• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

צ'קליסט פיננסי לסוף השנה

חדש בשוק

משתמש רגיל
דירוג
144
"שכירים המוגדרים כעמיתים מוטבים, שמקבלים גם שכר לא מבוטח (לדוגמה: בונוסים או שעות נוספות שלא מופרשים בגינם הפרשות סוציאליות), יוכלו להפקיד עד 16,704 ש"ח לקרן פנסיה או קופת גמל במעמד עצמאי, ולהנות מהטבות מס בגובה של כ-5,800 ש"ח. יש לכם עד ה-29 בדצמבר לעשות את זה. בנוסף, כדי להנות מההטבה, תידרשו להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה."

1. האם אפשר כשכיר שהוא לא עצמאי לפתוח קופ"ג במעמד עצמאי?
2. כשנאמר שמקבלים הטבת מס בגובה של כ - 5800 ש"ח - איך זה בא לידי ביטוי?
3. האם במקרה שבו כבר יש לי קופ"ג וקרן פנסיה פעילות, פתיחת קופ"ג נוספת לא מפרה את העקרון של פרישה מוקדמת?

תודה.

יש שרשור קיים באותו נושא (הפקדה במעמד עצמאי), ממליץ להמשיך שם.
תשובות בקצרה:
1. כן
2. בשביל לקבל את ההטבה צריך לבקש החזר מס. הסברתי את החישוב כמיטב הבנתי בשרשור המקושר. 5800 ש"ח נובע להבנתי מהפקדה מקסימלית גם לזיכוי וגם לניכוי, עם מס שולי של 34%, כך שהחישוב יוצא:
קוד:
8700*12*5%*35% + 8700*12*11%*34% = 5731.56
3. לא הבנתי את השאלה.

בקשר לפוסט הזה, אני חושבת שטעות להתייחס כל הזמן רק לפרישה. אנשים לא רוצים לפרוש, הם רוצים להמשיך לחיות בעולם כמו שהם מכירים אותו. מה שהם כן רוצים זה יותר כסף, וזה אותו דבר במילים אחרות. אז לדעתי עדיף לדבר על זה, ולא על עצמאות כלכלית שהיא חלום רחוק רחוק רחוק וגם לא קורץ לרוב האנשים.

וואלה לא קשור למה שכתוב מעלי,
אבל אשמח לשמוע אם ישנם אנשים בפורום שהציבו לעצמם מטרה פיננסית ל2017?
אני אתחיל, לעלות את אחוז החיסכון מ60-65% ל-70%.

אצלי:
1. להתייעל בקניות המזון ובכך להעלות את אחוז החיסכון.
2. לעשות אופטימיזציה של אפיקי הפנסיה וכו'.
3. ללמוד על שוק הנדלן ונושא המשכנתאות בשביל הכיף
4. לא להתבאס מהוצאות שמשקפות ערך ומעשירות את חיינו
5. להיות בריאה (הוצאות בריאות היו הנתח הגדול ביותר בהוצאות שלנו השנה, יותר מדיור, ואני חוגגת יום יום שזה מאחוריי וממשיך להשתפר).

1) לדבוק בתיק לאורך כל השנה, לא משנה כמה יצעקו שסוף העולם הגיע
2) להתרגל לתרום למטרות נעלות על בסיס קבוע
3) ללמוד ולהבין כלכלה (גם כגידור נגד פורנו כלכלי, אבל בעיקר כי זה מעניין)

1. המטרה העיקרית היא להמשיך ללמוד, גם אם בקצב איטי להחריד.
2. להגדיל את החסכון השנתי בסכום שקבעתי לעצמי.
3. להחזיק את יחידות הVT שנה לפחות, ולבדוק איך מרגישה עם תנודות (בתקווה שבשיעמום ואדישות).
4. אקסטרה שתלויה ב1 לכן אין דד ליין- להחליט על האסטרטגיה שהכי מתאימה לי מבחינת מטרות, אופי ומיסוי, ולהתאבד על זה.

לקרוא פחות על פיננסים ולהתרכז יותר בעבודה (-:
:lol:
2) להתרגל לתרום למטרות נעלות על בסיס קבוע
WOW!! ממש אהבתי.

אחלה רעיון לרשום את המטרות הפיננסיות ל-2017. סוג של התחייבות עצמית.

כמה מטרות חשובות שהשגתי כבר ב-2016:
1. איחוד כל המכשירים הפיננסיים (קופ"ג, קרן פנסיה, קהש"ת) במקום אחד, תוך בחירה במסלול פאסיבי עוקב מדד S&P והפחתת דמי הניהול. אני מקווה שהמהלך הזה יראה תוצאות חיוביות בעוד שנה בדיוק.
2. מעקב שוטף מדויק אחר ההוצאות (עד לפני שנה המעקב היה, אבל לא בדקדקנות), תוך הפחתה בהוצאות בחלק מהסעיפים.

מטרות פיננסיות ל-2017:
1. קבלת החלטה סופית לגבי האלוקציה של תיק ההשקעות, ולדבוק בה.
2. הקטנת ההוצאות השוטפות בשיעור 10%-20%, והפניית הסכום שמתפנה לחסכון.
3. בהמשך ל-2, הגדלת שיעור החסכון החודשי בנוסף לשיעור הקטנת החסכון.

קשה לי לחלק את המטרות הפיננסיות שלי לעצמי ולעסקים
אז כל המטרות הפיננסיות שלי ל 2017 הינם:
1. לשלם כמה שפחות מס - לשניהם
2. לצמצם את האשראי הבנקאי ב 50% - לעסק
3. ללמוד כמה שיותר דרכים לעבוד עם הכסף וליישם אותם מספיק פעמים כדי להבין - לעצמי
4. לעלות את החברה השניה למסלול הבינלאומי - לשניהם

אם לא אצליח באיזו מהמטרות, אז אתאכזב רק לגבי מספר 4

בגדול ההתמקדות העיקרית שלי השנה היא הגדלת הכנסות. רשמתי פוסט די ארוך בבלוג שלי על המטרות שלי והעמידה שלי במטרות משנה שעברה.
אבל אני חושבת שאם בשנים קודמות התמקדתי בייעול הוצאות, כיום אני מרגישה שמיציתי נושא זה והגעתי לרמת חיסכון טובה מאוד (לפי בדיקת סיכום שנה אפילו שיפרתי ב-2,000 ש"ח את ההוצאה החודשית) וכעת הייתי רוצה להגדיל את השיעור החיסכון על ידי הגדלת ההכנסות, כי לא בא לי על תקציב העצמות היבשות ואני באמת רוצה לקצר כמה שיותר את הדרך לעצמאות כלכלית =)

כיום אני מרגישה שמיציתי נושא זה והגעתי לרמת חיסכון טובה מאוד
מרגישה כמוך, אם כי רמת החיסכון שלנו ירדה והיא עומדת על 15% (קה"ש כלולות, קופ"ג לא), מצד שני אנחנו מגדלים 2 שעדיין הולכים לגנים פרטיים ואנחנו בהחלט לא מתביישים לחיות ברמת חיים מאוד גבוהה, אבל לא פזרנית (קשה להסביר - אבל אנחנו מרגישים שאנחנו באיזון טוב של VFM בהוצאות שלנו, וגם ביחס פנאי עבודה).

המטרה לשנה הקרובה היא להגדיל את ההכנסה שלי כשכירה, ולהצליח להקים את הבלוג שאני מדברת עליו כבר נצח נצחים כדי להנות מעוד אפיק הכנסה.

אבל אשמח לשמוע אם ישנם אנשים בפורום שהציבו לעצמם מטרה פיננסית ל2017?
אני אתחיל, לעלות את אחוז החיסכון מ60-65% ל-70%.
אני דווקא החלטתי לשחרר.
סקר מאזן נכסים שאותו התחלתי לעשות על בסיס רבעוני מעלה שאולי החסכון שלנו לא גדול כמו שחשבנו (דמיינו כ-60-65% חסכון מהשכר נטו, בפועל אנחנו חוסכים כ-50% בעיקר בגלל הוצאות חו"ל גבוהות), אבל קצב גידול הנכסים עולה בהרבה על התחזיות בעקבות התשואה על ההון שלנו. בעקבות הגידול המבורך הזה, אני מתחיל להרגיש שאני קצת מפספס את הדרך, ולכן ההחלטה שלי היא לשחרר, להעלות את רמת ההוצאות וליהנות יותר מהדרך. במקרה הצורך, התקציב שלנו יכול להיחתך דרסטית מכ-12-13 אלף שח לזוג לבערך 7-8 בלי פגיעה מהותית ברמת החיים: עדיין להתפנק בגיחה שנתית לחו"ל (אם כי פחות "מתפנקת") וירידה מרכב הליסינג היקר (שמשתלם בגלל המרחק הגדול לעבודה) לרכב ישן יותר. כמובן שילדים יעלו את ההוצאות, אבל כל עלייה לטובה D:

לרתום את בעלי לעניין החיסכון / אורח חיים סולידי בלי שהוא ירגיש מסכן / יראה לי כל חמש דקות טלוזיה עם 70 אינץ באינטרנט (ואז יתאכזב שאני לא רוצה לקנות אותה)
לעבור לחיות בשוטף רק מהמשכורת שלו ולחסוך את כל המשכורת שלי
להפסיק לסבול כל כך הרבה בעבודה ולהתעצבן על המערכת, פשוט לקבל את העבודה כמו שהיא בחיוך וזהו בלי מרמור.(לא קשור לפיננסי סתם לחיים)
יש לי מרפסת ענקית ולא מנוצלת אז לשתול גינה ענקית כמו שאני רוצה ולגדל בה חסה בצל ירוק ולמעשה כל מה שאני קונה בסופר על מנת להכין סלט
להפסיק לזרוק אוכל ! ביזבוז בלתי יתואר.
לעבור לדירה קטנה יותר (לא יקרה לעולם בגלל הבעל אבל נחמד לפנטז)

סיכום שנת 2017 :

ב2016 כבר עשינו את מרבית הקיצוצים בהוצאות והאופטימיזציות של צרכנות נבונה שסיפקו בסיס איתן ל 2017.

סיימנו את 2017 עם 85% חיסכון ! ויש עוד שומנים לקצץ ועוד אופטימיזציות לעשות במקרה שנצטרך אבל מעדיפים לא להגיע לתקציב עצמות יבשות ולשמור על כמה פינוקים. ב 2017 גם היו לנו הכנסות גבוהות כך שה 15% שהלכו לצריכה עדיין היוו תקציב מחייה יפה.

ההעלאה החדה ברמת החיסכון נובעת בעיקר מאימוץ הדרגתי של הרגלים חדשים שהחל בסוף 2015 עם גילוי הבלוג של הסולידית ופיתוח מודעות לעלות של כל דבר,הבדלה בין חשק לצורך, התמקחות, וכו, יש לציין שחסכנו, השקענו וסלדנו מחובות גם לפני החשיפה לבלוג.( אני מציין זאת כדי שלא יתקבל הרושם שהגענו לעצמאות כלכלית תוך שנתיים מרגע גילוי הבלוג של הסולידית D: ). החשיפה לבלוג תרמה לפיתוח מודעות גדולה יותר לחשיבות של דמי ניהול נמוכים , ניהול עצמאי של תיק השקעות פסיבי צריכה נבונה ועוד... אלמנטים שתרמו להגדלה ניכרת של שיעור החיסכון ללא הרבה מאמץ וללא ירידה משמעותית ברמת החיים.

השווי הנקי המשיך לעלות יפה ב2017 בזכות החיסכון הגבוה, התשואה הנאה על תיק ההשקעות ועליית ערך הנדל"ן בצרפת.
מעבר לדירת מגורים נקייה ממשכנתא יש לנו תיק השקעות סולידי 50%/50% . כבר הגענו לסכום שמאפשר עצמאות כלכלית ופרישה כך שאין לנו צורך להגדיל את הסיכון.
אני פרשתי אבל עדיין מקבל דמי אבטלה גבוהים למשך 3 שנים (עברה שנה ונותרו עוד שנתיים:lol: ) ובן הזוג ממשיך לעבוד מבחירה, מה שאומר שאנו לא נצטרך למשוך כסף מתיק ההשקעות בשנים הקרובות.

ב 2017 התווסף לסעיף החיסכון :
1) ויתור על עוזרת בית
2) צימצום משמעותי של סעיף המסעדות.
3) ניתוק הכבלים והטלפון הנייח, הסתפקות בחבילת הבסיס בצרפת שכוללת 27 ערוצים שגם ככה משלמים עליה במסגרת אגרת הטלויזיה.
מצד שני התווספו לסעיף ההוצאות :
1) ציוד למטבח עקב התחביב החדש, להפתעתי ולהפתעת הסובבים אותי התחלתי לבשל ולהכין עוגות.
2) מנוי לחדר כושר. מכיוון שפרשתי מעבודה זה הפך לאחד מעיסוקיי.
3) סעיף המזון עלה גם הוא בשל קניית חומרי גלם לבישולים ואפייה.

מעקב ההוצאות הקפדני ב 2016 וב 2017 נתן לנו תמונה כוללת של רמת ההוצאות כולל אקסטרות והוצאות חריגות חד פעמיות שנוכל לקצץ במקרה חירום כגון מנוי לחדר כושר , רכב , חופשים ונסיעות לחו"ל, מתנות , מסעדות ...

מטרות ל 2018 :
בעיקר להתמיד בעמידה בפיתויים צרכניים ולשמור על הקיים.

מקווה למצוא תחביבים ולפתח כישורים חדשים, אולי אעשה קורס הכשרה על חשבון לשכת האבטלה באיזה תחום שיעניין אותי אולי נדל"ן או בישול ואפייה...

אין לנו ממש צורך בהמשך צימצום ההוצאות אף על פי שיש עוד במה לקצץ וגם אין מוטיבציה וצורך בהגדלת ההכנסות.

שנה אזרחית טובה לכולם D:

נערך לאחרונה ב:
על התחזיות בעקבות התשואה על ההון שלנו.
זה לא חוכמה שהשוק עולה בחדות, אל תבנה על זה ותחשוב מה יקרה לתשואה על ההון שלך בשוק יורד.
יראה לי כל חמש דקות טלוזיה עם 70 אינץ באינטרנט (ואז יתאכזב שאני לא רוצה לקנות אותה)
אפשר לרכוש משומשת, בדיוק מכרתי אחת כזאת בזול, ככה שניכם תהיו מרוצים :)
2) צימצום משמעותי של סעיף המסעדות.
בפריז? וואו הייתי מתקצב את זה בתוך העצמות היבשות...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בפריז? וואו הייתי מתקצב את זה בתוך העצמות היבשות...
אל תשכח שיינות טובים , גבינות מעולות ובאגטים מצויינים אפשר למצוא בפריז בזול בכל פינת רחוב ובכל סופרמרקט ממוצע.

בנוסף הכל כמובן באופן יחסי , לא מוותרים על מסעדות רק הולכים פחות:lol:

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
unrealx צ'קליסט לרכישת דירה נדל"ן 14
B האם כדאי לקחת יועץ פיננסי? צרכנות פיננסית 3
S תכנון פיננסי לאחר "זכייה" במחיר מטרה נדל"ן 2
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
H ייעוץ פיננסי לגיל 26 שוק ההון 25
א שאלת תכנון פיננסי לעתיד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
I ספר השקעות וחינוך פיננסי - גרסת הסולידית שוק ההון 29
V פרוטוקול rosc פיננסי יומני מסע אישיים 21
Y יועץ פיננסי להשקעות לטווח קצר שוק ההון 4
ח סטטוס פיננסי - האם פרישה מוקדמת אפשרית בכלל? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
Homer סמוראי פיננסי חוזר לעבוד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
E תיאום ציפיות בנוגע ליועץ פיננסי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ה מוצר פיננסי אופטימלי עבור קרן חירום שוק ההון 22
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 83
Y האם יש פה מי שהתנסה עם תכנון וניהול פיננסי‏ ? צרכנות פיננסית 9
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 3
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 1
מ איך לדווח על תשלום עבור יעוץ פיננסי? מיסים 12
S מקבל ירושה, מבקש יעוץ פיננסי שוק ההון 16
R לא מצליח למצוא יועץ פיננסי בלתי תלוי שוק ההון 29
קפיטליסט מרושע המלצה: "כסף קטן" - ספרוני חינוך פיננסי לילדים של בנק ישראל התפתחות אישית 0
B משתוקק לשינוי פיננסי. נ+2 צרכנות פיננסית 11
Y ייעוץ פיננסי בעקבות כספי ירושה נדל"ן 15
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
F פיצול חשבון בנק לאשה סיעודית - תכנון פיננסי צרכנות פיננסית 20
מ קובץ google sheets / excel של ניהול פיננסי פוסטים מאיכות נמוכה 0
ג המלצה על מתכנן פיננסי + פרישה צרכנות פיננסית 1
C מעקב פיננסי עם gnucash - שאלות, תשובות, ורעיונות צרכנות פיננסית 51
Y מידע פיננסי שוק ההון שוק ההון 8
P מתכנן פיננסי - האם יכול להועיל? שוק ההון 32
M סדר ותכנון פיננסי לצעיר סולידי בתחילת דרכו שוק ההון 11
stamEhad ייעוץ פיננסי לקראת פרישה של אימי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
ט האם יש מכשיר פיננסי בארץ שעוקב אחר "מדד דירות למגורים" ? שוק ההון 20
N תיכנון פיננסי צרכנות פיננסית 10
ע המלצה על מתכנן פיננסי צרכנות פיננסית 17
D מתכנן פיננסי CFP צרכנות פיננסית 20
נ סיוע באיתור יועץ/ מתכנן פיננסי צרכנות פיננסית 8
A עזרה בתחילת תכנון פיננסי נכון צרכנות פיננסית 2
D עזרה בנושא פיננסי אוף טופיק 76
Y המלצה על ייעוץ פיננסי צרכנות פיננסית 0
ד תכנית ציבורית לחינוך פיננסי- נא עזרתכם צרכנות פיננסית 44
4 איזה מוסד פיננסי יותר יציב בנק או בית השקעות כדוגמת ibi שוק ההון 1
B ייעוץ פיננסי צרכנות פיננסית 12
J האם ניתן לסמוך על יועצים פיננסיים לתכנון פיננסי או שחייבים לעשות את הכל לבד? צרכנות פיננסית 7
B ייעוץ פיננסי להורים של חברה שיצאו לגמלאות צרכנות פיננסית 10
I חינוך פיננסי - באיזה גיל לקנות מניות ואיך צרכנות פיננסית 19
M כלי תקשורת פיננסי מומלץ צרכנות פיננסית 17
S גמל IRA ומשבר פיננסי חזק שוק ההון 0
לא חשוב שמות צריך את דעתכם בנוגע לסמינרים בנושא "ידע פיננסי" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
aeh פרקטי - חינוך פיננסי התפתחות אישית 3

נושאים דומים

Back
למעלה