שרון לוינסון
משתמש רשום
- דירוג
- 9
הרי אין לך אפשרות לדעת האם באמת המטבע יחזור לרמה שבה קנית אותו, או כמה שנים או עשורים זה ייקח - ועד אז הכסף שלך נעול בהשקעה באגח זר שאתה לא יכול לצאת ממנו? הריבית הגבוהה (כרגע) כבר לא נראית משתלמת כל כך...
באופן כללי, הרי אין "ארוחות חינם" - יש סיבה לכך שהודו מציעה אגח בריבית גבוהה (כלומר זו עלות גבוהה שממשלת הודו נאלצת לשלם כדי ללוות כסף ממשקיעים חיצוניים), וזה כנראה כדי לפצות על כל הסיכונים שמשקיעים רואים באגח שלה. אם אתה לא רואה את הסיכונים הללו אלא רק את הריבית הגבוהה - אתה מפספס משהו.
ובאופן כללי יותר, אתה מנסה לחפש לקבל תשואה מאוד גבוהה מאפיק שהוא בד"כ "סולידי" יותר - אגחים - וזה מאלץ אותך להתרחק לקצה הסקאלה של הסיכון שיש בסוג הנכס הזה. אפיק בעל תשואה צפויה גדולה יותר (שמלווה גם בתנודתיות וסיכון גדולים יותר) הוא אפיק מנייתי.
גם על הסיכון חשבתי , דנתי והרהרתי בו.
הסיכון שיש בהודו {ממה שלמדתי} , קשור לכך שהרבה מאוכלוסיית הודו גרה בכפרים , הרבה דברים נדרשים לבנות שם בכל הקשור לתשתיות , עדיין יש שמה אחוז לא קטן של אנאלפביות וכל הקשור לתרבות של הקאסטות.
בגלל שנרנדרה מודי עלה לשלטון בהודו , אני יותר אופטימי , כי הוא מנסה {וגם עושה} רפורמות ופרוייקטים שמנסים לעזור ולשפר את הבעיות האלו . {הנה כמה דוגמאות: פרוייקט של תשתיות חשמל (ועוד סולארית!)של הודו בשיתוף פעולה עם צרפת-http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3674949,00.html
וזה על מודי עצמו באתר דה מרקר-http://www.themarker.com/magazine/1.2474607}
ואני מחפש , חוקר ולומד גם על האפיק המנייתי , ואני מחפש , ומתייעץ עם גורמים שונים.
ואם ימשיך לרדת? ישב בחשבון בבנק זר, יגרור עמלות, אולי יקח שנתיים, אולי 7 שנים עד שיחזור לרמה שממנה התחלת, הכסף לא יעבוד ולא תוכל להמשיך להשקיע. זה משול לכסף שנעול בפיקדון עם ריבית דריבית שלילית.
מצד שני מטבע "אבדון" יכול להכפיל עצמו ואז אתה מכה את השוק פעמיים.
זה מה שנקרה ספקולציה ולא השקעה.
לעניות דעתי אתה הולך לכיוון לא בטוח ותשואות גבוהות כביכול מסנוורות אותך.
רצוי אולי ללמוד איך השוק המקומי עובד, לעשות טעויות קטנות כ"דמי לימוד", לבדוק את המים לפני שקופצים ראש לבריכה.
מעניין אותי במה ובאילו שווקים קרובי המשפחה שמבינים עניין משקיעים?
אם המטבע ימשיך לרדת , אני אמשיך להשקיע אותו באותם אגרות חוב , כמה שנים שזה ייקח עד אשר המטבע יחזור לרמה ההתחלתית שלו ו/או הריבית כבר לא תהיה אטרקטיבית.
ובכל הנוגע לסיכון לגבי הודו עצמה , אני אומר לך את אותו הדבר שאמרתי ל-Yevgeny , בתגובה הזאת.
וכשאני אמצא , אני אכתוב פה את מספר האג"ח.