הושע קמינסקי
משתמש רשום
- דירוג
- 0
אהלן כולם
אני חייל משוחרר וחסכתי כ-50 אש"ח במהלך השירות (הייתי קצת בקבע).
א. אני כרגע לומד את הטבות המס האפשריות לי ויש לי כמה נקודות שאני רוצה לוודא שהן אכן מתקיימות במקרה של קופת גמל להשקעה:
1. פטור ממס הכנסה בהפקדה
2. פטור ממס רווחי הון במימוש כקצבה מעל גיל 60 או הטבת מס משמעותית במקרה של מימוש מלא.
3. "שינויי מסלול לא מהווים אירוע מס, ומשלמים מס רווחי הון רק בעת משיכת הכספים" ראיתי את המשפט הזה באתר "פנסיוני".ממה שהבנתי מדובר בסיטואציה של מימוש והשקעה מחדש אבל לא משיכה.
עד כאן הבנתי נכון?? הספק העיקרי שלי הוא לגבי סעיף 3.
ב. כמו כן, כמה שאלות יותר כלליות ופרועות:
אני מעוניין שהכסף שלי ברובו יושקע באפיקים סולידיים אבל אני מעוניין גם לקחת חלק קטן וקצת להתפרע איתו. באחריות, אבל להתפרע, ומתוך הבנת הסיכונים.
בגדול אני מנסה להבין אם אפשר להשתמש ב-IRA עם הטבות מס לטובת כמה פעילויות שוליים שלא נכתב בפירוש שהן מוגבלות בחשבונות IRA.
תודה רבה לכל חברי הפורום המעיף הזה
אני חייל משוחרר וחסכתי כ-50 אש"ח במהלך השירות (הייתי קצת בקבע).
א. אני כרגע לומד את הטבות המס האפשריות לי ויש לי כמה נקודות שאני רוצה לוודא שהן אכן מתקיימות במקרה של קופת גמל להשקעה:
1. פטור ממס הכנסה בהפקדה
2. פטור ממס רווחי הון במימוש כקצבה מעל גיל 60 או הטבת מס משמעותית במקרה של מימוש מלא.
3. "שינויי מסלול לא מהווים אירוע מס, ומשלמים מס רווחי הון רק בעת משיכת הכספים" ראיתי את המשפט הזה באתר "פנסיוני".ממה שהבנתי מדובר בסיטואציה של מימוש והשקעה מחדש אבל לא משיכה.
עד כאן הבנתי נכון?? הספק העיקרי שלי הוא לגבי סעיף 3.
ב. כמו כן, כמה שאלות יותר כלליות ופרועות:
אני מעוניין שהכסף שלי ברובו יושקע באפיקים סולידיים אבל אני מעוניין גם לקחת חלק קטן וקצת להתפרע איתו. באחריות, אבל להתפרע, ומתוך הבנת הסיכונים.
בגדול אני מנסה להבין אם אפשר להשתמש ב-IRA עם הטבות מס לטובת כמה פעילויות שוליים שלא נכתב בפירוש שהן מוגבלות בחשבונות IRA.
- קיימת מגבלה על תדירות הפעולות (לצורך העניין מסחר יומי בכספי קרן ההשתלמות או קופת הגמל)?
- במידה והברוקר מאפשר, ניתן לסחור עם אלגוריתם מסחר (אלגוטריידינג)?
- מסחר בתעודות ממונפות ו-ETNs באופן כללי אפשרי עם כספי קרן ההשתלמות או קופת הגמל?
תודה רבה לכל חברי הפורום המעיף הזה