• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

צ'ק בנקאי או ערבות בנקאית

• פותח הנושא פותח הנושא youngtech
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אתה רואה שיורד, ברגע שהבנק מנפיק את הצ'ק הבנקאי. הצ'ק הוא של הבנק לפקודת בעל הדירה, ואתה לא צד בעניין יותר.

נקודה למחשבה, היא מה יקרה אם הצ'ק ילך לאיבוד או ישרף. האם מס' ת.ז של המוטב מופיע על הצ'ק כך שהבנק ישיב את הכסף כנגד הצהרה של המוטב לאובדנו?
אמממ………אם זה ככה, אני לעולם לא אסכים לצ׳ק בנקאי!
מאיפה לי לדעת שבעל הבית המפוזר, לא יאבד פתאום את הצ’ק?
זה אשכרה כמו להפקיד אצלו 50,000 שקל מזומן .
שיילך לחפש.

אם כבר אז “ערבות בנקאית”! ממש לא צ׳ק בנקאי

אתה רואה שיורד, ברגע שהבנק מנפיק את הצ'ק הבנקאי. הצ'ק הוא של הבנק לפקודת בעל הדירה, ואתה לא צד בעניין יותר.

נקודה למחשבה, היא מה יקרה אם הצ'ק ילך לאיבוד או ישרף. האם מס' ת.ז של המוטב מופיע על הצ'ק כך שהבנק ישיב את הכסף כנגד הצהרה של המוטב לאובדנו?
כמעט קרה לי פעם כשאני שמכר לי את הדירה איבד את הצ'ק שנתתי לו.
אז בדקתי ומתברר שאפשר להגיע להסכמות לפיהן הבנק יעביר את הכסף, אבל יקבל בטוחה חזקה שלא יצטרך לשלם פעמיים אם הצ'ק יצוץ פתאום. ואחרי כמה שנים הצ'ק כבר לא בתוקף ואז אין בעיה.
ועדיין זה הרבה בלגן.

בזמנו פסלתי את האפשרות של ערבות בנקאית בגלל העמלה הגבוהה של הבנק.
פתרון "אמצע" לצ'ק בנקאי שמסרתי לבעל הדירה היה לבקש שיפקיד אותו וישים את הכסף בקרן כספית, מגובה בנספח חתום להסכם.
לא אידאלי אבל לפחות הכסף לא נשחק כל שנה.

עשיתי לאחרונה ערבות בנקאית בבנק לאומי לטובת שכירות, משתף פה קצת מידע שלא מצאתי בגוגל. :)

הערבות הבנקאית מגובה בקרן כספית. הבנקאי יצר בחשבון שלי תיק השקעות נפרד למטרה זו ורכש יחידות קרן כספית (לבחירתי) בסך גובה הערבות.

העמלה הרלוונטית בתעריפון של הבנק נקראת ״ערבות בנקאית המובטחת בפיקדון כספי ספציפי לצורך הסכם שכירות לדירת מגורים (בסכום ערבות עד 50,000 ש״ח)״. העמלה היא בסכום קבוע (לא באחוזים), לדעתי מכוח תקנות בנק ישראל.
בלאומי העמלה היא 260 ש״ח לשנה או חלק ממנה.
בנוסף היתה עמלת רישום משכון בסך 190 ש״ח.
אני משער שתהיה גם עמלה בשביל להאריך את הערבות אם נישאר בדירה לעוד שנה.

אז אם מניחים עלות שנתית של 260+190=450 ש״ח, וקרן כספית עושה 3% בשנה, ונניח ש-3% זה פחות מהאינפלציה אז אין מס כי המיסוי ריאלי, יוצא שמערבות של 15,000 ש״ח ומעלה העמלות מקוזזות ע״י הרווח מהקרן.

בונוס נחמד של ערבות לעומת צ׳ק בנקאי הוא שאפשר לקבל את הערבות באופן דיגיטלי ולשלוח למשכיר עותק או להדפיס לבד. לא צריך להגיע לסניף בנק! המשכיר יכול לאמת את הערבות באמצעות אתר ייעודי של הבנק.

בהינתן כל זה, וכמובן זה שערבות לא יכולה ללכת לאיבוד והתוקף שלה מוגבל בזמן לבחירתי, ערבות בנקאית נראית כמו אפשרות עדיפה על צ׳ק בנקאי.
מבחינתי גם אם הרווח מהקרן הכספית לא לגמרי מכסה את העמלות הנוחות היחסית מצדיקה את המחיר.

מה ההבדל בין ערבות בנקאית לציק בנקאי מבחינת המשכיר?

מה ההבדל בין ערבות בנקאית לציק בנקאי מבחינת המשכיר?
אני לא מומחה בעניין, אבל להבנתי:

* את שניהם המשכיר יכול לממש בלי צורך להוכיח לבנק שהשוכר באמת חייב לו משהו.

* צ׳ק בנקאי אפשר להבנתי להפקיד כמו צ׳ק רגיל, החשבון מזוכה תוך 3 ימי עסקים.
בשביל לממש ערבות צריך לפנות לבנק בכתב, ואז הבנק משלם תוך 7 ימים (כך בנוסח הערבות של בנק לאומי).

* בניגוד להפקדת צ׳ק בנקאי, אפשר לממש ערבות בחלקים, כלומר לדרוש סכום ספציפי, כל עוד הסכום הכולל שהבנק משלם לא עולה על סכום הערבות.

לכאורה מבחינת המשכיר יש בשיקים סיכון שהשוכר יבטל את השיק או שאין חשש כזה?
אני משכיר ומאוד פוחד מזה...

לכאורה מבחינת המשכיר יש בשיקים סיכון שהשוכר יבטל את השיק או שאין חשש כזה?
אני משכיר ומאוד פוחד מזה...
מתכוון לצ'ק רגיל?
חשש גבוה יותר הוא שלשוכר פשוט לא יהיה כסף בבנק שיכסה את הצ'ק

אז אם מניחים עלות שנתית של 260+190=450 ש״ח, וקרן כספית עושה 3% בשנה, ונניח ש-3% זה פחות מהאינפלציה אז אין מס כי המיסוי ריאלי, יוצא שמערבות של 15,000 ש״ח ומעלה העמלות מקוזזות ע״י הרווח מהקרן.
המשפט שלך קצת סותר את עצמו.
אם כל הרווח של הקרן הכספית מתקזז ע"י האינפלציה (כמו שאתה אומר), זה אומר שריאלית הקרן הכספית עושה 0. איך רווח של 0 ש"ח מקזז עלות של 450 ש"ח?
(וזה עוד לפני שמדברים על אובדן תשואה אלטרנטיבית).

המשפט שלך קצת סותר את עצמו.
אם כל הרווח של הקרן הכספית מתקזז ע"י האינפלציה (כמו שאתה אומר), זה אומר שריאלית הקרן הכספית עושה 0. איך רווח של 0 ש"ח מקזז עלות של 450 ש"ח?
(וזה עוד לפני שמדברים על אובדן תשואה אלטרנטיבית).
כעבור שנה הקרן שווה 450 ש״ח יותר וזה מקזז את העמלות. לא אמרתי שהכסף שומר על הערך הריאלי שלו.
הנקודה שניסיתי להעביר היא שלמרות העמלות הגבוהות יותר, ערבות בנקאית שקולה לצ׳ק בנקאי בגלל הרווח מהקרן. גם צ׳ק בנקאי לא שומר על הערך הריאלי של הכסף.

וקרן כספית עושה 3% בשנה, ונניח ש-3% זה פחות מהאינפלציה אז אין מס כי המיסוי ריאלי,
ההנחה שגויה, קרן כספית נותנת את המרווח הצמוד לטווח קצר פחות ד"נ פחות מס, המרווח הצמוד הוא בד"כ באזור ה- 1% כך שהדוגמה שנתת נכונה לאינפלציה סביב יעד בנק ישראל אבל כן יהיה בה רווח ריאלי. מה שאתה בעצם כנראה רוצה לטעון זה שבערבות בנקאית השחיקה הריאלית בשווי הערבות מכסה את עלות התחזוקה שלה, שזה רעיון נחמד.

המצב בו לא יהיה מרווח צמוד הוא כאשר הריבית במשק היא אפס או שלילית, במצב כזה יהיה כדאי לקחת הלוואה כדי לממן את הערבות/צ'ק בנקאי.

ההנחה שגויה, קרן כספית נותנת את המרווח הצמוד לטווח קצר פחות ד"נ פחות מס, המרווח הצמוד הוא בד"כ באזור ה- 1% כך שהדוגמה שנתת נכונה לאינפלציה סביב יעד בנק ישראל אבל כן יהיה בה רווח ריאלי. מה שאתה בעצם כנראה רוצה לטעון זה שבערבות בנקאית השחיקה הריאלית בשווי הערבות מכסה את עלות התחזוקה שלה, שזה רעיון נחמד.

המצב בו לא יהיה מרווח צמוד הוא כאשר הריבית במשק היא אפס או שלילית, במצב כזה יהיה כדאי לקחת הלוואה כדי לממן את הערבות/צ'ק בנקאי.
לא בטוח שירדתי לסוף דעתך, אתה אומר שבקרן כספית תמיד יש רווח ריאלי? בפועל יצא לי כבר למכור קרן כספית ברווח נומינלי ובלי רווח ריאלי (לא ניכו מס).

בכל אופן, ההנחה לגבי האינפלציה היא רק בשביל לפשט את הדוגמה, אני לא טוען שזה תמיד המצב.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא בטוח שירדתי לסוף דעתך, אתה אומר שבקרן כספית תמיד יש רווח ריאלי? בפועל יצא לי כבר למכור קרן כספית ברווח נומינלי ובלי רווח ריאלי (לא ניכו מס).
המחמ הוא של 90 יום אז ייתכנו מצבים שהריבית עדיין לא השיגה את המדד. אתה יכול לגרום לזה לעבוד לטובתך למשל אם את הקניה של הקרן תתזמן ל- 14 לחודש ואת המכירה ל- 16. אבל במקרה של ערבות בנקאית שאנחנו מדברים על תקופות של שנים אז זה זניח, כל עוד האינפלציה והריבית מעל האפס אתה אמור לראות מרווח מסויים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
ל נאמנות ,או צ'ק בנקאי? אוף טופיק 4
I פקדון בנקאי או רכישת אג"ח של הבנק? שוק ההון 14
מ קופת גמל להשקעה כפקדון או פקדון בנקאי שוק ההון 13
ס כרטיס אשראי חוץ בנקאי- האם לפתוח? צרכנות פיננסית 1
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
A הגבלה עם צ'ק בנקאי צרכנות פיננסית 31
R הוראת ניהול בנקאי תקין 461 שוק ההון 7
Williamsburg 100$ מתנה מוואן זירו בפתיחת כרטיס אשראי בנקאי צרכנות פיננסית 9
ש הוצאת מזומן בכרטיס אשראי חוץ בנקאי צרכנות פיננסית 24
JBUZZ השוואת קרנות כספיות לפיקדון בנקאי שוק ההון 48
I יש טעם להחזיק כרטיס אשראי בנקאי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 46
P הפקדת צ'ק בנקאי ע"י צד ג'? צרכנות פיננסית 4
ליאונידס מק״מ מול פיקדון בנקאי שוק ההון 14
G שאלה בנוגע לפיקדון בנקאי וקרנות כספיות שוק ההון 2
בן מלך צ'ק בנקאי שאבד צרכנות פיננסית 15
א אלטרנטיבות השקעה לפיקדון בנקאי שוק ההון 7
ש כרטיס אשראי חוץ בנקאי עם הטבות צרכנות פיננסית 4
S קרן כספית כנגד פיקדון בנקאי - במקרה של קריסת בנק שוק ההון 5
א האם ניתן להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי כשאין ברשותי כרטיס בנקאי? צרכנות פיננסית 3
I פיקדון בנקאי/תיק השקעות מנוהל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
I ריבית ומס על פיקדון בנקאי שוק ההון 16
P פיקדון בנקאי ראשון - מיסוי ואופטימיזציה מיסים 3
A במידה ולפרויקט יש ליווי בנקאי האם עדיף לשלם את כל הסכום כמה שיותר מהר? נדל"ן 2
T איך מדווחים בדוח השנתי על משיכת פקדון בנקאי עם רווחים פטורים? מיסים 3
R לקיחת משכנתא -דירה מקבלן ללא ליווי בנקאי (שווה להיכנס גם מי שמעוניין לראות תמהיל לי זה עזר :) ) נדל"ן 9
א צ'ק בנקאי צרכנות פיננסית 27
נ פיקדון בנקאי- מה וכמה שוק ההון 19
M שאלה לגביי כרטיס אשראי בנקאי המקושר לחשבון מט"ח צרכנות פיננסית 2
S צ'ק בנקאי דולרי צרכנות פיננסית 1
1337justme חריגה פי 2 ממסגרת אשראי בנקאי צרכנות פיננסית 14
א מספר שאלות תם על מסחר דרך הבנק לעומת ברוקר חוץ בנקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
מ כרטיס אשראי חוץ בנקאי צרכנות פיננסית 22
נירוש האם אפשר להתנהל עם כ.אשראי חוץ בנקאי בלבד צרכנות פיננסית 14
1337justme כרטיס אשראי חוץ בנקאי צרכנות פיננסית 42
D כרטיס אשראי חוץ בנקאי צרכנות פיננסית 19
ו חסכון בנקאי ויתור על ריבית? שוק ההון 1
ת ביטול כרטיס אשראי בנקאי, הם הביטול הוא דרך הבנק? פיזית בסניף? צרכנות פיננסית 6
shirbi האם יש סיבה להעדיף פיקדון בנקאי על פני אג"ח של אותו הבנק? שוק ההון 21
ס כרטיס אשראי חוץ בנקאי- איך לחייב חשבון מט"ח? צרכנות פיננסית 41
ד כרטיס דביט חוץ בנקאי-קיים דבר כזה? צרכנות פיננסית 13
Yuvalbuz3 אשראי חוץ בנקאי שוק ההון 4
Oracle פירוט עסקאות בכ.אשראי חוץ בנקאי, באתר הבנק צרכנות פיננסית 12
C מה זה באמת שער מט"ח בין-בנקאי שוק ההון 10
ביולוג ירושלמי פקדון בנקאי "סברס" של מזרחי טפחות. צרכנות פיננסית 25
E ביטול כרטיס אשראי בנקאי צרכנות פיננסית 6
S כרטיס אשראי בנקאי צרכנות פיננסית 20
Yesmad השקעה במניות מול תשואה מובטחת (גבוהה יחסית) בפיקדון בנקאי שוק ההון 44
מ נייר המדמה פקדון בנקאי שוק ההון 11
I ריבית על פיקדון בנקאי שוק ההון 11