• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי

קפטן תחתונים

משתמש רשום
דירוג
2
קצת מרגיע להיכנס לפה ולראות שעוד אנשים מתוסבכים ויחד עם זאת יש פה קהילה מדהימה שאולי יכולה להקל על התסביכים שלי :)

אני משוחרר יחסית טרי(כמעט שנה וכרגע במילואים, בן 22) ומרגיש תקוע ואובד עצות באיך להמשיך
אני מתעניין לעבוד בתחום הפיננסי כלכלי(למדתי השקעות ושומע הרבה פודקאסטים בנושא) והמצב הוא שאני כנראה דוחה את הטיול אחרי צבא של כמה חודשים לעוד שנה וחצי-שנתיים בגלל איזה ניתוח קטן ואני רוצה בזמן הזה להתמקצע בתחום הנ"ל כך שגם אם אני עושה תואר לאחר הטיול יש לי ניסיון וכיוון ואני לא מתחיל מאפס - ז"א ללמוד תחום מסוים ואז לעבוד בו לפחות שנה

אני עדיין לא יודע להגיד באיזה נישה אני רוצה להיות בדיוק בתחום הפיננסי(אני יודע שראיית חשבון וכו זה רחוק ממשהו שמעניין אותי)
מהאופציות שראיתי אנליסט כללי/פיננסי נשמע מושך בשבילי - בנוסף לזה שמהתפקיד הזה אתה יכול להגיע להרבה תחומים(אפילו אנליסט טרור לדוגמא) העניין של לעשות מחקר על מידע וממנו להגיע למסקנות ופיתוח של תהליכים והחלטות זה משהו שמדבר אליי(וכן מצד שני זה כולל הרבה אקסל סטטיסטיקה וכו שאני פוחד שזה יהיה הרבה עבודה שחורה עם מספרים כמו רואה חשבון)

פה אתם נכנסים לתמונה בלתת לי עצה על המצב בשוק :)
1. אני מבין שלהתקבל למשרה ראשונה של דאטה אנליסט היום ללא תואר וניסיון ורק ע"פ קורס של כמה חודשים זה בגדר נס(גם אם אתה טוב)
ז"א שיש מצב שאני אחכה חודשים רבים למשרה אם לא יותר ואז כל התכנון של העבודה - טיול - תואר/המשך עבודה בתחום/משלוב לא יכול לקרות
האם המסלול שתיארתי(שגם נכפה עליי במידה מסוימת בגלל הניתוח) הוא רלוונטי או שאני מפתח ציפיות שווא
בנוסף האם קורס אנליסט פיננסי במכללת BDO ששם נותנים לך גם כלים פיננסים בקורס יכולים לעזור או שזה בולשיט

2.האם יש לכם מסלולים נוספים בתחום הפיננסי כלכלי שאתם מכירים שאני יכול להתנסות תוך שנתיים , כאשר אני יכול להגיד שמנהל תיקי השקעות אמרו לי להתרחק מזה וזה לא נשמע כמו מקצוע שאסתפק בו בטווח הרחוק, תיווך נדל"ן וכו נשמע לא כדאי מספיק, וסגנון של סוכן ביטוח לא מדבר אליי

3. משהו חשוב בנוגע לתואר כלכלי - היו כאלה שהמליצו לי קודם כל לעשות תואר בכלכלה כי אין מסלולים טובים בעולם הזה בלי תואר, אבל גם הם הסכימו שתואר בכלכלה לא פרקטי גם מבחינת ידע וגם מבחינת רלוונטיות בשוק העבודה והמצב לא מטיב בלשון המעטה ליוצאי תואר בכלכלה, אז אני לא רואה פה מסלול שאני יכול לצעוד בו עם חיוך וביטחון

התואר מט"ר בעברית בשילוב עם כלכלה נשמע כמו אחלה אופציה, יש לך קורסים נוספים חוץ מאנליסט פיננסי במכללת BDO (לדוגמה קורסי Data Analyst) וכדומה אבל ממה ששמעתי (ולא מניסיון אישי) הם לא שווים המון. יש תפקידים בסגנון Operation Manager שלעיתים לא דורשים תואר ומאפשרים דריסת רגל בעולם.
אולי איש מכירות בעולם הביטוח והמכירות.

אמליץ גם על אתרים כמו Datacamp, Dataquest או קורסים בודדים באתרים כמו Udemy בשביל לעשות קצת קורסים בדברים שנוגעים בעולם, תראה אם מעניין אותך.

3. משהו חשוב בנוגע לתואר כלכלי - היו כאלה שהמליצו לי קודם כל לעשות תואר בכלכלה כי אין מסלולים טובים בעולם הזה בלי תואר, אבל גם הם הסכימו שתואר בכלכלה לא פרקטי גם מבחינת ידע וגם מבחינת רלוונטיות בשוק העבודה והמצב לא מטיב בלשון המעטה ליוצאי תואר בכלכלה, אז אני לא רואה פה מסלול שאני יכול לצעוד בו עם חיוך וביטחון
נכון, חלקית. זהו תואר שמרחיב אופקים, ועם מוניטין טוב כי תנאי הקבלה לא הכי נמוכים (באוניברסיטאות הטובות). תנסה לעשות חיפוש בפורום, היו פה כמה דיונים לגבי תואר בכלכלה בעד-נגד-מה-איך

לא מכיר את התחום מקרוב, יכול להעיד רק על התרשמות שלי מאחרים שעוסקים בזה.

אני יודע שראיית חשבון וכו זה רחוק ממשהו שמעניין אותי

אחי עשה תואר בראיית חשבון.
בהמשך הדרך הוא השתעמם מאווווד מלעשות משכורות, ביקורת, דו"חות וכדומה.
היום הוא מנהל כספים בעסק לא קטן ועסוק מאוד עם הבעלים בדברים קצת יותר מהנים, כמו לבדוק אם כדאי לפתוח סניף חדש, כמה ירוויחו ממיזוג עם מתחרים וכן הלאה.
ומה עם הדו"חות? יש תחתיו צוות שעושה את זה... :lol:
אבל עדיין צריך לאהוב מספרים ואקסל הוא החבר הכי טוב שלו.
נראה לי שקשה מאוד להיות בתחום הזה בלי החלק של המספרים והטבלאות.

תיווך נדל"ן וכו נשמע לא כדאי מספיק

בן דוד שלי עוסק בתחום.
נכנס לזה לפני לא הרבה זמן, בערך 3-4 שנים.
נראה שהוא מתפרנס מזה יפה. קנה לאחרונה בית בירושלים, עד אז היה גר בשכירות.
זה תחום עם תדמית שלילית מאוד בזכות רוב העוסקים בתחום, אך יש גם אנשים מאוד איכותיים שנותנים המון ערך מוסף ללקוחות שלהם.
הרבה פחות 'משרדי' מתחומים כלכליים אחרים.
וכמובן שמשם יש גם אפשרות להיכנס ליזמות בשלל צורות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 1
קוף שמבין התייעצות חשובה מאוד. שוק ההון 18
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
A התייעצות - החזר משכנתא מתוך הון צבור בכספית נדל"ן 5
T מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים נדל"ן 5
S עסקת פרייסייל- התייעצות נדל"ן 9
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
ס התייעצות האם לקנות רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 9
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
B התייעצות בין חלופות נדל"ן 7
S התייעצות בנוגע להשקעה בקרן אגח אקטיבית שוק ההון 3
ד התייעצות על דירה להשקעה נדל"ן 21
Y התייעצות לתיק השקעות שלי שוק ההון 3
ד הרעת תנאים בהייטק - התייעצות אוף טופיק 13
B התייעצות האם להמיר קרן ישראלית לאירית שוק ההון 8
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G התייעצות איך למנף את הדירה הנוכחית שלי נדל"ן 1
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
י התייעצות להשקעה שוק ההון 2
סנופקין התייעצות רכב: השלב אחרי ליסינג פרטי צרכנות פיננסית 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 5
T התייעצות כללית לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 7
S התייעצות בנושא מימון שדרוג נכס (הלוואת בלון ועוד) נדל"ן 1
M התייעצות על ויתור על אזרחות אמריקאית מיסים 1
ח תיכנון תיק | התייעצות שוק ההון 3
S דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 17
S שדרוג דירה - התייעצות האם לקחת משכנתא ובאיזה סכום נדל"ן 13
D התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה נדל"ן 1
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
S התייעצות לגבי העברת קופת גמל לIRA שוק ההון 29
י שידרוג דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 5
Dany74q התייעצות - מזעור עמלות מט"ח בהעברה דולרית מנאמן (IBI) צרכנות פיננסית 4
J התייעצות לגבי הקצאת נכסים שוק ההון 16
M התייעצות - האם כדאי למכור תעודות סל ישנות עם דמי ניהול גבוהים? שוק ההון 14
ח תעריפי מסחר בבנק שלי אחרי מיקוח - התייעצות שוק ההון 13
T התייעצות - השפעה של הקמת מפעל מחזור פסולת ענק על ערך הדירה נדל"ן 4
י התייעצות לגבי קניית שליש דירה נדל"ן 9
נ התייעצות - השקעה בצומת אונו במחיר פרסיל נדל"ן 35
ס התייעצות לאחר פגישה עם סוכן מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T התייעצות - סגירת הלוואה או המשך חיסכון צרכנות פיננסית 4
M התייעצות - קניית דירה להשקעה בפסגת רמות ב"ש נדל"ן 8