• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מישהו עדיין חושב שBitcoin זה רעיון טוב?

אינפלציה היא תהליך בריא שמעיד על התקדמות ועליה באיכות החיים
ורק בתנאי שהשכר במשק עולה בהתאמה (יחסית). אחרת ההמשך די ברור לכולם (העמקת הקיטוב, חוסר השיוויון, פערי מעמדות וידה ידה ידה).

או שאתה מתכוון להתקדמות ועלייה באיכות החיים של המעמד הגבוה ממילא?

מעולם לא חשבתי ואני עדיין לא חושב שיש בזה צורך אמיתי לאדם הממוצע

ולכן, אני מאמין שיתכן ויגיע היום, בו הריבון יפשל ברמה קיצונית, וכל ה-500 טריליון דולר של "ערך ניתן להשקעה" שיש לנו בעולם, יתחלק ב-21 מיליון, בתור הנכס היחיד בעולם שחסין מדיבייסמנט ושיקול דעת.
זה לא הגיוני שכל הערך בעולם יהיה ביטקוין. זה אומר שאין יותר שום שווי לחברות, אגרות חוב, נדל"ן, כלום. הכל זה רק ביטקוין. כל הבורסות שוות אפס, הבתים של כולם שווים אפס וכו'.
אני מסכים שיש סיכוי כלשהו (נמוך לדעתי) שביטקוין יחליף עם הזמן את רוב השווי של הזהב ואולי חלק מהמזומן בעולם. ועדיין, ברגע שזה יגיע למצב הזה, החלק של הביטקוין בעוגה יפסיק לגדול. בסוף רוב האנשים משקיעים את העיקר הכסף שלהם בדברים צומחים, ולא במכשיר שאמור להגן מאינפלציה או אוצר ערך כמו זהב.
הרי גם זהב, הערך שאנשים נותנים לו מגיע בעיקר בתור משהו דפנסיבי שאמור לגדר ירידות של שאר מרכיבי התיק שלך. גם אם לזהב היו את כל היתרונות שיש לכאורה לביטקוין - הוא לא היה הופך להיות 100 אחוז מהעושר הקיים בעולם. מניח שבמקרה הכי אופטימי שניתן להעלות על הדעת - ביטקוין יהיה בסדר גודל של 10% מההון בעולם (שזה כל הזהב + כל המזומן בעולם פחות או יותר, 50 טריליון דולר מתוך 500 טריליון). זה עדיין יכול להיות תשואה מאוד יפה, אבל לא פי 1200 מהמחיר הנוכחי שלו, לכל היותר פי 100 מעכשיו.

ואגב, אני לא איזה מתנגד ביטקוין ולא חושב שזו הונאה. זה רעיון מאוד יפה על הנייר, ועם חסרונות רבים בפרקטיקה. ואני בעצמי מחזיק קצת ביטקוין בכמה אלפי דולרים. לא מתוך מחשבה שזה יצמח בטירוף ואני אהיה עשיר גדול, אלא בתור ביטוח פוטנציאלי מפני תרחישים גרועים לדוגמא כמו מה שקרה באוקראינה. אם אני אצטרך איכשהו לשלם למישהו בזמן שיש סנקציות/חוסר גישה/הלאמה של מערכת הבנקאות המסורתית. מוכן "להמר" על כמה אלפי דולרים שזה אחוז זניח מהתיק שלי בשביל הביטוח הזה. ואם הוא יצמח בטירוף אני אמכור חלקים ממנו ואממש רווחים כדי שזה יחזור להיות אחוז זניח מהתיק. וברור שיש סיכוי שהאחזקות שלי גם ימחקו או ירדו משמעותית, ואז סביר שאני אקנה עוד כדי להשלים לאותו אחוז זניח, אבל לא יודע להתחייב שאני אמשיך לקנות עד אינסוף, הביטוח הזה לא עד כדי כך חשוב לי שהוא ישאב אחוז לא זניח מהתיק שלי :)
ואגב דווקא בתור מי שמחזיק ביטקוין בארנק קר, אני באמת שלא רואה איך זה משתלט על כל הערך שהיום אצור בזהב ומזומן. התהליך מאוד מסורבל, דורש משמעת אבטחה גבוהה מאוד, הבנה מסויימת בהצפנה וחוזק ססמאות, חומרה ייעודית, משמעת עצמית גבוהה וכו'. זה לא מתאים לשימוש ל 98 אחוז מהאנשים בעולם. בטוח שאפשר לשפר כל מיני דברים בתהליך, אבל הוא קיים כבר 13 שנים וזה עדיין המצב.

אני לא חושב שאתה מבין את המושג "מטבע".
כסף, בסופו של דבר, הוא פנקס חשבונות. ביטקוין הוא הפנקס חשבונות הכי טוב שיצרנו עד כה.
אתה אומר שהוא אינו שמיש ככסף כי הוא אינו שומר על ערך יציב בדולר. אותי לא מעניין ערכו בדולר כרגע כי מבחינתי הדולר הוא הבועה.
אם אתה לא מעוניין בו בגלל ערכו התנודתי אתה לא חייב לגעת בביטקוין, אתה בסופו של דבר תוכל להשתמש ברשת שלו כדי להעביר כל ערך, גם אם זה דולר או שקל, או נקודות של ארומה. אם מעניין אותך ג'ק מאלרס מסביר את הקונספט במצגת הבאה.

אתה עושה פה קפיצה לוגית של שנות אור בלי להסביר את התהליך שבאמצע
אתה צודק, אם דרכת על קקי של כלב ביטקוין לא יעזור לך.
הלוגיקה שלי היא שההמון יאבד אמון בממשל.
למה? כי תהיה היפראינפלציה, כי יהיה מחסור רציני באוכל, כי הם ינסו להכניס CBDC שיתן להם הרבה מאוד שליטה.
אנשים התנהגו כמו עדר במשבר הקורונה, הם פחדו, וממשלות ברחבי העולם פגעו באמון של הציבור ע"י לקיחת צעדי מניעה קיצוניים מדי, כפי שהתברבר כיום.. האם בפעם הבאה אנשים ישתפו פעולה באותה מידה? אני מאמין שלא. אני מאמין שנוצר משבר אמון ראשוני.
ההדגמה של מה שקרה בקנדה, הדליקה להרבה אנשים נורת אזהרה, אבל המון אנשים עוד לא מודעים לזה. אני מאמין שאם זה קרה בקנדה השלווה והדמוקרטית זה יקרה בעוד הרבה מדינות, וזה יהיה הרבה יותר חמור, יותר אמון ישבר.
נעבור לרוסיה - עכשיו שארה"ב חימשה את הדולר והקפיאה נכסים של מעצמה, כל המדינות שאינן ביחסי ידידות מיטבים איתה (סין, הודו, ארצות ערב, דרום אפריקה, דרום אמריקה וכו') שמו לב. הבנקים המרכזיים שלהם כעת מחוייבים לבטח את עצמכם שלהם לא יקרה משהו דומה. הם עוד לא ירצו לביטקוין כמובן, עוד מוקדם.
הם יתבססו על סחורות, ולא בכדי סין אוגרת את מרבית הסחורות בעולם. ממליץ על הראיון הזה של איש מפתח מקרדיט סוויס (ללא קשר לקריפטו) שמנתח את המצב.
האם אני מאמין שבבת אחת כולם יפסיקו להשתמש בפיאט? לא. אני חושב שזה יקח זמן, ונכון עד אז ביטקוין אכן לא יוכל לשמש בתור מטבע, הוא יהיה תנודתי מדי.
גם זהב היה תנודתי מדי כאשר רפוליקת ווימר הגרמנית קרסה, כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת, זה תהליך שלקח עשור, גם עכשיו, בכל משבר התגובה של הבנקים המרכזיים נהיית חריפה יותר, אין להם ברירה, הם חייבים לבצע דיבייסמנט, והטענה שלי זה שהם יאבדו שליטה, אמון ישבר, ויותר אנשים יבינו שביטקוין זה כסף ניטרלי שלא ניתן לתמרון לו את המדיניות.

E2FuWGIWQAE-EYQ.jpg

היפה שלך יכול להמשיך לשבת בארנק היפה שלך במגירה.
אתה פשוט מאוד נאיבי כי אתה לא מבין איך רשת האינטרנט עובדת.
אתה לא חייב מחשב או אינטרנט כדי להשתמש בביטקוין. זה רק מידע. ניתן לכרות אותו עם עט ונייר, זה כמובן הרבה יותר מסובך, אבל זה אפשרי.
ממליץ על הסרטון הבא שמסביר למה בלתי אפשרי באמת לאכוף את האיסור על ביטקוין.
אתה חושש שמדינות יסגרו את השאלטר על האינטרנט רק כדי להלחם בביטקוין? נראה לי שכבר עברנו את השלב הזה. אבל לך תדע, סביר שיהיו מדינות שינסו זאת.
על כל פנים, כמו שאמרתי יש גם לווין ביטקוין, ניתן גם להעביר על גלי רדיו.
גם רוב מי שקנה ביטקוין לא מבין כלום
למוח האנושי מאוד קשה לקלוט את ההשלחות של גדילה אקספוננציאלית. הרבה מהאנשים גם רק מנסים לעשות כסף.
אם הייתי צריך להמר הייתי אומר שמדובר על עשרות-מאות אלפי אנשים שבכלל מבינים כמה פנדומנטלי השינוי הזה יכול להיות.
גם אני שקניתי בהתחלה לא הבנתי לעומק, גם לא הבנתי הרבה על איך כסף באמת עובד, אבל זה תהליך למידה, ואני בכלל לא טוען שאני יודע הכל, גם אחרי 1000+ שעות אני יודע רק את הבסיס.
אתה יכול לטעון שסתם שטפו לי את המוח, ואולי אתה צודק.

אתה פשוט לא מבין שאינפלציה היא תהליך בריא שמעיד על התקדמות ועליה באיכות החיים
לא מסכים. טכנולוגיה היא דיפלציונות מטבעה ונוטה להוריד מחירים לאפס או לשפר את איכות החיים. לדוגמא:
מכונת הדפוס שהפילה את שלטון הכנסיה.
המנוע שהחליף את הכרכרה.
המצלמה הדיגיטלית שהחליפה את הפילם.
האימייל שחיסל את הדואר.
פורמט MP3 שחיסל את תעשיית הדיסקים והוביל לסופיטפיי ודומיה.
תעשיית הסטרימינג (יוטיוב, נטפליקס וכו') שחיסלו את בלוקבאסטר, ובתורם את הכבלים והלווין.
הטלפון הסלולרי שהחליף את המצלמה, שעון, מחשבון, ג'יפיאס וכו'..

אינפלציה היא מערכת ניגודית שנגרמת ע"י תימרון מוניטורי.
שתי המערכות לא יכולות להתקיים במקביל. עוד ראיון שדן בזה וכנראה גם לו לא תקשיב, כי זאת סתם שטיפת מח, נכון?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה לא הגיוני שכל הערך בעולם יהיה ביטקוין.
אמרתי יתכן ואמרתי ערך ניתן להשקעה, שזה לא כללללל הערך - לא יודע זה יקרה, יש מקסימליסטים שטוענים שזה הכל או כלום.
אני עקרונית חושב שהוא יאכל את הכסף, חסכונות, זהב, ואג"ח - שזה למעשה רק חוזה על מטבע שעובר דיבייסמנט.
כל אלו בלבד הם כ-200 טריליון דולר, זה פי 483 מהשווי שוק הנוכחי, וזה לדעתי ריאלי לחלוטין.
לא יודע להגיד אם תוך עשור או שלושה.

באשר לנדל"ן - הסיבה שהוא נסחר כ"כ גבוה זה לא רק היצע/ביקוש, זה גם כי לכסף אין ערך.
אנשים משתמשים בנדל"ן בתור חשבון חסכון ולכן מוצמד לו פרימיום מוניטורי.
אם הפיאט אכן ישבר והאמון יאבד, ההון הזה יזרום לנכס שכל התפקיד שלו זה לשמר פרימיום מוניטורי.
זה לא אומר שנדל"ן יסחר באפס, אלא שמחירו ירד לשווי שימוש.

אמרתי יתכן ואמרתי ערך ניתן להשקעה, שזה לא כללללל הערך - לא יודע זה יקרה, יש מקסימליסטים שטוענים שזה הכל או כלום.
אני עקרונית חושב שהוא יאכל את הכסף, חסכונות, זהב, ואג"ח - שזה למעשה רק חוזה על מטבע שעובר דיבייסמנט.
כל אלו בלבד הם כ-200 טריליון דולר, זה פי 483 מהשווי שוק הנוכחי, וזה לדעתי ריאלי לחלוטין.
לא יודע להגיד אם תוך עשור או שלושה.

באשר לנדל"ן - הסיבה שהוא נסחר כ"כ גבוה זה לא רק היצע/ביקוש, זה גם כי לכסף אין ערך.
אם הפיאט אכן ישבר והאמון יאבד, ההון הזה יזרום לנכס שכל התפקיד שלו זה לשמר פרימיום מוניטורי.
זה לא אומר שנדל"ן יסחר באפס, אלא שמחירו ירד לשווי שימוש.
רציתי להגיד תודה על זה שאתה מציג נקודת מבט אחרת.
אם הייתי מאמין שכפי שאתה מציג הממשלות יפשלו בצורה מאסיבית ותיהיה קטסטרופה אז הייתי מאמין שזה יוביל למהומות והייתי מעדיף להשקיע בחברות שמייצרות נשק ומזון.
ובמקום להחזיק ביטקויין מחזיק סחורות שמהן מייצרים את אותו נשק ואו מזון.
אני חושב שזה ביטוח הרבה יותר טוב מלהחזיק נכס לא יצרני כמו ביטקוין.

• אהבתי
Reactions: Roi

הערך של נדל"ן עומד ביחס ישיר לרמת ההגנה שהריבון מעניק לזכות הקניין שלך.

ללא הגנה של המדינה, הערך של נדל"ן - כאחסון ערך - שואף לאפס.

בכלל, למרות הביקורת (שמשתמשים בה כדי להצדיק רעיונות אחרים), לא כדאי לזלזל ביתרונות האדירים שיש למנגנונים שהמדינה שולטת בהם.

במקרה הטוב זה הימור שיצליח אם הרבה מאוד משתנים לא ידועים יסתדרו במקום הנכון - ואני אפילו לא יודע מה הם המשתנים האלה. במקרה הסביר זה אופנה רגעית שתוחלף במשהו אחר.

אם רוצים להשקיע במשהו שאולי ימחק ואולי יעלה פי שלושים יש לא מעט חברות בבורסה שאפשר לנסות. אני די בטוח שאחת מהן תעשה את זה!

זהב היה כאן 2000 שנה. כסף פיאט בנקים ומדינות קיימים כמה מאות שנים לפחות. חוסר היציבות של ביטקוין הוא עדות ישירה לכך שאפילו מי שנכנסים לזה לא מאמינים בפנטזיה שהביטקוין יחליף אותם, אלא מנסים לעשות קופה מהאופנה. אם באמת המון אנשים היו מאמינים בערך האמיתי שלו ובעתיד הורוד המחיר לא היה תנודתי, אלא עולה ביציבות עד נקודת איזון מסויימת.

ועוד משהו. כסף ומספרים זה גם עניין פסיכולוגי. משהו עולה דולר היום ויכול לעלות אלף דולר אחר כך. אבל משהו שעולה 20,000 עכשיו, קשה לנו להאמין שיעלה פי אלף אחר כך. וכיוון שהמחיר תלוי במה שאנשים מאמינים, אז הוא באמת לא יעלה פי אלף. אפילו שמתמטית זה כאילו אותו הדבר.

ועם קצת אירוניה לסיום: המדינה תקרוס ולאנשים לא יהיה מה לאכול, אבל המסחר יתבסס על ארנק אלקטרוני מוצפן שדורש רשת חשמל מתפקדת, רשת אינטרנט פעילה ומאובטחת, זירות מסחר מאובטחות, מחשב או טלפון, וסוחרי מזון מקומיים שרוצים לסחור ככה... ואז! כל מי שלא קנה ביקטוין עד אז ירוץ עם שאריות הזהב והרכוש שנותרו לו וימיר הכל לביטקוין. נשמע סביר.

הייתי מעדיף להשקיע בחברות שמייצרות נשק ומזון
אני הייתי מעדיף להחזיק נשק ומזון ולא מניות. כן התחלתי לאחרונה לקנות יותר אוכל משומר למאגר. רק ליתר בטחון.
אבל זה כבר במקרה של DOOMS DAY קיצוני, שזה לא מה שיקרה לדעתי. במקרה כזה שממשלות יפלו לחלוטין גם ביטקוין לא יעזור לנו.

לא כדאי לזלזל ביתרונות האדירים שיש למנגנונים שהמדינה שולטת בהם
אינני מזלזל בהם כלל, הם קריטיים לחברה מתפקדת. שוב לא טוען שביטקוין יפיל את הריבון, אבל הוא כן צריך לדעתי להוציא מידיו את השליטה על יצירת הכסף.
זה תהליך שצריך להיות ניטרלי, שווה והוגן לכל העולם.
אכן הערך של נדל"ן קשור ליכולת של הממשל להגן על זכויות הקניין - מה קורה עכשיו באוקריינה מעניין? מה קרה ליהודים בגרמניה הנאצית?
כמה חיי יהודים היו ניצלים אם הם היו יכולים לקחת את כל ההון שלהם איתם בראש במקום להיות תלויים בזהב, סחורות ונדל"ן?
כל הנכסים שלנו מוגנים על ידי שלטון החוק והכח הצבאי של הממשל. המחיר הזה נכתב בחיי אדם.
ביטקוין מגן על אותו ערך באמצעות חשמל וקוד ומסיר את הצורך של האמון בשליט.
FLQIeLAXIAkd_6H (3).jpg

אם רוצים להשקיע במשהו שאולי ימחק ואולי יעלה פי שלושים יש לא מעט חברות בבורסה שאפשר לנסות
ביטקוין הוא הנכס בעל התשואה הגבוהה ביותר בעשור האחרון. האם מובטח שהוא ימשיך להיות כזה, לא. אבל בגלל הביזוריות הגבוהה הוא ייחודי כפי שכבר הסברתי בהודעות קודמות.
אתה יכול לנסות לבחור את החברה הבאה שתצליח, כמו שהסולידית אומרת בעצמה, STOCK PICKING IS HARD, לדוגמא המניה של טוויטר עכשיו נפלה עוד מתחת למחיר ה-IPO שלה למרות שאין ספק שזה שירות חיוני שתורם המון לאנושות, ותודה לאילון מאסק.
אני מעדיף לחסוך בעזרת הנכס היחיד בעולם שהוא סופי בוודאות מתמטתית, אינו ניתן לדילול, ניתן לחלוקה עד אינסוף ואינו תלוי בגורם האנושי. רוצה לקרוא לזה הימור? סבבה.

אם באמת המון אנשים היו מאמינים בערך האמיתי שלו ובעתיד הורוד המחיר לא היה תנודתי
אתה צודק. אף פעם לא אמרתי שיש המון שמאמינים. אמרתי שלדעתי פחות מ-1% מהאנשים מבינים אותו, גם מה-140 מיליון איש שמחזיקים קריפטו, לדעתי מדובר רק על מאות אלפים, במקרה הטוב. עם זאת יש לציין ש-60% מההיצע של ביטקוין לא זז בשנה האחרונה למרות הירידה החדה בשווי הדולרי, ושהנתון הזה במגמת עליה.
התנודתיות נובעת מהמוכרים, ורובם הם מאלו שקנו רק בשנה האחרונה.

כסף ומספרים זה גם עניין פסיכולוגי.
נכון אבל כמו שאתם לא מתמחר טבעת זהב באונקיית זהב אלא בגרם זהב זה אותו דבר, אתה תתמחר דברים בסאטושי.
אם אני צודק והוא יגיע לשווי שוק של 200 טריליון דולר, זה אומר ש-10 סאטושי יהיו שווים כ-3.5 ש"ח של היום.
זה שביטקוין יהיה שווה כ-10 מיליון דולר ליחידה כבר לא ישנה. זה רק קוד, אתה יכול להמשיך לחלק את זה עד אינסוף שיהיה קל לאנשים להבין את זה פסיכולוגית.

המדינה תקרוס
אף פעם לא אמרתי שהמדינה תקרוס. אמרתי שממשלות יצטרכו להתייעל.

נערך לאחרונה ב:
ביטקוין הוא רעיון כל כך טוב, שאם יצליח, הוא יהיה השינוי הדרמטי ביותר למדינות הלאום מאז ההפרדה בין המדינה לדת ברוב העולם המערבי.
המשקיע הממוצע דומה לאדם שמהלך בזהירות על בולען, אבל בגלל שעוד לא קרס הוא בכלל לא מודע לקיומו של הבולען.

החובות של מדינות הלאום לצד השינויים הדמוגרפיים והצמיחה הנמוכה בעולם (ועכשיו אולי גם דהגלובלזציה) הם איום רציני.

אבל - אני לא חבר בכת הביטקוין. לא המאמינים העיוורים ולא מנבאי השחורות.
לעת עתה, עד ואם שהשוק יתמחר את ביטקוין כמטבע, הוא נותר אופציה על מערכת מוניטרית אלטרנטיבית - ואופציות, כידוע, הן תנודתיות מאוד במחירן.

בינתיים, סרטון של המהפכה היום בסרי לנקה.
לדעתי אנחנו נראה משהו דומה במספר לא מבוטל של ארצות בשנים הקרובות.
ככה זה נראה כשהאמון מתחיל להשבר.
האם זה יוביל לאימוץ כולל של ביטקוין? לדעתי זה יקח זמן.

החובות של מדינות הלאום לצד השינויים הדמוגרפיים והצמיחה הנמוכה בעולם (ועכשיו אולי גם דהגלובלזציה) הם איום רציני.
למה חובות זה איום רציני (ברור שיש גבול לכמות חוב שתקין לקחת אבל על עצם החוב אני שואל)?
יש לי תחושה שאתה כותב דברים בלי להבין, אשמח אם תוכל להסביר למה זה לא טוב שהמדינות לוקחות חוב.
ככה זה נראה כשהאמון מתחיל להשבר.
ואיך נראה לך יראה הביטקוין שהאמון בביטקוין יתחיל להשבר?
התנודתיות נובעת מהמוכרים, ורובם הם מאלו שקנו רק בשנה האחרונה.
חשבת מה היה קורה אם הקונים לא היו קונים... זה משפט שאתה יכול לרשום על כל מניה הכי מטופשת....

אתה מתפזר כמו הרבה מחסידי הביטקוין להרבה טענות למה זה המושיע העולמי, ויש את הייקום עד הביטקוין, ואת הייקום מהביטקוין.
אם אתה רוצה לנהל דיון ענייני תתמקד בטענות שאתה מאמין, ואז נוכל ללבן את הטענות, אבל כשיש לך הרבה סוגי טענות ובכל שינוי בשוק טוענים טענה שמתאימה לרוח הזמן, אז דיון ענייני בחיים לא יהיה.

למה חובות זה איום רציני (ברור שיש גבול לכמות חוב שתקין לקחת אבל על עצם החוב אני שואל)?
יש לי תחושה שאתה כותב דברים בלי להבין, אשמח אם תוכל להסביר למה זה לא טוב שהמדינות לוקחות חוב.

זה בעייתי שמדינות לוקחות חוב רב מדי, מכמה וכמה סיבות.
אעבור בקצרה, ואתעכב על סיבה מרכזית שכמה לתחייה בשבועות האחרונים:
1. חוב רב מדי עובר מוניטזציה דרך QE = הרחבת היצע הכסף = אינפלציה
2. חוב של ממשלות פוגע בהקצאת המשאבים, הוא מתחרה בסקטור הפרטי. ממשלות לא מקצות משאבים ביעילות (זה כבר חומר לקורס במיקרו ומאקרו כלכלה) אבל בעיקרון, פשוט תחשוב על החוויה שלך בחנות של אפל מול חוויה בדואר - זה מספיק כדי להבין מי עושה יותר עם אותם משאבים בערך.

3. מלכוד בזמני אינפלציה: כמו שאתה רואה, האינפלציה מסביב לעולם מתפרצת לאחרונה. בדר"כ, מה שעושים כדי להתמודד עם זה היא העלאת ריבית, אבל מה עושים אם אתה ה-BoJ, ולממשלה שלך יש חוב לאומי של 300%+? אתה מתאבד על YCC (שליטה בעקום התשואות), עושה QE כמו פסיכי ואז שער היין קורס מול הדולר (זה בקצרה הסיפור שעובר על ה-BoJ בחודשיים האחרונים, מוזמן לחפש בגוגל לעוד מידע ולהתרשם בזריזות בגרף של היין מול הדולר).
עוד דוגמה היא הקריאה של לא מעט אנשים ל"פול וולקר" נוסף במטרה להתמודד עם האינפלציה. העניין זה, שהדבר פשוט בלתי אפשרי: החוב הלאומי בזמנו של פול וולקר היה 30% מה-GDP, וכיום הוא 130%. כל עליית ריבית של 1% (יחד עם העובדה שהמח"מ הממוצע של החוב האמריקאי הוא בערך 5 שנים) היא נטל לא קטן על התקציב.

דוגמה אחרונה אבל מדהימה לא פחות: כנראה ששמת לב שהאירו והדולר כמעט השתוו לאחרונה. זה לא קורה סתם. ה-ECB התחיל לדבר על לעלות את הריבית, המרווח בין האג"ח האיטלקיות לבין האג"ח הגרמניות זינק (בצדק או לא בצדק) ועכשיו ה-ECB מדבר על QE של אג"ח איטלקי תוך כדי עליית הריבית. אי אפשר להמציא את זה.
האיטלקים סינדלו את עצמם (ואת כל גוש האירו) עם חוב גדול מדי, שלא יכול להתמודד עם עליית ריבית.

למדינות הלאום במצבן הנוכחי, אינפלציה היא דווקא דבר טוב לטעמי. היא שוחקת את החוב ריאלית - מגדילה את תשלומי המיסים נומינלית ומגדילה את התמ"ג נומינלית תוך כדי שרוב החוב נשאר קבוע נומינלית - וכך יכולה לסייע בתשלומו.

זו אולי נקודה טובה בדיוןשרשור להזכיר שכסף הוא רק יישום אחד של ביטקוין, ואף על פי שאנחנו כחברה רחוקים מאד מהטמעתו ככסף (כפי שאנו מכירים כיום) מהותו האמיתית היא לדעתי, טכנולוגיה.

אז בתשובה לשאלה שבכותרת : לא רק שביטקוין הוא רעיון טוב, לדעתי הוא רעיון כל כך מוצלח שאפשר להניח אותו לצד תגליות גדולות אחרות באנושות כמו המצאת הגלגל, שימוש באש, המצאת הכסף (מימי קדם ועד ימנו אנו), פיתוח המחשב, האינטרנט ושאר קפיצות הדרך המשמעותיות שפיספסתי בדרך.

למדוד ולהעריך אותו על פי המחיר שלו בבורסה הוא הסתכלות צרה, לא נכונה, מטעה ולא מייצגת.
נכון שאנחנו רגילים בתפיסתנו לחשוב שהמחיר מגלם בתוכו את הערך, אם זה בחנות המכולת כשקונים חטיף או אם זה מחיר המנייה של חברת טסלה אבל זה פשוט מחטיא את המטרה.

קריפטוגרפיה היא קודם כל מדע.
ואני מאמין במדע. והתרומה של המדע לאנושות לא נסחרת בבורסה במחיר של 20,000 דולר.

לא מבין גדול בכלכלה וגם לא מתיימר בכלל, תקראו לי נאיבי, תמים, מחבק עצים או מציל דולפינים. לא אכפת לי.
וגם לביטקוין לא.

הטכנולוגיה היא בלוקצ'יין ולא ביטקוין וטרם נמצא לה שימוש פרקטי. כן נמצאו לה כמה שימושיים לא פרקטיים (ביטקוין, NFT).
זה ברור לי. השימוש במילה ביטקוין היא בהקשר כאן בשרשור ובכלל כמילה נרדפת ונפוצה לבלוקציין. (שאנשים נוטים לערבב ואי אפשר לדעת מי מתי ולמה)

אכן הערך של נדל"ן קשור ליכולת של הממשל להגן על זכויות הקניין - מה קורה עכשיו באוקריינה מעניין? מה קרה ליהודים בגרמניה הנאצית?
כמה חיי יהודים היו ניצלים אם הם היו יכולים לקחת את כל ההון שלהם איתם בראש במקום להיות תלויים בזהב, סחורות ונדל"ן?
כל הנכסים שלנו מוגנים על ידי שלטון החוק והכח הצבאי של הממשל. המחיר הזה נכתב בחיי אדם.
ביטקוין מגן על אותו ערך באמצעות חשמל וקוד ומסיר את הצורך של האמון בשליט.
אני באמת יכולה לדמיין לעצמי את המשפחה שבורחת מאימת המלחמה והטרור. אב המשפחה יוצר קשר עם מבריחים מפוקפקים שיעזרו להם להסתתר ולברוח ומבטיח לשלם בביטקויין. המבריחים ההגונים מסתפקים כמובן בתשלום שנקבע ולא מאיימים עליו במכות רצח או באיומי אקדח על ביתו בת החמש שיעביר להם את הקוד.

לדעתי, איך שלא מסתכלים על זה, גם בשביל להשתמש בביטקויין אתה תצטרך מדינה מתפקדת ושילטון חוק.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מאיימים עליו במכות רצח או באיומי אקדח על ביתו בת החמש שיעביר להם את הקוד.
אל דאגה, במהלך המנוסה הוא שכח שכדי לאבטח את הארנק הקר הוא הסתיר את המפתח שלו בשלושה חלקים שכל אחד מהם הוסתר בחלק אחר בבית, והוא זכר לאסוף רק שני חלקים שלו. אין שום סיכוי למבריח המפוקפק להוציא ממנו את הקוד...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
Michel לא מצליח להוסיף כרטיס ל apple pay , האם מישהו נתקל בבעיה? אוף טופיק 1
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
JBUZZ מישהו/י התנסה/תה בעיסוי בהולמס פלייס? אוף טופיק 1
V צעיר מבולבל/ מישהו עובד בסקטור האנרגיה? התפתחות אישית 5
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
מ ברוקר שנותן טריגר לטריילנג TRAILING NIS כלומר רק כאשר המניה תגיע למחיר הטריגר אז יתחיל לפעול הפקודה העוקבת, האם מישהו מכיר ? שוק ההון 0
A מישהו יודע מהי הריבית על אג"ח באירופה? שוק ההון 17
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 28
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
N מישהו ניתקל בIRA (לקרן השתלמות) שאפשר להשיג ב0.2 שנתי ומטה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
א מישהו שמע על כרטיס laya ? צרכנות פיננסית 5
N מישהו פה סוחר במערכת מסחר של פסגות ויכול לחוות דעה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N מישהו ניסה את FINCHECK? צרכנות פיננסית 0
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
י דוח שומא לעוסק זעיר עבור הנחה בארנונה, מישהו יכול לעזור? נדל"ן 0
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
ח פרוייקט מתחם ראשונים - ראשון לציון - מישהו מכיר? נדל"ן 0
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 92
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
B מישהו מכיר את MSTY? נראית טוב מידי כדי להאמין מבחינת דיבידנד שוק ההון 20
R טיפול בחרדה- מישהו ניסה cbt התפתחות אישית 1
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
A מישהו מכיר את הבנקים האלו: צרכנות פיננסית 0
Z החלטת האו״ם האחרונה, מישהו מוכן להסביר ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
Y מישהו שנמצא בפסגות טרייד? שוק ההון 4
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
נ פרויקט 'שובל ברמות' ירושלים מישהו מכיר? נדל"ן 1
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
U מישהו התנסה עם Passiv? שוק ההון 0
T מישהו שמע או התנסה עם בוליגו? השקעות מולטי פמילי ועוד קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6

נושאים דומים

Back
למעלה