• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

בחירת תואר לקריירה לחייל משוחרר

• פותח הנושא פותח הנושא Chieftain
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Chieftain

משתמש רשום
דירוג
0
אהלן אני חייל משוחרר (עדיין בשלב ההתעניינות בהשקעות פאסיבית, אבל מפרסם פה בגלל שראיתי בפורום תגובות של אנשים עם ניסיון). עשיתי פסיכומטרי וכוונתי היא להירשם ללימודים... יכול להירשם לכל תואר בטכניון שם אני מעוניין ללמוד. המסלול שכנראה הייתי בוחר בו הוא הנדסת חשמל / מדעי המחשב . אך יש בפני דילמה. לקרוב משפחה שלי יש עסק קטן אך די מצליח ונישתי בתחום הבניין (תכנון בעיקר לא פיזי). הוא עוד מעט מתכוון לפרוש מפאת הגיל ואמר שאני אוכל להשתלב בעסק . אם ארצה להשתלב בעסק ארצה ללמוד הנדסה אזרחית (4 שנים) ואולי אפילו סטאז' בקונסטרוקציה (3 שנים). קשה להחליט אם שווה להשקיע כל כך הרבה כדי להיות עצמאי או ללמוד מדמח ולהתחיל להרוויח הרבה כבר מהשנה השנייה/שלישית. אך ככל הנראה פוטנציאל ההשתכרות בעסק גבוה יותר משל מתכנת.

אשמח לייעוץ לגבי ההתלבטות ושפיכת אור

ולהתחיל להרוויח הרבה כבר מהשנה השנייה/שלישית. אך ככל הנראה פוטנציאל ההשתכרות בעסק גבוה יותר משל מתכנת.

חלק מהסטודנטים קופצים למים בשנה שנייה\שלישית "כי ניסיון זה הכי חשוב" וכדי להתחיל להרוויח אבל אז נתקעים בתחתית שרשרת המזון של ההייטק שנים רבות (QA לדוגמא) כי זה שאתה עובד בחברת הייטק לא אומר שאתה צובר ניסיון שבאמת רלוונטי.

חוץ מזה, לדעתי לך על העסק המשפחתי בהנחה וזה באמת טוב כמו שזה נשמע.
אם באמת היית רוצה לתכנת לא באמת היית שוקל ללמוד הנדסת בניין כדי להשתלב בעסק משפחתי.

העסק המשפחתי נראה כמו חלום, בהנחה שאתה נהנה מעבודה כזו. יש בזה הרבה אחריות ויוזמה, אבל הגמישות שזה מאפשר ותחושת ההישג גדולים משמעותית מרוב העבודות כשכיר. גילוי נאות : אני שכיר בחברה קטנה שמנהל אותה ובעלים מי שהקים אותה .

א. כן בתור בעלים בסוף של העסק.
ב. זה עסק הנדסי ואם אני אשתלב בו אני אהיה מעוניין לרכוש השכלה מתאימה. ולא רק בגלל שיהיה לי תואר אלא כי מעניין אותי ללמוד.
ג. עדיין אני חש יותר עניין לתחום הנדסת החשמל (לפיזיקה) מאשר לבניין ומפחד שזאת כאילו התפשרות ( תנאי קבלה יותר נמוכים)

אני ברחתי מתחום הבניין בארץ, כמתכננת.
השוק בארץ ברמה מאוד נמוכה ותחושת הפשרה המקצועית, אצלי לפחות, גרמה לי ממש סבל יומיומי.
באופן כללי די קשה להיות עצמאי בארץ. מוסר התשלומים פה מזעזע ומעסיקים שלי בעבר היו צריכים לקחת הלוואות כדי לשלם משכורות כי התשלומים פשוט לא נכנסו.
אם כבר להיות יזם, נראה לי הרבה יותר אטרקטיבי לעשות את זה במסגרת בועת ההייטק (מי יתן ולא תתנפץ לעולם) ואז לרקע כמתכנת יש המון יתרונות.

אבל אז נתקעים בתחתית שרשרת המזון של ההייטק שנים רבות (QA לדוגמא) כי זה שאתה עובד בחברת הייטק לא אומר שאתה צובר ניסיון שבאמת רלוונטי.
בכל תחום, צריך לדעת לנצל הזדמנויות ולהיות תמיד בשאיפה כלפי מעלה, ולא להיתקע באזורי נוחות.

נערך לאחרונה ב:
אהלן אני חייל משוחרר (עדיין בשלב ההתעניינות בהשקעות פאסיבית, אבל מפרסם פה בגלל שראיתי בפורום תגובות של אנשים עם ניסיון). עשיתי פסיכומטרי וכוונתי היא להירשם ללימודים... יכול להירשם לכל תואר בטכניון שם אני מעוניין ללמוד. המסלול שכנראה הייתי בוחר בו הוא הנדסת חשמל / מדעי המחשב . אך יש בפני דילמה. לקרוב משפחה שלי יש עסק קטן אך די מצליח ונישתי בתחום הבניין (תכנון בעיקר לא פיזי). הוא עוד מעט מתכוון לפרוש מפאת הגיל ואמר שאני אוכל להשתלב בעסק . אם ארצה להשתלב בעסק ארצה ללמוד הנדסה אזרחית (4 שנים) ואולי אפילו סטאז' בקונסטרוקציה (3 שנים). קשה להחליט אם שווה להשקיע כל כך הרבה כדי להיות עצמאי או ללמוד מדמח ולהתחיל להרוויח הרבה כבר מהשנה השנייה/שלישית. אך ככל הנראה פוטנציאל ההשתכרות בעסק גבוה יותר משל מתכנת.

נסה לעבוד בעסק כמה חודשים כדי לקבל תחושה לגבי הנושא.

כמו שכתבו פה כבר, כדי לנהל עסק לא מספיק לדעת לעשות את העבודה הטכנית, צריך לעשות עבודת מכירות, ניהול כספים, הכנסות, הוצאות, מיסים, יחסי אנוש. צריך לעשות ניהול סיכונים כולל תוך תמרון בין הפרוייקטים, זה לא מתאים לכל אחד.

צריך לדעת מה לשאול את עצמך

אתה מעדיף להיות שכיר או עצמאי?
הכנסה בטוחה ופחות גבוהה או תנודתית ומסוכנת וגבוהה יותר (לישון טוב או לאכול טוב)?
עבודה רק במשרד או גם בחוץ (נדמה לי שבתחום הקונסט' אי אפשר להשאר תמיד במשרד)
לפגוש עם היום את מי שפוגשים בתחום הבניין או הייטק (שזה רחב הרבה יותר אז קשה לאפיין מראש)
אם תוכנית האב נכשלת, מהי הפלאן ב' שלך

ויש עוד הרבה. בסך הכל יש הבדלים משמעותיים בין התחומים.

פחות או יותר הדילמה שהיתה לי רק בתחומים אחרים , בסוף למדתי משהו שלא קשור לעסק, עבדתי 5 -6 שנים ופרשתי לעבוד בעסק...

תתחיל לעבוד שם בזמן הפנוי שלך ותראה אם זה מושך אותך.
בטכניון בכל מקרה בשנה א הקורסים דומים ואפשר לעבור בסוף השנה, בטח אם נרשמת לחשמל ואתה עובר לאזרחית.

נערך לאחרונה ב:
כמו שאצר מרצה באזרחית, יש הייטק, יש לואוטק ויש הנדסה אזרחית.
למדתי גם הנדסת חשמל וכמה שנים לאחר מכן גם הנדסה אזרחית (קונסטרוקציות), אבל בסוף הלכתי לעבוד בתחום הראשון עם נטיה חזקה לתוכנה.
במקומך הייתי לומד מדמח. חשמל, הלימודים משעממים רצח, ואין ממש עבודה אחר כך כי התעשיה צריכה יחסית מעט מהנדסי חשמל, ובחברות הייטק על כל מהנדס אלקטרוניקה יש 20 מתכנתים (בחבכות שמתכננות צ'יפים יש קצת יותר מהנדסי אלקטרוניקה שעוסקים בתכנון ציפים בורילוג או vhdl, אבל זה גם בוגר צדמח יכול להשתלב).
מהנדס בניין, הלימודים דווקא היו מעניינים מאד ודי נהניתי, אבל העבודה תכלס משעממת והמשכורות יחסית נמוכות. אתה צריך לקחת בחשבון גם מצב שלא תהיה בעל העסק או שהעסק לא יצליח ותאלץ לעבוד כשכיר ואז התנאים ממש מחורבנים.
אם יש לך נטיה לתכנות, הייתי לומד מדמח

בכל תחום, צריך לדעת לנצל הזדמנויות ולהיות תמיד בשאיפה כלפי מעלה, ולא להיתקע באזורי נוחות.
חד משמעית!
אני רק אומר שאם אדם הוא אלגוריתם חמדן , סיכוי סביר שלא יסיים באופטימליות.
כמובן שצריך תמיד לשאוף להשתפר וללמוד (גם בתחום וגם כבן אדם) אבל צריך גם להסתכל על התמונה הגדולה ולא תמיד הבחירה הכי טובה לי כרגע היא הבחירה שתטיב איתי בטוח הארוך
וזה משהו שחלק גדול מהאנשים לא מבינים.

נניח ובחרת בהנדסה אזרחית, ובמהלך הלימודים העסק של קרוב המשפחה חס וחלילה נסגר מפאת קשיים כאלה ואחרים, מה תעשה אז?
האם הבחירה בהנדסה אזרחית היא רק בשביל העסק המשפחתי או שיש לך גם עניין בתחום?

חלק מהסטודנטים קופצים למים בשנה שנייה\שלישית "כי ניסיון זה הכי חשוב" וכדי להתחיל להרוויח אבל אז נתקעים בתחתית שרשרת המזון של ההייטק שנים רבות (QA לדוגמא) כי זה שאתה עובד בחברת הייטק לא אומר שאתה צובר ניסיון שבאמת רלוונטי.
התחלתי לעבוד בשנה שלישית של מדמ"ח (בעיקר כי הייתי זקוק מאוד לכסף) לא עבדתי יום בחיי ב-qa.
מכל מי שלמד איתי באוני' ועבד בשנה ג' אף אחד (גם לא אלה שעבדו כqa כסטודנטים) לא נשאר qa לאחר סיום התואר כך שאני לא חושב שאתה מתאר מצב נפוץ...
היות שיש פוטנציאל השתכרות סביר פלוס בכל האפיקים וקשה לחזות מספיק רחוק כדי לדעת מי מהם בפועל ייתן לך הכי הרבה כסף אני הייתי הולך על מה שהכי מושך אותך.
נקודות לקחת בחשבון:
1. לפני שהולכים למדמח כדאי להתנסות בתכנות (קורס פייתון ביוטיוב או משהו בסגנון) ולראות אם זה מדבר אליך.
2. גם אני ממש התלהבתי מפיזיקה בתיכון, ממה שהבנתי רוב האנשים מוצאים את הפיזיקה באוני' הרבה פחות אטרקטיבית.

התחלתי לעבוד בשנה שלישית של מדמ"ח (בעיקר כי הייתי זקוק מאוד לכסף) לא עבדתי יום בחיי ב-qa.
מכל מי שלמד איתי באוני' ועבד בשנה ג' אף אחד (גם לא אלה שעבדו כqa כסטודנטים) לא נשאר qa לאחר סיום התואר כך שאני לא חושב שאתה מתאר מצב נפוץ...

היות שיש פוטנציאל השתכרות סביר פלוס בכל האפיקים וקשה לחזות מספיק רחוק כדי לדעת מי מהם בפועל ייתן לך הכי הרבה כסף אני הייתי הולך על מה שהכי מושך אותך.
נקודות לקחת בחשבון:
1. לפני שהולכים למדמח כדאי להתנסות בתכנות (קורס פייתון ביוטיוב או משהו בסגנון) ולראות אם זה מדבר אליך.
2. גם אני ממש התלהבתי מפיזיקה בתיכון, ממה שהבנתי רוב האנשים מוצאים את הפיזיקה באוני' הרבה פחות אטרקטיבית.
אני כתבתי "חלק מהסטודנטים", וגם "qa לדוגמא",
הסיפור על הסביבה שלך לא סותר את הטענה שלי.
אני מכיר אנשים "שמקיימים" את "הפסוק"

לדעתי אם כבר להתנסות במשהו לפני שהולכים ללימודי מדמח זה מתמטיקה.
בשנה א' אולי רק קורס אחד/שניים יעסוק בתכנות וגם זה ברמה בסיסית מאוד,
וכמעט תמיד אלה הקורסים המתמטיים שמנפים את הסטודנטים.

אני כתבתי "חלק מהסטודנטים", וגם "qa לדוגמא",
הסיפור על הסביבה שלך לא סותר את הטענה שלי.
אני מכיר אנשים "שמקיימים" את "הפסוק"
כתבתי שאני לא חושב שאתה מתאר מצב נפוץ. לא כתבתי שלא קיימים אנשים שמקיימים את הפסוק.
אם אני מכיר אישית בערך עשרה אנשים שעבדו בשנה ג ואף לא אחד מהם מקיים את התנאי הרי שאני יכול להעריך במידה גבוהה של וודאות שאין מדובר במצב נפוץ.

כתבתי שאני לא חושב שאתה מתאר מצב נפוץ. לא כתבתי שלא קיימים אנשים שמקיימים את הפסוק.
אם אני מכיר אישית בערך עשרה אנשים שעבדו בשנה ג ואף לא אחד מהם מקיים את התנאי הרי שאני יכול להעריך במידה גבוהה של וודאות שאין מדובר במצב נפוץ.
חבל שאנחנו גונבים את הפוסט בשביל להתווכח על קטנות,
אני מכיר אישית 11 אנשים שכן מקיימים את הפסוק אז אני יכול להעריך שמדובר במצב נפוץ.
נסגור שמכריך מוצלחים משלי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
Lag בחירת כיוון לאחר תואר ראשון התפתחות אישית 14
מ בחירת מקום ומסלול לימודים - תואר ראשון (ושני?) התפתחות אישית 8
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
A בחירת דירה נדל"ן 37
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
NachYur בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5
D בחירת מקום מגורים נדל"ן 87
Y בחירת השקעה בביטקוין: IBIT, BITW, והשקעה ישירה השקעות אלטרנטיביות 32
A בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
E בחירת דירה בדירה בהנחה נדל"ן 2
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
א בחירת דירה - מחיר למשתכן נדל"ן 18
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
י בחירת האינסטרומנט המתאים לגידור שוק ההון 0
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7
B בחירת מסלול אצל אקסלנס שוק ההון 4
D מיסוי espp, בחירת אופן חישוב המס מיסים 2
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
caterpillar בחירת מקבילה דואלית מתאימה לנייר שקלי שוק ההון 0
ס בחירת בורסה לרכישת נייר דולרי שוק ההון 9
T בחירת דירה בפינוי בינוי נדל"ן 32
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
S בחירת שכונה למגורים אוף טופיק 16
doc29 בחירת עורך דין מייצג פינוי בינוי נדל"ן 7
ttmoon בחירת דירה ומשכנתא נדל"ן 26
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L בחירת קרן כספית שוק ההון 9
ד בחירת מסלול לימודים - העברית? רייכמן? התפתחות אישית 5
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y בחירת מסלול במשכנתא לסילוק נדל"ן 5
ה בחירת בנק וכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 2
S התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב] התפתחות אישית 4
I בחירת קרנות מתאימות דרך ib לנאסדק100 ו״לכל העולם״ שוק ההון 1
S ייעוץ בנושא מחיר למשתכן -בחירת דירה נדל"ן 24
א בחירת מסלול השקעה לs&p500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O בחירת סוכן פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל בחירת דירה בפרוייקט מחיר למשתכן נדל"ן 6
F בחירת קרן עוקבת זרה מגודרת/חשופת מט״ח שוק ההון 2
yanosh34 בחירת קרן כספית\מק"מ לפי רמת סיכון שוק ההון 0
ישראלי מצוי בחירת ביטח בריאות - אחד עם הצרת בריאות והשני ללא הצהרה אוף טופיק 0
א התייעצות בחירת בית השקעות ישיר או דרך יועצים פנסיונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A אופן בחירת גוף מנהל לקופת פנסיה/קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
J בחירת מסלול פאסיבי - קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M בחירת דירה נדל"ן 28
E התלבטות לגבי בחירת תחום לימודים התפתחות אישית 13

נושאים דומים

Back
למעלה