אנון נימוס
משתמש בכיר
- דירוג
- 2,468
מעניין.
כמה תהיות לגבי החישוב:
1. למה 18.33% בחודש? עד כמה שאני יודע מפרישים 20.83% בחודש (8.33% פיצויים, 6.5% מעסיק, 6% עובד).
2. משום מה קבעת את מס ההכנסה (על הקצבה) על 15% ואת מס רווחי הון על 25%. זה לא נכון מכמה סיבות:
א. מס רווחי הון אחרי גיל פרישה הוא לכל היותר 25%, ואם אתה במדרגת מס נמוכה מ25% תשלם לפי מדרגת המס (כלומר 15% לפי מה שאתה טוען).
ב. אפשר לנצל נקודות זיכוי גם על רווחי הון, אם הם לא נוצלו קודם (ואז המס נמוך אפילו יותר).
ג. לא יודע למה הגעת ל15% מס. בסכומים האלה (בהנחה שאין הכנסה נוספת) מדובר כנראה ב10% מס (ועם נקודות זיכוי אפילו פחות). מצד שני אם אתה כן מניח הכנסה נוספת צריך לחשב בדיוק כמה היא ולאיזה מדרגת מס תגיע, זה יכול מאוד להשפיע על התוצאות.
3. לא נראה לי נכון להשתמש בכלל ה3.5% אל מול מקדם של פנסיה. מקדם הפנסיה מניח שתוך 20 שנה (כלומר עד גיל המוות הממוצע) הכסף בקופה מתרוקן. מקדם 3.5% כנראה ישאיר לך (יותר נכון ליורשים שלך) הרבה יותר כסף בסוף.
עשיתי את זה בחצי שעה ואם הרבה ניפנופי ידיים תוך הסתמכות על הזיכרון שלי שאתה כבר ראית שהוא לא משהוא (ראה הת׳רד שנעלם מזכרוני)
אני מזמין כל מי שרוצה לדייק לעשות ולשתף, אני לא יודע אם ומתי אחזור לכך
זה הצגה כמותית שהיא יותר איכותית ולא סימולציה מדוייקת (לדוגמא לא בטוח שאפשר לעבוד 32 שנים רצוף עד הקצבה)