הגעתי מאוחר, אתן את שני הסנט שלי.
כל המתנגדים בדיון - בוא נעשה ניסוי פילוסופי הוא מתואר בהרחבה
במסמך הזה (ובראיון
הזה) - הורדת ההינומה מביטקוין.
מטרת הניסוי היא להיפטר מדיעות קדומות.
בוא נגיד ולקחתם גלולה שמחקה את כל הזכרונות שלכם.
אתם בחשכה ואתם לא יודעים מאיזה מוצא אתם, איזה גיל, מאיזו מדינה, ואיזה מין.
כל הזכרונות הללו יחזרו בהמשך.
עד אז אתם צרכים לבחור, האם הייתם רוצים לחיות בעולם 1 או עולם 2 כאשר ההבדל היחיד הוא שבעולם 1 קיים גם כסף שנקרא לו X, ובעולם 2 לא.
נצא בהנחה שיש לכסף X את כל התכונות הרגילות של כסף: עמידות, ניתן לחלוקה, נייד, בעל חליפין וכדומה.
אבל לכסף X יש בנוסף גם את התכונות הבאות:
1. חסין לשיקול דעת - אין ריבון או בנק מרכזי שיכול לשלוט על הכמות, המערכת המוניטורית היא אוטומטית ודיפלציונית.
2. זמין באופן שווה - צריך רק טלפון ואינטרנט כדי להשתמש בו באופן גלובלי. גם 1.7 מילארד איש שהם ללא חשבון בנק יכולים לגשת אליו.
3. לא נדרשת רשות - כל אחד יכול, מכל לאום וכל גזע רשאי להשתמש בו ללא שום אישור או יכולת מניעה.
4. פרטיות - אין צורך לחשוף את הזהות שלך כדי להשתמש בכסף.
אתם כעת צרכים להחליט, בתור אדם רנדומלי, אולי אתם גבר ניגרי, אולי אישה באפגניסטן, אולי ילד לבנוני - באיזה עולם תעדיפו לחיות.
כדי לעזור לכם, כל המידע הפיננסי על המערכת המוניטורית הנוכחית של עולם 2 בו כסף X לא קיים נמצאים לרשותכם, כולל חוסר השווין, בנקאות מרכזית שמבצעת דיבייסמנט במטבע שוב ושוב, רשתות תשלום, והפקעת חופש הפרט (רלוונטי במיוחד לשנתיים האחרונות של הקורונה).
במה אתם בוחרים?
אני מניח שכולם יעדיפו לחיות בעולם עם כסף X. אולי אני טועה?
אבל גם אם תסכימו איתי עכשיו תגידו שזה עדיין לא נותן לו ערך...
משהו שכולם בעל אינטרס שיתקיים, והוא הנכס הסופי היחיד בעולם שניתן לחלוקה עד אינסוף, והיחיד עם היצע שאטום לגידול בדרישה.
סחורה מוניטורית נדירה יותר מזהב, בעל תכונה קסומה אחת - היא חסרת משקל ויכולה לנוע במהירות האור להעברת
*כל ערך* (לא רק ביטקוין) על פני ערוצי התקשורת.
אבל אין לו ערך...?
שאלתם פה על אינפלציה, ביטקוין אולי "לא מגן מאינפלציה", אבל הוא חסין אליה בתוך הרשת שלו. אי אפשר לייצר יותר מ-21 מיליון.
אגב איך זהב עבד לאחרונה בתור מגן מאינפלציה? GLD בשנה האחרונה ירד ב-3.9% בזמן שהאינפלציה בעולם היא 8%+
לא יודע אם
החדשות האחרונות על אוגנדה שמצאו שם זהב בשווי 12T דולר נכונות, אם כן זה קצת מצחיק שכל שווי שוק הזהב שהתגלה מאז ראשית הימים הוכפל פי 2 תוך לילה.
ולכן, אני מאמין שיתכן ויגיע היום, בו הריבון יפשל ברמה קיצונית, וכל ה-500 טריליון דולר של "ערך ניתן להשקעה" שיש לנו בעולם, יתחלק ב-21 מיליון, בתור הנכס היחיד בעולם שחסין מדיבייסמנט ושיקול דעת.
יתכן ואני טועה.. אולי הוא לא יזכה לאימוץ מאסיבי ויכשל וירד לאפס.
@אליהו
לבן שלי הייתי אומר - כשאתה משחק עם חבר והוא משנה את הכללים של המשחק ומרמה, אתה כבר לא רוצה לשחק איתו יותר, נכון?
אז למה אתה מסכים להשתמש בכסף שכל הזמן משנים לו את הכללים?
@חתול לילה
@minimizer
@לארוצה