• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תהייה בקשר למשיכה מוקדמת של פנסיה

tao

משתמש רשום
דירוג
1
כמו רבים בפורום, בהינתן האפשרות לא הייתי מפקיד כסף לחיסכון פנסיוני. כידוע ניתן למשוך את כספי הפנסיה בכל עת תוך ניכוי מס של 35% לפחות (או לפי מס שולי), וללא תשלום דמי ביטוח לאומי.

עכשיו, כל שקל במשכורת מעל ל 14360 ממוסה לפי מדרגת מס של 31%, כאשר לכך מתווסף ביטוח לאומי של 12% (ועוד 7.5% שהמעסיק משלם). כלומר, אם היה ניתן לקבל את הכסף שהולך לפנסיה כמשכורת, הכסף היה למעשה ממוסה ב 50.5%.

לכך עוד יש להוסיף את העובדה שמהחלק שהעובד מפקיד לפנסיה מתקבל זיכוי מס של 35% עד תקרת של 609 ש"ח בחודש.

אז בסופו של דבר, על פניו נראה שהמשיכה המוקדמת תוך ניכוי מס של 35% הוא לא רק לא כזה נורא, אלא אפילו משתלם משמעותית להפקיד לפנסיה וישר למשוך, מאשר לקבל את הכסף ישירות למשכורת אם היה ניתן.

אם ככה, למה בעצם כל האנשים בפורום שמתנגדים לקונספט של פנסיה וטוענים שלא היו מפקידים אליה כספים בהינתן האפשרות, לא פשוט מושכים אותם מיידית? האם אני מפספס כאן משהו?

האם אני מפספס כאן משהו?
מספר דברים, מהזוית שלי בלבד כמובן
חלקנו מושכים אותה מיידית\לאחר תקופה קצובה
חלקנו מעבירים אותה לכלים אחרים לביצוע להתאמה חלקית או מלאה של שאר התיק
חלקנו יושבים על הגדר ולא בטוחים\יודעים מה לעשות

אתה אומר ששוה לך לקבל 35% פחות ולהשקיע בעצמך ?
אתה יכול להסביר איך אתה מכה את קופות הגמל וקרנות הפנסיה ו ביטוחי המנהליים ב 35% ?
זה נשמע מדהים , איך כולם מםספסים את זה ?

לדעתי אתה משווה בין הדברים הלא נכונים.
אתה הרי לא יכול לקבל משכורת נוספת במקום הפנסיה (חישובי המס שעשית), לכן זאת לא אופציה שיש לשקול.
האופציות שעומדות בפניך:
1) להוציא את הפנסיה (לשלם מס) ולהשקיע את הכסף בעצמך בבית השקעות (עוד מס כשתמכור את הניירות).
2) להשאר בפנסיה.
3) להעביר את הפנסיה או חלקים ממנה למכשיר אחר, כמו קופת גמל בניהול אישי.

אלה האופציות שאתה צריך לשקול, ולא ביחס למשכורת שלך.

זה קצת דומה להשוואה של האם לירות טיל יקר על קסאמים שעולים כמה עשרות שקלים. זאת לא השאלה הנכונה. השאלה הנכונה היא האם לשלם על הטיל או על הנזק שיגרם במידה והקסאם יפול (חיי אדם, ביטוחים, תשתיות וכו').

אתה אומר ששוה לך לקבל 35% פחות ולהשקיע בעצמך ?
אתה יכול להסביר איך אתה מכה את קופות הגמל וקרנות הפנסיה ו ביטוחי המנהליים ב 35% ?
זה נשמע מדהים , איך כולם מםספסים את זה ?
לא חושב שניתן להכות, אני פשוט לא סומך על זה שהכסף שאני מפקיד לפנסיה יהיה שם בעוד 40 שנה + מעוניין שתהיה בידי האפשרות להשתמש בכסף עוד לפני כן, וכרצוני, לא בעוד 40 שנה כקצבה...

לדעתי אתה משווה בין הדברים הלא נכונים.
אתה הרי לא יכול לקבל משכורת נוספת במקום הפנסיה (חישובי המס שעשית), לכן זאת לא אופציה שיש לשקול.
האופציות שעומדות בפניך:
1) להוציא את הפנסיה (לשלם מס) ולהשקיע את הכסף בעצמך בבית השקעות (עוד מס כשתמכור את הניירות).
2) להשאר בפנסיה.
3) להעביר את הפנסיה או חלקים ממנה למכשיר אחר, כמו קופת גמל בניהול אישי.

אלה האופציות שאתה צריך לשקול, ולא ביחס למשכורת שלך.

זה קצת דומה להשוואה של האם לירות טיל יקר על קסאמים שעולים כמה עשרות שקלים. זאת לא השאלה הנכונה. השאלה הנכונה היא האם לשלם על הטיל או על הנזק שיגרם במידה והקסאם יפול (חיי אדם, ביטוחים, תשתיות וכו').
אולי לא הייתי ברור - הכוונה הייתה שהקנס שכרוך במשיכה של כספי הפנסיה הוא לא כזה גבוה, ולמעשה אפילו יותר נמוך מאשר המס שהיה נדרש לשלם במידה והכסף היה מתקבל כמשכורת.

אז מצד אחד אני רואה אנשים שרושמים כאן שלא היו מפקידים כסף לפנסיה אם הם יכלו, כאשר למעשה שום דבר לא מונע מהם למשוך את הכסף הזה תוך תשלום מס שהם היו משלמים בלאו הכי אם לא הייתה חובת הפקדה. השאלה שלי בעצם הייתה למה הם לא עושים את זה (או לפחות מחיפוש שלי בפורום לא מצאתי מישהו שרושם שעושה את זה).

האם אני מפספס כאן משהו?
כן.
על משיכת קצבה יש הטבות מס מטורפות.
אם תפרוש אחרי 2025, ה-5,600₪ הראשונים יהיו פטורים לחלוטין ולא יחשבו כהכנסה לצורך מדרגות המס (כלומר, מוריד את שאר ההכנסות שלך במדרגות המס).

בזכות נקודות זיכוי, גבר יוכל למשוך כ-11,000 ללא מס ואשה 12,000.

עכשיו תגיד לי אתה אם אחרי 35% מס על הקרן ואז בסוף עוד 25% על הרווחים שתצבור בהשקעה אישית, תנצח עדיין.

לא חושב שניתן להכות, אני פשוט לא סומך על זה שהכסף שאני מפקיד לפנסיה יהיה שם בעוד 40 שנה + מעוניין שתהיה בידי האפשרות להשתמש בכסף עוד לפני כן, וכרצוני, לא בעוד 40 שנה כקצבה...
אני אשמח לשמוע על מה הפחדים מבוססים ?
והאם זה לגבי קרן פנסיה, ביטוח מנהלים או קופת גמל.
חשוב לא לפעול רק על סמך פחדים אלא לנסות להבין כמה הם מבוססים ומה הנזג שיגרם במימושם.

אולי לא הייתי ברור - הכוונה הייתה שהקנס שכרוך במשיכה של כספי הפנסיה הוא לא כזה גבוה, ולמעשה אפילו יותר נמוך מאשר המס שהיה נדרש לשלם במידה והכסף היה מתקבל כמשכורת.
לא ,היית מאוד ברור
כמו שברור שלשבור רגל (35% מס)
זה יותר טוב יחסית מאשר לשבור 2 רגליים (50% מס)
רק שלא ברור למה אתה חושב שלא לשבור רגל (זיכוי ממס על הפקדה 35%)
וגם לקבל אופניים חשמליות (פטור ממס עד תקרה בפרישה) זה כל כך רע ? (כי אולי בסוף תשבור רגל ?)

נערך לאחרונה ב:
עכשיו תגיד לי אתה אם אחרי 35% מס על הקרן ואז בסוף עוד 25% על הרווחים שתצבור בהשקעה אישית, תנצח עדיין.
רק אם הוא "משקיע בערך" וגם אז הוא נייד לקופות גמל ולא מחק את ההפקדות לפנסיה

אני מפספס כאן משהו?

אתה לא מפספס כלום, יש הטבות מס מטורפות על פנסיה גם בהפקדה וגם במשיכה כקצבה.
כמו שאמרת, מי שטוען שלא בוטח בפנסיה מוזמן למשוך הכל ולשלם 35% או להעביר לקופת גמל ולנתק את התלות בביטוח ההדדי.
לדעתי מעטים בלבד מושכים את כספי הפנסיה וכל הדיבורים על היעדר אמון בפנסיה הם רק דיבורים (אחרת היו הופכים למעשים).

אני חושב שפנסיה חובה זה אחד הדברים הכי טובים שנעשו כאן ואני די בטוח שאני אקבל את כל מה שהפקדתי ושלא יהיו עם זה בעיות מיוחדות.
הרבה אנשים שלא נותנים אמון בפנסיה עושים זאת מעמדה של חוסר ידע או ידע מוטעה ורובם רק מדברים כי צריך למלא את החלל בדיבורים שלא יהיה משעמם.

אתה לא מפספס כלום, יש הטבות מס מטורפות על פנסיה גם בהפקדה וגם במשיכה כקצבה.
כמו שאמרת, מי שטוען שלא בוטח בפנסיה מוזמן למשוך הכל ולשלם 35% או להעביר לקופת גמל ולנתק את התלות בביטוח ההדדי.
לדעתי מעטים בלבד מושכים את כספי הפנסיה וכל הדיבורים על היעדר אמון בפנסיה הם רק דיבורים (אחרת היו הופכים למעשים).

אני חושב שפנסיה חובה זה אחד הדברים הכי טובים שנעשו כאן ואני די בטוח שאני אקבל את כל מה שהפקדתי ושלא יהיו עם זה בעיות מיוחדות.
הרבה אנשים שלא נותנים אמון בפנסיה עושים זאת מעמדה של חוסר ידע או ידע מוטעה ורובם רק מדברים כי צריך למלא את החלל בדיבורים שלא יהיה משעמם.

יותר מזה, מי שסמך על מערכת הפנסיה בארץ לפני 40 שנה הרויח בגדול, וזה כאשר מדינת ישראל וקרנות הפנסיה היו מערכת הרבה פחות יציבה יחסית להיום

קשה מאד לנבא, וביחוד קשה לנבא את העתיד, אבל כדאי לזכור עובדה זו לפני שמחליטים החלטות שכאלו

מי שסמך על מערכת הפנסיה בארץ לפני 40 שנה הרויח בגדול,
זה לא אומר כלום , סך הכל סגרו דיל :
הקרנות הגרעוניות נסגרו.
החוסכים הוותיקים יקבלו אחלה פנסיה.
והחוסכים החדשים הופקרו לחסדי הקרנות החדשות.

מה קרה לכל ההבטחות מרפורמת בכר? איפה אנחנו עומדים מבחינת אגח מיועדות לעומת מה שהובטח ב2003?

והחוסכים החדשים הופקרו לחסדי הקרנות החדשות.
אז תלך על קופות גמל אוקי ?
מי שיכול "לגנוב לך את הפנסיה "
זה
1. השוק - ממש כמו שיקרה לך אם תשקיע לבד וגם בביטוחי מנהלים וגם בקופות גמל
2. הממשלה אם תבטל את הטבות המס - אבל זה לא יותר גרוע מלמשוך לבד וזה יקרה גם לקופות גמל וביטוחי מנהלים
ג .הלאמה - במשטר קומוניסטי הון עצמאי יעוקל קודם ...
ד. דמי ניהול - שמעת על פנסייית ברירת מחדל
נשמע לי שאתה מצטט הפחדות סטנדרטיות

איפה אנחנו עומדים מבחינת אגח מיועדות לעומת מה שהובטח ב2003?

google it, אשמח לשמוע אם אתה מוצא טעם לפגם בהסדרים בנושא החל מ- 2017.

אז תלך על קופות גמל אוקי ?
מי שיכול "לגנוב לך את הפנסיה "
זה
1. השוק - ממש כמו שיקרה לך אם תשקיע לבד וגם בביטוחי מנהלים וגם בקופות גמל
2. הממשלה אם תבטל את הטבות המס - אבל זה לא יותר גרוע מלמשוך לבד וזה יקרה גם לקופות גמל וביטוחי מנהלים
ג .הלאמה - במשטר קומוניסטי הון עצמאי יעוקל קודם ...
ד. דמי ניהול - שמעת על פנסייית ברירת מחדל
נשמע לי שאתה מצטט הפחדות סטנדרטיות
זה שהפחד סטנדרטי לא אומר שהוא לא מבוסס.
1. ממש לא , אנחנו לא יודעים מי משקיע במי וכל סמך אילו אינטרסים.
2. לאט לאט יקטינו את ההטבות , לפני כחצי שנה דיברו על להקטין הטבה לבעלי שכר גבוה.
3.זה יכול לקרות גם אצלנו .
4.דמי הניהול די סבבה היום . אני מדבר על אגח מיועדות. התחלנו אז עם הבטחות ל70% באגח מבטיחות תשואה.
היום כבר מדברים על 30% לצעירים ו60% לאחר פרישה(בתכלס 30% על רוב תקופת החיים ובתקופה המוקדמת יותר כך שאפשט ריבית דריבית לרעתך).

תראה מה קורה בביטוח לאומי לדוגמא - האוצר בשנים האחרונות מרוקן לו את הקופה בעיקביות והיום מכניסים לנו לתודעה שכנראה לא נקבל קצבת זקנה בעתיד - או שנאלץ להפקיד הרבה יותר.

אני אוסיף ואומר שמי שעוקב אחר הלך הרוח המדיני לא יכול להתעלם מהתנערות המדינה מהאזרח בשיטת הסלאמי.
מכאן מגיעים הפחדים .

תראה מה קורה בביטוח לאומי לדוגמא - האוצר בשנים האחרונות מרוקן לו את הקופה בעיקביות והיום מכניסים לנו לתודעה שכנראה לא נקבל קצבת זקנה בעתיד - או שנאלץ להפקיד הרבה יותר.
חידוד קטן: האוצר אמנם מרוקן את כספי הביטוח הלאומי אך רושם שטר חוב על כל שקל שמתרוקן. מעשית עודפי הביטוח הלאומי מושקעים באג"ח ממשלת ישראל (לא עדיף להשקיע במניות??).
הסיבה שלא תקבל קיצבת זיקנה בעתיד היא שהתזרים עתיד להפוך לשלילי בעתיד בקצב גדל והולך והרבה יותר מ"שיעור המשיכה הבטוח".
אל תדאג, הפיתרון לכך הוא או הקטנת הקצבאות (של ה"עשירים"), או הגדלת ההפרשות (של ה"עשירים") או הקצאת סכום מתקציב המדינה (ממסי ה"עשירים") לטובת קצבאות (ללא "עשירים").

1. ממש לא , אנחנו לא יודעים מי משקיע במי וכל סמך אילו אינטרסים.
תבחר מסלול מחקה מדד בקופת גמל
2. לאט לאט יקטינו את ההטבות , לפני כחצי שנה דיברו על להקטין הטבה לבעלי שכר גבוה.
אתה מדבר על סיכון רגולטורי, שיתכן אם יקרה יפגע בכדאיות, זה לא "שוד פנסיה"
זה יכול לקרות גם אצלנו .
בוודאי, גם פלישת חייזרים, בעולם קוונטי הכל יכול לקרות ...
השאלה האם החשבון הממוסה הפרטי שלך לא יותאם קודם ...
דמי הניהול די סבבה היום . אני מדבר על אגח מיועדות. התחלנו אז עם הבטחות ל70% באגח מבטיחות תשואה.
אז בגלל שיש שינויים באגח מיועדות שיקטינו את בהקצאה תוך עשור או שניים אתה מעדיף לוותר על הפנסיה ולחטוף מיסוי של 35% ?
אם אתה חושב שזה נכון אז ראה אצ ההצעה שלי לפחד #1

קרנות הפנסיה החדשות מאוזנות אקטוארית ולכן אי אםשר להשוות אותם לגוף שבו ההכנסות עולות על ההוצאות בגלל שהמחוקק מחוקק הטבות והממשלה א מגבה את הגוף ואף מושכת ממנו כספים.
אם כבר לומדים מהעבר אז המקבילה היא הקרנות הפנסיוניות הוותיקות שבסוף הולאומו על ידי המדינה ...
אני אוסיף ואומר שמי שעוקב אחר הלך הרוח המדיני לא יכול להתעלם מהתנערות המדינה מהאזרח בשיטת הסלאמי.

אני אישית לא צריך את הביביסיטר של המדינה.
אני מבין שאין ארוחות חינם וה"דאגה" מגיעה בסופו של דבר במחיר של. מיסים וחלוקת אתנן למקורבים קואליציונים כי גם להם ''מגיע"
במאה ה 21 חסכון פנסיוני בכל העולם קשור בצורה הדוקה להשקעות בשוק ההון, המחיר הכלכלי לכלל האזרחים של רשת הבטחון סטייל שנות ה 80 אינה אפשרית כלכלית.
אני באופן אישי בעד הפחתת כל חובות הפנסיה
והטבות המס למינימום
אבל זה לא אומר שאין כיום יתרון ובטח שלא סיכון מוגבר בחסכון פנסיוני בכלל וקרן פנסיה בפרט.

אתה מדבר על סיכון רגולטורי, שיתכן אם יקרה יפגע בכדאיות, זה לא "שוד פנסיה"
הבחור אמר שהממשלה לא תבטל את הטבת המס אז הראתי לו שכבר מדברים על זה.
אז בגלל שיש שינויים באגח מיועדות שיקטינו את בהקצאה תוך עשור או שניים אתה מעדיף לוותר על הפנסיה ולחטוף מיסוי של 35% ?
אני לא מדבר על מה לי מתאים אלא מראה איך ב2003 קיבלנו מקל וגזר ומאז כל כמה שנים מקצצים מהגזר עוד קצת.
בוודאי, גם פלישת חייזרים, בעולם קוונטי הכל יכול לקרות ...
השאלה האם החשבון הממוסה הפרטי שלך לא יותאם קודם ...
בשנות ה80 לא היינו רחוקים מהמצב בוונצואלה היום, זה לא תלוש מהמציאות כמו שאתה חושב.

לממשלה יש מדרג של מי יחטוף קודם במקרה משבר כדי לקבל מקסימום שקט מהאזרחים:
אינפלציה
מיסים
פנסיות
פיקדונות בנקאיים
חשבונות בנק
ורק אז נכסים פיזיים.

אתה יכול למחות ולהתעצבן אבל ככה זה עובד בכל המשברים.

לממשלה יש מדרג של מי יחטוף קודם במקרה משבר כדי לקבל מקסימום שקט מהאזרחים:
אינפלציה
מיסים
פנסיות
פיקדונות בנקאיים
חשבונות בנק
ורק אז נכסים פיזיים.
מאיפה הוצאת את המדרג ?
כי זה מתאים לתאוריה ?

בשנות ה80 לא היינו רחוקים מהמצב בוונצואלה היום, זה לא תלוש מהמציאות כמו שאתה חושב
אוקי, ונניח מגיע תרחיש ונצואלה, קפריסין, יוון,
יש לך חשבון בנק עם תיק השקעות, אתה חושב שממשלה קומוניסטית תתן לך לנהל את תיק ההשקעות ? אתה חושב שהיא תתן לך להמיר לדולרים ולמשוך אותו במזומן ? אם אתה רוצה לגדר את עצמך, תשקיע בבנק זר בכספת בחול ובדרכון זר. אבל להמציא תרחישים סלקטיבים שנועדו להצדיק את התאוריה נגד קרנות פנסיה ?
נו שוייין, אז תשקיע בקופות גמל ...

אני לא מדבר על מה לי מתאים אלא מראה איך ב2003 קיבלנו מקל וגזר ומאז כל כמה שנים מקצצים מהגזר עוד קצת.
אז בתכלס אתה כועס שקרנות הפנסיה (אולי) פחות כדאיות ממה שהיה פעם , זה לא הפסד ראלי זה הפסד אלטרנטיבי, השאלה האם הפחות טוב (ואני לא משוכנע שזה פחות טוב) הוא רע מלהשקיע לבד או להשקיע בקופות גמל ?
בכלל אתה כועס שמקצצים לך באגח מיועדות אז אתה רץ למשוך את הכסף לחטוף מיסוי מהקרן ולהשקיע בעצמך בשוק ההון שהוא כידוע "מאוד בטוח" שבו הפלא ופלא גם קרנות הפנסיה ביטוחי מנהלים וקופות גמל משקיעות ?
שילמת עמלה של 35% כדי להיות באותו מקום ?

הבחור אמר שהממשלה לא תבטל את הטבת המס אז הראתי לו שכבר מדברים על זה.

בא תחפש באינטרנט מתי התחילו לדבר על הטבת המס של קרנות ההשתלמות ומה קרה עם זה מאז ?

מתי זיהו שיש בעיה עם מודל קרנות הפנסיה הוותיקות (רמז סוף שנות ה 60) ומתי טופלה הבעיה ?

לא כל דיבור זו עילה למכור תיק מניות או לבצע משיכה של תיק פנסיוני.

נראה לי שאתה קורא הרבה אבל כנראה לא מסנן בין מידע לאמירות כלליות מקובלות כגון:
"כשתגיע לגיל 65 לא תהיה לך פנסיה"
"פנסיה זה הונאת פונזי"
"לא בטוח להשקיע בפנסיה כי ההשקעה לא בטוחה"

אני חושב שתהנה מהבלוג הנל
http://mashkia-berech.com/category/כללי/פנסיה/

אולי תלך בדרכו רק שים לב שאפילו הוא שימר את התוכנית הפנסיונית, אני מקווה שאתה גם בדרך לתשואה דו-ספרתית כמוהו.

אופציה אחרת היא הבלוג של תאומי הדיבידנדים
http://dividaat.com
וגם כאן, נדמה לי שהם לא ביטלו את תוכניות הפנסיה רק את קרנות ההשתלמות

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מאיפה הוצאת את המדרג ?
כי זה מתאים לתאוריה ?

אוקי, ונניח מגיע תרחיש ונצואלה, קפריסין, יוון,
יש לך חשבון בנק עם תיק השקעות, אתה חושב שממשלה קומוניסטית תתן לך לנהל את תיק ההשקעות ? אתה חושב שהיא תתן לך להמיר לדולרים ולמשוך אותו במזומן ? אם אתה רוצה לגדר את עצמך, תשקיע בבנק זר בכספת בחול ובדרכון זר. אבל להמציא תרחישים סלקטיבים שנועדו להצדיק את התאוריה נגד קרנות פנסיה ?
נו שוייין, אז תשקיע בקופות גמל ...

אז בתכלס אתה כועס שקרנות הפנסיה (אולי) פחות כדאיות ממה שהיה פעם , זה לא הפסד ראלי זה הפסד אלטרנטיבי, השאלה האם הפחות טוב (ואני לא משוכנע שזה פחות טוב) הוא רע מלהשקיע לבד או להשקיע בקופות גמל ?
בכלל אתה כועס שמקצצים לך באגח מיועדות אז אתה רץ למשוך את הכסף לחטוף מיסוי מהקרן ולהשקיע בעצמך בשוק ההון שהוא כידוע "מאוד בטוח" שבו הפלא ופלא גם קרנות הפנסיה ביטוחי מנהלים וקופות גמל משקיעות ?
שילמת עמלה של 35% כדי להיות באותו מקום ?

בא תחפש באינטרנט מתי התחילו לדבר על הטבת המס של קרנות ההשתלמות ומה קרה עם זה מאז ?

מתי זיהו שיש בעיה עם מודל קרנות הפנסיה הוותיקות (רמז סוף שנות ה 60) ומתי טופלה הבעיה ?

לא כל דיבור זו עילה למכור תיק מניות או לבצע משיכה של תיק פנסיוני.

נראה לי שאתה קורא הרבה אבל כנראה לא מסנן בין מידע לאמירות כלליות מקובלות כגון:
"כשתגיע לגיל 65 לא תהיה לך פנסיה"
"פנסיה זה הונאת פונזי"
"לא בטוח להשקיע בפנסיה כי ההשקעה לא בטוחה"
אני בכלל לא מדבר על קומוניזם אלא על ממשלה במשבר שחייבת לפתור אותו.
המדרג הזה מתרחש בכל פעם שנוצר משבר כלכלי מהסיבה הפשוטה שאלה הדרכים לממן ממשלות מהקל אל הקשה. יותר קל לשחוק את כל הכסף באינפלציה מאשר לשלוח שוטרים לתפוס דירות של אנשים.

לגבי הפנסיה עצמה , גם אם המצב היום לא נורא עדיין- יש כאן מגמה של הפרת ההבטחות מ2003 כל כמה שנים . זו בדיוק שיטת הסלמי ואתה בוחר להתעלם.

דרך אגב , גם הקצבה מהפנסיה שתקבל לא לגמרי פטורה. היא חייבת במס כמו משכורת עם נקודות זיכוי פחות או יותר.

תאמין לי שיש לי ידע עצום ואני מבחין בין אמירות מטופשות לבין האמת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S גידור במקום דילול מניות? תהייה על מסלולים תלויי גיל שוק ההון 8
hommie תהייה לגבי ה-Dashboard של ESOP שוק ההון 3
D תהייה לגבי איסוף נתוני אשראי צרכנות פיננסית 2
י תהייה על מסחר אקטיבי בקרנות עולמיות לעומת החזקה לטווח ארוך שוק ההון 28
לא חשוב שמות תהייה עתידנית בנוגע לקופת גמל להשקעה שוק ההון 41
S תהייה באשר לפיצול ניירות בין ברוקר ישראלי וברוקר זר צרכנות פיננסית 8
O תהייה לגבי TECH ETF'S שוק ההון 11
Z אם תרוויחו מיליון ש"ח בשנה? תהייה... אוף טופיק 61
Z תהייה בנוגע לחישוב התשואה הממוצעת של המדדים שוק ההון 27
ה תהייה לגבי אסטרטגיה בקרן השתלמות IRA שוק ההון 3
ע תהייה על הסכנות בהשקעה בתעודות סל שוק ההון 51
י.ג גיבויים בענן - תהייה לא מחייבת על המודל העסקי של חברות הגיבוי אוף טופיק 4
ה תהייה [עצמאות כלכלית למעמד הנמוך] התפתחות אישית 115
Y תהייה לגבי מועדי הפקדות לתיק שוק ההון 24
B שאלה בקשר למיסוי בקרן כספית מיסים 1
י שאלה בקשר לקופות גמל שמכילות רק רכיב פיצויים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M שאלה בקשר למעבר בנק צרכנות פיננסית 6
H שאלה בקשר לשדה 135/180 ושדה 269/268 בטופס 1301 מיסים 0
N כמה מחוקי המס בארה"ב בקשר להשקעות רלוונטים לחוקי המס בישראל עבור אזרחים אמריקאים? מיסים 12
B שאלה בקשר להשקעה חודשית בין קרן אירית למחקה סנופי (קרן נאמנות) שוק ההון 7
B שאלה בקשר למחקה מדד סנופי ובצורה כללית שוק ההון 3
י שאלה בקשר לטופס 161 מיסים 7
י שאלה בקשר לפיצויים לפני יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
C שאלת תם בקשר לעמלות מסחר עצמאי דרך ההנחה באתר אוף טופיק 1
R עצה בקשר להשקעה שוק ההון 10
ר בקשר קיזוז רווחי הון מיסים 5
N שאלה בקשר לשדה 258\272 בטופס 1301 מיסים 16
K שאלה של מתחילים בקשר לאג"ח לעומת מזומן שוק ההון 3
J שאלה בקשר לטופס 1325 מיסים 1
M חוקי? שאלה בקשר לתלוש המשכורת. אוף טופיק 9
A משהו מטריד בקשר לבנקים: שוק ההון 15
T עזרה בקשר לדירה להשקעה נדל"ן 54
L שאלה בקשר למגן מס מיסים 6
N שאלה בקשר לשדה 218 מטופס 1301 מיסים 1
V בת 22, המון התלבטויות בקשר לעתיד... יומני מסע אישיים 108
א שאלה בקשר לאתר פייבר מיסים 0
א שאלה בקשר לדוח הצהרת הון מיסים 9
M שאלות בסיסיות בקשר לתיק ראשון (שלא מצאתי עליהם מענה) שוק ההון 5
O בקשר לקניית דירה בחו״ל נדל"ן 3
O שאלות בסיסיות בקשר ל: Shares Outstanding ועוד מושגים מהסוג הזה. שוק ההון 1
C שאלות כלליות בקשר לכביסה אוף טופיק 30
ה טירון. מנסה להבין דברים בסיסיים בקשר לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y שאלות בקשר לקופת גמל להשקעה vs מסחר עצמאי פסיבי שוק ההון 9
M בקשר למיסים - כמה שאלות בקשר לעבודה עם כמה ברוקרים במקביל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S שאלה בקשר לחיסכון פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מיקי שאלה בקשר להלוואה ופתיחת עסק פוסטים מאיכות נמוכה 4
ד ייעוץ בקשר למימון השקעה סולארית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 26
B מספר שאלות בקשר ל- IB ולדולר.. שוק ההון 10
A מתלבט בקשר לקורס UX התפתחות אישית 4
E שאלה בקשר לפרטי הסכם פתיחת חשבון מסחר בIBI. שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה