כולנו מקבלים מספר אחר בקוביות. לאחד קשה בזה, ולאחר קשה בזה. אני לא רואה איך יש פה איכות גבוהה יותר, האיכות היא למי שגובר על הקשיים ולא מתלונן.
האמירה שלך מבטאת הערכת מסוגלות מהדור הישן / מנטאליות מוטיבציונית מהדור הישן. אם להיות הגון, אני מייחל ליום שהמנטאליות הזאת תחלוף מהעולם.
באתי להרחיב אבל אין בכך צורך כרגע.
זה לא סותר שיש תופעה חדשה, בשם רשתות השפעה זרות, וביתר שאת, שימוש בAI לכך. ואנשים צריכים להיות מודעים אליה.
אין לי שום וויכוח או ביקורת על כך שגורמים מהסוג הזה צריכים להיות מטופלים בהתאם לחוקי הפורום ולרצון ההנהלה. הבעיה שהפוסט הזה בעצם יוצר קישור לא הכרחי בינם לבין ישראלים אמיתיים שחושפים עד כמה קשה להם ובכל זאת יש בהם תקווה כלשהי לצאת מהמקום הנמוך בו הם נמצאים. וכל זה בתיבול איזשהו פטרנליזם וצדקנות ייתר כאילו המקום הזה הוא לאנשים מקודשים בלבד שאסור להם להתלונן.
והאמת חייבת להאמר שזה אחד המקומות הכי פחות רעילים ברשת הישראלית.
מוזמן לקרוא את
הלוג שלי. דווקא בגלל זה, פורום איכותי כמו זה צריך לכבד אנשים שמשתפים וחושפים את עול חייהם. בשביל להראות גם למשתמשים הפעילים וגם לקוראים האנונימיים שהחיים מורכבים וגם אם אתה מרגיש כרגע בטופ', כל זמן שעשית זאת בתוך משחק ישראלי אז לא תמיד יש סיבה לגאווה (לעתים כן) אבל כן סיבה להערכה ולהוקרת תודה על המזל הטוב או המספר על הקוביות (כלשונך) שקיבלת. לפחות עד שיחולו בחברה שינויים עמוקים ורפורמות משמעותיות. מדובר בסוג של שיקוף פסיכולוגי בעל ערך רב לדעתי. זה עוזר לעמוד על הרגליים ם בימים שבהם הקוביות לא מסתדרות לטובתנו.
בעבר קראתי לא מעט פוסטים מהסוג "אני קורא את כל הלוגים האישיים כאן ונכנס לדיכאון בגלל הפער בינם לביני". אני חושב שמשתמשים שמוכנים לספר, לשאול ולתהות תוך כדי שיתוף המנטאליות הקודר שלהם כביכול, תורמים איזון משמעותי מאוד לאותם אלו שנכנסו לפורום הזה וקיבלו דיכאון. המציאות היא מרוכבת והפורום הזה עד לפני כמה שנים צבע אותה בצבע מאוד מסוים וכלל כנראה הטייה סטטיסטית לסוג מסוים באוכלוסיה עם כושר השתכרות, השכלה ומיומנויות מסף מסוים כלפי מעלה. עד שנתחיל להיווצר איזון אתה בעצם מתלונן עליו?
אני חושב שבמדינת ישראל יותר קל להיות בעל הכנסה נמוכה מהרבה מדינות אחרות.
לא הצלחתי להבין מה רצית לומר כאן בעצם, בהקשר לדרישה לתת גם לאנשים עם מנטאליות קצת שונה מרוב אלו בפורום - מקום להתבטא.
לגבי מיהו טרול ומיהו מסית במימון רוסי זאת לא שאלה פשוטה אבל צריך לעבור התבגרות ופיתוח חסינות תרבותית לתופעות האלה.
אין ספק שעידן הבוטים וה-AI והאינטרסים הזרים במרשתת מעמיס על כל העניין, זה לא פוטר אותנו מהתבגרות אמיתית שמצריכה מפלטפורמות יותר הכלה וקבלה של הצד השני שהן בדר"כ לא אוהבות. שיבינו שהמילים שמריצים בתוכן לא באמת משקפות את המציאות בצורה המדויקת או המלאה ביותר. ושככל שיאפשרו לצד השני להתבטא בתוכן, יהיה להן ערך משמעותי וחשוב יותר בעתיד כאשר מסה משמעותית יותר של הקולות בחברה וקבלת ההחילטות יושפעו או יעברו למרשתת. כפי שאנו עדים למה שקורה ממש כיום.
בשורה התחתונה, בוודאי שיש מקום למנוע פעילות של "משתמשים מטעם" אלו ואחרים, אבל אין מקום לשפוך את התינוק עם המים. מוטב אולי להתמקד בשאלות איך לזהות אותם כמשתמשים או להתגונן מפניהם או מהייאוש המכוון שהם לכאורה "זורעים" כאן, אבל הבקשה לא לכתוב ולשתף על ייאוש, יוקר מחיה, חוסר הוגנות ישראלית (שמהווה גורם מאוד דומיננטי בכל מה שקורה כאן), חוסר מזל, משברים וחוסר תפקוד כללי במערכת ועוד - זאת בקשה לא לגיטימית בעיני.