• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מס עיזבון אמריקאי

• פותח הנושא פותח הנושא Tati
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עושים ביטוח כאשר חושבים שהמשפחה תזדקק לסכום הביטוח (במקרה של מוות). עושים את זה בלית ברירה, ומשלמים על זה בעלות מסוימת.
מה שאת עושה זה מייצרת בכוח מצב שבו המשפחה שלך (אולי) תזדקק לסכום הביטוח הזה.
לכן מראש להשקיע בצורה כזו (כשאת בקלות יכולה להשקיע בצורה אחרת) שתגרום לצורך בביטוח… לא נשמעת לי הגיונית.
אוקי, אני מעריכה את הפוש-באק כי זה מחדד את המחשבה שלי.

המצב שאני מייצרת בכוח הוא השקעה בחברות שנמצאות בחזית המהפכה התעשייתית הרביעית. אני מעוניינת להחזיק בהן ישירות, בשיעורים משמעותיים, כדי לקצור דיבידנדים ועליית ערך לאורך זמן, וכדי לגדר את עצמי ואת משפחתי עוד בחיי. It so happens שהחברות הללו קבעו את מושבן בארה"ב מה שהופך אותן לנכסים in-situ שחייבים במס עיזבון. לכן אני אשלוף כאן את קלישאת "אל תאפשר לזנב המס לכשכש בכלב" ואטען שמכיוון שאני צופה גדולות ונצורות לחברות הללו , הסיכוי שהשקעה בהן מייצרת ליורשיי מצדיק את הסיכון של חשיפה למס עיזבון בטווח הארוך. שימי לב שביטוח חיים זה מענה חירום וזמני רק לתרחיש שבו אסיים את הגלגול הנוכחי ב-20 השנים הקרובות.
אם אני מבינה נכון הבחירה שלך במניות אמריקניות המחלקות דיבידנד זה בשביל לייצר תזרים שישמש כקצבה נוחה, שנכנסת אוטומטית לחשבון, שבה משתמשים בכל שנות הפרישה. מה הרעיון להעביר אותן בזמן שעדיין זקוקים לקצבה? במיוחד בגיל זקנה כאשר הצורך הזה, בתקציב קבוע ובטוח יחסית, גדול עוד יותר.
הטענה שלי פשוטה. אנשים בני 25 צריכים כסף שאנשים בני 60 יכולים לוותר עליו. אני צופה שהשווי שלי בגיל 60 יהיה עמוק לתוך השמונה ספרות ויכסה את כל צרכיי (יותר מפעם אחת). אין שום סיבה, ואני מאמינה גם שזה לא בריא לדינמיקה המשפחתית, שילדים יחכו בכיליון עיניים שאבא ואמא אינם כדי לקבל את הכסף. היופי במניות דיבידנד בשונה נניח מאגרות חוב הוא שיש גם עליית ערך בצדן. את אותן מניות שחשופות למס עיזבון אני מתכוונת לתת במתנה ליורשים צעירים יותר עם סיכויים נמוכים בהרבה למות בטווח קצר. כך החבות במס עיזבון נדחית לדור הבא.

את אותן מניות שחשופות למס עיזבון אני מתכוונת לתת במתנה ליורשים צעירים יותר עם סיכויים נמוכים בהרבה למות בטווח קצר. כך החבות במס עיזבון נדחית לדור הבא.
אז זהו כל הפתרון למצב המסובך?
פשוט לרשום בצוואה שהתיק עובר ליורשים?

לתת במתנה ליורשים צעירים יותר עם סיכויים נמוכים בהרבה למות בטווח קצר. כך החבות במס עיזבון נדחית לדור הבא.
האם במקרה כאן התכוונת לנכדים? אולי קראתי את זה לא נכון.

עריכה: לא משנה התשובה מעל.

לא. אני מתכוונת לתת אותן במתנה ללא תמורה לאנשים עם תוחלת חיים ארוכה יותר.
איפה ראית שכתבה את זה?
היא אמרה שתביא את המניות במתנה לפני פטירתה (ככל ויתאפשר).
זה מה שלא הבנתי.
כי כל הבעיה עם מס עיזבון הוא מוות פתאומי, אחרת אפשר פשוט למכור ולהוריש כרגיל.
אם הפתרון הוא לתת במתנה בחיים, מה עשינו בכך?
או שפספסתי משהו בדרך

כי כל הבעיה עם מס עיזבון הוא מוות פתאומי
המענה למוות פתאומי ניתן בדמות ביטוח חיים שבין היתר מכסה את החבות במס עיזבון, כך שהנזק ליורשים הוא לא כלכלי אלא רק בירוקרטי. @קפיצת הדרך סבורה שעדיף מלכתחילה להשקיע בנכסים שאינם חשופים למס עיזבון מאשר להשקיע בנכסים אמריקניים בצירוף ביטוח חיים.

המענה למוות פתאומי ניתן בדמות ביטוח חיים שבין היתר מכסה את החבות במס עיזבון, כך שהנזק ליורשים הוא לא כלכלי אלא רק בירוקרטי. @קפיצת הדרך סבורה שעדיף מלכתחילה להשקיע בנכסים שאינם חשופים למס עיזבון מאשר להשקיע בנכסים אמריקניים בצירוף ביטוח חיים.
עדיין לא הבנתי את הרציונל של ביטוח החיים. המטרה היא שהיורשים יישארו עם אותו סכום שבמקרה בדיוק היה למוריש לפני שהוא מת? (אצלי עם ילדים קטינים, הרציונל בדיוק הפוך. ככל ששווי הנסכים שלי גבוה יותר, אני מפחית את סכום הביטוח מכיוון שאני מסתכל על הסכום האבסלוטי שהם יקבלו בירושה + ביטוח).
כששווי התיק עולה ב 30% את מגדילה את ביטוח החיים וכשהוא יורד את מפחיתה את סכום הביטוח?

עוד נקודה למי ששוקל את זה ברצינות, לקחת בחשבון שביטוח חיים הוא לא זול. לפי בדיקה שעשיתי עכשיו אונליין במחשבון של מגדל, בגיל 55 לגבר מדובר כבר על כ 0.4% שנתי ולאשה 0.34% (בגיל 59 זה כבר 0.5-0.6). בנוסף, אם מדובר על הגדלת הכיסוי לפי שווי התיק כמובן שצריך חיתום חדש.

גם מוות מזקנה תגרום למס הזה.
אם אפשר להמנע, למה לא?
חושב שלא הבנת אותי.
יש שני מצבים: מוות פתאומי ומוות ידוע.
במידה ויש מוות, והתיק עדיין אצלך, תחטוף מס עיזבון.
לתת במתנה ליורשים במקרה של מוות ידוע, זה לא פתרון שונה כ״כ מלמכור ופשוט להוריש בצוואה (מלבד עניין דחיית המס). כלומר, זה לא פתרון קסם.
במקרה של מוות פתאומי, אין באמת דרך לדעת ובכך לתת במתנה - אז לא עשינו כלום.

הסולידית חידדה שהביטוח חיים מכסה את חבות מס העיזבון, ובכך הכל בא על מקומו בשלום.
השאלה שנותרה היא האם ביטוח חיים משתלם או שהינו יקר מידי.

לתת במתנה ליורשים במקרה של מוות ידוע, זה לא פתרון שונה כ״כ מלמכור ופשוט להוריש בצוואה (מלבד עניין דחיית המס). כלומר, זה לא פתרון קסם.
לא נטען שזה פתרון קסם, זו תוכנית עבודה (שכמובן צריך לעדן ככל שמגיעים לגילאים וצבירות רלוונטיות).
השאלה שנותרה היא האם ביטוח חיים משתלם או שהינו יקר מידי.
בגיל שזה רלוונטי, יקר מאוד.
אבל אני עם @דן ג. הביטוח צריך לכוון לגובה ירושה קבוע, לא לגדול עם הצבירה שלך. כך שאפקטיבית זה מכניס מנגנון קיטון של גובה הביטוח בזמן.

אי אפשר להסמיך באמצעות ייפוי כוח מתמשך נתינת מתנה בסכום העולה על 100 אש"ח או פעולה משפטית מעל 500 אש"ח.
תמיד אפשר לבקש אישור מבית המשפט לביצוע פעולות מעל סכום זה.

עדיין לא הבנתי את הרציונל של ביטוח החיים. המטרה היא שהיורשים יישארו עם אותו סכום שבמקרה בדיוק היה למוריש לפני שהוא מת? (אצלי עם ילדים קטינים, הרציונל בדיוק הפוך. ככל ששווי הנסכים שלי גבוה יותר, אני מפחית את סכום הביטוח מכיוון שאני מסתכל על הסכום האבסלוטי שהם יקבלו בירושה + ביטוח).
כששווי התיק עולה ב 30% את מגדילה את ביטוח החיים וכשהוא יורד את מפחיתה את סכום הביטוח?

עוד נקודה למי ששוקל את זה ברצינות, לקחת בחשבון שביטוח חיים הוא לא זול. לפי בדיקה שעשיתי עכשיו אונליין במחשבון של מגדל, בגיל 55 לגבר מדובר כבר על כ 0.4% שנתי ולאשה 0.34% (בגיל 59 זה כבר 0.5-0.6). בנוסף, אם מדובר על הגדלת הכיסוי לפי שווי התיק כמובן שצריך חיתום חדש.
המטרה פשוטה: לא להשאיר אותם בחיסרון כיס עקב הצורך לשלם מס עיזבון שקם בעקבות מוות פתאומי. סכום הפיצוי נכון להיום עדיין גדול בהרבה מחבות המס המשוערת כך שאני לא רואה לנכון להגדיל אותו. שים לב שסכום הפיצוי הוא צמוד למדד ולא מושפע מתנודות השוק, שגם זה משהו שיש להביא בחשבון. אשר לשלב שבו הפרמיות תיעשנה לא כלכליות, אני כבר מתכוונת להעביר את הנכסים במתנה. זה פתרון זמני ל-20-15 השנים הקרובות. כמו כן אל תשכח שאפשר לקבל זיכוי מס בגובה 25% מהפרמיה לביטוח חיים, זה משמעותי לחלקנו.

לתת במתנה ליורשים במקרה של מוות ידוע, זה לא פתרון שונה כ״כ מלמכור ופשוט להוריש בצוואה (מלבד עניין דחיית המס).
לדעתי לא הבנת את הפתרון.
הרעיון הוא לא לתת במתנה ליורשים ברגע שיודעים שהמוות קרוב, אלא לתת אותו במתנה ליורשים הרבה לפני שיודעים מתי הולכים למות.
זה מאוד שונה מהפתרון השני שלך של למכור/לתת מתנה ברגע שיודעים שהמוות מתקרב.

לדעתי לא הבנת את הפתרון.
הרעיון הוא לא לתת במתנה ליורשים ברגע שיודעים שהמוות קרוב, אלא לתת אותו במתנה ליורשים הרבה לפני שיודעים מתי הולכים למות.
ממש כך הבנתי.
זה מאוד שונה מהפתרון השני שלך של למכור/לתת מתנה ברגע שיודעים שהמוות מתקרב.
במה זה שונה?

במה זה שונה?
אם לא הבנת במה זה שונה אז כנראה שלא הבנת את הפתרון :)

אופציה אחת זה לזהות קרבה למוות ואז כתוצאה מזה למכור/להעביר את הניירות מהר מהר לפני שמתים ויש מס ירושה.
אופציה שניה זה להעביר את הניירות כמתנה בזמן שאתה בחיים, רחוק (בתקווה) מהמוות. ובצורה כזאת לא צריך לדאוג ממס ירושה (כי אין ירושה).

מן הסתם באופציה הראשונה אין באמת הבדל בין למכור את הניירות ולהוריש את הכסף אחרי המוות לבין לתת את הניירות מתנה (כמו שאמרת בעצמך) ואפילו לבין למכור ולתת את הכסף מתנה.

באופציה השניה ההבדל הרבה יותר גדול.

פתרונות עבור אנשים עשירים (=הרבה כסף בסיכון)

1. ניתן להקים בישראל חברת נאמנות שתחזיק את הני"ע. להבנתי החברה תהיה פטורה ממס עזבון אמריקאי. בעבר כשישבתי במשרדים של אחת החברות הגדולות והמוכרות בישראל שעושה משהו כזה, שמעתי על עלות של 0.2%. אני גם זוכר שאפשר לעשות זאת בזול יותר.

2. הקמת חברה במדינה "ידידותית", שאין בה מס חברות. לא נכנס לפרטים, אבל יש כמה מדינות כאלה. אם אליס פותחת חברה ומעבירה את ני"ע שבאחזקתה לשם, היא תוכל להוריש את הבעלות על החברה, ויורשיה יוכלו לפרק את החברה לאחר מותה.

בשני המקרים, אני לא בטוח אם יהיה ניתן להעביר ניירות ערך מחוץ לחברה. בפתרון הראשון, זכור לי שאפשר להעביר נדל"ן אל מחוץ לחברה, אם כי יתכן ואני טועה.

אני כותב את סוג הפתרון הזה כי לא ראיתי שהוא עלה כאן.

לא ממליץ כמובן, וייתכן מאוד (ואפילו סביר) שאני טועה.

המטרה פשוטה: לא להשאיר אותם בחיסרון כיס עקב הצורך לשלם מס עיזבון שקם בעקבות מוות פתאומי. סכום הפיצוי נכון להיום עדיין גדול בהרבה מחבות המס המשוערת כך שאני לא רואה לנכון להגדיל אותו. שים לב שסכום הפיצוי הוא צמוד למדד ולא מושפע מתנודות השוק, שגם זה משהו שיש להביא בחשבון. אשר לשלב שבו הפרמיות תיעשנה לא כלכליות, אני כבר מתכוונת להעביר את הנכסים במתנה. זה פתרון זמני ל-20-15 השנים הקרובות. כמו כן אל תשכח שאפשר לקבל זיכוי מס בגובה 25% מהפרמיה לביטוח חיים, זה משמעותי לחלקנו.
אם אני מבין נכון, אז כל העניין של ביטוח החיים קשור באופן מאוד רופף למס העיזבון. כיום היורשים ייזכו לירושה+ביטוח שהוא הרבה יותר גבוה משווי הנכסים כיום. נשמע שאת מתכננת להמשיך לשלם על ביטוח חיים גם אם שווי הנכסים (אפילו לאחר מס עיזבון) יהיה יותר גבוה מנכסים+ביטוח כיום. וסיכוי גדול שעוד 15-19 (הכוונה היא זמן קצר לפני המתנה המתוכננת) שנה הביטוח לא יכסה בכלל את מס העיזבון במקרה של מוות פתאומי.

כל אחד, מה שמתאים לו.

רוב האנשים שאני מכיר, לא היו חולמים לתת באופן אוטומטי לילדים שלהם 50% מהנכסים שלהם כשהילדים שלהם בגיל 20-30 (גם אם הם מתכננים לתת 90% לפני המוות). אבל כמובן כל אחד והשיקולים שלו (כמובן שהילדים יכולים גם להיות גם בני בערך 40 כשההורה בן 60 ואז זה אולי יותר נפוץ).

בכל מקרה, אם מישהו אחר חושש ממס עיזבון וחושב על פיתרון דומה לשלך, כדאי שיבינו שמדובר על-
1. בירוקרטיה והעלות שלה.
2. סכום ביטוח החיים כמעט לא קשור לסיכון מס העיזבון (כשהביטוח קבוע צמוד למדד)
3. העברה לילדים בגיל (כנראה) די צעיר של הילד. (מתנה גדולה לילד צעיר)
4. ההורה בכלל לא צריך את התיק לגילאי 60+.

נראה לי שיש מעט מאוד אנשים שיתאים להם D:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
באופציה השניה ההבדל הרבה יותר גדול.
זה מה שלא הבנתי. למה ההבדל גדול?

הרי כל הדיון נסוב סביב העובדה ששום אדם לא רוצה למחוק 40% מהצבירה לטובת הרשויות באמריקה.
בצורה סטנדרטית אדם ירצה להישאר עם רכושו כל עוד הוא בחיים, ולהוריש אחר מותו.
אם המוות ידוע, אזי מוכרים ומורישים/נותנים במתנה
אם המוות לא ידוע - אתה לא יודע מתי למכור/לתת במתנה.. ואם תתן במתנה כשאתה בחיים, הכסף כבר לא תחת רשותך.
אז מה ההבדל הגדול?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A הגנה מפני מס עיזבון אמריקאי - אולי נעשה סדר? שוק ההון 156
L מס עיזבון אמריקאי על אופציות מניות מיסים 1
מ מס עיזבון אמריקאי מיסים 1
ה מס עיזבון אמריקאי שוק ההון 2
א מס ירושה\עיזבון אמריקאי שוק ההון 4
O האם מס עיזבון בארה״ב קיים גם בבנקים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ס מס עיזבון על קרנות של בלאקרוק מיסים 4
T מס עיזבון מיסים 27
י אחזקות אמריקאיות מתחת לרצפת מס עיזבון. יש טרטור שכל? מיסים 13
D עקיפת מס עיזבון בארה"ב ע"י פתיחת חברת אחזקה שוק ההון 0
ERE בלי ה E מס עיזבון ארה"ב - עדכון מאיביאיי שוק ההון 5
איליה אכיפה של נושא של מס עיזבון במדינה זרה צרכנות פיננסית 272
adamshalev סיכוי לביטול מס עיזבון (ירושה) בארה"ב ? צרכנות פיננסית 23
עומר מס עיזבון ו-RSU שוק ההון 1
ERE בלי ה E מס עיזבון בתוך מסגרת גמל IRA שוק ההון 9
K דיווח מס שנוכה בחול מיסים 8
C מדוע לא לוקחים מס דיבידנדים כמו שצריך על חברות שיושבות מחוץ לארה"ב מיסים 0
ס דוח מס אמריקאי עם ברוקר ישראלי מיסים 46
J החזר מס על הפסד קטן מיסים 13
F מסחר בארהב דרך בנק בארץ - חישובי מס מיסים 9
D הפרשי שכר - אופן דיווח (ומתי) בבקשה להחזר מס מיסים 3
C מס דיבידנד מחברה שנסחרת בבורסא בצרפת מיסים 9
E שאלה בנושא חישוב מס אוף טופיק 16
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
stonks תכנון מס בתרומת מניות מיסים 21
ב הגשת דוחות מס בדיעבד בישראל עבור השקעה בנדל״ן במסגרת LLP מיסים 4
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
T בקשה להחזרי מס - האם כדאי עצמאית או דרך חברה? מיסים 6
P מס מגיל 60 - כל סוגי ההכנסה לפי המדרגות, או שיש יוצאי דופן? מיסים 8
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
S הגשת דוח מס עם ברוקר Alpaca מיסים 3
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
D חישוב מס שבח ממכירת נדלן עם הטבת יישוב מוטב. מיסים 5
ס החזר מס באמצעות אלפי על משכורת, הכנסה חדשה משכר דירה מיסים 8
Gari מכירות יחידות מקרן נקובה בדולר - מורווחת בדולר, מופסדת בשקל: מס רווחי הון או מגן מס? שוק ההון 5
ג קיזוז מס שבח מול הפסדי ההון מיסים 6
מ למה לא נותנים לי להגיש החזר מס מיסים 15
A מס ריווחי הון ישראלי קטן ממס ריווחי הון אמריקני מיסים 16
Y עזרה בהבנת היקף מס על RSU (כולל ארקין-מוזס) מיסים 17
H החזר מס אוטומטי לגמלאים על ריבית מפיקדון או מתוכנית חיסכון למי שנולדו לפני 2.1.1948 מיסים 3
R תיקון מס על דיבידנדים ב-IBKR ודיווח בדוח השנתי מיסים 1
SolidAce החזר מס מתשלום מס לארצות הברית במכירת מניות בברוקר זר מיסים 10
ש מס יסף מיסים 2
mudale222 מס הכנסה דרוש תיקון דוח שנתי מ2021 עקב תקבלים מביטוח לאומי מיסים 3
כ מס רווח הון - קרן אמריקאית שוק ההון 1
W מימוש זיכוי מס חו"ל - טופס 1301 מיסים 4
M מגן מס על הפסדים בקרן כספית דולרית? מיסים 1

נושאים דומים

Back
למעלה