ה עבודה נוספת כיועץ משכנתאות יזמות והגדלת הכנסות 8
H כדאיות ביטוח אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
T ניכוי מס במילואים ללא עבודה מיסים 2
B משיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - בן 25 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P חידה: בסדר להפיק קבלה על סכום שהוא לא עבודה/עסקי? מיסים 20
flower עבודה ביום מנוחה - התחמקות מתגמול עבור יום עבודה ביום שישי אוף טופיק 17
ה מענק עבודה מיסים 6
algo.il יש צורך בכיסוי ביטוחי זמני (אובדן כושר עבודה\ שארים) בתחילת העסקה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S מתלבט אם להחליף עבודה התפתחות אישית 13
עידו ג עבודה מרחוק - חברה מארה"ב יזמות והגדלת הכנסות 4
M משיכת פיצויים לאחר מעבר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
יבגני_ל משיכת כספים צבורים שיועדו לביטוח אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y החזרי מס והפקת תלוש שכר במכירת RSU אחרי עזיבת עבודה שוק ההון 9
ה מעבר עבודה במהלך השנה מיסים 15
G התחלת עבודה ראשונה – איך לשפר את התנאים של הפנסיה וקרן ההשתלמות שהציעו לי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower מחפש מכנס עבודה מאוורר לקיץ – המלצות? אוף טופיק 2
I מפתח תוכנה: איך להתכונן לראיון עבודה עם 4 שנות ניסיון התפתחות אישית 9
U המשך עבודה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
X עבודה בתעשייה הביטחונית עם אזרחות כפולה התפתחות אישית 4
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9

נושאים דומים

Back
למעלה