מצד אחד בבלוג הסולידית ממליצה שהחלק היחסי יהיה 100 ולהחסיר את הגיל שלנו (משמע עבורי 70-80 אחוז מניות)
הסולידית ממליצה שם על עוד כמה דברים.
היא ממליצה גם על לבדוק את טווח ההשקעה ולהכפיל ב4%.
היא ממליצה גם על להציב את טווח ההשקעה בטבלה שיש שם.
היא גם ממליצה לדמיין שאתה מאבד מחצית מהכסף שלך, ולראות עם עצמך איך אתה ישן עם זה בלילה.
אחוז המניות לא תלוי רק בכלל הראשון.
נכנסים לפה אנשים שקנו דירה, והכסף שוכב עכשיו שנתיים עד שישלמו לקבלן. אתה באמת חושב שמישהו פה ישלח אותם להשקיע ב70% מניות רק כי הם בני 30?
טווח ההשקעה חשוב מאוד, ואיתו גם סיבולת הסיכון האישית.
מצד שני חלקכם סוברים ש70 אחוז זה הרבה מידי.
יש פה אנשים מבוגרים ממך בעשור או יותר, שמושקעים ב100% מניות. אף אחד לא חושב שהם עושים שטות מוחלטת ומסתכנים באופן לא ריאלי.
השקעה באחוז כזה גבוה של מניות באה בחוסר הלימה עם אפשרות שתצטרך את הכסף עוד חודשיים, לכן 70% נשמע לאנשים פה הרבה מידי.
לא בגלל שאני צריך אותה בשביל לאכול גם אם ילכו כל ה-80 אלף האלו מצבי לא יהיה ברצפה.
בלי קשר לאפיק שתשקיע בו בסוף, או לכמה אחוז מניות יהיה בתיק שלך, יש המלצה של מומחים רבים לשים קרן לשעת חירום.
אתה מעריך עם עצמך כמה עולה לך לחיות בחודש ממוצע, מכפיל ב3 או ב6 או במשהו באמצע, ושם בצד, באפיק דל סיכון, וזאת מעבר לנכסים בפלח הדפנסיבי של התיק.
לא כולם פה מסכימים לעצה הזו (אני חושב שהיא טובה), אבל כדאי שיהיה לך את זה, או ביטחון שווה ערך לזה, לפני שאתה בא להשקיע את כל ההון שלך.
אלא ייתכן ואני אראה הזדמנות טובה לנצל את הכסף שלי לדוגמא לפתוח עסק ולכן אצטרך אותו.
אז תבדוק את האפשרויות האלו עכשיו!!!
אני רציני.
תבין, יש משמעות רבה להבנת הסיכון שאתה נוטל על עצמך כשאתה נכנס לשוק ההון.
לביטחון שלך במה שעשית, ובזה שעם זה אתה רוצה להישאר לטווח ארוך, יש משמעויות כלכליות. יש פה השפעה ממשית של האפקטים הפסיכולוגים שחלים עליך, למצב הכלכלי שלך בעתיד.
כדי להגיע לרמת הוודאות שתיק כזה דורש, לדעתי, כדאי לבחון את החלופות לפני שאתה מתחיל להשקיע, ולא חודשיים אחרי.
במקביל לזה שתלמד עוד על איך משקיעים בשוק ההון, ומה המשמעויות של זה, כדאי שתבדוק את האפשרויות להקים עסק, להשקיע בנדל"ן, לקנות ביטקוין או כרטיסי לוטו, לשים על השקעות מחוץ לשוק ההון, או כל אפשרות אחרת שאתה עשוי לשקול ברצינות.
כשתהיה בביטחון קצת יותר גבוה שזה אפיק ההשקעה שאתה מעוניין בו, ותכיר אותו קצת יותר, לך על זה.
בהצלחה