• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עידן פוסט-נתניהו

• פותח הנושא פותח הנושא הסולידית
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
אתה רוצה להפקיע שטח מאנשים פרטיים לטובת פולחן דתי? נשמע מאוד דיקטטורי. חשבתי שבפורום הזה אנשים בעד זכות הקניין.
ברור, אם אותם הקדשים ניהלו אותו עוד מלפני קום המדינה, זה לא אומר שהמקום שייך להם.
זכות הקניין? כמה כסף הם שילמו על המתחם? יש להם שטר קניין?
אז אם הם לא מסוגלים לנהל אותו כראוי, צריך לקחת מהם את תפקידי הניהול נקודה.

ברור, אם אותם הקדשים ניהלו אותו עוד מלפני קום המדינה, זה לא אומר שהמקום שייך להם.
זכות הקניין? כמה כסף הם שילמו על המתחם? יש להם שטר קניין?
יש שרשור מעניין של אור כרמי בנושא בטוויטר, אם אתה באמת רוצה לדעת. בכל מקרה, זה לא משנה, כי מי ששינע מאה אלף איש למקום והשקיע 15 מיליון שקל בשביל פריקת המתח ההמונית הזו היא המדינה, והמדינה ידעה שהמתחם אינו בטיחותי. אם הפוליטיקאים החרדים לא היו דוחפים להתהוללות בלי הגבלות בטיחות (לא רק קורונה, בלי הגבלות באופן כללי) היו עולים להר הרבה פחות אנשים, וסיכוי טוב שהאסון היה נמנע.

ברור שצריך. אתה רואה כאן ממשלה שמסוגלת לדרוש משהו מהעסקנים אלו ולקחת להם את התרנגולת מטילת ביצי הזהב שכמו שאמרת בצדק, הם לא שילמו עליה מעולם?

ברור שצריך. אתה רואה כאן ממשלה שמסוגלת לדרוש משהו מהעסקנים אלו ולקחת להם את התרנגולת מטילת ביצי הזהב שכמו שאמרת בצדק, הם לא שילמו עליה מעולם?
אם היית שואל אותי לפני שבוע, הייתי אומר לך לא יודע. או כנראה שלא
היום? כולם מבינים שצריך לעשות משהו.
וגם רבנים תומכים ומפלגות חרדיות תומכות בזה. כמובן עם הזהירות הנדרשת לא לפגוע בקברים.

וגם רבנים תומכים ומפלגות חרדיות תומכות בזה. כמובן עם הזהירות הנדרשת לא לפגוע בקברים.

נזכרו מאוחר מדי. הם היו מודעים לבעיות הבטיחות לפחות מאז דוח המבקר ב-2008, והמשיכו לאשר ולממן את ההילולה כל שנה.

נשמע שאתה מאמין שאם זה בידי רשות אחרת, זה ייראה אחרת. אני מבינה למה איבדת אמון בעסקנים הדתיים של המתחם אבל אין לך שום סיבה לתת אמון ביכולויות של גורם אחר רק כי הוא לא עסקן דתי.
כדי שאסונות מעשי אדם יפחתו, יש צורך בכמה אלמנטים אנושיים וניהוליים שנשמעים פשוטים אבל אינם:
1. לא להיות חמדן, גם בענייני כסף וגם בענייני יוקרה ותחרות מול אחרים.
2. לחשוב על הבעיות שיכולות להיווצר ולתת תשומת לב לנורות אזהרה
3. לתחקר כל אירוע קודם, גם אם לא קרו בו אסונות, ולתקן באמת (באופן יעיל ומהיר) את מה שדרוש.
4. לשמור על רמה גבוהה של דריכות ותשומת לב כאשר באחריותך חיים של אנשים אחרים, בטח ובוודאי כשמדובר על אלפים ומאות אלפים.
5. לעולם לא להיות מרוצה מהמצב ומעצמך, אף פעם לא להתרווח בנחת על הכיסא.
6. להחליף מנהלים, להביא אנשים חדשים עם עיניים רעננות, להעיף את אלה שהעלו עובש.
7. לשתף, לשתף, לשתף - לערוך קונסיליום, להביא מומחים מזוויות שונות, להקשיב לכולם, לחשוב ביחד, לשים את האגו על מיוט.

אני בספק. בינתיים העסקונה מיהרה, עוד לפני הלוויות, לקחת עורך דין מהסוג שלא יגיש תביעה מהר כדי לנסות לקבל כסף מהמדינה ולהציג את זה כהישג פוליטי, הערב שותק בניגוד למנהגו להאשים את כל העולם ואחותו במה שקשור אליו ואלו שכן מתראיינים בפנים גלויות מאשימים את השמאל, בגצ היועמש - בקיצור הכל כרגיל.
אשמח אם יש לך הפניה להתבטאות של חבר כנסת חרדי שאומר שהגיע הזמן שהשליטה בהם תילקח מהעסקנים ותעבור למדינה.

נשמע שאתה מאמין שאם זה בידי רשות אחרת, זה ייראה אחרת. אני מבינה למה איבדת אמון בעסקנים הדתיים של המתחם אבל אין לך שום סיבה לתת אמון ביכולויות של גורם אחר רק כי הוא לא עסקן דתי
את צודקת, אבל הבעיה כאן אינה עסקן דתי או לא דתי. הבעיה היא שמי שמרוויח כסף הוא זה שמפקח וזה שמחליט מה תהיה רמת הבטיחות וזה שהכי מושפע מרצון המבקרים כי הוא קרוב אליהם. עדיף להפריד בין כל הפונקציות האלו כפי שנעשה בכל שאר הארועים ההמוניים במקומות מוגבלים שמתקיימים בארץ. ועוד עדיף, ואולי לא אפשרי כבר בישראל, שלא יהיו מקומות בתוך שבהם החוק הישראלי לא חל.

נזכרו מאוחר מדי. הם היו מודעים לבעיות הבטיחות לפחות מאז דוח המבקר ב-2008, והמשיכו לאשר ולממן את ההילולה כל שנה.
אני נגד כל אלה שפתאום שלפו פוסט מ2016 או המבקר שאומר ב2008 וכו...
למה? כי כשאתה מאמין שיש מחדל, אתה לא כותב אותו פעם אחד כמו מישהו שיורה כדור לאוויר ושוכח ממנו, אם יפגע? יפגע ולא אכפת לי
אם באמת מאמינים שיש פה עוול, צריך לזעוק על זה כל שנה.
אחרת יאללה בואו נגזור ונשמור את ההודעה הזאת.
צריך לחזק את היסודות של בנייני עזריאלי, כי יום אחד תהיה רעידת אדמה שתהרוס אותו ויהיו מאות מתים ! הנה הזהרתי... נו... זה נראה לך רציני?
נשמע שאתה מאמין שאם זה בידי רשות אחרת, זה ייראה אחרת. אני מבינה למה איבדת אמון בעסקנים הדתיים של המתחם אבל אין לך שום סיבה לתת אמון ביכולויות של גורם אחר רק כי הוא לא עסקן דתי.
לא אמרתי שאני מעוניין באדם לא דתי, להיפך. מי שיכול להבין את הרגישויות והחומרות של ההר הזה, זה רק אדם דתי.
ועובדה שכבר עכשיו נשמעים בתקשורת אמירות סטייל "לשטח" את ההר ולהכשיר אותו למאות אלפי מבקרים,
פחות אכפת להם משמירה על קברים שיש שם, או מקומות דתיים לשימור.
לכן אני חושב שזה צריך להיות בשיתוף פעולה. לעשות משרד ממשלתי שיהיה אחראי, שבראשו יעמוד אדם דתי וכמובן כל מה שאמרת.
אני חושב שהמצב היום הוא שכונה. ולא רק מבחינת כמות האנשים אלא גם מבחינת הדוכנים.
צריך לעשות שם סדר
אני בספק. בינתיים העסקונה מיהרה, עוד לפני הלוויות, לקחת עורך דין מהסוג שלא יגיש תביעה מהר כדי לנסות לקבל כסף מהמדינה ולהציג את זה כהישג פוליטי, הערב שותק בניגוד למנהגו להאשים את כל העולם ואחותו במה שקשור אליו ואלו שכן מתראיינים בפנים גלויות מאשימים את השמאל, בגצ היועמש - בקיצור הכל כרגיל.
אשמח אם יש לך הפניה להתבטאות של חבר כנסת חרדי שאומר שהגיע הזמן שהשליטה בהם תילקח מהעסקנים ותעבור למדינה.
זה ברור, כולם לוקחים עו"ד כי הנושא נפיץ וברור לכולם שתקום ועדת חקירה.
גם המשטרה, גם הח"כ , עד אחרון הפרמדיקים.
כולם היו נוהגים כמוהם. וזאת העצה הכי טובה שיש להם.

ברור.
הוא עמד שם בראש השביל ודחף אנשים אל מותם במדרגות.
אנשים הזויים, לא ייאמן.
לא יודע אם הוא התבטא בפומבי אבל לפחות ליצמן היה שמח אם האתר היה מופקע על ידי המדינה ומנוהל כמו הכותל, זאת העמדה שלו מזמן עוד לפני ועדת החמשה.

אני נגד כל אלה שפתאום שלפו פוסט מ2016 או המבקר שאומר ב2008 וכו...
למה? כי כשאתה מאמין שיש מחדל, אתה לא כותב אותו פעם אחד כמו מישהו שיורה כדור לאוויר ושוכח ממנו, אם יפגע? יפגע ולא אכפת לי
אם באמת מאמינים שיש פה עוול, צריך לזעוק על זה כל שנה.
אחרת יאללה בואו נגזור ונשמור את ההודעה הזאת.
צריך לחזק את היסודות של בנייני עזריאלי, כי יום אחד תהיה רעידת אדמה שתהרוס אותו ויהיו מאות מתים ! הנה הזהרתי... נו... זה נראה לך רציני?

אני בטוחה שאתה מבין את ההבדל בין הודעה בפורום אקראי לבין דו"ח מקצועי של מבקר המדינה. אנחנו משלמים לנציגי ציבור בדיוק כדי שיקחו לתשומת ליבם את הדברים האלו, זו העבודה שלהם וזו אחריותם. אם שרים וחברי כנסת לוחצים על קיום הילולה, מחובתם לוודא שהמקום בטיחותי מספיק.

ל מבצע ההילולה אחראי גם ישראל דרעי, הממונה על המקומות הקדושים בצפון במרכז הארצי למקומות הקדושים. בדיון בכנסת ב-2018 הוא הזכיר את הסכנות: "השטח הזה הוא קטן, מאוד מסוכן, עברנו המון פרפורי לב בהדלקות האלה. אבל הכול מתוכנן, אין פה משהו חאפ-לאפ"."

לא יודע אם הוא התבטא בפומבי אבל לפחות ליצמן היה שמח אם האתר היה מופקע על ידי המדינה ומנוהל כמו הכותל, זאת העמדה שלו מזמן עוד לפני ועדת החמשה.
אני שמח שענית. חוסר הבקיאות והכעס שלי מובילים להכללות שטוב שתיקנת.
אגב, אין לי ספק שפוליטיקאים חילונים היו מתנהלים באופן דומה בנסיבות כאלה. התפקיד של הנהגה הוא לכפות התנהלות גם על החזקים והמקושרים וזה לא קורה בישראל בשנים האחרונות, למרבה הצער.

אני בטוחה שאתה מבין את ההבדל בין הודעה בפורום אקראי לבין דו"ח מקצועי של מבקר המדינה. אנחנו משלמים לנציגי ציבור בדיוק כדי שיקחו לתשומת ליבם את הדברים האלו, זו העבודה שלהם וזו אחריותם. אם שרים וחברי כנסת לוחצים על קיום הילולה, מחובתם לוודא שהמקום בטיחותי מספיק.
היה לזה איזכור בדוח של 2009? אני באמת שואל.
הרי הדוח הזה עבה יותר מכל ספר, בעיה לעשות העתק הדבק?
גם ליצמן
וגם הרב לאו (אולי לא אומר לא באופן ישיר)
הרב הראשי (הרב לאו) הוסיף, "הר מירון חייב להגיע להסדרה, המקום צריך להיות מטופל אחרת. מה שקורה כרגע לא מתאים לכבודו של המקום ולחיי אדם. חובתה של המדינה לקחת עליו אחריות".

גם ליצמן
וגם הרב לאו אומר לא באופן ישיר.
הרב הראשי (הרב לאו) הוסיף, "הר מירון חייב להגיע להסדרה, המקום צריך להיות מטופל אחרת. מה שקורה כרגע לא מתאים לכבודו של המקום ולחיי אדם. חובתה של המדינה לקחת עליו אחריות".
תודה

היה לזה איזכור בדוח של 2009? אני באמת שואל.
הרי הדוח הזה עבה יותר מכל ספר, בעיה לעשות העתק הדבק?

מוזמן לבדוק בעצמך, לא השתגעתי לעבור על דוח המבקר מ-2009 כדי לבדוק. מה גם שאם היה כתוב היית שואל על 2010, 2011 וכו'. בכל מקרה, הבאתי גם ציטוט מ-2018. שוב, אלו אנשים שאנחנו משלמים להם משכורת מכובדת בדיוק כדי שיתנהגו באחריות וישמרו על ביטחוננו. אם לוחצים על קיום אירוע, המינימום הוא לבקש מאחד מהעוזרים הרבים בלשכות שאנחנו מממנים לבדוק אם המקום בטוח דיו להכיל אירוע כזה. מי שהיה לוקח קרדיט על קיום האירוע אם היה עובר בשלום, ראוי שיישא באשמה לאסון.

"כמו במשבר הקורונה, גם במחדל מירון החרדים ראו אפליה בכל ניסיון להגן על בריאותם ושלומם. "זה הקטע, שאף אחד לא יגיד לנו מה לעשות, ואם מישהו אומר, הוא אנטישמי", הסביר איש תקשורת חרדי. שדר "כיכר השבת" ישי כהן אמר ביום שישי: "הגיע הזמן שאנחנו החרדים נפנים שברגע שלא מאשרים לקיים אירוע המוני לא בטוח – זה לא מגיע ממקום של שנאת חרדים, אלא דאגה"."

"קשה למצוא מחדלים פחות מפתיעים ועם יותר היסטוריה מתועדת של אזהרות ממחדל מירון. חלק מהאזהרות הושמעו על ידי אותם חברי כנסת חרדים שנאבקו כל כך למען כניסה חופשית למירון. מבקר המדינה עסק במחדל מירון ב־2008 ובדו"ח מעקב ב־2011. ב־2008 כתב המבקר: "ליקויים במערך כיבוי האש ודרכי המילוט ששירותי הכבאות מתריעים עליהם זה שנים, והמהווים סכנה לציבור, לא תוקנו על ידי ההקדשים המנהלים את המבנה"."

"עוד לפני הדו"ח יזם ח"כ משה גפני מיהדות התורה הקמת ועדת חקירה פרלמנטרית בנושא מירון בטענה ש"יש כשל בלתי רגיל של המדינה בכל ההתייחסות לאתר. יש שם סכנת נפשות, פשוט מזעזע להיות שם". שלמה לוי, לשעבר ראש המועצה האזורית מרום הגליל, ניסה להוציא צווי סגירה למקום שלוש פעמים לפחות, ללא הצלחה."

נערך לאחרונה ב:
@sun
קח, https://shakuf.press/mevaker/chapter2/
המבקר מוציא דו''ח, אבל סמוטריץ חסם את האופציה ל-אקטביזם שיפוטי.
וכמובן, שהח''כים והשרים הסכימו איתו.
הרי הם נבחרו לתפקידם (לא מדוייק), אז לתת ל"פקידונים" לעקוב ולדרוש גם ביצוע?

בינתיים ההתנגדות של העסקנים למעורבות המדינה במירון היא הזויה, הרי ברור שמקבלי המשכורת ימשיכו לקבל אותה בתור תנאי על ה"ויתור" שלהם, המדינה תהרוס הכל ותבנה מחדש בסטנדרט גבוה ובטיחותי על חשבון משלם המיסים ובא לציון לגואל.
מניח שתופרים כעת את הדיל הבא:
משפחות המתים יקבלו פיצוי לא פרופורציוני, לא תוקם שום ועדה, השרים יתנערו מאחריות והמדינה תעשה שם סדר בברדק.

נ.ב
היה פעם שר פנים במדינה, אריה מכלוף דרעי, כל היודע דבר על מקום הימצאו מתבקש לסור לתחנת המשטרה הקרובה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קצת בעייתי להביא את הרב לאו כאן.
הוא בעצם אחד מהצדדים שמתקוטטים על השליטה (כשהוא אומר "חובתה של המדינה לקחת אחריות" הוא מתכוון "ולתת אותה למנגנון שאני עומד בראשו")...

המבקר מוציא דו''ח, אבל סמוטריץ חסם את האופציה ל-אקטביזם שיפוטי.
השאלה האם השופט צריך להיות התליין זו שאלה נפרדת.
אני לא מאשים את החכ"ים בזה, אלא בעובדה שהם לא תיקנו בעצמם את הליקויים.

מי האנשים הפרטיים שהמתחם שייך להם? הקבר כבר קיים מאות שנים - למי הוא שייך בהגדרה?
האם מושבניקים ממושב מירון הם בעלי המתחם הרחב יותר? באמת מעניין אותי לדעת.
המושבניקים בכלל לא קשורים לעסק. הם מתפרנסים מהקמת צימרים במקום לולים (שמעתי גם על הסבה של לולים לצימרים), והשכרתם במרחק הליכה לציון.

הבעיה המרכזית היא שעד היום, לא היה אף אחד שחשב שזה בכלל בסמכותו לומר לאנשים "אל תגיעו".
בערך כמו שעירייה תחליט להגריל \ לגבות כסף עבור "כרטיסי כניסה" לגני משחקים בזמנים שיש בהם עומס בגינות.
(ופה יש הבדל לעומת איצטדיונים, שיגבו ממך כסף לכרטיס כניסה גם אם יש רק 80% תפוסה).

בכל מאבקי השליטה במקום, במשך כל השנה, הם היו ברמת "מי ישלם את חשבון החשמל" (ויוכל לאסוף כסף כדי לשלם אותו), כשברור לכולם שכל אחד זכאי לבוא ולהיכנס חינם למקום. גם אם מישהו רוצה להבטיח "שלם כסף ואנשים יתפללו בשבילך במירון \ נחלק אוכל למתפללים", הוא רוצה מקום מסודר להושיב את האנשים האלו במשך השנה. וכאן יכולים להיכנס מאבקים על חדרים במבנה הישן, שלפעמים באים על פתרונם בעזרת הקמת מבנים ארעיים בצורה לא חוקית. המבנים האלו בתורם מגבילים את זרימת ההמונים.
(מניסיון אישי, בכל הפעמים שביקרתי במקום, הן בל"ג בעומר והן בכל השנה, אף פעם לא נדרשתי לשלם כסף - לא על כניסה, ולא על אוכל. במקומות שמחלקים אוכל, אכן יש קופה שבה אנשים יכולים לתרום ולהשתתף בהוצאות, אבל הארגונים שמספקים אותו בונים יותר על איסוף תרומות חיצוני. הדבר היחיד שמשלמים עליו זה כרטיס הנסיעה).

מכאן האירוע בל"ג בעומר מתגלגל בצורה שבה כל אחד מניח את זכותם של האנשים להגיע בצורה עצמאית, ורק מנסה למזער נזקים.
אז המשטרה חוסמת כניסה לרכבים פרטיים, כדי שתהיה לה יכולת פשוטה יותר להזעיק אמבולנסים במקרה של צורך.
ומשרד התחבורה מתגבר קווים, כדי שלא יהיה עומס ולחץ בקווים הרגילים של כל השנה.
ומשרד הדתות מקים קונסטרוקציות לטריבונות, שהן הרבה יותר חזקות ממה שמקובל בטריבונות הקלאסיות, כדי שיעמדו בעומס גדול מהרגיל.
המשטרה גם מנסה לשלוט בזרימת האנשים באיזור.
כל אחד מנסה "למזער נזקים" בתחום שלו, כולל משרדי הממשלה השונים.

המשרד הממשלתי היחיד שראה את האמירה "אל תגיעו" בסמכותו, היה משרד הבריאות בשנה שעברה (שעבד לו), וגם השנה במידה מסויימת (רק שההגבלות שהוא רצה להכניס היו כאלו שאף אחד לא היה מוכן לממש).

עכשיו, כל הדיבורים על העמותות הפרטיות שמשתלטות על שטחים, רלוונטיות רק לשאלה "מהי הקיבולת המקסימלית של המקום?". אם "נשטח את ההר חוץ מהמבנה העיקרי הישן" כמו שחלק מציעים, יכול להיות שהקיבולת תגדל בעוד 20-100%. זה אולי יעזור לעוד כמה שנים שבהם הקיבולת המורחבת תספיק לנוכחים, אבל בעוד כמה שנים נגיע לאותו מצב (מספר המשתתפים עולה משנה לשנה).

הנקודה המרכזית היא ההחלטה לבצע משהו דומה למה שעשו בכותל בשבועות לפני שנה, ומאז לא חזרו על זה - לבצע רישום מראש ולהגריל כרטיסים, רק בכמויות של פי 20, כולל הקמת מנגנון של "רק מי שיש לו כרטיס נכנס". או לחילופין, לבצע ביטול כמעט מוחלט בדומה לשנה שעברה (עם פיזור של האירוע לאורך שבוע שלם, כש-24 שעות לפני ל"ג בעומר מפסיקים להכניס תחבורה לאיזור).

צריך לזכור שתמיד יהיו אלפים בודדים שיגיעו בכל מחיר (כמו אלו שטיפסו על ההר ברגל שנה שעברה), אבל מבחינת בטיחות הם שוליים. הם יותר רלוונטיים לתחושת המרמור של אלו שלא עלו בגורל ונשארו בבית.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P תעודה פאסיבית מחקה מדד - האם תם עידן? שוק ההון 40
sogi תם עידן פתיחת הטיקטים ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 72
yossik עידן+ T2 אוף טופיק 7
amidar מחפש אנשים עם ניסיון ב"עידן פלוס". אוף טופיק 11
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
מ פוסט סקרנות-כמה אמשיך להשקיע כשאין מטרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ס חרדת שינה-פוסט פריקה התפתחות אישית 34
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
123W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
flower מעורבותה של שרה נתניהו בהחלטות שילטוניות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8

נושאים דומים

Back
למעלה