@Ron B
מדינת ישראל כבר היום נכנסת למודל "ציליאני" של הקצאת אגח מיועד כך שקרנות הפנסיה לא יפשטו רגל ,
המחיר הוא שעמיתים החוסכים נמצאים (כמו שהם אמורים להיות) בשוק ההון, ויש הרבה אפשרויות השקעה עבורם - אפשר קרנות מנוהלות בכל מני מסלולי, ישי קרנות עוקבות מדדים
אם הפניקס או מגדל קורסות המניות שנקנו בקופת הגמל הקולקטיבית הקרויה "מגדל מקפת" לא תחולט, המניות הם בנאמנות ולא בבעלות,
כמו בקבוצת רכישה מאורגנת, גם אם המנהל פושט רגל ו/או הקבלן הכסף לא נעלם, ובהחלט אפשר להחליף מנהל / קבלן , כך אין הצדקה לתספורת.
לגבי ביטוחי מנהלים גם כאן מדובר בקופ"ג וגם כאן קריסת הגוף המנהל לא מוחקת את האחזקה, ימצא גוף מנהל אחר, לגבי הסיכון במקדם ה"מובטח"
בביטוי המנהלים אין דבר כזה כבר, המקדם יקבע כמו בקרן פנסיה בפרישה לפי הלוחות האקטוארים, במקום איזון אקטוארי ורשת בטחון המקדם צמוד לתשואה שמושגת על ידי הניהול, ולכן אין הפסד מוחלט, כלומר זה אפשרי אבל אם קרן ביטוח מנהלים של חברה גדולה ייצר סידרה של הפסדים שמוחקים את הצבירה של הפורש (וכל השאר כי לכולם יש אותו תיק) אז משהוא רע מאוד קרה למדינת ישראל ששום תספורת לא תעזור.
הסיכון היחידי הוא של התארכות תוחלת החיים וכאן בגיל 67 לחברות הביטוח יש יכולת טובה להקטין את השגיאה בצורה משמעותית, ואם תתגלה טעות בטבלאות האקטואריות אז המקדם יגדל בהתאם באישור המפקח, זו תספורת אישית לבעלי הביטוח, ולמען האמת קשה להמציא תרחיש שרק מבוטחי ביטוח מנהלים במגדל חיים פי שתים יותר מהיתר ... התופעה הזו "תכה" בכולם
היחידים שלא מודאגים מכך הם מי שחיים לפי כלל ה3% כי המקדם שלהם הוא ~ 400 כי זה מה שקורה כשמניחים תוחלת חיים אין סופית כי אין לך יכולת סטיטסטית לגידור תוחלת חיים ממוצעת .
וזה מה שמקטין את המקדם בחברות הביטוח וקרנות הפנסיה, הן יודעות שהיום אדם ממוצע חי עד 84 ו והסטייה בשערוך היא +/-5 שנים בוודאות של 95% (סתם זרקתי)
לך כאדם אין יכולת להעריך את התפלגות תוחלת החיים אחרי הפרישה ויותר מכך אם טעית בניחוש ואתה לא מעוניין לאזן את עצמך פיזית (או להשכיב את עצמך) בעצמך אתה "בברוך" ולכן הנחת תוחלת חיים אינסופית הכרחית לגידור הסיכון של חיים עד 120
אני שמח שיש לי יכולת ל"הסתפק" ב 270/300 קצבאות כדי לפרוש מוקדם, זה מקצר טווח משמעותי לפרישה, ועדיין אף אחד לא אוסר עלי ל להגדיל את הייתרה -נגיד אם אני מגוון ל 350 משכורות לרשת בטחון כנגד טעויות בהנחות מודל הפרישה.