• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פיזור נוסף

ולמעשה די בעולמית וישראל לבד.
למעשה די בעולמית בלבד.
אבל אם אתה רוצה משקל יתר לישראל זה בסדר גמור. הטיית הביתיות היא לא פשע. אצלי ישראל חלק קטן אבל עדיין ייצוג יתר משמעותי.

אין באמת לדעת מה יהיה בעוד 5/10/15 שנים לכן ההחלטה היא קשה.
אין לדעת, לכן ההחלטה היא קלה.
כך או כך תגלה שחלק מהתיק עלה יותר מהחלק האחר ועדיף היה לך לשים עליו יותר. אז מה.

כשהתחלתי להשקיע, לפני כעשור, חילקתי את הכסף בין אס.פי.500 לסטוקס 600.
תוך 5 שנים חיסלתי את הסטוקס ועברתי לשלב גם מדד עולמי (שהיה פחות נגיש בזמנו בבורסה הישראלית ויקר מדי).
אין לי הרבה אמונה בשוק האירופאי, אבל לדעתי הכי חכם זה מדד עולמי כי אם אירופה תפתיע לטובה - זה יתבטא גם במשקלה במדד העולמי (ואם ארה"ב תרד מגדולתה, גם זה ישתקף שם).
רק להזכירך, יש שני מדדים עולמיים נפוצים - כל (רוב?) המדינות ורק מפותחות. אני באופן אישי מעדיפה רק מפותחות (ואם היה מדד רק דמוקרטיות ומפותחות, הייתי הולכת על זה) אבל אתה אולי תעדיף אחרת.
רק רוצה להבין אותך היטב; לפי הבנתי הדלה, המדד העולמי מתעדכן בהתאם למה שנעשה ולא ייעשה. פירוש הדבר שהמדד(באופן הגיוני) לא חוזה, אלא מתאים את עצמו למצב הנוכחי וזאת אומרת שאם אירופה ״תוכיח״ את עצמה, רק אז היא תקבל נתח גדול יותר. האם לפי זה, לא פספסנו את ההזדמנות? או לחילופין, המדד כבר בנוי כך שהוא נותן את ההזדמנות? אגב, המדד העולמי(מדבר על המפותחות בלבד) מושפע מהיורו/ין גם כן? אני תמיד מסתכל טווח הרחוק, זאת אומרת רוצה לבנות תיק שיודע להתמודד בכל תקופה שהיא ולא רוצה לראות עצמי אומר ״אני אחכה הפעם״. לכן אני באופן אישי מוצא שפיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי חשובים, כי אין לדעת מאין תבוא הנפילה או העלייה. כמובן שיש לי את הגבולות שלי ואני לא מוכן להשקיע בכל מדד אלא במדדים ״מובילים״. והכל במסגרת היכולות האישיות שלי לנסות לבנות תיק חכם.

האם לפי זה, לא פספסנו את ההזדמנות?
איזו הזדמנות פיספסנו? ואיך זה קשור אלינו? המדד נותן משקל לפי הנתונים הקיימים על פי המתודה שנבחרה לו (ומעדכן משקלות ומניות פעם בכמה חודשים/שנה).
המדד העולמי(מדבר על המפותחות בלבד) מושפע מהיורו/ין גם כן?
המדדים כשלעצמם לא קשורים למטבעות כלשהם ואתה לא יכול להשקיע במדד ישירות. כל מדד התחיל בקביעת שער מומצא כלשהו, והערך הנוכחי מבטא את העליה/ירידה בתשואת המדד.
אתה בוחר קרן עוקבת/מחקה לפי רצונך ואפשרותך, כל קרן מחליטה על המטבע הנקוב שלה (אפשר לראות בפרטי הנתונים באתרי הכלכלה).
למשל: קרן מחקה איישרס אס.פי.500 שנסחרת בבורסה הישראלית - דולר אמריקאי. תכלית אס.פי.500 - שקל חדש.

מדד לא חוזה, לא מתאים את עצמו ולא כלום.
המדד הוא תרגיל חשבוני, ממוצע משוקלל של מחירי אוסף מניות כלשהו. יש מדדים שמגבילים את את המניות שנכללות במדד למדינה או לסקטור, ומדדים שלא.
הסיבה שארה"ב היא 60% מהעולמי היא לא שמי שבנה את המדד החליט שכך ראוי. הוא פשוט לקח את החברות הגדולות בכל העולם, ויצא שהאמריקאיות ביניהן מסתכמות ל-60%. אם החברות האמריקאיות ירדו והאירופאיות יעלו, באופן טבעי האחוז הזה ישתנה.

שאם אירופה ״תוכיח״ את עצמה, רק אז היא תקבל נתח גדול יותר. האם לפי זה, לא פספסנו את ההזדמנות?
הנתח של אירופה במדד יעלה כתוצאה של עליית המניות, כמובן שלא להיפך. כרגיל, אפשר להרוויח הרבה יותר אם יודעים מראש מה יקרה בעתיד. אבל כמו רוב משתתפי הפורום הזה, כדור הבדולח שלי שבור.

מדד לא חוזה, לא מתאים את עצמו ולא כלום.
המדד הוא תרגיל חשבוני, ממוצע משוקלל של מחירי אוסף מניות כלשהו. יש מדדים שמגבילים את את המניות שנכללות במדד למדינה או לסקטור, ומדדים שלא.
הסיבה שארה"ב היא 60% מהעולמי היא לא שמי שבנה את המדד החליט שכך ראוי. הוא פשוט לקח את החברות הגדולות בכל העולם, ויצא שהאמריקאיות ביניהן מסתכמות ל-60%. אם החברות האמריקאיות ירדו והאירופאיות יעלו, באופן טבעי האחוז הזה ישתנה.

הנתח של אירופה במדד יעלה כתוצאה של עליית המניות, כמובן שלא להיפך. כרגיל, אפשר להרוויח הרבה יותר אם יודעים מראש מה יקרה בעתיד. אבל כמו רוב משתתפי הפורום הזה, כדור הבדולח שלי שבור.
איזו הזדמנות פיספסנו? ואיך זה קשור אלינו? המדד נותן משקל לפי הנתונים הקיימים על פי המתודה שנבחרה לו (ומעדכן משקלות ומניות פעם בכמה חודשים/שנה).

המדדים כשלעצמם לא קשורים למטבעות כלשהם ואתה לא יכול להשקיע במדד ישירות. כל מדד התחיל בקביעת שער מומצא כלשהו, והערך הנוכחי מבטא את העליה/ירידה בתשואת המדד.
אתה בוחר קרן עוקבת/מחקה לפי רצונך ואפשרותך, כל קרן מחליטה על המטבע הנקוב שלה (אפשר לראות בפרטי הנתונים באתרי הכלכלה).
למשל: קרן מחקה איישרס אס.פי.500 שנסחרת בבורסה הישראלית - דולר אמריקאי. תכלית אס.פי.500 - שקל חדש.
אתם מכירים קרן למדד עולמי (מפותחות בלבד) מומלצת למשקיע הישראלי? צוברת ובשקלים.

אני מוצא שפיזור הוא הגנה, כי בפיזור כשאיזור אחד נופל השני שומר על התיק וששניהם נופלים השלישי שומר. דבר נוסף, הזדמנויות נוספות; מצד אחד אני באופן אישי מאוד אוהב את ישראל ואני אולי סובל מהטעיית הביתיות כי היום אני מקדיש נתח יפה לישראל ומצד שני לא רוצה לפספס הזדמנויות אחרות נוספות.
2. הייתי רוצה לחלק בין מדדים מובילים. אם בכנות, המתפתחים מעט מדאיג אותי.
3. באופן כללי זה לא מפריע, אני ממשיך לקנות כשיש אפשרות כלכלית כי הראייה שלי ארוכת טווח. עם זאת אני מאמין בפיזור כאמור לעיל(ותיקים גדלים לאורך זמן) ואני גם מאמין שתמחור טוב יביא תשואה טובה(במילים אחרות כשיקר, ייתכן שייפול).
4. לפחות 30%.
כתבת פה תשובות מעניינות וענייניות :)

נראה שיש לך כמה שיקולים לבניית תיק ההשקעות שלך- פיזור בריא, השקעה במדדים מובילים, ניצול הזדמנויות, להשאיר נתח מהכסף בשוק הביתי.

מכאן הייתי שואל, איך אני מדרג את השיקולים האלה בסדר עדיפויות? בעיקר מבחינת ההרגשה האישית שלך אבל גם הייתי בודק אלו מהדברים עזרו לאנשים להגיע למטרה שאתה רוצה להגיע אליה בהשקעות שלך

אסור המלצות, קל למצוא באינטרנט.
זה נכון שקל למצוא באינטרנט ואסור המלצות.
אך כאשר מישהו כבר יודע מה הוא רוצה אפשר לסייע ולכוון.

מודה שלא קראתי לעומק את השרשור אך לא נראה שהוא רוצה שיאכילו אותו בכפית.

@המשקיע הפשוט
תחילה, תלמד לדוג. באתרים כמו justetf או etfdb וכד' תוכל למצוא המון אפשרויות.

תעשה גוגל (למשל: world devoloped only etf).
תמצא אינדקסים שונים. עם ארהב, בלי ארהב, דמי ניהול איקס דמי ניהול ווי ווי ווי... מחלקת, צוברת וכן הלאה והלאה.
את האינדקסים או etf עצמם תוכל לחפש ב justetf וכד'. יש שם המון מידע.
בהצלחה!

סתם מעניין למה אתה מאמין בכלכלת הארץ???
בגלל השנתיים האחרונות הנהדרות??
או שזה כיף להשקיע בבית
כי באמריקה עם הנשיא שלהם היה יותר דבש? ובסין עם השחיתות והמשטר האוטוריטרי יש יותר פוטנציאל לאפסייד? ובאירופה שנחנקת ממוסלמים יותר טוב?
לשאלתך: אפשר למצוא פגם בכל מקום וכל כלכלה וכל מדד. מעבר לכך, יש שיאמרו שלהשקיע בישראל זו "הטיית ביתיות", אבל למי שחי כאן, מרוויח בשקלים וחי בשקלים זו לא בהכרח הטיה אלא אפילו יתרון.

חוץ מזה שהטיית הביתיות היא לא מילה גסה.
כולנו יודעים שלישון טוב בלילה זה חלק חשוב מהאסטרטגיה.
אם אדם מרגיש בנוח עם הכלכלה שלו כי הוא מכיר אותה והיא לא זרה לו (בתחושה. לא שהוא באמת שולט פה במשהו), אז זו באמת נקודה חשובה שכדאי להתייחס אליה.

כי באמריקה עם הנשיא שלהם היה יותר דבש? ובסין עם השחיתות והמשטר האוטוריטרי יש יותר פוטנציאל לאפסייד? ובאירופה שנחנקת ממוסלמים יותר טוב?
לשאלתך: אפשר למצוא פגם בכל מקום וכל כלכלה וכל מדד. מעבר לכך, יש שיאמרו שלהשקיע בישראל זו "הטיית ביתיות", אבל למי שחי כאן, מרוויח בשקלים וחי בשקלים זו לא בהכרח הטיה אלא אפילו יתרון.
הייתי שם כאן כוכבית *בתקופה שבה השקל חזק מול הדולר

ארה"ב היו שם השאלה אם יהיה אפשר לחזור למה שכבר נשבר, בעיקר מבחינת "עסקים"? ראו קנדה שהתחילו לעשות עסקים עם סין למרות שזה לא האינטרס שלהם אבל אין להם ברירה כרגע לפחות ל3 שנים הבאות .

לקחתי עולמית עקב אילוצים אישיים (אזרחות אמריקאית), אם זאת אני ישן שקט בלילה כי יהיה תיקון בעת הצורך אבל כרגע גם ככה יש התייה לארה"ב אז גם אם הייתי עושה ידנית זה יהיה התייה כזאת או אחרת לכן כל פיזור אחר לא משהו שאני מחפש אישית.

כתבת פה תשובות מעניינות וענייניות :)

נראה שיש לך כמה שיקולים לבניית תיק ההשקעות שלך- פיזור בריא, השקעה במדדים מובילים, ניצול הזדמנויות, להשאיר נתח מהכסף בשוק הביתי.

מכאן הייתי שואל, איך אני מדרג את השיקולים האלה בסדר עדיפויות? בעיקר מבחינת ההרגשה האישית שלך אבל גם הייתי בודק אלו מהדברים עזרו לאנשים להגיע למטרה שאתה רוצה להגיע אליה בהשקעות שלך
לא זכיתי להבין אותך. כל השיקולים שלי חשובים בעיניי; אני משתדל להתייחס להכל ולפי זה לבנות תיק.
סתם מעניין למה אתה מאמין בכלכלת הארץ???
בגלל השנתיים האחרונות הנהדרות??
או שזה כיף להשקיע בבית
אתה לא מאמין בכלכלת הארץ? בתעופה, בנקים, ביטחון, הייטק, קמעונאות וכו׳. איך שאני רואה את הדברים כאן, השאיפה היא תמיד לצמוח כלכלית והם יעשו את המקסימום לא לקרוס. ובאמת מוכיחים את עצמם. זה לא עניין של כיף, זה עניין של מאמין בעתיד המדינה ואם לפזר אז למה לא כאן? ויש עוד סיבה אישית שלי, אני מגדיר את עצמי פטריוט.

לא זכיתי להבין אותך. כל השיקולים שלי חשובים בעיניי; אני משתדל להתייחס להכל ולפי זה לבנות תיק.
כל השיקולים שלך רלוונטיים, אבל יש בניהם עניינים שיכולים להיראות מנוגדים:

לדוגמא- הרצון ליצור פיזור מול הרצון להשקיע נתח משמעותי בשוק ריכוזי כמו השוק הישראלי

אתה לא מאמין בכלכלת הארץ? בתעופה, בנקים, ביטחון, הייטק, קמעונאות וכו׳. איך שאני רואה את הדברים כאן, השאיפה היא תמיד לצמוח כלכלית והם יעשו את המקסימום לא לקרוס. ובאמת מוכיחים את עצמם. זה לא עניין של כיף, זה עניין של מאמין בעתיד המדינה ואם לפזר אז למה לא כאן? ויש עוד סיבה אישית שלי, אני מגדיר את עצמי פטריוט.
כן מאמין וגם מושקע עניין אתי לשמוע דעתם של אחרים
ובלי קשר כמו שרבים חשבו וכתבו חשוב לזכור שהמדינה כאן מאוד ריכוזית ומוקפת ב... אלא שיש מגמה טובה רבים שוכחים שיש עבר ועתיד

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אך זה דורש מכירה ואירוע מס.
ואפשר גם אחרת, רק צריך לחשוב ולהחליט.
אתה יכול להכניס כסף חדש במדד עולמי שלא כולל את אמריקה. ככה לאט ובלי אירוע מס תגיע למשקל שרצית. גם אתה יכול למכור ני"ע שעשו פחות רווח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M פיזור\פיצול תיק ההשקעות בין ברוקרים ישראלים שונים שוק ההון 22
light007 פיזור בתיקי השקעות? שוק ההון 10
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
ל פיזור פנסיה ומוצרי פנסיונים שוק ההון 26
Y דעתכם על רמת פיזור סבירה במסלולים מנייתיים נכון להיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S פיזור השקעות שוק ההון 2
tpr פיזור השקעות מחוץ לארה״ב שוק ההון 4
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 31
L פיזור שווקים נדל'ן נדל"ן 0
I פיזור בתיק - סנופי ונאסד"ק שוק ההון 69
J פיזור סיכון בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y פיזור השקעות - מתחיל (מאוד) יומני מסע אישיים 1
נ פיזור השקעות שוק ההון 3
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
א פיזור השקעות בשאר העולם שוק ההון 1
B פיזור עולמי עם התחשבות בסדר הגיאופוליטי שוק ההון 15
לאץ' פיזור קרנות כספיות שוק ההון 8
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
ס פיזור בקרנות כספיות שוק ההון 4
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
א השקעה בשוק הבריטי גם לטובת פיזור מטבעי שוק ההון 11
ס פיזור זמני השקעה שוק ההון 10
D פיזור, sp500 כחלק מהתיק הכולל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א פיזור VS מיסוי - משקל ישראל בחשבון פטור שוק ההון 17
F איך לפשט תיק 60/40: פיזור, עלויות ובחירת קרנות שוק ההון 19
ב פיזור תיק השקעות בין ארה"ב לשאר העולם שוק ההון 15
ה התייעצות על פיזור תיק ופיזור השקעה בהתחשב במצב שוק ההון 13
P פיזור תיק שאני מנהל לבדי שוק ההון 9
S פיזור בין קרנות של בתי השקעה שונים שוק ההון 1
י פיזור סכום כסף גדול בפקדון שוק ההון 3
C העברת חלק מהפנסיה \ השתלמות לחברה אחרת לצורך פיזור סיכוים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D פחד מחוסר פיזור. כרגע 100% SSAC שוק ההון 1
T קרן השתלמות מנוהלת VS פיזור גדול יותר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
T תמהיל IRA - פיזור גלובלי רחב - איזו חלופה אירית עדיפה ? שוק ההון 27
D פיזור SSAC עם SMEA+EIMI שוק ההון 5
M פיזור בין בתי השקעות VS דמי ניהול שוק ההון 2
E פיזור תוך נכסי - כללים מנחים שוק ההון 12
פ קרן השתלמות מקסום תשואות ע"י פיזור הכסף בין מסלולי ההשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y פיזור בין קרנות מחקות דומות וחברות שונות שוק ההון 10
R חשבון ב-ETRADE לצורך מסחר במניות ESPP/RSU שהצטברו שם (על מנת לייצר פיזור) שוק ההון 110
stamEhad פיזור נכסים בתיק השקעות בין ניירות שקליים ודולריים - מה הדעה הרווחת ? שוק ההון 11
פ S&P 500 שאלות: חסרונות המדד, משמעות המדד, פיזור המדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
צ פיזור בתי השקעות שוק ההון 2
G פיזור תיק+ מספר שאלות שוק ההון 5
H פנסיה, תיק השקעות - פיזור כהגנה לערך המטבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
C פיזור בין בחברות שונות - הגיוני? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
G פיזור בתיק חדש שוק ההון 5
L פיזור על פני זמן: מינוף כדרך להורדת סיכון שוק ההון 76
S פיזור גם מבחינת מכשירי השקעה? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה