• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

קופת גמל לפי תיקון 190 עם מסלול אישי IRA

• פותח הנושא פותח הנושא iragg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

iragg

משתמש רגיל
דירוג
137
שלום לכולם,

אבי יצא לגמלאות ויש בידיו סכום של כ-2 מליון ש"ח שאותם הוא מחפש לשים בקופת גמל לפי תיקון 190 דהיינו כזאת שאין מיסוי שוטף והמס בסוף הוא 15% על הרווחים ולא 25%. כרגע יש לו הצעה ממנורה לתיק מנוהל לפי אחד מהמסלולים שלהם ב-0.8% מהצבירה בקרן לשנה וזה נראה לי מוגזם, בעיקר כי תודות לסולידית קל יחסית לחקות את המוצרים הללו בצורה טובה עם עלות נמוכה בהרבה. האם אתם מכירים חברת ביטוח שיש בה מסלול IRA לפי תיקון 190 או לחילופין תיק מנוהל עם דמי ניהול נורמליים יותר?

לתשובתכם מודה מראש!

מאגנוס

לא מכיר, אבל כדאי ליצור קשר עם בתי ההשקעות ולשאול. מדובר בסכום שמצדיק קצת מחקר מקדים, ואל תסמוך בעיניים עצומות על כך שהתשובות שתקבל בפורום יהיו עדכניות או מדוייקות.

האם אתם מכירים חברת ביטוח שיש בה מסלול IRA לפי תיקון 190 או לחילופין תיק מנוהל עם דמי ניהול נורמליים יותר?
בוודאי, תצטרף לקבוצת הרכישה שלי לקופת גמל. בזכות הקבוצה תזכה להטבות גדולות בדמי הניהול. דמי הניהול על ניהול פסיבי עוקב מדדים בIBI או הפניקס יהיו 0.4% או למטה מזה. קיבלנו גם הצעת מחיר מאנליסט לניהול אקטיבי 0.3% דמי ניהול. אם הוא יצטרף לקבוצה אני אוכל לנסות להשיג הטבה עבורו גם עבור IRA. נא למלא את טופס ההצטרפות עד סוף השבוע. מוזמן לשתף ולצרף לקבוצת הרכישה את כל מי שאתה אוהב. תודה.

נערך לאחרונה ב:
עם סכום כזה עדיף לו להצטרף ל - IRA, אני מאמין שיציליח לקבל דמי ניהול של 0.25% (בעבר ראיתי הצעות לסכומים כאלו במיטב).
עם הסכום עדיף לו לקנות ישירות קרנות מחקות (ETF) של Vanguard או חברה רצינית אחרת ולא למכור.
יש לשים לב שמדובר בקרנות Total Return. לפי בדיקה שלי, הקרנות העוקבות של IBI מבוססות על מדדי מחיר בלבד ולא כוללות דיבידנדים וזאת בניגוד לקרנות של אינפיניטי ושל הפניקס.
אגב, אם אין מימושים, אני לא בטוח ש - 15% מס נומינלי בסוף התקופה הוא יותר טוב ממס ריאלי של 25% שיהיה לך בתיק רגיל בבית השקעות (וללא 0.25% דמי ניהול...). תיקון 190 הוא נחמד, אבל לא מדהים, לצערי

נערך לאחרונה ב:
תודה על התגובות! לגבי ה-IRA שיש היום בחוץ ממה שאני יודע הן רק לקרנות השתלמות ולא לקופות גמל ולכן שאלתי את השאלה המקורית. אם מישהו יודע אחרת אשמח לדעת.
לגבי תיקון 190, בהנחה שבטווח הארוך הקופה עושה 3% ריאלי בשנה אזי המס הנוסף אחרי 10 או 15 שנים הוא משמעותי - אחרי 15 שנה אם נשתמש בדוגמא שנתתי הרווח הריאלי הוא כ-56%, כלומר המס הנוסף שמשתלם הוא כ-5.6%, דהיינו כ-0.37% לשנה. כמובן שהמספרים גדלים אם התשואה גדלה.
לגבי הקרנות המחקות הישראליות זה בחלט שיקול חשוב כאשר מאידך יש את סיכון המטבע בקרנות הזרות כגון וואנגארד.

רק לקרנות השתלמות ולא לקופות גמל
לי יש IRA לקופת גמל (הקופה נפתחה בעבר הרחוק על ידי סבתא, והיא היום נזילה, לא יודע אם זה משנה).

• אהבתי
Reactions: ETL
תודה sinister אני מניח שהקופה הנ"ל נתפחה לפני התיקון אבל מידע נוסף תמיד מבורך!

ניתן לפתוח לפנסיונרים קופת גמל לפי תיקון 190 בניהול עצמי (IRA).
לגבי מיסוי, לפי חוקי המס של ישראל, רווח הון מחושב בניטרול השינויים בשער חליפין.

מקפיץ את השרשור, כי משהו לא ברור לי, מאיזה גיל פנסיונר נחשב פנסיונר לצורך קבלת ההטבות שבתיקון 190?

@breezblock - יש שני שלבים. גיל 60 וגיל פרישה.

כך למשל מתוך כתבה ב-YNET:
נכתב ע"י YNET:
עמית המעוניין לקבל את הכסף כאמור כסכום חד פעמי ולא כקצבה חודשית, יוכל לבצע זאת החל מגיל 60 ובתנאי שהוא מקבל קצבה חודשית של כ-4,500 שקל (נכון ל-2015)
...
יודגש כי בנסיבות מסוימות ייתכן ובגיל פרישה העמית יוכל למשוך את הכסף כשהוא כולו פטור ממס.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
שזוהר תיק השקעות במעטפת קופת גמל מזכה לפי תיקון 190 שוק ההון 1
ס מה ההבדל בין קופת גמל לפי תיקון 190 , לקופות הגמל החדשות שמדברים עליהן ? שוק ההון 3
ב קופת גמל מסלול מניות vs אקסלנס(וכדומה) טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M דירה בהנחה או קופת גמל להשקעה נדל"ן 2
מ העברת בעלות על קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O העברת קופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 5
מ קופת גמל לקטינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A משיכת קופת גמל בפטור באותה שנה של ההפקדה האחרונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E קופת גמל להורה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
E השקעה כנגד קופת גמל להשקעה שוק ההון 7
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
ד קופת גמל IRA בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B קופת גמל הונית מול קצבתית בניהול IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Res Cogitans פתיחת קופת גמל חדשה במעבר למעסיק חדש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
G משיכת קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א קופת גמל להשקעה כחיסכון לילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
I מינוף קופת גמל להשקעה (?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
י אני מחפש אנשים שנפתחה להם בשנים האחרונות פוליסת אכ"ע לצורך הפקדות לביטוח מנהלים / קופת גמל פוסטים מאיכות נמוכה 2
A משיכה חד פעמית של כספי קופת גמל לקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ קופת גמל להשקעה (שלי) על שם אבי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ע קיזוז הפסד קופת גמל כנגד ריבית פקדון מיסים 1
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ל קופת גמל ישנה לעומת השקעה עצמאית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L קופת גמל להשקעה לטובת חסכון לילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
שלמה פ הלוואה מול קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב נדלן או קופת גמל נדל"ן 5
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B מה לעשות עם קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
L מס יסף בגין מימוש קופת גמל ותיקה מיסים 4
L קופת גמל אל מול השקעה בבורסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C קופת גמל IRA בפרישה ומשיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
צ מיסים על קופת גמל ישנה מיסים 11
N קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
K התיעצות לגבי קופת גמל בתיקון 190 עבור ההורים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S התייעצות לגבי העברת קופת גמל לIRA שוק ההון 29
S האם קיים סיכון כלשהו בניהול קופת גמל בגלובלנט (בדומה לסלייס)? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
M עזרו לי להבין, יש לי קופת גמל מעסיק ישנה, ללא הפקדות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G ניוד כספים של קרה"ש ושל קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M קופת גמל- פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ב קופת גמל לתגמולים - מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה