היי לחברי הפורום. תכננתי לי תכנית כלכלית לפרישה, אני לא מומחה בנושא כלכלה, ולכן יש אולי נקודות שלא שמתי אליהן לב, ואשמח לשמוע מכם את דעתכם.
אני בן 48. עובד בהייטק, מרוויח טוב, שחוק מאוד, ומת לפרוש בהקדם האפשרי. נשוי עם שלושה ילדים בגילאים 9-16, יש לנו בית בלי משכנתא.
כיוון שהוצאותי לא קטנות ולא חסכתי מספיק, לא אוכל להגיע למצב של חיים מהריבית בלבד.
אני מתכנן פרישה כזאת:
- עד גיל 56, המשך עבודה במשרה מלאה, הפרשות לפנסיה וחיסכון פרטי (תיק מניות + אג״ח + קרנות השתלמות)
- מגיל 56 עד גיל 65 בערך, לחיות מהקרן+ריבית - להוציא חודשית מה שאני מרוויח היום. כשהחסכונות כמעט מתאפסים עובר לשלב הבא - לפי חישובי זה יקרה בגיל 65.
- מגיל 65 לחיות מפנסיה (קרן פנסיה + ביטוח מנהלים ישן)
המספרים:
צבירה בפנסיה:2 מיליון
הפקדה חודשית לפנסיה (עובד+מעביד) 7500
צבירה בחיסכון פרטי: : מיליון
חיסכון פרטי ממוצע בחודש: 8000
הוצאה חודשית נדרשת בפנסיה: 21000
בניתי טבלת אקסל, שמניחה ריבית קבוע של 4%. לפיה בגיל 56 אגיע ל-2M חיסכון פרטי, מה שיאפשר לי להוציא 21K בחודש עד גיל 65, אז החיסכון נגמר ואפרוש רשמית עם צבירה של פנסיה ברוטו של 27k
בנוסף צפוייה מתישהו ירושה של 2 מיליון, שבה לא אגע ואשאיר לילדים, ו-RSU בשווי נוכחי של 160k (שימשיך ויצטבר אם אמשיך בעבודה הנוכחית) שישמש כרזרבה. אשתי מרוויחה כ-7000 בחודש, חוסכת מעט מאוד לפנסיה, ורוצה להמשיך לעבוד עד גיל הפנסיה.
מה אני לא אוהב בתכנית:
1. שאצטרך לעבוד עוד 8 שנים
2. שאתחיל למשוך פנסיה בגיל 65, ולכן אשלם מיסים גבוהים בשנתיים הראשונות.
3. אני לא מכיר אף אחד שפרש בצורה כזאת, ולכן לא בטוח שאין בתכנית היבטים שפספסתי.
אני בן 48. עובד בהייטק, מרוויח טוב, שחוק מאוד, ומת לפרוש בהקדם האפשרי. נשוי עם שלושה ילדים בגילאים 9-16, יש לנו בית בלי משכנתא.
כיוון שהוצאותי לא קטנות ולא חסכתי מספיק, לא אוכל להגיע למצב של חיים מהריבית בלבד.
אני מתכנן פרישה כזאת:
- עד גיל 56, המשך עבודה במשרה מלאה, הפרשות לפנסיה וחיסכון פרטי (תיק מניות + אג״ח + קרנות השתלמות)
- מגיל 56 עד גיל 65 בערך, לחיות מהקרן+ריבית - להוציא חודשית מה שאני מרוויח היום. כשהחסכונות כמעט מתאפסים עובר לשלב הבא - לפי חישובי זה יקרה בגיל 65.
- מגיל 65 לחיות מפנסיה (קרן פנסיה + ביטוח מנהלים ישן)
המספרים:
צבירה בפנסיה:2 מיליון
הפקדה חודשית לפנסיה (עובד+מעביד) 7500
צבירה בחיסכון פרטי: : מיליון
חיסכון פרטי ממוצע בחודש: 8000
הוצאה חודשית נדרשת בפנסיה: 21000
בניתי טבלת אקסל, שמניחה ריבית קבוע של 4%. לפיה בגיל 56 אגיע ל-2M חיסכון פרטי, מה שיאפשר לי להוציא 21K בחודש עד גיל 65, אז החיסכון נגמר ואפרוש רשמית עם צבירה של פנסיה ברוטו של 27k
בנוסף צפוייה מתישהו ירושה של 2 מיליון, שבה לא אגע ואשאיר לילדים, ו-RSU בשווי נוכחי של 160k (שימשיך ויצטבר אם אמשיך בעבודה הנוכחית) שישמש כרזרבה. אשתי מרוויחה כ-7000 בחודש, חוסכת מעט מאוד לפנסיה, ורוצה להמשיך לעבוד עד גיל הפנסיה.
מה אני לא אוהב בתכנית:
1. שאצטרך לעבוד עוד 8 שנים
2. שאתחיל למשוך פנסיה בגיל 65, ולכן אשלם מיסים גבוהים בשנתיים הראשונות.
3. אני לא מכיר אף אחד שפרש בצורה כזאת, ולכן לא בטוח שאין בתכנית היבטים שפספסתי.