• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אילו יציאות צרכניסטיות הכי מטריפות אתכם?

לדעתי תפוח אדמה ואורז הם מוצר יותר בסיסי משמורת טבע, והם בתשלום.
אתה מבלבל בן זכויות לבין מוצרי יסוד...
בהגיון שלך אז בו ניקח כסף גם על חוף הים...

צריך מנגנון הקצאה. סיכוי לסיום מוצלח של הלימודים הוא אכן יותר טוב מגובה התשלום.

אז למה לא לחלק דירות בהגרלה? לא המחיר למשתכן המעפן, אלא ממש להגריל דירות בחינם בכל המקומות בין כל האזרחים. למה שלא אוכל לגור בוילה בצפון תל אביב רק כי אני לא מרוויח מספיק? למה השטח שם הוא רק לעשירים?
אני אענה לך על שניהם ביחד
אנחנו כמדינה לדעתי רוצים לאפשר לכל אזרח לממש את פוטנציאל ההשתכרות (החוקית) הגבוה ביותר שלו
תוכ שמירה על החוק ונורמות חברתיות

כלומר למדינה יש רצון (וגם צורך כלכלי) לאפשר לאוכלוסיות מוחלשות לימודים אקדמייפ חינמים בשביל שיוכלו להתשכר בשכר גבוה ולשלם מיסים
הרבה יותר מאשר שיש למדינה רצון שאיזה מישהו מהעשירון העליון ילך ללימודים אקדמיים כי הוא גם ככה יוכל ללמוד במכללה או להשתכר יפה גם ללא העזרה של המדינה

טבע לדעתי האישית זה חלק מהחבילה הזאת
זה מייצר ילדים ואחרכ סטודנטים יותר חכמים
אזרחים יותר ערכיים
ופחות פשיעה
כל ילד שיוצא לטייל בטבע זה רווח של המדינה
לא סתם יש חובת טיולים שנתיים בישראל וגם נקבע פעם אחר פעם בבתי משפט שאסור למנוע יציא לטיול גם אם ההורים לא משלמים את העלות שלו

אתה מנסה להתייחס לשמורת טבע כאילו זה איזה משחקייה בתא
לדעתי זה משהו אחר לגמרי

אתה מבלבל בן זכויות לבין מוצרי יסוד...
בהגיון שלך אז בו ניקח כסף גם על חוף הים...
אם חוף הים מתמלא עד אפס מקום, אז בהחלט.

אני אענה לך על שניהם ביחד
אנחנו כמדינה לדעתי רוצים לאפשר לכל אזרח לממש את פוטנציאל ההשתכרות (החוקית) הגבוה ביותר שלו
תוכ שמירה על החוק ונורמות חברתיות

כלומר למדינה יש רצון (וגם צורך כלכלי) לאפשר לאוכלוסיות מוחלשות לימודים אקדמייפ חינמים בשביל שיוכלו להתשכר בשכר גבוה ולשלם מיסים
הרבה יותר מאשר שיש למדינה רצון שאיזה מישהו מהעשירון העליון ילך ללימודים אקדמיים כי הוא גם ככה יוכל ללמוד במכללה או להשתכר יפה גם ללא העזרה של המדינה
ועדיין יש השתתפות עצמית בשכר הלימוד והרבה היא לא על בסיס כל הקודם זוכה.
טבע לדעתי האישית זה חלק מהחבילה הזאת
זה מייצר ילדים ואחרכ סטודנטים יותר חכמים
אזרחים יותר ערכיים
ופחות פשיעה
כל ילד שיוצא לטייל בטבע זה רווח של המדינה
לא סתם יש חובת טיולים שנתיים בישראל וגם נקבע פעם אחר פעם בבתי משפט שאסור למנוע יציא לטיול גם אם ההורים לא משלמים את העלות שלו

אתה מנסה להתייחס לשמורת טבע כאילו זה איזה משחקייה בתא
לדעתי זה משהו אחר לגמרי
אני אזרום ואתייחס לטבע כמו לספרייה ציבורית. הספריות מסובסדות ויש מגבלות על הקוראים - אי אפשר לקחת למשל 20 ספרים בפעם אחת.
אפשר לחשוב על מודל של וואוצ'רים לשורות טבע - משק בית יקבל כמות מסוימת וכניסות נוספות יהיו בתשלום. האם זה מודל שנשמע לך בכיוון או שאתה עדיין סבור שעדיף שיטה בה כל הקודם זוכה?

אני אזרום ואתייחס לטבע כמו לספרייה ציבורית
לא הבנתי את ההשוואות שאתה עושה. מסלולי טבע לא הומי אדם, אולי חניונים מסוימים בשבתות וחגים.
הבעיה היא זוהמה, לא צפיפות יתר.

לא הבנתי את ההשוואות שאתה עושה.
@A42 טען שיש למסלולי טבע חשיבות בדומה ללימודים אקדמיים, אז זרמתי איתו עם דוגמא יותר מתאימה.
מסלולי טבע לא הומי אדם, אולי חניונים מסוימים בשבתות וחגים.
אם זה המצב, אז הפתרון הוא להעלות את המחיר באותם חניונים מועדים.
הבעיה היא זוהמה, לא צפיפות יתר.
לא על זה הדיון בינינו. אני כן חושב אבל שבהחלט יש בעיה של צפיפות בחלק מהמקומות.

אם חוף הים מתמלא עד אפס מקום, אז בהחלט
אנחנו נסכים אז שלא להסכים
אני חושב שזה יהיה פסול בכל כך הרבה רמות
יתרה מזאת לא נתקלתי באף מקום בעולם שעושה את זה באופן מדיני/ שיטתתי...

אני אזרום ואתייחס לטבע כמו לספרייה ציבורית. הספריות מסובסדות ויש מגבלות על הקוראים - אי אפשר לקחת למשל 20 ספרים בפעם אחת.
אפשר לחשוב על מודל של וואוצ'רים לשורות טבע
כמו ש @בת העמק כתבה לא ממש הבנת את הבעיה או דעתי עליה

אין בעיה של עודף אנשים בשמורות טבע
מעולם בארץ לא יצאתי לטיול רגלי שהיה מפוצץ אנשים, להפך בדרכ יש פחות מידי
ובטח עם ילדים קטנים אתה שמח לפגוש עוד ילדים בהליכות ארוכות
דווקא בחול כן קיימים מסלולי הליכה עם עומס תיירים והילדים שלי עפים על זה ונצמדים לאיזה יחד אחד והולכים איתו קילומטרים עם איזה מקל או אבן ביד...

אבל כן בדיוק כמו בדוגמאת הספרייה שלך
אין באמת בעיה באף ספרייה של עודף קוראים
ההגבלה על כמות הספרים נועדה למנוע זילות של הספרים ומצב שספר שלא קוראים אותו ישכב חצי שנה אצל מישהו בבית...

אנקדוטה מעניינת ביום יש לרוב הספריות מקבילה דיגיטלית שאתה שואל בא גם בחינם ספרים דיגיטלים וגם שם זה מוגבל ל4 בכל פעם
דבר גאוני ומומלץ בעיקר בחול

אנחנו נסכים אז שלא להסכים
אני חושב שזה יהיה פסול בכל כך הרבה רמות
יתרה מזאת לא נתקלתי באף מקום בעולם שעושה את זה באופן מדיני/ שיטתתי...
באף מקום החוף לא מתמלא עד אפס מקום
כמו ש @בת העמק כתבה לא ממש הבנת את הבעיה או דעתי עליה

אין בעיה של עודף אנשים בשמורות טבע
מעולם בארץ לא יצאתי לטיול רגלי שהיה מפוצץ אנשים, להפך בדרכ יש פחות מידי
לא חסר שמורות שסוגרים באמצע היום בגלל עומסים.
ובטח עם ילדים קטנים אתה שמח לפגוש עוד ילדים בהליכות ארוכות
דווקא בחול כן קיימים מסלולי הליכה עם עומס תיירים והילדים שלי עפים על זה ונצמדים לאיזה יחד אחד והולכים איתו קילומטרים עם איזה מקל או אבן ביד...
מה הנקודה? כל עוד אין עומס שמפריע לאנשים, אין בעיה.
אבל כן בדיוק כמו בדוגמאת הספרייה שלך
אין באמת בעיה באף ספרייה של עודף קוראים
ההגבלה על כמות הספרים נועדה למנוע זילות של הספרים ומצב שספר שלא קוראים אותו ישכב חצי שנה אצל מישהו בבית...

אנקדוטה מעניינת ביום יש לרוב הספריות מקבילה דיגיטלית שאתה שואל בא גם בחינם ספרים דיגיטלים וגם שם זה מוגבל ל4 בכל פעם
דבר גאוני ומומלץ בעיקר בחול
הנקודה היא שבמקרה של עודף ביקוש, צריך מנגנון הקצאה. מחיר הוא הרבה יותר יעיל מתור. בדיוק כמו עם בננות ותפוחי אדמה (וכמו שצריך להיות עם שימוש בכביש כאלטרנטיבה לפקקים).

יש אתרים עם בעיות עומס וגישה כמו החרמון, פארק המעיינות, עין אפק, נחל השופט, פלמחים ועוד שהם לרוב עם מים ומתאימים למשפחות וזה יוצר לחץ גדול וחוויה צרכנית לא טובה בלשון המעטה.

אני ויתרתי מזמן על החרמון למשל.

יש אתרים עם בעיות עומס וגישה כמו החרמון, פארק המעיינות, עין אפק, נחל השופט, פלמחים ועוד שהם לרוב עם מים ומתאימים למשפחות וזה יוצר לחץ גדול וחוויה צרכנית לא טובה בלשון המעטה.
אתה מדבר על שבתות, חגים וחופש גדול, נכון?
אנחנו היינו לוקחים את הילדים בקיץ לים (לשעה-שעתיים קרוב לשקיעה) ובכלל לא מטיילים.
באביב ובסתיו היינו קופצים לטיולים (לא כולל פסח וחגי ספטמבר) ביערות ומערות, נדיר שהיינו נתקלים במים ומשתכשכים בהם.
פעמיים בשנה היינו יוצאים איתם לשלושה ימים לאזורים מרוחקים, תמיד באמצע השבוע, ובונים תכנית לא עמוסה מדי להיכרות עם הטבע שם. אף פעם לא ישנו בטבע, תמיד באכסניה או צימר פשוט, כדי לא להפריע לבע"ח מקומיים (וגם כי זה לא נוח ומפחדת מנחשים ועקרבים).
בגלל זה מעולם לא הרגשנו צפיפות בכלל, כולל אזורים כמו אילת, עמק המעיינות ומצפה רמון. אבל לכלוך פגשנו לא מעט לצערי.

כן אני מדבר על שבתות, חגים וחופש...
אלה הימים שרוב האנשים העובדים ושיש להם ילדים במסגרות יכולים לקחת את המשפחה שלהם לטיול.

אם הייתי יכול אמצע שבוע בלי לקחת חופש כנראה הייתי עושה את זה. וככה גם כל עם ישראל.

אם הייתי יכול אמצע שבוע בלי לקחת חופש
אנחנו לקחנו ימי חופש על זה, מבחינתנו היה שווה כל גרוש. זה אולי קשור גם לעובדה ששנינו סובלים בסביבה אנושית צפופה.
ההבדל בין שבת וחג לסתם אמצע השבוע הם כמו ההבדל בין יוון (לדוגמא) ביולי-אוגוסט ליוון במאי-יוני.

אנחנו לקחנו ימי חופש על זה, מבחינתנו היה שווה כל גרוש. זה אולי קשור גם לעובדה ששנינו סובלים בסביבה אנושית צפופה.
.
אז בשביל לא לסבול בסביבה אנושית צפופה, לא עדיף לשלם על כניסה לפארק במקום לשלם ביום חופש?

אז בשביל לא לסבול בסביבה אנושית צפופה, לא עדיף לשלם על כניסה לפארק במקום לשלם ביום חופש?
לא יודעת, אנחנו לא הלכנו לפארקים.
אני לא יודעת אם תשלום מווסת צפיפות, זה כנראה תלוי גם בהנהלת אותו פארק. בסחנה (בתשלום כבר עשרות שנים) למשל זה בלתי נסבל בשבתות וחגים, אבל אמרו לי שמאז שאסרו על מנגל בשטח הפארק - ירדה כמות המבקרים באופן ניכר, ובנוסף האוויר התנקה מעשן. שאלה גדולה לגבי התפזרות החד"פ על פני המדשאות והמים.
לפעמים החלטה אחת משנה לגמרי את הרכב האוכלוסיה, כמו איסור השמעת מוזיקה בלא מעט חופי הכנרת או איסור על הבאת אוכל מבחוץ לחוף/פארק.

אני לא יודעת אם תשלום מווסת צפיפות,
ברור שכן. אם מחיר הכניסה יהיה 1000 ש''ח לאדם, הפארק יהיה ריק. בשקל בודד, כנראה שלא יהיה שינוי. כתלות במחיר, אפשר לווסת את הצפיפות.

באף מקום החוף לא מתמלא עד אפס מקום
ועדין זה מעוגן בחוק בישראל שהחופים פתוחים לכולם ובחינם...

ואתה לא מצליח להבין דבר בסיסי שאני מנסה להסביר זה שאפשר להוריד את כמות המשתמשים במקום מסויים עם עלות כניסה לא אומר שצריך לעשות את את זה
כמו שהסברתי לדעתי זה בכלל יעשה אפקט הפוך ויטיב עם בעלי הממון שלהם לא באמת חשוב ללכת לים וימנע ממשפחות קשות יום לתת לילדים מפלט מהשגרה היומית כי להם אין חלופות...

לא חסר שמורות שסוגרים באמצע היום בגלל עומסים
זה לא מסלולי ההליכה
אלה הפארקים שלרוב המשפחוצ באות לפקניק רק
כמו קיסריה, תל אפק וכו

הנקודה היא שבמקרה של עודף ביקוש, צריך מנגנון הקצאה. מחיר הוא הרבה יותר יעיל מתור. בדיוק כמו עם בננות ותפוחי אדמה
לא !!!
בכל כך הרבה רמות זה פסול
תחשוב שהיה את הדבר הזה על לחם לדוגמא או חלב או ביצים או קמח...
אני מאוד בעד שוק חופשי
אבל צריך לאפשר לכל אזרח גישה שווה לטבע בארץ (זה שאין תחבצ בשבת לדעתי אחד הרעות החולות והלא שיוויוניות הכי גדולות שיש במדינה)

קח את עצמך לדוגמא שיש לך מספיק כסף לאפשר לילדים שלך את כל שמורות הטבע והטיולים שירצו
אבל נניח שלהורים שלך לא היה את האמצעים לאפשר את זה לך
סביר להניח שבגלל שלא התנסת בזה בתור ילד אתה תמנע את זה גם המילדים שלך ולא בגלל יכולת אלה מחוסר ידיעה דל הערך הענק שמקבלים מזה

אופציית ביניים

הקצאת קופונים חינמים לכניסה מוגבלת לשמורות טבע. נניח קופון משפחתי בחודש. כאשר כל כניסה מעבר לזה תדרוש תשלום שיווסת את העומסים בשמורות הטבע.

אישית נוטה יותר לדרישת תשלום לכל כניסה זה הרבה יותר פשוט לישום. זה יכול להיות תשלום דינמי כמו בכבישים מהירים בהתאם לרמת העומס

ועדין זה מעוגן בחוק בישראל שהחופים פתוחים לכולם ובחינם...
לא חסר חוקים גרועים. זה לא מוכיח כלום...
ואתה לא מצליח להבין דבר בסיסי שאני מנסה להסביר זה שאפשר להוריד את כמות המשתמשים במקום מסויים עם עלות כניסה לא אומר שצריך לעשות את את זה
כמו שהסברתי לדעתי זה בכלל יעשה אפקט הפוך ויטיב עם בעלי הממון שלהם לא באמת חשוב ללכת לים וימנע ממשפחות קשות יום לתת לילדים מפלט מהשגרה היומית כי להם אין חלופות...
למה כניסה לשמורה חשובה יותר מדירה או ךחם? למה עליהם צריך לשלם?
זה לא מסלולי ההליכה
אלה הפארקים שלרוב המשפחוצ באות לפקניק רק
כמו קיסריה, תל אפק וכו
מה זה משנה?
לא !!!
בכל כך הרבה רמות זה פסול
תחשוב שהיה את הדבר הזה על לחם לדוגמא או חלב או ביצים או קמח...
מה זה תחשוב שהיה? זה מה שיש. ובחגים כשהמחיר לא עולה (ואין ייבוא) יש מחסור...
אני מאוד בעד שוק חופשי
אבל צריך לאפשר לכל אזרח גישה שווה לטבע בארץ (זה שאין תחבצ בשבת לדעתי אחד הרעות החולות והלא שיוויוניות הכי גדולות שיש במדינה)
אבל גם תור לא מאפשר גישה שווה. הוא מעדיף את אלו שיש להם זמן להמתין. הגרלה מעדיפה את בעלי המזל.
קח את עצמך לדוגמא שיש לך מספיק כסף לאפשר לילדים שלך את כל שמורות הטבע והטיולים שירצו
אבל נניח שלהורים שלך לא היה את האמצעים לאפשר את זה לך
סביר להניח שבגלל שלא התנסת בזה בתור ילד אתה תמנע את זה גם המילדים שלך ולא בגלל יכולת אלה מחוסר ידיעה דל הערך הענק שמקבלים מזה
ומה עם מי שנמנע ממנו קאנטרי קלאב, קונצרטים, טיסות לחו"ל, נסיעה ברכב פרטי על פני תחבצ מקרטע?

למה כניסה לשמורה חשובה יותר מדירה או לחם?
ומה עם מי שנמנע ממנו קאנטרי קלאב, קונצרטים, טיסות לחו"ל, נסיעה ברכב פרטי
אלה מוצרים שהאדם מייצר. המקבילה של זה היא באמת שמורה, או פארק, מאורגנת שייצרו בה מקומות חניה, שולחנות, שירותים, בירזיות, וגם מי שדואג לשמור על הניקיון ועל הבטיחות של המבלים.
בהחלט רצוי שיהיו מקומות כאלה בתשלום (אם כי לדאבוני בישראל אין בדרך כלל שירותים, בירזיות ושמירה על הניקיון תוך כדי השהות).
עולה השאלה למה לא משלמים על הליכה ברחוב, הרי אנשים בנו אותו ולפעמים הוא די צפוף.
לעומת זאת, טיול ושהות בטבע הפשוט, גם אם כולל שבילים וסימני דרך שמישהו עשה, אמור להיות בחינם גם כי יש לזה חשיבות ערכית ונפשית שמדינות ורשויות מקומיות רוצות להנחיל ולאפשר לתושבים ולתיירים.

מתנצל מראש על ההערה (בפרט כשבימים אלו אני בקושי מבקר בפורום עקב חוסר זמן),
אבל אחרי 3 עמודים על אתרי טבע בחינם או בתשלום, אולי כדאי להזכיר את זה:

ברגעים האלה, אני נזכר ב @yossikשצועק עלינו מלמעלה ליזור לנושא השרשור. יציאות צרכניסטיות
טוב, אפשר לחזור לנושא השרשור?
להזכירכם - השרשור הזה נועד למעיין סיפור קצר עם פאנצ'-ליין ע"ח הצרכניסטים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא זוכרת אם היה כבר, אבל הצרכניזם הכי עצוב בעיני זה תחום הקוסמטיקה לנשים, בדגש על קרמים יקרים שאמורים לשפר את עור הפנים/להעלים קמטים, סבונים, סרומים וכאלה. זה יקר פחד וזה לא עושה כלום בטווח הארוך, מעבר לריח נעים ותחושת לחות - שאפשר לקבל גם עם קרם זול.

יש במדיה החברתית מלא אינפלואנסרים שמקדמים skincare routine, ז״א רוטינה שבה משתמשים בסבונים וקרמים ועניינים בסדר מסוים כל יום, לעתים כמה פעמים ביום - אז זה לא רק בזבוז כסף, אלא גם בזבוז זמן. לרוב פשוט אין הוכחה מדעית בלתי-אמצעית שהדברים האלה עובדים. תשאלו רופא עור, מה שכן עובד בד״כ זמין בכלום-כסף עם מרשם (רטינואידים גנריים). או קרם הגנה, שכן עובד וגם עולה פרוטות בהשוואה למותגי היוקרה. אבל הדברים האלה לא מגיעים באריזות מעוצבות יפיפיות. רופא עור גם יגיד לכם להימנע מחשיפה לשמש ולא לעשן, אגב. לפעמים זה גם גנטיקה וכמה שעות שינה מקבלים.

השיווק של החברות האלה תמיד כולל דוגמניות ושחקניות מפורסמות, שהעור שלהן נראה טוב בזכות טיפולים וניתוחים הרבה יותר אגרסיביים מקרם. או מלא מלא פוטושופ ו-FaceTune. התעשייה הזאת הכי מיזוגנית שיש, ורוכבת על חוסר הביטחון שיש לנשים.

אימי הייתה רוכשת קרמים כאלה, של מותגים כמו אסתי לאודר, קלארינס, סיסלי, קליניק וכו׳. הכל היה מגיע בשקיות מחנויות כלבו גדולות, מהסוג שיש בו יועצות יופי מאופרות. כדי לא לפגוע בערך המותג וב״יוקרה״, הם בד״כ לא היו נותנים הנחות משמעותיות, אלא רק מציעים מבצעי מתנה-עם-רכישה (בד״ג מוצרים קטנים). הבית היה מלא צנצנות קטנות ומהודרות ותיקי איפור, אבל בגיל 60 היא נראתה כמו אישה בגיל 60 ולא עזר בית-דין. הזמן עושה את שלו.

כשאני משתפת את הדל״פ הזה עם חברות, הן בד״כ אומרות ״כן, אבל מה שאני משתמשת בו כן אפקטיבי״ - שזה סוג של ״אני מעל זה, אני לא קורבן של תרבות הצריכה״. לא יודעת, אני ספקנית. נראה לי שזה רק תחושה. אני משתמשת בקרם ניוטרוג׳ינה שעולה כ-29 שקל ומספיק לחודש , פלוס קרם הגנה וכובע בקיץ, וזהו בערך. סבון הפנים שלי הוא 7 דולר בסופר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I אילו ביטוחים כדאי שיהיה להורים פנסיונרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
flower אל סלבדור — אילו אפשרויות השקעה פתוחות למשקיעים זרים? שוק ההון 10
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
algo.il אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
E אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
S אילו מרכיבים נכללים בחישוב מדרגת המס לשכיר? צרכנות פיננסית 1
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ש אילו פלטפורומות מסחר מומלצות בארה''ב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S קרנות הנסחרות בדולרים מול אילו בשקלים שוק ההון 17
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
L יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר? התפתחות אישית 34
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון באינטרקטיב ישראל ולא ישירות מול אינטרקטיב ברוקרס? שוק ההון 2
unrealx אילו זכויות מתבטלות כשעוברים ל- IRA? שוק ההון 6
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y אילו מניות אפשר לקנות בקופת גמל בניהול אישי? שוק ההון 7
ר אילו אפיקי השקעה צפויים לעלות כשהריבית עולה? שוק ההון 44
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
ע מול אילו עמלות מתקזזים דמי הטיפול החודשיים בבית ההשקעות? שוק ההון 3
D קרנות פנסיה - אילו אמצעים יש לי כדי להשוות? צרכנות פיננסית 12
איש ירח אלו יציאות השקעה מטריפות אתכם שוק ההון 41
גיא_87 יציאות ובילויים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19

נושאים דומים

Back
למעלה