ישנן שתי אפשרויות שאני רואה רלוונטיות:
א. פתיחת חשבון מסחר עצמאי - ניתן לפתוח בבנק או בבית השקעות ישראלי (לא חשוב במיוחד איזה בית השקעות, בבלוג שלי שלומי ארדן יש הצעה טובה מ-IBI). בבתי השקעות בד"כ מקבלים תנאים יותר טובים אבל יש סכום מינימלי לפתיחת חשבון של עשרות אלפי ש"ח. בבנקים העמלות יותר גבוהות (כולל דמי משמרת) אולם הם פחות משמעותיים עבור חשבונות קטנים וניתנים למיקוח. ברגע שישנו חשבון מסחר עצמאי ניתן לקנות נייר עוקב סנופי (500 S&P) בדמי ניהול נמוכים דוגמאת 1159250 (אפשר גם לדון על פתיחת חשבון מסחר עצמאי בחברה בינלאומית כמו IB אבל בסכומים הללו להיכנס למורכבות מול מס הכנסה נראה לי לא הגיוני).
ב. פתיחת קופת גמל להשקעה עוקבת סנופי - יש קופות כאלו במיטב דש, הראל, הלמן ואולי במקומות נוספים. ממה שנראה דמי הניהול במיטב דש נראים סבירים ביחס לשוק, אבל צריך להשוות.
היתרון של ב' על א' הוא הפשטות לאלו שלא רוצים להתעסק - לאחר פתיחת הקופה דרך האינטרנט פשוט מעבירים כסף לקופה והיא מבצעת את הקנייה עבורך כל חודש וכל העלויות מגולמות בדמי הניהול. יתרון נוסף הוא שיתכן בהחלט ועבור הסכום הקטן שמדובר בו דמי הניהול של קופת הגמל להשקעה יהיו נמוכים מעלויות חשבון השקעות בבנק (ואולי אף בבית השקעות!) ולכן כדאיים. ישנם גם יתרונות בכל מה שקשור לפטור ממס ביציאה לפנסיה - אבל זה נראה לי לא רלוונטי. בנוסף ישנה מגבלה של הפקדה של בערך 70 אש"ח בשנה - אבל גם זה לא נראה לי רלוונטי.
היתרון הבולט של א' על ב' הוא שהבן שלך יהיה בעל ניירות הערך ולכן יוכל לנייד אותם בעתיד לחשבון השקעות משלו ללא אירוע מס. בקופת גמל להשקעה הניירות לא בבעלות הבן שלך ואין דרך להעביר את ניירות הערך לחשבון השקעות משלו ללא אירוע מס, אלא רק למכור את הניירות, לשלם מס רווחי הון ואז להעביר את הרווח לחשבון השקעות פרטי.
לא ממליץ, אבל המחשבה שלי היא שאם הבן שלך רוצה להתעניין ולהיכנס לתחום - פתיחת חשבון השקעה בבנק היא הדבר הנכון. במידה והבן שלך לא רוצה להתעסק עם זה ורק רוצה להשקיע בשקט - קופת גמל להשקעה עם הוראת קבע להעברה לקופה. אני באופן אישי בגיל הזה כנראה הייתי מעדיף קופת גמל להשקעה.