• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שימוש בכרטיס אשראי עבור תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה כעצמאי לצבירת נקודות והטבות?

• פותח הנושא פותח הנושא tryingtobesolid
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

tryingtobesolid

משתמש רגיל
דירוג
34
היי. אני עצמאי ויש לי תשלומים חודשיים ודו-חודשיים לביטוח לאומי ומס הכנסה.
כרגע הם מחייבים את החשבון בנק שלי עם הרשאה, אבל יש אפשרות גם לשלם עם כרטיס אשראי.

אני תוהה האם כדאי לי להעביר את החיובים לכרטיס אשראי, והאם יש לך דרך כלשהי להרוויח מזה?
האם יש כאן משהו שמרוויח מזה נקודות או כל דבר אחר דרך הכרטיס אשראי שלו?
(בלי קשר חשבתי שאשראי יותר נוח כי אז אני יכול לצפות את החיוב החודשי וזה לא פשוט מפתיע אותי בחשבון בנק - אבל זה רק יתרון אחד)

תודה!

ני תוהה האם כדאי לי להעביר את החיובים לכרטיס אשראי, והאם יש לך דרך כלשהי להרוויח מזה?
אם זה כרטיס אשראי ישראלי - רובן ככולן מציינות שצבירת נקודות לא רלוונטית לתשלומים ממשלתיים, או באחוז מופחת.
אם זה כרטיס אשראי אמריקאי - בהחלט ניתן ליהנות מצבירת נקודות על התשלומים הללו.

נערך לאחרונה ב:
אני תוהה האם כדאי לי להעביר את החיובים לכרטיס אשראי, והאם יש לך דרך כלשהי להרוויח מזה?
בוודאי. עושה את זה שנים. מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי - הכל.

משלם דרך כרטיס אמקס קאשבק פרימיום. מקבל קשבק של מאות שקלים בחודש. על תשלום לרשויות המדינה מקבלים % יותר קטן אבל עדיין מקבלים.

עושה את זה עם פלייכארד
מקבלים פחות מקניות רגילות אבל זה יותר טוב מכלום

אם זה כרטיס אשראי ישראלי - רובן ככולן מציינות שצבירת נקודות לא רלוונטית לתשלומים ממשלתיים, או באחוז מופחת.
הרוב, אבל לדעתי לא כולם.
בזמנו טורקיש של ישראכרט צבר נקודות רגילות גם על חשכ"ל. מאז הכרטיס הפך כבר ללא רלונטי, אבל אני מאמין שיש עוד כמוהו.
בכל מקרה, הגדולים שאני מכיר צוברים באחוז מופחת (לרוב כחצי מהצבירה הרגילה).
אם זה כרטיס אשראי אמריקאי - בהחלט ניתן ליהנות מצבירת נקודות על התשלומים הללו.
מהנסיון שלי, לפחות חלק מהמוסדות הללו לא מוכנים לקבל כרטיסים זרים.

ארנונה טירת כרמל, מס הכנסה וביטוח לאומי, כולם מקבלים.
ארנונה כן (ברוב הערים, לא בכולן).
מס הכנסה אני יודע שעבד בעבר, ואז הפסיק, ואז שוב חזר לעבוד ושוב הפסיק. אחרי 3-4 פעמים של הלוך חזור כבר הפסקתי לעקוב :-)
אבל בהחלט היו מספר תקופות של לפחות שנתיים ברצף בשנים האחרונות שבהן מס הכנס הלא קיבל כרטיסים זרים.

אבל בהחלט היו מספר תקופות של לפחות שנתיים ברצף בשנים האחרונות שבהן מס הכנס הלא קיבל כרטיסים זרים.
אני כבר שנתיים רצוף (לפחות) משלם באשראי האמריקאי.

מסכים שהיו תקופות, הייתה מחשבה שזה אולי מכוון, הם כנראה סידרו את זה.

טוב לדעת שזה עובד עכשיו.
מסכים שהיו תקופות, הייתה מחשבה שזה אולי מכוון, הם כנראה סידרו את זה.
אני עדיין חושב שזה היה מכוון, ועכשיו בטעות זה עובד והם לא שמו לב.
ואני מניח שבקרוב הם יסימו לב ויסדרו (כלומר יחסמו) את זה שוב.
בספו של דבר על סליקה של כרטיסים ישראלים הם מקבלים הנחה רצינית (בגלל זה גם הצבירה מופחתת), אבל הם לא יכולים לקבל הנחה כזאת על סליקה של כרטיסים זרים.

היי. אני עצמאי ויש לי תשלומים חודשיים ודו-חודשיים לביטוח לאומי ומס הכנסה.
כרגע הם מחייבים את החשבון בנק שלי עם הרשאה, אבל יש אפשרות גם לשלם עם כרטיס אשראי.

(בלי קשר חשבתי שאשראי יותר נוח כי אז אני יכול לצפות את החיוב החודשי וזה לא פשוט מפתיע אותי בחשבון בנק - אבל זה רק יתרון אחד)

תודה!
פליי קארד של כאל, בנקאי
משלמת 34 לחודש, על ממשלתי (מס הכנסה וביטוח לאומי) הצבירה נמוכה יותר אך קיימת

אני עדיין חושב שזה היה מכוון, ועכשיו בטעות זה עובד והם לא שמו לב.
ואני מניח שבקרוב הם יסימו לב ויסדרו (כלומר יחסמו) את זה שוב.
השבוע שילמתי באשראי האמריקני - הצלחתי לשלם מקדמות מ"ה אבל לא מע"מ (שהיה סכום גדול פי 2). המערכת כמובן לא מוציאה שום הודעת שגיאה אלא "נתקעת" עד אין סוף. אני משלם כבר מספר שנים לרשות המיסים וכן מיסים מוניציפליים, וברוב המקרים מצליח. כיוון שזה קרה לי בעבר, ובערך עם אותו סדר גודל של סכומים, ההסבר שלי הוא דווקא שזה תלוי סכום - מעל סכום מסויים הם (או אולי הצד האמריקני) חוסם את התשלום.

השבוע שילמתי באשראי האמריקני - הצלחתי לשלם מקדמות מ"ה אבל לא מע"מ (שהיה סכום גדול פי 2). המערכת כמובן לא מוציאה שום הודעת שגיאה אלא "נתקעת" עד אין סוף. אני משלם כבר מספר שנים לרשות המיסים וכן מיסים מוניציפליים, וברוב המקרים מצליח. כיוון שזה קרה לי בעבר, ובערך עם אותו סדר גודל של סכומים, ההסבר שלי הוא דווקא שזה תלוי סכום - מעל סכום מסויים הם (או אולי הצד האמריקני) חוסם את התשלום.
בזמנו כשזה לא עבד קיבלתי ממש הודעת שגיאה שזה לא עובד. וזה לא היה על סכומים שונים ממה שעבד בשנים אחרות.
היו כמה פעמים שהם חסמו והחזירו.

בהקשר לבעיה שלך, יכול להיות שיש מגבלת סכום. יש דרך פשוטה לבדוק את זה - תנסה לשלם סכום קטן יותר ותראה אם זה עובר :-)

תנסה לשלם סכום קטן
זה בדיוק מה שכתבתי - שתשלום מקדמות מ"ה שהיה קטן פי 2 - הצליח אבל תשלום הסכום הגדול למע"מ נכשל. (בכל המקרים - עדיין בתוך מסגרת האשראי הפנויה). ונתקלתי בתופעה הזו גם בעבר. אגב, חיפשתי גם ברקורד של כרטיסי האשראי - אבל אין שם זכר לנסיונות תשלומים שנכשלו.

נערך לאחרונה ב:
זה בדיוק מה שכתבתי - שתשלום מקדמות מ"ה שהיה קטן פי 2 - הצליח אבל תשלום הסכום הגדול למע"מ נכשל.
התכוונתי שתנסה לפצל את הסכום הגדול למספר תשלומים קטנים יותר.

רעיון -תודה - ננסה בפעם הבאה

תוכל להסביר אם התשלום של קניות בישראל עם כרטיס אשראי אמריקאי מושפע משינוי במט״ח? אם אני אמור לשלם 500₪ ארנונה בתחילת החודש אבל לקראת מועד החיוב של האשראי, הדולר מתחזק אז יוצא שאני אשלם יותר שקלים. אני טועה?

נניח שער הדולר שקל היה 3.4 בתחילת החודש אז אני משלם 500₪ לארנונה ולאשראי אני אמור לשלם 147$ אבל במועד החיוב שער הדולר שקל השתנה ל 3.7 אז אני אמור לשלם לחברת כרטיס אשראי 544₪.

תוכל להסביר אם התשלום של קניות בישראל עם כרטיס אשראי אמריקאי מושפע משינוי במט״ח? אם אני אמור לשלם 500₪ ארנונה בתחילת החודש אבל לקראת מועד החיוב של האשראי, הדולר מתחזק אז יוצא שאני אשלם יותר שקלים. אני טועה?
אתה לא טועה, אבל זה עובד בשני הכיוונים.

נערך לאחרונה ב:
אתה לא טועה, אבל זה עובד בשתי הכיוונים.
וזה מתקזז לאורך זמן ביחד עם ההטבות של הכרטיס האמריקאי?
אנחנו מתלבטים אם להוציא כרטיס אמריקאי בטיול הבא לארה״ב

וזה מתקזז לאורך זמן ביחד עם ההטבות של הכרטיס האמריקאי?
לא יכול לחזות את העתיד. אבל בעבר זה תמיד התקזז (פעם למעלה/פעם למטה), ואם במקרה תהיה היפר אינפלציה של אחת המטבעות שתוביל לייסוף משמעותי, זה יהיה חד פעמי להוצאות של אותו חודש.

אנחנו מתלבטים אם להוציא כרטיס אמריקאי בטיול הבא לארה״ב
קודם תוציא :) אחרי זה תחליט איך וכמה משתמש.

המערכת כמובן לא מוציאה שום הודעת שגיאה אלא "נתקעת" עד אין סוף.
בזמנו כשזה לא עבד קיבלתי ממש הודעת שגיאה שזה לא עובד.
כששילמתי מקדמות למ"ה השנה ובשנה שעברה עם האשראי האמריקאי קיבלתי הודעת שגיאה באתר שלהם ולדעתי פעם אחת היה נראה שהיא "נתקעה". פתחתי להם פניה, אבל בשני המקרים התשלום נקלט בהצלחה לאחר יומיים שלושה ויכולתי לראות אותו באיזור האישי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש העברת כספים מבנק לבנק תוך שימוש בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 2
Y שאלה על שימוש בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
S הפקדה ומשיכה מבלינק או אפליקציה דומה לשם שימוש בכרטיס האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
E שימוש בכרטיס דביט מהעבודה להשקעה? צרכנות פיננסית 5
ר הבנת טופס 867 לפני יישומו בטופס 1301 (שימוש בדוגמא) מיסים 14
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
נ שימוש נכון ברובוט שוטף רצפות אוף טופיק 5
א שימוש בנקודות זכות מיסים 7
S המרה/שימוש בדולרים צרכנות פיננסית 3
S שימוש יעיל בדולרים שוק ההון 1
M בתום 49 שנים שכחתי לחדש חכירה ל-49 השנים הבאות - תשלום דמי שימוש ראויים על שנה של איחור ברישום נדל"ן 0
D שימוש נכון בחוב והשקעות ממונפות צרכנות פיננסית 0
ה שימוש בפנסיה לצורך חיסכון במס? מיסים 14
S שימוש בחוב אבוד כמגן מס לקיזוז מס שבח מיסים 3
ע חסכון לא מושקע שאין לי שימוש בו שוק ההון 2
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
Eugene200 שימוש בבונוס כספי לרכישת אופציות vested במסגרת סעיף 102 (מסלול הוני) מיסים 6
ס חשבון בנק שעובר בירושה – המשך שימוש בחשבון או חובת מימוש מיידי? מיסים 2
R שימוש במערכת SPARK למסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S רעיונות להגברת שימוש באשראי למטרת הטבות צרכנות פיננסית 9
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
algo.il התעייצות לגבי שימוש חכם ביתרת מט"ח גדולה להשקעה (חשבון ממוסה) שוק ההון 8
S המחשות ב-AI -> שימוש - טיפים? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ספייק לי שימוש בנוסחאות google finance ב- google sheets לבורסת תל אביב אוף טופיק 2
S האם אני יכול להוציא חשבונית/קבלה חוקית בעצמי ללא שימוש בשירות חיצוני? אוף טופיק 15
codev זיקה לישראל עקב שימוש בחשבון בנק מיסים 0
חתול לילה שימוש נכון בטוויטר אוף טופיק 39
Michel פטור רווח הון ע"י שימוש בתיקון 90 לבן זוג שאינו עובד. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
A שימוש ב-3 כרטיסי אשראי בשביל להשיג הלוואה בריבית 0% שוק ההון 168
T שימוש בTWS דרך אקסלנס - שאלת ממשק אוף טופיק 0
מ שימוש בדולרים בIB/Wise לקניות באינטרנט צרכנות פיננסית 3
B שימוש במגן מס מיסים 11
R שימוש בביט לצורכים אישיים ועסקיים מיסים 1
ר שימוש בברוקר פורקס עבור המרת מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ר שימוש בברוקר בחו״ל עבור השקעה במט״ח והמרות מט״ח בזול - האם ממוסה? מיסים 1
Aslan קיזוז דמי שימוש מול עמלות קניה - תדירות קניה שוק ההון 3
1337justme שימוש באשראי של בן הזוג (זוג נשוי) צרכנות פיננסית 38
W שאלה-שימוש במערכת ספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
D שימוש בקרן לפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 54
א שימוש בחברות כמו Walty או Wifix (או בעצם כל יועץ אחר) נדל"ן 4