החמדנות, הרצון לעשות כסף קל, הריגוש קיימים בכל קבוצת משקיעים באשר היא: שוק ההון, נדל״ן וקריפטו.
כנ״ל לגבי נכסים - יש כאלו חסרי בסיס שלא עומדים במבחן הזמן ויש כאלו עם ערך שעוברים את מבחן הזמן.
ההבדל ביני לבינך הוא שאתה תופס כחסרי ערך את שתי המשתנים בעוד שאני מייחס ערך לאחד מהם.
אתה מציג את זה כאילו זה ייחודי לקריפטו.
השקעה בביטקוין (או NFT) זה השקעה שאין לאף אחד מושג איך להעריך אותו. (בשונה מהשקעה שמעריכים את הערך הכלכלי שהמוצר יספק (רווחי החברה) ובייחס לזה מתמחרים את המוצר)
כשאתה משקיע במוצר שאין סיבה להעריך אותו בסנט אחד או ב20 אלף דולר, אתה עושה פעולה שהיא נטו הימור (בדומה לאדם שקונה מניה בחברה שעושים בה הרצת מניות), בשונה מהשקעות שיש סיבה להניח שהחברה תרוויח יותר או פחות.
- המשקיע הסולידי הסביר שהחליט להקצות מהונו לתחום החדש הזה דווקא בנקודת הזמן הזו, כשהוא חדש-יחסית וסמי-פרוץ, שטרם חלים עליו חוקים כתובים והוא בתהליך של בנייה ופיתוח (הן בפן הטכנולוגי והן רגולטורית), היא החלטה מאד הגיונית מבחינת חשיבה כלכלית למי שמעוניין לנסות ולהשיא יותר מהמדד.
האפסייד גדול מהדאוןסייד. לפני שאתה הולך להביא דוגמאות לכל מיני מקרים של הפסדים כאלו ואחרים בוא נתמקד ו קח דוגמא של אדם שהקצה 1% - 10% מהונו.
סבירות להפסיד 10%? חד משמעית וללא ספק.
סבירות להשיג תשואה עודפת לצד תיק של קרן רחבה מחקה מדד? דעתי בלבד, משער שכן.
אז כרגע, אם יש באמת ערך לביטקוין או נפטי או אין, זה לא מעניין. לתיק יש פוטנציאל לתשואה עודפת (שוב,ביחס למדד ).
האם מסוכן? כן בהחלט. אבל גם מאד דומה לתיק של 90/10 מחקה מדד+ מניה/ות בודדת.
מטא צנחה 20 אחוז היום. מכיר מספר לא מבוטל של אנשים שמחזיקים אותה גם מחוץ למדד.
זה סוג של ערך בלתי ישיר.
וסוג של הגיון-בריא של משקיע סביר.
עד כאן מההיבט של המשקיעים לדברייך.
הטענה הזאת היא טענה טובה, אבל היא לא נכונה כי אין לך שום דרך למדוד את הסיכוי לתשואה חוץ מהימור על צד מסוים, ובגלל שההיסטוריה של השקעות שהם כמעט נטו ספקולטיביות בלי ערך מוסף לא הניבו יותר מדי... אז אני פחות מאמין בזה.
ואני אפרט אם היה מאה סוגי ביטקוין מקבילים, וכולם הגיעו ל60 אלף דולר ונפלו ל0 תוך שנה, האם היית אומר שבגלל שיש סיכוי מסוים להרוויח סכומי עתק, אז אני משקיע 10 אחוז מהתיק... או שכבר היית אומר שצריך למדוד ייחס סיכון/סיכוי. כרגע יש מעלה עצומה לביטקוין כי אין על זה ספציפית שום אינדיקציה וממילא אפשר לדמיין שעוד שנה זה שווה פי מיליון, וממילא הערך של האפשרות הזאת כבר מעלה את ערך הביטקוין, וממילא משקיעי הביטקוין אומרים שהנה עכשיו כולם רואים שיש אמונה חזקה, כי במציאות אנשים משלמים סכומים גבוהים, בקיצור אמונה שמזינה את עצמה... עד ש....
עוד נקודה להמחשה תחשוב על רעיון של השקעה בלבטח את עצמך בכפל ביטוחי בצורה פרטית על מיליון שח במקרי קצה, שאפשר לעשות תשואה של אלפי אחוזים.... ותפריש לשם אחוזים בודדים מההשקעות שלך....
בסוף בהשקעות אין מנוס מלקחת חישוב של ייחס סיכון/סיכוי.
הסיבה שמוצר אחד קרס והשני לא היא משום שאחד מהם בעל ערך. והערך שלו בין היתר הוא רמת הביזור והאבטחה.
קשה עדיין לראות את היישום של הטכנולוגיה הזו בחיי היום יום שלנו ולכן קל להסיק שאין ערך.
חברות מכל התחומים מגלות עניין, לומדות את הנושא. אל תצפה לשמוע על זה במהדורת החדשות המועדפת עלייך.
זה לא הזמן מבחינתן לאמץ את זה.
הן נותנות לזמן לעשות את שלו.
שימשיך הפיתוח בידי המפתחים..
שהמחוקק יתחיל להיסגר על עצמו..
NFT עדיין יש בו מסחר, זה לא כלום, וגם הביטקוין גם הוא צנח מ60 ל20... ועדיין זה נכון שהביטקוין שורד יותר טוב מNFT ואתה מעריך שזה בגלל הערך של טכנולוגיות שהביטקוין יביא לנו.
אני חלוק עליך, ולדעתי ברור שהרוב המוחלט של משקיעי הביטקוין לא מתמחרים את ההשקעה בייחס להתקדמות טכנולוגית שמיישמים על ביטקוין, אלא על התשואה הפנונומלית שהביטקוין הביא למשקיעים בעבר...
איך אומרים? ״רשעים, מלאכתם נעשית ע״י צדיקים?״
אומרים צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים....