• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מישהו עדיין חושב שBitcoin זה רעיון טוב?

אסביר שוב, שתי יצירות שהאדם מאמין בהם שיש להם ערך ואחת מהן קרסה מראה שהאמונה יכולה להעלם גם מהשנייה, כמו הרבה מטבעות וירטואלים שאיבדו את ערכם עד היום, למרות שפעם היו שווים יותר.
הבנתי! 2 חברות שהאדם מאמין בהן שיש להן ערך ואחת מהן קרסה מראה שהערך יכול להעלם גם מהשנייה, כמו הרבה חברות שאיבדו את ערכן עד היום, למרות שפעם היו שוות יותר.

אז אם נטפליקס ירדה ב-50%, כנראה שמיקרוסופט תרד ב-50% ממש בקרוב.

*תמונה של ג'ואי לומד צרפתית בחברים

אתה בטוח שעשרות מיליוני אנשים קונים אוויר כבר 13 שנים ברציפות וכולם דבילים ולא מבינים את זה.

קראת שרשור שלם ואתה עדיין חושב שבגלל ש-NFT קרס זה אומר משהו על ביטקוין.
דבר ראשון לפני 13 שנה ביטקוין נסחר ב0.1 דולר... ולקח כמה שנים עד שהתחילו להסתכל עליו בכלל.
דבר שני זה שעשרות מיליונים מאמינים שזה לא אוויר זה כבר ממזמן לא טענה... יש מיליארדים של אנשים שמאמינים באמונות שונות, האם זה אומר משהו...
דבר שלישי ברור שאם nft קרס זה נותן אינדקציה על ביטקוין, למרות שברור שזה לא מחייב, כי זה לא אותו מוצר, אבל בכללית זה אותה קבוצת מאמינים, שמאמינים שהם מצאו נוסחה חדשה לייצר כסף.

הביטקוין לעולם לא יקרוס בדיוק בגלל הסיבה שהוא מנותק מהעולם הפיזי בו אנחנו חיים. יכול להיות שבעתיד ישפרו וישנו אותו, אבל לדעתי לא יקרוס.

הביטקוין לעולם לא יקרוס בדיוק בגלל הסיבה שהוא מנותק מהעולם הפיזי בו אנחנו חיים. יכול להיות שבעתיד ישפרו וישנו אותו, אבל לדעתי לא יקרוס.
מצחיק.. אני חושב שהוא לא יקרוס בדיוק בגלל שהוא מחובר לעולם הפיזי שבו אנחנו חיים.

חלק מהותי מההצלחה של הפרוטוקול לדעתי זה ההתבססות על PoW.
זה בונה בסיס לערך באמצעות השקעה ממשית במטבע האמיתי היחיד של היקום: אנרגיה.

מצחיק.. אני חושב שהוא לא יקרוס בדיוק בגלל שהוא מחובר לעולם הפיזי שבו אנחנו חיים.

הכוונה שלי שאתה לא מאחסן אותו פיזית בבית או בתוך כספת בבנק. הרבה יותר קשה לממשלות, צבאות ושודדים לגנוב או להרוס אותו מאשר נדל"ן או נכסים בבנק לדוגמא.
אם ניקח לדוגמא אזרחים רוסים או אוקראינים שבורחים מהמדינות שלהם, הרבה יותר קל להם לברוח עם ביטקוין וירטואלי מאשר עם מטבעות זהב או למכור את הנכס הפיזי שלהם.

הכוונה שלי שאתה לא מאחסן אותו פיזית בבית או בתוך כספת בבנק. הרבה יותר קשה לממשלות, צבאות ושודדים לגנוב או להרוס אותו מאשר נדל"ן או נכסים בבנק לדוגמא.
אם ניקח לדוגמא אזרחים רוסים או אוקראינים שבורחים מהמדינות שלהם, הרבה יותר קל להם לברוח עם ביטקוין וירטואלי מאשר עם מטבעות זהב או למכור את הנכס הפיזי שלהם.
הנכס היחיד שיכול להיות באמת בבעלותך

וואי, הדיון פה הגיע לפסים פילוסופיים מאוד...

הביטקוין לעולם לא יקרוס בדיוק בגלל הסיבה שהוא מנותק מהעולם הפיזי בו אנחנו חיים.
זכויות קניין באופן כללי מנותקות מהעולם הפיזי. גם כסף פיאט, ובכלל כל הרכוש שלנו, הוא כולו בדמיון שלנו.
גם גוש הבטון הזה שאתה קורא לו "דירה" לא אכפת לו למי הוא שייך.
אם תקנה/תמכור אותו, לא חוללת שום שינוי בעולם הפיזי, אלא רק בדמיון שלך ושל הצד שני בעסקה.

המטבע האמיתי היחיד של "היקום" (=החברה האנושית המודרנית) הוא כוח עבודה.
אנרגיה הייתה בעולם הרבה לפני הביטקוין והרבה לפני בני האדם. והיא כמו אוויר, יש מספיק ממנה לכולם ולכן היא חינמית.
מה שנותן למטבע את הערך שלו היא העבודה של אצירת הזו האנרגיה בתוך המטבע.
זה כמו שלזהב לא היה שום ערך כלכלי כל עוד היה קבור באדמה, עד שאנשים הפשילו שרוולים והתחילו לכרות.

הנכס היחיד שיכול להיות באמת בבעלותך
אין לו שום שימוש, לכן גם אי אפשר לקחת לך אותו.
אני יכול באותה מידה לדמיין שיש לי טסלה, ואז באמת אף אחד לא יוכל לקחת את הטסלה המדומיינת שלי. זה אותו דבר.
שום דבר לא יכול בעת ובעונה אחת, גם להיות מסוגל ליצור שינוי בעולם הפיזי, וגם להיות משהו שאי אפשר לקחת אותו ממך.

אתה לא משקיע באנרגיה, אתה מבזבז אנרגיה.
אם היית משקיע באנרגיה היית מצפה לקבל אנרגיה חזרה לאורך זמן, מה שכמובן פיזיקלית לא אפשרי.
משמע: אפשר להפוך אנרגיה לביטקוין, אבל לא ביטקוין לאנרגיה, לכן אי אפשר לטעון שלקנות ביטקוין שווה ערך ללקנות אנרגיה (בניגוד לנפט או גז למשל)

אתה לא משקיע באנרגיה, אתה מבזבז אנרגיה.
אם היית משקיע באנרגיה היית מצפה לקבל אנרגיה חזרה לאורך זמן, מה שכמובן פיזיקלית לא אפשרי.
משמע: אפשר להפוך אנרגיה לביטקוין, אבל לא ביטקוין לאנרגיה, לכן אי אפשר לטעון שלקנות ביטקוין שווה ערך ללקנות אנרגיה (בניגוד לנפט או גז למשל)
הכוונה בתגובה שלי היא כמובן "השקעה באמצעות אנרגיה" ולא קניית אנרגיה.

אנרגיה הייתה בעולם הרבה לפני הביטקוין והרבה לפני בני האדם. והיא כמו אוויר, יש מספיק ממנה לכולם ולכן היא חינמית.
איזו אנרגיה אתה מקבל בחינם?
חוץ מאולי קצת חום שאני מקבל מאור השמש, אני משלם מחיר כלשהו על כל אנרגיה שאני צורך (ישירות או בעקיפין).

אם אני משלם לעוזר שינקה לי את הבית לא חסכתי אנרגיה? :lol: אין מה להתעכב על הסברים מסוג אלו הרי ברור לכולם שביטקוין הוא לא באמת אנרגיה כגון נפט או חשמל. מדברים איתך על הקונספט של כסף.

זה העניין עם כסף, הבעלות עליו מעידה שביזבזת אנרגיה (לפחות בקונספט, כי יש גם גנבים ורמאים), ולכן אתה מקבל יחידת מידה שמייצגת את ה"ביזבוז" שלך ובאמצעותה תוכל לבקש ממישהו אחר לבזבז אנרגיה במקומך - נגר, ספר, טבח, עורך דין.

לדעתי הבעיה היא שהכסף של היום נוצר יש מאין ולכן מעוות הכל. ביטקוין לא נוצר יש מאין אלא דורש ממך לעבוד בשבילו. אין מדפסת ביטקוין בבעלות האליטות של האימפריה התורנית.

הכוונה בתגובה שלי היא כמובן "השקעה באמצעות אנרגיה" ולא קניית אנרגיה.
נכון. הערך של הביטקוין הוא האנרגיה שעומדת מאחוריו שהושקעה לצורך ייצורו + העובדה שהוא מטבע דפלציוני.
אם הוא היה נוצר יש מאין אז הערך שלו היה כמו של שטרות מונופול.

לדעתי הבעיה היא שהכסף של היום נוצר יש מאין ולכן מעוות הכל
נכון, בגלל זה השטרות שאנחנו מחזיקים בארנק יהפכו במוקדם או במאוחר לנייר טואלט. השאלה היא לא האם זה יקרה, אלא מתי (גם אם זה ייקח מאות שנים).

דבר שלישי ברור שאם nft קרס זה נותן אינדקציה על ביטקוין, למרות שברור שזה לא מחייב, כי זה לא אותו מוצר, אבל בכללית זה אותה קבוצת מאמינים, שמאמינים שהם מצאו נוסחה חדשה לייצר כסף.
אומרים לך שאם אתה מקשר את NFT לביטקוין זה מעיד עליך שלא הבנת. אז מה אתה עונה? שברור שהם קשורים...

ועל זה נאמר - סבבה אחי.

אומרים לך שאם אתה מקשר את NFT לביטקוין זה מעיד עליך שלא הבנת.
בגלל שאמרת אז זה יוצר מציאות?

אתה צריך להבין, גם אם אתה מאמין במשהו בין בתאוריה המצוטטת ובין בביטקוין, עדיין זה אמונה, ואמונה לא יוצרת מציאות.

לא, בגלל שאני אמרתי זה יוצר מציאות.
שב תלמד תנושא במקום לבזבז את הזמן שלך פה בדיונים עקרים מתוכן שבבירור אין לך שום מושג לגביהם ריבונו של עולם היהירות... זה באמת לא יכול להיות יותר קרינג'י מזה.

אנרגיה הייתה בעולם הרבה לפני הביטקוין והרבה לפני בני האדם. והיא כמו אוויר, יש מספיק ממנה לכולם ולכן היא חינמית
היית שמח אם נתעכב קצת על מה שאמרת כאן. יכול לפרט קצת יוצר איזה אנרגיה בדיוק היא חינם? למה התכוונת?
מה שנותן למטבע את הערך שלו היא העבודה של אצירת הזו האנרגיה בתוך המטבע
== PoW
אתה לא משקיע באנרגיה, אתה מבזבז אנרגיה
כשאתה קונה שברון כמשקיע ממשיך להזין את החברה להמשיך בפעילותה לכריית נפט האם אתה לא מבזבז אנרגיה?
הכלכלה המודרנית מבוססת ומתבססת על ניצול לא יעיל של משאבים ואנרגיה. מוזמן להוכיח לי אחרת.
לא בגלל שהוא אמר. בגלל שזו המציאות.
יש כאן חוסר הבנה בסיסי שנידון בשרשורים אחרים והמידע פזור ברחבי הרשת. אי אפשר להמשיך את הדיון הזה בלי שתשלימו פערים.
הסקת המסקנות שלכם שגויה כי היא מתבססת על הבנה לקויה.
אני לגמרי פנוי לקבל את הגישה שביטקוין יקרוס בגלל שהנפטי קרס רק אם יהיה טיעון לוגי רציונלי, לצערי אתם לא מסבירים למה אלא רק ממשיכים לטעון שיש קשר בין ביטקוין לנפטי.

לא בגלל שהוא אמר. בגלל שזו המציאות.
אני יצטט שוב את הטענה שטענתי, ועל זה הגיבו שמי שאומר שיש קשר ביניהם הוא פשוט לא מבין.
ברור שאם nft קרס זה נותן אינדקציה על ביטקוין, למרות שברור שזה לא מחייב, כי זה לא אותו מוצר, אבל בכללית זה אותה קבוצת מאמינים, שמאמינים שהם מצאו נוסחה חדשה לייצר כסף.
אתה לא רואה קשר בין המשקיעים בשני סוגי ההשקעות???

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה לא רואה קשר בין המשקיעים בשני סוגי ההשקעות???
אני רואה ומודע לקשר שאתה מדבר עליו. פשוט אני מתבונן בו מהצד ומבין כמה ההסקה הזו חלשה ורופפת בעוד שאתה ממש ״בתוך זה״.

החמדנות, הרצון לעשות כסף קל, הריגוש קיימים בכל קבוצת משקיעים באשר היא: שוק ההון, נדל״ן וקריפטו.

כנ״ל לגבי נכסים - יש כאלו חסרי בסיס שלא עומדים במבחן הזמן ויש כאלו עם ערך שעוברים את מבחן הזמן.

ההבדל ביני לבינך הוא שאתה תופס כחסרי ערך את שתי המשתנים בעוד שאני מייחס ערך לאחד מהם.

אתה מציג את זה כאילו זה ייחודי לקריפטו.

גם אם נצא מנקודת הנחה שכל הקריפטו חסר ערך ולא שווה אגורה תחשוב על זה כך:

- המשקיע הסולידי הסביר שהחליט להקצות מהונו לתחום החדש הזה דווקא בנקודת הזמן הזו, כשהוא חדש-יחסית וסמי-פרוץ, שטרם חלים עליו חוקים כתובים והוא בתהליך של בנייה ופיתוח (הן בפן הטכנולוגי והן רגולטורית), היא החלטה מאד הגיונית מבחינת חשיבה כלכלית למי שמעוניין לנסות ולהשיא יותר מהמדד.
האפסייד גדול מהדאוןסייד. לפני שאתה הולך להביא דוגמאות לכל מיני מקרים של הפסדים כאלו ואחרים בוא נתמקד ו קח דוגמא של אדם שהקצה 1% - 10% מהונו.
סבירות להפסיד 10%? חד משמעית וללא ספק.
סבירות להשיג תשואה עודפת לצד תיק של קרן רחבה מחקה מדד? דעתי בלבד, משער שכן.
אז כרגע, אם יש באמת ערך לביטקוין או נפטי או אין, זה לא מעניין. לתיק יש פוטנציאל לתשואה עודפת (שוב,ביחס למדד ).
האם מסוכן? כן בהחלט. אבל גם מאד דומה לתיק של 90/10 מחקה מדד+ מניה/ות בודדת.
מטא צנחה 20 אחוז היום. מכיר מספר לא מבוטל של אנשים שמחזיקים אותה גם מחוץ למדד.
זה סוג של ערך בלתי ישיר.
וסוג של הגיון-בריא של משקיע סביר.
עד כאן מההיבט של המשקיעים לדברייך.

הסיבה שמוצר אחד קרס והשני לא היא משום שאחד מהם בעל ערך. והערך שלו בין היתר הוא רמת הביזור והאבטחה.
קשה עדיין לראות את היישום של הטכנולוגיה הזו בחיי היום יום שלנו ולכן קל להסיק שאין ערך.
חברות מכל התחומים מגלות עניין, לומדות את הנושא. אל תצפה לשמוע על זה במהדורת החדשות המועדפת עלייך.
זה לא הזמן מבחינתן לאמץ את זה.
הן נותנות לזמן לעשות את שלו.
שימשיך הפיתוח בידי המפתחים..
שהמחוקק יתחיל להיסגר על עצמו..

איך אומרים? ״רשעים, מלאכתם נעשית ע״י צדיקים?״
הן יכנסו כשיתאים להן להכנס וזה ברגע שהן לא יצטרכו להשקיע כל כך הרבה אלא לקבל משהו שמרבית העבודה הקשה כבר מאחור.
הן יאמצו. או לא.
וברגע שהן יחליטו שמתאים להם פתאום יהיה ברור לכל כמה ערך אפשר ליצוק לתוך זה.
כרגע? כאליהו מישראל בפורום הסולידית מה יעזור לך להחזיק ביטקוין? שום דבר לא ייתן לך.
אבל תחזיק. אתה הרי לא פה בשביל לסחור אלא להשקיע.
אתה לא צריך לשכנע אותי אתה צריך לחקור בשביל עצמך את העניין. כדי לקבל הבנה. אם בסופו של יום מצאת שלביטקוין אין יכולות לאצור ולהוות ערך כל מה שנותר להגיד May the best men win

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
Michel לא מצליח להוסיף כרטיס ל apple pay , האם מישהו נתקל בבעיה? אוף טופיק 1
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
JBUZZ מישהו/י התנסה/תה בעיסוי בהולמס פלייס? אוף טופיק 1
V צעיר מבולבל/ מישהו עובד בסקטור האנרגיה? התפתחות אישית 5
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
מ ברוקר שנותן טריגר לטריילנג TRAILING NIS כלומר רק כאשר המניה תגיע למחיר הטריגר אז יתחיל לפעול הפקודה העוקבת, האם מישהו מכיר ? שוק ההון 0
A מישהו יודע מהי הריבית על אג"ח באירופה? שוק ההון 17
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 28
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
N מישהו ניתקל בIRA (לקרן השתלמות) שאפשר להשיג ב0.2 שנתי ומטה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
א מישהו שמע על כרטיס laya ? צרכנות פיננסית 5
N מישהו פה סוחר במערכת מסחר של פסגות ויכול לחוות דעה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N מישהו ניסה את FINCHECK? צרכנות פיננסית 0
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
י דוח שומא לעוסק זעיר עבור הנחה בארנונה, מישהו יכול לעזור? נדל"ן 0
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
ח פרוייקט מתחם ראשונים - ראשון לציון - מישהו מכיר? נדל"ן 0
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 92
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
B מישהו מכיר את MSTY? נראית טוב מידי כדי להאמין מבחינת דיבידנד שוק ההון 20
R טיפול בחרדה- מישהו ניסה cbt התפתחות אישית 1
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
A מישהו מכיר את הבנקים האלו: צרכנות פיננסית 0
Z החלטת האו״ם האחרונה, מישהו מוכן להסביר ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
Y מישהו שנמצא בפסגות טרייד? שוק ההון 4
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
נ פרויקט 'שובל ברמות' ירושלים מישהו מכיר? נדל"ן 1
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
U מישהו התנסה עם Passiv? שוק ההון 0
T מישהו שמע או התנסה עם בוליגו? השקעות מולטי פמילי ועוד קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6

נושאים דומים

Back
למעלה