מה שהכי מפריע לי עם הביטקוין זה שאין שום ארובה לכך שהוא ישאר נעלה על פני כל שאר המטבעות הוירטואליים, ולא יהיה אף מטבע אחר שיעקוף אותו בסיבוב.
קראתי בזמנו את הפוסט של הסולידית
"ביטקוין: ההתפכחות", ובואו נאמר שהטיעון שהיא מביאה שם לעליונות של הביטקוין על פני שאר המטבעות הוירטואלים לא שיכנע אותי במיוחד.
הנימוק שלה הוא הביטקוין נהנה מ"אפקט הרשת", כלומר שזה כמו וואטסאפ או ווינדוס - כולם משתמשים בו כי כולם משתמשים בו, אף על פי שיש חלופות טובות יותר. אף אחד לא יעבור להשתמש במטבע שאף אחד לא משתמש בו, ורק אם כולם ינטשו
בבת אחת הביטקוין לטובת מטבע אחר אז הערך שלו יקרוס, ולא סביר שתרחיש כזה יקרה.
רק שבעיניי זה
מאוד סביר שתרחיש כזה יקרה!
מספיק שאפל, לדוגמה, תנפיק מטבע וירטואלי משלה ותחייב את כל לקוחותיה לרכוש את מוצריה במטבע הזה, והינה "אפקט הרשת" נשבר במיידית, וכל הפאן-בויס של אפל ינטשו את הביטקוין לטובת המטבע שלה. ועכשיו רק צריך שמייקרוסופט, אמזון ומטא גם הן ימכרו את מרכולתן במטבע שרשום על שמן - ועל הביטקוין אפשר לקרוא קדיש.
ככל הידוע לי, הגוף היחיד שיש בכוחו ליצור רגולציה על אמצעי התשלום במשק ולדאוג שכולם יסחרו באותו מטבע היא הממשלה, ואני לא רואה איך משהו אינטרנזי במנגנון של הביטקוין יכול לדאוג לזה. נכון להיום ענקיות הטק מוכרות את המוצרים שלהם בדולרים (בארה"ב) ולא במטבע משלהן מהסיבה הפשוטה שהם מחויבים על פי חוק להשתמש במטבע הממשלתי. אבל ברור שכל עוד אנחנו דורשים מהממשלה לעשות רגולציה על המטבע אז היא תדרוש מעסקים לקבל דולרים ולא ביטקוין, היא לא תתמוך במטבע שחותר תחתיה ואין לה אפשרות לפקח עליו.
אז, לסיכום, אני רואה שני תרחישים אפשריים:
הראשון הוא שענקיות הטק ינפיקו כל אחת מטבע משלה, ואלו יתחרו אחת בשניה כדי שהמטבע שלהן יהיה בעל הערך הגדול ביותר, ולביטקוין לא יהיה שום יתרון בתחרות הזו.
השני הוא הממשלה האמריקאית תתחזק ותאסור המרה של ביטקוין לדולר, ואז הוא יהיה חסר תועלת.
בשני התרחישים לביטקוין אין עתיד.
זה קצת מזכיר לי את המהפכה הבולשביקית כל הסיפור הזה. זה מתחיל מקבוצה של אידיאליסטים שחולמים בהקיץ על ביזור של הכוח וחברה שיוויונית ונטולת שלטון מרכזי, ונגמר באדם אחד שקולט שכולם עסוקים בחלומות ושאף אחד לא שם לב מה מתרחש סביבו, ואז הוא מבין שהוא יכול לנצל את זה כדי לזנק לראש הפירמידה ולקחת לעצמו את כל הקופה וליצור שלטון אולטרה-מרכזי שהוא יעמוד בראשו.