• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מישהו עדיין חושב שBitcoin זה רעיון טוב?

יש בעיה יסודית אחת בדבריך. ביטקוין הוא לא מטבע. כי אף אחד לא יקבל תשלומים או ישלם במטבע חסר יציבות שכזה אלא אם אין לו ברירה.
אפשר לקרוא לו נכס או הימור , אולי אפילו הימור מושכל, אבל מטבע הוא לא. זה שניתן להעביר אותו לא הופך אותו למטבע בדיוק כמו שרכב/דירה/טלוויזיה שניתן להעביר תמורת כסף לא הופך אותם למטבעות.

האם הייתה מוכן לקנות רכב טסלה תמורת 3 ביטקויינים אותם הייתה צריך לשלם עוד חצי שנה כשהרכב יגיע? אם כן ,מה הייתה עושה אם עוד חצי שנה הביטקויין היה קופץ במאה אחוז. האם הייתה מוכן להעביר את אותם 3 ביטקוין בזמן שמסביבך כולם היו משלמים את אותו סכום שהם חתמו עליו בשקלים ואתה תשלם 3 ביטקויין שעכשיו שווה פי שתיים ממחיר הרכב בשקלים או שהייתה מבטל את ההזמנה?

וזה מדיון הביטקויין האחרון שהיה פה:
"סוד גלוי של עולם השיווק, הכנסת המילה COIN למותג לא הופכת אותו למטבע, אבל זה בהחלט יכול לגרום לאנשים לחשוב עליו ככזה"
סבבה אז תקרא לו נכס. הדבר היחיד שמשנה זה שהוא סופי וניתן לחלוקה עד אינסוף.

בעולם בו אנשים יאבדו אמון בפיאט בגלל דיבייסמנט נרחב, ביטקוין הופך להיות ה-Unit of account. ואז טסלה עולה 3 ביטקוין וזה המחיר.
כמו שבייצים עולות 10 סאטושי, ולגנן תשלם 400 סאטושי. לאף אחד כבר לא יהיה איכפת כמה זה בשקל.
זה לא יקרה ב-5 שנים הקרובות, אבל לדעתי זה יקרה.

אגב על אותו משקל - איך אתה יודע אם 300,000 שח לטסלה זה הרבה או מעט? אם אתה לא יודע כמה שקלים קיימים, וכמה עוד יווצרו ובאיזה קצב?
היום זה אולי סביר, ועוד שנתיים זה יהיה מעט. אתה מחליט אם זה מחיר הוגן לפי כמה שעות אתה צריך לעבוד כדי להרוויח את ה-300,000 שח, אבל שנה אחרי שטרחת ועבדת הבנק המרכזי מחליט להדפיס עוד 10 טריליון דולר ופתאום יש אינפלציה של 15%. אתה עדיין עבדת את אותה כמות שעות כדי להרוויח את ה-300K הללו. המשכורת שלך לא עלתה באותו קצב כמו האינפלציה, הזמן שלך נשדד ממך.

אני לא חושב שזו מצווה להשקיע בביטקוין בגלל האספקט ההומני, אני דור 2021, אני בטח מופסד איזה 50% כרגע.
העובדה שאתה פוסל את זה לחלוטין אומרת שאתה סומך ב-100% על ממשלות העולם שלא יפשלו.. וואלה אני מקווה בשביל כולנו שאתה צודק.
אני סומך ב-90% על זה שהן כן יפשלו.
ולכן חושב שזו הדרך הכי טובה לחסוך ולבטח את ההון שלי ממה שעתיד לקרות תוך עשור או שניים.
אני מקווה שעוד אנשים יצליחו להבין למה יש לזה ערך וזה יעזור להם להגיע לצד השני בבטחה.

באשר למזהם, ממליץ על הראיון הזה איך ביטקוין יכול לעזור להציל את איכות הסביבה ולייצב את מערכת החשמל ע"י תמריץ כלכלי לבניה מאסיבית של אנרגיה מתחדשת.

באשר לאינפלציה - עניתי, זה לא מגן, זה חסין לה.
שאני לא משקיע במוצר מסוים, זה לא אומר שאני חושב שב100 אחוז זה לא יצליח, אלא זה רק אומר שאני חושב שב100 אחוז זה לא מתאים לתיק השקעות שלי.

לגבי הביטקוין אני לא ב100 אחוז שזה ייפול אבל אני כמעט ב100 אחוז שזה ייפול.

ולגבי הסרטון שנתת לי לראות, עם כל הכבוד שאני רוכש לך, אין לי סבלנות לראות סרטון של שעה וחצי.

מה שאני כן יודע שהביטקוין מזהם בצורה מוגזמת, וגם לפני שראיתם את הראיון הזה, אתה ומשקיעי הביטקוין השקעתם בביטקוין.

באשר לאניפלציה.
על מה שענית עניתי לך בצורה מפורטת, ואם אין תשובה אפשר להמשיך הלאה, לא חייבים לקשקש במקלדת.

פספוס. פספוס. פספוס. אנשים שאוהבים כסף ומתעסקים בכסף כל היום, מפספסים את ביטקוין. איזה באסה לכם ):

פספוס. פספוס. פספוס. אנשים שאוהבים כסף ומתעסקים בכסף כל היום, מפספסים את ביטקוין. איזה באסה לכם ):
חברי הפורום ברובם לא תאבי בצע, אלא אוהבים יציבות והתבססות. זה הבדל קטן אבל ענק.

אם נבואות ארמגדון הם הערך האינטרנזי של ביטקויין , שיהיה בהצלחה. יש נבואות ארמגדון הרבה יותר סבירות, שאנשים יפסיקו להאמין בביטקוין והוא ירד לאפס וזה כבר קרה בעבר בכל מיני וריאציות.
כמו שבייצים עולות 10 סאטושי, ולגנן תשלם 400 סאטושי
ומה יעשה הגנן אם בסין לא יהיו מוכנים לקבל ביטקוין והוא צריך לקנות את כלי העבודה שלו שם? או שאתה מדבר שאזרחי כל העולם יאחזו יד אל יד ויעברו יחד לביטקוין. אתה מבין על מה האמונה שלך מתבססת? על שלום עולמי, ולהציל דולפינים.

ובכל מקרה שיהיה בהצלחה.(ללא ציניות)

שאני לא משקיע במוצר מסוים, זה לא אומר שאני חושב שב100 אחוז זה לא יצליח, אלא זה רק אומר שאני חושב שב100 אחוז זה לא מתאים לתיק השקעות שלי.

ולגבי הסרטון שנתת לי לראות, עם כל הכבוד שאני רוכש לך, אין לי סבלנות לראות סרטון של שעה וחצי.

מה שאני כן יודע שהביטקוין מזהם בצורה מוגזמת, וגם לפני שראיתם את הראיון הזה, אתה ומשקיעי הביטקוין השקעתם בביטקוין.

באשר לאניפלציה.
על מה שענית עניתי לך בצורה מפורטת, ואם אין תשובה אפשר להמשיך הלאה, לא חייבים לקשקש במקלדת.

אני לא מסתכל על ביטקוין בתור השקעה בכלל. אני מסתכל עליו בתור ביטוח.
אתה מבטח את האוטו שלך? ביטוח בריאות? אבל אתה לא מבטח את ההון שלך.
זה לא היה שאלה האם ביטקוין יצליח או לא, זו היתה שאלה האם אתה בטוח ב-100% שממשלות לא יפשלו בצורה מאסיבית?

באשר לסרטון - אני השקעתי מעל אלף שעות מחקר בנושא במשך שנתיים, ועדיין יש עוד הרבה שאני לא יודע.
אתה נחרץ בדעתך נגד, אבל לא מוכן להשקיע שעה. כמובן שלא צריך לראות הכל יש את הקטעים הרלוונטים והסרטון גם מחולק לפרקים.
אם תרצה אמצא לך את הקטע הרלוונטי.

אני התחלתי להשקיע בביטקוין שנה שעברה, אז הדיעה הרווחת היתה ש-60%+ מהכריה מתבצעת באנרגיה מתחדשת וזה היה שעוד כרו בעיקר בסין.
אתה יודע שהזיהום של ביטקוין הוא פחות מ-0.1% מהזיהום בכדור הארץ? ועדיין זה הנארטיב הנגדי ששולט כ"כ חזק.
להשתמש במכונת כביסה מייצר יותר זיהום. להשקות את הדשא שיש בגינות בפארקים והגיזום שלו מייצר יותר זיהום. הנורות כריסמס בארה"ב מייצר יותר זיהום. אתה יכול לטעון אבל נוח לי שיש לי בגדים נקיים בקלות ומהירות ושיש דשא יפה לדרוך עליו... וואלה, לדעתי היתרונות שיש לכסף X מהדוגמא הקודמת בעולם 1 הרבה יותר חשובים מדברים הבנאליים האלו, וכל "זיהום" שהוא מייצר אם בכלל, שווה את זה.

באשר לאינפלציה - רציני יש פחות מ-1% מהאוכלוסיה שבכלל מבינים ביטקוין ברמה בסיסית שלא לדבר על רמה גבוהה, אנשים בעיקר מתייחסים אליו בתור פרמידה/פונזי/הימור/ספוקלציה - אז איך בדיוק הוא יגן מאינפלציה? הרשת עצמה חסינה מאינפלציה, ובעולם בו הפיאט מאבד מאמונו וביטקוין הופך למטבע הרזרבי לחסכון, כן הוא יגן מאינפלציה. האם התחזית הזו תתממש? אף אחד לא יכול לדעת. אני מאמין שכן.

ומה יעשה הגנן אם בסין לא יהיו מוכנים לקבל ביטקוין והוא צריך לקנות את כלי העבודה שלו שם? או שאתה מדבר שאזרחי כל העולם יאחזו יד אל יד ויעברו יחד לביטקוין. אתה מבין על מה האמונה שלך מתבססת? על שלום עולמי, ולהציל דולפינים.

הערך האינטרנזי הוא ביטוח מדיבייסמנט.
לא צריך שלום עולמי, צריך שכל הממשלות יפשלו, ובהחלט נראה שהן בכיוון.
המעבר הוא מבחירה, אף אחד לא יכריח אותם, הם פשוט יברחו מהמטבעות שלהם, רובם יכשלו, אולי הדולר ישרוד ותהיה דולורזיציה מאסיבית, עוד לפני היפרביטקוניזציה.

הערך האינטרנזי הוא ביטוח מדיבייסמנט
אם אתה משתמש בזה כביטוח, זה עוד הגיוני במובנים מסויימים.

לא צריך שלום עולמי, צריך שכל הממשלות יפשלו, ובהחלט נראה שהן בכיוון
ברור לך שאם עכשיו מתחילה אינלפציה כלל עולמית (קצת לא הגיוני ברמה המעשית אבל ניחה) של 100% בשנה. החובות בפועל של כל המדינות יתקזזו בחצי ועדיין המטבעות יציגו יותר יציבות מהביטקויין "שעבר אינפלציה" של 100% בחודשיים. הביטקוין לא יציב ברמות שאין הגיון אפילו לשקול אותו כמטבע.

זה לא היה שאלה האם ביטקוין יצליח או לא, זו היתה שאלה האם אתה בטוח ב-100% שממשלות לא יפשלו בצורה מאסיבית?

אתה כל הזמן חוזר על המשפט הזה "יפשלו בצורה מאסיבית", זו ססמא שאין מאחוריה כלום.
אני תוהה איזה תרחיש אתה מדמיין שבו מתרחשת קטסטרופה כלכלית כלל עולמית וכל אוכלוסיית העולם מחליטה בו זמנית לנטוש את מטבעות הפיאט ולעבור להשתמש בביטקוין כמטבע מוסכם על כל העולם (וכמובן שהקטסטרופה הזאת באורח פלא לא משפיעה על התשתיות הטכנולוגיות שדרושות לביטקוין להתקיים).

דרך אגב, העובדה שהביטקוין מחק שני טריליון דולר בחצי שנה מוכיחה שרוב הכסף שהיה שם הוא של אנשים שרואים בו נכס להשקעה קצרת טווח ולא בדיוק מאמינים בחזון ה"בואו נחזיק ידיים ונצעד לעבר השקיעה" שלך... אין ספק שמי שמכר לך את הביטקוין שקנית ב 2021 עשה תשואה יפה על ההשקעה שלו (כמו גם כל גוזרי הקופונים בדרך).

הגעתי מאוחר, אתן את שני הסנט שלי.

כל המתנגדים בדיון - בוא נעשה ניסוי פילוסופי הוא מתואר בהרחבה במסמך הזה (ובראיון הזה) - הורדת ההינומה מביטקוין.
מטרת הניסוי היא להיפטר מדיעות קדומות.
בוא נגיד ולקחתם גלולה שמחקה את כל הזכרונות שלכם.
אתם בחשכה ואתם לא יודעים מאיזה מוצא אתם, איזה גיל, מאיזו מדינה, ואיזה מין.
כל הזכרונות הללו יחזרו בהמשך.
עד אז אתם צרכים לבחור, האם הייתם רוצים לחיות בעולם 1 או עולם 2 כאשר ההבדל היחיד הוא שבעולם 1 קיים גם כסף שנקרא לו X, ובעולם 2 לא.

נצא בהנחה שיש לכסף X את כל התכונות הרגילות של כסף: עמידות, ניתן לחלוקה, נייד, בעל חליפין וכדומה.
אבל לכסף X יש בנוסף גם את התכונות הבאות:
1. חסין לשיקול דעת - אין ריבון או בנק מרכזי שיכול לשלוט על הכמות, המערכת המוניטורית היא אוטומטית ודיפלציונית.
2. זמין באופן שווה - צריך רק טלפון ואינטרנט כדי להשתמש בו באופן גלובלי. גם 1.7 מילארד איש שהם ללא חשבון בנק יכולים לגשת אליו.
3. לא נדרשת רשות - כל אחד יכול, מכל לאום וכל גזע רשאי להשתמש בו ללא שום אישור או יכולת מניעה.
4. פרטיות - אין צורך לחשוף את הזהות שלך כדי להשתמש בכסף.

אתם כעת צרכים להחליט, בתור אדם רנדומלי, אולי אתם גבר ניגרי, אולי אישה באפגניסטן, אולי ילד לבנוני - באיזה עולם תעדיפו לחיות.
כדי לעזור לכם, כל המידע הפיננסי על המערכת המוניטורית הנוכחית של עולם 2 בו כסף X לא קיים נמצאים לרשותכם, כולל חוסר השווין, בנקאות מרכזית שמבצעת דיבייסמנט במטבע שוב ושוב, רשתות תשלום, והפקעת חופש הפרט (רלוונטי במיוחד לשנתיים האחרונות של הקורונה).

במה אתם בוחרים?
אני מניח שכולם יעדיפו לחיות בעולם עם כסף X. אולי אני טועה?
אבל גם אם תסכימו איתי עכשיו תגידו שזה עדיין לא נותן לו ערך...
משהו שכולם בעל אינטרס שיתקיים, והוא הנכס הסופי היחיד בעולם שניתן לחלוקה עד אינסוף, והיחיד עם היצע שאטום לגידול בדרישה.
סחורה מוניטורית נדירה יותר מזהב, בעל תכונה קסומה אחת - היא חסרת משקל ויכולה לנוע במהירות האור להעברת *כל ערך* (לא רק ביטקוין) על פני ערוצי התקשורת.
אבל אין לו ערך...?

שאלתם פה על אינפלציה, ביטקוין אולי "לא מגן מאינפלציה", אבל הוא חסין אליה בתוך הרשת שלו. אי אפשר לייצר יותר מ-21 מיליון.
אגב איך זהב עבד לאחרונה בתור מגן מאינפלציה? GLD בשנה האחרונה ירד ב-3.9% בזמן שהאינפלציה בעולם היא 8%+
לא יודע אם החדשות האחרונות על אוגנדה שמצאו שם זהב בשווי 12T דולר נכונות, אם כן זה קצת מצחיק שכל שווי שוק הזהב שהתגלה מאז ראשית הימים הוכפל פי 2 תוך לילה.

ולכן, אני מאמין שיתכן ויגיע היום, בו הריבון יפשל ברמה קיצונית, וכל ה-500 טריליון דולר של "ערך ניתן להשקעה" שיש לנו בעולם, יתחלק ב-21 מיליון, בתור הנכס היחיד בעולם שחסין מדיבייסמנט ושיקול דעת.
יתכן ואני טועה.. אולי הוא לא יזכה לאימוץ מאסיבי ויכשל וירד לאפס.

@אליהו
לבן שלי הייתי אומר - כשאתה משחק עם חבר והוא משנה את הכללים של המשחק ומרמה, אתה כבר לא רוצה לשחק איתו יותר, נכון?
אז למה אתה מסכים להשתמש בכסף שכל הזמן משנים לו את הכללים?

@חתול לילה
@minimizer
@לארוצה
החלפת את האמון בממשלות באמון בחברות כרייה וקומץ אנשים שמחליטים על איזה שינויים בפרוטוקול יוגשו. עכשיו יספרו פה שהם צריכים את אמון הקהילה. מישהו כאן מכיר מישהו שעדיין כורה ביטקוין? הקהילה היא הכורים והיא מורכבת מחברות עם כוח לא פרופורציונלי. איך אתה יכול להבטיח שלא יחליטו לשנות את הפרוטוקול ולהגדיל את היצע המטבעות הניתנים לכרייה?

גם אם נניח שהביטקוין חסין מאינפלציה, אני בכלל לא בטוח שזה משנה משהו כשהוא בכלל לא בשימוש כמטבע, וכשהוא בכלל חלק מקבוצה עצומה של נכסי קריפטו. אם אתה כולל את כל המטבעות של הבנקים המרכזיים בסל אחד, למה לא לכלול את כל המטבעות הדיגיטליים? כקבוצה, מדובר פה באם כל האינפלציות. לפחות כשבנק מרכזי מוציא מטבע ישן משימוש, נותנים לאזרחים להחליף אותו בחדש במשך כמה שנים לפחות.

באשר למזהם, ממליץ על הראיון הזה איך ביטקוין יכול לעזור להציל את איכות הסביבה ולייצב את מערכת החשמל ע"י תמריץ כלכלי לבניה מאסיבית של אנרגיה מתחדשת.
בינתיים בעולם האמיתי, תחנות כוח פחמיות שאמורות היו להיסגר מופעלות אך ורק כדי לכרות ביטקוין.

נצא בהנחה שיש לכסף X את כל התכונות הרגילות של כסף: עמידות, ניתן לחלוקה, נייד, בעל חליפין וכדומה.
אתה פספסת רק שהשימוש בו מאוד בעייתי. זמני סליקה ארוכים ויקרים יותר מהבנקאות המסורתית.
1. חסין לשיקול דעת - אין ריבון או בנק מרכזי שיכול לשלוט על הכמות, המערכת המוניטורית היא אוטומטית ודיפלציונית.
יש בורסות לא מפוקחות ואנשים/גופים עם יכולת לבצע מניפולציות מטבע שישפיעו חזק על השער שלו.
מטבע דפלציוני הוא רע מאוד. אינפלציה מתונה זה דבר בריא לכלכלה. לא סתם נטשו את ההצמדה של מטבעות הפיאט לזהב.
וגם אם אתה מהקונספירטורים המאמינים שהמערכת המוניטרית היא הרשע בהתגלמותו, אז הביטקוין כלל לא פותר את הבעיה. מטבעות נוספים יכולים לצוץ (וצצים) כמו פטריות אחרי הגשם. האם אינך חושש שהצפה של מטבעות חליפיים אחד לשני תייצר אינפלציה בלתי נשלטת?
2. זמין באופן שווה - צריך רק טלפון ואינטרנט כדי להשתמש בו באופן גלובלי. גם 1.7 מילארד איש שהם ללא חשבון בנק יכולים לגשת אליו.
3. לא נדרשת רשות - כל אחד יכול, מכל לאום וכל גזע רשאי להשתמש בו ללא שום אישור או יכולת מניעה.
כל אלה הם אותו דבר בעצם - מאפשרים לארגוני פשיעה וטרור חסינות כלכלית. אני מאמין בפרטיות, אך המדינות צריכות לגבות מיסים, ואחת הדרכים היעילות במלחמה בפשיעה היא דרך הכיס. אני חושב שמהבחינה הזו, המדינה היא יתרון ולא חיסרון.
אתם כעת צרכים להחליט, בתור אדם רנדומלי, אולי אתם גבר ניגרי, אולי אישה באפגניסטן, אולי ילד לבנוני - באיזה עולם תעדיפו לחיות.
כדי לעזור לכם, כל המידע הפיננסי על המערכת המוניטורית הנוכחית של עולם 2 בו כסף X לא קיים נמצאים לרשותכם, כולל חוסר השווין, בנקאות מרכזית שמבצעת דיבייסמנט במטבע שוב ושוב, רשתות תשלום, והפקעת חופש הפרט (רלוונטי במיוחד לשנתיים האחרונות של הקורונה).

במה אתם בוחרים?
אתה טועה.

אני לא מסתכל על ביטקוין בתור השקעה בכלל. אני מסתכל עליו בתור ביטוח.
אתה מבטח את האוטו שלך? ביטוח בריאות? אבל אתה לא מבטח את ההון שלך.

באשר לסרטון - אני השקעתי מעל אלף שעות מחקר בנושא במשך שנתיים, ועדיין יש עוד הרבה שאני לא יודע.
אתה נחרץ בדעתך נגד, אבל לא מוכן להשקיע שעה. כמובן שלא צריך לראות הכל יש את הקטעים הרלוונטים והסרטון גם מחולק לפרקים.
אם תרצה אמצא לך את הקטע הרלוונטי.

אני התחלתי להשקיע בביטקוין שנה שעברה, אז הדיעה הרווחת היתה ש-60%+ מהכריה מתבצעת באנרגיה מתחדשת וזה היה שעוד כרו בעיקר בסין.
אתה יודע שהזיהום של ביטקוין הוא פחות מ-0.1% מהזיהום בכדור הארץ? ועדיין זה הנארטיב הנגדי ששולט כ"כ חזק.
להשתמש במכונת כביסה מייצר יותר זיהום. להשקות את הדשא שיש בגינות בפארקים והגיזום שלו מייצר יותר זיהום. הנורות כריסמס בארה"ב מייצר יותר זיהום. אתה יכול לטעון אבל נוח לי שיש לי בגדים נקיים בקלות ומהירות ושיש דשא יפה לדרוך עליו... וואלה, לדעתי היתרונות שיש לכסף X מהדוגמא הקודמת בעולם 1 הרבה יותר חשובים מדברים הבנאליים האלו, וכל "זיהום" שהוא מייצר אם בכלל, שווה את זה.

באשר לאינפלציה - רציני יש פחות מ-1% מהאוכלוסיה שבכלל מבינים ביטקוין ברמה בסיסית שלא לדבר על רמה גבוהה, אנשים בעיקר מתייחסים אליו בתור פרמידה/פונזי/הימור/ספוקלציה - אז איך בדיוק הוא יגן מאינפלציה? הרשת עצמה חסינה מאינפלציה, ובעולם בו הפיאט מאבד מאמונו וביטקוין הופך למטבע הרזרבי לחסכון, כן הוא יגן מאינפלציה. האם התחזית הזו תתממש? אף אחד לא יכול לדעת. אני מאמין שכן.
אני לא מהאנשים שמספיק מעניין אותם איכות הסביבה.

אבל אתה מציג את הביטקוין כמייצג של הטוב האנושי, לכן קצת הזכרתי לך את המציאות.

די ברור שרוב המוחלט של משקיעי הביטקוין משקיעים בזה כי חושבים שזה יעלה, ולא משום סיבה אחרת. והסיבה שהם חושבים שזה יעלה בעיקר בעיקר בגלל שבעבר זה עלה, אם אני צודק אז בחשבון פשוט אפשר להבין את הבעייתיות של ההשקעה הזאת.

לגבי ביטוח, אם אתה מהאנשים שחוששים שהעולם הולך להתהפך על יושביו, אז תעשה כל מה שאתה חושב, אבל אני פחות חושש מהעניין ולכן בשבילי הביטוח הכי טוב הוא להשקיע במדדים בטווחים ארוכים.

אבל תמיד חשוב לדעת שיש גבול כמה משלמים על ביטוח, כי מי שמבטח את עצמו יותר מדי, בסוף לא נשאר לו מה לבטח.

להשתמש במכונת כביסה מייצר יותר זיהום. להשקות את הדשא שיש בגינות בפארקים והגיזום שלו מייצר יותר זיהום. הנורות כריסמס בארה"ב מייצר יותר זיהום
אז בזכות זה שעברת לביטקוין עברת לרחוץ בגדים ידנית? אם לא , מה זה עוזר. הוספת זיהום על זה הקיים. רק שסה זיהום פרקטי וביטקוין הוא זיהום לצורך ספקולציה כלכלית

נערך לאחרונה ב:
אני מודה שקשה לי לדמיין תרחיש שבו שלושת האירועים הבאים מתרחשים בתיאום מושלם:

1) קטסטרופה שמובילה לאובדן אמון של כלל האנושות בממשלות, בבנקים המרכזיים ובמטבעות הקיימים
2) החלטה פה אחד של כלל האנושות לעבור לביטקוין (ולא לאחד מאלף המטבעות האחרים, או למטבע שעדיין לא קיים היום, או לפקקים של בקבוקי סודה)
3) כל הגופים שמאפשרים היום את קיומה והנייטרליות של רשת האינטרנט ממשיכים להתקיים ולתפקד

זה קצת כמו לתת חמישים אלף שקל להומלס בתחנה המרכזית בקרית שמונה תמורת ההבטחה שלו להחליף את הרכב שלך במקרה של תאונה ולקרוא לזה ביטוח.

הביטקוין לא יציב ברמות שאין הגיון אפילו לשקול אותו כמטבע.
ועדיין, יש כאלו שמשתמשים בו כמטבע, ומתמחרים את השירותים שלהם ב-BTC. גם אני הייתי עושה זאת אם הייתי יכול. נגיד המוצר שאני מוכר עולה 10,000 סאטושי וזה המחיר. לא איכפת לי כמה זה בדולר, אתה מאמין שאני בכלל כבר לא בודק את המחיר? לא מעניין אותי כמה זה בדולר, מעניין אותי רק שיהיה לי יותר BTC.
עכשיו ש"נופל" אני רק מנסה לראות כמה כדי לקנות עוד. מקווה לעוד קצת חדשות רעות. לא שולל שביטקוין יכול להתרסק גם עוד 50% במצב המקרו הנוכחי.

אתה כל הזמן חוזר על המשפט הזה "יפשלו בצורה מאסיבית", זו ססמא שאין מאחוריה כלום.
אני תוהה איזה תרחיש אתה מדמיין שבו מתרחשת קטסטרופה כלכלית כלל עולמית וכל אוכלוסיית העולם מחליטה בו זמנית לנטוש את מטבעות הפיאט ולעבור להשתמש בביטקוין כמטבע מוסכם על כל העולם (וכמובן שהקטסטרופה הזאת באורח פלא לא משפיעה על התשתיות הטכנולוגיות שדרושות לביטקוין להתקיים).

דרך אגב, העובדה שהביטקוין מחק שני טריליון דולר בחצי שנה מוכיחה שרוב הכסף שהיה שם הוא של אנשים שרואים בו נכס להשקעה קצרת טווח ולא בדיוק מאמינים בחזון ה"בואו נחזיק ידיים ונצעד לעבר השקיעה" שלך.

רעב עולמי, המשך המגפה, והיפראינפלציה יכולים לספק את הניצוץ הדרוש.
אתה באמת לא יכול לדמיין איך אנחנו מגיעים לשם נוכח האירועים האחרונים של השנה האחרונה? זה לא כזה far fetched.
באירופה כבר מתחילים לדבר על מחסור באוכל.
אתה יודע שהתשתית הטכנולוגית הדרושה לביטקוין כדי להתקיים זה רק חיבור לאינטרנט ומחשב לפטופ פשוט נכון? הוא לא צריך העשרות אלפי מחשבים שמגנים עליו כעת. יש אפילו לווין שכל הייעוד שלו להריץ את הבלוקצ'יין של ביטקוין, במקרה ואתה רומז מה יקרה אם האינטרנט יפול.

המחיר של ביטקוין נקבע לפי השוק, ועדיין למרות שהוא נפל 70%, כ-60% מההיצע לא זז במשך השנה האחרונה.
כ-90% מהמוכרים זה אנשים שקנו החל מ-2021 ולא מבינים מה יש להם ביד. המחיר נקבע לפי המוכרים, לא לפי המחזיקים.
כאשר מעלים ריבית והכסף כבר לא זול, אנשים מנזילים נכסים, כל נכס, ובטח כזה שנחשב מסוכן ספוקולטיבי בידי רבים.
מבחינתי, זו מתנה.
החלפת את האמון בממשלות באמון בחברות כרייה וקומץ אנשים שמחליטים על איזה שינויים בפרוטוקול יוגשו. עכשיו יספרו פה שהם צריכים את אמון הקהילה. מישהו כאן מכיר מישהו שעדיין כורה ביטקוין? הקהילה היא הכורים והיא מורכבת מחברות עם כוח לא פרופורציונלי. איך אתה יכול להבטיח שלא יחליטו לשנות את הפרוטוקול ולהגדיל את היצע המטבעות הניתנים לכרייה?
נשמע כאילו אתה לא מודע לצמתים - NODES. הכורים לא יכולים לשנות על דעת עצמם את הפרוטוקול, הם גם ניסו לעשות זאת ב-2017 וכשלו. כל מחשב פשוט יכול להריץ צומת של ביטקוין ולעזור לאבטח את הרשת. יש עשרות אלפי צמתים. לא החלפת את האמון של ריבון בכורים, אף אחד לא יכול לשנות את הפרוטוקול על דעת עצמו, זה בדיוק הקטע, אין צורך באמון - צריך רוב של 51%.
אם אתה כולל את כל המטבעות של הבנקים המרכזיים בסל אחד, למה לא לכלול את כל המטבעות הדיגיטליים?
לא כללתי את כולם יחדיו אבל בוא נניח שכן. כי ביטקוין הוא היחיד מהם שמבוזר ברמה גבוהה. כל האחרים לא שונים ממניות ללא רגולציה כי הם לא באמת מבוזרים.
כמו שגארי גנסלר יושב ראש ה-SEC הבהיר השבוע, ביטקוין הוא היחיד מהם שנחשב סחורה, וכל השאר הם UNREGISTERED SECURITIES.
אם מישהו גילה את אמריקה, ובא מישהו אחר ומעתיק אותו, הוא כבר לא יכול לגלות את אמריקה, אני מאמין שניתן לגלות או "ליצור כסף סופי" רק פעם אחת.
בינתיים בעולם האמיתי, תחנות כוח פחמיות שאמורות היו להיסגר מופעלות אך ורק כדי לכרות ביטקוין.
טווח קצר אינו מעניין, אתה מסתכל 5 שנים קדימה - אתה מאמין שעוד 20 שנה עדיין יהיו הרבה תחנות כח פחמיות? כורי הביטקוין תמיד יחפשו את האנרגיה הכי זולה, וזו אנרגיה תקועה, אנרגיה ירוקה ואנרגיה מתחדשת.

אתה פספסת רק שהשימוש בו מאוד בעייתי. זמני סליקה ארוכים ויקרים יותר מהבנקאות המסורתית.
נראה שאתה לא מכיר את רשת הברק שבנויה על ביטקוין ויותר מהירה מויזה ומסוגלת לעבד יותר טרנסאקציות.
אתה צריך שכבת בסיס הכי מאובטחת ויציבה שניתן, עליה כבר יבנו את כל השירותים הנדרשים להעברת ערך במהירות.

לא סתם נטשו את ההצמדה של מטבעות הפיאט לזהב.
וגם אם אתה מהקונספירטורים המאמינים שהמערכת המוניטרית היא הרשע בהתגלמותו, אז הביטקוין כלל לא פותר את הבעיה. מטבעות נוספים יכולים לצוץ (וצצים) כמו פטריות אחרי הגשם. האם אינך חושש שהצפה של מטבעות חליפיים אחד לשני תייצר אינפלציה בלתי נשלטת?
הממ נטשו את ההצמדה כי ארה"ב נהגה בחוסר אחריות ובזבזה יותר מדי כסף במלחמת ויאטנם והמירוץ לחלל. לא היה לה מספיק זהב לשלם את ההתחייבויות שלה.
אני לא מאמין אגב שהמערכת היא מרושעת בכוונה, אני חושב שהם מאמינים שהם מנסים לשפר ולאזן מערכת מאוד בעייתית. אבל תמרון מוניטורי תמיד יועיל לצד אחד, ויפגע באחר. באשר למטבעות חלפיים הסברתי כבר, לדעת יכול להתקיים רק כסף סופי אחד, כל האחרים אינם מבוזרים מספיק.

אך המדינות צריכות לגבות מיסים,
העובדה שהם לא יכולים לעקל לא אומר שאנשים יהפכו לפושעים ולא ישלמו מיסים. אבל העובדה שלריבון לא יהיה שליטה על הכסף כן אומרת שהם יצרכו לנהוג באחריות ולצמצם בזבוז שלא לצורך. ממשלות יקטנו ויתייעלו.

אתה מציג את הביטקוין כמייצג של הטוב האנושי,
לא אמרתי את זה. אתם חושבים שאני רואה עתיד אוטופי, ואני לא.
אני רואה עתיד עם אנרכיה וקריסת מערכות ותנודתיות מטורפת. אני לא חושב שביטקוין מייצג את הטוב, אני חושב שהוא מייצג את האמת. כוחות השוק האמיתיים עושים את שלהם, בלי בנק מרכזי שבא להציל את המצב. בלי מישהו שיכול לתמרן את הכללים. כבר 2000 שנים שאנחנו עוברים תמרון מוניטורי ע"י השליטים, בסופו של דבר, זה מוביל לאיבוד של זמן, שמוביל לאיבוד של אמון. אני בוחר להאמין במערכת בה התמרון הזה אינו אפשרי ואי אפשר לבצע דיבייסמנט.

ביטקוין הוא זיהום לצורך ספקולציה כלכלית
זה שהוא לא פרקטי לך בתור תושב של מדינה דמוקטרית עם מטבע יציב לא אומר שהוא אינו פרקטי לאחרים. למעשה אנחנו מהווים רק כ-13% מהאנושות.
לכל השאר אין את הפריוולגיה הזו.

קשה לי לדמיין תרחיש שבו שלושת האירועים הבאים מתרחשים בתיאום מושלם
לא אמרתי שהם יקרו בתיאום מושלם. ממש לא כולם הולכים לאמץ את ביטקוין ב-5 שנים הקרובות, כנראה שגם לא בעשור. זה יהיה תהליך הדרגתי, אני מקווה, כי אם זה יהיה מהיר המון אנשים יפגעו.
לדעתי המגפה ביחד עם החימוש של הדולר היו השלב הראשון. ארה"ב חיסלו את הסכם ברטון וודס השני ברגע שהחרימו רזרבות FX של רוסיה.
זה לא אומר שמדינות ירוצו לביטקוין (עדיין), אבל אני כן מאמין שבשנתיים-שלוש הקרובות נראה שינוי מגמה מאסיבי בכספים בעולם שיהיו מגובים בסחורות.

נערך לאחרונה ב:
הגעתי מאוחר, אתן את שני הסנט שלי.

כל המתנגדים בדיון - בוא נעשה ניסוי פילוסופי הוא מתואר בהרחבה במסמך הזה (ובראיון הזה) - הורדת ההינומה מביטקוין.
מטרת הניסוי היא להיפטר מדיעות קדומות.
בוא נגיד ולקחתם גלולה שמחקה את כל הזכרונות שלכם.
אתם בחשכה ואתם לא יודעים מאיזה מוצא אתם, איזה גיל, מאיזו מדינה, ואיזה מין.
כל הזכרונות הללו יחזרו בהמשך.
עד אז אתם צרכים לבחור, האם הייתם רוצים לחיות בעולם 1 או עולם 2 כאשר ההבדל היחיד הוא שבעולם 1 קיים גם כסף שנקרא לו X, ובעולם 2 לא.

במה אתם בוחרים?
אבל גם אם תסכימו איתי עכשיו תגידו שזה עדיין לא נותן לו ערך...
משהו שכולם בעל אינטרס שיתקיים, והוא הנכס הסופי היחיד בעולם שניתן לחלוקה עד אינסוף, והיחיד עם היצע שאטום לגידול בדרישה.
סחורה מוניטורית נדירה יותר מזהב, בעל תכונה קסומה אחת - היא חסרת משקל ויכולה לנוע במהירות האור להעברת *כל ערך* (לא רק ביטקוין) על פני ערוצי התקשורת.
אבל אין לו ערך...?

שאלתם פה על אינפלציה, ביטקוין אולי "לא מגן מאינפלציה", אבל הוא חסין אליה בתוך הרשת שלו. אי אפשר לייצר יותר מ-21 מיליון.
אגב איך זהב עבד לאחרונה בתור מגן מאינפלציה? GLD בשנה האחרונה ירד ב-3.9% בזמן שהאינפלציה בעולם היא 8%+
לא יודע אם החדשות האחרונות על אוגנדה שמצאו שם זהב בשווי 12T דולר נכונות, אם כן זה קצת מצחיק שכל שווי שוק הזהב שהתגלה מאז ראשית הימים הוכפל פי 2 תוך לילה.

ולכן, אני מאמין שיתכן ויגיע היום, בו הריבון יפשל ברמה קיצונית, וכל ה-500 טריליון דולר של "ערך ניתן להשקעה" שיש לנו בעולם, יתחלק ב-21 מיליון, בתור הנכס היחיד בעולם שחסין מדיבייסמנט ושיקול דעת.
יתכן ואני טועה.. אולי הוא לא יזכה לאימוץ מאסיבי ויכשל וירד לאפס.

@אליהו
לבן שלי הייתי אומר - כשאתה משחק עם חבר והוא משנה את הכללים של המשחק ומרמה, אתה כבר לא רוצה לשחק איתו יותר, נכון?
אז למה אתה מסכים להשתמש בכסף שכל הזמן משנים לו את הכללים?

@חתול לילה
@minimizer
@לארוצה
דמיין שבעולם א' יש מטבע יחסית יציב שאפשר לקנות בו בכל חנות, ובעולם ב' יש מטבע שהערך שלו יכול לעלות פי 5 ויכול להתרסק ל0 בן לילה .

באיזה עולם תרצה לחיות?

ועדיין, יש כאלו שמשתמשים בו כמטבע, ומתמחרים את השירותים שלהם ב-BTC. גם אני הייתי עושה זאת אם הייתי יכול. נגיד המוצר שאני מוכר עולה 10,000 סאטושי וזה המחיר. לא איכפת לי כמה זה בדולר, אתה מאמין שאני בכלל כבר לא בודק את המחיר? לא מעניין אותי כמה זה בדולר, מעניין אותי רק שיהיה לי יותר BTC.
עכשיו ש"נופל" אני רק מנסה לראות כמה כדי לקנות עוד. מקווה לעוד קצת חדשות רעות. לא שולל שביטקוין יכול להתרסק גם עוד 50% במצב המקרו הנוכחי.

אני לא חושב שאתה מבין את המושג "מטבע". זה שאתה מוכן לקבל פריט כלשהו כתמורה לסחר חליפין לא הופך אותו למטבע. אם אני בונה לך אתר אינטרנט ומסכים בתמורה לקבל בול נדיר או תמונה של רמברנדט, זה לא הופך אותם למטבע (למרות ששניהם נדירים ואי אפשר לייצר עוד מהם). זה הופך אותי לאספן של משהו שיש לו ערך בשבילי, זה הכל.

רעב עולמי, המשך המגפה, והיפראינפלציה יכולים לספק את הניצוץ הדרוש.
אתה באמת לא יכול לדמיין איך אנחנו מגיעים לשם נוכח האירועים האחרונים של השנה האחרונה? זה לא כזה far fetched.
באירופה כבר מתחילים לדבר על מחסור באוכל.

לא, אני לא מבין איך אנחנו מגיעים לשם נוכח האירועים של השנה האחרונה או של האלפיים שנים האחרונות. אתה מבין שכדי שזה יקרה צריך להיות מעבר מתואם של האנושות כולה, בבת אחת, לביטקוין? אי אפשר שרק 10% מהאנשים יעברו, כל עוד יש נקודה בשרשת האספקה שעובדת בפיאט, כל השרשרת תעבוד בפיאט.
אני לא מבין איך מחסור באוכל אמור לזרז מעבר של מישהו לביטקוין. אתמול הלכתי ברחוב ודרכתי על חרא של כלב, אבל לא אמרתי לעצמי "וואו אם רק הייתי מפסיק להשתמש בדולרים ועובר לביטקוין זה לא היה קורה", ואני גם לא חושב שבמדינה שיש בה מחסור באוכל מישהו חושב ככה (והסר דאגה מלבך, לא יהיה מחסור באוכל באירופה. ה"דיבורים" הם על מחסור באוכל בעולם השלישי).
אתה עושה פה קפיצה לוגית של שנות אור בלי להסביר את התהליך שבאמצע ("יש מחסור באוכל" -> "אנשים מתחילים להשתמש בביטקוין"), זה לא רציני.

אתה יודע שהתשתית הטכנולוגית הדרושה לביטקוין כדי להתקיים זה רק חיבור לאינטרנט ומחשב לפטופ פשוט נכון? הוא לא צריך העשרות אלפי מחשבים שמגנים עליו כעת. יש אפילו לווין שכל הייעוד שלו להריץ את הבלוקצ'יין של ביטקוין, במקרה ואתה רומז מה יקרה אם האינטרנט יפול.

אתה יודע שאין לך זכות טבעית לאינטרנט או ללפטופ נכון? זה נחמד שאתה מניח שהאינטרנט תמיד יהיה שם והוא תמיד יהיה חופשי וזמין לכולם, בפועל זה המצב בגלל שהממשלות מסכימות לשמור אותו ככזה. מחר תבוא סין ותעשה מה שהיא כבר עשתה פעם ב"טעות" ותנתב את כל תעבורת האינטרנט דרכה, והופ נגמר לך האינטרנט והביטקוין היפה שלך יכול להמשיך לשבת בארנק היפה שלך במגירה.
אתה פשוט מאוד נאיבי כי אתה לא מבין איך רשת האינטרנט עובדת.

המחיר של ביטקוין נקבע לפי השוק, ועדיין למרות שהוא נפל 70%, כ-60% מההיצע לא זז במשך השנה האחרונה.
כ-90% מהמוכרים זה אנשים שקנו החל מ-2021 ולא מבינים מה יש להם ביד. המחיר נקבע לפי המוכרים, לא לפי המחזיקים.
כאשר מעלים ריבית והכסף כבר לא זול, אנשים מנזילים נכסים, כל נכס, ובטח כזה שנחשב מסוכן ספוקולטיבי בידי רבים.
מבחינתי, זו מתנה.

כלומר לא רק שמי שלא קנה ביטקוין לא מבין כלום, גם רוב מי שקנה ביטקוין לא מבין כלום. רק יחידי סגולה מבינים "מה יש להם ביד". נשמע פנטסטי.

לא אמרתי שהם יקרו בתיאום מושלם. ממש לא כולם הולכים לאמץ את ביטקוין ב-5 שנים הקרובות, כנראה שגם לא בעשור. זה יהיה תהליך הדרגתי, אני מקווה, כי אם זה יהיה מהיר המון אנשים יפגעו.
לדעתי המגפה ביחד עם החימוש של הדולר היו השלב הראשון. ארה"ב חיסלו את הסכם ברטון וודס השני ברגע שהחרימו רזרבות FX של רוסיה.
זה לא אומר שמדינות ירוצו לביטקוין (עדיין), אבל אני כן מאמין שבשנתיים-שלוש הקרובות נראה שינוי מגמה מאסיבי בכספים בעולם שיהיו מגובים בסחורות.

זה לא יכול להיות תהליך הדרגתי בגלל ששרשאות האספקה עובדות בדולרים מקצה לקצה.

נראה לי שאתה פשוט לא מבין שאינפלציה היא תהליך בריא שמעיד על התקדמות ועליה באיכות החיים.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נראה לי שאתה פשוט לא מבין שאינפלציה היא תהליך בריא שמעיד על התקדמות ועליה באיכות החיים.
אינפלציה היא עוד מס שהמדינה לוקחת ממך.
מס מוחבא שלא נלקח מההכנסה או מההוצאות אלא מהחסכונות.
היא ממש לא מעידה על התקדמות (בדיוק ההפך) ובטח שלא על עליה באיכות החיים.

ביטקוין אמור ואולי יצליח לעזור לך להתחמק מהמס הזה, ואולי לא.. אבל אין ספק שאתה רוצה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
Michel לא מצליח להוסיף כרטיס ל apple pay , האם מישהו נתקל בבעיה? אוף טופיק 1
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
JBUZZ מישהו/י התנסה/תה בעיסוי בהולמס פלייס? אוף טופיק 1
V צעיר מבולבל/ מישהו עובד בסקטור האנרגיה? התפתחות אישית 5
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
מ ברוקר שנותן טריגר לטריילנג TRAILING NIS כלומר רק כאשר המניה תגיע למחיר הטריגר אז יתחיל לפעול הפקודה העוקבת, האם מישהו מכיר ? שוק ההון 0
A מישהו יודע מהי הריבית על אג"ח באירופה? שוק ההון 17
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 28
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
N מישהו ניתקל בIRA (לקרן השתלמות) שאפשר להשיג ב0.2 שנתי ומטה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
א מישהו שמע על כרטיס laya ? צרכנות פיננסית 5
N מישהו פה סוחר במערכת מסחר של פסגות ויכול לחוות דעה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N מישהו ניסה את FINCHECK? צרכנות פיננסית 0
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
י דוח שומא לעוסק זעיר עבור הנחה בארנונה, מישהו יכול לעזור? נדל"ן 0
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
ח פרוייקט מתחם ראשונים - ראשון לציון - מישהו מכיר? נדל"ן 0
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 92
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
B מישהו מכיר את MSTY? נראית טוב מידי כדי להאמין מבחינת דיבידנד שוק ההון 20
R טיפול בחרדה- מישהו ניסה cbt התפתחות אישית 1
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
A מישהו מכיר את הבנקים האלו: צרכנות פיננסית 0
Z החלטת האו״ם האחרונה, מישהו מוכן להסביר ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
Y מישהו שנמצא בפסגות טרייד? שוק ההון 4
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
נ פרויקט 'שובל ברמות' ירושלים מישהו מכיר? נדל"ן 1
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
U מישהו התנסה עם Passiv? שוק ההון 0
T מישהו שמע או התנסה עם בוליגו? השקעות מולטי פמילי ועוד קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6

נושאים דומים

Back
למעלה