• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עידן פוסט-נתניהו

• פותח הנושא פותח הנושא הסולידית
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
העובדה שהתקשורת מצליחה להנדס תודעה להמונים ולייחס לנתניהו את העוינות כלפי מערכת המשפט היא בהחלט אחד הנזקים של שלטון נתניהו.
תשמע, נתניהו באמת עבד מאוד קשה כדי לתקוף את מערכת המשפט ואכיפת החוק (כולל המשטרה) - עד לרמת חיפוש עבירות בניה בבניית פרגולה אצל פרקליטים. אפשר להגיד שבג"צ לוקח סמכויות לא לו, וראש ממשלה שנמצא בשלטון עשור בהחלט יכול להרים מהלך רלוונטי שיפתור את הבעיות האלה. אבל נתניהו לא מעוניין לפתור בעיות מבניות ולשפר את מדינת ישראל, הוא פשוט מעוניין במניעת הפרעות לשלטונו, אז במקום לעשות דברים רלוונטיים ושימושיים הוא הכריז שהמשטרה, הפרקליטות ובתי המשפט הם האויב. זה לחלוטין עומד לחובתו, גם אם אתה מחזיק בעמדה שבתי המשפט זקוקים לרפורמה.

המחשבה שאף אחד לא יכול להיות ראש ממשלה חוץ מנתניהו
הטענה היא שאין אדם במערכת הפוליטית שראוי להחליף, כשנתניהו ילך יבחרו את מי שהכי טוב לאותה שעה.
מה מוזר בזה שאדם חושב שהמנהיג שלו הוא הראוי ביותר והמוכשר ביותר?, בדיוק לכן הוא בחר בו!, ולכן כל עוד הוא כשיר (כך חושבים מיליוני אזרחים שבחרו בו למרות הכתבי אישום), אני לא רואה פסול בטענה שאין לו מחליף.
ישנם מספיק אנשים שיכולים למלא את התפקיד, אבל האם זה אומר שהם בהכרח טובים מנתניהו?, ומחשבה אחרת היא ממש מאפיין של טוטליטריות? בעיני - זה פשוט מוזר.

א) אין סימוכין? זכריה באומל, למשל? חיילים רוסים הסתכנו בשביל דבר שלא אמור לעניין אותם בכלל?
יכולת הניהול-בעיני-אני לא רואה איפה היא התמוטטה.
היא התמוטטה רק לאחר שאחרים התחילו להצר את צעדיו בכל מהלך אפשרי כחלק ממשחק פוליטי על גבי אזרחי ישראל.
לפי מה אתה קובע שחיילים רוסים הסתכנו כאשר רוסיה שולטת בפועל בסוריה? זה קשקוש מקושקש. אני בספק אם אתה מאמין לעצמך.
יש לי שאלה - באומל נהרג ב 1982 וגופתו הוחזרה ב-3.4.2019, בעוד שהבחירות היו ב-9.4.2019. יש לך אולי דרך להסביר את זה?

ובקשר ליכולת הניהול בקורונה שלא התמוטטה כהגדרתך.
ובכן - פחחחחחחחחח.
מי הם "האחרים" שהצרו את צעדיו? בג"צ? הקרן החדשה? הפגנות בלפור? מדובר בראש ממשלה או בסמרטוט רצפה? אשמח לשמוע הסברים מנומקים ולא דף מסרים

יש לי שאלה - באומל נהרג ב 1982 וגופתו הוחזרה ב-3.4.2019, בעוד שהבחירות היו ב-9.4.2019. יש לך אולי דרך להסביר את זה?
המשפחה שלו אפילו אמרה שזה היה פוליטי וממש כעסו על התזמון והצורה בה זה התנהל.

המשפחה שלו אפילו אמרה שזה היה פוליטי וממש כעסו על התזמון והצורה בה זה התנהל.
פוליטי? ביבי שלנו? האם רה"מ סוחר בגופות חללי צה"ל משיקולי בחירות? תתבייש לך שאתה חושב דברים כאלה!

אבל כרגע, לדעתי האישית, אין אדם שראוי להחליף את נתניהו (ניסיון, היכרות עם מנהיגי העולם, וכדומה)
למה אין כרגע אף אחד ראוי? אולי כי ראש הממשלה המכהן דאג להרחיק מההנהגה כל יורש פוטנציאלי ולקדם רק את אלו שהצהירו נאמנות כלפיו?

אמרו היום בחדשות משהו נורא מצחיק (ונכון) על נתניהו - הוא מוכן להציע ראשות ממשלה לבנט, לסער, להסתכן ב"ממשלת שמאל מסוכנת" עם לפיד כראש ממשלה, אבל לתת לאחד מחבריו בליכוד להיות ראש ממשלה? לאאאאאאאאאאאאאאא
וזה לא שאפשר להאשים אותם בבוגדנות כן? הרי הם כולם היו נאמנים לו באופן עיוור ודווקא לסער,שהוא היחיד שיצא נגדו בגלוי, הוא מציע רוטציה...
אני תמיד ידעתי שהם לא יקבלו ממנו כלום אז אני מאוד שמח עכשיו. מגיע להם.

עברתי עכשיו ברפרוף על 20 עמודים שנכתבו בשבוע אחד ויש לי משהו קטן להגיד:
השרשור הזה צריך ללכת לפח אשפה, משעמם כאן אפילו יותר מהמגיבים ברוטר (נראה לי שחלקכם גם מקשקשים שם).
אין כאן אדם אחד שאומר משהו חדש שלא נאמר ע"י כותבי דעות למיניהם בתקשורת/דפי מסרים (שגם הם משעממים למוות) אבל יש מכנה משותף לכולכם: אתם בנים! נחרצים!! בטוחים בצדקתכם!!!
ואלה מכנים משותפים חזקים מאד, הרבה יותר מההגדרות המפונטזות שלכם על שמאל וימין ובג"צ וביבי ושאר ירקות. שימו לב שהנשים נעדרות משיחות כאלו ולא סתם.
80 עמודים של כלום ושום דבר, מבאס :(
לילה טוב!

השרשור הזה צריך ללכת לפח אשפה, משעמם כאן אפילו יותר מהמגיבים ברוטר (נראה לי שחלקכם גם מקשקשים שם).
אין כאן אדם אחד שאומר משהו חדש שלא נאמר ע"י כותבי דעות למיניהם בתקשורת/דפי מסרים (שגם הם משעממים למוות) אבל יש מכנה משותף לכולכם: אתם בנים! נחרצים!! בטוחים בצדקתכם!!!
ואלה מכנים משותפים חזקים מאד, הרבה יותר מההגדרות המפונטזות שלכם על שמאל וימין ובג"צ וביבי ושאר ירקות. שימו לב שהנשים נעדרות משיחות כאלו ולא סתם.
80 עמודים של כלום ושום דבר, מבאס :(
לילה טוב!
ועכשיו תעשי את התרגיל שגבר נכנס לשיחה שהוא לא שותף לה, שלדעתו משעממת, שהכותבות בו הן פנטזיונריות משעממות שכל מה שהן כותבות בשרשור צריך ללכת לפח האשפה והוא אומר להן ומדגיש שהבעיה בשעמום שצריך ללכת לזבל היא בכך שהן נשים וזה המכנה המשותף בשעמום שהן יצרו. גברים לעולם לא יהיו שותפים להבלים האלו.
דעתך על הכתוב לגיטימית. הדרך להביע אותה מעט פחות.
לילה טוב.

ועכשיו תעשי את התרגיל
אבל לפחות תודה לי שמצאתי איך אפשר לאחד שמאלני, ימני, סוציאליסט וקפיטליסט :)
* השרשור התחיל ע"י אישה, כתבו בו נשים עד שפסקו לגמרי. שאלת את עצמך למה?
** זאת לא פעם ראשונה ששרשור מתדרדר לויכוחים שאף אחד לא מקשיב לאף אחד ובטח לא משתכנע טיפה, במפתיע זה תמיד פוליטיקה.

חייב לציין שאני לא מנסה לשכנע אף ביביסט, רק לתקן שקרים וקביעות מוטעות לחלוטין שנכתבים כאן.
דעות הן כמו תחתונים, לכל אחד יש כאלה ולפעמים מחליפים אותם.

חייב לציין שאני לא מנסה לשכנע אף ביביסט, רק לתקן שקרים וקביעות מוטעות לחלוטין שנכתבים כאן.
דעות הן כמו תחתונים, לכל אחד יש כאלה ולפעמים מחליפים אותם.
אתה מתקן אותם, הם מתקנים אותך - שני הצדדים בטוחים שהם יודעים מה שקר ומה עובדה וזאת טעות. אפילו לגבי ההיסטוריה האישית שלך אין לך ידיעה מוצקה אלא רק הסיפור שלך שמתבסס על הזיכרון של חלק קטן מהדברים. מה שבטוח זה שהתוצאה אותה תוצאה -שיעמום וטחינת מים.

אבל לפחות תודה לי שמצאתי איך אפשר לאחד שמאלני, ימני, סוציאליסט וקפיטליסט :)
** זאת לא פעם ראשונה ששרשור מתדרדר לויכוחים שאף אחד לא מקשיב לאף אחד ובטח לא משתכנע טיפה, במפתיע זה תמיד פוליטיקה.
אפשר לנהל דיון מטא על למה אנשים כותבים על נושא מסויים או למה בכלל כותבים בפורום ולמי זה מועיל.
ואפשר גם לנהל אותו מהזווית המגדרית, אלא שהכללות על פנטזיונרים משעממים לא נראות לי מקדמות את הקשב לדעתך.
אבל זכותך כמובן. אולי מישהו ישתכנע.

אתה מתקן אותם, הם מתקנים אותך - שני הצדדים בטוחים שהם יודעים מה שקר ומה עובדה וזאת טעות. אפילו לגבי ההיסטוריה האישית שלך אין לך ידיעה מוצקה אלא רק הסיפור שלך שמתבסס על הזיכרון של חלק קטן מהדברים. מה שבטוח זה שהתוצאה אותה תוצאה -שיעמום וטחינת מים.
לא נכון. את מדברת כמו דונלד טראמפ. יש עובדות ויש שקרים.

כן והמסקנה שאליה הגעתי היא שהסולידית פתחה את השרשור הזה לפני שנים אז זה כבר לא רלוונטי בשבילה ואת השתעממת לפי התגובה שלך.
@Lucy כנראה לא התחברה לפורום כבר שבועיים (אי אפשר לראות מתי הייתה ההתחברות האחרונה של משתמש מסוים אבל בעמוד שלה ראיתי שההודעה האחרונה שלה הייתה באשכול הזה). שאר המשתמשות לא כתבו יותר מפוסט אחד (אם בכלל) ממה שראיתי.

אין כאן אדם אחד שאומר משהו חדש שלא נאמר ע"י כותבי דעות למיניהם בתקשורת/דפי מסרים (שגם הם משעממים למוות)
למה ציפית? מדובר פה בדעות פוליטיות, לא במידע מסווג. למה לעזאזל שתקראי פה משהו שלא כתוב בשום מקום אחר? זה מאוד יהיר לחשוב שהדעות/מחשבות שלך הן כל כך ייחודיות שאין אף אחד אחר במדינה שלא חשב עליהן גם כן. יש לך ציפיות לא ריאליות מהפורום הזה. היתרון של הפורום זה רמת שיח מכבדת יותר ואנשים שכותבים לגופו של עניין, בניגוד לתקשורת שמעדיפה להשתמש במכבסת מילים חסרת משמעות. נכון, לפעמים מקשרים לפה כתבות וטורי דעה. אז מה? להיפך זה מה שאני אוהב באשכול הזה - זה כמו סיכום בשבילי. זה מסנן את הטפל ומביא רק את העיקר.

אני לא יודע מה זה רוטר וזה גם לא מעניין אותי. אני לא הולך לחרוש את כל הרשת בחיפוש אחר דיונים פוליטיים. אני גולש בפורום הסולידית אז אני מגיב פה. ואפשר להפיק תועלת מהשרשור הזה:
@ת.אוקהם תמיד מצרף מקורות למה שהוא כותב (רואה? לא כל הגברים נחרצים באופן עיוור)
@מתכנת ימני אז הוא מהווה קונטרה לרוב השמאלני ששורר באשכול הזה.
@גרהם הוא עו"ד אם אינני טועה אז הוא יכול לתת זווית קצת יותר מקצועית (הנה, רצית אנשים מיוחדים!)
@HHH בקיא בפרטים ותמיד מפרט הרבה אז אני לומד ממנו לא מעט.

הכל עניין של תיאום ציפיות. אני נכנס לאשכול כדי ללמוד על המצב יותר לעומק ולשמוע דעות מגוונות אז השרשור מספק אותי (אוקיי יש פה הטייה לשמאל אחרי שכל הימנים נטשו אבל עדיין). אם את מצפה לקרוא משהו חדש אחרי שעברת בכל האינטרנט - את צפויה להתאכזב.
מה שכן, אני מסכים איתך שלהגיב כל 10 דקות מוריד את רמת השיח. בגלל זה אני משתדל להגיב מקסימום פעם ביום.

נערך לאחרונה ב:
המסקנה שאליה הגעתי היא שהסולידית פתחה את השרשור הזה לפני שנים אז זה כבר לא רלוונטי בשבילה
יש לך ציפיות לא ריאליות מהפורום הזה
תקרא את ההודעה הראשונה שלה, היא דיברה בהקשר הכלכלי ותהתה מה תהיה המדיניות הכלכלית לאחר שינוי השלטון.
השיחות כאן גלשו רחוק מאד מההקשר הזה (ומה פתאום מדברים על המלחמה האחרונה? מה הקשר? מה כל אחד פה יודע?) ומצטערת להגיד - זה תמיד נגמר בהתדרדרות של כתיבה טוקבקיסטית מצויה. אותי באופן אישי זה מבאס לקרוא חברי פורום שאני מעריכה את דעתם בשרשורים אחרים וכאן הם פשוט נשמעים רדודים (כי פוליטיקה זה רדוד ומתלהם וסוחב לקצוות ומפזר אנרגיה רעילה).
יאללה, יצאתי מהשרשור, אפשר להמשיך...

אותי באופן אישי זה מבאס לקרוא חברי פורום שאני מעריכה את דעתם בשרשורים אחרים וכאן הם פשוט נשמעים רדודים
גם כאלו שדעתם זהה לדעתך נשמעים לך רדודים או רק מי שאת לא מסכימה איתו ?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
1. לגבי גברים-נשים - באמת ראיתי פעם מחקר שמראה שגברים משמיעים את דעתם יותר מנשים גם כשהם לא בטוחים בה. גם זכור לי סיפור על מישהי שסרבה לכתוב מאמר דעה על נושא מסויים כי תחום המומחיות שלה רק קרוב לנושא המאמר ולא זהה לו, אז בסוף ביקשו מגבר שלא מבין בנושא שום דבר לכתוב אותו והוא הסכים. @בת העמק לא טועה. לא זכור לי שראיתי פרלמנט של נשים שמתווכחות על פוליטיקה אבל גברים עושים את זה בלי סוף.

2. לגבי נחרצות - חלק מהמחנאות הנוראית בארץ (ולא רק בארץ) היא רמת הנחרצות ההיסטרית שכל הצדדים נמצאים בה, תמיד, בלי הפסקה. לפעמים היא יוצרת אפקטים קומיים כשדף המסרים מתחלף ואז כולם נחרצים ממש פתאום לצד השני. "דף המסרים" הוא תוצאה של הנחרצות הזו, כי כביכול מי שתומך בעמדה מסויימת, אסור לו לפקפק באף מרכיב שלה, אז יוצא ש-"מחנה" שלם פתאום אומר אותם דברים ומשתמש באותם מילים ואי אפשר להזיז אותו מעמדתו במילימטר.

3. כשאני בא לדבר על פוליטיקה לרוב מהר מאוד מדרדרים לאי הסכמה לגבי הנחות הבסיס - ימנים אומרים לי שהשמאל בעצם רוצה להשמיד את ישראל ושמאלנים אומרים לי שימנים הם רשעים שאוהבים להרוג פלסטינים. אם רוצים דיון קונסטרוקטיבי צריך להתחיל מאיזה בסיס שיהיה משותף לכולם, כמו איזו הנחה שכולם בעצם רוצים שיהיה פה טוב ומדרג שפחות או יותר מקובל על כולם של מה חשוב ומה לא חשוב.

4. יש דברים נכונים (מעט) ודברים לא נכונים (הרבה). ויש המון באמצע, דברים שאולי נכונים אבל אנחנו לא בטוחים לגביהם.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P תעודה פאסיבית מחקה מדד - האם תם עידן? שוק ההון 40
sogi תם עידן פתיחת הטיקטים ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 72
yossik עידן+ T2 אוף טופיק 7
amidar מחפש אנשים עם ניסיון ב"עידן פלוס". אוף טופיק 11
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
מ פוסט סקרנות-כמה אמשיך להשקיע כשאין מטרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ס חרדת שינה-פוסט פריקה התפתחות אישית 34
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
123W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
flower מעורבותה של שרה נתניהו בהחלטות שילטוניות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8

נושאים דומים

Back
למעלה