• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין

• פותח הנושא פותח הנושא Shaz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני חושב שלא

אבל מה הקשר?
זה שבן אדם ממוצע לא חושב שצריך זהב. לא אומר שאין כלכלה ענפה מאחוריו.
אבל מה הקשר?

ביטקוין מתיימר להחליף אמצעי תשלום שאת זה כל אדם צריך
ביטקוין לא מתיימר. הוא הוכיח ומוכיח את עצמו כל יום מזה 15 שנה כ"משהו" בין אמצעי תשלום לבין מכשיר לאגירת ערך שאנשים מעריכים אותו בכרגע 60K+

תאר לך שהיינו בשנות ה90 והיינו מנהלים שיחה על "למה צריך את האינטרנט הזה" ? ויש מניה או מטבע אינטרנטי.

היית מתחיל בדיונים של מה הסולידית מבינה על אינטרנט או מנסה לחשוב אם אתה יכול להגדיל את התיק שלך ?

*אני לא מנסה למכור לך או להצדיק את הביטקוין, רק חושב איתך בקול רם אולי הדיון צריך להיות יותר MACRO.
שבת שלום בלי קשר אח יקר.

נערך לאחרונה ב:
זה שבן אדם ממוצע לא חושב שצריך זהב. לא אומר שאין כלכלה ענפה מאחוריו.

ביטקוין לא מתיימר. הוא הוכיח ומוכיח את עצמו כל יום מזה 15 שנה כ"משהו" בין אמצעי תשלום לבין מכשיר לאגירת ערך שאנשים מעריכים אותו בכרגע 60K+

תאר לך שהיינו בשנות ה90 והיינו מנהלים שיחה על "למה צריך את האינטרנט הזה" ? ויש מניה או מטבע אינטרנטי.

היית מתחיל בדיונים של מה הסולידית מבינה על אינטרנט או מנסה לחשוב אם אתה יכול להגדיל את התיק שלך ?

*אני לא מנסה למכור לך או להצדיק את הביטקוין, רק חושב איתך בקול רם אולי הדיון צריך להיות יותר MACRO.
שבת שלום בלי קשר אח יקר.

קודם כל אני לחלוטין לא מזלזל במי שקונה ביטקוין כולל הסולידית
שכל אחד יקנה מה שבא לו

לגבי ההשוואה לאינטרנט אותה כבר שמעתי גם את ההשוואה הזאת אני לא מבין

קל להסביר למה צריך את האינטרנט ואיזו בעיה הוא פותר למשל שדאך האינטרנט אפשר לדבר עם אנשים בכל העולם בשפות שונות וכל זה במילי שניות

עדיין לא מצאתי איזהו בעייה פותר הביטקוין לאדם הממוצע למה בן אדם סביר מהישוב צריך לקנות מעבר לטענה שמחר יבוא מישהו אחר שיקנה את זה
בעבור שמירת ערך יש מניות.
וזה שזה נתן תשואה גבוהה מהמדד הטענה הזאת לא מספיקה כי יש מניות שגם נתנו תשואה פנומנאלית אז למה ביטקוין ולא את אותה מניה?
תשואת העבר לא מספיקה כמו שלא אלך לקנות את אנבידיה רק כי נתנה תשואת עבר מעל המדד

ובנתיים הוא לא הוכיח כלום וכמעט אף אחד לא משתמש בו למטרות שאפשר להגדיר אותן חוקיות בעולם הדמוקרטי והמערבי

קל להתלהב מנכס שקנית כשהוא בשיא זה לא באמת אומר כלום

כמובן שלא ממש משנה לי אם יעלה או ירד אין לי שום אינטרס בעניין

האמת שיש לי אינטרס לראות את ערך המטבע הזה יורד כי הוא בעיקר משרת גורמים שאני לא הייתי רוצה לראות משגשגים כל זמן שאין על זה איזה שהוא חוק וסדר (אני מאלה שחושבים שגם לשוק חופשי צריך לשים גבול כזה או אחר)

קודם כל אני לחלוטין לא מזלזל במי שקונה ביטקוין כולל הסולידית
שכל אחד יקנה מה שבא לו

לגבי ההשוואה לאינטרנט אותה כבר שמעתי גם את ההשוואה הזאת אני לא מבין

קל להסביר למה צריך את האינטרנט ואיזו בעיה הוא פותר למשל שדאך האינטרנט אפשר לדבר עם אנשים בכל העולם בשפות שונות וכל זה במילי שניות

עדיין לא מצאתי איזהו בעייה פותר הביטקוין לאדם הממוצע למה בן אדם סביר מהישוב צריך לקנות מעבר לטענה שמחר יבוא מישהו אחר שיקנה את זה
בעבור שמירת ערך יש מניות.
וזה שזה נתן תשואה גבוהה מהמדד הטענה הזאת לא מספיקה כי יש מניות שגם נתנו תשואה פנומנאלית אז למה ביטקוין ולא את אותה מניה?
תשואת העבר לא מספיקה כמו שלא אלך לקנות את אנבידיה רק כי נתנה תשואת עבר מעל המדד

ובנתיים הוא לא הוכיח כלום וכמעט אף אחד לא משתמש בו למטרות שאפשר להגדיר אותן חוקיות בעולם הדמוקרטי והמערבי

קל להתלהב מנכס שקנית כשהוא בשיא זה לא באמת אומר כלום

כמובן שלא ממש משנה לי אם יעלה או ירד אין לי שום אינטרס בעניין

האמת שיש לי אינטרס לראות את ערך המטבע הזה יורד כי הוא בעיקר משרת גורמים שאני לא הייתי רוצה לראות משגשגים כל זמן שאין על זה איזה שהוא חוק וסדר (אני מאלה שחושבים שגם לשוק חופשי צריך לשים גבול כזה או אחר)

בסדר גמור,
אולי עוד שנה שנתיים שלוש תראה את זה אחרת.
(או אולי אני כמובן)

מה קורה אם החומרה בארנק קר הולכת?
אתה אולי מוגן מפני "ממשלות" (מקור כל הרוע!) אבל לא מנזקי חומרה לארנק או גנבים (אם יש לך ארנק חם).
אדם שיש לו 10 ביטקוין...מחזיק את זה ברכיב חומרה שיכול להיות לו דפקט מסוים והופ.
איך מתגוננים?

אני חושב שאתה מפריז מאוד בכמות הצעירים שעושים כסף ברמה של לקנות להורים שלהם ג'יפ ובית
והם באחוזים מיעוט זניח ביותר
ובכלל לא בטוח שיותר מאשר בעבר.

אין לי מושג מה התפקיד החדש של כסף, אבל בהתחשב בכך שהקשר בינו לבין עבודה קשה ומאמץ התנדף ממזמן,
זרקת כאן הרבה סיסמאות לא נכונות.
אין קשר בין עבודה קשה וכסף ,אף פעם לא היה. כסף משולם על יצירת ערך ולא על שום דבר אחר. לאף אחד לא אכפת אם עבדתי קשה בשדה ושתלתי קוצים , אף אחד לא יקנה אותם בגלל העבודה הקשה שלי.

איך מתגוננים?
זה נושא יותר לשרשור "המעשי" הארוך. אפשר להמשיך שם, אבל בקצרה:
בשיטה המודרנית כל מה שצריך לגבות הוא רשימת מילים, בד"כ 12 או 24. אפשר לשמור איך שרוצים.
אם לא מספיק למישהו פתק או לשמור בקובץ מוצפן, נוצר גם שוק של קשקושים פיזים יקרים כדי "לרשום" בהם את המילים (ואז לשים בכספת או במגירה).

זה נושא יותר לשרשור "המעשי" הארוך. אפשר להמשיך שם, אבל בקצרה:
בשיטה המודרנית כל מה שצריך לגבות הוא רשימת מילים, בד"כ 12 או 24. אפשר לשמור איך שרוצים.
אם לא מספיק למישהו פתק או לשמור בקובץ מוצפן, נוצר גם שוק של קשקושים פיזים יקרים כדי "לרשום" בהם את המילים (ואז לשים בכספת או במגירה).

לא נשמע כל כך פרקטי כדי לקנות מנת פלאפל

@Shaz
לא אמרתי שזה לאדם הממוצע. נראה לי נולד ע"י גיקים בשביל גיקים.

אבל גיבוי seed זה לא הדבר הקשה בקריפטו.

ומצד שני, אפשר לעשות ספינים גם למערכת הפיננסים הקלאסית: לשלוח ת"ז לבנק, למלא טפסים, לריב על עמלות, לבקש שיתקנו מסלול שגוי (לחכות חודשיים), לחכות יממה ויותר בהעברות בין חשבונות, ועוד ת"ז ועוד טפסים לחברת אשראי, לתת מידע אישי בטפסים (מה המשכורת, מקום עובדה), לקשר לחשבון בנק, לריב על דמי כרטיס, לעבור לכרטיס אחר, לקשר לחשבון בנק, להעביר הוראות קבע בין כרטיסים, לוודא שעברו, לחכות חודש, לראות שאין עוד חיוב בכרטיס הישן... וענייני פרטיות, ועוד.

נערך לאחרונה ב:
אני חייב להגיב לזה.. היה לי קשה לעצור את עצמי
@Shaz
ומצד שני, אפשר לעשות ספינים גם למערכת הפיננסים הקלאסית: לשלוח ת"ז לבנק, למלא טפסים
פעם אחת לפתיחת חשבון?
, לריב על עמלות,
חיפשתי 6 חודשים אחורה(לא היה לי כוח לחפש עוד) ולא מצאתי תשלום עמלות לבנק (זיהיתי כל חיוב שהיה לי)

לבקש שיתקנו מסלול שגוי (לחכות חודשיים)
מסלול מה? איזה מסלול? אני היחיד שמתעסק בענייני הבנק שלי 13 שנים ובחיים לא התעסקתי עם מסלולים
לחכות יממה ויותר בהעברות בין חשבונות
נראה לי שאפשר לחיות עם זה היה נחמד אם זה היה קורה במיידי אבל זה לא איזה עניין

, ועוד ת"ז ועוד טפסים לחברת אשראי,
גם זה עניין של 5 דקות פעם אחת הכל דיגיטלי

לתת מידע אישי בטפסים (מה המשכורת, מקום עובדה),
לא זוכר שעשיתי את זה בשנים האחרונות..

לקשר לחשבון בנק
במקום עבודה חדש?
זה למלא 5 משבצות בטופס
, לריב על דמי כרטיס
להתקשר פעם בשנתיים לבקש פטור דמי כרטיס ולקבל בחיי שזה עובד ככה

, לעבור לכרטיס אחר, לקשר לחשבון בנק, להעביר הוראות קבע בין כרטיסים, לוודא שעברו, לחכות חודש, לראות שאין עוד חיוב בכרטיס הישן
בתור אחד שאיבד לפחות 10 כרטיסי אשראי (רציני) החלק הכי קשה היה התשלום של 20 שקלים או משהו כזה על כרטיס חדש הכל היה פשוט אוטומטי

... וענייני פרטיות, ועוד.
אני חושב שמי שלא עובר על החוקים לא אמורה להיות לא בעייה עם זה

מעקב אחרי הטרנזקציות לא אמורות להפריע למי שלא מנסה לשלם או לקבל כסף על דברים שהם נגד החוק

מרגיש לי שהחיים וההתנהלות הפיננסית מול הבנק הרבה יותר קלה פשוטה ואוטומטית ממה שתיארת פה

אבל אולי זה רק אני

נכון שיש דברים שהיה נחמד אם הם היו קורים יותר מהר ויש מנגנונים שהיה אפשר לעשות אותם קלים יותר

אבל לנסות להשוות את מה שתיארת פה להתקדמות לרשת האינטרנט מלא יודע מה.. מכתב בדואר זה ממש תלוש מהמציאות

כאילו באמת להמתין יום להעברה בנקאית
להתקשר פעם בשנתיים לבטל דמי כרטיס
עמלות בכלל לא ברור לי על מה משלמים, חצי שנה אחורה לא ראיתי ששילמתי עמלות
למלא כמה טפסים בתחילת מקום עבודה

אני בטוח שתסכים איתי שלא מדובר פה באיזה עניין שעבורו צריך להמציא איזה עולם קריפטו

אולי אני מדבר מפוזיציה כי אני לא מחזיק אבל בלי קשר אני מנסה בשיא הרצינות לענות באופן ענייני לכל טענה למה צריך את זה ועדיין לא מצאתי סיבה טובה מול החסרונות (בתור אחד שהוא מאבד סדרתי של כל מני

אם לשמור על הקריפטו שלי יהיה תלוי בי גם אם הייתי קונה כבר הייתי מאבד אותו לפחות 3 פעמים מול הכסף בבנק שיש דרך לשחזר את המידע על החשבון שלך

יתרון בתשלום בכרטיס אשראי שיש לך ביטוח על התשלומים אפשר לבטל במגבלות מסויימות

אפשר לבטל טרנזקציה שעשית בביטקוין?

נערך לאחרונה ב:
נראה לי שאפשר לחיות עם זה היה נחמד אם זה היה קורה במיידי אבל זה לא איזה עניין
זה כן, יש לך אפשרות כבר להעברה מיידית בהעברה רגילה (מס"ב, לא זהב).
להתקשר פעם בשנתיים לבקש פטור דמי כרטיס ולקבל בחיי שזה עובד ככה
גם לא צריך, יש כרטיסים חינמיים לכל החיים.

זה כן, יש לך אפשרות כבר להעברה מיידית בהעברה רגילה (מס"ב, לא זהב).
לא מכיר, האמת אף פעם לא הפריע לי אבל אברר לגבי זה
גם לא צריך, יש כרטיסים חינמיים לכל החיים.
יש לי גם האמת אבל גם יש לי כרטיס בנקאי כי נראה לי יותר נוח לראות שם את ההוצאות

אתה לא מחזיק ביטקוין ברכיב חומרה. אין דבר כזה. הביטקוין משויך לכתובת בבלוקצ'יין. רכיב החומרה סה"כ מחזיק את המפתח שלך. אם הארנק שלך הלך אבל שיננת את ה seed phrase אז אתה פשוט מזמין ארנק חדש ומשחזר גישה באמצעותו

לכל מי שטוען שביטקוין משמש לביצוע פעולות לא חוקיות ותו לא
תתבגרו
דולר הוא מספר אחת בכל מה שנטען, אבל זה סתם כלי, כמו כביש, או אקדח
ובכלל , ביטקוין לא אנונימי מספיק , הוא כן הכי נזיל, מהיר, בלתי ניתן לעצירה\מחיקה\שינוי
למה המערב צריך אותו? הוא לא
מי שצריך יודע שהוא צריך, מי שלא, לא
כל שאר הסיבות "למה" כתובות ברחבי הפורום הזה

בכל מקרה, לצרוך באמצעות ביטקוין יותר פשוט מלצרוך באמצעות מניות סנופי או אגח
כולנו שומרים ערך בכלי כלשהו, כולנו נמיר את הערך הזה בעתיד תמורת ביצים ולחם במכולת כשנפסיק לצבור

אני סומך על מתמטיקה יותר מאשר על אנשים, אחרים פחות, אחרים יותר
כאשר יש משהו שניתן לבדוק בעצמך, זה תמיד יותר טוב עבורי, עבור אחרים פחות או יותר

לכל מי שטוען שביטקוין משמש לביצוע פעולות לא חוקיות ותו לא
לא נאמר *ותו לא*. כן נאמר שזה אחד השימושים העיקריים של המטבע כאשר המטרה היא *לשלם* איתו (כלומר בניקוי השימוש של רק ״שמירת ערך״).
מודה שלי אין נתונים. אבל עם יד על הלב, האם לדעתך זה לא נכון?

בקיצור הבעיה שלי היא בדיוק, אבל בדיוק מה שכתבת:
למה המערב צריך אותו? הוא לא
מי שצריך יודע שהוא צריך, מי שלא, לא

אני סומך על מתמטיקה יותר מאשר על אנשים, אחרים פחות, אחרים יותר
כולנו נמיר את הערך הזה בעתיד תמורת ביצים ולחם במכולת כשנפסיק לצבור
בסופו של יום, כאשר תצטרך את הלחם והביצים שלך, אתה תהיה חייב לסמוך על אנשים…

למה שמדינה מלכתחילה תסכים למערכת פיננסית שעוברת לה מתחת לרדאר ללא שום פיקוח ורגולציה?
בנקודת זמן זו אני מסתכל על החמאס לדוגמא, ראינו איך הוא התעצם וחלק גדול מהכספים שקיבל הועברו בביטקוין, כלומר אנחנו רואים את פוטנציאל הנזק שזה גורם.
אם נאתגר את השאלה, איך אתם חושבים שאפשר להתגבר על זה במדינות דיקטטוריות שיחליטו שהמטבע מחוץ לחוק(סתם כי בא להן)?
אני אישית לא חושב שמטבע מבוזר יכול להוות תחליף למטבע אמיתי כל עוד העולם עובד איך שהוא היום.

מה שהכי מפריע לי עם הביטקוין זה שאין שום ארובה לכך שהוא ישאר נעלה על פני כל שאר המטבעות הוירטואליים, ולא יהיה אף מטבע אחר שיעקוף אותו בסיבוב.

קראתי בזמנו את הפוסט של הסולידית "ביטקוין: ההתפכחות", ובואו נאמר שהטיעון שהיא מביאה שם לעליונות של הביטקוין על פני שאר המטבעות הוירטואלים לא שיכנע אותי במיוחד.
הנימוק שלה הוא הביטקוין נהנה מ"אפקט הרשת", כלומר שזה כמו וואטסאפ או ווינדוס - כולם משתמשים בו כי כולם משתמשים בו, אף על פי שיש חלופות טובות יותר. אף אחד לא יעבור להשתמש במטבע שאף אחד לא משתמש בו, ורק אם כולם ינטשו בבת אחת הביטקוין לטובת מטבע אחר אז הערך שלו יקרוס, ולא סביר שתרחיש כזה יקרה.

רק שבעיניי זה מאוד סביר שתרחיש כזה יקרה!
מספיק שאפל, לדוגמה, תנפיק מטבע וירטואלי משלה ותחייב את כל לקוחותיה לרכוש את מוצריה במטבע הזה, והינה "אפקט הרשת" נשבר במיידית, וכל הפאן-בויס של אפל ינטשו את הביטקוין לטובת המטבע שלה. ועכשיו רק צריך שמייקרוסופט, אמזון ומטא גם הן ימכרו את מרכולתן במטבע שרשום על שמן - ועל הביטקוין אפשר לקרוא קדיש.

ככל הידוע לי, הגוף היחיד שיש בכוחו ליצור רגולציה על אמצעי התשלום במשק ולדאוג שכולם יסחרו באותו מטבע היא הממשלה, ואני לא רואה איך משהו אינטרנזי במנגנון של הביטקוין יכול לדאוג לזה. נכון להיום ענקיות הטק מוכרות את המוצרים שלהם בדולרים (בארה"ב) ולא במטבע משלהן מהסיבה הפשוטה שהם מחויבים על פי חוק להשתמש במטבע הממשלתי. אבל ברור שכל עוד אנחנו דורשים מהממשלה לעשות רגולציה על המטבע אז היא תדרוש מעסקים לקבל דולרים ולא ביטקוין, היא לא תתמוך במטבע שחותר תחתיה ואין לה אפשרות לפקח עליו.

אז, לסיכום, אני רואה שני תרחישים אפשריים:
הראשון הוא שענקיות הטק ינפיקו כל אחת מטבע משלה, ואלו יתחרו אחת בשניה כדי שהמטבע שלהן יהיה בעל הערך הגדול ביותר, ולביטקוין לא יהיה שום יתרון בתחרות הזו.
השני הוא הממשלה האמריקאית תתחזק ותאסור המרה של ביטקוין לדולר, ואז הוא יהיה חסר תועלת.
בשני התרחישים לביטקוין אין עתיד.

זה קצת מזכיר לי את המהפכה הבולשביקית כל הסיפור הזה. זה מתחיל מקבוצה של אידיאליסטים שחולמים בהקיץ על ביזור של הכוח וחברה שיוויונית ונטולת שלטון מרכזי, ונגמר באדם אחד שקולט שכולם עסוקים בחלומות ושאף אחד לא שם לב מה מתרחש סביבו, ואז הוא מבין שהוא יכול לנצל את זה כדי לזנק לראש הפירמידה ולקחת לעצמו את כל הקופה וליצור שלטון אולטרה-מרכזי שהוא יעמוד בראשו.

נערך לאחרונה ב:
הוא לא. כלומר הוא כן אם הוא עוסק בטרור, הלבנת הון או פשעים אחרים.
ולראיה: אף אחד באמת לא משתמש בו... למעט מי שכתבתי.
אז השוק לדעתך טועה בתמחור שהוא נותן לו?
המוסדיים כדוגמת blackrock עשו לדעתך טעות ?

בכל מקרה, לצרוך באמצעות ביטקוין יותר פשוט מלצרוך באמצעות מניות סנופי או אגח
כולנו שומרים ערך בכלי כלשהו, כולנו נמיר את הערך הזה בעתיד תמורת ביצים ולחם במכולת כשנפסיק לצבור
אם אתה משקיע דרך הבנק, אתה פשוט נותן פקןדת מכירה והכסף חוזר אליך לחשבון ובזה נגמר הסיפור.
ולמיטב ידיעתי, לבתי השקעות זרים ניתן לשייך כרטיס אשראי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A צריך קצת יעוץ לגבי לימודים. שווה עדיין ללמוד מדמ"ח היום, בהינתן מצב השוק היום והתפתחות ה-AI? התפתחות אישית 55
O האם עדיין הגיוני להחזיק אג״ח ממשלתי? שוק ההון 20
D פרישה לפנסיה של מי שעובד עדיין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ יש עדיין צ'אנס לאזרחות פורטוגלית? אוף טופיק 4
מ עכשיו שיש ניקוי במקור באינטראקטיב ישראל , האם עדיין יש עדיפות להיות באינטראקטיב האמריקאי לאזרח אמריקאי\ ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
ל למה עדיין אין כזו אפלקציה? עוזר כלכלי אישי יזמות והגדלת הכנסות 3
A מחנה דורה בנתניה, עדיין קיים? נדל"ן 0
Homer כתבה מלפני 10 שנים, עדיין רלבנטית? אוף טופיק 3
ע עדיין אג"ח להורדת סיכון רצף תשואות? שוק ההון 12
M קרן כספית עדיין נחשבת כנזילה העדיפה ביותר? שוק ההון 11
ה בהשקעת סכום גדול - עדיין עדיף בארץ? שוק ההון 25
O המעסיק עדיין לא מפריש לי פנסיה כי כבר חצי שנה אין לי קרן פנסיה פעילה האם לפי תיקון 190 אוכל להפקיד בעצמי או שצריך לחכות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y מישהו עדיין חושב שBitcoin זה רעיון טוב? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1056
tomer111 אם נופלת פצצה גרעינית ויצאתי חיי הניירות ערך בברוקראז עדיין אצלי והכל בסדר? שוק ההון 353
ב מסלול פנסיה sp500 + מיועדות - יש עדיין ממונף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P באילו תחומים אנחנו עדיין נמצאים מאחור? פוסטים מאיכות נמוכה 9
L האם יש עדיין סיבה לבחור בסטארטאפ? התפתחות אישית 92
O האם עדיין אפשר לקבל 70% מימון על דירה חליפית נדל"ן 11
S יש סעיף בעבודה שלי לגבי קרן השתלמות והייתי אמור לקבל אותו (כנראה) אבל עדיין לא, מה לעשות? אוף טופיק 2
צ האם עדיין שווה להשקיע באשקלון? נדל"ן 48
tomer111 האם עדיין תקף שאגח הם לא correlated למניות שוק ההון 12
O חוק מס' 1 עדיין רלוונטי? שוק ההון 2
A לא מצליח להבין איך אין עדיין אינפלציה שוק ההון 22
T האם יש טעם עדיין להחזיק באג"ח שוק ההון 4
ת האם עדיין יש בעיות עם IRA? צרכנות פיננסית 10
R האם עדיין יש לי סיכוי עם מתמטיקה? התפתחות אישית 11
tpr שאלה בנוגע לתיק השקעות (עדיין לומד את התחום) שוק ההון 0
C אופציות לעובד בסטראטפ ללא תוכניות אופציות עדיין אוף טופיק 8
ת עדיין על הגדר יומני מסע אישיים 6
1337justme מכירה של קרן נאמנות ישראלית - פעולה עדיין לא בוצעה? שוק ההון 4
I הגשה מקוונת של טופס 1301 לשנת 2018 עדיין סגורה? צרכנות פיננסית 1
B עדיין חדש ומחפש תשובות לשאלות בסיס מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
S כבר זמן מה אני חושב להיכנס לבורסה אבל עדיין מחפש דרך להוריד את הסיכון דרך פיזור טוב יותר שוק ההון 42
ח עדיין מחפש את עצמי אוף טופיק 22
מתכנת האם שפת C++ עדיין רלוונטית? התפתחות אישית 56
amikal אם יותר זול לנהל תיק השקעות בבית השקעות למה אנשים עדיין מנהלים אותו בבנק? שוק ההון 72
מ יש עדיין אג"ח מיועדות בקרן פנסיה? צרכנות פיננסית 22
O למה השקל עדיין מתחזק שוק ההון 122
ח האם ניתן עדיין למצוא את הבלוג 'התמונה הגדולה'? שוק ההון 26
sogi אורדרנט פרו - עדיין קיים ? אוף טופיק 4
breezblock טראמפ מוביל - עדיין לא מוכרת. שוק ההון 59
כ אירלנד בראי הברקזיט- עדיין מקום להשקיע בו את חסכונותיכם? שוק ההון 4
שרון למה בבתי השקעות עדיין כ"כ רוצים לנהל את הכסף שלכם? צרכנות פיננסית 1
ס קופת גמל צמודת מדד מבטיחת תשואה 4.5% - (מנורה יתר ג), האם עדיין ניתן להפקיד? צרכנות פיננסית 3
C "בדרך הנכונה" אבל עדיין משהו חסר יומני מסע אישיים 40
c881 תלושים לחג? עדיין תבדוק איך ועל מה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
aminadav לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין קסם ת"א בניה לבין MTF סל ת"א בניה שוק ההון 2
unrealx מכתב שחבר קיבל מאקסלנס ולא הצלחתי להבין לגבי אחזקת מנייה שוק ההון 4
E גיבור ''מכונת הכסף'', מייקל ברי: הצלחתי לזהות את הבועה הבאה בשוק שוק ההון 48
Odnight פתיחת תיק השקעות -שאלות שלא הצלחתי למצוא תשובות עבורן שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה