אני לא חושב שאתה מבין את המושג "מטבע".
כסף, בסופו של דבר, הוא פנקס חשבונות. ביטקוין הוא הפנקס חשבונות הכי טוב שיצרנו עד כה.
אתה אומר שהוא אינו שמיש ככסף כי הוא אינו שומר על ערך יציב בדולר. אותי לא מעניין ערכו בדולר כרגע כי מבחינתי הדולר הוא הבועה.
אם אתה לא מעוניין בו בגלל ערכו התנודתי אתה לא חייב לגעת בביטקוין, אתה בסופו של דבר תוכל להשתמש ברשת שלו כדי להעביר כל ערך, גם אם זה דולר או שקל, או נקודות של ארומה. אם מעניין אותך ג'ק מאלרס מסביר את הקונספט ב
מצגת הבאה.
אתה עושה פה קפיצה לוגית של שנות אור בלי להסביר את התהליך שבאמצע
אתה צודק, אם דרכת על קקי של כלב ביטקוין לא יעזור לך.
הלוגיקה שלי היא שההמון יאבד אמון בממשל.
למה? כי תהיה היפראינפלציה, כי יהיה מחסור רציני באוכל, כי הם ינסו להכניס CBDC שיתן להם הרבה מאוד שליטה.
אנשים התנהגו כמו עדר במשבר הקורונה, הם פחדו, וממשלות ברחבי העולם פגעו באמון של הציבור ע"י לקיחת צעדי מניעה קיצוניים מדי, כפי שהתברבר כיום.. האם בפעם הבאה אנשים ישתפו פעולה באותה מידה? אני מאמין שלא. אני מאמין שנוצר משבר אמון ראשוני.
ההדגמה של מה ש
קרה בקנדה, הדליקה להרבה אנשים נורת אזהרה, אבל המון אנשים עוד לא מודעים לזה. אני מאמין שאם זה קרה בקנדה השלווה והדמוקרטית זה יקרה בעוד הרבה מדינות, וזה יהיה הרבה יותר חמור, יותר אמון ישבר.
נעבור לרוסיה - עכשיו שארה"ב חימשה את הדולר והקפיאה נכסים של מעצמה, כל המדינות שאינן ביחסי ידידות מיטבים איתה (סין, הודו, ארצות ערב, דרום אפריקה, דרום אמריקה וכו') שמו לב. הבנקים המרכזיים שלהם כעת מחוייבים לבטח את עצמכם שלהם לא יקרה משהו דומה. הם עוד לא ירצו לביטקוין כמובן, עוד מוקדם.
הם יתבססו על סחורות, ולא בכדי סין אוגרת את מרבית הסחורות בעולם. ממליץ על
הראיון הזה של איש מפתח מקרדיט סוויס (ללא קשר לקריפטו) שמנתח את המצב.
האם אני מאמין שבבת אחת כולם יפסיקו להשתמש בפיאט? לא. אני חושב שזה יקח זמן, ונכון עד אז ביטקוין אכן לא יוכל לשמש בתור מטבע, הוא יהיה תנודתי מדי.
גם זהב היה תנודתי מדי כאשר רפוליקת ווימר הגרמנית קרסה, כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת, זה תהליך שלקח עשור, גם עכשיו, בכל משבר התגובה של הבנקים המרכזיים נהיית חריפה יותר, אין להם ברירה, הם חייבים לבצע דיבייסמנט, והטענה שלי זה שהם יאבדו שליטה, אמון ישבר, ויותר אנשים יבינו שביטקוין זה כסף ניטרלי שלא ניתן לתמרון לו את המדיניות.
היפה שלך יכול להמשיך לשבת בארנק היפה שלך במגירה.
אתה פשוט מאוד נאיבי כי אתה לא מבין איך רשת האינטרנט עובדת.
אתה לא חייב מחשב או אינטרנט כדי להשתמש בביטקוין. זה רק מידע. ניתן לכרות אותו עם עט ונייר, זה כמובן הרבה יותר מסובך, אבל זה אפשרי.
ממליץ על
הסרטון הבא שמסביר למה בלתי אפשרי באמת לאכוף את האיסור על ביטקוין.
אתה חושש שמדינות יסגרו את השאלטר על האינטרנט רק כדי להלחם בביטקוין? נראה לי שכבר עברנו את השלב הזה. אבל לך תדע, סביר שיהיו מדינות שינסו זאת.
על כל פנים, כמו שאמרתי יש גם לווין ביטקוין, ניתן גם להעביר על גלי רדיו.
גם רוב מי שקנה ביטקוין לא מבין כלום
למוח האנושי מאוד קשה לקלוט את ההשלחות של גדילה אקספוננציאלית. הרבה מהאנשים גם רק מנסים לעשות כסף.
אם הייתי צריך להמר הייתי אומר שמדובר על עשרות-מאות אלפי אנשים שבכלל מבינים כמה פנדומנטלי השינוי הזה יכול להיות.
גם אני שקניתי בהתחלה לא הבנתי לעומק, גם לא הבנתי הרבה על איך כסף באמת עובד, אבל זה תהליך למידה, ואני בכלל לא טוען שאני יודע הכל, גם אחרי 1000+ שעות אני יודע רק את הבסיס.
אתה יכול לטעון שסתם שטפו לי את המוח, ואולי אתה צודק.
אתה פשוט לא מבין שאינפלציה היא תהליך בריא שמעיד על התקדמות ועליה באיכות החיים
לא מסכים. טכנולוגיה היא דיפלציונות מטבעה ונוטה להוריד מחירים לאפס או לשפר את איכות החיים. לדוגמא:
מכונת הדפוס שהפילה את שלטון הכנסיה.
המנוע שהחליף את הכרכרה.
המצלמה הדיגיטלית שהחליפה את הפילם.
האימייל שחיסל את הדואר.
פורמט MP3 שחיסל את תעשיית הדיסקים והוביל לסופיטפיי ודומיה.
תעשיית הסטרימינג (יוטיוב, נטפליקס וכו') שחיסלו את בלוקבאסטר, ובתורם את הכבלים והלווין.
הטלפון הסלולרי שהחליף את המצלמה, שעון, מחשבון, ג'יפיאס וכו'..
אינפלציה היא מערכת ניגודית שנגרמת ע"י תימרון מוניטורי.
שתי המערכות לא יכולות להתקיים במקביל. עוד
ראיון שדן בזה וכנראה גם לו לא תקשיב, כי זאת סתם שטיפת מח, נכון?