• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

משרות לחייל משוחרר: קורסי ההייטק?

• פותח הנושא פותח הנושא דור ה-Z
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תראה, ללמוד לפתח אתר...
מתחילים ב-HTML (מה אתה רוצה להעלות לאויר), ממשיכים ל-CSS (כמה יפה אתה רוצה שיראה) ומוסיפים JS (כי רוב האתרים הם דינמיים היום. כן יש כמה חריגים) - זה היה ל-פרונט. אתה יכול להסתפק ב-NODE.JS בשביל ה-בק, אבל יש מי שילמד JAVA או PYTHON בשביל זה.

אתה יכול להתחיל בכמה וכמה אתרים חינמיים, לדוגמה: https://www.theodinproject.com/ ,www.freecodecamp.com
וכו'

לגבי מסלולים אחרים,
(DEVOPS) אתה יכול לחפש סרטונים ב-YOUTUBE וכו'.

קורס ביודמי שמכסה את הכל... הייתי ממליץ לפתוח קודם יוזר דרך טורקיה כדי לשלם בלירות טורקיות ולחפש במבצע...
לדוגמה:

Screenshot 2022-07-06 072617.jpg

נכון לעכשיו, 35 לירות טורקיות זה 7.3 שח בערך.
גם אם תוסיף 2% על המרה... אני חושב שתהיה בגבול הסביר.

@דור ה-Z
קראתי פוסט ב-Linkedin לאחרונה של חייל שאכן עבר את המסלול דרך מכללת סלע.
לא יודע לגבי יתר המקומות.
שילם 11 מהפקדון, עבר את הקורס וכנראה היה מספיק טוב כדי להתקבל לעבוד אצלם. עבד שנה ב-8, כשיש התחייבות ל-3 שנים.
אחרי השנה, כנראה נפתחו לו הצ'אקרות והתפטר.
במקום לעבור דרך בית משפט ולגבות את ה"קנס" הלא חוקי, הם גבו אותו ממנו במשכורת (כך שיצא בחודש האחרון במינוס)

נ.ב.
על הדרך היה גם עובד של סלע שטען שהוא המנהל הישיר שלו שדי לכלך על הבחור שכנראה היה לא מספיק טוב להתקבל למקום אחר
(אולי כי מדובר בחייל משוחרר לוחם שהגיע לקורס דרך "לוחמים להייטק")

יש התחייבות ל-3 שנים? וואו, זה פשוט נוראי.
גם נראה שהדינמיקה שם לא מי יודע מה, אם המנהל שלו פשוט לכלכלך עליו בלינקדאין.

באופן כללי, אני מאוד נרתע מהקורסים של צה"ל, והבוטקאמפ של רייכמן (או משהו כמו אינפיניטי לאבס) נשמע לי כמו אופציה טובה יותר.

תראה, ללמוד לפתח אתר...
מתחילים ב-HTML (מה אתה רוצה להעלות לאויר), ממשיכים ל-CSS (כמה יפה אתה רוצה שיראה) ומוסיפים JS (כי רוב האתרים הם דינמיים היום. כן יש כמה חריגים) - זה היה ל-פרונט. אתה יכול להסתפק ב-NODE.JS בשביל ה-בק, אבל יש מי שילמד JAVA או PYTHON בשביל זה.

אתה יכול להתחיל בכמה וכמה אתרים חינמיים, לדוגמה: https://www.theodinproject.com/ ,www.freecodecamp.com
וכו'

לגבי מסלולים אחרים,
(DEVOPS) אתה יכול לחפש סרטונים ב-YOUTUBE וכו'.

קורס ביודמי שמכסה את הכל... הייתי ממליץ לפתוח קודם יוזר דרך טורקיה כדי לשלם בלירות טורקיות ולחפש במבצע...
לדוגמה:

צפה בקובץ המצורף 1321

נכון לעכשיו, 35 לירות טורקיות זה 7.3 שח בערך.
גם אם תוסיף 2% על המרה... אני חושב שתהיה בגבול הסביר.

מעניין.
אולי אני אנסה את זה כדי להבין אם התחום מוצא חן בעיניי, תודה!

לאחרונה שמעתי על הבוטקאמפ הזה ברייכמן, מצורף הסילבוס: https://idcexed.com/syllabus/
לא חושב שכדאי לך לנסות בוטקאמפ שהוא לא אינפיניטי/אקספריס, וגם שם, עם המצב עכשיו בהייטק, לא בטוח שיהיה קל כל כך למצוא דרכם עבודה, וסביר מאוד שלא בשכר 30+ אחרי שמסיימים את ההתחייבות של השנתיים, כמו שקרה עד לאחרונה.

לדעתי עדיף לך תואר, ע"מ למקסם את היתרון התחרותי שלך בשוק שעשוי להיות מאתגר לאנשים ללא נסיון.

לא חושב שכדאי לך לנסות בוטקאמפ שהוא לא אינפיניטי/אקספריס, וגם שם, עם המצב עכשיו בהייטק, לא בטוח שיהיה קל כל כך למצוא דרכם עבודה, וסביר מאוד שלא בשכר 30+ אחרי שמסיימים את ההתחייבות של השנתיים, כמו שקרה עד לאחרונה.

לדעתי עדיף לך תואר, ע"מ למקסם את היתרון התחרותי שלך בשוק שעשוי להיות מאתגר לאנשים ללא נסיון.

היי, תודה על התשובה!
אני לא מנסה לפתח קריירה בהייטק (הייתי עושה תואר אם הייתי רוצה), אלא להשיג מטרות אחרות:
1. להתרשם אם אני נהנה מתחומי תכנות
2. להתרשם מאוניברסיטת רייכמן, מהרמה האקדמית בה והחברה הלימודית
3. לרכוש מיומנות שאוכל להתפרנס ממנה במהלך התואר, ולבנות כמה דברים

אגב, הבוטקאמפ של רייכמן הוא ללא התחייבות, וזה אחד השיקולים המהותיים לבחירה שלי בו.

@דור ה-Z

אם ככה, לדעתי כבר עדיף לך לקחת קורסים אונליין ב- coursera/edx/udacity, הקורסים שם כנראה ברמה גבוהה יותר ממה שתקבל ברייכמן. אני מניח שגם מידת ההתמדה וקצב ההתקדמות שלך בלימוד עצמי יעזרו לך להבין אם זה בשבילך או לא.

כמו כן, אם להיות כנה, נראה לי קצת אופטימי להתפרנס ממשרת פיתוח בתוכנה בזמן לימודים לתואר שלא קשור לתחום, למרות שאני מניח שזו יכולה להיות אופציה למישהו ממש חריף. לדעתי הרבה יותר ריאלי, ודי משתלם, להעביר שיעורים פרטיים אונליין במהלך הלימודים.

@דור ה-Z

אם ככה, לדעתי כבר עדיף לך לקחת קורסים אונליין ב- coursera/edx/udacity, הקורסים שם כנראה ברמה גבוהה יותר ממה שתקבל ברייכמן. אני מניח שגם מידת ההתמדה וקצב ההתקדמות שלך בלימוד עצמי יעזרו לך להבין אם זה בשבילך או לא.

כמו כן, אם להיות כנה, נראה לי קצת אופטימי להתפרנס ממשרת פיתוח בתוכנה בזמן לימודים לתואר שלא קשור לתחום, למרות שאני מניח שזו יכולה להיות אופציה למישהו ממש חריף. לדעתי הרבה יותר ריאלי, ודי משתלם, להעביר שיעורים פרטיים אונליין במהלך הלימודים.
אין מצב שהוא בשנה ירוויח יותר בפיתוח תוכנה מאשר במלצרות או משהו בסגנון.
אני מכיר מלצרים שסוגרים 15 נטו בלי לעבוד כפולות כל השבוע (6 משמרות), משכורת שההייטק לוקח לפחות שנתיים להגיע אליה.

דעתי: לא צריך לחפש קיצורי דרך ואובר-אופטימיזציה. לימוד אמיתי עושים בעיקר באקדמיה; מסלולים מקוצרים אולי ממקסמים כסף בטווח הקצר (וגם בזה אני בספק) אבל לא נראה לי שזה מה שמחפש @דור ה-Z. מסגרות שיותר קשה להתקבל אליהן יהיו כנראה יותר טובות, ומה שפתוח לכולם יהיה כנראה גרוע. כל מסגרת שאינה טובה מאוד מאוד היא 100% בזבוז זמן.

אני אומר: לבחור תחום עניין כלשהו (ביולוגיה הולך, כלכלה הולך) וללמוד אותו יחד עם מדעי המחשב במסלול דו חוגי. לא הולך? לא נורא, אפשר לעבור חוג באמצע הלימודים. כדאי לתעדף לימודים על עבודה; לעבוד חצי שנה במשהו שאינו קריירה כדי לחסוך עוד 10,000 שקל, בפרספקטיבה של אחרי התואר, זה בזבוז של חצי שנה.

באופן אישי, אם הייתי מנסה ללמוד ג'אווהסקריפט ו-CSS כדי לבדוק האם כדאי לי ללמוד מדעי המחשב, לא הייתי לומד מדעי המחשב. כדי לדעת אם יתאים תואר במדעי המחשב צריך ללמוד סמסטר ראשון במדעי המחשב.

באופן אישי, אם הייתי מנסה ללמוד ג'אווהסקריפט ו-CSS כדי לבדוק האם כדאי לי ללמוד מדעי המחשב, לא הייתי לומד מדעי המחשב. כדי לדעת אם יתאים תואר במדעי המחשב צריך ללמוד סמסטר ראשון במדעי המחשב.
JS היום יכול להחליף הרבה... אבל להגדיר JS+CSS כדי לדעת אם מתאים מדעי המחשב?
וסמסטר ראשון במדעי המחשב... גם לא ממש. רוב הקורסים בהתחלה זה כללי, למקרה ותחליט להחליף מסלול.

אני באמת חושב שאין תחליף לתואר , הקורסים הללו מתאימים לבוגרי תואר יותר מאשר לחסרי נסיון וידע

דעתי: לא צריך לחפש קיצורי דרך ואובר-אופטימיזציה. לימוד אמיתי עושים בעיקר באקדמיה; מסלולים מקוצרים אולי ממקסמים כסף בטווח הקצר (וגם בזה אני בספק) אבל לא נראה לי שזה מה שמחפש @דור ה-Z. מסגרות שיותר קשה להתקבל אליהן יהיו כנראה יותר טובות, ומה שפתוח לכולם יהיה כנראה גרוע. כל מסגרת שאינה טובה מאוד מאוד היא 100% בזבוז זמן.

אני אומר: לבחור תחום עניין כלשהו (ביולוגיה הולך, כלכלה הולך) וללמוד אותו יחד עם מדעי המחשב במסלול דו חוגי. לא הולך? לא נורא, אפשר לעבור חוג באמצע הלימודים. כדאי לתעדף לימודים על עבודה; לעבוד חצי שנה במשהו שאינו קריירה כדי לחסוך עוד 10,000 שקל, בפרספקטיבה של אחרי התואר, זה בזבוז של חצי שנה.

טוב, היום הודיעו לי שהתקבלתי ללימודי Full Stack ברייכמן במחיר מצחיק יחסית למחיר המקורי.

בכנות, זאת ממש ההודעה שהייתי צריך לשמוע.
לאחרונה, אני חושב שזאת מסגרת תובענית מדי בשביל רק לברר אם אני אוהב לתכנת.
+ אם הייתי אוהב לתכנת, לא הייתי מגלה את זה עד היום? כל מה שאני מתעניין בו הוא כלכלה וביולוגיה, עם נישות מסוימות בכל תחום.

האם "זה בסדר" שיש לי יכולות ריאליות גבוהות ואני לא רוצה להיות מתכנת? האם אוכל להשיא ערך טוב למעסיקים/לקוחות גם בלי להיות מתכנת, אלא עם ידע בסיסי בתכנות לכל היותר? כי ת'כלס, מההתרשמות הקצרה שלי בינתיים, נראה שפייתון הוא כלי חזק. פשוט לא הייתי רוצה שהוא יהיה המהות בתפקיד שלי, אלא רק כלי.

נערך לאחרונה ב:
טוב, היום הודיעו לי שהתקבלתי ללימודי Full Stack ברייכמן במחיר מצחיק יחסית למחיר המקורי.

בכנות, זאת ממש ההודעה שהייתי צריך לשמוע.
לאחרונה, אני חושב שזאת מסגרת תובענית מדי בשביל רק לברר אם אני אוהב לתכנת.
+ אם הייתי אוהב לתכנת, לא הייתי מגלה את זה עד היום? כל מה שאני מתעניין בו הוא כלכלה וביולוגיה, עם נישות מסוימות בכל תחום.

האם "זה בסדר" שיש לי יכולות ריאליות גבוהות ואני לא רוצה להיות מתכנת? האם אוכל להשיא ערך טוב למעסיקים/לקוחות גם בלי להיות מתכנת, אלא עם ידע בסיסי בתכנות לכל היותר? כי ת'כלס, מההתרשמות הקצרה שלי בינתיים, נראה שפייתון הוא כלי חזק. פשוט לא הייתי רוצה שהוא יהיה המהות בתפקיד שלי, אלא רק כלי.
יש עולם שלם של מקצועות בהייטק שהוא לא תכנות

אני מקבל את מה שאתה אומר בגדול - קורס אינטנסיבי ב-full stack באורך חמישה חודשים צריך לקחת מי שרוצה לדעת להיות מפתח web. בכל זאת הייתי שומר על ראש פתוח לגבי תחומי עניין, יכול להיות שבמהלך הלימודים תחשף לעוד תחומי ידע מעניינים. לכן אני דוחף לדו חוגי (כדי להחשף ליותר דברים) ולכן אני גם דוחף לאקדמיה בכלליות (כי יש שם הרבה אנשים חכמים ואפשר לקחת קורסים מהצד). אתה צעיר ועכשיו מה שאתה צריך זה בסיס טוב בתחומים שמעניינים אותך, לא איזה דרך להתעשר מהר. זו דעתי בכל אופן.

האם "זה בסדר" שיש לי יכולות ריאליות גבוהות ואני לא רוצה להיות מתכנת? האם אוכל להשיא ערך טוב למעסיקים/לקוחות גם בלי להיות מתכנת, אלא עם ידע בסיסי בתכנות לכל היותר?
התשובה היא בעיקרון כן, אם כי אני מאמין שתכנות בסיסי פלוס כדאי לדעת בכל מקרה. אני מסכים לגבי הרצון לא להיות מתכנת, אבל קח בחשבון שגם מי שעוסק למשל במחקר, סיכוי טוב שיבלה את רוב זמנו בלהגיד למחשב לעשות דברים. אני לא נגד ללמוד תכנות אבל אני קצת נגד קורס full stack ואז חיפוש משרה בהייטק עבור מישהו שלא רוצה להיות מתכנת. לך וצבור לך ידע, ואחר כך תחליט מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול. שיהיה בהצלחה!

פשוט לא הייתי רוצה שהוא יהיה המהות בתפקיד שלי, אלא רק כלי
לדעתי אי אפשר ללמוד לתכנת מבלי להיות מאוד מסור לזה. (מבלי לדבר על תואר שזה אפילו קשה יותר)

ואגב, די מוזר לי שהצבא מוציא אנשים לקורסים כאלה בהתחשב בעובדה שלא חסר מפתחים שעשו קורסים קצרים והדרישה ברוב המקומות שמכבדים את עצמם זה תואר

באמת זה נראה שאם אתה לא עושה תואר אז עדיף שלא תעשה גם קורס אחר

ללימודי Full Stack ברייכמן במחיר מצחיק יחסית למחיר המקורי.
באיזה מחיר? ראיתי באתר שהמקורי זה 50 אלף, מסכים שזה לא הגיוני בכלל (גם לא למישהו שיודע ב100% שהוא נרשם לזה כדי לעבוד כמפתח WEB חצי שנה אחרי). אבל ב-5-10 אלף יש היגיון (שאשמח לפרט עליו מנקודת מבטי) לנסות.

נערך לאחרונה ב:

איפה היית מגלה? גם אם עשית 5 יחידות מדעי המחשב בתיכון, ב-3 שנים נוגעים בערך בקורס המבוא למדמח באוניברסיטה ולא נוגעים בשום דבר פרקטי. לכן דווקא לטעמי יש היגיון לקורס FULL STACK, לא כדי שמיד תחפש עבודה אלא כדי להפתח לעולם (ולומדים שם גם SQL וDATA וכו'). גם אם תעשה חצי שנה קורס וחצי שנה תטייל ותרגע קצת, יהיה בסדר. לא חייב להתחיל ללמוד יום אחרי השחרור.

וברור שזה "בסדר". אם מעניין אותך התחום המדעי ולשלב בו טכנולוגיה, אני מסכים שתואר דו-חוגי עם ביולוגיה/מדעי המוח/וואטאבר יכול לעבוד טוב. גם לא חייב מדעי המחשב, יש עכשיו תארי DATA SCIENCE (סטטיסטיקה עם עוד טיפה פרקטיקה) בעברית ובבן גוריון, או תארי הנדסת תעשייה וניהול מוכווני DATA ו-DATA SCIENCE (טכניון למשל) שמתנסים בהם בלא מעט פייתון ו-R. אבל כן, זה שימוש בתכנות יחסית בסיסי בשביל ניתוח דאטא או ויזואליזציה, ככלי.

נערך לאחרונה ב:
באיזה מחיר? ראיתי באתר שהמקורי זה 50 אלף, מסכים שזה לא הגיוני בכלל (גם לא למישהו שיודע ב100% שהוא נרשם לזה כדי לעבוד כמפתח WEB חצי שנה אחרי). אבל ב-5-10 אלף יש היגיון (שאשמח לפרט עליו מנקודת מבטי) לנסות.

המחיר שנקבע לי הוא 9,400 ש''ח.

איפה היית מגלה? גם אם עשית 5 יחידות מדעי המחשב בתיכון, ב-3 שנים נוגעים בערך בקורס המבוא למדמח באוניברסיטה ולא נוגעים בשום דבר פרקטי. לכן דווקא לטעמי יש היגיון לקורס FULL STACK, לא כדי שמיד תחפש עבודה אלא כדי להפתח לעולם (ולומדים שם גם SQL וDATA וכו'). גם אם תעשה חצי שנה קורס וחצי שנה תטייל ותרגע קצת, יהיה בסדר. לא חייב להתחיל ללמוד יום אחרי השחרור.

וברור שזה "בסדר". אם מעניין אותך התחום המדעי ולשלב בו טכנולוגיה, אני מסכים שתואר דו-חוגי עם ביולוגיה/מדעי המוח/וואטאבר יכול לעבוד טוב. גם לא חייב מדעי המחשב, יש עכשיו תארי DATA SCIENCE (סטטיסטיקה עם עוד טיפה פרקטיקה) בעברית ובבן גוריון, או תארי הנדסת תעשייה וניהול מוכווני DATA ו-DATA SCIENCE (טכניון למשל) שמתנסים בהם בלא מעט פייתון ו-R. אבל כן, זה שימוש בתכנות יחסית בסיסי בשביל ניתוח דאטא או ויזואליזציה, ככלי.

הכיוון המקורי שלי היה לדחות את הלימודים בשביל ללמוד את הקורס, אבל בכנות, אני לא בטוח שאני מתעניין בזה כל כך. אולי פשוט עדיף להתחיל תואר בתחום שמעניין אותי (כמו מדעים ביו רפואיים או כלכלה-כימיה) ומשם כבר אוסיף בעתיד קורס של Big Data או משהו כזה.

(כמו מדעים ביו רפואיים או כלכלה-כימיה
אם אתה ריאלי מאוד אז לדעתי כדאי ללמוד תואר דו חוגי כאשר אחד מהחוגים הוא ריאלי (מדעי המחשב או סטטיסטיקה נניח) והחוג השני הוא כלכלה/ביולוגיה/כימיה - לדעתי בצורה הזו תוכל ללמוד מה שמעניין אותך ועדיין לשמור על הרבה אפשרויות פתוחות לעתיד.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א חיפוש משרות שלא דורשות תואר ראשון התפתחות אישית 2
R הקטנת מס לאחר תיאום מס משתי משרות מיסים 1
N מדעי המחשב ברופין - משרות טכנות התפתחות אישית 2
J ניכוי מס הכנסה עם שתי משרות במקביל מיסים 1
ר עבודה בשתי משרות צרכנות פיננסית 5
O מחפש סולידים/יות לשיחות ליד הקולר בעבודה (משרות פתוחות) אוף טופיק 0
S ביטוח סיעודי של קופ"ח מכבי לחייל שמתגייס לשירות סדיר צרכנות פיננסית 0
N קיזוז רווחי הון לחייל מיסים 0
הoוליד כרטיס אשראי לחייל המשוחרר צרכנות פיננסית 1
I יומן מסע לחייל המשוחרר יומני מסע אישיים 22
ה מס לחייל משוחרר מיסים 11
ס תיק לחייל משוחרר שעתיד להתחיל לימודים שוק ההון 9
A Peper Invest יכולה להתאים לחייל חובה? רוצה להתחיל להשקיע עצמאית שוק ההון 12
L אופטימיזצית דמי ניהול עבור השקעה לחייל שוק ההון 2
C בחירת תואר לקריירה לחייל משוחרר התפתחות אישית 15
C עזרה לחייל המשתחרר צרכנות פיננסית 7
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
פ כבר לא כל-כך חייל משוחרר, פני לאן? יומני מסע אישיים 43
WRLD הגירה לארה"ב - חייל משוחרר אוף טופיק 9
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
Count Olaf משוחרר "טרי" בן 25, חייב לרוקן את העו"ש בהקדם יומני מסע אישיים 46
ה חייל משוחרר שרוצה להבין כמה דברים כדי להתחיל את החיים נכון (ווידוא הבנה IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ פתיחת קרן פנסיה חייל משוחרר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
הנולד הפרשה חודשית לחיסכון של חייל משוחרר צרכנות פיננסית 11
אחד שתוהה הרבה חייל משוחרר- תיק השקעות אישי/ קרן פנסיה/ קופת גמל?! שוק ההון 3
ד שיתוף חוזה השקעות של חייל משוחרר - אשמח לעזרה! שוק ההון 3
ד כיוון לחיים - מ״פ משוחרר התפתחות אישית 14
H חייל משוחרר צרכנות פיננסית 2
A חייל משוחרר לקראת עבודה ראשונה התפתחות אישית 23
Y חייל משוחרר בן 22, כיצד להתחיל? יומני מסע אישיים 5
A קרן מחקה מדד (חייל משוחרר) שוק ההון 134
O פתיחת עסק חייל משוחרר (קרן השתלמות- מהפיקדון) שוק ההון 9
H חייל משוחרר צרכנות פיננסית 10
AssafSho קצין משוחרר בהתלבטויות שוק ההון 10