הרוב המוחלט של מי שעובד בגוגל
אז מה? בפייסבוק עובדים ב PHP. תכף תגיד לי שPHP זאת שפת תכנות.
למשל הרוב המוחלט של מי שעובד בגוגל, כולל חלק מאוד גדול מהחוקרים. כל מי שאכפת לו מקוד production. ממש, ממש (אבל ממש) לא סתום. למשל, האופרטורים של TensorFLow כתובים ב- C++.
אני לא רוצה לעורר פה ויכוח דתי. מהניסיון שלי, C++ היא שפת תכנות נוראית, (למרות השיפור בגרסאות האחרונות) כי היא מאפשרת, ובמידה מסויימת מעודדת, לייצר מורכבות נוראית שלא ניתן להשתלט עליה (במיוחד כשעובדים בקבוצה גדולה, או לא מסודרת), בנוסף חלק גדול מהפיצ'רים שלה מרגישים כמו תפירה עקומה על C. אתה יושב מנסה להבין קוד, ומישהו החליט ש template meta-programming זה רעיון טוב.
אני פחות מכיר את העולם שמתמקד במתמטיקה, ודורש ביצועים טובים. אז, אין לי משהו חכם להגיד בנושא. מהמעט שאני מכיר, אם הייתי צריך משהו מתמטי שירוץ מהר הייתי פונה ל FORTRAN לפני שהייתי הולך ל C++. תכלס, כנראה הייתי נשאר ב C כי זה מה שאני מכיר ומסמפט.
עבדתי קצת בעולם של systems , ואמבדד, שם אני משוכנע של C++ אין מקום. C זה הסטנדרט, דה פאקטו, ומסיבה טובה. D הייתה ניסיון משעשע, ו Rust זה אולי העתיד.
ברגע שאתה יוצא מתחום ה low level , וכל עוד אתה לא צריך לספור סייקלים, יש לך כל כך הרבה אפשרויות מעולות... לשימוש כללי: C#, JAVA , Python , גם GO בתחום שלה. ופייתון הופכת לסוג של סטנדרט בעולם הdata . אם אתה רוצה מתמטיקה אז יש לך את R . אם אתה רוצה פונקציונלי: Closure, F# , Scala . אם אתה רוצה concurrency אז erlang, elixer .
וכמובן matlab ו mathematica