• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שימוש בפורום ע'מ לייאש ולפלג

אולי היא לא מבינה את הקונספט של השרשורים כאן? יש אתרים שבהם אתה צריך לפתוח שרשור חדש לכל שאלה שיש לך, כולל שאלות דומות שיש בהן קצת שינויים.
רוב הפורומים שאני מסתובב בהם, זו דרך להחסם.

אם כבר אתה מפלג בזה שאתה פותח שרשור כזה כאילו לטעון שאני לא בסדר.. אתה ממש חצוף
אתה מדבר על מרמור אבל נשמע ממורמר בעצמך, תבדוק את עצמך למה ואיפה זה פוגש אותך
ואז היוזר עם ה - 90 הודעות (שרובן בשרשורים של עצמו, אם לא כולן) מתחיל לחנך יוזרים עם כמה אלפי הודעות...
כי שכח את פורמט הפורום.

אין שום פסול בלזהות תבניות
תבניות יכולות לנבוע גם מתכונות דומות כמו התקרבנות והתלוננות למשל.
וגם מאובססיביות של אדם מסוים, או מצורך בלתי נשלט להטריל (גם אם הוא לא יודע מה זאת הטרלה).
את אולי תמימה ולא מודעת לזה, אבל האינטרנט מלא ברשתות השפעה, בד"כ מופעלות ממזרח, והיום - ע"י AI, עד לרמה שיש תאוריה שרוב התוכן ברשת לא נכתב כיום ע"י בן אנוש.
הנה תבנית של קונספירציה :)
אבל באמת, אני אדם חשדני עד אימה, סקפטית לגבי כל אמירה של כל אדם בטווח שבין רופא/מדען ועד למאמיני הארץ השטוחה, אלוהים וחייזרים.
הדרך הפשוטה בימינו לאדם הדיוט ממוצע כמוני - לחפש מידע מכמה כיוונים ולא להסתפק בתשובה הראשונה באינטרנט/AI/ויקיפדיה, ולהישאר עם תודעה תמידית של מידע חסר/עמום/חשוד אצלי. הצרה היא שני אדם מחפשים אמת אבסולוטית כדי להשקיט את המוח.

תבניות יכולות לנבוע גם מתכונות דומות כמו התקרבנות והתלוננות למשל.
וגם מאובססיביות של אדם מסוים, או מצורך בלתי נשלט להטריל (גם אם הוא לא יודע מה זאת הטרלה).
נכון, בדיוק מה שאמרתי,
אולי. ואולי סתם טרולים? ואולי סתם אנשים ממורמרים, כרגיל, שנהנים מהמרמור? אולי סתם אובססיביים? ספורט התלונות הוא ספורט לאומי.

הנה תבנית של קונספירציה :)
הלוואי. עד לפני כמה שנים זה היה נראה מדע בדיוני, הכינוי "בוט" היה מיועד לאנשים שמתנהגים כמו בוטים, שהם לא אמיתיים בתחושה, שמספימים אותו תוכן, כי AI היה לא מוצלח דיו.
אבל היום קשה לדעת לגבי הרבה מהאינטרנט, ויש מקומות שברור שהם לא אנושיים.
הדרך הפשוטה בימינו לאדם הדיוט ממוצע כמוני - לחפש מידע מכמה כיוונים ולא להסתפק בתשובה הראשונה באינטרנט/AI/ויקיפדיה, ולהישאר עם תודעה תמידית של מידע חסר/עמום/חשוד אצלי. הצרה היא שני אדם מחפשים אמת אבסולוטית כדי להשקיט את המוח.
בדיוק.

ואז היוזר עם ה - 90 הודעות (שרובן בשרשורים של עצמו, אם לא כולן) מתחיל לחנך יוזרים עם כמה אלפי הודעות...
איפה חינכתי? הטענה שלו שפתחתי שיחות כדי לפלג בין חרדים ולחילונים, מעולם לא דיברתי על חרדים וזה גם לא היה הנושא, זה שאנשים נכנסו וכל אחד הגיע מצד אחר של המפה הפוליטית והתחיל להתלונן ולריב אחד עם השני זאת לא אשמתי. אני לא יכולה לשלוט במה שאנשים כותבים
זה לא סותר שיש תופעה חדשה, בשם רשתות השפעה זרות, וביתר שאת, שימוש בAI לכך. ואנשים צריכים להיות מודעים אליה.
כן אני בוט אוקראיני, עלית עליי.

לא חייבים להסכים עם כל אחד - אם לא לטעמכם אפשר לחסום משתמשים.
לצערי חסימת משתמשים לא מאוד יעילה בפורום וטוענת שיפור - אבל זה בהחלט עוזר וגם אני השתמשתי בה השבוע.

גרירת שיחות לביף אישי זה כל כך מיותר.

איפה חינכתי? הטענה שלו שפתחתי שיחות כדי לפלג בין חרדים ולחילונים
מצטער, זה ממש לא הטענה. הטענה שלו שיש משתמשים שפותחים המון אשכולות בנושאים דומים כדי לייאש, וגם כדי לפלג את העם. הוא אמר שהפלגנות אותנטית. הייאוש לא.
אי אפשר באמת לדון ככה, אם הטענה המקורית לא הובנה, וכל פעם היא עושה shapeshift לטענה אחרת.

כן אני בוט אוקראיני, עלית עליי.
לא, כנראה שלא, אבל האמת? זה אותו דפוס של כמה משתמשים שהגיעו לפה לאחרונה -
פותחים כמה אשכולות דומים על "איך אפשר לחיות פה", ואז כשמגיבים להם, הם אף פעם לא מגיבים עניינית לטענה, אלא בונים איש קש על איש קש, ואז נוצרים שרשוריפלצת.

צריך להבין, בלי יכולת בסיסית של הבנת טענה, והגבה עניינית עליה, אין שום דיון, וגם אין טעם לדון עם אנשים בפורום, ללא יכולת דיון. זה כמו אדם בלי ידיים שיבנה בניין.
לא חייבים להסכים עם כל אחד - אם לא לטעמכם אפשר לחסום משתמשים.
לצערי חסימת משתמשים לא מאוד יעילה בפורום וטוענת שיפור - אבל זה בהחלט עוזר וגם אני השתמשתי בה השבוע.
מעניין, לא ידעתי שיש כאן אופציה כזאת.
אבל תקרא לי אולד פאשנד, אני מעדיף לא להתעלם מהמציאות, זאת אחת הסיבות העיקריות לקיטוב שנוצר בתרבות המערב - חדרי תהודה שבה שומעים רק מה שנוח.
זה גם לא עניין של להסכים עם הטענה, אני לא מסכים עם הרבה אנשים, אבל אני מתדיין איתם בכיף, כי יש יכולת לענות עניינית. זה לא תמיד המקרה.

אני גם לא מדבר באוויר - תקרא את האשכולות - זה אותו דפוס של שאלה, קבלת מענה מעמיק, ואז התעלמות מהמענה וניטפוק של נקודה ספציפית לא רלוונטית אד אינפיניטום.
זה מזכיר אשכולות של יוזרים אחרים (שלהם גם הגבת), שנראה שרק באים לעשות רייג'בייט - הדפוס כזה: כמה אשכולות דומים, התעלמות מהמענה והסתה לכיוון אחר, 0 שיח אמיתי.

נערך לאחרונה ב:
נראה שיש שרשורים לאחרונה, שגולשים מהר לכל מיני כיוונים מוזרים, לעיתים פותחים נושאים חדשים אך מקבילים.
לא רוצה לציין משתמש ספציפי
רק להעלות את האופציה הלא מאוד מופרכת
שלגורמים מסוימים
לעיתים לא מהארץ
יש עניין לזרוע יאוש ופילוג בתוכנו
הן בנושא השרשור המייאש בפני עצמו (איך אפשר לחיות פה, להביא ילדים וכו')
והן בהתפתחות המוזרה שלו לפלגנות הרגילה (והאותנטית לדעתי) חרדים, ביביסטים, שמאלנים וכל העסק הרגיל
בהמשך לתגובה הראשונה בשרשור (של @SolidusMaximus ) -
ממליץ לקרוא על התער של הנלון ("אין לייחס לזדון מה שאפשר להסביר על ידי טיפשות").

אגב, באופן אירוני, התער של הנלון עצמו חוטא כשהוא מצמיד תווית מוכללת ("טיפשות") במקום לדבר באופן ספציפי יותר על "טעות".

בכל אופן, לענייננו -
1. המשתמשת הספציפית הזו לא נשמעת כמו סוכנת זרה.
היה פה בעבר משתמש סיני שנחשד ע"י כמה חברים (כולל אותי) בניסיון להטיית השיח, והוא כתב בצורה שונה לגמרי.
אלין לעומת זאת מדברת על נושאים אישיים ספציפיים (הפסקת תואר, חיפוש עבודה וכו'), וזה ממש לא נראה כמו "עניין לזרוע יאוש ופילוג בתוכנו".

2. אם מתחילים עם תיאוריות קונספירציה, אפשר להגיע לכל מקום.
לדוגמא אדם חשדן יכול לטעון שהפוסט שלך עצמו הוא ניסיון מפלגתי לייחס את התחושות הלגיטימיות של אזרחים תמימים לקמפיין השפעה של גורמים זרים
(בצורה דומה למה שחמינאי אמר היום על כך שהמחאות באיראן אינן באות באופן אורגני מהשטח, אלא מאורגנות ע"י המוסד וה-CIA).

ושיהיה ברור - אני אישית לא חושב כך לאור היסטוריית התגובות שלך בפורום,
רק אומר איך אפשר להשמיע טענה זהה גם כלפיך.

אז במקום להתעסק בתיאוריות קונספירציה,
אפשר פשוט לומר שאתה לא אוהב את הכיוון שהשרשור שהתייחסת אליו הלך.

זו טענה לגיטימית לגמרי (בפרט עקב העובדה שגם נעשתה שם עבירה על חוקי הפורום - דיון מעמיק על פוליטיקה מחוץ לתת הפורום המתאים).
אבל מכאן ועד לייחס כוונת זדון, ועוד של "גורמים מסוימים לעיתים לא מהארץ" -
זו פשוט קפיצה לוגית בלתי סבירה בעיניי.

נערך לאחרונה ב:
אם כבר אתה מפלג בזה שאתה פותח שרשור כזה כאילו לטעון שאני לא בסדר.. אתה ממש חצוף
אבל נשמע ממורמר בעצמך, תבדוק את עצמך למה ואיפה זה פוגש אותך
איפה חינכתי?

רק תחליט.י
את בת 28 עם בן זוג? או רק בת 26 שמחפשת איך להתקדם?
יש חסכון או אין חסכון?

7 שרשורים -
* 5 על "מה לעשות עכשיו אחרי שנפלטתי מהתואר"?
* 2 על "האם אפשר לחיות כאן..."?

פעם עוד חשבתי שצריך לכתוב לך "על קליפות ביצים", אבל אני רואה ש-הבטחון העצמי חזר.

סליחה מראש חברים.

לטעמי השרשור פונה לפסים אישיים, ולא תורם לאף אחד. מציע לאדמין לשקול נעילה @FIYaacov

בהמשך לתגובה הראשונה בשרשור (של @SolidusMaximus ) -
ממליץ לקרוא על התער של הנלון ("אין לייחס לזדון מה שאפשר להסביר על ידי טיפשות").

אגב, באופן אירוני, התער של הנלון עצמו חוטא כשהוא מצמיד תווית מוכללת ("טיפשות") במקום לדבר באופן ספציפי יותר על "טעות".

בכל אופן, לענייננו -
1. המשתמשת הספציפית הזו לא נשמעת כמו סוכנת זרה.
היה פה בעבר משתמש סיני שנחשד ע"י כמה חברים (כולל אותי) בניסיון להטיית השיח, והוא כתב בצורה שונה לגמרי.
אלין לעומת זאת מדברת על נושאים אישיים ספציפיים (הפסקת תואר, חיפוש עבודה וכו'), וזה ממש לא נראה כמו "עניין לזרוע יאוש ופילוג בתוכנו".

2. אם מתחילים עם תיאוריות קונספירציה, אפשר להגיע לכל מקום.
לדוגמא אדם חשדן יכול לטעון שהפוסט שלך עצמו הוא ניסיון מפלגתי לייחס את התחושות הלגיטימיות של אזרחים תמימים לקמפיין השפעה של גורמים זרים
(בצורה דומה למה שחמינאי אמר היום על כך שהמחאות באיראן אינן באות באופן אורגני מהשטח, אלא מאורגנות ע"י המוסד וה-CIA).

ושיהיה ברור - אני אישית לא חושב כך לאור היסטוריית התגובות שלך בפורום,
רק אומר איך אפשר להשמיע טענה זהה גם כלפיך.

אז במקום להתעסק בתיאוריות קונספירציה,
אפשר פשוט לומר שאתה לא אוהב את הכיוון שהשרשור שהתייחסת אליו הלך.

זו טענה לגיטימית לגמרי (בפרט עקב העובדה שגם נעשתה שם עבירה על חוקי הפורום - דיון מעמיק על פוליטיקה מחוץ לתת הפורום המתאים).
אבל מכאן ועד לייחס כוונת זדון, ועוד של "גורמים מסוימים לעיתים לא מהארץ" -
זו פשוט קפיצה לוגית בלתי סבירה בעיניי.
מקבל.
טעות שלי.
אין לדבר סוף, אם מתחילים לפקפק בכל אחד
כן חושב שנכון לנו כמשתמשים לנסות לזהות תבניות מסוימות ( שמקבל שהם גם יכולות להיות אותנטיות),
ופערים מסויימים שעולים בתוכן,
ולא להיגרר לזה.
משתתף זניח מאוד פה
קורא ונתרם המון לאורך השנים
וכן הפריע לי הסגנון החדש יחסית של דיונים פה

סליחה אם זה בעצמו גרר דיון בסגנון זה

נראה לי שלקחת את זה רחוק מידי.
יש נושאים שמעוררים יותר עניין, במקרה אלו נושאים שנחשבים לפעמים כ"טאבו" לדבר עליהם.

בכל אופן, עידן הפייק ניוז והפילוג הוא לא משהו חדש. אנחנו מכירים את זה עוד מהמלחמה הקרה, וכנראה גם הרבה לפני. ואני מבטיחה לך שגם שישראל היתה בתקופות פחות מתוחות היו הרבה גורמים שניסו לפלג.
גם במדינה שלנו יש לא מעט אנשים שמטרתם היא להסית נגד קבוצות כאלו ואחרות, חלקן בתשלום וחלקן לא.
אני דווקא לא רואה בפורום הזה יותר מידי גורמי פילוג - הגיוני שלאנשים יהיו דעות מנוגדות/מפלגות וכד'. לא צריך לשכוח שאנחנו מדברים עם בני אדם וסביר יותר שגורמים שרוצים לפלג יפעלו דרך רשתות חברתיות כמו "פייסבוק" או "X" ופחות דרך הפורום של הסולידית.

מותר להעלות נושאים שמעוררים מחלוקת מבלי שאותם משתמשים יחשדו כ"בוט איראני"
אם בעיניך שרשור מסוים מועד לפילוג - אל תגיב בו.

באופן צדדי ואגבי, זה מסקרן לראות איך בשנים האחרונות מאז הקורונה, "בתי מקדש" אינטרנטיים בסגנון הפורום הזה, שתמיד שמרו על צבע מאוד מסוים "ואין בלתו", מוכנים או נאלצים לקבל גוונים אחרים של אותו הצבע או צבעים אחרים. ולקבל את העובדה שהחיים בישראל לא באמת תלויים תמיד באחראיות האישית שלנו.

העניין הזה התרחש באתרים אחרים עוד קודם ונראה שרק עכשיו זה מתחיל להגיע גם לפורום הסולידית. לדעתי זה מצוין.

באופן צדדי ואגבי, זה מסקרן לראות איך בשנים האחרונות מאז הקורונה, "בתי מקדש" אינטרנטיים בסגנון הפורום הזה, שתמיד שמרו על צבע מאוד מסוים "ואין בלתו", מוכנים או נאלצים לקבל גוונים אחרים של אותו הצבע או צבעים אחרים. ולקבל את העובדה שהחיים בישראל לא באמת תלויים תמיד באחראיות האישית שלנו.

העניין הזה התרחש באתרים אחרים עוד קודם ונראה שרק עכשיו זה מתחיל להגיע גם לפורום הסולידית. לדעתי זה מצוין.
מה?

אני לא יודע למה אתה מתכוון. אם זה ימין ושמאל - מבורך שיהיה שיח פתוח.
אם זה ההשענות אישית - מישהו באמת חשב שהחיים, בטח בארץ, תלויים רק באדם עצמו? ברור שלא.
זה לא אומר שזה לא דבר שצריך לקדם אותו ולחנך אליו. זה לא בינארי.

זה לא אומר שזה לא דבר שצריך לקדם אותו ולחנך אליו. זה לא בינארי.
אני לא חושב שאדם בגיר שהפגין שרידות בשוק העבודה ובחיים הקשים בישראל, לעתים כשיד אחת או שתיים קשורות לו מאחורי הגב שלא באשמתו, צריך שמישהו יתנשא עליו וינסה לחנך אותו באופן פטרנליסטי לגבי השאלה מהי אחראיות אישית וכיצד מפגינים ומיישמים אותה. אדם כזה צריך שבעיות מבניות, שמשרתות בין השאר אינטרסים צרים וכמה מיליוני ישראלים שהסתדרו בזכותם (לרוב באופן עקיף מאוד), ייפתרו כמה שיותר מהר. ובמקביל ליישם ליברליזם אמיתי:

מיסוי פשוט נמוך ואחיד,
צמצום מסים עקיפים רגרסיביים,
שיטת השוברים בחינוך כמובן,
פתיחת שווקים ליבוא ותחרות,
הפרטת מונופולים בחסות המדינה,
הפסקת סובסידיות סקטוריאליות שמייצרות תלות,
ממשלה רזה עד 7 משרדים בהגזמה,
סגירת כל הוועדים והמכונים המוזרים: מנהל מקרקעי ישראל, מכון התקנים, וועדי לולים/חלב/דבש וחבריהם.
ייעול מערכת המשפט באמצעות רפורמות (שכמה הייטקיסטים מתנגדים להן..)
שחרור קרקעות במחירי היצף (אולי 68% מהאוכלוסיה הבוגרת שהינם בעלי דירות, יתנגדו למהלך כזה),
השקעת כספי המיסים בתשתיות שהוכח שמגדילות תוצר ופריון בטווח הארוך,

רווחה - רשת ביטחון מינימלית למסכנים ביותר בחברה (בעיות תפקודיות שמונעות השתלבות בשוק חופשי):
* אוטיזם ברמה זו או אחרת תלוי מקרה, עיכוב בגיל, ALS, נכויות רציניות, מחלות קשות = המסכנים ביותר.
* אישה, חרדי, מזרחי, ערבי, להט"ב = לא מסכנים (כן יש בעיות ספציפיות שצריך לפתור, זה לא מצדיק מושבים שמורים בכנסת, קיצבאות שחלק מהקבוצות הללו מקבלות ומייצרות תלות, או מצעדים וזמן מסך על חשבון אלו שבאמת זקוקים למצעדים ולמודעות ציבורית, ובאופן ברור כנראה שהם בעצמם ייזמו את זה)

אליה וקוץ בה - יהיה קשה מאוד ליזום מהלכים הכרחיים כאלו מתוך מודעות ואריינות של האוכלוסיה. בעיקר מפני שהישראלים שדווקא הסתדרו יחסית ולא מספיק נדפקו, יתנגדו מאוד ברגע ששינויים מסוג זה, שיעזרו לכולם בטווח ארוך, יהיו קרובים למימוש. זה מצריך מחלקנו לשלם מחירים אישיים עכשיו בשביל שלילדים שלנו יהיה טוב בהמשך וגם לנו בתור קשישים התלויים באיכות השירותים הציבוריים וכדומה. מן פיק ברכיים שכזה נוסח "אל תזיזו לי את הגבינה". ומכאן ששוב פעם משבר זה כנראה הדבר היחיד שיקדם את מה שרצוי? (כיאה להיסטוריה הכלכלית-ישראלית ולא רק).

נערך לאחרונה ב:
אני לא חושב שאדם בגיר שהפגין שרידות בשוק העבודה ובחיים הקשים בישראל, לעתים כשיד אחת או שתיים קשורות לו מאחורי הגב שלא באשמתו, צריך שמישהו יתנשא עליו וינסה לחנך אותו באופן פטרנליסטי לגבי השאלה מהי אחראיות אישית וכיצד מפגינים ומיישמים אותה. אדם כזה צריך שבעיות מבניות, שמשרתות בין השאר אינטרסים צרים וכמה מיליוני ישראלים שהסתדרו בזכותם (לרוב באופן עקיף מאוד), ייפתרו כמה שיותר מהר. ובמקביל ליישם ליברליזם אמיתי:
סורי, המצאת איש קש. אף אחד לא דיבר על אדם בגיר שהפגין שרידות בשוק העבודה.
דיברנו על הפורום הזה, וקידומו את האחריות האישית בחיי הישראלים. ואני טוען - נושא שחשוב מאוד לקדם.
אינטרנטיים בסגנון הפורום הזה
לפורום הסולידית
ההשענות אישית - מישהו באמת חשב שהחיים, בטח בארץ, תלויים רק באדם עצמו? ברור שלא.
זה לא אומר שזה לא דבר שצריך לקדם אותו ולחנך אליו

רבים רבים הם האנשים שקוראים את הבלוג לפני כניסתם לשוק העבודה ולומדים ממנו על אחריות והישענות עצמית, אז אני באמת לא מבין מה כל ה"לא לחנך אותנו" הזה.
מכיוון ששוויון לכולם אינו קיים, תמיד קבוצה אחת לא תהיה מרוצה, דווקא בגלל זה חשובה השענות עצמית.

רבים רבים הם האנשים שקוראים את הבלוג לפני כניסתם לשוק העבודה ולומדים ממנו על אחריות והישענות עצמית, אז אני באמת לא מבין מה כל ה"לא לחנך אותנו" הזה.
מכיוון ששוויון לכולם אינו קיים, תמיד קבוצה אחת לא תהיה מרוצה, דווקא בגלל זה חשובה השענות עצמית.
גם בתחילת הדרך כשנחשפתי לבלוג, לא כלכך היה בעייתי להבין את העקרונות הבסיסיים.

נחשפתי לבלוג ב-2014 והיה צריך הון לא קטן בשביל לפתוח חשבון השקעות - לא היה משתלם לי לעשות זאת.
גם כשדיברתי עם כמה נציגים של בתי השקעות, הם ייצרו קצת רושם מפחיד במובן זה שהציבו דרישות כמו שאלונים ושאלו כמה ניסיון יש לי בתחום ואם עברתי קורס ליועצים במקרה. וכמובן, גם ציינו שאדרש להגיע למשרד ולחתום על טפסים ועוד כמה משוכות שדיי מפחידות אדם צעיר בלי הבנה וניסיון. אחד מהם גם קצת זלזל והציע שאחזור אליהם אחרי שאעבור הכשרה כלשהי אם זכור לי טוב.

כמו כן, בעבר אצלם חלקם היית נדרש למספר פעולות מינימלי בשנה בשביל שלבית ההשקעות יהיה אינטרס להשאיר את החשבון שלך פעיל.

קח בחשבון ששנים קודם היו שינויים ומס רווחי ההון עלה.

גם קרנות ETF נכנסו לשוק הישראלי לא מזמן.

היו עוד כמה נקודות ששכחתי. אמנם אבא שלי הראה לי גרפים של מניות עוד מגיל צעיר אבל החשיפה האוריינית הרצינית הראשונה שבאה מצידי הייתה ב-2009 עם חלקים מהמשקיע הנבון. תחשוב כמה תשואה הייתי יכול להרוויח אם שוק ההון בישראל היה מונגש ויעיל יותר ואם הייתי פותח חשבון השקעות באותן שנים. ולהבנתי הבורסה הישראלית דיי ריכוזית. מה שניסיתי להדגים כאן זה שאותם קוראים "צעירים", כנראה לא באמת זקוקים לאחראיות בנוסח פיזור והסתפקות במועט וכן הלאה, הם צריכים שמערכות כמו שוק ההון הישראלי יתייעלו ושגם אם החיים שלהם יהיו רצף של טעויות, עדיין תנאי המשחק יעבדו לטובתם כמו במדינות חופשיות אחרות. סתם בגלל שהם פשוט "אזרחים ישראלים" שהמערכת נוצרה ממש במקרה למענם ואמורה לשרת את האינטרסים והצרכים שלהם.

ככה alin99 ועוד משתמשים וותיקים ממנה שקיבלו כאן תגובות לא מפרגנות וגם נחסמו, היו כנראה משגשגים יותר מאלו שמתחו עליהם ביקורת בפורום.

נערך לאחרונה ב:
זה שאותם קוראים "צעירים", כנראה לא באמת זקוקים לאחראיות בנוסח פיזור והסתפקות במועט וכן הלאה, הם צריכים שמערכות כמו שוק ההון הישראלי יתייעלו ושגם אם החיים שלהם יהיו רצף של טעויות, עדיין תנאי המשחק יעבדו לטובתם
אין חולק, אני מראשוני הטוענים נגד המערכת המסובכת והארכאית שיש כן, אבל בגלל שכל מה שאמרת לא הולך לקרות, בוא נראה איך משפרים את העצמי, לפני התלונות החוצה.
עדיין תנאי המשחק יעבדו לטובתם כמו במדינות חופשיות אחרות.
פה אני כבר לא מסכים, המצב באירופה יותר גרוע משלנו בכמה מובנים. בארה"ב המצב מצויין, אבל קשה לומר שתנאי המשחק עובדים לטובתם.

באופן כללי, דווקא בגלל שהמדינה לא יכולה להגיד לך כמה כסף להוציא, חשוב ללמד השענות ואחריות עצמיות, כי המדינה לא תחוקק שום רגולציה שגורמת לך להסתפק במועט.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א שימוש/הימור באופציות עם פוטנציאל להפסד קטן בסבירות גבוהה ורווח גדול בסבירות קטנה פוסטים מאיכות נמוכה 27
ר הבנת טופס 867 לפני יישומו בטופס 1301 (שימוש בדוגמא) מיסים 14
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
נ שימוש נכון ברובוט שוטף רצפות אוף טופיק 5
א שימוש בנקודות זכות מיסים 7
T שימוש בכרטיס אשראי עבור תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה כעצמאי לצבירת נקודות והטבות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
SolidAce המרה/שימוש בדולרים צרכנות פיננסית 3
SolidAce שימוש יעיל בדולרים שוק ההון 1
M בתום 49 שנים שכחתי לחדש חכירה ל-49 השנים הבאות - תשלום דמי שימוש ראויים על שנה של איחור ברישום נדל"ן 0
S הפקדה ומשיכה מבלינק או אפליקציה דומה לשם שימוש בכרטיס האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
D שימוש נכון בחוב והשקעות ממונפות צרכנות פיננסית 0
ה שימוש בפנסיה לצורך חיסכון במס? מיסים 14
S שימוש בחוב אבוד כמגן מס לקיזוז מס שבח מיסים 3
ע חסכון לא מושקע שאין לי שימוש בו שוק ההון 2
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
Eugene200 שימוש בבונוס כספי לרכישת אופציות vested במסגרת סעיף 102 (מסלול הוני) מיסים 6
ס חשבון בנק שעובר בירושה – המשך שימוש בחשבון או חובת מימוש מיידי? מיסים 2
R שימוש במערכת SPARK למסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S רעיונות להגברת שימוש באשראי למטרת הטבות צרכנות פיננסית 9
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
algo.il התעייצות לגבי שימוש חכם ביתרת מט"ח גדולה להשקעה (חשבון ממוסה) שוק ההון 8
S המחשות ב-AI -> שימוש - טיפים? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ספייק לי שימוש בנוסחאות google finance ב- google sheets לבורסת תל אביב אוף טופיק 2
S האם אני יכול להוציא חשבונית/קבלה חוקית בעצמי ללא שימוש בשירות חיצוני? אוף טופיק 15
C זיקה לישראל עקב שימוש בחשבון בנק מיסים 0
חתול לילה שימוש נכון בטוויטר אוף טופיק 39
Michel פטור רווח הון ע"י שימוש בתיקון 90 לבן זוג שאינו עובד. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
A שימוש ב-3 כרטיסי אשראי בשביל להשיג הלוואה בריבית 0% שוק ההון 168
T שימוש בTWS דרך אקסלנס - שאלת ממשק אוף טופיק 0
מ שימוש בדולרים בIB/Wise לקניות באינטרנט צרכנות פיננסית 3
B שימוש במגן מס מיסים 11
R שימוש בביט לצורכים אישיים ועסקיים מיסים 1
ש העברת כספים מבנק לבנק תוך שימוש בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 2
Y שאלה על שימוש בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
ר שימוש בברוקר פורקס עבור המרת מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ר שימוש בברוקר בחו״ל עבור השקעה במט״ח והמרות מט״ח בזול - האם ממוסה? מיסים 1
E שימוש בכרטיס דביט מהעבודה להשקעה? צרכנות פיננסית 5
Aslan קיזוז דמי שימוש מול עמלות קניה - תדירות קניה שוק ההון 3
1337justme שימוש באשראי של בן הזוג (זוג נשוי) צרכנות פיננסית 38