• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שימוש בפורום ע'מ לייאש ולפלג

הק-לבריפין

משתמש רשום
דירוג
28
נראה שיש שרשורים לאחרונה, שגולשים מהר לכל מיני כיוונים מוזרים, לעיתים פותחים נושאים חדשים אך מקבילים.
לא רוצה לציין משתמש ספציפי
רק להעלות את האופציה הלא מאוד מופרכת
שלגורמים מסוימים
לעיתים לא מהארץ
יש עניין לזרוע יאוש ופילוג בתוכנו
הן בנושא השרשור המייאש בפני עצמו (איך אפשר לחיות פה, להביא ילדים וכו')
והן בהתפתחות המוזרה שלו לפלגנות הרגילה (והאותנטית לדעתי) חרדים, ביביסטים, שמאלנים וכל העסק הרגיל

נערך לאחרונה ב:
נו איזה יופי, אני העלתי שאלה נורמלית עם דיון נורמאלי ואז אנשים באו ודיברו על חרדים ועל הממשלה, ודברים לא קשורים ובסוף הבעיה היא בשרשור שלי ושאני העלתי בכוונה לפלג.. איזה שטויות
למרות שהעלתי שאלה לגיטימית לגמרי ואנשים בחרו להסיט את הדיון לפוליטיקה וחרדים, שאני לא אמרתי מילה על זה.. אנשים רבו אחד עם השני ובסוף אני זו שמפרסמת שרשור "לפלג"
איפה בשרשור שלי פילגתי? תשים לב שלא רשמתי שום מילה על חרדים ועל המדינה ועל פוליטיקה

אם כבר אתה מפלג בזה שאתה פותח שרשור כזה כאילו לטעון שאני לא בסדר.. אתה ממש חצוף

אולי. ואולי סתם טרולים? ואולי סתם אנשים ממורמרים, כרגיל, שנהנים מהמרמור? אולי סתם אובססיביים? ספורט התלונות הוא ספורט לאומי.
מעבר לזה, מי יודע.
איפה התלוננתי על הממשלה והחרדים? בשום שרשור לא התלוננתי שאלתי שאלה לגיטימית ואנשים לקחו את זה לפוליטיקה ושמאל וימין כי זה מה שבוער היום בשיח הציבורי

איפה התלוננתי על הממשלה והחרדים? בשום שרשור לא התלוננתי שאלתי שאלה לגיטימית ואנשים לקחו את זה לפוליטיקה ושמאל וימין כי זה מה שבוער היום בשיח הציבורי
איפה נאמר שהתלוננת על חרדים? איפה אני אמרתי שהתלוננת על חרדים?
למה בכלל קפצת בראש, ועוד בציטוט שלי, שאמרתי שאי אפשר לדעת, וכשבכלל לא דיברו עלייך?

הטענה של פות"ש היא אשכולות של זריי(ע)ת ייאוש בציבור, וזה יש כבר בהודעות הפותחות באשכול.
הגזלייטינג של "איפה דיברתי על חרדים" כשהטענה הראשונה הייתה זריעת ייאוש בציבור, ולא על החרדים, הוא די שקוף בעיניי.
האמת היא שזה טקסטבוק קלאסי. אם קודם לא חשבתי שאת טרולית, השימוש בחצאי אמיתות כדי להפריך איש קש, גורם לי להתחיל לחשוב אחרת.

אם אני טוען שמשה פזרן ואשתו קמצנית, אי אפשר לסתור את הטענה ב"זה לא נכון, משה בכלל לא קמצן". זה לוגיקה בסיסית וזה שקוף.

אין שום צורך בגורמים מחוץ לארץ, הממשלה עושה עבודה מצויינת.
הממשלה בהחלט למדה מהגורמים הטובים ביותר. אבל אסור אף פעם לשכוח מי המציא את השיטה הזאת, ומי מפעיל אותה עד ימינו בצורה האינטנסיבית ביותר (לא המערב).

נו איזה יופי, אני העלתי שאלה נורמלית עם דיון נורמאלי
נכון!
ואז אנשים באו ודיברו על חרדים ועל הממשלה, ודברים לא קשורים
גם נכון
הטענה של פות"ש היא אשכולות של זריי(ע)ת ייאוש בציבור,
איזה שטויות, היא פתחה שרשור כדי ללבן בעיה חשובה - האם אפשר לגדל ילדים בשכר נמוך. מה זה קשור לזריעת יאוש???

הגזלייטינג של "איפה דיברתי על חרדים" כשהטענה הראשונה הייתה זריעת ייאוש בציבור, ולא על החרדים, הוא די שקוף בעיניי.
לא זרעתי ייאוש בעיניי אף אחד, זכותי להעלות דיון רלוונטי ועובדה שהיה שם שיח..אתה מדבר על מרמור אבל נשמע ממורמר בעצמך, תבדוק את עצמך למה ואיפה זה פוגש אותך

אין שום צורך בגורמים מחוץ לארץ, הממשלה עושה עבודה מצויינת.
ועדיין הם לא בוחלים בבקשת עזרה.
איזה שטויות, היא פתחה שרשור כדי ללבן בעיה חשובה - האם אפשר לגדל ילדים בשכר נמוך. מה זה קשור לזריעת יאוש???
2 שרשורים נפרדים על אותה שאלה, פעם אחת עם חסכון שהזוג חסך מראש
כלומר ביחד 1 מיליון או יותר אפילו אם השקיעו את הכסף נניח 1.1
ופעם לא.

הכל זה בהנחה כשמשכורת מינימום היום היא לא המשכורת מינימום מלפני 8 שנים (כי מדברת על בני 28)
כשהיא בשרשורים על "להתחיל ללמוד בגיל מבוגר (26) או לא.

2 שרשורים נפרדים על אותה שאלה
בזה אתה צודק, אולי היא לא מבינה את הקונספט של השרשורים כאן? יש אתרים שבהם אתה צריך לפתוח שרשור חדש לכל שאלה שיש לך, כולל שאלות דומות שיש בהן קצת שינויים.

לא רוצה לציין משתמש ספציפי @הק-לבריפין אבל אישית אני מרגיש יאוש ופילוג משרשורים שמדברים על שירושים בנושאים מייאשים ומפלגים.
עם ישראל חזק. תלונות על חיים, קושי עם יצורים קטנים וכו' זה עוד מנגנון לחוסן הנפשי שלנו.

זאת הטענה של פות"ש, שיש בוטים שבאים לזרוע ייאוש. להיפך, טענתי שלך תדע, ואמרתי שהספורט הלאומי זה תלונות.

אחרי שקיבלתי הודעה סופר דפנסיבית שהיא א. לא מופנית לאדם הנכון, ב. מלאה בשגיאות לוגיות (אני לא זורעת ייאוש, כי אני לא מפלגת ולא דיברתי על חרדים),
הסכמתי שאופי ההודעה אכן מריח מניפולטיבי קלאסי.
את אולי תמימה ולא מודעת לזה, אבל האינטרנט מלא ברשתות השפעה, בד"כ מופעלות ממזרח, והיום - ע"י AI, עד לרמה שיש תאוריה שרוב התוכן ברשת לא נכתב כיום ע"י בן אנוש.
זה היה המודוס אופרנדי של ברית המועצות.

אין שום פסול בלזהות תבניות, משתמשים מגוונים שמספימים באותם נושאים, מספר אשכולות כמעט זהים - "איך אפשר לחיות פה, הכל פה חרא", כשזה בכלל לא נושא הפורום העיקרי.
זה יכול להיות אפילו אותו בנאדם. את לא זוכרת את אותה בחורה שאמרה שאף אחד לא ירצה אותה כי גדלה במשפחת עוני?
לא רוצה לציין משתמש ספציפי @הק-לבריפין אבל אישית אני מרגיש יאוש ופילוג משרשורים שמדברים על שירושים בנושאים מייאשים ומפלגים.
עם ישראל חזק. תלונות על חיים, קושי עם יצורים קטנים וכו' זה עוד מנגנון לחוסן הנפשי שלנו.
מסכים עם רוח הדברים שלך, אבל להתעלם מהבעיה לא יפתור אותה.
מספיק להכנס שנייה לטוויטר ולהבין שהעולם לא מורכב מ30% מטורפים, אלא פשוט יש רשתות השפעה זרות שמנסות למוטט נרטיבים מערביים.

לא זרעתי ייאוש בעיניי אף אחד, זכותי להעלות דיון רלוונטי ועובדה שהיה שם שיח..אתה מדבר על מרמור אבל נשמע ממורמר בעצמך, תבדוק את עצמך למה ואיפה זה פוגש אותך
אני אמרתי אולי אנשים ממורמרים, אולי כאלה שנהנים להתלונן, ואולי בוטים. כרגע לפי רמת הדפלקציה והמניפולציה, נראה שזה פחות מרמור ויותר כיוונים אחרים.
את נתפסת על משהו מסויים, ממורמר, וזה אומר הרבה מאוד - על ראש הגנב בוער הכובע. הרי מי העלה את שמך? אף אחד, רק את.

אתה מדבר על מרמור אבל נשמע ממורמר בעצמך, תבדוק את עצמך למה ואיפה זה פוגש אותך
אולי תגידי פשוט הכל חוזר עליך וקקה בידיך? באמת, זה לא טיעון, זה דפנסיביות מניפולטיבית מהרמה הנמוכה ביותר שלא משיגה דבר.

תארי לך שמישהו אומר "בחדר הזה יושב גנב". ואני אומר "אולי זה גנב, ואולי זה לא גנב, ואולי זה סתם איש שעבר פה במקרה".
ואז מיד את מגיבה "אני לא גנבת!!" להודעה שלי. ככה בדיוק את נשמעת.

אולי. ואולי סתם טרולים? ואולי סתם אנשים ממורמרים, כרגיל, שנהנים מהמרמור? אולי סתם אובססיביים? ספורט התלונות הוא ספורט לאומי.
מעבר לזה, מי יודע.
אולי. למרות שאני מאמין שאלו הם אנשים יותר איכותיים מרובנו, שנדפקו ונדרשים לשחק במשחק קשה יותר מזה שרובנו משחקים בו. אני מעדיף לתת להם אקסטרה קרדיט וגם לא להתעלם מהתופעה הכללית הזאת במרשתת, שצוברת תאוצה משנה לשנה. במקום לטמון ראש בחול, מוטב לפחות לשמוע (ואפשר לא להסכים ולהתווכח, זה לגטימי).

אם מדובר בגורמים זדוניים, נראה לי הגיוני לצפות מההנהלה לטפל במשתמש שלהם.

נערך לאחרונה ב:
D

אולי. למרות שאני מאמין שאלו הם אנשים יותר איכותיים מרובנו, שנדפקו ונדרשים לשחק במשחק קשה יותר מזה שרובנו משחקים בו. אני מעדיף לתת להם אקסטרה קרדיט וגם לא להתעלם מהתופעה הכללית הזאת במרשתת, שצוברת תאוצה משנה לשנה. במקום לטמון ראש בחול, מוטב לפחות לשמוע (ואפשר לא להסכים ולהתווכח, זה לגטימי).
כולנו מקבלים מספר אחר בקוביות. לאחד קשה בזה, ולאחר קשה בזה. אני לא רואה איך יש פה איכות גבוהה יותר, האיכות היא למי שגובר על הקשיים ולא מתלונן.
להתעלם מהתופעה של יוקר המחיה אי אפשר, היא לא פה מהיום, למעשה הבלוג הזה נפתח בהמשך למחאה החברתית הגדולה.
זה לא סותר שיש תופעה חדשה, בשם רשתות השפעה זרות, וביתר שאת, שימוש בAI לכך. ואנשים צריכים להיות מודעים אליה.

והאמת חייבת להאמר שזה אחד המקומות הכי פחות רעילים ברשת הישראלית. הגבול הוא דק בין פוסט שבאמת שואל איך לחיות ביוקר הזה, לבין רעל מזוקק.
אבל צריך להכיר בזה - הרשת מלאה ברעל שנכנס ישר לוורידים, בינו גם רעל פיננסי, ואנחנו יודעים שחלק מהרעל הזה מנוהל מחוץ לגבולות המדינה.

D

אם מדובר בגורמים זדוניים, נראה לי הגיוני לצפות מההנהלה לטפל במשתמש שלהם.
אני חושב שבמדינת ישראל יותר קל להיות בעל הכנסה נמוכה מהרבה מדינות אחרות.

לגבי מיהו טרול ומיהו מסית במימון רוסי זאת לא שאלה פשוטה אבל צריך לעבור התבגרות ופיתוח חסינות תרבותית לתופעות האלה. אנחנו באבולוציה מהירה של בהתמודדות בסחף של חשיפה. במחקרים שעשו על חשיפה מיידית לאוכלוסיות שהיו מנותקות לאינטרנט גילו התמכרויות קשות לפורנו, כי הם עוד לא פיתחו כלים להתמודד עם זה. עדיין גם העולם המערבי סובל ממחלות שהופיעו באינטרנט לפני 20 שנה ויותר, אבל בעוצמה פחותה.

אני חושב שבישראל יותר קל להיות בעל הכנסה סבירה לחיות בכבוד לעומת רוב העולם.
פרופורציות...

כן, שכר המינימום כאן לעומת מדינות מפותחות די נמוך. אבל אנחנו לא במצב כה רע.

כולנו מקבלים מספר אחר בקוביות. לאחד קשה בזה, ולאחר קשה בזה. אני לא רואה איך יש פה איכות גבוהה יותר, האיכות היא למי שגובר על הקשיים ולא מתלונן.
האמירה שלך מבטאת הערכת מסוגלות מהדור הישן / מנטאליות מוטיבציונית מהדור הישן. אם להיות הגון, אני מייחל ליום שהמנטאליות הזאת תחלוף מהעולם.
באתי להרחיב אבל אין בכך צורך כרגע.

זה לא סותר שיש תופעה חדשה, בשם רשתות השפעה זרות, וביתר שאת, שימוש בAI לכך. ואנשים צריכים להיות מודעים אליה.
אין לי שום וויכוח או ביקורת על כך שגורמים מהסוג הזה צריכים להיות מטופלים בהתאם לחוקי הפורום ולרצון ההנהלה. הבעיה שהפוסט הזה בעצם יוצר קישור לא הכרחי בינם לבין ישראלים אמיתיים שחושפים עד כמה קשה להם ובכל זאת יש בהם תקווה כלשהי לצאת מהמקום הנמוך בו הם נמצאים. וכל זה בתיבול איזשהו פטרנליזם וצדקנות ייתר כאילו המקום הזה הוא לאנשים מקודשים בלבד שאסור להם להתלונן.

והאמת חייבת להאמר שזה אחד המקומות הכי פחות רעילים ברשת הישראלית.
מוזמן לקרוא את הלוג שלי. דווקא בגלל זה, פורום איכותי כמו זה צריך לכבד אנשים שמשתפים וחושפים את עול חייהם. בשביל להראות גם למשתמשים הפעילים וגם לקוראים האנונימיים שהחיים מורכבים וגם אם אתה מרגיש כרגע בטופ', כל זמן שעשית זאת בתוך משחק ישראלי אז לא תמיד יש סיבה לגאווה (לעתים כן) אבל כן סיבה להערכה ולהוקרת תודה על המזל הטוב או המספר על הקוביות (כלשונך) שקיבלת. לפחות עד שיחולו בחברה שינויים עמוקים ורפורמות משמעותיות. מדובר בסוג של שיקוף פסיכולוגי בעל ערך רב לדעתי. זה עוזר לעמוד על הרגליים ם בימים שבהם הקוביות לא מסתדרות לטובתנו.

בעבר קראתי לא מעט פוסטים מהסוג "אני קורא את כל הלוגים האישיים כאן ונכנס לדיכאון בגלל הפער בינם לביני". אני חושב שמשתמשים שמוכנים לספר, לשאול ולתהות תוך כדי שיתוף המנטאליות הקודר שלהם כביכול, תורמים איזון משמעותי מאוד לאותם אלו שנכנסו לפורום הזה וקיבלו דיכאון. המציאות היא מרוכבת והפורום הזה עד לפני כמה שנים צבע אותה בצבע מאוד מסוים וכלל כנראה הטייה סטטיסטית לסוג מסוים באוכלוסיה עם כושר השתכרות, השכלה ומיומנויות מסף מסוים כלפי מעלה. עד שנתחיל להיווצר איזון אתה בעצם מתלונן עליו?

לא הצלחתי להבין מה רצית לומר כאן בעצם, בהקשר לדרישה לתת גם לאנשים עם מנטאליות קצת שונה מרוב אלו בפורום - מקום להתבטא.

לגבי מיהו טרול ומיהו מסית במימון רוסי זאת לא שאלה פשוטה אבל צריך לעבור התבגרות ופיתוח חסינות תרבותית לתופעות האלה.
אין ספק שעידן הבוטים וה-AI והאינטרסים הזרים במרשתת מעמיס על כל העניין, זה לא פוטר אותנו מהתבגרות אמיתית שמצריכה מפלטפורמות יותר הכלה וקבלה של הצד השני שהן בדר"כ לא אוהבות. שיבינו שהמילים שמריצים בתוכן לא באמת משקפות את המציאות בצורה המדויקת או המלאה ביותר. ושככל שיאפשרו לצד השני להתבטא בתוכן, יהיה להן ערך משמעותי וחשוב יותר בעתיד כאשר מסה משמעותית יותר של הקולות בחברה וקבלת ההחילטות יושפעו או יעברו למרשתת. כפי שאנו עדים למה שקורה ממש כיום.

בשורה התחתונה, בוודאי שיש מקום למנוע פעילות של "משתמשים מטעם" אלו ואחרים, אבל אין מקום לשפוך את התינוק עם המים. מוטב אולי להתמקד בשאלות איך לזהות אותם כמשתמשים או להתגונן מפניהם או מהייאוש המכוון שהם לכאורה "זורעים" כאן, אבל הבקשה לא לכתוב ולשתף על ייאוש, יוקר מחיה, חוסר הוגנות ישראלית (שמהווה גורם מאוד דומיננטי בכל מה שקורה כאן), חוסר מזל, משברים וחוסר תפקוד כללי במערכת ועוד - זאת בקשה לא לגיטימית בעיני.

נערך לאחרונה ב:
לא הצלחתי להבין מה רצית לומר כאן בעצם, בהקשר לדרישה לתת גם לאנשים עם מנטאליות קצת שונה מרוב אלו בפורום - מקום להתבטא
אני שמח לעזור למישהו במצב בעייתי. אני חושב שהתפקיד העיקרי של הפורום הוא לעזור בהנגשת ידע תרבות ושיטות יעילות. הכי חשוב להנגיש את זה למי שפחות חשוף אליהם. בנוסף גם הפורום מאפשר שיח ואפשרות לשתף תובנות וחוויות בעיקר בהיבטים כלכליים. שזה נחמד ונותן חיזוק פסיכולוגי ותרבותי. גם הפורום מאפשר שיח על נושאים חברתיים שונים עם פתיחות והקשבה גבוהים מהממוצע אם כי אני וכנראה שגם אחרים יכולים להשתפר. קל לפגוע במילה הכתובה. למשל מישהו היה עלול להבין שאני חושד במישהו ספציפי שהוא סוכן מטעם פוטין. אבל באמת התכוונתי לזה רק באופן כללי ולא ספציפי.

תלונות הם דבר הגיוני. צריך להתאמץ שהן לא יובילו לדברים שליליים אלא יעודדו את האדם להתגבר. כשחברות מפתחות תרבות של התקרבנות אז הן פוגעות בעצמן. הרבה שחורים בארה"ב מתלוננים על זה שפעם להיות מצליח זה היה להיות איש משפחה עם עבודה יציבה והיום להיות מצליח זה להיות זמר ראפ גנגסטר מתקרבן.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר הבנת טופס 867 לפני יישומו בטופס 1301 (שימוש בדוגמא) מיסים 14
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
נ שימוש נכון ברובוט שוטף רצפות אוף טופיק 5
א שימוש בנקודות זכות מיסים 7
T שימוש בכרטיס אשראי עבור תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה כעצמאי לצבירת נקודות והטבות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
SolidAce המרה/שימוש בדולרים צרכנות פיננסית 3
SolidAce שימוש יעיל בדולרים שוק ההון 1
M בתום 49 שנים שכחתי לחדש חכירה ל-49 השנים הבאות - תשלום דמי שימוש ראויים על שנה של איחור ברישום נדל"ן 0
S הפקדה ומשיכה מבלינק או אפליקציה דומה לשם שימוש בכרטיס האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
D שימוש נכון בחוב והשקעות ממונפות צרכנות פיננסית 0
ה שימוש בפנסיה לצורך חיסכון במס? מיסים 14
S שימוש בחוב אבוד כמגן מס לקיזוז מס שבח מיסים 3
ע חסכון לא מושקע שאין לי שימוש בו שוק ההון 2
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
Eugene200 שימוש בבונוס כספי לרכישת אופציות vested במסגרת סעיף 102 (מסלול הוני) מיסים 6
ס חשבון בנק שעובר בירושה – המשך שימוש בחשבון או חובת מימוש מיידי? מיסים 2
R שימוש במערכת SPARK למסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S רעיונות להגברת שימוש באשראי למטרת הטבות צרכנות פיננסית 9
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
algo.il התעייצות לגבי שימוש חכם ביתרת מט"ח גדולה להשקעה (חשבון ממוסה) שוק ההון 8
S המחשות ב-AI -> שימוש - טיפים? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ספייק לי שימוש בנוסחאות google finance ב- google sheets לבורסת תל אביב אוף טופיק 2
S האם אני יכול להוציא חשבונית/קבלה חוקית בעצמי ללא שימוש בשירות חיצוני? אוף טופיק 15
codev זיקה לישראל עקב שימוש בחשבון בנק מיסים 0
חתול לילה שימוש נכון בטוויטר אוף טופיק 39
Michel פטור רווח הון ע"י שימוש בתיקון 90 לבן זוג שאינו עובד. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
A שימוש ב-3 כרטיסי אשראי בשביל להשיג הלוואה בריבית 0% שוק ההון 168
T שימוש בTWS דרך אקסלנס - שאלת ממשק אוף טופיק 0
מ שימוש בדולרים בIB/Wise לקניות באינטרנט צרכנות פיננסית 3
B שימוש במגן מס מיסים 11
R שימוש בביט לצורכים אישיים ועסקיים מיסים 1
ש העברת כספים מבנק לבנק תוך שימוש בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 2
Y שאלה על שימוש בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
ר שימוש בברוקר פורקס עבור המרת מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ר שימוש בברוקר בחו״ל עבור השקעה במט״ח והמרות מט״ח בזול - האם ממוסה? מיסים 1
E שימוש בכרטיס דביט מהעבודה להשקעה? צרכנות פיננסית 5
Aslan קיזוז דמי שימוש מול עמלות קניה - תדירות קניה שוק ההון 3
1337justme שימוש באשראי של בן הזוג (זוג נשוי) צרכנות פיננסית 38