• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מישהו עדיין חושב שBitcoin זה רעיון טוב?

אתה בטוח שעשרות מיליוני אנשים קונים אוויר כבר 13 שנים ברציפות וכולם דבילים ולא מבינים את זה.
אולי זה הגיל, ואולי זה השכלה רחבה בתחום ההיסטוריה והפילוסופיה, אבל אני משוכנע שזה טיעון מאוד חלש. עשרות מליוני אנשים טועים טעו ויטעו לגבי הרבה דברים.

איזו אנרגיה אתה מקבל בחינם?
היית שמח אם נתעכב קצת על מה שאמרת כאן. יכול לפרט קצת יוצר איזה אנרגיה בדיוק היא חינם? למה התכוונת?
השמש לא לוקחת עמלה על זה שהיא שולחת את קרניה אל כדור הארץ. בעלי החיים והצמחים (כולל גוף האדם) למדו להשתמש באנרגיה שהיא מספקת לצרכיהם.
וכל הטוב הזה לא עולה לאף אחד כסף.

אנרגית השמש עולה כסף רק כאשר אתה נדרש להשקיע עבודה כלשהי כדי לאגור את האנרגיה או "לסדר" אותה בצורה כזאת שתוכל להפיק ממנה תועלת.
אז כאמור, לא על האנרגיה עצמה אתה משלם, אלא על העבודה שנעשית כדי להשמיש אותה למטרותיך.

אותו כנ"ל לגבי מים, רוח, גז טבעי וכל משאב טבע אחר.

רגע אבל לאן נעלמו כל האנשים החכמים שקנו NFT? נפח המסחר בזבל הזה ירד ב-97% בשנה האחרונה...
שכחת לציין ש-99% מכל ה-nft הם מראש זבל ועדיין יש מי שהתעסק בזה והרוויח..
יצא לי לראות לא פעם את אותם nft שלטווח ארוך הם כנראה useless שגם עכשיו המחיר של חלקם עלה פי 2 או פי 3.
בכל מקרה זה תחום שמבוסס ברובו על ספקולציה.

נערך לאחרונה ב:
החמדנות, הרצון לעשות כסף קל, הריגוש קיימים בכל קבוצת משקיעים באשר היא: שוק ההון, נדל״ן וקריפטו.

כנ״ל לגבי נכסים - יש כאלו חסרי בסיס שלא עומדים במבחן הזמן ויש כאלו עם ערך שעוברים את מבחן הזמן.

ההבדל ביני לבינך הוא שאתה תופס כחסרי ערך את שתי המשתנים בעוד שאני מייחס ערך לאחד מהם.

אתה מציג את זה כאילו זה ייחודי לקריפטו.
השקעה בביטקוין (או NFT) זה השקעה שאין לאף אחד מושג איך להעריך אותו. (בשונה מהשקעה שמעריכים את הערך הכלכלי שהמוצר יספק (רווחי החברה) ובייחס לזה מתמחרים את המוצר)

כשאתה משקיע במוצר שאין סיבה להעריך אותו בסנט אחד או ב20 אלף דולר, אתה עושה פעולה שהיא נטו הימור (בדומה לאדם שקונה מניה בחברה שעושים בה הרצת מניות), בשונה מהשקעות שיש סיבה להניח שהחברה תרוויח יותר או פחות.

- המשקיע הסולידי הסביר שהחליט להקצות מהונו לתחום החדש הזה דווקא בנקודת הזמן הזו, כשהוא חדש-יחסית וסמי-פרוץ, שטרם חלים עליו חוקים כתובים והוא בתהליך של בנייה ופיתוח (הן בפן הטכנולוגי והן רגולטורית), היא החלטה מאד הגיונית מבחינת חשיבה כלכלית למי שמעוניין לנסות ולהשיא יותר מהמדד.
האפסייד גדול מהדאוןסייד. לפני שאתה הולך להביא דוגמאות לכל מיני מקרים של הפסדים כאלו ואחרים בוא נתמקד ו קח דוגמא של אדם שהקצה 1% - 10% מהונו.
סבירות להפסיד 10%? חד משמעית וללא ספק.
סבירות להשיג תשואה עודפת לצד תיק של קרן רחבה מחקה מדד? דעתי בלבד, משער שכן.
אז כרגע, אם יש באמת ערך לביטקוין או נפטי או אין, זה לא מעניין. לתיק יש פוטנציאל לתשואה עודפת (שוב,ביחס למדד ).
האם מסוכן? כן בהחלט. אבל גם מאד דומה לתיק של 90/10 מחקה מדד+ מניה/ות בודדת.
מטא צנחה 20 אחוז היום. מכיר מספר לא מבוטל של אנשים שמחזיקים אותה גם מחוץ למדד.
זה סוג של ערך בלתי ישיר.
וסוג של הגיון-בריא של משקיע סביר.
עד כאן מההיבט של המשקיעים לדברייך.
הטענה הזאת היא טענה טובה, אבל היא לא נכונה כי אין לך שום דרך למדוד את הסיכוי לתשואה חוץ מהימור על צד מסוים, ובגלל שההיסטוריה של השקעות שהם כמעט נטו ספקולטיביות בלי ערך מוסף לא הניבו יותר מדי... אז אני פחות מאמין בזה.
ואני אפרט אם היה מאה סוגי ביטקוין מקבילים, וכולם הגיעו ל60 אלף דולר ונפלו ל0 תוך שנה, האם היית אומר שבגלל שיש סיכוי מסוים להרוויח סכומי עתק, אז אני משקיע 10 אחוז מהתיק... או שכבר היית אומר שצריך למדוד ייחס סיכון/סיכוי. כרגע יש מעלה עצומה לביטקוין כי אין על זה ספציפית שום אינדיקציה וממילא אפשר לדמיין שעוד שנה זה שווה פי מיליון, וממילא הערך של האפשרות הזאת כבר מעלה את ערך הביטקוין, וממילא משקיעי הביטקוין אומרים שהנה עכשיו כולם רואים שיש אמונה חזקה, כי במציאות אנשים משלמים סכומים גבוהים, בקיצור אמונה שמזינה את עצמה... עד ש....
עוד נקודה להמחשה תחשוב על רעיון של השקעה בלבטח את עצמך בכפל ביטוחי בצורה פרטית על מיליון שח במקרי קצה, שאפשר לעשות תשואה של אלפי אחוזים.... ותפריש לשם אחוזים בודדים מההשקעות שלך....
בסוף בהשקעות אין מנוס מלקחת חישוב של ייחס סיכון/סיכוי.

הסיבה שמוצר אחד קרס והשני לא היא משום שאחד מהם בעל ערך. והערך שלו בין היתר הוא רמת הביזור והאבטחה.
קשה עדיין לראות את היישום של הטכנולוגיה הזו בחיי היום יום שלנו ולכן קל להסיק שאין ערך.
חברות מכל התחומים מגלות עניין, לומדות את הנושא. אל תצפה לשמוע על זה במהדורת החדשות המועדפת עלייך.
זה לא הזמן מבחינתן לאמץ את זה.
הן נותנות לזמן לעשות את שלו.
שימשיך הפיתוח בידי המפתחים..
שהמחוקק יתחיל להיסגר על עצמו..
NFT עדיין יש בו מסחר, זה לא כלום, וגם הביטקוין גם הוא צנח מ60 ל20... ועדיין זה נכון שהביטקוין שורד יותר טוב מNFT ואתה מעריך שזה בגלל הערך של טכנולוגיות שהביטקוין יביא לנו.
אני חלוק עליך, ולדעתי ברור שהרוב המוחלט של משקיעי הביטקוין לא מתמחרים את ההשקעה בייחס להתקדמות טכנולוגית שמיישמים על ביטקוין, אלא על התשואה הפנונומלית שהביטקוין הביא למשקיעים בעבר...
איך אומרים? ״רשעים, מלאכתם נעשית ע״י צדיקים?״
אומרים צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים....

אולי זה הגיל, ואולי זה השכלה רחבה בתחום ההיסטוריה והפילוסופיה, אבל אני משוכנע שזה טיעון מאוד חלש. עשרות מליוני אנשים טועים טעו ויטעו לגבי הרבה דברים.
מזל שהשכלת כל כך כדי להגיע למסקנה שאנשים טועים. בוא אני אחדד לך את המסקנה - 100% מהאנשים טועים לגבי הרבה דברים. לא טענתי שאנשים לא טועים, תקרא שוב.

NFT עדיין יש בו מסחר
NFT זו טכנולוגיה/פיצ'ר בבלוקצ'יין (קרא לזה איך שבא לך). NFT זה ממש לא רק ציורים של קופים וחתולים דיגיטליים.

טכנולוגיית NFT היא בגדול העובדה שיש מוצר/פריט בודד שהוא ייחודי ומיוחד, ויש לו את החתימה הייחודית שלו. וזה לעומת למשל ביטקוינים/איתריומים/whatever שנמצאים בארנקים והם לא ייחודיים (זה לא משנה לי אם אני אחזיק 1 ביטקוין כזה או אחר, זה אותו דבר ושווה אותו ערך. ממש כמו שטרות).
יכולים להשתמש בטכנולוגיה זו בתחומים אחרים רבים מלבד art כמו לוגיסטיקה, גיימינג, פיננסים, כרטיסים לאיבנטים (משחק כדורגל, סרט, ...) ועוד.

ולמה אני מבלבל לכם ת'מוח על זה? כי נראה שהרבה אנשים פה כותבים NFT ומתכוונים רק לקופים המטופשים האלו או דומיהם.

NFT ופיצ'רים נוספים בבלוקצ'יין (כמו אבטחה, ביזור, smart contracts ועוד ועוד) בנוסף לעובדה שממשלות/בנקים כביכול לא שולטים בהם - הם אלו שבסוף נותנים ערך לקונספט של הקריפטו ויכולים להתפתח עוד המון. כמו שאמרת @אליהו, אנחנו רק בהתחלה ואני חושב שזה לטוב ולרע.

בקשר לכותרת השרשור,אני אישית כן מסכן חלק לא גדול מההון שלי להשקעה בקריפטו. מאמין בטכנולוגיה וכן חושב שהיא יכולה להביא ערך חדש לעולמנו.
מצד שני בסופו של דבר מדינות יכולות גם להטיל רגולציות/מיסים מוגזמים ולהוריד את כדאיות השימוש/אחזקה/מסחר הקריפטו, בנוסף לכל המדינות כנראה בסוף יהיה מטבע דיגיטלי בקונסטלציה כזו או אחרת מה שגם עלול לפגוע בנתח השוק של הקריפטו האחרים. לסיכום, חושב שזו השקעה ספקולטיבית אבל יש בה פוטנציאל רווח עצום (15+ שנה קדימה)

נערך לאחרונה ב:
יכולים להשתמש בטכנולוגיה זו בתחומים אחרים רבים מלבד art כמו לוגיסטיקה, גיימינג, פיננסים, כרטיסים לאיבנטים (משחק כדורגל, סרט, ...) ועוד.

יכולים, אבל לא עושים את זה. ולא בגלל שהצורך לא קיים אלא כי אלו בעיות פתורות.
בינתיים השימוש היחיד שנמצא בטכנולוגיה הזאת הוא אכן למכירה של ציורים של קופים מטופשים (שכל אחד יכול להעתיק כמובן עם לחיצה על הכפתור הימני בעכבר).

יכולים, אבל לא עושים את זה. ולא בגלל שהצורך לא קיים אלא כי אלו בעיות פתורות.
בינתיים השימוש היחיד שנמצא בטכנולוגיה הזאת הוא אכן למכירה של ציורים של קופים מטופשים (שכל אחד יכול להעתיק כמובן עם לחיצה על הכפתור הימני בעכבר).
אם ראית מה כתבתי, אמרתי שזו חד משמעית רק ההתחלה.

ברור לי שחברה כמו אגד לא תרוץ ותעשה כרטיסי אוטובוס שיעבדו עם NFT בשנה הבאה, או שופרסל ינהלו את המלאי במרלו"ג עם NFT בעוד שנתיים.
זה ייקח זמן וכנראה יעבור הרבה גלגולים וואריציות.

אבל הצורך הוא אדיר, הכל עובר דיגיטלזציה וסביר מאד שטכנלוגיות חדשניות אלו יהיו מאד native עוד 10 או 20 שנה.
לכן - לדעתי כן יש פוטנציאל כלכלי רב בהשקעה בקריפטו לטווח ארוך.
אציין פעם נוספת, יש גם סכנות אחרות כמו רגולציות ומטבעות (=הטכנולוגיות שמאחורי המטבעות) שיהיו 100% בשליטת מדינות ו/או בנקים וזה ייצור מצב שהשקעה במטבעות הקיימים תתברר כלא משתלמת.

(ולמען הסר ספק - אני חושב שלקנות תמונה של קוף בעשרות מיליוני דולרים ואפילו במאות אלפים זה מטומטם)

נערך לאחרונה ב:
אבל הצורך הוא אדיר

אבל הוא לא. בלוקצ'יין קיים כבר עשור+ ולא אומץ לשימוש נרחב בשום תחום.
לא צריך בלוקצ'יין כדי לנהל מלאי במרלוגים, שוב, זו בעיה פתורה.
האם אפשר להשתמש בבלוקצ'יין בשביל לנהל במלאי במרלוגים? אולי. אפשר גם להשתמש במסך מחשב בתור מכסה לאסלה.

לכן - לדעתי כן יש פוטנציאל כלכלי רב בהשקעה בקריפטו לטווח ארוך.
להשקיע בחברות בתחום? אולי. מאוד ייתכן.
אם הייתי מנהל קרן הון סיכון או הייתי אנג'ל השקעות - בהחלט הייתי שוקל להשקיע גם בתחום הזה.

לקנות מטבעות קריפטוגרפיים ספציפיים? לא - מה הקשר?

גם אם פתאום תהיה חברה בשם SUPER COOL BLOCK שתעשה מהפך בעולם בעזרת בלוקצ'יין ותציל מליוני חיים ותרפא את הסרטן -- העובדה שיש לך חצי ביטקוין לא תעזור לך.

משום מה אנשים לא מצליחים לעשות את ההפרדה הזו בין מטבעות קריפטוגרפיים ספציפיים לבין הטכנולוגיה לבין עסקים שמשתמשים בטכנולוגיה כדי לספק מוצר כלשהו שיהיה לו ביקוש גדול וכו' - שלושה דברים שונים.

אבל הוא לא. בלוקצ'יין קיים כבר עשור+ ולא אומץ לשימוש נרחב בשום תחום.
לא צריך בלוקצ'יין כדי לנהל מלאי במרלוגים, שוב, זו בעיה פתורה.
האם אפשר להשתמש בבלוקצ'יין בשביל לנהל במלאי במרלוגים? אולי. אפשר גם להשתמש במסך מחשב בתור מכסה לאסלה.
Haters will always hate
הכל יכול להיות, שום דבר לא בטוח.

אבל אתה במילים אחרות אומר שמבחינתך הדבר הנכון הוא שאם יש לי מרלוג (או כל עסק אחר) והוא עובד, אז גם עוד 50 שנה אין לי טעם לשפר אותו... כי למה לי? הוא עובד... זו סתם אמירה פופוליסטית ולא נכונה ואם כך חברות עסקיות היו נוהגות הם מהר מאד היו נסגרות. בלי חדשנות הכל היה מת, והיום במיוחד שהעולם נהיה הרבה יותר גלובאלי ומתחרים יכולים לקום ביותר קלות

לגבי זה שבלוקציין קיים עשור+, זה נכון. אבל מה זה בכלל אומר? זה קונספט מאד חדש. זה כמו שהאינטרנט יצא לאור בתחילת שנות ה80 בארה"ב, לקח לו המון שנים להיות בשימוש נרחב (אני זוכר שעוד בשנת 2000 עוד הייתי מתחבר עם הטלפון, שזה רחוק מאד מלהיות בשימוש נרחב) ועד היום יש אנשים שלא מחוברים אליו. וגם זה לא שהאינטרנט הומצא בין לילה אז, נבנו פרוטוקולים על פרוטוקולים (גם בשנות ה70) ולקח לזה זמן לתפוס צורה.

ובקיצור, haters will always hate :)

להשקיע בחברות בתחום? אולי. מאוד ייתכן.
אם הייתי מנהל קרן הון סיכון או הייתי אנג'ל השקעות - בהחלט הייתי שוקל להשקיע גם בתחום הזה.

לקנות מטבעות קריפטוגרפיים ספציפיים? לא - מה הקשר?

גם אם פתאום תהיה חברה בשם SUPER COOL BLOCK שתעשה מהפך בעולם בעזרת בלוקצ'יין ותציל מליוני חיים ותרפא את הסרטן -- העובדה שיש לך חצי ביטקוין לא תעזור לך.

משום מה אנשים לא מצליחים לעשות את ההפרדה הזו בין מטבעות קריפטוגרפיים ספציפיים לבין הטכנולוגיה לבין עסקים שמשתמשים בטכנולוגיה כדי לספק מוצר כלשהו שיהיה לו ביקוש גדול וכו' - שלושה דברים שונים.
מסכים איתך - יש פה שלושה אלמנטים שונים:
מטבעות קריפטוגרפיים ספצפיים
חברות/עסקים
טכנולוגיה
אבל אלו לא 3 אלמנטים נפרדים, כולם בסוף קשורים אחד בשני בצורה כזו או אחרת

למטבעות ספצפיים כמו ביטקוין ואיתריום כן יש יתרון תחרותי (שיכול להיות שיתגמד בעתיד): הם הראשונים, הם הגדולים ביותר ומאחורי ביטקוין ספצפית לא עומד גוף/חברה (בשונה מאיתריום והאדון ויטאלי).
לדעתי האישית יש ערך רב לעובדה שאין גוף /חברה מאחורה שמטרתה היא להשיא את הרווחים של עצמה.
לאיתריום מצד שני יש את הsmart contracts שאיפשרו פיתוח של המון מטבעות/טכנולוגיות אחרות וגם לזה יש כוח ופוטנציאל לא ממומש.

אבל בגדול אתה צודק, אני גם חושב שגמרי יש סיכוי שמטבע אחר בעתיד יחליף את המטבעות הקיימים. זו סוגיה מורכבת שאני בטוח שאני לא מבין חצי ממנה. אישית - סיכון שאני מוכן לקחת בהינתן שסכום לא גדול מכספי מושקע בו.

שאם יש לי מרלוג (או כל עסק אחר) והוא עובד, אז גם עוד 50 שנה אין לי טעם לשפר אותו... כי למה לי? הוא עובד... זו סתם אמירה פופוליסטית ולא נכונה ואם כך חברות עסקיות היו נוהגות הם מהר מאד היו נסגרות. בלי חדשנות הכל היה מת, והיום במיוחד שהעולם נהיה הרבה יותר גלובאלי ומתחרים יכולים לקום ביותר קלות
אבל מי אמר שהשיפור בניהול המלאי במרלו"ג בהכרח יתבסס על טכנולוגיית בלוקצ'יין ולא על טכנולוגיות אחרות?

אבל אתה במילים אחרות אומר שמבחינתך הדבר הנכון הוא שאם יש לי מרלוג (או כל עסק אחר) והוא עובד, אז גם עוד 50 שנה אין לי טעם לשפר אותו... כי למה לי? הוא עובד... זו סתם אמירה פופוליסטית ולא נכונה ואם כך חברות עסקיות היו נוהגות הם מהר מאד היו נסגרות. בלי חדשנות הכל היה מת, והיום במיוחד שהעולם נהיה הרבה יותר גלובאלי ומתחרים יכולים לקום ביותר קלות

לא, יש דווקא הרבה מאוד חדשנות בעולמות הלוגיסטיקה. היא פשוט לא דורשת בלוקצ'יין.

לגבי זה שבלוקציין קיים עשור+, זה נכון. אבל מה זה בכלל אומר? זה קונספט מאד חדש. זה כמו שהאינטרנט יצא לאור בתחילת שנות ה80 בארה"ב, לקח לו המון שנים להיות בשימוש נרחב (אני זוכר שעוד בשנת 2000 עוד הייתי מתחבר עם הטלפון, שזה רחוק מאד מלהיות בשימוש נרחב) ועד היום יש אנשים שלא מחוברים אליו. וגם זה לא שהאינטרנט הומצא בין לילה אז, נבנו פרוטוקולים על פרוטוקולים (גם בשנות ה70) ולקח לזה זמן לתפוס צורה.

זה ממש לא אותו דבר. לאינטרנט בתחילת דרכו היו מגבלות טכנולוגיות משמעותיות שעיכבו את החדירה שלו.
זו לא בעיה שקיימת בבלוקצ'יין - יש טכנולוגיה מוכחת, היא זמינה לכל אחד בכף ידו, יש לה שימושים לא מאוד פרקטיים היום, לכאורה רק נשאר לחכות שיגיע המוצר הנכון. רק שהוא לא ממש מגיע...

אבל מי אמר שהשיפור בניהול המלאי במרלו"ג בהכרח יתבסס על טכנולוגיית בלוקצ'יין ולא על טכנולוגיות אחרות?
אף אחד לא אמר שזה בהכרח יקרה. אבל כן יש לזה פוטנציאל. זו גם היתה סתם דוגמא אחת וזה הכל בתיאוריה. אני לא יודע אם ובאיזה תחום הטכנולוגיה הזו תוכל לעזור. אולי היא לא תעזור לאף אחד לעולם. אבל הפוטנציאל כן קיים.

הנקודה שלי היתה לנסות לחדד טיפה את המושג של NFT.
ראיתי בשרשור המון תגובות בסגנון של "הNFT ירד ב95%" או "הביטקוין שורד יותר מNFT" למרות שאין שום קשר בין השניים. אנשים דיברו כאילו NFT == תמונות של קופים.
בתמונות של קופים אין שום פוטנציאל לדעתי, בטוח לא של מאות מיליוני דולרים כפי שהיה ב2021.

אף אחד לא אמר שזה בהכרח יקרה. אבל כן יש לזה פוטנציאל. זו גם היתה סתם דוגמא אחת וזה הכל בתיאוריה. אני לא יודע אם ובאיזה תחום הטכנולוגיה הזו תוכל לעזור. אולי היא לא תעזור לאף אחד לעולם. אבל הפוטנציאל כן קיים.

הנקודה שלי היתה לנסות לחדד טיפה את המושג של NFT.
ראיתי בשרשור המון תגובות בסגנון של "הNFT ירד ב95%" או "הביטקוין שורד יותר מNFT" למרות שאין שום קשר בין השניים. אנשים דיברו כאילו NFT == תמונות של קופים.
בתמונות של קופים אין שום פוטנציאל לדעתי, בטוח לא של מאות מיליוני דולרים כפי שהיה ב2021.
ה NFT היא טכנולוגיה מעניינת, לא ציור של קופים. אבל לא כל טכנולוגיה בהכרח נותנת פתרון לאיזושהי בעיה שמחפשת פתרון אחר מהפתרונות הקיימים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
היא פשוט לא דורשת בלוקצ'יין
למה לא? איך אתה יכול לדעת כזה דבר?
שמע, אין לי איזה אג'נדה או הבנה מעמיקה בתחום של לוגיסטיקה ולא של קריפטו ואני לא בא לסנגר עליו. אני כן מבין (או לפחות נראלי שאני מבין) את הקונספט של הטכנולוגיה הזו בhigh level. זה אכן סוג תקשורת חדשני בין מחשבים/בני אדם עם אפקט של ביזור ואבטחה ולהערכתי יכול לזה ערך בעולם העסקי.

יכול להיות שזה קשקוש וספציפית בלוגסיטקיה זה לא יעזור. אבל גם יכול להיות שכן. ואם לא בלוגסטיקה אז אולי בתחום אחר, חדשנות יכולה ללבוש הרבה פנים ולהגיע מכיוונים שונים.

אני לא חסיד קריפטו ורק סכום קטן מכספי מושקע בו ואני לא מתכוון לשנות את זה. כן מוכן להמר על סכום יחסית קטן זה עבור הפוטנציאל שאני רואה בו

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
Michel לא מצליח להוסיף כרטיס ל apple pay , האם מישהו נתקל בבעיה? אוף טופיק 1
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
JBUZZ מישהו/י התנסה/תה בעיסוי בהולמס פלייס? אוף טופיק 1
V צעיר מבולבל/ מישהו עובד בסקטור האנרגיה? התפתחות אישית 5
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
מ ברוקר שנותן טריגר לטריילנג TRAILING NIS כלומר רק כאשר המניה תגיע למחיר הטריגר אז יתחיל לפעול הפקודה העוקבת, האם מישהו מכיר ? שוק ההון 0
A מישהו יודע מהי הריבית על אג"ח באירופה? שוק ההון 17
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 28
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
N מישהו ניתקל בIRA (לקרן השתלמות) שאפשר להשיג ב0.2 שנתי ומטה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
א מישהו שמע על כרטיס laya ? צרכנות פיננסית 5
N מישהו פה סוחר במערכת מסחר של פסגות ויכול לחוות דעה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N מישהו ניסה את FINCHECK? צרכנות פיננסית 0
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
י דוח שומא לעוסק זעיר עבור הנחה בארנונה, מישהו יכול לעזור? נדל"ן 0
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
ח פרוייקט מתחם ראשונים - ראשון לציון - מישהו מכיר? נדל"ן 0
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 92
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
B מישהו מכיר את MSTY? נראית טוב מידי כדי להאמין מבחינת דיבידנד שוק ההון 20
R טיפול בחרדה- מישהו ניסה cbt התפתחות אישית 1
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
A מישהו מכיר את הבנקים האלו: צרכנות פיננסית 0
Z החלטת האו״ם האחרונה, מישהו מוכן להסביר ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
Y מישהו שנמצא בפסגות טרייד? שוק ההון 4
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
נ פרויקט 'שובל ברמות' ירושלים מישהו מכיר? נדל"ן 1
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
U מישהו התנסה עם Passiv? שוק ההון 0
T מישהו שמע או התנסה עם בוליגו? השקעות מולטי פמילי ועוד קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6

נושאים דומים

Back
למעלה