• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מק״מ מול פיקדון בנקאי

ליאונידס

משתמש רגיל
דירוג
80
שלום חברים,
יש בידי סכום של סביבות 200 אלף, שאני צריך לשמור זמין ( יהיה לי התראה של חודש-חודשיים למשוך ). הייתי רוצה להוציא ממנו מה שאפשר בינתיים במק״מ או פיקדון.
אני מתרשם שמק״מ נותן תשואה יותר טובה אבל קצת מתקשה להבין בדיוק מה ריבית המק״מ הנוכחית.

אשמח לשמוע מה דעתכם, במיוחד אם בדקתם לאחרונה, וטיפים כיצד להשוות ואיפה לבדוק.

תודה רבה!

מק״מ נותן את ריבית בנק ישראל
השוני הוא בעיקר במיסוי, ריאלי(מקמ) מול נומינלי(פיקדון) ובעלות: פיקדון לא עולה כסף וקנייה ומכירה של מקמ יש דמי קנייה/מכירה

אם יש תאריך מוגדר הייתי בודק מה התשואה לפדיון של מקמ שנפדה בזמן המיועד וכמה זה יעלה לך כדי להשוות לפיקדון

לדעתי אם יש פיקדון עם ריבית דומה אז זה לא שווה את הטרחה ופשוט הייתי סוגר פיקדון כי ההבדלים יהיו כמה עשרות שקלים

יש טווח זמני שממנו היית שוקל את האלטרנטיבות שהוא כתב? או שכספית זה פשוט המוצר קצר מועד הכי טוב כרגע?
אין דבר כזה "הכי טוב". זה תלוי בהעדפות שלך של זמן השקעה / תשואה / נזילות / תנודתיות / סיכון מטבע / סיכון אינפלציה ...

החלק הסולידי שלי נמצא כולו בקרן כספית (דולרית).

אין דבר כזה "הכי טוב". זה תלוי בהעדפות שלך של זמן השקעה / תשואה / נזילות / תנודתיות / סיכון מטבע / סיכון אינפלציה ...

החלק הסולידי שלי נמצא כולו בקרן כספית (דולרית).
למה בחרת בדולרי? ואיך היית ממליץ לבחור עכשיו כספית? (שלהבנתי יש עדכון דמי ניהול בתחילת שנה)

כי החלשות השקל זה דבר שמדאיג אותי מבחינת כוח קנייה, והתחזקות השקל לא (למשל כי המשכורת שלי היא בשקלים).
בחרת בכלי לפני המלחמה? או שגם היום שהשקל חלש יחסית (היסטורית..) לדעתך השיקולים זהים?

זה לא מאוד משנה. ראה פה.
עברתי על הפוסט, להבנתי הנקודה העיקרית היא עם/בלי קונצרי.. האם שיקולים של פקדון אל מול מק״מ חשובים?
לדוגמה אלטשולר שחם כספית שעם דמי ניהול נמוכים אבל רוב הפילוח הוא מק״מ, לעומת אי.בי.אי כספית ניהול נזילות עם פילוח גדול יותר בפיקדון

יכול להיות שזאת הגזמה :O

ואיך היית ממליץ לבחור עכשיו כספית? (שלהבנתי יש עדכון דמי ניהול בתחילת שנה)
אפשרי שיהיו עדכונים. למיטב זכרוני יש באפשרות הקרן לשנות דמי הניהול פעם בשנה במהלך חודש ינואר.
זה לא קריטי. תקנה מה שתקנה, תעקוב בינואר 2025 אחר התפתחויות.
אם יעלו את דמי הניהול ברמה ששווה מכירה וקניית קרן כספית חדשה, פשוט תעשה את זה.
לא צריך לחשוב יותר מדי. סביר להניח שלא יהיה מס גבוהה מדי בכל אופן (אם בכלל).

בחרת בכלי לפני המלחמה? או שגם היום שהשקל חלש יחסית (היסטורית..) לדעתך השיקולים זהים?
אני חושב שאם מסתכלים על השנתיים האחרונות אז מצב ישראל הולך ומורע. זו ההשלכה שאני עושה לעתיד.

האם שיקולים של פקדון אל מול מק״מ חשובים?
לדעתי בכספיות אף אחד לא יודע להגיד מי תיתן את התשואה הגבוהה יותר. זה משתנה כל שנה ותלוי בגורמים שאי אפשר לדעת מראש.

אני חושב שאם מסתכלים על השנתיים האחרונות אז מצב ישראל הולך ומורע. זו ההשלכה שאני עושה לעתיד.

לדעתי בכספיות אף אחד לא יודע להגיד מי תיתן את התשואה הגבוהה יותר. זה משתנה כל שנה ותלוי בגורמים שאי אפשר לדעת מראש.
יודע להמליץ על מקור להשוואות קרנות כספיות דולריות? משום מה לא הצלחתי למצוא בfunder

אגב, אם יש פנטזיה לקנייה בירידה של המדד, יש היגיון לקנות כספיות דולריות בIB, שזמן הפעולות יהיה מהיר יותר?

נערך לאחרונה ב:
יודע להמליץ על מקור להשוואות קרנות כספיות דולריות? משום מה לא הצלחתי למצוא בfunder
אני אוהב את מערכת הגרפים בביזפורטל להשוואה בין קרנות. אבל אני מנחש שכל הכספיות הדולריות יהיו אותו דבר.

אני אוהב את מערכת הגרפים בביזפורטל להשוואה בין קרנות. אבל אני מנחש שכל הכספיות הדולריות יהיו אותו דבר.
תודה רבה.
ערכתי אחרי שכבר הגבת:
אם יש פנטזיה לקנייה בירידה של המדד, יש היגיון לקנות כספיות דולריות בIB, שזמן הפעולות יהיה מהיר יותר?

אם יש פנטזיה לקנייה בירידה של המדד, יש היגיון לקנות כספיות דולריות בIB, שזמן הפעולות יהיה מהיר יותר?
אם אתה יודע לתזמן את השוק ברזולוציה של דקות, יש דרכים טובות יותר לעשות כסף.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D העדפה של מק"מ מול קרן כספית בהקשר של תשואה שוק ההון 6
stamEhad מהם היתרונות\חסרונות של החזקת מק"מ מול מזומן? שוק ההון 9
ר קרן מחקה מק״מ מול קרן כספית מול פרי בבנק שוק ההון 52
ט הצעת מחיר למחשב מק אוף טופיק 10
M יתרונות וחסרונות של מסלול מק"מ ומסלולי מל"צ נדל"ן 0
ג מק"מ - איפה יש טבלה מרוכזת שוק ההון 6
S כספיות / מק״מ דולרי שוק ההון 5
מ מק"מ - מיסוי ריאלי שוק ההון 2
C פידיון מק״מ שוק ההון 2
א מה ההבדל בין קרן כספית לקרן מחקה מק"מ? שוק ההון 0
S מס כתושב חוץ על מק"מ לעומת קרן כספית שוק ההון 6
נ מק"מ - לקנות כל פעם לכמה חודשים? שוק ההון 5
ס תשואת לפידיון של מק"מ לעומת אג"ח ממשלתית שוק ההון 1
א איך מק"מ בעל מח"מ זהה לאג"ח נותן תשואה גבוהה יותר שוק ההון 5
M אג״ח לעומת קרן כספית/מק״מ שוק ההון 3
CoinCollector השקעה קצרת טווח - פק״מ \ מק״מ \ אג״ח ממשלתי לא צמוד. שוק ההון 10
ה התלבטות בין מק״מ לפקדון בבנק שוק ההון 3
O שאלה בנושא תשואות של מק"מ שוק ההון 0
Sp0 אם אני מחזיק מק"מ עד תאריך הפירעון אז אני יכול להתעלם מעליות\ירידות? שוק ההון 3
א חישוב תשואה של מק״מ שוק ההון 21
א אם קונים מק"מ ומחכים עד הסוף, האם צריך לשלם עמלת מכירה ? שוק ההון 3
yanosh34 בחירת קרן כספית\מק"מ לפי רמת סיכון שוק ההון 0
DiverGirl שאלות לגבי מק"מ שוק ההון 0
מ למה הקרן המחקה שלי מחזיקה מק"מ?! דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 2
I הלוואה מהברוקר במקום למכור עם מס (מק"מ בחסר) שוק ההון 48
M מק"מ/קרן כספית כתחליף לעו"ש שוק ההון 17
Y איך נקרא מק"מ בארצות הברית (IB) שוק ההון 15
Y למה לקנות מק"מ דרך הבנק אם העמלות כ"כ גבוהות? שוק ההון 7
חתול לילה למה הקרן המחקה שלי מחזיקה מק"מ ?! דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
milx קרנות לחלק הסולידי של התיק - מק"מ , אג"ח קונצרני וממשלתי שוק ההון 13
דניאלה מק"מ איך בדיוק קונים? שוק ההון 29
ש נאסדק 100 מול סנופי שוק ההון 15
NachYur קרקע מול תיק נדל"ן 3
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ד כיסוי משכנתא מול השקעה בשוק ההון נדל"ן 3
ת מחזיקי תעודת זהות ישנה, האם נתקלתם בקושי מול הבנק בשל כך? צרכנות פיננסית 1
ה התנהלות מול בנק - משכנתא נדל"ן 1
I רווח אחרי אינפלציה - מניות מול אג"ח שוק ההון 14
Z מיסוי אג"ח אמריקאי מול ישראלי מיסים 3
E VT מול האלטנרטיבות שוק ההון 0
S קיזוז רווחי הון ב-RSU מול הפסד הון בחו"ל מיסים 4
R קיזוז רווח הון מול הפסד הון עם מס יסף מיסים 10
ת תמהיל משכנתא: מסלול מל"צ מול מסלול פריים, ועוד נדל"ן 6
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
נ פאסיבית מול אקטיבית שוק ההון 27
מ מיסוי ריאלי - מול נומינלי וחוזי swap מיסים 13
Vit7 מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן אל מול שער המטח שוק ההון 50
ב VOO מול קסם S&P 500 KTF שוק ההון 7
א אג"ח ממשלתי מול קרן כספית שוק ההון 7
ס קופגל''ה מסלול שיקלי מול קרן כספית שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה