סיכום שנת 2017 :
ב2016 כבר עשינו את מרבית הקיצוצים בהוצאות והאופטימיזציות של צרכנות נבונה שסיפקו בסיס איתן ל 2017.
סיימנו את 2017 עם 85% חיסכון ! ויש עוד שומנים לקצץ ועוד אופטימיזציות לעשות במקרה שנצטרך אבל מעדיפים לא להגיע לתקציב עצמות יבשות ולשמור על כמה פינוקים. ב 2017 גם היו לנו הכנסות גבוהות כך שה 15% שהלכו לצריכה עדיין היוו תקציב מחייה יפה.
ההעלאה החדה ברמת החיסכון נובעת בעיקר מאימוץ הדרגתי של הרגלים חדשים שהחל בסוף 2015 עם גילוי הבלוג של הסולידית ופיתוח מודעות לעלות של כל דבר,הבדלה בין חשק לצורך, התמקחות, וכו, יש לציין שחסכנו, השקענו וסלדנו מחובות גם לפני החשיפה לבלוג.( אני מציין זאת כדי שלא יתקבל הרושם שהגענו לעצמאות כלכלית תוך שנתיים מרגע גילוי הבלוג של הסולידית

). החשיפה לבלוג תרמה לפיתוח מודעות גדולה יותר לחשיבות של דמי ניהול נמוכים , ניהול עצמאי של תיק השקעות פסיבי צריכה נבונה ועוד... אלמנטים שתרמו להגדלה ניכרת של שיעור החיסכון ללא הרבה מאמץ וללא ירידה משמעותית ברמת החיים.
השווי הנקי המשיך לעלות יפה ב2017 בזכות החיסכון הגבוה, התשואה הנאה על תיק ההשקעות ועליית ערך הנדל"ן בצרפת.
מעבר לדירת מגורים נקייה ממשכנתא יש לנו תיק השקעות סולידי 50%/50% . כבר הגענו לסכום שמאפשר עצמאות כלכלית ופרישה כך שאין לנו צורך להגדיל את הסיכון.
אני פרשתי אבל עדיין מקבל דמי אבטלה גבוהים למשך 3 שנים (עברה שנה ונותרו עוד שנתיים

) ובן הזוג ממשיך לעבוד מבחירה, מה שאומר שאנו לא נצטרך למשוך כסף מתיק ההשקעות בשנים הקרובות.
ב 2017 התווסף לסעיף החיסכון :
1) ויתור על עוזרת בית
2) צימצום משמעותי של סעיף המסעדות.
3) ניתוק הכבלים והטלפון הנייח, הסתפקות בחבילת הבסיס בצרפת שכוללת 27 ערוצים שגם ככה משלמים עליה במסגרת אגרת הטלויזיה.
מצד שני התווספו לסעיף ההוצאות :
1) ציוד למטבח עקב התחביב החדש, להפתעתי ולהפתעת הסובבים אותי התחלתי לבשל ולהכין עוגות.
2) מנוי לחדר כושר. מכיוון שפרשתי מעבודה זה הפך לאחד מעיסוקיי.
3) סעיף המזון עלה גם הוא בשל קניית חומרי גלם לבישולים ואפייה.
מעקב ההוצאות הקפדני ב 2016 וב 2017 נתן לנו תמונה כוללת של רמת ההוצאות כולל אקסטרות והוצאות חריגות חד פעמיות שנוכל לקצץ במקרה חירום כגון מנוי לחדר כושר , רכב , חופשים ונסיעות לחו"ל, מתנות , מסעדות ...
מטרות ל 2018 :
בעיקר להתמיד בעמידה בפיתויים צרכניים ולשמור על הקיים.
מקווה למצוא תחביבים ולפתח כישורים חדשים, אולי אעשה קורס הכשרה על חשבון לשכת האבטלה באיזה תחום שיעניין אותי אולי נדל"ן או בישול ואפייה...
אין לנו ממש צורך בהמשך צימצום ההוצאות אף על פי שיש עוד במה לקצץ וגם אין מוטיבציה וצורך בהגדלת ההכנסות.
שנה אזרחית טובה לכולם