• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מישהו עדיין חושב שBitcoin זה רעיון טוב?

אם עלות הכריה גבוהה מעלות ביטקוין, אז הכריה תופחת (לא תופסק).
ואם הכרייה תיפסק אז לא משנה כמה תשלם לא תקבל ביטקוין, אז כמו שכבר כתבו לך זה שיווי משקל. אתה כותב דברים נכונים אבל לפעמים צריך לחבר כמה דברים נכונים ביחד כדי לקבל את התמונה המלאה.

דיון אקדמי חביב אבל הוא לא עונה על השאלה האם ערך הביטקוין נגזר מעלות הכריה.
נראה שבשנים האחרונות הייתה התנתקות משיווי המשקל הזה, אנשים קנו ביטקויין בכל מחיר מתוך הנחה שהוא רק יעלה.

היו לא מעט פמפומים בנושא, כמו תחזית של גולדמן זאקס שהוא יגיע ל- 100K$ השנה (לא נראה לי).

כנראה שקשה לדבר על שיווי משקל אקדמי כאשר ההתנהלות היא לא רציונלית.

עלות הכריה חסומה מלמעלה על ידי שווי הביטקוין.
זה נכון, אבל בראייתי שווי הביטקויין חסום מלמטה ע"י מחיר הכריה (כל עוד מתקיימת כרייה).

ואם הכרייה תיפסק אז לא משנה כמה תשלם לא תקבל ביטקוין, אז כמו שכבר כתבו לך זה שיווי משקל. אתה כותב דברים נכונים אבל לפעמים צריך לחבר כמה דברים נכונים ביחד כדי לקבל את התמונה המלאה.
התנצלותי, אבל אתה מחבר פה כמה דברים נכונים ולא קשורים ומגיע למסקנה שגויה.

1. עלות הכריה של ביטקוין חסומה מלמעלה על ידי מחיר הביטקוין. לטווח הארוך ותחת כל מיני הנחות עלות הכריה והמחיר יהיו קרובים.
2. בלי כריה בכלל מחיר הביטקוין הוא 0. זה נכון בגלל איך שביטקוין עובד, אבל זה לא קשור לשיקולי עלות/מחיר. פשוט אם לא תהיה כריה אז לא יהיה ביטקוין וגמרנו. להבדיל אם לא יכרו יותר זהב, ימשיך להיות זהב וימשיך להיות לו ערך.

פשוט אין קשר בין שתי העובדות הנ"ל, והן לא מרמזות שמחיר הביטקוין נובע מעלות הכריה שלו.

נראה שבשנים האחרונות הייתה התנתקות משיווי המשקל הזה, אנשים קנו ביטקויין בכל מחיר מתוך הנחה שהוא רק יעלה.
שיווי המשקל הזה מופר כל הזמן. כל פעם שהביטקוין זז 10% אז משיקולי שיווי משקל נצפה שהסינים יקימו עוד 100 תחנות כוח פחמיות כדי לכרות ביטקוין, או לחילופין ישביתו אותן. המחיר עולה מסיבות רבות שאינן קשורות לכמות או עלות הכריה של ביטקוין. אם יוציאו פי 2 משאבים על כריית ביטקוין, אין שום מנגנון שאמור לגרום למחיר לעלות פי שניים. אלה פשוט שני דברים לא קשורים.

זה נכון, אבל בראייתי שווי הביטקויין חסום מלמטה ע"י מחיר הכריה (כל עוד מתקיימת כרייה).
טוב, לטעמי זה פשוט לא נכון (כלומר זה שקול לוגית אבל הסיבתיות הפוכה). שינוי בעלות הכריה לא אמור לשנות את מחיר הביטקוין. אם מחר ימצא מקור אנרגיה חדש וזול, לא נצפה שמחיר הביטקוין יקרוס. ביטקוין, כמו כל סחורה אחרת, מתנהל לפי היצע וביקוש. זה אפילו מתנהל באופן מסודר בבורסות שמחברות בין קונים למוכרים, ויש ספר פקודות, ושום דבר מזה לא קשור לעלות האלקטרוניקה והאנרגיה. המחיר עולה ויורד כי כך החליט השוק לפי גחמותיו, ולפי זה נקבעת כמות הכריה. לא להיפך.

המחיר עולה ויורד כי כך החליט השוק לפי גחמותיו, ולפי זה נקבעת כמות הכריה. לא להיפך.
אם אתה אומר שכרו יותר ביטקוין ב2021 מאשר ב2020 בגלל שהמחיר היה יותר גבוה אז אתה לא באמת מבין בביטקוין ובעובדה שזה נכס דפלציוני

אם אתה אומר שכרו יותר ביטקוין ב2021 מאשר ב2020 בגלל שהמחיר היה יותר גבוה אז אתה לא באמת מבין בביטקוין ובעובדה שזה נכס דפלציוני
יופי. לא אמרתי שום דבר כזה. אמרתי שהמחיר של ביטקוין חוסם מלמעלה את עלות הכריה.

אני מסכים איתך שלא יעזור לכורים שום דבר כל עוד אנשים יחשבו שביטקוין שווה 0. הכורים לא תומכים במחיר. אתה יכול למצוא בקלות הרבה פוסטים שכתבתי בהם שמחיר הביטקוין תלוי באמונה של אנשים, ושמדובר בשוק חופשי אמיתי. אבל:
המחיר עולה מסיבות רבות שאינן קשורות לכמות או עלות הכריה של ביטקוין. אם יוציאו פי 2 משאבים על כריית ביטקוין, אין שום מנגנון שאמור לגרום למחיר לעלות פי שניים. אלה פשוט שני דברים לא קשורים.
לדעתי, אתה טועה שאין קשר בין עלות הכרייה למחיר הביטקוין, וזו הסיבה שאמרתי שמדובר בשיווי משקל ולא בשחור ולבן.
אז כמו שכבר כתבו לך זה שיווי משקל.

ביטקוין בעיניך חסר משמעות ולכן קל לך לחשוב על מצב שבו פשוט יחליטו שהוא שווה 0 והכורים ילכו הביתה.
אם לא תהיה כריה אז לא יהיה ביטקוין וגמרנו.
אבל בוא נתאר רגע מצב בו ביטקוין הוא כלי אינטגרלי בכלכלה (הזוי נכון?) ומשמש כרזרבה של מספר מדינות מובילות (אין מצב אני יודע), במצב כזה אנחנו נצטרך שהמיינרים יאבטחו את הרשת ויאשרו עסקאות, מה שעולה להם כסף, ואנחנו נצטרך לשלם להם יותר מההוצאות שלהם אחרת הכל יקרוס.

אז נכון, מחיר הכריה לא קובע את מחיר הביטקוין, אבל משפיע עליו. אם באותה תקופה דימיונית מחירי החשמל יעלו בצורה דרסטית אני חושב שזה יכול לגרום לעלייה במחיר, מכיוון שבמידה והמחיר יהיה כל כך מנותק מעלות הכרייה (מארג'ין עצום) כנראה שאני פשוט אכרה לעצמי ביטקוין, ואז המחיר שלו יהיה בדיוק עלות הכרייה. כך או כך המחיר קשור לעלויות הכרייה.

בקשר לכמות, האם אתה חושב שהירידה בכמות הביטקוין לא הופכת אותו ליותר נדיר ובכך ליותר יקר (בהינתן ביקוש דומה)? אני שואל כי אני רואה את אותה הטענה כאן:
להבדיל אם לא יכרו יותר זהב, ימשיך להיות זהב וימשיך להיות לו ערך.
אכן ימשיך להיות לזהב ערך, אבל כנראה שהרבה יותר גבוה כי הוא יהפוך ליותר נדיר. כל עוד אפשר להמשיך לכרות אותו המחיר ישאר נמוך כי ההיצע גדל וכי אם המחיר יהיה גבוה מדי אנשים פשוט יקימו מכרות זהב בעצמם, מה שאומר שוב שעלות וכמות הכרייה משפיעות על המחיר.

אבל בוא נתאר רגע מצב בו ביטקוין הוא כלי אינטגרלי בכלכלה (הזוי נכון?) ומשמש כרזרבה של מספר מדינות מובילות (אין מצב אני יודע), במצב כזה אנחנו נצטרך שהמיינרים יאבטחו את הרשת ויאשרו עסקאות, מה שעולה להם כסף, ואנחנו נצטרך לשלם להם יותר מההוצאות שלהם אחרת הכל יקרוס.
אתה מתאר מערכת שלא קיימת. חוקי המשחק כיום הם שביטקוין נכרה בתמורה לביטקוין ולכן כמות הכריה חסומה מלמעלה על ידי ערך הביטקוין.

בלי קשר, אשמח להצביע על כך שבמערכת שתארת אין קשר בין מחיר הביטקוין לעלות הכריה, אלא בין עלות העסקה לעלות ה-"כריה" (שאינה כריה יותר אלא הרצת חישובים בתמורה לתשלום).

האם אתה חושב שהירידה בכמות הביטקוין לא הופכת אותו ליותר נדיר ובכך ליותר יקר
איזו ירידה?

כל עוד אפשר להמשיך לכרות אותו המחיר ישאר נמוך כי ההיצע גדל וכי אם המחיר יהיה גבוה מדי אנשים פשוט יקימו מכרות זהב בעצמם, מה שאומר ששוב עלות וכמות הכרייה משפיעות על המחיר.
אה, אבל ביטקוין לא עובד ככה, נכון? כמות הביטקוין הנכרית בפרק זמן נתון קבועה. אפשר (נניח) לפתוח עוד מכרות זהב וכך להוריד את מחיר הזהב, אבל אי אפשר להוריד את מחיר הביטקוין על ידי כריית עוד ביטקוין. אם יש יותר כורים, לא יתקבלו יותר ביטקוינים ולכן לא נצפה שהמחיר ירד. מה שכן נכון זה שככל שהמחיר יותר גבוה, כך יותר משתלם לשרוף פחם כדי לזכות בביטקוינים, ועל כך אני לא חולק.

אתה מתאר מערכת שלא קיימת. חוקי המשחק כיום הם שביטקוין נכרה בתמורה לביטקוין ולכן כמות הכריה חסומה מלמעלה על ידי ערך הביטקוין.
כתבתי שאני משלם למיינרים כדי לאבטח את הרשת ולאשר עסקאות, מה לא נכון פה?
בלי קשר, אשמח להצביע על כך שבמערכת שתארת אין קשר בין מחיר הביטקוין לעלות הכריה, אלא בין עלות העסקה לעלות ה-"כריה" (שאינה כריה יותר אלא הרצת חישובים בתמורה לתשלום).
בוא נוריד שלב אחד כדי לפשט את העניין, אם אני משתמש ביטקוין שכורה ביטקוין בעצמי, אתה מסכים שעלות הביטקוין בשבילי היא עלות הכרייה?
איזו ירידה?
איבוד מפתחות פרטיים (מוערך במיליוני ביטקוין) וירידה בקצב הכריה. אני מזכיר לך שלא נחיה לנצח לכן ירידה בקצב הכריה משפיעה על כמות הביטקוין בתקופת חיינו (לא נזכה לראות את הביטקוין האחרון נכרה).
אה, אבל ביטקוין לא עובד ככה, נכון? כמות הביטקוין הנכרית בפרק זמן נתון קבועה. אפשר (נניח) לפתוח עוד מכרות זהב וכך להוריד את מחיר הזהב, אבל אי אפשר להוריד את מחיר הביטקוין על ידי כריית עוד ביטקוין. אם יש יותר כורים, לא יתקבלו יותר ביטקוינים ולכן לא נצפה שהמחיר ירד. מה שכן נכון זה שככל שהמחיר יותר גבוה, כך יותר משתלם לשרוף פחם כדי לזכות בביטקוינים, ועל כך אני לא חולק.
לא אמרתי שהם עובדים בצורה זהה. ההיפך הוא הנכון, אני כותב פה המון שביטקוין שונה מזהב ועל כן שווה יותר (לדעתי). אתה ניסית להבדיל עם דוגמה על זהב ואני טענתי שגם בזהב המחיר קשור לעלויות הכריה.

כי זה מנגנון שמאזן את עצמו.
אם העלות תהיה גבוהה מדי עבור כורים ומספיק מהם יפסיקו לכרות הרשת תוריד את רמת הקושי שנדרשת כדי לכרות בלוק.
זה יכול לקרות שוב ושוב עד שהרשת מגיעה לשיווי משקל.

למה?
אפשר הסבר גם לחסם עליון/תחתון?
בקירוב גס, הכורים מתחרים ביניהם על ביצוע חישובים מתמטיים, ומי שמגיע לתוצאה הטובה ביותר זוכה בביטקוין שנכרה.
אם עלות הכרייה עולה כורים יצאו מהמשחק, ואפשר יהיה לזכות עם תוצאה טובה פחות, שתושג בפחות מאמץ ופחות עלות.

הגעתי מאוחר, אתן את שני הסנט שלי.

כל המתנגדים בדיון - בוא נעשה ניסוי פילוסופי הוא מתואר בהרחבה במסמך הזה (ובראיון הזה) - הורדת ההינומה מביטקוין.
מטרת הניסוי היא להיפטר מדיעות קדומות.
בוא נגיד ולקחתם גלולה שמחקה את כל הזכרונות שלכם.
אתם בחשכה ואתם לא יודעים מאיזה מוצא אתם, איזה גיל, מאיזו מדינה, ואיזה מין.
כל הזכרונות הללו יחזרו בהמשך.
עד אז אתם צרכים לבחור, האם הייתם רוצים לחיות בעולם 1 או עולם 2 כאשר ההבדל היחיד הוא שבעולם 1 קיים גם כסף שנקרא לו X, ובעולם 2 לא.

נצא בהנחה שיש לכסף X את כל התכונות הרגילות של כסף: עמידות, ניתן לחלוקה, נייד, בעל חליפין וכדומה.
אבל לכסף X יש בנוסף גם את התכונות הבאות:
1. חסין לשיקול דעת - אין ריבון או בנק מרכזי שיכול לשלוט על הכמות, המערכת המוניטורית היא אוטומטית ודיפלציונית.
2. זמין באופן שווה - צריך רק טלפון ואינטרנט כדי להשתמש בו באופן גלובלי. גם 1.7 מילארד איש שהם ללא חשבון בנק יכולים לגשת אליו.
3. לא נדרשת רשות - כל אחד יכול, מכל לאום וכל גזע רשאי להשתמש בו ללא שום אישור או יכולת מניעה.
4. פרטיות - אין צורך לחשוף את הזהות שלך כדי להשתמש בכסף.

אתם כעת צרכים להחליט, בתור אדם רנדומלי, אולי אתם גבר ניגרי, אולי אישה באפגניסטן, אולי ילד לבנוני - באיזה עולם תעדיפו לחיות.
כדי לעזור לכם, כל המידע הפיננסי על המערכת המוניטורית הנוכחית של עולם 2 בו כסף X לא קיים נמצאים לרשותכם, כולל חוסר השווין, בנקאות מרכזית שמבצעת דיבייסמנט במטבע שוב ושוב, רשתות תשלום, והפקעת חופש הפרט (רלוונטי במיוחד לשנתיים האחרונות של הקורונה).

במה אתם בוחרים?
אני מניח שכולם יעדיפו לחיות בעולם עם כסף X. אולי אני טועה?
אבל גם אם תסכימו איתי עכשיו תגידו שזה עדיין לא נותן לו ערך...
משהו שכולם בעל אינטרס שיתקיים, והוא הנכס הסופי היחיד בעולם שניתן לחלוקה עד אינסוף, והיחיד עם היצע שאטום לגידול בדרישה.
סחורה מוניטורית נדירה יותר מזהב, בעל תכונה קסומה אחת - היא חסרת משקל ויכולה לנוע במהירות האור להעברת *כל ערך* (לא רק ביטקוין) על פני ערוצי התקשורת.
אבל אין לו ערך...?

שאלתם פה על אינפלציה, ביטקוין אולי "לא מגן מאינפלציה", אבל הוא חסין אליה בתוך הרשת שלו. אי אפשר לייצר יותר מ-21 מיליון.
אגב איך זהב עבד לאחרונה בתור מגן מאינפלציה? GLD בשנה האחרונה ירד ב-3.9% בזמן שהאינפלציה בעולם היא 8%+
לא יודע אם החדשות האחרונות על אוגנדה שמצאו שם זהב בשווי 12T דולר נכונות, אם כן זה קצת מצחיק שכל שווי שוק הזהב שהתגלה מאז ראשית הימים הוכפל פי 2 תוך לילה.

ולכן, אני מאמין שיתכן ויגיע היום, בו הריבון יפשל ברמה קיצונית, וכל ה-500 טריליון דולר של "ערך ניתן להשקעה" שיש לנו בעולם, יתחלק ב-21 מיליון, בתור הנכס היחיד בעולם שחסין מדיבייסמנט ושיקול דעת.
יתכן ואני טועה.. אולי הוא לא יזכה לאימוץ מאסיבי ויכשל וירד לאפס.

@אליהו
לבן שלי הייתי אומר - כשאתה משחק עם חבר והוא משנה את הכללים של המשחק ומרמה, אתה כבר לא רוצה לשחק איתו יותר, נכון?
אז למה אתה מסכים להשתמש בכסף שכל הזמן משנים לו את הכללים?

@חתול לילה
@minimizer
@לארוצה

נערך לאחרונה ב:
@milx

1. אני מסכים שמדובר ברעיון אוטופי יפה. אבל כל עוד הממשלות בעולם רוצות לשמור על כוחן, זה לא יתפוס. אנחנו האזרחים לא מצליחים לבחור חברי כנסת שידאגו לנו במקום לעצמם (ולא יריבו כמו ילדים), אז אל תצפה למרד אזרחי להחלפת המטבע.
2. מכיוון שבפורום אנו עוסקים בהשקעות, אני רוצה לדעת: כמה באמת שווה ביטקויין? איזה תשואה אני מקבל עליו? מה הסיכוי שיעלה לעומת הסיכוי שיימחק? אם אין לשאלות האלה תשובות, מבחינתי מדובר בהימור (אולי מוצלח) שאני מעדיף להשאיר למישהו אחר.

בכנות, זה ממש לא מעניין אותי. המערכת המוניטרית הקיימת לא מפריעה לי, וכל ה"משחקים" נועדו בסופו של דבר לאזן את הכלכלה האמיתית.
הפד הדפיס המון כסף בזמן הקורונה? נכון. מה היה קורה אם הוא לא יכול היה לעשות את זה? ההרחבה הכמותית אפשרה לכלכלה להמשיך לנוע גם כשאנשים לא יכלו לצאת פיזית הבית, זה בסך הכל רוע הכרחי.

אבל אין לי שום כוונה להתווכח אם הביטקוין הוא תחליף טוב לכסף או לא, כי:
א) לדעתי הוא פשוט לעולם לא יחליף את מטבעות הפיאט, אז הדיון מראש מיותר
ב) לדעתי הוא גם לא מעניין את רוב מי שהשקיע בו, אחרת הוא לא היה מוחק שני טריליון דולר בחצי שנה

לבן שלי הייתי אומר - כשאתה משחק עם חבר והוא משנה את הכללים של המשחק ומרמה, אתה כבר לא רוצה לשחק איתו יותר, נכון?
אם הייתי מושקע בביטקוין אולי הייתי גם מתלהב יחד איתך בהומניות החדשה, אבל כרגע שאני לא מושקע, אז אני ממש לא מעריך את משקיעי הביטקוין שכל יום מחליפים הסברים למה הביטקוין זה השקעה טובה, שהביטקוין עולה כל חסידי הביטקוין בטוחים שזה ההוכחה שזה העתיד, ברגע שהוא נופל מתחיל לומר לנו מוסר, שזה המטבע הכי הומני וזה המצווה הכי גדולה להשקיע בזה.

דרך אגב אני מכיר עוד הרבה סוגי השקעות שיעשו טוב לאנושות, וגם שלא צורכות אנרגיה ומזהמות את הייקום, אם תרצה אני ייפנה אותך.

ולגבי הבן שלך, אתה לא ענית לו על השאלה האם זה מוגן מאינפלציה, אולי אמרת שהשני לא טוב אבל שכחת לענות לו על השאלה.

@milx

1. אני מסכים שמדובר ברעיון אוטופי יפה. אבל כל עוד הממשלות בעולם רוצות לשמור על כוחן, זה לא יתפוס. אנחנו האזרחים לא מצליחים לבחור חברי כנסת שידאגו לנו במקום לעצמם (ולא יריבו כמו ילדים), אז אל תצפה למרד אזרחי להחלפת המטבע.
2. מכיוון שבפורום אנו עוסקים בהשקעות, אני רוצה לדעת: כמה באמת שווה ביטקויין? איזה תשואה אני מקבל עליו? מה הסיכוי שיעלה לעומת הסיכוי שיימחק? אם אין לשאלות האלה תשובות, מבחינתי מדובר בהימור (אולי מוצלח) שאני מעדיף להשאיר למישהו אחר.

1. לא צריך למרוד, צריך פשוט להמיר לביטקוין. ולשרוד את מה שיגיע.
2. שווי כמו שאמרתי, תחלק 500T דולר ב-21M. באשר לסיכוי שימחק, לא נראה לי סביר, כמו שנאמר לפני יש כאן אספקט של אמון, ולביטקוין כבר יש "עדת מאמינים" שלא הולכת לנטוש. טכנולוגיה אקספוננציאלית עם תמריץ כלכלי, שבנויה על טכנולגיה אקספוננציאלית אחרת (האינטרנט והסלולר), ומבוססת על קוד פתוח שכל אחד יכול להתחבר ולבנות עליה, עם קצב אימוץ גבוה יותר משל האינטרנט. כאשר בנוסף יש את כל האספקט של "רעיון אוטופי" יפה כמו שאמרת.

באשר לסיכויים - בוא נגיד שמת 5000$, ביטקוין בד"כ נופל במקסימום 85% מהטופ שזה לרדת ל-10K$, אז הכי הרבה אתה יכול להפסיד כנראה 2500$.
ובוא נגיד ואני מגזים והוא רק מגיע לשווי שוק של זהב ב-12T, זה פי 30X מהמחיר היום. אז ה-5K$ שלך צומחים ל-150K$.
אז דאונסייד חצי מהכסף ואז אתה מוכר בהפסד, אפסייד פי 30. לא יודע, לי היחס סיכון/סיכוי פה נראים דיי אסימטריים.
לחלופין בוא נגיד ואני לא מגזים וזה בינארי לחלוטין, הכל או כלום, או שהוא קורס לחלוטין לאפס ואיבדת 5000$.
או שאני צודק, הוא סופג הכל, והוא מכפיל עצמו פי X1200. ה-5K$ עכשיו שווים 6M$.

באשר לסיכויים - בוא נגיד שמת 5000$, ביטקוין בד"כ נופל במקסימום 85% מהטופ שזה לרדת ל-10K$, אז הכי הרבה אתה יכול להפסיד כנראה 2500$.
ובוא נגיד ואני מגזים והוא רק מגיע לשווי שוק של זהב ב-12T, זה פי 30X מהמחיר היום. אז ה-5K$ שלך צומחים ל-150K$.
אז דאונסייד חצי מהכסף ואז אתה מוכר בהפסד, אפסייד פי 30. לא יודע, לי היחס סיכון/סיכוי פה נראים דיי אסימטריים.
לחלופין בוא נגיד ואני לא מגזים וזה בינארי לחלוטין, הכל או כלום, או שהוא קורס לחלוטין לאפס ואיבדת 5000$.
או שאני צודק, הוא סופג הכל, והוא מכפיל עצמו פי X1200. ה-5K$ עכשיו שווים 6M$.
חח פיפטי-פיפטי, ממש ההימור של פסקל. כבר עדיף ללכת ללמוד תורה בישיבה כל היום, התוחלת גבוהה יותר.

הגעתי מאוחר, אתן את שני הסנט שלי.

כל המתנגדים בדיון - בוא נעשה ניסוי פילוסופי הוא מתואר בהרחבה במסמך הזה (ובראיון הזה) - הורדת ההינומה מביטקוין.
מטרת הניסוי היא להיפטר מדיעות קדומות.
בוא נגיד ולקחתם גלולה שמחקה את כל הזכרונות שלכם.
אתם בחשכה ואתם לא יודעים מאיזה מוצא אתם, איזה גיל, מאיזו מדינה, ואיזה מין.
כל הזכרונות הללו יחזרו בהמשך.
עד אז אתם צרכים לבחור, האם הייתם רוצים לחיות בעולם 1 או עולם 2 כאשר ההבדל היחיד הוא שבעולם 1 קיים גם כסף שנקרא לו X, ובעולם 2 לא.

נצא בהנחה שיש לכסף X את כל התכונות הרגילות של כסף: עמידות, ניתן לחלוקה, נייד, בעל חליפין וכדומה.
אבל לכסף X יש בנוסף גם את התכונות הבאות:
1. חסין לשיקול דעת - אין ריבון או בנק מרכזי שיכול לשלוט על הכמות, המערכת המוניטורית היא אוטומטית ודיפלציונית.
2. זמין באופן שווה - צריך רק טלפון ואינטרנט כדי להשתמש בו באופן גלובלי. גם 1.7 מילארד איש שהם ללא חשבון בנק יכולים לגשת אליו.
3. לא נדרשת רשות - כל אחד יכול, מכל לאום וכל גזע רשאי להשתמש בו ללא שום אישור או יכולת מניעה.
4. פרטיות - אין צורך לחשוף את הזהות שלך כדי להשתמש בכסף.

אתם כעת צרכים להחליט, בתור אדם רנדומלי, אולי אתם גבר ניגרי, אולי אישה באפגניסטן, אולי ילד לבנוני - באיזה עולם תעדיפו לחיות.
כדי לעזור לכם, כל המידע הפיננסי על המערכת המוניטורית הנוכחית של עולם 2 בו כסף X לא קיים נמצאים לרשותכם, כולל חוסר השווין, בנקאות מרכזית שמבצעת דיבייסמנט במטבע שוב ושוב, רשתות תשלום, והפקעת חופש הפרט (רלוונטי במיוחד לשנתיים האחרונות של הקורונה).

במה אתם בוחרים?
אני מניח שכולם יעדיפו לחיות בעולם עם כסף X. אולי אני טועה?
אבל גם אם תסכימו איתי עכשיו תגידו שזה עדיין לא נותן לו ערך...
משהו שכולם בעל אינטרס שיתקיים, והוא הנכס הסופי היחיד בעולם שניתן לחלוקה עד אינסוף, והיחיד עם היצע שאטום לגידול בדרישה.
סחורה מוניטורית נדירה יותר מזהב, בעל תכונה קסומה אחת - היא חסרת משקל ויכולה לנוע במהירות האור להעברת *כל ערך* (לא רק ביטקוין) על פני ערוצי התקשורת.
אבל אין לו ערך...?

שאלתם פה על אינפלציה, ביטקוין אולי "לא מגן מאינפלציה", אבל הוא חסין אליה בתוך הרשת שלו. אי אפשר לייצר יותר מ-21 מיליון.
אגב איך זהב עבד לאחרונה בתור מגן מאינפלציה? GLD בשנה האחרונה ירד ב-3.9% בזמן שהאינפלציה בעולם היא 8%+
לא יודע אם החדשות האחרונות על אוגנדה שמצאו שם זהב בשווי 12T דולר נכונות, אם כן זה קצת מצחיק שכל שווי שוק הזהב שהתגלה מאז ראשית הימים הוכפל פי 2 תוך לילה.

ולכן, אני מאמין שיתכן ויגיע היום, בו הריבון יפשל ברמה קיצונית, וכל ה-500 טריליון דולר של "ערך ניתן להשקעה" שיש לנו בעולם, יתחלק ב-21 מיליון, בתור הנכס היחיד בעולם שחסין מדיבייסמנט ושיקול דעת.
יתכן ואני טועה.. אולי הוא לא יזכה לאימוץ מאסיבי ויכשל וירד לאפס.

@אליהו

@חתול לילה
@minimizer
@לארוצה
יש בעיה יסודית אחת בדבריך. ביטקוין הוא לא מטבע. כי אף אחד לא יקבל תשלומים או ישלם במטבע חסר יציבות שכזה אלא אם אין לו ברירה.
אפשר לקרוא לו נכס או הימור , אולי אפילו הימור מושכל, אבל מטבע הוא לא. זה שניתן להעביר אותו לא הופך אותו למטבע בדיוק כמו שרכב/דירה/טלוויזיה שניתן להעביר תמורת כסף לא הופך אותם למטבעות.

האם הייתה מוכן לקנות רכב טסלה תמורת 3 ביטקויינים אותם הייתה צריך לשלם עוד חצי שנה כשהרכב יגיע? אם כן ,מה הייתה עושה אם עוד חצי שנה הביטקויין היה קופץ במאה אחוז. האם הייתה מוכן להעביר את אותם 3 ביטקוין בזמן שמסביבך כולם היו משלמים את אותו סכום שהם חתמו עליו בשקלים ואתה תשלם 3 ביטקויין שעכשיו שווה פי שתיים ממחיר הרכב בשקלים או שהייתה מבטל את ההזמנה?

וזה מדיון הביטקויין האחרון שהיה פה:
"סוד גלוי של עולם השיווק, הכנסת המילה COIN למותג לא הופכת אותו למטבע, אבל זה בהחלט יכול לגרום לאנשים לחשוב עליו ככזה"

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם הייתי מושקע בביטקוין אולי הייתי גם מתלהב יחד איתך בהומניות החדשה, אבל כרגע שאני לא מושקע, אז אני ממש לא מעריך את משקיעי הביטקוין שכל יום מחליפים הסברים למה הביטקוין זה השקעה טובה, שהביטקוין עולה כל חסידי הביטקוין בטוחים שזה ההוכחה שזה העתיד, ברגע שהוא נופל מתחיל לומר לנו מוסר, שזה המטבע הכי הומני וזה המצווה הכי גדולה להשקיע בזה.

דרך אגב אני מכיר עוד הרבה סוגי השקעות שיעשו טוב לאנושות, וגם שלא צורכות אנרגיה ומזהמות את הייקום, אם תרצה אני ייפנה אותך.

ולגבי הבן שלך, אתה לא ענית לו על השאלה האם זה מוגן מאינפלציה, אולי אמרת שהשני לא טוב אבל שכחת לענות לו על השאלה.

אני לא חושב שזו מצווה להשקיע בביטקוין בגלל האספקט ההומני, אני דור 2021, אני בטח מופסד איזה 50% כרגע.
העובדה שאתה פוסל את זה לחלוטין אומרת שאתה סומך ב-100% על ממשלות העולם שלא יפשלו.. וואלה אני מקווה בשביל כולנו שאתה צודק.
אני סומך ב-90% על זה שהן כן יפשלו.
ולכן חושב שזו הדרך הכי טובה לחסוך ולבטח את ההון שלי ממה שעתיד לקרות תוך עשור או שניים.
אני מקווה שעוד אנשים יצליחו להבין למה יש לזה ערך וזה יעזור להם להגיע לצד השני בבטחה.

באשר למזהם, ממליץ על הראיון הזה איך ביטקוין יכול לעזור להציל את איכות הסביבה ולייצב את מערכת החשמל ע"י תמריץ כלכלי לבניה מאסיבית של אנרגיה מתחדשת.

באשר לאינפלציה - עניתי, זה לא מגן, זה חסין לה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
Michel לא מצליח להוסיף כרטיס ל apple pay , האם מישהו נתקל בבעיה? אוף טופיק 1
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
JBUZZ מישהו/י התנסה/תה בעיסוי בהולמס פלייס? אוף טופיק 1
V צעיר מבולבל/ מישהו עובד בסקטור האנרגיה? התפתחות אישית 5
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
מ ברוקר שנותן טריגר לטריילנג TRAILING NIS כלומר רק כאשר המניה תגיע למחיר הטריגר אז יתחיל לפעול הפקודה העוקבת, האם מישהו מכיר ? שוק ההון 0
A מישהו יודע מהי הריבית על אג"ח באירופה? שוק ההון 17
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 28
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
N מישהו ניתקל בIRA (לקרן השתלמות) שאפשר להשיג ב0.2 שנתי ומטה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
א מישהו שמע על כרטיס laya ? צרכנות פיננסית 5
N מישהו פה סוחר במערכת מסחר של פסגות ויכול לחוות דעה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N מישהו ניסה את FINCHECK? צרכנות פיננסית 0
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
י דוח שומא לעוסק זעיר עבור הנחה בארנונה, מישהו יכול לעזור? נדל"ן 0
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
ח פרוייקט מתחם ראשונים - ראשון לציון - מישהו מכיר? נדל"ן 0
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 92
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
B מישהו מכיר את MSTY? נראית טוב מידי כדי להאמין מבחינת דיבידנד שוק ההון 20
R טיפול בחרדה- מישהו ניסה cbt התפתחות אישית 1
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
A מישהו מכיר את הבנקים האלו: צרכנות פיננסית 0
Z החלטת האו״ם האחרונה, מישהו מוכן להסביר ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
Y מישהו שנמצא בפסגות טרייד? שוק ההון 4
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
נ פרויקט 'שובל ברמות' ירושלים מישהו מכיר? נדל"ן 1
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
U מישהו התנסה עם Passiv? שוק ההון 0
T מישהו שמע או התנסה עם בוליגו? השקעות מולטי פמילי ועוד קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6

נושאים דומים

Back
למעלה