milx
משתמש רגיל
- דירוג
- 152
יש לי קרובי משפחה פנסיונרים מעל גיל 75 שרוצים למקסם את הירושה שלהם.
בהנחה שהם כבר משקיעים במניות, האם נכון להניח שעדיף לעשות זאת בקופת גמל IRA בתיקון 190 מעל התקרה השנתית (נניח השקעה של מיליון שח) לעומת השקעה דרך בית השקעות?
הם יוכלו לקנות ולמכור ללא אירועי מס בדמי מסחר נמוכים, דמי הניהול יהיו בטח 0.3% לשנה, ולאחר פטירתם היורשים ידרשו לשלם רק 15% מס נומינאלי במקום 25% ריאלי.
לדוגמא על עשור עם רווח ממוצע של 7% הם צפויים לצבור 967,000 שח.
בבית השקעות ישלמו 25% מס - נשאר 725000.
בקופת גמל 190 אחרי דמי ניהול הרווח יהיה 908,000 ישלמו 15% מס - ישאר 771,000 שח.
חסכנו 46,000 שח. כמובן ככל שהסכום גבוה יותר ככה זה יותר משמעותי.
להבנתי גם חשבון בקופת גמל הוא בנאמנות ולא חשוף למס ירושה אמריקאי אז אין בעיה להחזיק מניות אמריקאיות - נכון?
כל זאת בהנחה שהריבית במשק נשארת נמוכה.
ואם מדובר במישהו שצעיר מ-75 (כמו אבא שלי ז"ל שנפטר לפני גיל 70) אז בעצם הכספים פטורים ממס לחלוטין.
מה קורה ב-IRA, מתי בעצם נמכרות המניות לאחר הפטירה? יש ליורשים שליטה על כך?
בהנחה שהם כבר משקיעים במניות, האם נכון להניח שעדיף לעשות זאת בקופת גמל IRA בתיקון 190 מעל התקרה השנתית (נניח השקעה של מיליון שח) לעומת השקעה דרך בית השקעות?
הם יוכלו לקנות ולמכור ללא אירועי מס בדמי מסחר נמוכים, דמי הניהול יהיו בטח 0.3% לשנה, ולאחר פטירתם היורשים ידרשו לשלם רק 15% מס נומינאלי במקום 25% ריאלי.
לדוגמא על עשור עם רווח ממוצע של 7% הם צפויים לצבור 967,000 שח.
בבית השקעות ישלמו 25% מס - נשאר 725000.
בקופת גמל 190 אחרי דמי ניהול הרווח יהיה 908,000 ישלמו 15% מס - ישאר 771,000 שח.
חסכנו 46,000 שח. כמובן ככל שהסכום גבוה יותר ככה זה יותר משמעותי.
להבנתי גם חשבון בקופת גמל הוא בנאמנות ולא חשוף למס ירושה אמריקאי אז אין בעיה להחזיק מניות אמריקאיות - נכון?
כל זאת בהנחה שהריבית במשק נשארת נמוכה.
ואם מדובר במישהו שצעיר מ-75 (כמו אבא שלי ז"ל שנפטר לפני גיל 70) אז בעצם הכספים פטורים ממס לחלוטין.
מה קורה ב-IRA, מתי בעצם נמכרות המניות לאחר הפטירה? יש ליורשים שליטה על כך?