• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תיקון טלפון ישן (יחסית)

• פותח הנושא פותח הנושא matthias
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

matthias

משתמש רגיל
דירוג
94
יש לי גלקסי S7 שעבד מצויין עד אתמול.
אתמול הסוללה התרוקנה והוא נכבה, ואחר כך התינוקת שיחקה איתו (בעיקר הפילה/זרקה אותו על הרצפה כמה פעמים).
מאז הוא לא נדלק, כנראה כי הסוללה ריקה, וכשאני מנסה להטעין אותו נראה שהוא נטען אבל בפועל הסוללה נשארת על 8% גם אחרי שעה ומעלה.
כשהוא מחובר לחשמל אני מצליח להדליק אותו, הוא מגיע עד למסך הראשי ואחרי כמה שניות נכבה (כנראה שוב בגלל הסוללה, גם במסך הראשי כתוב 8%).

ממה שקראתי זה נראה כמו בעיה או בסוללה או בפורט של הטעינה שלא מעביר זרם.
הגעתי למעבדה רשמית של סמסונג ולמעבדה פרטית, ובשתיהן אמרו לי שהטלפון ישן מדי, כבר לא מייצרים חלקים בשבילו ואין להם איך לתקן.
די חבל לי להחליף טלפון ולקנות אחד חדש לגמרי רק בגלל חלק אחד שנפגם.
יש משהו שאפשר לנסות?
מישהו מכיר אולי מעבדה ש"מתמחה" בטלפונים ישנים?

ושאלה נוספת - אם באמת אין מה לעשות, יש דרך להעביר לטלפון חדש את המידע ששמור בהתקן אחסון הפנימי של הטלפון הישן (כשהוא במצב כבוי)?
כל המדריכים שמצאתי מדברים על התקנה של אפליקציות בשני המכשירים, וזה כאמור לא אפשרי.

הגעתי למעבדה רשמית של סמסונג ולמעבדה פרטית, ובשתיהן אמרו לי שהטלפון ישן מדי, כבר לא מייצרים חלקים בשבילו ואין להם איך לתקן.
די חבל לי להחליף טלפון ולקנות אחד חדש לגמרי רק בגלל חלק אחד שנפגם.
הוא בן יותר מ- 5-7 שנים?...
למה לא כתבת בן כמה הוא?
רואה שתאריך היציאה של Samsung Galaxy S7 הוא 2016, כלומר שהמכשיר בן 8 שנים לפחות בהינתן שאתה בפורום הסולידית ולא רכשת אותו בשנת היציאה שלו במחיר מופקע... אז רכשת אותו בסביבות 2017-2018.
אם כן, הגיע לגבורות. שחרר.

יש משהו שאפשר לנסות?
אינטרנט וחיפוש מעבדות או טכנאים עד הבית וכו'. לא שלא עשית את זה.
פורומים של תיקון עצמי של DIY וכו'. לא שיש לך כח להתחיל ולהתעסק עם זה.

ושאלה נוספת - אם באמת אין מה לעשות, יש דרך להעביר לטלפון חדש את המידע ששמור בהתקן אחסון הפנימי של הטלפון הישן (כשהוא במצב כבוי)?
לחבר למחשב ולהעביר פיזית את הקבצים דרך כבל?...
(הכבל גם מטעין על הדרך).
וכן, שמתי לב שרשמת שהוא נכבה אחרי 8 שניות גם כשהוא בהטענה... אבל זה מה שחושב עליו כרגע בתור משהו לנסות אותו.

למה אתה שואל פה ולא בפורומים מקצועיים באנגלית? (מניח שיש כאלו).

פורומים של תיקון עצמי של DIY וכו'. לא שיש לך כח להתחיל ולהתעסק עם זה.
מצאתי הסברים איך לתקן אותו בעצמי, אבל גם ראיתי בכל מיני אתרים אזהרות שלא לנסות לעשות את זה לבד כי זה עלול להרוס את המכשיר. לכן אני שומר את זה כמוצא אחרון.
לחבר למחשב ולהעביר פיזית את הקבצים דרך כבל?...
ככה אני מעביר קבצים בינו לבין המחשב בימים כתיקונם, אבל זה דורש שהמכשיר יהיה דלוק. לכן שאלתי אם יש דרך לעשות את זה כשהמכשיר כבוי.
למה אתה שואל פה ולא בפורומים מקצועיים באנגלית? (מניח שיש כאלו).
אני לא מכיר פורומים כאלה, אם אתה מכיר אשמח לשמוע.
נראה לי (אני מקווה) שגם פה יש אנשים שמבינים בזה.

[נ.ב. אם אני זוכר נכון קניתי אותו ב-2018, לא רואה למה זה רלוונטי לעניין. ]

ככה אני מעביר קבצים בינו לבין המחשב בימים כתיקונם, אבל זה דורש שהמכשיר יהיה דלוק. לכן שאלתי אם יש דרך לעשות את זה כשהמכשיר כבוי
ברוב המחשבים פורט העברת הקבצים הוא פורט טעינה, לא אמורה להיות לך בעיה להעביר את הקבצים למחשב.

אם אתה רוצה לנסות לתקן בעצמך, ת'פאדאל, יכול להיות שעשוע מעניין כשלעצמו. לא רואה סיבה למה לא לנסות. למעבדה/טכנאי הייתי מוותר, העלות לא שווה את התמורה. טלפון ישן מאוד, מכשירים מסדרה a של סמסונג יעשו עבודה לא פחות טובה וישרדו למשך יותר זמן בעלות מאוד דומה לעלות תיקון במעבדה ומי יודע כמה הטלפון ישרוד.

נערך לאחרונה ב:
מאז הוא לא נדלק, כנראה כי הסוללה ריקה, וכשאני מנסה להטעין אותו נראה שהוא נטען אבל בפועל הסוללה נשארת על 8% גם אחרי שעה ומעלה.
תנסה להשאיר אותו כמה שעות מחובר למטען איטי.
כלומר אלה שנותנים 5W וזהו.

אם זה בטריה אתה יכול להזמין בטריה מעליאקספרס ולהחליף בעצמך. יעלה איזה 30-40 שקל נראה לי.
עם זאת:
1. הטלפון ישן ולא שווה יותר מדי התעסקות(אלא אם כן המידע חשוב לך)
2. לא בטוח שהבעיה היא הסוללה
3. כן - אתה עלול להרוס את הטלפון בתהליך אבל אם יש לך ידיים טובות רוב הסיכויים שיהיה בסדר

תודה על העצות.
הייתי אתמול במעבדה פרטית אחרת, נראו יותר מקצועיים מהמעבדה הראשונה (למרות שלראשונה היו ביקורות טובות יותר בגוגל).
השארתי לתיקון, בדקו וראו שהבעיה היא הסוללה, הזמינו סוללה חדשה והחליפו.
לקחתי אותו משם היום, עובד כמו חדש.

שאלתי גם לגבי שחזור נתונים מהאחסון הפנימי במצב שהמכשיר לא נדלק, הם אמרו שאם המעבד עובד רוב הסיכויים שאפשר לשחזר הכל גם אם המכשיר לא נדלק. אבל לא ידעו להסביר לי איך בדיוק עושים את זה.

תודה על העצות.
הייתי אתמול במעבדה פרטית אחרת, נראו יותר מקצועיים מהמעבדה הראשונה (למרות שלראשונה היו ביקורות טובות יותר בגוגל).
השארתי לתיקון, בדקו וראו שהבעיה היא הסוללה, הזמינו סוללה חדשה והחליפו.
לקחתי אותו משם היום, עובד כמו חדש.

שאלתי גם לגבי שחזור נתונים מהאחסון הפנימי במצב שהמכשיר לא נדלק, הם אמרו שאם המעבד עובד רוב הסיכויים שאפשר לשחזר הכל גם אם המכשיר לא נדלק. אבל לא ידעו להסביר לי איך בדיוק עושים את זה.
כנראה עוקפים את מערכת אספקת החשמל הפנימית של הטלפון ומחברים את המעבד ישירות למתח מתאים.

לכל המציעים להחליף טלפון: מעבר לעניין הכללי של למה לזרוק אם אפשר לתקן, גם לא עושים בימינו טלפונים כאלה.
אורך 14.2 ס"מ. זה לא קטן, אבל קטן יותר מכל מה שאפשר למצוא היום.
מסך עם פינות מרובעות. ואין עדשת מצלמה באמצע המסך.

וגם דברים נוספים שאמנם אפשר למצוא, אבל לא בכל טלפון: סלוט SD, חיבור אוזניות.
למרבה הצער הסוללה לא user serviceable, אז לא קלה להחלפה.

ברוב המחשבים פורט העברת הקבצים הוא פורט טעינה
לא צריך פורט ייעודי לטעינה, כל פורט מספק חשמל. ההבדל הוא בוואט.

נערך לאחרונה ב:
כנראה עוקפים את מערכת אספקת החשמל הפנימית של הטלפון ומחברים את המעבד ישירות למתח מתאים.
באנדרואיד מודרני הדאטא מוצפן וההצפנה מתפענחת בהדלקת המכשיר (והזנת הסיסמא אם ישנה).
במכשיר שהוא אנדרואיד 6 (או 8, עם עודכן) זה אפשרי.
אבל המעבד הוא של סמסונג, אז מעניין איך שואבים ממנו את הנתונים.
כנראה תוכנות בתשלום. (שמעתי על Chimera)

פשוט תקנה אחד חדש. יש הרבה מכשירי דגל משנים קודמות שעדיין יהיו מצוינים גם היום (כמו ה-S22 PLUS שעולה היום בסביבות 1700 ש"ח). אם אתה רוצה פלאפון זול יותר חדש של חברה גדולה כמו סמסונג אז גם יש את הS24 FE.

אגב, פלאפונים ישנים מאוד כמו ה-S7 גם לא מקבלים יותר עדכוני אבטחה, וזאת עוד סיבה למה עדיף לקנות אחד חדש.

ובסופו של דבר סמארטפון זה דבר שמשתמשים בו כמות אדירה של שעות כל שנה, אז אני חושב שהשקעה של אלפי שקלים בודדים לשנים של שימוש בו, היא יותר ממשתלמת.

נערך לאחרונה ב:
באנדרואיד מודרני הדאטא מוצפן וההצפנה מתפענחת בהדלקת המכשיר (והזנת הסיסמא אם ישנה).
במכשיר שהוא אנדרואיד 6 (או 8, עם עודכן) זה אפשרי.
כנראה תוכנות בתשלום. (שמעתי על Chimera)
ההצפנה פחות בעייתית, יש לי מספיק ידע בתחום כדי לפענח את הנתונים גם בלי תוכנה. הבעיה היחידה היא העברת הנתונים (המוצפנים).
עוד בעיה היא שה-master key (המוצפן) שמור ב-TEE, שאם אני מבין נכון נמצא פיזית על המעבד, ואני לא יודע בדיוק איך עובד העניין של TEE ואיך קוראים משם מידע. יכול להיות שצריך מערכת הפעלה ייעודית לזה.

פשוט תקנה אחד חדש. יש הרבה מכשירי דגל משנים קודמות שעדיין יהיו מצוינים גם היום (כמו ה-S22 PLUS שעולה היום בסביבות 1700 ש"ח). אם אתה רוצה פלאפון זול יותר חדש של חברה גדולה כמו סמסונג אז גם יש את הS24 FE.

אגב, פלאפונים ישנים מאוד כמו ה-S7 גם לא מקבלים יותר עדכוני אבטחה, וזאת עוד סיבה למה עדיף לקנות אחד חדש.

ובסופו של דבר סמארטפון זה דבר שמשתמשים בו כמות אדירה של שעות כל שנה, אז אני חושב שהשקעה של אלפי שקלים בודדים לשנים של שימוש בו, היא יותר ממשתלמת.
התיקון עלה לי 180 שח.
אני לא מבין איך תשלום של כ-1000 שח כל כמה שנים יותר משתלם מתשלום של כ-200 שח כל כמה שנים.

לגבי עדכוני אבטחה - מיותר מבחינתי. ממילא אסור לשמור שם שום דבר פרטי/חסוי כי כל המידע מועבר אוטומטית לכל מיני גופים וחברות. מה שכן חשוב זה עדכונים לאפליקציות, שעקב עצלנות של המפתחים מדי פעם יוצרות חוסר תאימות עם גרסאות ישנות. העדכונים האלה מגיעים בלי קשר לגרסת המכשיר.

התיקון עלה לי 180 שח.
אני לא מבין איך תשלום של כ-1000 שח כל כמה שנים יותר משתלם מתשלום של כ-200 שח כל כמה שנים.
זה העניין בעיקר של הסיכון לתקלות והקושי לטפל בהם אם יש, אני לא יודע איך זה אצלך בעבודה אבל בהרבה מקומות היום כל התחברות למערכות של העבודה דורשת אימות דרך הטלפון - אם אין טלפון זה שקול ללקחת יום חופש בגדול.

חוץ מזה יש לך תשלום לתחבורה ציבורית, תשלום באפליקציות, ניווט, צ'אטים (לא רק למטרות חברתיות). . .

טלפון מתפקד זה חלק מהותי מהחיים המודרניים, פשוט לא שווה לקחת את הסיכון שיום אחד משהו יתקלקל ולא תוכל לתקן.

ודבר נוסף - גיבוי, גיבוי ועוד פעם גיבוי - דרך הגוגל לרוב המכשיר, אם יש לך סמסונג אז אתה יכול גם דרכם במקביל, ולWhatsapp זה בדרך כלל בנפרד.
שים לב שלרוב הנפח אחסון לגיבוי הוא די קטן אז אתה תהיה חייב לשלם או למצוא פתרון גיבוי אחר

ההצפנה פחות בעייתית, יש לי מספיק ידע בתחום כדי לפענח את הנתונים גם בלי תוכנה. הבעיה היחידה היא העברת הנתונים (המוצפנים).
עוד בעיה היא שה-master key (המוצפן) שמור ב-TEE, שאם אני מבין נכון נמצא פיזית על המעבד, ואני לא יודע בדיוק איך עובד העניין של TEE ואיך קוראים משם מידע. יכול להיות שצריך מערכת הפעלה ייעודית לזה.
שוב, בExyons של סמסונג אין לי מושג.
בMTK אפשר בקלות לשאוב את המחיצה הזו, ואני מניח שגם בSPD וקוואלקום (אבל בSPD וקוואלקום צריך לואדרים מיוחדים לכל מכשיר, שאם הקושחה הרשמית לא שוחררה לרשת קשה להשיג).

לא יודע איך עורכים את המחיצה הזו.
חידשת לי שהמפתח נמצא שם.

התיקון עלה לי 180 שח.

לגבי עדכוני אבטחה - מיותר מבחינתי. ממילא אסור לשמור שם שום דבר פרטי/חסוי כי כל המידע מועבר אוטומטית לכל מיני גופים וחברות. מה שכן חשוב זה עדכונים לאפליקציות, שעקב עצלנות של המפתחים מדי פעם יוצרות חוסר תאימות עם גרסאות ישנות. העדכונים האלה מגיעים בלי קשר לגרסת המכשיר.
קח בחשבון שאנדרואיד 6 מן הסתם בקרוב יפסיק לתמוך בוואצאפ - 5 הפסיק לפני כשנה.
אם אתה על 8 מצבך יותר טוב, אבל גם לא מעט אפליקציות כבר לא יתמכו בו.

ואני לא יודע בדיוק איך עובד העניין של TEE ואיך קוראים משם מידע. יכול להיות שצריך מערכת הפעלה ייעודית לזה.
אם עושים מעקף לאספקת חשמל, הטלפון פועל כרגיל. לא צריך לקרוא נתונים ישירות.

קח בחשבון שאנדרואיד 6 מן הסתם בקרוב יפסיק לתמוך בוואצאפ - 5 הפסיק לפני כשנה.
עדיין תומך באנדרויד 5.

וטוב שכך.
יש לי טלפון אנדרויד 4, לא בשימוש, ש-WA הפסיק לפעול בו מזמן כי בשלב כלשהו התוכנה התעקשה על עדכון (השיטה המעצבנת והאנטי-משתמש הזו שכל מיני תוכנות עושות, שלפיה כל כמה שבועות חייבים עדכון בין אם אתה רוצה או לא).
הבעיה היא שאין לי איך להגיע לנתונים ששמורים ב-WA. כי התוכנה לא רוצה לפעול, אין עדכונים לתוכנה שתומכים בגרסת מערכת ההפעלה, הטלפון לא rooted אז אי אפשר לקרוא את הנתונים ישירות. חוץ מלמצוא פריצות לדגם טלפון/מעבד/אנדרויד המסוים הזה, ולא בטוח שיש כי זה לא דגם פופולרי, אין מה לעשות.

לגמרי ה-mindset של סלולרים, ובימינו גם חלק מהווב ודסקטופ. הכל ארעי ונזרק אחרי מקסימום כמה שנים, כולל הנתונים שלך.

אגב, אני תוהה מה קורה עם פתיחת הפרוטוקול של WA לתוכנות אחרות, כדי שיהיה אפשר להיפטר מהתוכנה הזו. לכאורה זה כבר היה צריך לקרות, בגלל רגולציה אירופאית (DMA, ולאחרונה גם VLOP שאולי לא קשור), אבל אולי הם מגבילים את זה רק למספרים אירופאים.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הבעיה היא שאין לי איך להגיע לנתונים ששמורים ב-WA. כי התוכנה לא רוצה לפעול, אין עדכונים לתוכנה שתומכים בגרסת מערכת ההפעלה, הטלפון לא rooted אז אי אפשר לקרוא את הנתונים ישירות. חוץ מלמצוא פריצות לדגם טלפון/מעבד/אנדרויד המסוים הזה, ולא בטוח שיש כי זה לא דגם פופולרי, אין מה לעשות.
א. אם זה מעבד MTK - הפריצה תהיה קלה כנראה.
ב. הנתונים של וואצאפ באנדרואיד 4 לדעתי מאוחסנים בתיקיה WhatsApp באחסון המכשיר.
עדיין תומך באנדרויד 5.
צודק, טעות שלי.
אם עושים מעקף לאספקת חשמל, הטלפון פועל כרגיל. לא צריך לקרוא נתונים ישירות.
השאלה היא מה הבעיה. במקרה שלנו, כאן, אתה צודק. אבל לא חסרות בעיות אחרות אפשריות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M עוד לא בת 60 חוזרת והפעם הרפתקת פתיחת IRA הפניקס אקסלנס (תיקון 190), פקודות וסוגי מערכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
R תיקון סדק בקיר בדירה שכורה נדל"ן 29
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
R קופת גמל תיקון 8 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R תיקון נזילה בגג כשאין ועד בית נדל"ן 52
A תיקון נוסח טאבו נדל"ן 2
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
י חשבון מסחר בבית השקעות או גמל עם תיקון 190 שוק ההון 5
1337justme תיקון טופס 161 - חלף הודעה מוקדמת מיסים 0
Y כספי ביטוח מנהלים לאחר פטירה - תיקון 8 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
T תיקון דוח מס שנתי מיסים 19
yossik תיקון מזגן מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
R תיקון דירוג אשראי נמוך אוף טופיק 0
O המעסיק עדיין לא מפריש לי פנסיה כי כבר חצי שנה אין לי קרן פנסיה פעילה האם לפי תיקון 190 אוכל להפקיד בעצמי או שצריך לחכות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
Z מה זמן המותר להגשת תיקון דו״ח שנתי? פוסטים מאיכות נמוכה 2
Z האם תוכנה של מס הכנסה מנפיקה אישור כשמשדרים תיקון לדו״ח? מיסים 6
ש תיקון לחוק המכר נדל"ן 1
דאניל תיקון יקר של רכב אוף טופיק 22
ר חשבון חשמל - תיקון מול חשבונית פוסטים מאיכות נמוכה 1
O תיקון 190 ככלי להורשת סכומים גבוהים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
amidar תיקון קונסולת game gear... מי יודע איפה יש מקום שאפשר לסמוך עליו...? אוף טופיק 0
D תיקון 190 אוף טופיק 3
G תיקון 190 ע"ש אמא מיסים 3
S תיקון קל בדוח 135 שהוגש למס הכנסה מיסים 7
מ תיקון דוחות מס בעקבות הפסד הון שלא דווח מיסים 3
ד תיקון 190 בנהול עצמי IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N תיקון 190 ל"צעיר" בן 37 צרכנות פיננסית 11
C מעבר למסלול פנסיה "בטוח" לפני תיקון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
milx פנסיונר שרוצה למקסם ירושה - עדיף להשקיע דרך ק.גמל IRA תיקון 190 שוק ההון 43
D הגשת תיקון החזרי מס הכנסה-אפשרי? צרכנות פיננסית 1
N תיקון או רכישה של תנור משולב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ט תיקון 190 שוק ההון 3
ש האם עדיף תיק עצמאי בIB על פני תיקון 190 בIRA שוק ההון 42
ד תיקון 190 ע''ש ההורים ככלי השקעה שוק ההון 2
א תיקון 190 וחסכון בגיל 60 פלוס צרכנות פיננסית 33
Jtm תיקון חגורה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
U ניוד קופת גמל ישנה לפני תיקון 3 - שמירה על תנאים שוק ההון 22
L האם קופ״ג מחייבת אובדן כושר עבודה עפ״י תיקון 14 צרכנות פיננסית 18
פ תיקון תיק - מכירת אגח שוק ההון 0
מ תיקון 190 שוק ההון 8
מ תיקון 190 וקופת גמל להשקעה שוק ההון 10
E תיקון 190 שוק ההון 3
א שאלה לגבי תיקון 13 לקופות גמל צרכנות פיננסית 3
י תיקון מדפסת אוף טופיק 7
A תיקון 190 והחזר מס שוק ההון 13
שזוהר תיק השקעות במעטפת קופת גמל מזכה לפי תיקון 190 שוק ההון 1
ס מה ההבדל בין קופת גמל לפי תיקון 190 , לקופות הגמל החדשות שמדברים עליהן ? שוק ההון 3
נימי תיקון 190 צרכנות פיננסית 2
מ תיקון 190 - רק לפנסיונרים? שוק ההון 197

נושאים דומים

Back
למעלה