• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תשלום למשפחתון בזמן מלחמת עם כלביא

סיכון שנובע מהחלטות ממשלה או מפעילות חבלנית? מעניין מה שאתה אומר.
אם כך - חייל לוקח על עצמו סיכון, שכיר לוקח על עצמו סיכון, מתיישב בשדרות או בארי או שלומי לוקח על עצמו סיכון, נפגע בהתפוצצות אוטובוס לקח על עצמו סיכון... לאף אחד לא מגיע כלום ושלום על העולם?

אני הייתי בעלת עסק תיירותי בגבול לבנון במלחמת לבנון השניה. קיבלתי פיצוי על חודשיים שבהם העסק שבת לגמרי. הגיע לי או לא?
לאחר המלחמה הקצרה, לקח הרבה זמן עד שהתיירים שבו לאזור - הגיע לי פיצוי על כך או לא? (האמת שלא קיבלתי פיצוי מעבר למלחמה).

יזם שמחליט להקים עסק אכן לוקח על עצמו הרבה סיכונים ומנסה בכל דרך לגדר אותם. אני לא רואה איך הוא יכול לגדר סכנה של מלחמה.
האם אתה מצפה שאף אחד לא יקים עסק בישראל בגלל זה? והיכן יעבדו השכירים?

אתה אמור להשקיע בכלים מסוכנים (ומניות הן כאלה) רק כסף שאתה לא צריך לפרנסתך בשנים הקרובות. ומדדים נוטים להיות בעלי תוחלת חיובית לאחר מספר שנים.
האם אתה מצפה מיזם קטן לדאוג קודם כל להרבה כסף בצד כדי שיוכל להרגיש בנוח להפסיד את פרנסתו העכשווית מהעסק? שלא יעז לקחת הלוואות לטובת העסק?
מה ההשוואה כאן?
כמו שאני אמור להשקיע בכלים מסוכנים רק כסף שאני לא צריך לפרנסתי (וזה הצעד ״האחראי פיננסית״), בעל עסק צריך להחזיק ״קרן חירום״ להתמודד עם שבועיים ללא הכנסה. זו ההשוואה, ואיך שאני רואה את זה. זה מה שאני הייתי עושה. כמו בעלת המשפחתון, גם החדר כושר שלי הפסיד כסף, נהגי מוניות, מלצרים, שכירים שנאלצו לקחת חופש. זה המחיר של לחיות במדינה הזו, אף אחד לא מפצה ואף אחד לא יפצה אותנו, לא אותי ולא אותה.

הגננת שלנו הודיעה היום שהיא תחזיר כ-300 ש"ח על התקופה שהגן היה סגור (פחות מ 10% מהתשלום החודשי).

התשלום שאתה משלם לגן מדי חודש הוא בסך הכל פריסה ל 12 תשלומים ללא ריבית של "שכר לימוד" שנתי.
גם אוניברסיטאות היו סגורות ואף אחת מהן לא חשבה להחזיר כסף לסטודנטים.

למרות שהגן נסגר עקב החלטת פיקוד העורף, הגננת עדיין צריכה לשלם שכירות ומשכורות לעובדים, גם אם הם לא מגיעים לעבודה. הכסף שהיא חוסכת זה על הוצאות זניחות יחסית כמו אוכל, חשמל ומים.
בכל מקרה, הגננת שלנו (וכנראה גננות רבות אחרות) מראש גידרה את עצמה והכניסה לחוזה סעיף מפורש שאומר שבמקרה שהגן ייסגר בהוראת פיקוד העורף, לא יהיה החזר.
אם אתה חושב שהגננות התעשרו מהמלחמה, אני ממליץ לך לפתוח גן בהקדם ולחכות לסיבוב הבא עם אירן.
נשמע כמו סעיף הוגן, ואם כך נעשה אין על מה לבוא בתלונות אליה..
לגבי המשפט האחרון, הוא בעיני על גבול הדמגוגי (נאמר גם כל פעם שמישהו ״מעז״ להתלונן על פנסיות של אנשי קבע או טיפים למלצרים..) זה שאני לא רוצה לפתוח גן לא אומר שאסור לי לבקר או לחוות על זה דעה. יותר מזה, אם היית קורא בקשב את מה שכתבתי היית רואה שלא משתמע משום דבר שכתבתי שגננות התעשרו מהמלחמה, להפך, דווקא כתבתי שהן הפסידו כסף (ושזה חלק מהחסרונות בבחירה להיות עצמאיות).

ואו איזה התכתבות לדעתי קצת מנותקת

בתשובה קצרה כן.

בהסבר קצת יותר מעמיק אני ארחיב ואומר שאני מטפל בכל נושא ההחזרים האלה בגנים, פעוטונים וצהרונים במושב שלנו (כהתנדבות זה ממש לא העבודה שלי)

אז כמובן בדקתי את הנושא לעומק גם עם היועץ המשפטי שלנו. ואנחנו מושב חזק יחסית עם מערכת חינוך ועובדות שכירות, מנהלות חינוך וכו ממש לא המקרה הזה של מטפלת עצמאית בודדת ומוחלשת.

1. אין נכון להיום שום מתווה מהמדינה להחזר או פיצוי (גם לא התחייבו שיהיה בעתיד)

2. חוקית ומשפטית אין שוב חובה להחזר או פיצוי עבור הימים האלה בין אם רשום משהו בחוזה או לא.

3. אף מערכת חינוך לא עובדת ברווחים גבוהים לרוב זה אפס על גבול הגירעוני. גם פעוטונים פרטיים שמעט מרווחים זה ממש מעט.

4. בכל תכנון תקציב של מערכת חינוך לוקחים לרוב 2.5-5 אחוז בלטמ או בצמ על העלויות לרוב זה יכול לכסות מטפלת חולה ימי שביתה בודדים אבל לא דברים גדולים כאלה.

5. אצלנו וזה נכון לדעתי לכל הארץ לא הוצאנו את עובדות מערכת החינוך לחלת (כי המדינה לא אמרה שאפשר, והנחייה המקצועית היתה לסגור בלי חלת ולחכות). המשמעות היתה בגדול שהמשכנו לשלם משכורות שזה בערך 80 אחוז מההוצאות. (*גם לדעתי אם היינו מוצאים לחלת חלק גדול מהעובדות לא היה חוזר לעבוד אחרכ)

6. הדבר היחידי שחסכו הוא התשלום עבור הקטרינג לארוחות צהריים (15 שקל לילד). אפילו האוכל של ארוחות הבוקר והפירות לא הכל נחסך כהרי במקררים היו מלאים מראש והכל נזרק אחרכ לפח.

7. אפילו הפעלות של חוגים חיצונים שלא נעשו לא ממש נחסכו ואנחנו עדין בתהליך של לשלם משהו חלקי למרות שלא הגיעו.

8. ההחלטה שלנו היא להחזיר רק את עלות הקרטינג שנחסכה כ150 שקל לכל ילד. וגם את זה אנחנו נפרוס כנראה על פני שנת הלימודים שמתחילה עכשיו.

חייב לרשום עוד משהו אישי. דווקא בתור אנשים מאוד מחושבים כלכלית. תיזהרו בכל הנוגע לחינוך.
זאת עבודה כפוית טובה, מאוד מאוד קשה להשיג כא טוב, וגם כא סביר זה לא פשוט להשיג.
בשנתיים האחרונות יש ירידה מאוד מאוד גבוה באנשים שמתאימים.
העלנו אצלו את השכר ב50 אחוז ועדין לא מצליחים להשיג כא מספיק טוב.
ההחזר המדובר לא באמת ישנה כלכלית לאף אחד ממכם ומניח שזה בעיקר בגלל העיקרון.
לגננת או מטפלת כזאת שלא סוגרת את החודש זה יכול לעשות את כל ההבדל
ואפילו לא במישור הכלכלי אלה בהרגשה האישית מול ההורים והתמיכה שהן לא מקבלות.

אם יש לכם מקום בטוח שאתם משאירים את הילדים שלכם תגידו תודה רבה בכל הזדמנות ואל תבקשו החזרים איפה שאתם לא חייבים
ותדעו להעריך את האנשים האלה בעיקר בשביל שהם ימשיכו בעבודת קודש הזאת כי באמת שאין כבר הרבה כאלה היום בארץ

אני התייחסתי למשפחתון ״פרטי״ (מה שהשתמע מפותחת הנושא..), משהו שהוא לא תחת משרד החינוך, ומישהי בחרה מרצונה לפתוח אותו..
אני אשאל לגבי 7 - למה לשלם למפעילים משהו חלקי ולא תשלום מלא? מה ההבדל בינם לבין בעלת המשפחתון? הם באותו מצב בדיוק.

אני לא יכול להסכים יותר לזה שצריך להשקיע יותר במערכת (ובאנשי) החינוך. כנ״ל עם זה שהממשלה לא עושה את העבודה שלה, ושאנחנו חיים בארץ אוכלת יושביה. הפקדנו את עתידנו הביטחוני והכלכלי בידי אנשים שבמובילים אותנו להתנגשות חזיתית בקיר, במקרה הטוב בטיפשות ובמקרה הרע ביודעין. כל אלו נכון. אבל אני לא חושב שבעלת משפחתון צריכה להפקיד צק על משפחתון שהיה סגור, מאנשים שאולי הפסידו הרבה מאוד כסף על המלחמה הזו גם (ואולי גרוע יותר). הם יכולים להיות גם אותם ספקים מנקודה 7 אצלך שלא טרחתם לשלם להם משכורת מלאה למרות הביטול. יש כאן איזושהי איפה ואיפה בעיני שכנראה מרגיזה אותי קצת.

זה בנוסף לעובדה שאני חושב שעצמאיים צריכים לשאת באחריות, כי זה (מטעמי שוק חופשי) מגולם במחיר שהם לוקחים וברווח שהם עושים ביום יום. באותו אופן שתוחלת הרווח שאנחנו מקבלים ממניות גבוהה כי מגולם בה הסיכון שאנחנו נוטלים על עצמנו. אם לא היה סיכון בלהיות עצמאי, אף אחד לא היה שכיר. אם לא היה סיכון בשוק המניות, אף אחד לא היה מפקיד בפיקדון בבנק.

אני אסיים עם דוגמה אחרת. מה לגבי זוג שהיה אמור להתחתן, ואולם שביטל את החתונה? ספקים כמו צלם, דייגי, צלם וידאו. נניח שסך כל העלות היא 100 א״ש, לאירוע שלא התקיים בסוף. כל העצמאיים האלה הם לא שונים מבעלת המשפחתון. על מי לשאת בעלויות ובהפסד? ומה ההבדל מהמקרה של בעלת המשפחתון (שגם היא, לא יכלה לפתוח אותו מסיבות שלא תלויות בה).

בעל עסק צריך להחזיק ״קרן חירום״ להתמודד עם שבועיים ללא הכנסה
בגדול אתה צודק, בקטנה - למה דווקא שבועיים? ואם זה היה סגור חודשיים בעקבות המלחמה, או חצי שנה?
כמו בעלת המשפחתון, גם החדר כושר שלי הפסיד כסף,
חדרי הכושר החזירו כסף ללקוחות?
זה בנוסף לעובדה שאני חושב שעצמאיים צריכים לשאת באחריות, כי זה (מטעמי שוק חופשי) מגולם במחיר שהם לוקחים וברווח שהם עושים ביום יום
גיגלתי רגע על מחירוני משפחתונים פרטיים ואני רואה שמדובר בממוצע (בתלות באזור, הפות"ש לא רשם מחיר) בפחות מ-3K לילד לחודש.
היות ומדובר על 3-5 ילדים - אני יכולה להניח שמדובר על רווח נטו למשק הבית די נמוך (כי יש הוצאות ומיסים). זה לא סיפור של עסק הולך וגדל וגם לא באמת פרנסה מלאה למשפחה אלא יותר השלמת הכנסה למשק הבית. לא הייתי משווה את זה לעסק עצמאי אמיתי קטן כמו שלנו למשל.

בגדול אתה צודק, בקטנה - למה דווקא שבועיים? ואם זה היה סגור חודשיים בעקבות המלחמה, או חצי שנה?

חדרי הכושר החזירו כסף ללקוחות?

גיגלתי רגע על מחירוני משפחתונים פרטיים ואני רואה שמדובר בממוצע (בתלות באזור, הפות"ש לא רשם מחיר) בפחות מ-3K לילד לחודש.
היות ומדובר על 3-5 ילדים - אני יכולה להניח שמדובר על רווח נטו למשק הבית די נמוך (כי יש הוצאות ומיסים). זה לא סיפור של עסק הולך וגדל וגם לא באמת פרנסה מלאה למשפחה אלא יותר השלמת הכנסה למשק הבית. לא הייתי משווה את זה לעסק עצמאי אמיתי קטן כמו שלנו למשל.
4 לחודש

אז זה כנראה במרכז (לפי המחירון שראיתי מדובר על הגבול העליון).
נניח שיש לה 5 פעוטים כל חודש והכנסה ברוטו של 20K. מתוך זה צריך לנכות מע"מ ומס והוצאות קבועות. אז נניח שנשאר לה כל חודש 15K נטו לפרנסתה.
לפי הנטו היא מתכננת את הוצאות משק הבית שלה.
פתאום הממשלה החליטה לצאת למלחמה עם איראן וכולם היו צריכים להישאר שבועיים בבית. אז היא צריכה להחזיר חצי מהתשלום? ולהישאר עם הכנסה נטו של 8K?
יש כאן בעיה בהחלט, בהנחה שגם הלקוחות שלה לא קיבלו שכר עבור השבועיים האלה, אבל הפתרון לא נמצא אצלה אלא אצל הממשלה הלא מתפקדת שלנו.

אז זה כנראה במרכז (לפי המחירון שראיתי מדובר על הגבול העליון).
נניח שיש לה 5 פעוטים כל חודש והכנסה ברוטו של 20K. מתוך זה צריך לנכות מע"מ ומס והוצאות קבועות. אז נניח שנשאר לה כל חודש 15K נטו לפרנסתה.
לפי הנטו היא מתכננת את הוצאות משק הבית שלה.
פתאום הממשלה החליטה לצאת למלחמה עם איראן וכולם היו צריכים להישאר שבועיים בבית. אז היא צריכה להחזיר חצי מהתשלום? ולהישאר עם הכנסה נטו של 8K?
יש כאן בעיה בהחלט, בהנחה שגם הלקוחות שלה לא קיבלו שכר עבור השבועיים האלה, אבל הפתרון לא נמצא אצלה אלא אצל הממשלה הלא מתפקדת שלנו.
זה בסדר לומר שהפתרון נמצא אצל הממשלה, אבל מה עד אז ? היא מחזיקה בכסף של ההורים כבן ערובה?

אני התייחסתי למשפחתון ״פרטי״ (מה שהשתמע מפותחת הנושא..), משהו שהוא לא תחת משרד החינוך, ומישהי בחרה מרצונה לפתוח אותו..
אני אשאל לגבי 7 - למה לשלם למפעילים משהו חלקי ולא תשלום מלא? מה ההבדל בינם לבין בעלת המשפחתון? הם באותו מצב בדיוק.
אני יודע גם אני התכוונתי לפרטי
נתתי אותנו כדוגמא קיצונית הפוכה לצד החזק
לנו יש 100 ילדים במערכת
ב5 מסגרות שונות
כולם פרטיות ולא משרד החינוך
הכוונה שלי כמו שלנו אין באמת אפשרות להחזיר משהו אמיתי מלבד איזה משהו סמלי
גם למטפלת הזאת בטוח אין אפשרות

סעיף 7 אצלנו הוא באמת בעייתי מהרבה סיבות
בגלל זה עוד בדיונים עליו
כמובן שלא היינן מחוייבים לשלם
אבל אלה מפעילות פרטיות שזקוקות להכנסה הזאת. הפתרון הוא כנראה שהם "יחזירו" לנו בהפעלןת נוספות ללא תשלום מעבר להסכם החודשי איתם

אבל אני לא חושב שבעלת משפחתון צריכה להפקיד צק על משפחתון שהיה סגור, מאנשים שאולי הפסידו הרבה מאוד כסף על המלחמה הזו גם (ואולי גרוע יותר). הם יכולים להיות גם אותם ספקים מנקודה 7 אצלך שלא טרחתם לשלם להם משכורת מלאה למרות הביטול. יש כאן איזושהי איפה ואיפה בעיני שכנראה מרגיזה אותי קצת.
אתה לא חייב להסכים עם זה
חוקית מותר לה
אני מניח שאתה גם לא מסכים עם הרבה דברים שאחרים עושים (ממשלה לדוגמא) אבל חוקית מותר להם.
זכותך גם לעזוב אחרכ את הפעוטון או כל שירות שאתה לא מרוצה.

זה בנוסף לעובדה שאני חושב שעצמאיים צריכים לשאת באחריות, כי זה (מטעמי שוק חופשי) מגולם במחיר שהם לוקחים וברווח שהם עושים ביום יום. באותו אופן שתוחלת הרווח שאנחנו מקבלים ממניות גבוהה כי מגולם בה הסיכון שאנחנו נוטלים על עצמנו. אם לא היה סיכון בלהיות עצמאי, אף אחד לא היה שכיר. אם לא היה סיכון בשוק המניות, אף אחד לא היה מפקיד בפיקדון בבנק
אתה מסתכל על זה ממרומי מגדל של עשירון עליון שמשקיע במניות כספים שהוא יכול להספיד.
תנסה לתסכל על זה מלמטה בעיניים של עשירון תחתון שלא סוגר את החודש ועובד בעבודה הזאת כי הוא לא יכול מהרבה סיבות לעבוד כשכיר
זה יכול להיות אמא חד הורית שצריכה להיות גם עם הילדים שלה. זה יכול מגבלת שפה או בריאותית שמפריע לעבוד כשכיר והרבה סיבות אחרות. או בכלל היא חיה עם קצבאות וזה הדרך שלה לקבל תוספת הכנסה מבלי לפגוע בקצבאות
זה אולי נראה לא ככסף.גדול לך אבל לה החזר של 10 אלף שקל בחודש יכול לגרום להוצאה לפועל ועיקולים לחשבון

מעבר לזה שהדוגמאות שלך קצת "מכובסות"
רוב השכירים לדעתי לא איבדו שקל אחד בתקופה הזאת. וגם אם הורידו לנו ימי חופש אז זה ממש לא אותו דין של מניעת הכנסה
מהורדה של כמה ימי חופש לא נכנסים למינוס בבנק
וגם בספק אם הורידו למישהו את כל ה14 ימים האלה כימי חופש
(אצלנו עבדו מהבית ומי שלא יכל זה היה בסדר ולא ירד לו כלל חופש)

מעבר לכל זה הרי המטפלת יכלה פשוט להודיע שהיא " חולה"
היא סהכ עשתה מה שמצופה ממנה

דרך אגב חייב להגיד שלנו יש 100 ילדים ו200 הורים ואף אחד לא פנה אלינו בצורה כזאת
מקווה לחשוב שזה בגלל שאנחנו אולי יודעים יותר טןב להסביר את המצב

ה בסדר לומר שהפתרון נמצא אצל הממשלה, אבל מה עד אז ? היא מחזיקה בכסף של ההורים כבן ערובה?
לא יהיה פתרון מהממשלה
היא סהכ השתמשה בצ'ק כשכר החודשי שלה כחוק
היא לא חייבת להחזרים
בפועל לא נראה לי שהיא גם יכולה כלכלית
אולי תבקשו נניח שמעכשיו כל יום יהיה עוד שעה במשך חודש
זה משהו שהיא כנראב כן תוכל כלכלית לעמוד בו

אני יודע גם אני התכוונתי לפרטי
נתתי אותנו כדוגמא קיצונית הפוכה לצד החזק
לנו יש 100 ילדים במערכת
ב5 מסגרות שונות
כולם פרטיות ולא משרד החינוך
הכוונה שלי כמו שלנו אין באמת אפשרות להחזיר משהו אמיתי מלבד איזה משהו סמלי
גם למטפלת הזאת בטוח אין אפשרות

סעיף 7 אצלנו הוא באמת בעייתי מהרבה סיבות
בגלל זה עוד בדיונים עליו
כמובן שלא היינן מחוייבים לשלם
אבל אלה מפעילות פרטיות שזקוקות להכנסה הזאת. הפתרון הוא כנראה שהם "יחזירו" לנו בהפעלןת נוספות ללא תשלום מעבר להסכם החודשי איתם

אתה לא חייב להסכים עם זה
חוקית מותר לה
אני מניח שאתה גם לא מסכים עם הרבה דברים שאחרים עושים (ממשלה לדוגמא) אבל חוקית מותר להם.
זכותך גם לעזוב אחרכ את הפעוטון או כל שירות שאתה לא מרוצה.

אתה מסתכל על זה ממרומי מגדל של עשירון עליון שמשקיע במניות כספים שהוא יכול להספיד.
תנסה לתסכל על זה מלמטה בעיניים של עשירון תחתון שלא סוגר את החודש ועובד בעבודה הזאת כי הוא לא יכול מהרבה סיבות לעבוד כשכיר
זה יכול להיות אמא חד הורית שצריכה להיות גם עם הילדים שלה. זה יכול מגבלת שפה או בריאותית שמפריע לעבוד כשכיר והרבה סיבות אחרות. או בכלל היא חיה עם קצבאות וזה הדרך שלה לקבל תוספת הכנסה מבלי לפגוע בקצבאות
זה אולי נראה לא ככסף.גדול לך אבל לה החזר של 10 אלף שקל בחודש יכול לגרום להוצאה לפועל ועיקולים לחשבון

מעבר לזה שהדוגמאות שלך קצת "מכובסות"
רוב השכירים לדעתי לא איבדו שקל אחד בתקופה הזאת. וגם אם הורידו לנו ימי חופש אז זה ממש לא אותו דין של מניעת הכנסה
מהורדה של כמה ימי חופש לא נכנסים למינוס בבנק
וגם בספק אם הורידו למישהו את כל ה14 ימים האלה כימי חופש
(אצלנו עבדו מהבית ומי שלא יכל זה היה בסדר ולא ירד לו כלל חופש)

מעבר לכל זה הרי המטפלת יכלה פשוט להודיע שהיא " חולה"
היא סהכ עשתה מה שמצופה ממנה

דרך אגב חייב להגיד שלנו יש 100 ילדים ו200 הורים ואף אחד לא פנה אלינו בצורה כזאת
מקווה לחשוב שזה בגלל שאנחנו אולי יודעים יותר טןב להסביר את המצב

לא יהיה פתרון מהממשלה
היא סהכ השתמשה בצ'ק כשכר החודשי שלה כחוק
היא לא חייבת להחזרים
בפועל לא נראה לי שהיא גם יכולה כלכלית
אולי תבקשו נניח שמעכשיו כל יום יהיה עוד שעה במשך חודש
זה משהו שהיא כנראב כן תוכל כלכלית לעמוד בו
ברמה הערכית/עקרונית אני מסכים איתך. אני לא נוטה ״להתחשבן״ עם בעלי מקצוע שעושים עבודה שחשובה לי, ובפרט כאלו שמרוויחים פחות ממני.
אבל אני לא אוהב שלוקחים את החוק לידיים. אם אין התייחסות לזה בחוזה (מההבנה שלי, ואני לא איש מקצוע), אסור לקחת כסף על שירות שלא התקיים… גם אם זה בגלל המלחמה. בנושא החדר כושר ביררתי יותר לעומק, כי זה נגע אלי, והבנתי שהחוק ברור בנושא (ועל חדרי הכושר להחזיר כסף עבור הימים שהיו סגורים בהם). אני לא חושב שיש סיבה שזה יהיה כאן שונה.

אם זה חוקי, אז זכותה, ואני יכול רק לחשוב בעיני שזה לא הגון, אבל לא יהיה מקומם באותה מידה. אם זה לא חוקי, אז זה בהחלט מעצבן.

אני עדיין לא מבין למה לא הייתם חייבים לשלם למפעילים החיצוניים שביטלו בשל המלחמה, אבל המשפחה כן חייבת לשלם למשפחתון שבוטל בשל המלחמה. לא ממקום מתקטנן, זה פשוט נשמע לי כמו מקרה זהה לחלוטין

אם אין התייחסות לזה בחוזה (מההבנה שלי, ואני לא איש מקצוע), אסור לקחת כסף על שירות שלא התקיים… גם אם זה בגלל המלחמה
אחרי בירור עם ייעוץ משפטי בתשלום על הנושא הזה ספציפי
לא צריכים להחזיר כסף ללא קשר אם יש או אין סעיף בחוזה.

תחשוב על זה כך באותה מידה הרי גם ביתי ספר אם ככה צריכים להחזיר כספים (אתה הרי משלם תשלום שנתי גם אם נמוך יחסית)
גם אוניברסיטאות ומכללות צריכות להחזיר תשלום וכו.

אני עדיין לא מבין למה לא הייתם חייבים לשלם למפעילים החיצוניים שביטלו בשל המלחמה, אבל המשפחה כן חייבת לשלם למשפחתון שבוטל בשל המלחמה. לא ממקום מתקטנן, זה פשוט נשמע לי כמו מקרה זהה לחלוטין
מפעילים חיצונים עובדים בחוזה מסוג אחר. אתב משלם פר פעילות. דומה קצת לשיעור פרטי
אם יש חגים או משהו ובאותו שבוע בם לא עושים חוג אתה לא משלם
ואם יש קייטנות ואתה מביא אותם פעמיים אתה משלם פעמים.
זה לא תשלום חודשי קבוע
ויותר מזה אתה לא משלם מראש
הם מגישים חשבונית וזה תשלום של שוטף פלוס 60

נשמע כמו סעיף הוגן, ואם כך נעשה אין על מה לבוא בתלונות אליה..
לגבי המשפט האחרון, הוא בעיני על גבול הדמגוגי (נאמר גם כל פעם שמישהו ״מעז״ להתלונן על פנסיות של אנשי קבע או טיפים למלצרים..) זה שאני לא רוצה לפתוח גן לא אומר שאסור לי לבקר או לחוות על זה דעה. יותר מזה, אם היית קורא בקשב את מה שכתבתי היית רואה שלא משתמע משום דבר שכתבתי שגננות התעשרו מהמלחמה, להפך, דווקא כתבתי שהן הפסידו כסף (ושזה חלק מהחסרונות בבחירה להיות עצמאיות).

צודק, ההערה האחרונה שלי לא הייתה במקום.

אגב אני מבין את התסכול שלך וכמובן שותף לו, גם אצלנו שני הגנים כמובן נסגרו ואני הוקפצתי למילואים ביום שישי על הבוקר ואשתי נשארה +/- לבד עם הילדים, אבל אני מנסה להיות פרגמטי - אם לא היינו משלמים על התקופה הזאת, הגננת לא יכלה לשלם משכורות לעובדות שלה, ובסבירות של כמעט 100% הגן לא היה חוזר לשגרה במשך תקופה ארוכה. כח האדם בתחום הזה הוא מאוד "נדיף", בוא נאמר כך.

אחרי בירור עם ייעוץ משפטי בתשלום על הנושא הזה ספציפי
לא צריכים להחזיר כסף ללא קשר אם יש או אין סעיף בחוזה.

תחשוב על זה כך באותה מידה הרי גם ביתי ספר אם ככה צריכים להחזיר כספים (אתה הרי משלם תשלום שנתי גם אם נמוך יחסית)
גם אוניברסיטאות ומכללות צריכות להחזיר תשלום וכו.
אני לא מבין משהו - אם מזמינים טיסה (למשל) וזו לא מתקיימת, החברה צריכה להחזיר כסף.
אם האינטרנט/סלולר היה מפסיק לעבוד לשבועיים, הייתי מצפה לקבל החזר.

מדוע גן שונה?

אוניברסיטאות משלימות שיעורים שבוטלו מכל סיבה, כך לפחות היה בתקופתי.

מדוע גן שונה?
להבנתי הטענה שמנסים להעביר היא שלמצוא גן טוב בשגרה זה קשה, בטח באזורי ביקוש, יש ממש רשימות המתנה לגנים טובים, אנשים חוששים לשים את הילדים שלהם בגנים בלי מוניטין (או מוניטין רע), אז כשמוסיף לזה את קשיי המלחמה זה עוד יותר בעיה.

וזה גורם לאנשים להתפשר על הכסף כי אחרת הם בבעיה, גם אם זה לא הוגן.

וחברת תעופה זה לא שירות הכרחי (או לפחות לא ברמת החשיבות שלו) ביחס לגן טוב

להבנתי הטענה שמנסים להעביר היא שלמצוא גן טוב בשגרה זה קשה, בטח באזורי ביקוש, יש ממש רשימות המתנה לגנים טובים, אנשים חוששים לשים את הילדים שלהם בגנים בלי מוניטין (או מוניטין רע), אז כשמוסיף לזה את קשיי המלחמה זה עוד יותר בעיה.

וזה גורם לאנשים להתפשר על הכסף כי אחרת הם בבעיה, גם אם זה לא הוגן.

וחברת תעופה זה לא שירות הכרחי (או לפחות לא ברמת החשיבות שלו) ביחס לגן טוב
רצון וולונטרי להמשיך לשלם לגן, לא הופך את זה לנכון חוקית כמו שנטען כאן.

אני לא מבין משהו - אם מזמינים טיסה (למשל) וזו לא מתקיימת, החברה צריכה להחזיר כסף.
אם האינטרנט/סלולר היה מפסיק לעבוד לשבועיים, הייתי מצפה לקבל החזר.

מדוע גן שונה?

אוניברסיטאות משלימות שיעורים שבוטלו מכל סיבה, כך לפחות היה בתקופתי.
אתה מסתכל על 2 דברים מאוד שונים
טיסה זה שירות חד פעמי שלא בוצע
גן זה משהו מתמשך שאתה משלם שנתי (גם לא חודשי כמו חדר כושר)
הרי אתה אתה משלם גם על אוגוסט למרות שהגן סגור

אם כבר תנסה להקביל את זה לשכר שנתי של עובד. בן אם אתה מעסיק או מועסק המשכורת שלך שולמה באותו חודש או ששילמת לעובדים שלך באותו חודש

מניח שגם מנוי עונתי לבריכה לא החזיר כסף ועוד הרבה שירותים כאלה

בהחלט המדינה היתה צריכה לערך לזה מראש מעודכן כי זה היה מבצע שתוכן עשרות שנים אז בהחלט היה מקום לתכן במגירה הוראות משק לזמן חירום מצווה פיצוים מס רכוש וכו
זה לא היה הפתעה

אבל בהעדר זה אל תצפה שהמטפלת תיקח על עצמה להחזיר לך כסף לפנים משורת הדין
בדיוק כמו שאתה לא החזרת כסף למעסיק שלך על חצי חודש שלא עבדת...

אני לא מבינה את הנחת היסוד הזאת. אני אישית כן עבדתי ושילמתי עוד כסף למטפלת נוספת כי הגן היה סגור (השבועיים הראשונים של חרבות ברזל).
למה בשם שלמות העסק הפרטי של הגננת שלא אני פתחתי ואין לי שום אחריות עליו אני צריכה להפסיד אלפי שקלים (וזה היה אלפי שקלים במקרה שלי כי מדובר על שני ילדים).

מה ההבדל בין הגן שלה לחדר כושר שכן החזיר כסף ומחזיר כסף על כל אישור מחלה אחר (למשל ת״ד שצריך לנוח שבועיים החדר כושר מחזיר כסף עם אישור רופא).

למטפלת אישית בבית לא הייתי מבקשת את הכסף כי זה באמת האוכל שלה אבל בגן של 100 ילדים על מה ולמה ? וגם לא ציפית להחזר מלא אבל חלקי עוד שעות, פחות ימי חופש באוגוסט, משהו הגון.

ואגב על אוגוסט משלמים וזה כתוב בחוזה וזה ידוע ומוסכם ואני נערכת לזה ומחליטה אם אני רוצה את הגן למרות הגזלה של אוגוסט.

זה לא לפני משורת הדין היא לא מחזירה כי היא יכולה לא להחזיר. החקיקה בנושא לא ברורה לי ולא ברור אם קיימת במלואה. היא יכולה לא להחזיר אז היא לא מחזירה. האמן לי שגם חברת תעופה לא היתה מחזירה אם היתה יכולה אבל יש חקיקה שמגנה עלי הצרכן במקרים מסויימים.

אתה מסתכל על 2 דברים מאוד שונים
טיסה זה שירות חד פעמי שלא בוצע
מה זה משנה אם זה חד פעמי או רב יומי?

גן זה משהו מתמשך שאתה משלם שנתי (גם לא חודשי כמו חדר כושר)
ממתי החוק עושה אבחנה בין תשלומים חודשיים לשנתיים?
הרי אתה אתה משלם גם על אוגוסט למרות שהגן סגור
לא באמת. אתה מסכים מראש על הימים בהם הגן יהיה פעיל, וחלוקת התשלומים היא ל-12 חודשים. לא באמת משלמים על זה שהגן סגור.
אם כבר תנסה להקביל את זה לשכר שנתי של עובד. בן אם אתה מעסיק או מועסק המשכורת שלך שולמה באותו חודש או ששילמת לעובדים שלך באותו חודש
יש מעסיקים שהוציאו את העובדים לחל"ת.
מניח שגם מנוי עונתי לבריכה לא החזיר כסף ועוד הרבה שירותים כאלה
לא בדקתי. בקורונה החזירו כסף (או לפחות האריכו את המנוי).
בהחלט המדינה היתה צריכה לערך לזה מראש מעודכן כי זה היה מבצע שתוכן עשרות שנים אז בהחלט היה מקום לתכן במגירה הוראות משק לזמן חירום מצווה פיצוים מס רכוש וכו
זה לא היה הפתעה
את מי המדינה צריכה לפצות זו שאלה טובה, ובהחלט היו צריכים להיערך לכך. לא ברור אבל למה גן אמור להיות מיוחד ביחס לעסקים אחרים כפי שאתה רומז.
למה לפנים משורת הדין? למה אדם פרטי צריך לשלם על שירות שהוא לא קיבל. אם הגן שלה היה נשרף בגלל פגיעת ברק, גם אז לשיטתך לא היה כל מקום להחזיר כספים?
מעסיקים יכלו לבחור אם לשלם שכר או להוציא עובדים לחל"ת.

אם הגן שלה היה נשרף בגלל פגיעת ברק, גם אז לשיטתך לא היה כל מקום להחזיר כספים?
זאת שאלה טובה.
האם יש ביטוח פרטי שמכסה נזק להכנסות עבור פגיעת ברק (כח עליון)? האם יש ביטוח פרטי כזה עבור פגיעת מלחמה/טרור?
אם כן - מן הראוי לבטח. אם לא (ובכל מקרה) - מצופה מאדם שיחזיק חסכון לבלתי צפוי מראש בגודל כמה חודשי הוצאות שלו.
אבל בהנחה שאישה לבדה מחזיקה משפחתון של מעט פעוטים אצלה בדירה, ובהנחה שהלקוחות זקוקים להמשכיות השירות שלה (כדי שהם עצמם יוכלו להמשיך להתפרנס), ובהנחה שיש יותר ביקוש מהיצע - אני הייתי מוותרת על התעסקות עם החזר של שבועיים.

זאת שאלה טובה.
האם יש ביטוח פרטי שמכסה נזק להכנסות עבור פגיעת ברק (כח עליון)? האם יש ביטוח פרטי כזה עבור פגיעת מלחמה/טרור?
אם כן - מן הראוי לבטח. אם לא (ובכל מקרה) - מצופה מאדם שיחזיק חסכון לבלתי צפוי מראש בגודל כמה חודשי הוצאות שלו.
אבל בהנחה שאישה לבדה מחזיקה משפחתון של מעט פעוטים אצלה בדירה, ובהנחה שהלקוחות זקוקים להמשכיות השירות שלה (כדי שהם עצמם יוכלו להמשיך להתפרנס), ובהנחה שיש יותר ביקוש מהיצע - אני הייתי מוותרת על התעסקות עם החזר של שבועיים.
אני התייחסתי להיבט החוקי של העניין...

מדבריך משתמע שבגלל שיש יותר ביקוש מהיצע, לבעלת הגן יש את הכח שלא להחזיר כספים ללקוחות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג מדריך: תשלום מקדמה עקב השקעה באינטרקטיב שוק ההון 20
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6
ד כמה שאלות על תשלום ביטוח לאומי כעצמאי קטן מיסים 10
K פרילנס - תשלום בדולרים - פייפאל או פיוניר יזמות והגדלת הכנסות 12
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
א תשלום בשקלים לעומת תשלום בדולרים צרכנות פיננסית 18
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 23
ה תשלום חודשי מהתשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
A מס על תשלום בעקבות איחור במסירת דירה מיסים 9
טסלה בנק וואן זירו - תשלום שוברים לקבלן צרכנות פיננסית 7
Echelon האם מס הכנסה לא אמור להתחשב בריבית והצמדה על תשלום מקדמות? מיסים 10
M תשלום לעובדת משק בית על היעדרות בחג ובערב חג אוף טופיק 9
Y הפסקת הפחתת דמי ניהול בשל תשלום דמי סליקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M בתום 49 שנים שכחתי לחדש חכירה ל-49 השנים הבאות - תשלום דמי שימוש ראויים על שנה של איחור ברישום נדל"ן 0
ה תשלום חיבור לחשמל נדל"ן 3
V השקעות נדל״ן בארה״ב - תשלום מיסים על רווחים משכ״ד נדל"ן 0
ה תשלום חיבורים לקבלן נדל"ן 2
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 3
א תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
J גובה תשלום ביטוח לאומי - מילואים בזמן אבטלה מיסים 1
י תשלום שכר עורך דין במקרה שלא נחתם חוזה נדל"ן 64
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
U תשלום מס על השכרה במסלול 10% נדל"ן 13
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
M תשלום מיסים על ריבית עו״ש ב Interactive Brokers מיסים 4
C תשלום ארנונה מראש צרכנות פיננסית 11
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
N מסחר דרך קהש IRA כדי לדחות תשלום מס שוק ההון 6
D תשלום ביטוח לאומי על נכס שחייב בדיווח מיסים 1
P תשלום פנסיה בזמן רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
R תשלום ארנונה לאחר עזיבת הנכס מיסים 13
ריש-לקיש תשלום שכר דירה בכרטיס Cashback צרכנות פיננסית 1
A תשלום מס בלי דו"ח שוק ההון 3
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
The Stoic קבלת תשלום מאדם אחר לאינטרקטיב שלי צרכנות פיננסית 3
A קיזוז תשלום אחרון מחובות קבלן נדל"ן 8
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
Captain Sparo תשלום פיצוי במקום צביעת דירה בסוף חוזה - האם לגיטימי ומוסרי? נדל"ן 11
necrophidius מחשב נייד - תשלום אחד או פריסה ל 24 ללא ריבית צרכנות פיננסית 14
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
ט לפני שאני מרים טלפון , עמלה של הברוקר על תשלום דיבידנד? שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה